Saalem-temppeli elokuvateatterissa

Kävin katsomassa Ihmisen osa -elokuvan elokuvateatterissa. Siinä näytettiin, kun kolme ihmistä kastettiin Helsingin Saalem-temppeleissä ja kasteiden välillä musiikki raikasi. Yksi huijari soluttautui yleisöön ja sai lainatuksi yhdeltä vanhemmalta seurakuntalaiselta 800 euroa. Kun maksua ei kuulunut, tämä seurakuntalainen tuli perimään saataviaan isojen tatuoitujen korstojen uhkaillessa. He veivät "pantiksi" 12 vuotiaalle tytölle syntymälahjaksi tarkoitetun sellon.

Elokuvanäytöksestä jäi sellainen vaikutelma, että toiminta Saalem-temppelissä on pelkkää näytelmää ja uskovaiset jotenkin vajaita tai "entisiä" roistoja. Miksi helluntaiseurakunta antaa tilansa tuollaisen elokuvan teon käyttöön?

En kuulu helluntaiseurakuntaan, mutta kristittyjen ykseyden kannalta en pidä tuollaisesta julkisuudesta, jossa vapaiden suuntien uskovaisten toiminta leimataan humpuukiksi.

2

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmetellä_täytyy

      Näin myös tuon komedian. Särähti korvaan, kun Saalemin kastealtaassa aivan oikeasti naispastori kastoi JK nimeen samalla kun touhuttiin.

      Kaipa Saalem sai kohtuullisen rahallisen korvauksen, ei kai sitä ilmaiseksi. Jälkihoito tuotoksen tarkistamisen suhteen jäi ehkä tekemättä.

    • pohdintoja

      Sitä kun yritetään sinisilmäisesti miellyttää maailmaa, käy näin. Samoinhan Jaakobin tytär Diina alkoi viettää aikaa ympärileikkaamattoman Sikemin kanssa. Sikem ei ollut kuka tahansa, vaan sen maan ruhtinaan poika ja vieläpä suurimmassa arvossa isänsä perheessä. Lopputuloksena oli se, että Sikem raiskasi sinisilmäisen Diinan.

      Jos mekin haluamme miellyttää maailmaa, saamme palkaksi vain häpeää. Parempi vaihtoehto on olla totuudenpuhuja eikä mielistelijä. Totuudellinen ajattelee lähimmäisen parasta silloinkin, kun lähimmäinen vihastuu häneen. Totta kai totuutta tulee noudattaa rakkauden hengessä ja puheen olla suloista, mutta suolalla sopivasti höystettyä. Mielistelijä puolestaan tuudittaa syntisen entistä suurempaan vaaraan, kun ei kerro tälle, että Jumalan viha on hänen yllään ilman Jeesusta.

      Paavali kysyi galatalaisilta: "Onko minusta tullut teidän vihamiehenne sen tähden, että minä puhun teille totuuden?" (Gal. 4:16) Paavali tosin itse vaelsi totuudessa. Siksi hän pystyi muillekin puhumaan totuutta, koska oli ottanut tukin omasta silmästään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe