..mulla olis tiedossa makkarakone.sellanen vanhanaikainen. tekis mieli tehdä makkaroita. virolainen kaverini on lapsena kuulemma tehnyt. täällä uudessa kämpässä on hiljasta ja iso keittiö..
mikä olis hyvä luonnonsuolikuori? luonnottomat on persiistä gösta sen tiesi. lampaan vai possunsuolta?
ja mitä makkaroita? jauhomakkaroita? Ei. Ryynimakkaroita? mikä ettei. Verimakkaroita? ehdottomasti. mikä olikaan perunamakkaran koostumus? entäpä laukkamakkaran? laukkasi pois? vai valkosipulimakkara?
Ei ole synti laittaa makkaraan myöskään oikeaa LIHAA makkaravehkeellä muussattuna. nykyiset makkarat tuntuvat olevan muisto eilisestä. Kyl kaipaan tanskan ja saksanmatkailua kuten aikoinaan. ja pelkästään makkaran vuoksi.
makkarakoje
4
<50
Vastaukset
- makkaramies
Harrastus se makkaranteko on muiden hyvien harrastusten muassa. Makkarakone vaan pörisemään.
Sian suoli sopii aloittelijalle, sillä se on kestävämpää kuin lampaasuoli. Jostain näin luitsen.
Suolta kannattaa kysellä kauppahalleista, suurten markettien lihatiskiltä ja hyvin varustetuista liha-alan kaupoista.
Meinaatko P. ihan vaan omiin kotitarpeisiin vai oikein muillekin lähiseudun pervoiloille annettavaksi.
Makkaran brändäät omalle nimellesi. "Pervokki Bratwurst" . Lihaisa, suussasulava Pervokki Bratwurst. Laadusta tinkimättä. Kyytipojaksi saksalaista olutta tietenkin.muitakin kulinäärisiä juttuja harrastavana..ei koskaan tiedä minkälainen myyntivaltti voisi pervokin käyrästä tulla.
mutta huuhaas-palstasta huolimatta jutuissani on aina vinha perä..joten käännyn myös virolaisen kaverin puoleen josko muistaisi lapsuudesta. makkarantekobileet ja ainakin kavereille..virolainen crystal-vodka voisi ainakin muutaman drinksuna sopii..aloitukseen.. siis makkarajuhlien.. slaavilaiseen meininkiin..
koska pakastinkin on iso..voisi tosiaan tehdä ison satsin erilaisia makkaroita..myös niitä raakamakkaroitta..
olen tehnyt viikinkisimaa,ilman alkoholiakin, olutta pannut, pizzoja vääntänyt ja macaronleivoksia yrittänyt. pervokki oli aikanaan perunamestarikin täällä huuhaalla..oisko joskus 2005-2007 tai sitä luokkaa. omaa maata juureksia ja perunoita varten ei ole ..vielä mutta luojan kiitos nykyisestä asunnosta ja isosta keittiöstä..jelppaa yllättävästi ahdistukseen..
lähikaupasta ostin lonkeroa vahingossa vain 4,7 prossaa.. no sandelsissa on enemmän..kyllä krapula kaikkoo ja nettikin toimii taas..
- zellstuc
Mr Pervoq. Mielestäni Puolassa ja Tsekkienmaalla ne parhaat kracovalaiset makkarat valmistetaan. Iskän anoppi toi niitä aina tuliaisina. Maaliman parhaat maultaan.
Olen käynyt puolassa,tsekinmaalla ja jopa slovakiassa toisella puolella. Hyvät ovat olleet makkaratiskit. Leikkelemakkaraa ostanut, harmi kielimuuri mutta hyvä tarjonta. Onko suomessa ollut koskaan "oikeata" krakovanmakkaraa? joku sillä nimellä myytävä joskus ollu….ja sen vuoksi en tiedä oikeastaan miltä oicean kracovanmaccaran pitäisi maistua? perkules..kaksi kertaa sielläkin käyny mutta cracovanmaccaran oikea maku hakusessa..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Paskakaivo Kuhmo
Moniko teki uuden saostuskaivon, joka erittelee paskan ja nesteet imeytyskenttineen maassa taloissa. Kaikkien talojen pi644062Uskotko yliluonnolliseen?
Mitä jos tämä ns. kaivattusi on loitsunut sinut? Olettekos sitä ajatelleet, niinpä. Ette todellakaan. :D803690- 423195
Mitä kuuluu?
Toivottavasti sulla oli hyvä päivä tänään. Täällä on taas ollut niin negatiivista juttua. Oli pakko tulla sanomaan sinul192558Keilahalli
Onneksi rakennettiin aikoinaan se keilahalli, se pelastaa eläinpuistoyhtiöiden sekä koko Ähtärin kaupungin talouden!222407Uskallatko katsoa pitkään silmiin
kaivattuasi, jos olette samassa tilassa? Alkaako sydän jyskyttää, jos katseet jumittuvat? Pelkäätkö ulkopuolisten huomaa522206- 482035
- 471778
- 361720
- 301566