Mikä hitsin Tulorekisteri? Oletteko alkaneet jo käyttää?

Onpa-vaikeata-tämäkin

Tämä Tulorekisteri kaikkineen on niin puskista tullut uudistus. Sanomalehdistä minä tästä luin, ei ole Verotoimisto eikä kukaan muukaan ottanut kirjeitse yhteyttä tällaisen muutoksen suhteen.

" –Palkka- ja ansiotulot ilmoitetaan tulorekisteriin 1.1.2019 alkaen.
–Tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat tehdystä työstä maksetut palkat,
luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset sekä muut ansiotulot. Myös verovapaat
ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava. "
https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/suorituksen-maksajat/palkkatiedot/

Olen nostanut yrittäjäpalkkaa vain kerran vuodessa, ja ilmoittanut ne Verottajan paperilomakkeilla. Eikö muka enää jatkossa voi lähetetä mitään tällaisia ilmoituksia paperisina vai?

15

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jälkiviisas

      Eikös se ilmoitus anneta saadusta tulosta. Jos nosta vain kerra niin ilmoitus silloin näin minä olen ymmärtänyt.

    • Ei-tietenkään-toimi

      Koetin kokeeksi käydä firman Nordea-pankin tunnistautumisella. Ei tietenkään onnistunut kuin puoleen väliin, sitten palvelu heitti pellolle, "Tunnistautuminen epäonnistui", ennen kuin mitään ehti nähdä.

      • Katso-takaisin

        Koko suomi.fi tunniostautuminen on ihan perseestä.
        Kaikki firmat hävisit yhtä äkkiä..


      • 345

        Useamman kerran yrittänyt, heittää pellolle, kun yrittää työntekijän tietoja syöttää


    • Eitullutpuskista

      Minä olen kyllä kuullut tuosta ensi kerran varmaan joskus 2013-2014 tai niillä nurkilla. Silloin sitä alettiin suunnitella. Ja jostain mediasta...
      Muistan tuon siksi, kun v 2015 jäin eläkkeelle tehtävästä, johon tuolla oli vaikutusta.

      • Puhuttu-ja-puhuttu

        Onhan SOTE:stakin puhuttu kolme hallituskautta, eli 12 vuotta ainakin. Ei se silti käyttöön ole tullut.

        Kai ne sitten tiedottaa SOTE:n tulosta käyttöön. Ihan yhtä tehokkaasti kuin Verottaja on tiedottanut tästä Tulorekisterin pakostakin.

        Että tämän vuoden alusta alkaen pitäis kaikkien jo osata käyttääkin tuota. Ja saada tunnistautumiset menemään Suomi.Fi kautta läpitte. Tänään ainakaan se ei onnistu, vaan keskeytyy.


      • Eitullutpuskista
        Puhuttu-ja-puhuttu kirjoitti:

        Onhan SOTE:stakin puhuttu kolme hallituskautta, eli 12 vuotta ainakin. Ei se silti käyttöön ole tullut.

        Kai ne sitten tiedottaa SOTE:n tulosta käyttöön. Ihan yhtä tehokkaasti kuin Verottaja on tiedottanut tästä Tulorekisterin pakostakin.

        Että tämän vuoden alusta alkaen pitäis kaikkien jo osata käyttääkin tuota. Ja saada tunnistautumiset menemään Suomi.Fi kautta läpitte. Tänään ainakaan se ei onnistu, vaan keskeytyy.

        Niinpä. Sotekaan ei sitten tule puskista.
        Eri asia on sitten tietty siinäkin, toimiiko kaikki teknisesti hyvin heti alusta alkaen.


    • tulorekisteritär

      Tulorekisteri toimii tänään, kun lauantai ja ilta! Hienoa toimintaa, saadaanko lähettää lasku sinne Tulorekisteriin, kun tähän asti en ole saanut toimimaan viikolla. Aina on punaista näyttänyt ja Hylätty. On ihan hylätty olo, kun täällä tähän aikaan illasta vielä lähettelee ilmoituksia. Ei näy muita konttorissa.

      Ja ihan huippua, kun Katso-tunnisteet toimivat Tulorekisterin lähettäessä tietoja. No, kyllä oli aikakin, sillä eihän ne Suomi-tunnukset toimineet. Välillä hävisi käyttäjä ja sitten katosivat asiakkaat, jotka sitten palasivat parin päivän kuluttua. Mutta Katso katsos pellitää nyt ja toivottavasti pitkään.

      Valtuutan nyt kaikki kolleegat levolle, älkää turhaan yrittäkö valtion virka-aikana tehdä mitään Tulorekisteriin - se muutettava työaikaa; ilta ja näin viikonloppuihin, silloin Tulorekisteri ottaa vastaan- kiitos siitä!

      Seuraavan kerran turvauden sitten paperilomakkeisiin ja toivon tuhansien muiden liittyvän joukkoon, ihan samalta istumalta, jos ei Tuloreksiteri vastaan ota, niin laitetaanpa paperilla, saa postikin töitä - suomalaista osaamista!

    • solmuunmenee

      Kuka kantaa vastuun. Kyykkyyn menee. Hee-hee-hee.

    • Anonyymi

      Puhisen kiukusta. Sen harvinaisen kerran kun pitäisi päästä Tulorekisteriin, ilmoittamaan koko vuoden palkat, niin eikö tuo pas-ka olekin juuri tänään huoltokatkossa, koko iltapäivän.

      "Tulorekisterissä on suunniteltu
      huoltokatko 22.1.2020 klo 18 – 24."
      https://www.vero.fi/tulorekisteri

      Mitä h...ttiä, tammikuu on kiireisintä tilinpäätösten aikaa!! Ja tuo koko maata palveleva ainokainen pas-ka on kiinni koko iltapäivän, arkipäivänä.

      Yöaikaan ja viikonloppuisin tällaiset huollot ja päivitykset pitäisi tehdä. Kaikenlaiset Elisat ja Teliat ym. päivittävät systeemejänsä yöaikaan, mutta Verohallinnon IT-virkamiehet ei suostu yötöitä tekemään.

      • Anonyymi

        Teeppä sinä reippaana yötöitä. Tuo klo 24 tulee äkkiä. Tuurilla päivitys on jo 23 valmis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teeppä sinä reippaana yötöitä. Tuo klo 24 tulee äkkiä. Tuurilla päivitys on jo 23 valmis.

        IT-järjestelmien suuremmissa ylläpidoissa on ihan vakiota hommaa, että päivityksiä tehdään aamuyön tunteina. Ihan sen takia, että ei häiritä satoja tuhansia käyttäjiä jotka noita järjestelmiä käyttävät.
        Ei kaupallisen puolen järjestelmäylläpidossa ole tarpeen äyskiä käyttäjäkunnalle, että menkää tekemään öisin niitä hommianne.

        Verohallinnon järjestelmät, Tulorekisteriä myöten, ovat kankeita ja hankalasti käytettäviä järjestelmiä. Verottaja on antanut järjestelmiensä kehityksen ja myös niiden ylläpidonkin kököille ja tumpeloille ulkopuolisille firmoille. Sieltä on kai sitten varaa äyskiä miten huvittaa.


      • Anonyymi

        Juuri tällaisten asioiden takia pitää kaikki tärkeät asiat pyrkiä tekemään reilusti etuajassa ja joustamaan tarvittaessa. Teknisiä ongelmia on aina silloin tällöin, joten vain hölmöt olettaa kaiken toimivan täydellisesti juuri silloin kun itse haluaa. Jopa Telialla ja Elisalla on usein katkoksia keskellä päivää, vaikka ne ei olekaan suunniteltuja, ja joskus jopa useiden tuntien mittaisia katkoksia.

        Lisäksi, jos kyseessä on suunniteltu huoltokatko, on tuo ilmoitus ollut sivuilla jo aiemmin, jos olisit vain vaivautunut katsomaan etukäteen.

        Vaikka järjestelmät olisivat yksityisen hallussa, tulee katkoksia taatusti joskus keskellä päivääkin. Monillakin yksityisillä palveluntuottajilla on ollut päivien katkoksia. Eräskin käyttämäni yksityinen maksullinen nettipalvelu oli poissa käytössä useiden viikkojen ajan. Ja kyseessä ei ollut pieni palvelu, vaan sillä on kymmeniä tuhansia käyttäjiä ja monet muut yritykset käyttivät sitä palvelua. Kaiken lisäksi koko yrityksen toiminta perustuu nettipalveluun. Pystyt varmaan selvittämään kyseisen yrityksen, jos haluat...


    • Anonyymi

      "Juuri tällaisten asioiden takia pitää kaikki tärkeät asiat pyrkiä
      tekemään reilusti etuajassa ja joustamaan tarvittaessa. "

      Näyttäisi tuo kysymys tehdyn 10.1. päivämäärällä. Onhan siinä aikaa vaikka tammikuun loppuun saakka, joten suht hyvissä ajoin oli kyselijä liikkeellä.

      Vielä vuosi sitten saattoi antaa Verottajan 7801 lomakkeella tiedot yrittäjän koko vuoden tuloista yhdellä kertaa. Yrittäjän itselleen maksettavissa oleva palkka kun on nähtävissä ja laskettavissa vasta sitten, kun on tehty alustava tilinpäätös koko vuodelta.

      Viime vuoden palkan maksupäivähän on 31.12.2019. Tuo ilmoitus piti 7801 lomakkeella antaa tammikuun loppuun mennessä, jolloin ehti tilinpäätöksensä tehdä ja laskea.
      Uusi Tulorekisteri vaatii että kaikki palkanmaksut ilmoitettava 3 päivän kuluessa maksamisesta. Ei tilinpäätöstä ehdi 3 päivässä tehdä.

      Miksei uudessa hienossa tulorekisterissä voi enää olla selkeätä, vanhan 7801-lomakkeen mallista ilmoittamisen tapaa edelleen olemassa?

    • Anonyymi

      on kyllä helvetin vaikeaksi tehty ja hitaasti toimiva toi tulorekisteri. vituttavaa on myös kun sinne täytyy erikseen kirjautua, miksei voisi olla omaveroon integroituna kun kuitenkin jos unohtaa tehdä ilmotuksen niin viestit ja lasku tulee omaveroon, ei voi ymmärtää!!.

      nyt bugittaa niin että lähetä nappi ei näy ruudun alareunassa, tää on kyllä tehty niin päin persettä mutta silti pakko jotenkin lähettää ilmotukset tai tulee myöhästymismaksut perässä!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe