V. 2018 ort.kirkosta eroaminen runsasta

Niminiekka

Eroakirkosta -sivuston kautta erosi 878 ihmistä ort.kirkosta. Tähän täytyy lisätä ne, jotka erosivat muuta kautta kuten kirkkokuntaa vaihtamalla. Kirkosta eronneiden määrä tulee oleman selvästi isompi kuin vuonna 2017 (811) ja ilmeisesti korkein koko 2000-luvulla. Ukrainan tilanteen ja Hkin ja muutaman muun srk:n tolailut vaikuttaneet?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perusasiatkuntoon

      Erosin Suomen ortodoksisesta kirkosta vuonna 2018. Vuoden 2019 verotuksessa veroprosentti laski 25,5 prosentista 19,5 prosenttiin. Jää käteen yli 200 euroa enemmän kuukaudessa ja se on iso raha eläkeläiselle. En halua olla maksumiehenä typerille jatkuville oikeudenkäynneille, hallinnon uudistuksille, piispojen rahastukselle ja poikkeuksellisen alhaiselle papiston työmoraalille. Jumalasuhde ei tarvitse turhia ja tarpeettomia välikäsiä. Elämä on taitolaji. Kannattaa oppia tunnistamaan totuuden hetket ja etsiä mielenrauha sieltä, mistä se oikeasti löytyy, luonnosta.

    • kalanainen2

      Ryhdy panteistiksi ja pokkaa 200 euroa! Nyt on paholaisella ALE-viikot! :D

      • perusasiatkuntoon

        Millä paholaisella? Onko sellaista edes olemassa?

        Mieli/ omatunto ei ole tuomari. Se on juristi. Jokaisen elämässä on tarpeetonta kärsimystä, joka ei ole lähtöisin paholaisesta. Elämässä ei ole kysymys onnellisuuden tavoittelemisesta vaan pyhyydestä ja se löytyy toisesta ihmisestä ja luonnosta.

        Sinä olet toinen minä.

        Siksi elämässä menestyminen on mielenrauhaa, joka on väistämätön seuraus siitä, että on yrittänyt parastaan. Valitettavasti ortodoksinen kirkko ei vastaa pyhyydellään tällaisiin kehitystarpeisiin. Siitä on tullut ainakin Suomessa toiminnaltaan, arvopohjaltaan ja olemiseltaan inhimillisen elämän alue, jossa on paljon negatiivisuutta ja pahaa. Tällaisessa ei yksinkertaisesti halua olla mukana.

        Vastaus ei ole myöskään panteismi ehkä enemmän efektiivinen altruismi. Ehkä on syytä uskonnollisuudessa palata alkujuurille ja "perinteisiin" niin kuin lauletaan musikaalissa "Viulunsoittaja katolla".


        Omaa elämää ja ratkaisuja kannattaa arvostaa. Intohimoinen elämä lunastetaan epämukavuusalueella.


    • uuupeeekymmene

      "Oman elämän" ja "ratkaisujen" arvostaminen ei ole "paluuta alkujuurille" vaan loikka 2010-luvun Iltapäivälehtien aatemaailmaan.

      Paholainen on se joka syöttää päähäsi skeidaa.

    • ruostehousu

      Jaa taitaa paholaisen kätyrit istua hallituksessa.Koko järjestelmä on paska kirkkoon muka kuuluessa et tule muuksi kuin maksumieheksi velvoitetuksi maksamaan veroja siihen ei liity mitään muuta mystiikkaa eikä varsinkaan hengellisyyttä.Kuten joku jo totesikin pienituloiselle se vero on iso juttu.

      Olen itsekkin miettinyt koska yhteisö ei meille huonompiosaisille tarjoa mitään, pitävät vain toisarvoisina yhteisöissä.

      Ja ruustinnat ne vaan ryystävät skumppaa ja vetelevät fileitä ja ihan mainostavat kuinka hyvin menee siinä kun seurakuntalaisilla saattaapi olla nälkä ja kaikki elämässä kaventunutta koska onni vain ei ole potkaissut eikä olla synnyttykään hopealusikka kermaperseessä.

    • VapaaKuinTaivaanlintu

      Erosin 2018 ja verottajan ilmoituksessa oli nyt että kirkollisveroa ei peritä. Voin silti käydä kirkossa jos haluan. Mitään jäsenkorttia ei tarvitse esittää. Ehtoollisen voin nauttia - kukaan ei kysy kuka olet ja mistä tulet. Suosittelen eroa!

      • pyhpyho23i749237489

        Eikös tuo ole varastamista? Haluat kaikki oikeudet, mutta et halua vastuita.


    • huolestunut

      Viralliset kirkon väestötilastot vuodelta 2018 julkaistu. Sen mukaan kirkosta luopui yhteensä 981 henkilöä.
      Jos eroa kirkosta -sivuston kautta erosi 878, niin ketä nämä 100 muuta luopunutta oli? Tuskinpa moni käy henkilökohtaisesti eroamassa. Ovatko nuo 100 muuta kirkkokuntaa vaihtaneita, sillä silloin ilmoitus eroamisesta menee suoraan? Onkohan kenelläkään tietoa, että jos siirtyi Moskovan alaiseen kirkkoon, siirtyykö siinä tieto automaattisesti vai pitikö itse ilmoittaa erostaan? Onko tietoa, kuinka moni ortodoksisen kirkon jäsen liittyy luterilaiseen kirkkoon vuosittain?

      • mklevler

        Ei ilmoitus koskaan mene suoraan. Jos haluaa siirtyä yhdestä uskonnollisesta yhdyskunnasta toiseen, ensin pitää erota aikaisemmasta ja vasta sen jälkeen voi liittyä toiseen. Esim jos haluaa erota Suomen ortodoksisesta kirkosta ja liittyä Moskovan patriarkaattiin, ensin täytyy joko itse ilmoittaa omaan seurakuntaansa, että haluaa erota, tai eroaa eroa kirkosta -sivuston kautta, ja vasta sen jälkeen kun on eronnut, voi mennä ja liittyä johonkin Moskovan patriarkaatin seurakuntaan.

        Eli siis ne jotka eivät ole eronneet eroa kirkosta -sivun kautta, ovat itse ottaneet yhteyttä seurakuntaansa ja sanoneet haluavansa erota siitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      283
      2968
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1330
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1011
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe