Isuzu D-Max käyntihäiriö

MrFarm

Siis Isuzu D-Max -07. Tyhjäkaynnillä kierrokset vaeltelee. Kaasuttelee itsekseen ja kohta sammuu. Ei jatkuva vika, mutta tekee tuota silloin tällöin. Todennäköisesti joku anturi vika? Onko kellään ilmennyt samoja ongelmia? Lisäksi hehkut meni toistamiseen, mut tuo ei haittaa kun on weba. Kolmas murhe turvatyynyn valo loistaa jo neljättä vuotta. Täytyy aina ennen katsastusta kuittauttaa pois, mut kohta taas syttyy. Herjaa repsikan puolen turvavyön anturia. Kerran vaihdettu, mutta eipä ollut pitkä ilo. Pystyykö tuon ohittamaan? Eli vikoja riittää niin että v...taa!

14

4877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyyppiViat

      Todennäköisesti joku anturi vika?-joo niin on,
      Onko kellään ilmennyt samoja ongelmia? -on
      Pystyykö tuon ohittamaan?-pystyy

      • MrFarm

        Kiitos perusteellisista vastauksista.


      • tyyppiViat

        ole hyvä vaan.vastattu esitettyihin kysymyksiin.


    • Täyttä_kuormaa3500kg

      aika vaikea täältä ruudun takaa muuta kun arvailla mutta käyntihäiriöön varmaan ekana kattosin vähän auton kilsojen mukaan massa-anturia.

      Turvatyynyn merkkivalon pystyy repimään mittaristosta niin ettei valo pala jos katsastus on ainoa murhe. Mikähän anturi sinne on vaihdettu?? itsellä oli käynyt maxissa joskus silleen että penkin alla oli rojua ja johto oli irronnut liittimestään. Ekana alkaisin katsomaan johtosarjoja siltä osalta kun ne altistuvat liikkeelle penkin asennon mukaan. Sen jälkeen vaihtaisin turvavyön kiristimen ja viimeisenä yksikön jonne johdot päättyy.

      Mitenköhän hehkut menee toistamiseen, onko oikean auton oikean jännitteen hehkut ja oletko katsonut että hehkujen ohjausyksikkö toimii kuten pitää, eli ei hehkuta liian kauaa? Toki kaikissa autoissa on vikoja ja toisissa enemmän kun toisissa mutta kyllä myös auton räpeltäjällä on iso vaikutus toimintaan. Suomen koulutustasolla ja autoalan ammattilaisen motivaatiolla suurin osa vaurioista ajoneuvoihin syntyy juurikin näissä "merkkiliikkeiden ammattihuolloissa"

      • MrFarm

        Kiitos kommentista. Semmoinen 170 000 on autolla ajettu. Nyt on käynyt pitkään taas ihan moitteettomasti.

        Kyllä turvatyynyn valon saa poistettua mutta eikös sen pitäisi palaa kun virran laittaa päälle ja sitten sammua? Luulen että vika löytyi liittimestä. Puhuin virheellisesti anturista. Vikakoodi oli B0029 Laukaisupiiri turvavyönkiristin etumatk. puoli edessä. Vastus liian suuri. Mutta kun kiristin on kerran vaihdettu. Ei auttanut.


        Tuohon hehku asiaan pitää paneutua. Merkkihuollossa nuo vaihdettiin. Kyllähän nuissa merkkiliikkeissä tuntuu oleva rahastamisen meininki , vikojen korjaaminen onkin sitten eri juttu. Pitäis aina löytää sellanen asentaja jolla on kokemusta kyseisestä merkistä.


      • Täyttä_kuormaa3500kg

        Se massamittarin lanka käsittääkseni käy aika kuumana ja siihen kun kertyy pikkuhiljaa eristävä pölykerros päälle niin vääristää tulosta. Eikä pelkkä putsaaminen välttämättä edes korjaa asiaa vaan anturi pitää toisinaan vaihtaa.

        Mulla on uudempi D-maxi ja mulla on penkissä sivuturvatyyny. Siinä on pari kertaa lähtenyt liitin irti penkin alla. ei tosin enää kun modasin benkin alle samalla 1500W siniaaltoinvertterin.

        Autovalmistajat mielellään kokoajan hakevat etumatkaa että ei Reiskat ja Ranet onnistuisi autotallissa niitä ropeloimaan mutta perinteisesti turvavöissä ja -tyynyissä on vain vastus joka sytyttää räjähdyspanoksen. Näin ollen valon pitäisi sammua ihan jo siitä että kieputtaa kiristimen johdot yhteen auton johtosarjan puolelta ENNEN viallista liitintä. Tai laittamalla tilalle jonkun vastaavan ohmisen vastuksen joka ehjästä kiristimestä tulee.

        Periaatteessa en kyllä kenellekään toiselle suosittele ohittamaan turvalaitteita enkä mittaamaan yleismittarilla turvavyönkiristäjän vastusarvoa, koska siinä on mitättömän pieni mahdollisuus että huono suurivirtainen mittalaite laukaisee kiristimen ampullin.

        Näin elektroniikkaharrastajan noiden hehkujen ohjausbokseja voi rakennella ihan Partcon komponenteista. Mutta helpoin ja ala-arvoisin mahdollinen tapa "korjata" viallinen ohjaus on "nappihehku" eli akulta painonapin kautta ohjataan 12V hehkukiskoon ja hehkutetaan tarpeen mukaan mahdollisimman vähän että ei hehkut kärvähtäisi


        Ekana kannattaa kuitenkin laittaa yleismittari tasajännitealueelle, toinen johto hehkukiskoon ja toinen auton runkoon. Sitten katsoa että sieltä ei koskaan jää jännitteet pidemmäksi aikaa päälle kun hehkuvalo on sammunut

        Autoalalla saa usein parasta huoltoa joltain yksityisyrittäjältä jolla ei ole riitatilanteessa satojen tuhansien asianajajia rivissä. Vähääkään tekniikasta perusteet ymmärtävät palkansaajana työskentelevät henkilöt saavat suoraan tuplatilin mistä vain muualta kun jonkun ison korjaamoketjun asentajana.. Itse en ole alalla mitä nyt harrastuksena omia romuja ropeloin.


    • Anonyymi

      mulla vm 2010 d-max. sekin sammuu välillä,sekä tyhjäkäynti heiluu... se loppui,kun tankilliseen naftaa laitoin puoli litraa 2-tahtiöljyä. viikossa korjaantui käynti

      • Anonyymi

        Laardia eli rasvaa vaatii kaikki moottorit käydäkseen kunnolla!


    • Anonyymi

      Hehkut menee 40-50tkm välein. Ei nyky dieseleissä muissakaan ole pitkäikäisiä. Kannattaa vaihtaa hetimiten kun lopettaa toiminnan, hapettuu kanteen kiinni tosi kovasti.

      Tuota vaeltelua ihmetellyt itsekin. Joskus toimii täysin ongelmitta, mutta kun katsastus on ovella, niin aina alkaa kiukuttelemaan. Antureita vaihdettu, ilmavuotoja etsitty, ym. Ei mitään apua. Olisko erkkiventtiilissä vika? Nokeaa imusarjan tosi karmeaksi.

      Nelivedon kytkin on yksi murheenkryyni, tai sen hapettuminen. siirtomoottorina kiinalainen 6€ lelumoottori, jonka huolto vaihtaa hintaan 400€. Olenkin tilanut muutaman ebaysta varalle.

      Tuo bagin valo on kuitattava aina huollossa, kun näillä halpis kuittauslaitteilla ei pääse turvalaitteisiin.

    • Anonyymi

      Mulla kanssa meni hehkut jo lähes uutena uutena. Nykyiset toimineet toistaiseksi.
      Mulla paloi tuo airbagin merkkivalo satunnaisesti, syy oli penkin alla olevat "löysät" turvavyönkiristimen liittimet (niitä kiristettiin, ja kun se ei auttanut, kolvattiin johdot yhteen, nyt toimii).
      Mitä moottoriöljyä käytätte d-maxissa (vm-09), ja onko autossa ns. hiukkassuodatin?

    • Anonyymi

      mulla vm 2010 d-max. usean vuoden käy niin,että talvinaftalla sammuilee,mutta sillä se meni ohi,kun tankilliseen laitoin litran 2-tahtiöljyä. kesänaftaan ei tarvi laittaa.

    • Anonyymi

      huomasin saman. talvinaftoilla sammumis ongelmaa. kun kokeilin pelkkää st1 naftaa muutaman tankillisen,niin ongelma poistui

    • Anonyymi

      scv venttiili vioittunut,uusi maksoi 270e. tyhjäkäyntiongelma poistui,ja kone käy tasaisesti

      • Anonyymi

        Tekikö sinulla kesät talvet tyhjäkäynnillä häiriö seilaamista ja sammumista? Itselläni tekee yleensä vain talvisaikaan, harvemmin kesällä. Toimiiko vieläkin normaalisti vaihdon jälkeen? Uskallanko riskillä vaihtaa kans scv ventiilin?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe