Isuzu D-Max käyntihäiriö

MrFarm

Siis Isuzu D-Max -07. Tyhjäkaynnillä kierrokset vaeltelee. Kaasuttelee itsekseen ja kohta sammuu. Ei jatkuva vika, mutta tekee tuota silloin tällöin. Todennäköisesti joku anturi vika? Onko kellään ilmennyt samoja ongelmia? Lisäksi hehkut meni toistamiseen, mut tuo ei haittaa kun on weba. Kolmas murhe turvatyynyn valo loistaa jo neljättä vuotta. Täytyy aina ennen katsastusta kuittauttaa pois, mut kohta taas syttyy. Herjaa repsikan puolen turvavyön anturia. Kerran vaihdettu, mutta eipä ollut pitkä ilo. Pystyykö tuon ohittamaan? Eli vikoja riittää niin että v...taa!

12

1326

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tyyppiViat

   Todennäköisesti joku anturi vika?-joo niin on,
   Onko kellään ilmennyt samoja ongelmia? -on
   Pystyykö tuon ohittamaan?-pystyy

   • MrFarm

    Kiitos perusteellisista vastauksista.


   • tyyppiViat

    ole hyvä vaan.vastattu esitettyihin kysymyksiin.


  • Täyttä_kuormaa3500kg

   aika vaikea täältä ruudun takaa muuta kun arvailla mutta käyntihäiriöön varmaan ekana kattosin vähän auton kilsojen mukaan massa-anturia.

   Turvatyynyn merkkivalon pystyy repimään mittaristosta niin ettei valo pala jos katsastus on ainoa murhe. Mikähän anturi sinne on vaihdettu?? itsellä oli käynyt maxissa joskus silleen että penkin alla oli rojua ja johto oli irronnut liittimestään. Ekana alkaisin katsomaan johtosarjoja siltä osalta kun ne altistuvat liikkeelle penkin asennon mukaan. Sen jälkeen vaihtaisin turvavyön kiristimen ja viimeisenä yksikön jonne johdot päättyy.

   Mitenköhän hehkut menee toistamiseen, onko oikean auton oikean jännitteen hehkut ja oletko katsonut että hehkujen ohjausyksikkö toimii kuten pitää, eli ei hehkuta liian kauaa? Toki kaikissa autoissa on vikoja ja toisissa enemmän kun toisissa mutta kyllä myös auton räpeltäjällä on iso vaikutus toimintaan. Suomen koulutustasolla ja autoalan ammattilaisen motivaatiolla suurin osa vaurioista ajoneuvoihin syntyy juurikin näissä "merkkiliikkeiden ammattihuolloissa"

   • MrFarm

    Kiitos kommentista. Semmoinen 170 000 on autolla ajettu. Nyt on käynyt pitkään taas ihan moitteettomasti.

    Kyllä turvatyynyn valon saa poistettua mutta eikös sen pitäisi palaa kun virran laittaa päälle ja sitten sammua? Luulen että vika löytyi liittimestä. Puhuin virheellisesti anturista. Vikakoodi oli B0029 Laukaisupiiri turvavyönkiristin etumatk. puoli edessä. Vastus liian suuri. Mutta kun kiristin on kerran vaihdettu. Ei auttanut.

    Tuohon hehku asiaan pitää paneutua. Merkkihuollossa nuo vaihdettiin. Kyllähän nuissa merkkiliikkeissä tuntuu oleva rahastamisen meininki , vikojen korjaaminen onkin sitten eri juttu. Pitäis aina löytää sellanen asentaja jolla on kokemusta kyseisestä merkistä.


   • Täyttä_kuormaa3500kg

    Se massamittarin lanka käsittääkseni käy aika kuumana ja siihen kun kertyy pikkuhiljaa eristävä pölykerros päälle niin vääristää tulosta. Eikä pelkkä putsaaminen välttämättä edes korjaa asiaa vaan anturi pitää toisinaan vaihtaa.

    Mulla on uudempi D-maxi ja mulla on penkissä sivuturvatyyny. Siinä on pari kertaa lähtenyt liitin irti penkin alla. ei tosin enää kun modasin benkin alle samalla 1500W siniaaltoinvertterin.

    Autovalmistajat mielellään kokoajan hakevat etumatkaa että ei Reiskat ja Ranet onnistuisi autotallissa niitä ropeloimaan mutta perinteisesti turvavöissä ja -tyynyissä on vain vastus joka sytyttää räjähdyspanoksen. Näin ollen valon pitäisi sammua ihan jo siitä että kieputtaa kiristimen johdot yhteen auton johtosarjan puolelta ENNEN viallista liitintä. Tai laittamalla tilalle jonkun vastaavan ohmisen vastuksen joka ehjästä kiristimestä tulee.

    Periaatteessa en kyllä kenellekään toiselle suosittele ohittamaan turvalaitteita enkä mittaamaan yleismittarilla turvavyönkiristäjän vastusarvoa, koska siinä on mitättömän pieni mahdollisuus että huono suurivirtainen mittalaite laukaisee kiristimen ampullin.

    Näin elektroniikkaharrastajan noiden hehkujen ohjausbokseja voi rakennella ihan Partcon komponenteista. Mutta helpoin ja ala-arvoisin mahdollinen tapa "korjata" viallinen ohjaus on "nappihehku" eli akulta painonapin kautta ohjataan 12V hehkukiskoon ja hehkutetaan tarpeen mukaan mahdollisimman vähän että ei hehkut kärvähtäisi

    Ekana kannattaa kuitenkin laittaa yleismittari tasajännitealueelle, toinen johto hehkukiskoon ja toinen auton runkoon. Sitten katsoa että sieltä ei koskaan jää jännitteet pidemmäksi aikaa päälle kun hehkuvalo on sammunut

    Autoalalla saa usein parasta huoltoa joltain yksityisyrittäjältä jolla ei ole riitatilanteessa satojen tuhansien asianajajia rivissä. Vähääkään tekniikasta perusteet ymmärtävät palkansaajana työskentelevät henkilöt saavat suoraan tuplatilin mistä vain muualta kun jonkun ison korjaamoketjun asentajana.. Itse en ole alalla mitä nyt harrastuksena omia romuja ropeloin.


  • Anonyymi

   mulla vm 2010 d-max. sekin sammuu välillä,sekä tyhjäkäynti heiluu... se loppui,kun tankilliseen naftaa laitoin puoli litraa 2-tahtiöljyä. viikossa korjaantui käynti

   • Anonyymi

    Laardia eli rasvaa vaatii kaikki moottorit käydäkseen kunnolla!


  • Anonyymi

   Hehkut menee 40-50tkm välein. Ei nyky dieseleissä muissakaan ole pitkäikäisiä. Kannattaa vaihtaa hetimiten kun lopettaa toiminnan, hapettuu kanteen kiinni tosi kovasti.

   Tuota vaeltelua ihmetellyt itsekin. Joskus toimii täysin ongelmitta, mutta kun katsastus on ovella, niin aina alkaa kiukuttelemaan. Antureita vaihdettu, ilmavuotoja etsitty, ym. Ei mitään apua. Olisko erkkiventtiilissä vika? Nokeaa imusarjan tosi karmeaksi.

   Nelivedon kytkin on yksi murheenkryyni, tai sen hapettuminen. siirtomoottorina kiinalainen 6€ lelumoottori, jonka huolto vaihtaa hintaan 400€. Olenkin tilanut muutaman ebaysta varalle.

   Tuo bagin valo on kuitattava aina huollossa, kun näillä halpis kuittauslaitteilla ei pääse turvalaitteisiin.

  • Anonyymi

   Mulla kanssa meni hehkut jo lähes uutena uutena. Nykyiset toimineet toistaiseksi.
   Mulla paloi tuo airbagin merkkivalo satunnaisesti, syy oli penkin alla olevat "löysät" turvavyönkiristimen liittimet (niitä kiristettiin, ja kun se ei auttanut, kolvattiin johdot yhteen, nyt toimii).
   Mitä moottoriöljyä käytätte d-maxissa (vm-09), ja onko autossa ns. hiukkassuodatin?

  • Anonyymi

   mulla vm 2010 d-max. usean vuoden käy niin,että talvinaftalla sammuilee,mutta sillä se meni ohi,kun tankilliseen laitoin litran 2-tahtiöljyä. kesänaftaan ei tarvi laittaa.

  • Anonyymi

   huomasin saman. talvinaftoilla sammumis ongelmaa. kun kokeilin pelkkää st1 naftaa muutaman tankillisen,niin ongelma poistui

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pelastusalan pimeä puoli: machokulttuuria ja seksuaalista häirintää

   Ohhoh. Kiinnostava ja todella hämmentävä artikkeli pelastuslaitosten ja ensihoidon meiningistä. Hyvä että näistä asioista puhutaan, muuten ei mikään i
   Maailman menoa
   276
   3303
  2. Sofia pääsi rakkaansa luo

   Matkustaa business luokassa. Mahtaa Sofian mollaajat olla kateellisia😄
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   1708
  3. Stefu mahtavalla lomalla.

   Hyvää ruokaa ja lämmintä. Kyllä nyt kelpaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   1406
  4. Miksei Suomesta viedä juuri mitään elintarvikkeita?

   Ihmettelee Madventures Rantala Hesarin kolumnissaan. On tehnyt sellaisen havainnon, että maailmalla törmää jatkuvasti pohjoismaisiin ruokiin, muttei s
   Maailman menoa
   277
   1381
  5. Kaisa Mäkäräinen antoi erikoistehtävän Jarkko-rakkaalle: "Ethän sä voi sitä asetta jättää..."

   Kaisa Mäkäräinen kutsuu Maria Veitolan Joensuun kaupungilta saadulle tontille rakennettuun upeaan hirsitaloon Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Muk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   1014
  6. Mistä se korona oikein tuli?

   Näin entisenä lappajärveläisenä ihmettelen mistä se korona noin rajusti levisi. Oliko jokin tapahtuma vai mikä?
   Lappajärvi
   92
   923
  7. PS edustaja luetteli rikollisten nimiä, Ahmed, Ali, Mohammed

   https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008359206.html Suvakit taas suuttui kun joku kertoi faktan ja totuuden. Häpeällistä että jotkut haluavat pe
   Maailman menoa
   235
   905
  8. Se on niin

   Että sä et anna kenenkään rakastaa sua. Tai ehkä annat, hitostako mä tiedän. Tai ehkä tiedän, koska tuntuu että tunnen sut hyvin. En välttämättä, mutt
   Ikävä
   64
   875
  9. Valtamedia valehtelee!

   Lokakuu 2021 Työskentelen sairaanhoitajana isossa sairaalassa. Koronaa on viimeisen 1.5 vuoden aikana esiintynyt osastollamme ja muilla osastoilla. T
   Maailman menoa
   206
   684
  10. Kumpi uskaltaa kertoa

   Ensin että rakastaa. Kun olet seurustellut jonkin aikaa vaikka 3 kuukautta niin kumpi sanoo ensin että rakastan sinua?
   Sinkut
   154
   683
  Aihe