Porinapata X

Ali-Baba

Laitan tämän valmiiksi tänne niin että huomisesta eli maanantaista 14.01.2019 voimme kirjoittaa tämän otsikon alle, kun kirjoitusintoa esiin pötkähtelee.

301

127

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ali-Baba

   Tähän alkuun ja robotesti antamalla kalankiduttajien filmilinkki juu tuubista.
   Tämä on sitä "Pääkkösten" hommaa mihin en itse koskaan ryhtyisi. Kalastaa kyllä saattaisin mutta vain sapuskaksi, en kiduttaakseni niitä. https://www.youtube.com/watch?v=QEoiAURwgoA

  • Ali-Baba

   Yksi tuon robon toiminnallisista ongelmista on, että ilmeisesti sen tekemisiä ei kukaan valvo, eli sitä mikälaisilta ketjuilta se mitäkin poistaa. Se saattaa tulkita yksinkertaisesti niin että esimerkiksi meidän ketjuillamme on ollut suhteellisen paljon linkkiliikennettä ja sen täytyy silloin olla kaupallista.
   Se että ei ole selviäisi heti ihmisylläpitäjälle joka kävisi tarkastamasaa miksi se poistaa yhdestä tai kahdesta ketjusta linkkejä niin paljon ja nimenomaan linkkejä joissa teoriassa voisi olla kaupallinen toiminta kyseessä.

  • Ali-Baba

   huomaan onneksi aina jälkilukiessani liittämättä jääneet linkit. Siinä unohdetussa linkissä oli ilkeiden kalastajien huvikseen kalasta ja heitä pois menetelmällä kuvattuja hirmu haukia ja ilkeitä kalastaja pääkkösiä. Laitan tilalle erikoisia hetelmiä vilmin. https://www.youtube.com/watch?v=Ns_yJfvy1RE
   Kaikkea se saksalainen keksii

   Ei huvita ensi viikko ollenkaan sillä joudun käymään peräti kaksi kertaa jälkitarkastuksissa. Kerran pääkurkunleikkaajalla ja kerran Meilahden tornissa ultraamassa sen asennetun vatsa aortan stentin.

   Sen jälkeen ei ole toistaiseksi ohjelmassa mitään ennen syyskuuta eli hyvässä lykyssä alkaa melkoisen rauhanomainen olotila. Sitten tulee tietysti maaliskuussa joko katsastus tai uuden vanhan auton osto. Mitä teen en ole vielä päättänyt

  • Ali-Baba

   Juu, olisi pitänyt jättää ainakin yksi rhummipullollinen ottamatta silla näkyihän se pääkkösliite olevan siellä mutta ensimmäisessä kommentissa eikä toisessa minkä katsoin ettei siinä linkkiä ole. Ja kaiken lisäksi tallella eli on mahdollista että robo kiinnostuu vasta jos joku ohjelmoitu määrä linkkejä ilmestyy jollekin ketjulle ja silloinhan nämä pitkät ketjut automaattisesti joutuvat tapetille. Jos tämä teorian haara näyttäisi pitävän paikkansa niin siihenhän löytyy heti lääke lyhentämällä edelleenkin ketjun kiertoa vaikka 300 alas 200'aan
   Minulle ainakaan ei tuota mitään vaivaa uusia ketjua vaikka 200 kommentin välein. Linkkien saaminen on paljon tärkeämpää, koska ne ovat suuri osa kommunikaatiota näin tuntemattomien mutta tasavertaisten ihmisten kesken

  • Ali-Baba

   Ovat ilmeisesti nuoret herrat nuutuneet velvollisuuksiensa kuorman alle, toisin kuin meikäläinen Kallion laella asusteleva B tyypin setä jonka velvollisuus on enää huolehtia itsestään ja mitä välillä musicantin tarpeista. Musicantti lyhennelämä tulee muuten sanoista Muusikko Antti!

   Minulle sattui nyt myös uuden vuoden paskin ja terveystyöteliäin viikko toistaiseksi. Luulen että viiden vuoden tauon jälkeen sappivaivani toistuivat ja pitivät minua kivuissa valveilla koko yön. Olin jo aamu 7 jonottamassa arvauskeskuksen aukeamista. 10 10 pääsin lekurin juttusille ja kävimme vähän vanhoja tapauksia läpi kun ne siellä tiedostoissa ovat ja arvelimme lopulta samaa, Sain kunnon kipudropit vaikka täysin tiedostetusti niillä voi olla sappikivuissa haittaavakin vaikutus. On kuitenkin hyvä olla omassa hyllyssä pullo "ooppiumia".
   Kipu sitten kutakuinkin vanhaa kaavaa toistaen itsestään hälveni siedettäväksi noin puolen päivän tienoilla ja pääsin ottamaan muutaman tunnin unet
   CRP otettiin pikana ja mitään suurta tulehdusta ei ole kun se oli 7.
   No huamenaamul kurkkupäätohtorille ja Torstaina vielä Meilahteen ulträänitarkastukseen siitä stentin toiminnasta.
   Märkää luntakin oli paikat täynnä.

   • edson

    No on sullakin paska viikko, voihan nenä

    Ei passaa heittää herjaa terveyksistä saati sairauksista, mutta sen sanon, että ooppiumia kansalle pärkkele, sillä katotaan vaan, kuinka pieleen menee se sotekin.

    Juu ja tulevan hallituksen sosiaaliturva uudistuskin, nähään vaan. Tietysti sillä edellytyksellä, että jos nähään.


  • Ali-Baba
  • edson

   Vai että noissa keleissä ja just noin. Keleissä kylläkin.

   Jossain kohtaa joku kyydissä oleva nainen kommentoi näkemäänsä vienolla äänellä että ui ui ui ui.

   Ite uin syvissä välinpitämättömyyksissä. Eipä ole kiinnostanut pestä hedelmiä myrkyistä sen paremmmin kuin käsiä mandariinin kuorimisen jälkeen.

   Minusta saa pressa matkustaa vaikka honoluluun ja merkkeli kätellä siritsaa. Nouskoon vaikka kuinka äärioikea tai atlantin vesi juu ja vaikka ylenanti kertookin, mitkä seittemän asiaa pitäisi tietää karkotuksista, niin mä en välitä yhestäkään.

   Hallitus pui oulun tapahtumia suorana ja kun siel on keskusta puimassa, niin eiköhän taas nouse maanviljelylle tuet.

   Minä välitän vaan siitä, kuinka paljon sataa torstaina lunta.

  • edson

   Edelleen välittämisistä

   eli en kyllä välitä siitäkään, että joanna lumley on intiassa. Tai alpeilla tulee kaks metrii lunta. Ei ees turun sinappi kiinnosta.

   Mutta jos poijan (poikien) tyttärelle (tyttärille) kävisi pahoin, niin 110 % varma olen, että ,,, niin se vaan on.

   Lievää välittämistä koen myös tänään alppihiihdon parissa, kuten myös suomen cup hiihdoissa.

   • Dr.Whoo

    Poteekos Edson kaamosmasennusta? Turun sinapin väheksyminen on jo huolestuttavaa..toisaalta se onkin huonoa. Parasta sinappia on Colmansin vahva englantilainen. Pari lusikallista sitä naamariin, niin avot.

    Sappikiviäkös Ali kaiken muun potemisen lisäksi potee?


  • Ali-Baba

   Vanha vaiva. Pysynyt vaan viimeiset 5 vuotta poissa.
   Täytyy yrittää nujertaa sekin taas!

  • edson

   Päivä kerrallaan ... helppo tietysti sanoa, kun ei vallan kauhiata määrää vaivoja ole, ainakaan tiedossa. Ja ne vaivatkin ovat kyllä vähäisiä, ainakin niin kauan, kun saa apua astmalääkkeestä tai tulehduskipulääkkeestä.

   Kyl täytyy sanoo, että olen jotenkin kurkkua myöten täynnä näitä ns. realiteettejakin eli kuinka ny käy sitten brexitin taatana, ei vähempää vois kiinnostaa.

   Joo ja vaalit tulossa ja pitäisi se oma hyttysen pissin verran vaikuttava ääni raapusta kuitenkin.

  • edson

   Unohin tuon eturauhasvaivan ja tässä samalla kerron muutakin.

   Äsken karistin kirsikkapuun oksilta lumet ja kiva katsoo, millaisia ovat keväällä. Meinaan, että julmetusti ovat oksat taipuneet, maahan asti.

   Teeveen antenninkin puhistin lumikuormasta, sillä kaatukoot sitten vaikka hetelmäpuut, mutta pirskatti sentään, jos telkkuantenni kaatuu.

   • Cee-Lila

    Totta, viis siitä mitä kirsikkapuut tykkää, pääasia, että tölläri ja netti näkyvät, niitä ilman olemme ihan hukassa. Kirsikoita saa kaupastakin. Samoin tietysti tölläreitäkin mutta niillä ei tee mitään ilman näkyvyyttä:-)


   • edson
    Cee-Lila kirjoitti:

    Totta, viis siitä mitä kirsikkapuut tykkää, pääasia, että tölläri ja netti näkyvät, niitä ilman olemme ihan hukassa. Kirsikoita saa kaupastakin. Samoin tietysti tölläreitäkin mutta niillä ei tee mitään ilman näkyvyyttä:-)

    Juuri

    Itse kullekin tulee monipuolista katseltavaa ja luettavaa netistä ja telkusta, mutta kirsikka on aina saman makuinen.


  • Ali-Baba

   No minullakin on huomenna se rutiini ultraus sille stentin toiminnalle. Jos siltä tuntuu niin menen samalla reissulla Haartmanin päivystykseen hoitamaan itselleni tunnetusti tehoavan antibioottiyhdistelman ja lisälääkkeet jos sellaisia on.
   Juuri tällä hetkellä ei ole ole ihan hirveä kun sain tankattua itseeni vähän enemmän nestettä ja ruokaa.
   Toisaalta raadollisesti ilmaistuna taidamme kaikki, Dr. Whoah mukaanlukien olla kuudenkympin ja kuoleman välissä.

   • Cee-Lila

    Sitähän me olemme. Välillä menee paremmin välillä huonommin. Olemme viimeisellä neljänneksellä, kuten Kai Tolkku muisti muistuttaa ainakin itsensä olevan.


   • Ali-Baba

    Kai Tolkkua olen nähnyt Hesarissa vielä viime vuosiinkin kirjoittamassa, mutta vähenevästi. Ikää tulee hänellekin ja turbodieselilleen
    Harmi kun nyt pitkästä aikaa on himassa dropit joilla voisi lähteä vaikka täydellisten illuusioiden maailmaan, mutta juuri mahdolliseen sappivaivaan ei saa käyttää. Ei ainakaan paljoa
    Toivottavasti sinunkin jaloissasi kuitenkin veri kiertää!


  • edson

   En haluis asettaa ikärajaa

   eli ollaan elämän ja kuoleman välimaastossa aikamme. Juu ja elämämme ei oo meijän vika.

  • edson

   Se, miten taas elämme, ei ole muitten vika.

   No ni, nyt sitten myräkkään. Taisi koskettaa enemmän eteläistä Suomea. No siellähän sitä lunta mangutaan enempi, ainakin aamutelkkujen juontajien mielestä. En ole vielä tämän aamun telkkuja katsonut, mutta eiköhän sillä ensimmäinen kymysys ole, että tulitko hiihtäen töihin.

   Ruhpoldingissä ne hiihtää lisäksi ase selässä, onneksi reitti on sentään latukoneilla tehty. Pelkään pahoin, ettei ilman ladunaukaisijaa talvisodan henkikään olisi auttanut. Kuulemma siellä lasketaan metreissä se lumentulo

  • Ali-Baba

   Röyh, tulin juuri Meilahdesta ja ny on vatsa aortta stentteineen ultrattu ja ainakin se oli kunnossa eli virtaukset hyvät ja tukoksista ei näköäkään
   Vielä kun saisi tämän sappi ja yleistilan parannettua niin voitais porskutella kevättä kohden.
   Lunta todella oli ihan reippaasti. Ajoin pitkästä aikaa juurikin lumimyräkän vuoksi taksilla Meilahteen ja takaisin ja siihen on tullut taksiuudistyyuksen kälkeen sellaset 5 euroo suuntaansa lissää.

  • Ali-Baba

   Tuossa muuten uutisissa mainittiin ihan eilen tai toissapäivänä, että Kultashakaali on jo levinnyt Eestiin. Juuri samat tunnistin jo kuukausia sitten kulgurin rannan kuvien auettua

  • edson

   Iltasanomat näyttivät kyselevän jo 2016, että onko Suomi valmis, sakaalit tulevat.

   Yksi veikkaus. Metsästysseurat ovat jo anoneet valtion tukia uhkan vuoksi. Näin se menee, sillä poliisitkin juuri anovat lisää rahaa lapsiin suuntautuvan seksuaalisen rikollisuuden vuoksi.

   Ei helevetti, ihmettelen vaan, että kuka tänne lumen keskelle viittii tulla.

  • edson

   Hyvät kirjoittajatoverit

   Koettakaa kestää. Meinaan taas kirjoittaa omiani. Laskin juuri, kuinka paljon olen säästänyt puuhellan kanssa sähköä miinus kaikki ne investoinnit siihen hellaan. No vuodesta 2010 marraskuun 11. päivästä, ensimmäisten savujen leijaillessa piipusta taivaalle ... karkea arvioni noin 6 vuotta x 5 000 kWh x 0,17 = 5 100 € (kaksi ensimmäistä vuotta karkeasti meni hellan ja savupiipun maksuun)

   Mutta hei, ei vaan tililläni ole tuota summaa.

   Koetanpa jotain toista laskutehtävää.

  • Cee-Lila

   Katsoin eilen Kulgurin kuvia ja siellä se ketun näköinen otus nuuhki innoissaan jotain lumen seasta. Hirvikamerassa oli useita sarvipäitä syömässä.

  • edson

   Tässä kun mietin näitä laskutehtäviäni, niin viereen pompsahti bank norwegian mainos. "Hae lainaa meiltä" Huomasivat heti, että laskutehtäväni ovat rahan riittävyyteen liittyviä tehtäviä.

   Voi pylly sentään. Joku sanoi telkussa, että pikavippilainaajat lainaavat jopa 30 vuoden maksuajalla. Pitääköhän paikkaansa? Joo ja hallitus miettii velallisten ahdinkoa. Voi pylly sentään.

   Tää on vähän liikaa. Ai että mikä? No se, että jos laittaa linkin, niin robo vie ja jos laittaa taloudellisen laskutehtävän, niin het houkuttelevat lainanottoon.

   Kokeilenpa. Ympyrän säde on x cm, mikä on ala? Katotaanpa tuleeko viereen kesäyliopiston mainos.

   • Cee-Lila

    Minulle pomppasi mainos helppokäyttöisestä monitoimisesta ohjelmasta kirjanpitoon. Jospa johtui siitä, ettei tiettyä summaa näy tililläsi sen hellan ja savupiipun maksusta huolimatta.


   • edson
    Cee-Lila kirjoitti:

    Minulle pomppasi mainos helppokäyttöisestä monitoimisesta ohjelmasta kirjanpitoon. Jospa johtui siitä, ettei tiettyä summaa näy tililläsi sen hellan ja savupiipun maksusta huolimatta.

    Mainiota.

    Koetan monitoimisen ohjelman avulla saada kirjanpitooni ryhtiä. Unohdan kokonaan oman elämäni ihmeellisen indeksin, mikä vaan tuppaa näyttämään + ja - tasapainoa eli nollaa, teen sitten mitä tahansa.


  • edson

   https://yle.fi/uutiset/3-10595861 Jospa tämä linkki pysyisi, pliis

   Jos pysyy, niin veikkaan, että viereen tulee matkailumainos. Lisäksi ehkä pressan matkasta Kiinaan, missä urheilujoukkopsykoosin toivotaan kasvavan, jotta ilmasto voi yhä paremmin. Suomeen tuodaan ehkä tulevaisuudessa vauvasta vaariin kiinalaisii opettelemaan hiihtoo. Ja suomalaisii taas viedään Kiinaan opettelemaan pingpongii. On noi nuijia, ihan pressasta lähtien.

  • Ali-Baba

   No nyt oli robo käynyt poistamassa peräti parin rivin kommentin missä ei juurikaan muuta ollut kuin suomeksi hyvää huoment, edelleen hikoillaan!

  • Ali-Baba

   Totuud vähäpäästöisyydestä ta päästöttömyydestä:
   Väitetään että biopolttoaineet kuten metsä, etanoli ja palmuöljy ovat päästöttömiä.

   Tosiasia:
   Päästöjä tulee yhtä paljon kuin millä thansa polttoaineella sen päästölähteen piipusta.

   Niin mutta se päästöttömyys perustuukin siihen että se biomassa uudistuu ja se sitoo hiilidioksidia kasvaessaan:
   Tosiasia
   Hirveästi jo sidottua hiiltä otetaan hetken energiakäyttöön ja sen lisäksi että savutamme saman verran menetämme myös säilömämme jonka saamme kiinni vai lakkaamalla biomassa käytön polttoaineena.

   Ja unohdetaan varmuuden vuoksi kaikki se päästö mikä on syntynyt sokeriruoko ja palmuöljyplantaasheja luodessa ja vuosittaisessa kasvatuksessa ja kuljetuksessa sekä prosessoinnissa

  • edson

   Päästö

   Tosiasia on se, että jos kaikki lämmittäisivät klapeilla, niin ... huh huh. Mutta peli on jo menetetty eli siittä vaan sano sipilä.

   Eilen ymmärsin jotain paremmin. Puun ns. jälsikerros jakautuu nilaan ja puun kasvusolukkoon. Ny ne meinaa manipuloida puuta niin, että enemmän jälsikerroksesta saadaan puun kasvuun kuin nilaan. Eli räpelletään jälsikerroksen solukoissa geenimanipulaatiolla.

   • Dr.Whoo

    Mie laitoin eilen klapei takkaan, lämmitti kyllä paljon mukavammin kuin inhottava lämpöpumppu. Joka siis puhkuu ja puhaltaa, pitää aina enemmän tai vähemmän ääntä. Täällä hiljaisuuden hallitsemassa äänimaisemassa siis melkoinen meluhaitta.

    Päästöjähän klapinpoltto aiheuttaa. Tosin puolustaudun sillä, että suhteellisen harvoin lento, ynnä laivamatkailua ja vähäpäästöisellä dieselillä ajavana hiilijalanjälkeni on kohtuullisen pieni.
    Lisäksi olen erittäin harkitsevainen kuluttamisen suhteen; en osta mitään krääsää, vaan aina hyvää ja kestävää laatua. Ja vain tositarpeeseen.


   • Dr.Whoo

    Ja juu, toi geenimuuntelu onkin melkoinen juttu.
    Alan tutkijoidenkin kesken melkoisia riitoja siitä miten geenimuuntelua voidaan käyttää esim. kasvinjalostuksessa. Mekin syömme gm ruokaa.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Mie laitoin eilen klapei takkaan, lämmitti kyllä paljon mukavammin kuin inhottava lämpöpumppu. Joka siis puhkuu ja puhaltaa, pitää aina enemmän tai vähemmän ääntä. Täällä hiljaisuuden hallitsemassa äänimaisemassa siis melkoinen meluhaitta.

    Päästöjähän klapinpoltto aiheuttaa. Tosin puolustaudun sillä, että suhteellisen harvoin lento, ynnä laivamatkailua ja vähäpäästöisellä dieselillä ajavana hiilijalanjälkeni on kohtuullisen pieni.
    Lisäksi olen erittäin harkitsevainen kuluttamisen suhteen; en osta mitään krääsää, vaan aina hyvää ja kestävää laatua. Ja vain tositarpeeseen.

    Minun kulutustani helepottaa suunnattomasti se, että rahareikiä on suhteessa tuloihin liian paljon. Ja nyt Ali et taas ala tekemään minusta viljelijää tai oksien ja kantojen käsittelijää :) En myy kuin aurausapua ja takaan, sillä ei saa kuin polttoaineet valmettiin.

    Minun dieselini eli nelipyöräkotini vie 10 litraa satasella eli jos sinä ajat 1000 km, minä en saa ajaa yli 500 km.

    Eilen just tuijotin pojan ostamaa sporttiranneketta. Jos hajoo, en osta tilalle uutta. Kiva lelu, mutta pärjään ilmankin.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Ja juu, toi geenimuuntelu onkin melkoinen juttu.
    Alan tutkijoidenkin kesken melkoisia riitoja siitä miten geenimuuntelua voidaan käyttää esim. kasvinjalostuksessa. Mekin syömme gm ruokaa.

    Olikohan aamuteeveessä vai missä, jossa puhuttiin just tuon puun jälsikerroksen solukon manipuloinnista.

    Ohjelmassa tuli ilmi, että EU on jyrkkä, mutta jyrkkyydessä on jotain liiaksikin asti esteitä, sillä kilpailu ... niinpä, kilpailu

    Itse en keksi kuin maissin, minkä kautta saamme uusia geenejä. Sitten on sitä toisenlaista muuntelua, missä pyritään risteyttämään jne. Näin olen jotenkin ymmärtänyt. Pikku pikku kyliin ympäri maailman haluaisin saattaa tuon risteytyksen muuntelun ilot tiedoksi. Enkä nyt tarkoita sitä, että aidot inuitit lisäisivät näin pituuskasvua.


   • Dr.Whoo
    edson kirjoitti:

    Olikohan aamuteeveessä vai missä, jossa puhuttiin just tuon puun jälsikerroksen solukon manipuloinnista.

    Ohjelmassa tuli ilmi, että EU on jyrkkä, mutta jyrkkyydessä on jotain liiaksikin asti esteitä, sillä kilpailu ... niinpä, kilpailu

    Itse en keksi kuin maissin, minkä kautta saamme uusia geenejä. Sitten on sitä toisenlaista muuntelua, missä pyritään risteyttämään jne. Näin olen jotenkin ymmärtänyt. Pikku pikku kyliin ympäri maailman haluaisin saattaa tuon risteytyksen muuntelun ilot tiedoksi. Enkä nyt tarkoita sitä, että aidot inuitit lisäisivät näin pituuskasvua.

    Nykyään kai esim. vähintään puolet Suomeen tuotavasta rehusoijasta on gm rehua. Tätähän käytetään mm. sian ja siipikarjan rehuna.


   • Dr.Whoo

    Eri asia sitten mikä merkitys sillä sitten on mihinkin, että elikoita on syötetty geenimuunnellulla rehulla.

    Luomun pitäisi sitten olla myöskin kokonaan gm vapaata ruokaa. Mie kyllä suosin luomua silloin kun sitä on tarjolla.


   • Ali-Baba
    edson kirjoitti:

    Minun kulutustani helepottaa suunnattomasti se, että rahareikiä on suhteessa tuloihin liian paljon. Ja nyt Ali et taas ala tekemään minusta viljelijää tai oksien ja kantojen käsittelijää :) En myy kuin aurausapua ja takaan, sillä ei saa kuin polttoaineet valmettiin.

    Minun dieselini eli nelipyöräkotini vie 10 litraa satasella eli jos sinä ajat 1000 km, minä en saa ajaa yli 500 km.

    Eilen just tuijotin pojan ostamaa sporttiranneketta. Jos hajoo, en osta tilalle uutta. Kiva lelu, mutta pärjään ilmankin.

    Älä ny Edsolvent höyrysty. Pakkohan jokaisesta kirjoittajasta, jotka ovat henkilöinä virtuaalisia vailla todellista analyysiä, on jonkunlainen virtuaalinen rooli kehitettävä. Sinulle nyt vaan asumatilasi johdosta luontaisesti kehittyi pehtoorin rooli kaikkine maatila harrastuksineen joiden ydin on Zetor. Siis ihan runsasta mielikuvitusta vähien keskustelutietojen pohjalta.
    Sinun roolisi on se jollainen haluaisin siis itse olla.! Hä?
    Tiukka liikemies tai suuri kansanvillitsijä en taas koskaan ole halunnut olla, kun olen siihen ihan liian älykäs! ;)


   • Dr.Whoo
    Ali-Baba kirjoitti:

    Älä ny Edsolvent höyrysty. Pakkohan jokaisesta kirjoittajasta, jotka ovat henkilöinä virtuaalisia vailla todellista analyysiä, on jonkunlainen virtuaalinen rooli kehitettävä. Sinulle nyt vaan asumatilasi johdosta luontaisesti kehittyi pehtoorin rooli kaikkine maatila harrastuksineen joiden ydin on Zetor. Siis ihan runsasta mielikuvitusta vähien keskustelutietojen pohjalta.
    Sinun roolisi on se jollainen haluaisin siis itse olla.! Hä?
    Tiukka liikemies tai suuri kansanvillitsijä en taas koskaan ole halunnut olla, kun olen siihen ihan liian älykäs! ;)

    Joo sama ongelma täällä, olen liian älykäs menestyäkseni erinomaisen hyvin yrittäjänä. Miullahan on äo jopa kengännumeroa isompi. Monet menestyneet yrittäjät eivät ole erityisen tunnettuja älykkyydestään, kuten vaikka Sukarin Topi.


   • Ali-Baba

    Että saitkin Topin muisteltua. Mies jonka äly on hikisen villasukan aina pesevä


  • edson

   No ni, nyt on talvi

   Aamulla katsellessani taivaan rantaan mietin, että jos olisin se sama 10- vuotias, niin huutaisin jippii, pääsee laskeen mäkee. Rex vihreää pohjaan ja menoksi. Kyl olivat silloin iloni hetket sellasii.

   Nyt oikeestaan ainoat henkeäni nostattavat luontotapahtumat ovat olleet keväiset istumiset kannon nokassa. No joo, myös ehkä perunoiden istutus on myös ollut jopa kivaa. Mutta nurmikon ajo jo ylittää sietorajani ja auta armias, jos vielä lehtiharavaa syksyisin joutuisi heiluttamaan.

   Rakas päiväkirja. Panostan ensi kesässäni sinuun armas lätäkkö. Ja eväisiin ja termospulloon. Ja teihin kaloihin siis myös. Merta edemmäskin on pyrittävä muutamaksi hetkeksi menemään, siis kalaan. Joo ja jos ei ole syönnillään, niin retkituoli vaan kuviteltava kannoksi.

  • edson

   Kun nyt täällä olemme siirtyneet hetkeksi geenienkin muunteluun, niin soisin tieteen vahvistavan lehtipuita, sille ne pirut taipuu ja roikkuu lumen painosta jopa tiellä haitaten autoilijoita etupäässä. Ja hitto meidän kirsikkapuummekin niijaavat rukousasennossa jo. No sähkölinjan korjaajat saattavat sitten osaltaan löytää lehtipuiden lisäksi muitakin puulajeja, jotka haittaavat.

   Koht telkku auki ja jännittämään. Urheilun seuraamisesssa olen vielä lapsen mielellä, paitsi mitään gaaloja en katsele. Pakko niitäkin osin on ollut seurata, kun toistavat ja toistavat niitä täytteenä urheilusuoritusten välillä. Seppo Räty kyllä muuttui mielessäni ainakin humoristiksi, ennen pidin vain typeränä keihään heittäjänä.

   • Dr.Whoo

    Artukaisten (turus) havaintoasemalla lumen syvyys kuulemma 20 cm. Meitin pihalle hyvä jos satanut 10 cm viime päivinä. Kerran olen jo kolaa käyttänyt.

    Nyt kohta pitää lähteä vähäpäästöisellä liikenteeseen, mm. ostamaan Liebheriin täytettä. Lisäksi lounastamaan gm vapaata vegeä.


  • edson

   Rehusoija, joo ja sen geeniräpellykset. Niinpä, olin ihan unhoittanut.

   Mitähän luomua onkaan tullut ostetuksi? Eipä kait oikein mitään muuta kuin paikallisen viljelijän luomuporkkanoita ja jotain syksyllä luomuomenoita ja purjoa. Muutamat omat omenat veivät hitto nuo linnut. Mä saan aina listan, kun menen kauppaan ja listassa ompi maininta näistä luomutuotteista, jos niitä kaupasta löytyy.

   Pihan havaintopaikalla arvioitu lumen paksuus 30 cm ja hiukka yli. Hiukka voi olla 5 cm.

   Yks mandariini jo syöty ja kohta meinaan ottaa annoksen sianlihakastiketta ja pari tomaattia. Jälkkäriksi omenan ja illalla sienipiirakkaa.

  • Ali-Baba

   Nuo geenimuuntelut ovat sikäli mielenkiintoisia asioita että niiden ongelma ei laisinkaan taida olla terveydellinen ihmisen ravintona vaan vaikutu luontoon jonka tarkoitus ei ole olla yhden dominoivan kannan vallitsema. Samoin itse kasvatustalouteen kun GM kasvattajat on eri tavoin rajusti sidottuja siementensä tuottajaan. Sillä tuhotaan siis luonnollista lajikehitystä ja luonnollista talouskehitystä. Siksi se on ihan tarkkaan analysoituna aika pahasta. Vielä jos lähtevät maanipuloimaan pettua niin paljon pahemmasta

   • Dr.Whoo

    Nythän lienee niin, että gm soijalla syötetyistä eläimistä ei siirry lihan mukana mitään ihmiseen. Siitä ei ainakaan ole selvää näyttöä.
    Sen sijaan lypsykarjalle syötystä gm rehusta siirtyy jotain maitoon. Siitä on näyttöä.

    Ja juurikin niin, jos gm-kasveja viljellään avoimessa ympäristössä, gm-kasveista siirtyy toimivia geenejä esim. maaperäbakteeriin, ja sitä kautta luonnonvaraisiin kasveihin ja oikeastaan mihin tahansa.


  • Ali-Baba

   Kyllä ennen oli kaikki toisin. Höyrytetty jauhorasvainen lenkin palakin oli suuri herkkupala puhumattakaan jos sai vielä sinappia ja ketsuppia.
   Ja vinoon ei katsottu edes berliininmakkarasiivua näkkäripalan päällä vaan siitä oltiin kiitollisia.
   Meidät kaikki on tainnut vaan periä ahneus

   • Dr.Whoo

    Ahneus? Hyi olkoon, pois se meistä, sehän on yksi kuolemansynneistäkin.

    Mitäs niitä muita olikaan, kuolemansyntejä siis. Laiska en ainakaan ole. Ylensyöntiinkin syyllistyn vain harvoin. Himo...no jaa. Ja mitäs niitä muita olikaan. Kateus? En mielestäni kadehdi tippaakaan ketään. Ylpeä kyllä olen jossain mielessä. Viha? Inhoan moniakin ihmisiä, mutta vihaamiseen en jaksaisi aikaa ja energiaa tuhlata.

    Mutta juu, vihtahousu taitaa aikanaan kutsua näilläkin synneillä.


   • Ali-Baba

    Suuri Vihtahousu perii automaattisesti jokaisen joka vähänkin edes pätkittäin , edes virtuaalisesti kuvittelee olevansa lihaa syövä, valkoinen heteromies. Ei auta vaikka pappikin olisi, Vihtahousu collects.

    Sitä ihmettelen, että onko sellaisia sairauksia, siis virusten ja bakteerien aiheuttamia, jotka pitävät ihmisen huonossa tilassa melkein viikon?


  • Ali-Baba

   ps. Sen verran olen päässyt alkuviikon sairastelusta monoilleni että sain kaivettua sen Pollen sieltä lumimyrähän tuotteiden alta esiin ja juoksutettua sen Kaaren Prismaan hakemaan mustetta printteriin ja litkuja itselleni

  • Ali-Baba
  • Ali-Baba

   Kai työ ymmärsitte, että piti lukea 1000 hv Kenworthilla?

  • edson

   Ennenku perehdyn ahneuteen, hillun vielä gm- tuotannossa.

   Kyllähän se just niin on, että se pelko kasvien geenien muunnoksista voipi sitten ehkä vaikuttaa risteymien kautta vaikka toisiin kasveihin tai jotain sitä rataa.

   Ite en katsois pahitteeks, jos paha geeni ihmisessä saatais muutettua hyväks geeniks. Ei se sitä tarkota, että sit hilluttas hippeinä kaikki. Hipeiks ja kukkahatuiks valikoituu vain meistä me parhaat

   • Dr.Whoo

    Mie oon monessa mielessä pohjimmiltani hippi. Vastustan sotaa, kaikenlaista väkivaltaa ja konservatorvistisia arvoja. Ihailen vapautta ja suvaitsevaisuutta kaikilla elämän aloilla.

    Mutta mutta, pitäis vain olla ympärillä semmoinen maailma jossa noita ihanteita kunnioittaen vois elää joutumatta ohikäymättömään ristiriitaan julman ja armottoman - siis sen todellisen maailman kanssa.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Mie oon monessa mielessä pohjimmiltani hippi. Vastustan sotaa, kaikenlaista väkivaltaa ja konservatorvistisia arvoja. Ihailen vapautta ja suvaitsevaisuutta kaikilla elämän aloilla.

    Mutta mutta, pitäis vain olla ympärillä semmoinen maailma jossa noita ihanteita kunnioittaen vois elää joutumatta ohikäymättömään ristiriitaan julman ja armottoman - siis sen todellisen maailman kanssa.

    Realistit ovat suorastaan inhorealisteja. Ne eivät anna missään päin maailmaa oikein tilaa ihanteille. Saati, että saisi sanoa edes mielenpiteitään. No tässä suhteessa onneksemme olemme syntyneet tähän maailmankolkkaan.

    Kyl se vaan on minulla käynyt niin, että liiaksi astikin on jopa viha tarttunut matkaan. Sen hillitsemisessä onkin omat hommansa. Kaaoshan se olisi, että kukin purkaisi vihaansa kaduilla, toreilla ja turuilla, mutta niinhän sitä vaan tehdään.

    Se on niin totta, että elämme ristiriitojen maailmassa, missä talous on kait se määräävin tekijä ja tästä syntyy se vallanhimo. No voi se mennä toistekin päin.


  • edson

   Pitäsköhän synteihinkin syventyä ... laiskan? No se on Lutherin kusetusta koko laiskuus. Entäs Adam ja Eva ja omena, eiks niillä on mitään vastuuta, häh?

   Toisaalta, kun katselee rikossarjoja, niin harvemmin pahoihin tekoihin on motivaationa eli motiivina ylensyönti. Kaikki muut kuolemansynnit kyllä sitten ovatkin. Ei ne ihan hakoteillä olleet silloin kauan sitten, kun papyrukselle raapivat oppejaan.

   Voihan nenä, kun ootte veljet asioiden alkulähteillä.

   Joo ja Alistakin rekkakuski. Mä voisin kouluttautua lumenajovehkeiden kuljettajaksi.

   Viha. Iliman muuta vihaan kaikkia populisteja. Ei hetkeekään tekis pahaa laittaa niitä kotomaan mulkvisteja Korkeasaaren häkkeihin ja kun ne eivät riitä kuitenkaan, niin sit autioille kallionsaarillemme loput. Pääjehut niille uppoaville kumilautoille. Pääsinhän taas ...

   • Dr.Whoo

    Suomen pääpopulistin, Timo Sonnin mukaan (ennen ministerin salkkua) populismi on aate joka korostaa demokratiaa ja ihmisarvoa, ja vastustaa aina vallan kahvassa olevia..Sonni siis tosiasiassa vastustaa itseään.


   • Ali-Baba

    Simo Toinin ulkoinen esiintyminenkin on viime vuosina muuttunut. Nyt hän huouttaa itsestään mielikuvaan tehdaspaikkakunnan Patruunanana. Populismi oli aina hänelle yksi tie päästä masseille ja katolisuus yksi tie varmasti aina näkyä "erilaisena" muista eli olla tapetilla,
    Minusta Simo Toini on sillä tavaoin selkeästi tunnistattava persoona ettei hän pääse pahasti ketään huijaamaan ja jos pääsisikin niin se koskisi vain lievää käyntiä taskuillanne verottajan välityksellä.
    Moni muu sen sijaan on paljon kierompi ja toimet vaikeammin hahmotettavissa.
    Parhaassa turvassa onkin kun kuuntelee kaikkia ja sitten ytse kykyjensä mukaan yrittää muodostaa siitä järkevän tulevaisuuden itselleen ja perässätulijoilleen


  • Dr.Whoo

   "Se on niin totta, että elämme ristiriitojen maailmassa, missä talous on kait se määräävin tekijä ja tästä syntyy se vallanhimo. No voi se mennä toistekin päin."

   Vallanhimo. Monenlaisia himoja sitä saattaa olla meikässäkin, mutta vallanhimoa kaiketi vähemmän. Toivoakseni. Tosin sitäkin on montaa sorttia, se voi olla himoa yhteiskunnalliseen valtaan, tai himoa valtaan työyhteisössä..tai sitten henkilöiden välistä valtaa ihmissuhteissa. Monissa parisuhteissakin tää vallanjako on pahasti vinksallaan..

  • Ali-Baba

   Se on kuitenkin jollain tavalla loogista, että tällä "valkoisten heteromiesten" "palstalla" käsitellään ja keskustelklaan maailmaa koskettavia suuria elämän filosofioita, arvoja ja sitten ihan konkreettisia koko planeettaa koskevia asioita kuten gm, metsien hoito, ihimisille järkevin valkuainen eikä vähiten ilmastonsuojelu ihmesten tekojen osalta esittämällä rehellisiä ja myös toimivia ratkaisuja.
   Eikä palstan analyyseiltä säästy edes Simo Toini!

   • Dr.Whoo

    Mehän olemme kuin itämaan kolme viisasta miestä. Paitsi että emme sinne päinkään.. Joka tapauksessa tiedämme ja ratkaisemme viiltävän tarkasti asian kuin asian.


  • edson

   Valkoisen heteron viiltävä katse lämpömittariin ... pakkasmittariin kertoo, että kusi jäätyy kaarelle.

   Min olen kyllä visusti sitä mieltä, että ne, jotka kehuvat pakkasen luontoon vaikuttavasta "hyvästä", niin kyllä se miinus 5 riittäisi hoitamaan ainakin ne tuhohyönteiset ja jos ei, ni raidia perään.

   Joo ja se hehkutus, että nyt päästään hiihtämään, ni eiks ne tiedä, että rullasukset on keksitty

   Mutta otetaan ny sitten koko planeetta huomioon, niin ei se kyllä se aavikkokaan mikään paratiisi ole.

  • edson

   Hyytävän aamuheräämisen jälkeen ... yksi sähköpatteri päälle. Ei jaa onnea eli lämpöä riittävästi tuo ilmalämpöpumppu. Mikä sitten riittää, mikä ei, onkin toinen kysymys.

   Tarkistin. Eihän nyt vielä hyytävää ole, mutta eilen sanoivat jossain uutisissa, että nyt on hyytävän kylmää. Näin ne unohtuvat ne kolmeviikkoiset miinus kolmekymppiset päivät.

   Ei sen puoleen. Joka tykkää kuutamosta, niin viime yönä tai ainakin illalla sellainen oli.

  • Ali-Baba

   Perisuomalainen ilmaisu tuo hyytäminenkin.
   Hyytävä= kammottava, kauhea, kylmäävä
   Veikkaan että siellä todellisessa Pehmoisissa se hyytäminen tuli kyllä ikkunasta aamun tunteina ku samaan aikaan sattui kammottaban oloinen katseltava; susisiverikuu ja hyinen ilma laskeutui Jäämereltä. Hy-Hyy
   Varmaan on ollut Dr. Whookin nihkeässä liikkeellelä'hdössä kun siinä on ilmeisti vielä enemmän liikkuvia osia kuin meissä

   • edson

    Nyt vasta hokasin. Aamulla on ollut jokin verikuutilanne, ja siihen ympätty sanaan myös susi. Voi susiparka.

    Olikohan hy-hyytävää myös lounais-Suomessa? Ajatus töihin lähdöstäkin on hyytävää mutta kannustettavaa.

    Itä-Suomessa susia pannoittava mies ja vaimo saanut hyytäviä kommentteja netissä.


  • edson

   https://yle.fi/uutiset/3-10603311 NO NIIN. Minä, joka juon vain laktoositonta maitoa, en sitten kait enää kohta saa juoda maitoakaan, siis tietysti saan, mutta sitä ennen on laktoosittoman maidon nimestä poistettava maito. Ehkä he siellä nimisuojadirektiivissä eivät ole huomanneet tarttua maito sanaan, sillä lehmän utareesta ei todella tule laktoositonta maitoa.

   Jo olisi syytä ... no jos ei kokonaan purkaa nimisuojadirektiiviä, niin ainakin hieman muistuttaa jostain tolkullisuudesta sentään.

   Viipukka-leipomon yrittäjä Merja Kinnunen, suosittelen myymään tiskin alta, heti tilaan.

   • Ali-Baba

    Minäkin protestoin YLE keskusteluissa tuosta aiheesta, kun siinä on viranomainen lähtenyt kyllä aika selvästi toteuttamaan vain viranomaisen vallanosoitustarvetta eikä asiakkaiden tarpeita ja laatuarvioita ostopäätöksillään.

    Tietenkin jos joku perinneruoka yhdistys tulee valittamaan että heidän perinnettään on loukattu vaikka kukaan ei heitä estä tekemästä piirakoitaan täysmaidolla ja paraimmillaan vielä ohraryyneistä, kun huononlaisesti on maassamme tuota riisiä ollut mihinkään perinteeseen tarjolla.

    Ehkä se on niin että virkamieskin vain yrittää elantoaan hankkia, mutta kokonaisuudesta piittaamatta.

    Itsekin menisin sieltä tiskin alta tarvittaessa ostamaan. Toisaalta ei ole myöskään ihan hirveästi vaadittu jatkaa tekemistä tavallaa ja hiukan olla luova sen nimen kanssa. Kyllä Karjala ja Piirakka silloin saadaan uusiin etiketteihin mahtumaan niin että ihmiset ymmärtävät mistä on kyse


  • edson

   Hitto, autuus tuo uusi nafta (hih)

   "Jo yhden henkilöauton kohdalla 90 prosentin päästövähennyksellä on merkitystä. Esimerkiksi 15 000 kilometrin vuosiajolla se tarkoittaa, että tavallisen dieselin aiheuttamat 2 644 kilogramman hiilidioksidipäästöt putoavat 264 kilogrammaan. Vähennys vastaa 12 yhdensuuntaisen Helsinki–Barcelona -lennon päästöjä henkeä kohden."

   Hitto, Ali lähtenyt rekkakuskin kursseille. Muista, että älä vedä käsijarrukäännöstä, ainakaan ekana kurssipäivänä.

  • Ali-Baba

   Olen ollut rekkabaftakursseilla ja "oppinut", että kun Nesteen My dieseliin toimitetaan esimerkiksi Honkajoelta teuras, ja haaskajäterasvaa MY dieselin raaka aineeksi niin siinä MY dieselin kokonaispäästöissä on silloin jätetty pois esimerkiksi yhden lehmän osalta:
   Kaikki lehmän eläessään aiheuttamat hiilidioksidi ja metaanipäästöt
   Kaikki rehun tuottamisen, kuljettamisen päästöt
   Kaikki raatolehmän prosessoin ja kuljetuksen päästöt (tavallisella dieselillä ja raaka ainetuontina raskaalla polttoöljyllä laivoissa)
   Sitten itse MY dieselin valmistuksen päästöy
   Ja päälle valehdellaan että MY diesel pakoputkesta tulee pelkkää vesihöyryä vaikka siitä tulee yhtä paljon ja samoja päästöjä kuin fossiilidieselistä-

   Tosiasioihin pohjautuvassa objektiivisessa arviossa käteen jääkin se, että ihan fossiilisessa dieselissä on vähemmän kokonaispäästöjä kuin Neste My Dieselissa, Palmuöljydieselistä nyt puhumattakaan kun sen objektiiviset kokonaispäästöt ovat hirmuiset.

   Eli heti opin vetämään My diesel käsijarrua. Ihan eka kursseilla

   Siis diesel on oikeastaan tupruttelustaan huolimatta parempi kuin biodiesel. Sitä parempaa tietysti olis Metaanien käyttö dieseleissäkin ja kehitetyt täyssynteettiset dieselit eli ne jotka ottavat raaka aineekseen ilman hiilidioksidia tai nopeammalla kehitysreitilla juurikin metaania

  • Ali-Baba

   Ny on Raision tienoillakin ollut niin hyhyistä, että onkohan rantateiden tööttäilijä Who saanut veivattua oman turbonsa käyntiin.
   Mie aion pysyä tiukasti sisällä sillä huomenna on pätkän aikaa sen verra sopiva lämpötila että käyn täydennysmatkalla silloin.

   Taisi muuten minullakin olla jokin virusperäinen talvitauti sillä ohihan se meni noin 6 päivässä lä'hes täysin, mutta joka paikkaan sattui. Nivelet lihakset, keuhkot. Siksi piti alussa keuhkotakin vähemmän
   Pääasia että ohi meni ja taudin "avulla" sain pitkäksi aikaa riittävän kunnon kipulääkkeen.

  • Ali-BaBa

   Nyt kun olen "taas" suorittanut hetken aktiivista ajatus-ja innovointitoimintaa niin olen keksinyt Pehtoorin yrityksille uuden luonnontuotteen. Sisältö vielä vähän auki, mutta nimi loistava kestävän eleintarvikkeen markkinointiin:
   Pehtoorin Pemmikaani
   Pala Pehtoorin pemmikaania repussa laittaa potkua lihakseen vaikka kylmässä!

   Netistä voi sanalla Pemmikaani tai inglikseksi Pemmican hakea tuotetietoa

   • Cee-Lila

    Huomasin eilen Hesarista, että Saksan ruokamessuilla oli ihastuttu suomalaistuotteista esim pakurikääpään.


  • Ali-Baba

   Kun metsistä on nyt puhuttu jopa Ylelläkin, niin minunkin päässäni pyörivät maailman metsät ja se miten rationaalisti kykenisimme niitä käyttämään sekä varjelemaan summittaiselta liikakäytöltä.
   Metsän suhteen olen siis sillä tavalla pragmaattinen, että hyväksyn sen käytön järkevästi ja tietenkin silloin mahdollisimman korkealla jalostusasteella. Toisaalta en tiedä hirvittävämpää kuin suomalainen "metsänhito" missä ns. metsämme ovat pääasiassa ohut ja harvarunkoista puupeltoa jota rahan saannin maksimoimiseksi parturoidaan 30 vuoden välein.

   Kun metsiämme vertailee maailman metsiin yleisellä tasolla niin yllättäen toteaakin metsätyyppimme olevan varsin köyhää puulajistoltaan ja puulaaduiltaan. Tosin Koivusta, Kuusesta ja Männystä saa kyllä puu oikein kasvatettuna eli kuusi vähintäin 70 v , mänty 80 v ja Koivu 50 v ikään kasvatettuna hyvää rakennus ja huonekalupuutakin eikä pelkästään sellu ja 0 jalostusarvon energiapuuta
   Heti kun menemme lahden eteläpuolille alkavat metsät monipuolistua ja Euroopan kovapuita ja huonekalupuita kuten Tammi, Saarni, Jalava ja Pyökki ilmaantua laatuvalikoimiin.
   Ja mitä etelämmäksi liikumme sitä suuremmaksi alkaa puun valikoima ja laatukirjo kasvaa.
   Yllättävää meikäläisittäin on se että myös puun käytön osaaminen ja halu käyttää puuta oikein paranee huomattavasti

   Meille hitto vie tulevat jopa Bauhausin liimapuulevyt Saksasta. Ne joista itse kukin voi rakennella omia huonekalujaankin. Tarkoitan siis nimenomaan kuusi ja mäntylevyjä.

   Meillä on ilmeisesti jossain vaiheessa vinksahtanut koko puun käytön osaaminen ja arvostaminen niin että se on vajonnut sahatavaran sahaamiseen heikosta tukista ja sellun keittäminen varsin simppelillä jalostusmenetelmällä minkä tuotos on erittäin kaukana korkealuokkaisesta lopullisesta kuluttajatuotteesta ellei havukuidusta kiinalaisten nousukkaiden perseiden pyyhintään koottu pehmopaperi lueta siksi.

   Sitten meillä enemmän kuin missään maassa laitetaan ainespuuta, sitä kaunista puuta mistä saisi tuotettua mitä vaan sorvissa, pienten kuntien lämpölaitosten uuneihin ja sitä kautta savuksi ilmaan hiiltä siellä lisäämään eikä suinkaan parempana tuotteena pitkään säilymään.

   Kai jokainen tietää, että jos esimerkiksi Salmisaaren uunia operoitaisiin pelkästään hakkeella niin sinne palaisi yksi hakerekallinen 12 minuutissa. Arvatkaapas kuinka kauan kestaa ennenkuin se 12 minuutissa poltettu rekallinen on sitoutunut takaisin puuhun?

   Tämmösiä tulee mieleen metsiä ja puita miettiessä

   • edson

    Metsä pitäisi kirjoittaa isolla : METSÄ

    Siitä sitä sitten lapioimaan rahaa metsäteollisuudelle, yksityisille metsän omistajille, motoihmisille, valtiolle ... "Suomi on metsäläinen" kuten teevee ykkösen yksi ohjelma valaisee.

    Meidän pienen kunnan lämpökeskusuuniin lapataan haketta joo, sitä latvuksista, kannoista ja ties mistä haketettua haketta. Valittavat hakettajat, että on niin pirun kalliita ne haketuslaitteet, ettei oikein lyö leiville. Eivätkä taas metsänomistajat aina halua antaa hakkuiden jätteitä haketettavaksi, koska he eivät saa niistä hakkuu"jätteistä" tarpeeksi pelimerkkejä.

    En tiedä, miksi kirjoitan nyt tätä tähän ... koko kehittynyt maailma pitää peukkuja, että Kiinan talous alkaisi taas kasvaa mahtavasti. Koska loppuu kaikki ne luonnon tarjoamat malmit sun muut hivenaineet, koska hiilidioksidi korvaa hapen hengitysilmassa, koska meret ovat mikromuovisia jätealtaita, koska pohjavedet muuttuvat myrkyllisiksi, koska jne?

    Lapsiamme ei saa näillä kysymyksillä ahistaa, sillä miten he muuten kykenevät jatkamaan jopa puolella maailmaa isiensä töitä


  • Ali-Baba

   Mutta pakkanen putoaa tuhtia vauhtia. Huomenna, siis tänään, voi taas käydä Pollea potkimassa ja tehdä vaikka perinteellisen rundan Korson Liidelin kautta ja ottaa loput sitten joko Tammiston City Marketista menosuunnassa tai Kaaren Prismasta paluu suunnassa.

   Heittelin pussilisen niitä halpakukkayrttejä poisvietäväksi. Eivät esikot kaukaa kukassa tämän huushållin ikkunalla viihtyneet. Hyvä vaan niistä saa nykyisin pilahinnalla kaunista vaihtelua

  • Ali-Baba

   Ja menköön perään kysely, että mitenkäs on Pehtoori jaksanut kantaa suuren roolin tekemässä virtuaalisesti kaikkia niitä hommia joita itse haluaisin tehdä ja teksinkikin jos olisin nuori ja virtuaalisesti näkemässäni Edson maisemassa.
   Tosin minulta on menemässä sananvalta sillä taidan alkaa pudota kaksinumeroisten painoon.
   Pitäisi taas käydä jossain kaupassa vaa'assa
   Olen kyllä nyt aloittanut määrätietoisesti lisäämään ravintoannostani, jotta saisi painonpudotuksen ja pysähtymään

   Ongelmansa itse kullakin
   Ainakin painonpudotuksen suhteen moni mannekiini "haluaisi olla housuissani" :)

   • edson

    Jos olisin nuorempi, niin ...

    Kunhan kaadan talon läheisyydessä olevat hongat, petäjät ja männyt, niin siis jos olisin nuorempi, sahaisin tyvestä öbaut pituudeltaan 3 metriset "tukit" aina niin ylös, kun halkaisija ei alita 25 senttiä ja kuorisin ne ja kuivattaisin hiukka ensin.

    Halkaisijaltaan 20 - 25 sentin pätkät omaan pinoonsa, kuorittuna. Öbaut 3 metrin pituisina nekin

    Oksat ja latvan polttaisin pesissä. Tai sitten tekisin niistä tynnyritervaa.

    Seuraavaksi paneudun ehkä lehtipuihin


  • Ali-Baba

   Ja vielä mitä, että täältä olisi pois päässyt. Tuossa oli päiviä sitten joko hösarissa tai Ylellä artikkeli ja kartat miten Suomesta ja muuallta Euroopasta päästetään fosforia itämereen jokien kautta ja suoraan rantaviljelyksiltä.
   Siinä Turun lääni oli yllättäen koko Itämeren alueen suurin forsforisaastuttaja. Paljon suurempi kuin konsanaal Luga ja Veiksel.
   Onko tähän Raision rantakeisarilla mitään kommentoitavaa.
   Talletin silloin karttakuvat joten voidaan aiheeseen palata

   • edson

    1900 luvun lopulla maatalousalalla siis havahduttiin, että maassa on jo tarpeeksi itsestään fosforia. NO JOO

    Jumal'auta, siis ala havahtui parikymmentä vuotta sitten.

    Mutta veikkaanpa vaan, että edelleen on sadon suuruus tärkeämpää kuin vesistöjen tila.

    Vaikka kartalla nyt onkin Lounais-Suomi "kärjessä", niin veikkaanpa, että sama suhde eli sadon suuruus / vesistön tila on joka puolella Suomea sadon suuruuden puolella.


   • edson
    edson kirjoitti:

    1900 luvun lopulla maatalousalalla siis havahduttiin, että maassa on jo tarpeeksi itsestään fosforia. NO JOO

    Jumal'auta, siis ala havahtui parikymmentä vuotta sitten.

    Mutta veikkaanpa vaan, että edelleen on sadon suuruus tärkeämpää kuin vesistöjen tila.

    Vaikka kartalla nyt onkin Lounais-Suomi "kärjessä", niin veikkaanpa, että sama suhde eli sadon suuruus / vesistön tila on joka puolella Suomea sadon suuruuden puolella.

    "että maassa on jo tarpeeksi itsestään fosforia. "

    No kömmähdys jälleen. Ei siis itsestään, vaan aikojen kuluessa lisätty niin paljon lannoitteena, että jäljellä yhä.

    Juu ja kuinkahan paljon ne lannoittavat yhä esim. perunaa? No kaikki vika ei tietysti ole viljelijöissä noiden kemiallisten aineiden lotraamisessa. Elintarviketeollisuudelle jaan myös bojoja. Tai oikeastaan onko mitään teollisuuden haaraa, mikä ei tavalla tai toisella sählää kemian kanssa.

    Hitto, olisi pitänyt seurata enemmän sitä tanskalainen maajussi- sarjaa.


   • Ali-Baba
    edson kirjoitti:

    "että maassa on jo tarpeeksi itsestään fosforia. "

    No kömmähdys jälleen. Ei siis itsestään, vaan aikojen kuluessa lisätty niin paljon lannoitteena, että jäljellä yhä.

    Juu ja kuinkahan paljon ne lannoittavat yhä esim. perunaa? No kaikki vika ei tietysti ole viljelijöissä noiden kemiallisten aineiden lotraamisessa. Elintarviketeollisuudelle jaan myös bojoja. Tai oikeastaan onko mitään teollisuuden haaraa, mikä ei tavalla tai toisella sählää kemian kanssa.

    Hitto, olisi pitänyt seurata enemmän sitä tanskalainen maajussi- sarjaa.

    Mutta eikös ole hyvä, että tarkkana seurataan todellisia tapahtumia ja tiedetään ettei niihin suhtauduta aiheuttajien toimesta vakavasti, jos siitä yhtään tuloa ei ole ja korjaustoimet aloitetaan vain sillä tuella, ja pikku tuet kuten ympäristötuki mitä annetaan juuri tollasiin hommiin pannaan taskuihin ja malliksi jossain maankulmalla keitetään kasaan pikkukosteikko ja sitten sanotaan että kosteikkoja rakentamalla olemme jo homman hoitaneet. Katsokaa vaikka tätä Paimion mallikosteikkoa.
    Toimittaja kysyy: No entäs ne muut kosteikot.
    MTK vastaa: Kröhöm, juomme kahavia nyt!


  • Ali-Baba
  • edson

   "Pemmikaaniin turvautuivat matkoillaan mm. kuuluisat etelänavan tutkijat Roald Amundsen ja Robert Scott. Suomessa pemmikaani on tullut tutuksi muun muassa Tex Willer-sarjakuvista ja Juhani Peltosen romaanihenkilön Elmon suosikkiruokana omenoiden ja rommin ohessa."

   Ensin muistelin, että intiaanit, mutta sehän olikin Elmo juu ja Tex, molemmat tuttuja. No Tex sarjakuvassa ehkä juuri intiaanit käyttivät pemmikaania, sitä en muista

  • Ali-Baba

   Kemianteollisuudesta puheenollen, niin minä kemian kanssa vuosikymmeniä ympäri planeettaa työskennelleenä tiedän miten paljon sen kanssa oikeasti sähelletään ja erityisesti maanviljelyssä ja elintarviketuotannossa. Siksi olen sen suuren mittakaavan ja pitkän ajan vaikutuksista melko huolestunut minäkin, kun sattumalta tiedän miten julkisuuden takana sähelletään.
   Kaikki asiat eivät ole vaarallisia, pahimmoillaan harmillisia, mutta on asioita joita sählääjätkään eivät ymmärrä kuten suuren mittakaavan kemia. Sitä kun ei opistoissa tai yliopistoissa opeteta eikä ymmärretä.

   On kemiassa sattumansakin, kuten värjätty epoksihartsi yhdistettynä "energiapuuhun" mutta tuottaen lähes ikuisesti kestävää hyöty ja taidetavaraa missä hiilikin on takuutalleessa

  • Ali-Baba

   Pistäkeepä Edsonni ja Dr.Whoo korvan taakse jos satutte olemaan kuulolla, että laitan päivittäin klo 17.00 postiin linkkejä joita itse olen joko katsellut tai pidän mielenkiintoisina. Siis useampia linkkelä kerralla.
   Ne pysyvät siellä normaalisti ainakin 30 minuuttia jona aikana ne voi ladata itselleen ja katsoa onko miälenkiintoista ajanvietettä. Robo käy ne sitten nopeahkosti poistamassa.

   Siis lataan jos on löytynyt ladattavaa.

  • edson

   Tuo on harmillista tuo robon linkkien poisto. Ja kuvien myös.

   Nyt vakavaa asiaa. Liu'umme kohti taantumaa. Varokaa autoilijat, sakot senkun nousevat, isoveli valvoo ja hoitaa.

  • edson

   Pelkästään tulen keksiminenkin on luonut paljon hyvää ja sivutuotteita. En nyt keskity siihen, mitä tuli on.

   -Nuotio on luonut nuotiopiirit ja retkeilijät
   -Tulitikku on luonut osittain myös palokunnat ja pyromaanit ja päinvastoin
   -Tulta munille käsky on ollut avain itsenäisyyteen, mutta jakaa armeijan, sillä huom. naiset haluavat myös armeijaan.
   -Linnoituksia aikoinaan vallatessaan linkosivat tulipalloja ja siitä ehkä kehittyi liekinheitin. Ja ehkä siitä sitten takansytyttäjän eli sytkärin ja siitä sitten stendarin. Joskus nuorempana muistaakseni pyydettiinkin, että viittiks heittää tulta.
   -Tuli lienee ollut ennen myös vietintää, sillä tulta hyvin usein seuraa savu. Eikä mitään "lienee ollut", sanoo lehdistö mitä hyvänsä. Eikä lehdistö sano kyllä vastaan. Savuttoman tiedonvälityksen kehittyessä tulivat pulut kuvaan ja ennen sitä viestin juoksijat, mistä varmaan kehittyi viestijuoksu ja ainakin maraton. Mutta vaikka savu hävisikin veistinnästä, savusukeltajat jäivät yhdeksi ammattikunnaksi.

   Saatan jatkaa ellen sitten siirry tulen vastustajaan veteen.

  • edson

   Niinku näkyy

   on eläkkeellä aikaa syventyä ja kun pitää huolen, ettei liian syvälle kahlaa, niin pysyy pää pinnalla. Pyydän jo armailta ketjukavereilta anteeksi läskiksi lyömisen, mutta en kiellä läskin syöntiä kuitenkaan. Enkä tiedettä kiellä, en, mutta niitä soveltajia sivallan, vaikka kädessäni onkin aktiivisuusranneke.

   Ranneke mittaa myös antiaktiivisuutta. Saas nähä, mittaako se äänestyspäivänä ja mitä mittaa? Nimittäin tuota noin, sanoi mustapartainen mies ja jatkoi, että hankaluuksia sillä rannekkeela on ja syy on se, että ääneni on mittaamattoman tärkeä.

  • Ali-Babarov

   Voihan nenänvarsi. Vielä tämäkin ;), että oikein aktiivisuusranneke. Minä luulin että niitä on vaan martoilla!
   Ite pakotettiin taas aktiiviseksi vaikka pakkasta ja lunta on enemmän kuin pyydetty. Se on meidän Örjan joka haluaa kokouksia järjestää juuri Siperian pakkasilla ja lumimyräköillä,
   No joutuipahan ulostamaan anteksi ulkoilemaan itsekin eikä se kai lopulta vahingoksi ole. Sen tietysti tekisi mieluummin tuulettomassa ja + lämpötilassa.
   Eikka oli hiukan hyytynyt pakkasista myös sillä kertoi jo yhtä tarinaa Singaporessa tapahtuneena noin sadatta kertaa. Ei enää tahtonut itse millään muistaa miten se tapahtui. En viitsinyt puuttua ja kertoa että sehän menikin näin.
   Hyvä että on edes hajuilla missä on milloinkin ollut ja missä on nyt

  • Ali-Baba

   Kuulkaaha työ nuoret miehet, Tohtor Huu ja Edsolvent of Softania,
   Nyt näyttää siltä, että Venezuelassa tarvittas muutakin kuin Harry Belafontea ja Hugo Blancoa.
   Siellä tarvittais järkeä.
   Pitäisikö meidän karauttaa apuun?

   • edson

    Siellähän on tai oli zippikin. Autaisiko meitä? Vietäs sinne yhteispelin henki, niin sanottu konsensus. Tunteiden hillintätabletteja kans.

    On tuo peliä ja vaikka Manduro näkee, mihin johtaa, niin eiku jatkaa vaan.


  • Ali-Baba

   ps. Tänään klo 17 oli kyllä joukko linkkejä kokoelmassa lähetettäväksi, mutta en ainakaan vielä lähettänyt kun ne olivat niin tavanomaisia metsämaisemia, puusta taikomista ja luiskahtavan sapuskan tekemistä.
   Jos en parempaa keksi niin saatan meilata ne huamenna klo 17

  • Ali-Baba

   Härnätäänpä roboa ja laitetaan tästä yksi Harryn tunntuista kappaleista ajalta jolloin Venezuela ei ollut Chavezista tai Madurosta kuullutkaan vaan vielä muisteltiin Simon Bolivaria. Öljyä nousi ja se kävi kaupaksi: https://www.youtube.com/watch?v=9L9angh4KdQ

   • edson

    https://www.youtube.com/watch?v=AB1DTUp8mes

    Sata kertaa ennen kuuntelen suomalaisista versioista tätä kuin Olavi Suuren versiota. Se on alkuperäisen kappaleen pilkkaa.

    Ja oikeastaan pitäs nämä suomalaiset hygienistisoittajat näppinsä erossa alkuperäkappaleista. Joo ja laulajat.


  • edson

   Ja hygienia suomi se vaan jaksaa. Alueuutisissa pääuutinen se, että autoilija ajaa päin punaista. Kuulemma vie poliiseilta tehollista työaikaa. Voi v***u . Lisää poliiseja ja ainakin 100 uutta hävittäjää.

   Toinen pääuutinen on, että uudet nopeuskamerat toimivat jo monessa paikassa. Kun nyt jo sakotetaan siitä, että jos ajaa ylinopeutta paikassa, missä nopeusrajoituskyltti on lumen peitossa, niin eiku harjat mukaan ja varoituskolmiohan on aina matkassa. Todennäköisesti seuraava vaihe sakotus eli kestävyysvajekeskustelussa tulee olemaan se, että autoon ei saa tulla vikaa sellaisessa paikassa, missä ei saa seisahtua, muuten tulee sakko.

   Ei suamessa ole kestävyysvajetta muilla kuin ns. normaaleilla ihmisillä ja siksi he eivät kestä, vaan lähtevät het ku mahollista jonnekin muuanne, ainakin vähäksi aikaa.

   • Ali-Baba

    En kuulu peltipoliisin kannattajiin itsekään ja ihan oikeudellisesta syystä.
    Peltipoliisin sakotusrajat kun on lainlaatijan aikeen mukaisesti asetettu pahimman mahdollisen liikennetilan ja kelin mukaan rajoiksi.
    Se silloin aurtomaattisesti rankaisee aivan toisissa ja erinomaisen hyvissä olosuhteissa ajajaa ihan toisen tilanteen tarpeeseen asetetun rajoituksen mukaisesti. Se on siis rakenteellisesti epäoikeudenmukainen paitsi siinä tapauksessa, että oikeudeksi katsotaan jonkun intressryhmän tiettyä tilannetta varten läpiajamista rangaistusrajoista.
    Peltipoliisikin pitäisi olla ohjelmoitavissa niin että sen sakkoraja muuttuu tilanteen ja kelin mukaan. Sellaisten paikallissensorien asentaminen ei ole vaikeaa eikä edes kaikkien kameratolppien ohjaus keskitetysti kuten jo nyt tapahtuu sakkokuvien osalta. Heti menevät Hellsinkiin


  • edson

   Parhaan miespääosan palkinnon sai uusi rokka muistaakseni

   Ja miksi? No siksi, että vasta jatkosodan aivan loppuvaiheessa hokasi että "hei myö hävitään" ja toiseksi suureksi ansioksi täytyy sanoa, että jopa kolmanneksen äijän vuorosanoista sai selvää. V***n hyvä leffa ja ai mikä ohjaaja.

   Onneks tänään tulee Kitzbühel ja miesten syöksy. Ja onneks pesäpallo on talvilomilla.

  • Ali-Baba
  • Ali-Baba

   Tässä meille dieselin harrastajille todellista tietoa sen rinnalle, että diesel koneet ja autot lakkautettaisiin tai valmistus lopetettaisiin. Lähde niinkin tasokas kuin Bloomberg.
   Useimmille varmaan ihan yllättävää että ihan fossiilidieseliä onkin hurjissa määrissä lähdössä liikkeelle kaukoidästä Euroopan suuntaan.
   Siinä ilmenee samalla taloudellinen oppi siitä että jalostusarvolla tehdään suurta ja kovaa bisnestä. Eli ostetaan halpa raakaöljy jostain "Venezuelasta" ja lähetetään se jalostettuna dieselinä teollisuusmaiden autojen syötäväksi kun omia autoja ei saa enää kaikkea kiinassa käyttämään. Tämä jalostusarvolla tienaaminen on meillä jäänyt sekä poliitikoilla, että suurteollisudeltamme huomaamatta: http://bot.fi/2x9p

   Klo 17 lähenee. Silloin laitan noin 5 linkin harjoitus lähjetyksen missä ei varmaan ole kuin itseäni kiinnostavia puita mutta sentään huikean uunilampaan valmistus lampaansyöjille.

   • edson

    No joo, mutta onko niin, että jalostettu diesel vastaisi tavallaan jalostettua sellua?

    Tietysti kaikki myytävä pitäisi pystyä jalostamaan mahdollisimman pitkälle. Jossain kuitenkin tulee raja vastaan, vai tuleeko? Pitäisikö ensin satsata laadukkaaseen kierrättämiseen, poistaa ketjuista kaikki kierrättämiseen soveltumattomat ... tai miten sen nyt aattelisi?

    Minua alkaa huimata joskus. Mutta noita Pohjoismaiden päättäjiä ei näytä huimaavan mikään, koko fossiilli tuomitaan muutamassa vuodessa. Saatana, pääsisköhän päättäjäksi, jos loisi hurjaakin hurjempia suunnitelmia. Sanallisesti siis.

    Oliko se nyt niin, että Pohjoismaiden talous on Euroopan viidenneksi suurin. Nyt he pullistavat muskelinsa ja kääntävät koko autoteollisuudenkin pois polttomoottoreista. Muutamassa vuodessa vieläpä.

    Päivien sana on päästötön, jee jee, mutta suusta päästöjä se ei koske.


  • Ali-Baba

   Täshä tää koelähetys klo 1700 nopeille katsojille ja linkin tallettajille.
   Eihän tää oikein oo, mut jos se on ainoa keino jakaa tietoa robon ohi tehokkaasti niin miksipä ei
   Tämä on tallella jos robo salamannopeasti vie. Sitten voi taas kehitellä uusia jakelutekniikoita jotka ovat vaivattomampia kuin se koodin jakaminen ja uudelleen koostaminen mitä voi käyttää hätätilassa jos on sellainen tieto jaettavana millä on yleistä merkitystä

   https://www.youtube.com/watch?v=7jd8od3Gu-s
   https://www.youtube.com/watch?v=ECabF_ET4RM
   https://www.youtube.com/watch?v=wgFPJdF3Vb8
   https://www.youtube.com/watch?v=dANIGVm5TIc
   https://www.youtube.com/watch?v=_EVC0OUkKiY

   Tää viimonen on tosi hjerkullinen lampaanreisi paistos pottujen ja juureksien kanssa

   • edson

    Toistaiseksi ensimmäistä katsellen mietin

    että on se parivaljakko joskus ollut, mies ja hevonen. Tarkkana on saanut olla, ettei hevonenkaan loukkaannu. Korvasuojaimia ei kumpikaan käytä.

    Täytyy tässä olla unohtamatta sodan aikaisia naisiakaan. Anoppi mm. teki hevosella "miesten" töitä sisarensa kanssa.

    Isovatsaiset nakkimukin nauttijat ravikatsomossa ... ja hevonen ... ja veikkaus, no joo


   • edson

    Jee, Bobcat, joka immeisen monitoimityökalu. Suomen talvessa kapeiden takapihojen luudasta jokien kunnostukseen ja kaikki siltä väliltä.

    Mutta matkoilla on hyvä olla myös Leatherman. Kaikkii me tarvitaan + paljon muuta.


   • edson

    Juu ja kuola valuu viimeistä katsellessa.

    Johan tunki paljon mausteita lampaan reiteen. Kuinkahan ne reikiin asetettujen valkosipulin kynsien maku leviää?

    No leviää tai ei, niin johan oli "aamupala"


  • Ali-Baba

   Mjitä ihmettä. Onko Robokin hjyytyny pjakkasessa?
   Ajattelekuapas Edsonni ja Huu ihan visiona täysin mahdollista LNG tuontia ja jatkojakelua konttitankeissa niin että maantiekaasun jakeluasemillakin olisi vain sellainen konttitankkiaitaus ja siihen yhdistettynä se pieni LNG jälleenhöyrytys lämmönvaihdin josta itse maakaasua saatauisiin varsin yksinkertaisella ja halvalla tavalla jaeltua autoihin jotka ovat painemetaani eli CNG valmiita niillä noin 200 bar tankeilla.
   Kun konttitankki tyhjenee niin sen noutaja tuo uuden tilalle!
   Tällaisen innovointi ei kuitenkaan ainakaan Gasumin ajatuskykyyn kuulu eikä meidän kaasuvastaisen hallituksenkaan,

   Kunhan ehdin "näiltä kiireiltä" niin laitan linkin miten suurta meriliikennettä suunnitellaan kaasutoimiseksi. Juuri sitä mikä voisi tuoda ne paineistetut LNG kontitkin tänne kun omaa valtamerikelpoista LNG terminaalia missä sellaiset kontit voitaisiin täyttää, ei haluttu rakentaa

  • Ali-Baba

   Siis tutkimattomat ovat robon tiet. Se tulee silloin kun kukaan ei tahdo ja sitten pysyy poissa kun epäillään sen tulevan.

   Tässä se artikkeli suurten konttialusten muuntosuunnitelmista LNG toimiviksi ja kuvausta myös siitä miten itse LNG kontit tankkiversioina voisivat liikkua. Tankkikonttejahan on sekä paine, että kylmäkuljetuksiin jo olemassa, mutta kukaan ei ole vielä ehtinyt ajatella LNG kontin sitä käyttömahdollisuutta minkä tuolla ylempänä esitin
   http://bot.fi/2x9t

  • Ali-Baba

   Äijätkin taitavat olla nenä ruudussa katsomassa naisluistelua. Minäkin kuulen sen kun kanava on auki, mutta ruutu on vaan minusta poispäin. Kuuntelemalla "katson" suuren osan telkkaria. Kömmin ruudun puolelle vain jos jotain todella kiinnostavaa lähtee käyntiin.

  • Ali-Baba

   No tänne on nyt robo antanut postittaa niin monta linkkiä ja jopa tuo kiusauslähetys monilinkkeineen, että en enempää roboa tänään kiusaa.
   Hyvin pärjää ainakin maanantaihin asti ilman linkkejä nyt.
   Siinähän on jo kaasumietittävää ja faktatietoa dieselin liikkumisesta maailmalla.

   Muuten olo on sen viime viikon sairastelun jäljiltä kuin lumisateeessa junaa odottais Luumäen asemalla.

  • edson

   Vai että Luumäen asemalla oloa viettää Ali

   Minulla ajatus kulkee kuin paikallisbussi. Eli seison ja seison pysäkillä. Taatana tentään, tänään varmaan pitäs lähtee raapimaan lumet pois, kun on senti per päivä tullut jo useana päivänä.

   Tarttisin digitaalisen mittarin, siis uuden lumen lumensyvyysmittarin. Aamulla, kun aukaisee koneen, niin se sitten kertoisi, kuinka paljon tullut uutta lunta ja excel sitten ynnäisi edellisten lukujen kanssa. Sit taas nollaus, kun on ajanut lumet huitsin naapurin puolelle.

   Näin saa ylimääräistä tieninkiäkin, kun on luvannut ajaa myös naapurin puolen.

  • edson

   Oon enempi tutustunut viime päivien LPG Suomi- pullojen täyttöön ulkomailla. Jotkut laskea lurittavat tyhjään pulloon 22 litraa max, jotta ei liikatäyty. Kaikenlaisia sovitteita löytyy maakohtaisesti, sillä piru sentään, monella maalla on erilaisia kokoja niissä venttiileissä.

   Ymmärrän niiden tyyppien täyttöhalut, jotka ovat siellä lämmössä koko Suomen talven ajan. Sen olen oppinut, että ilman takaiskuventtiiliä ei passaa söheltää. Muistaakseni.

   Juu ja jos on piuhan päässä, niin liitokset on hyvä olla tiiviit, jos tarve on imeä vaikkapa vain 3 kWh energiaa, minkä kyllä kestää 16A sulake, mutta jos naaras/koiras on väljä, niin lämpö voi sytyttää ... Luulis kyllä pärjäävän pienillä kilowateilla +17 varjossa.

  • edson

   Vielä nestekaasupullojen adaptereista.

   Ihmettelevät sitä sekamelskaa Euroopassa, että pullotkin ihan maakohtaisia. Täysi mahdottomuus on siis korjata tätä sekamelskaa EU tasolla, vaikka bensaa tankatessa eri puolella Eurooppaa ei tarvita adaptereita.

   En tiedä, käyttääkö Britannia vielä tuumia (tarkistin, että käyttää) Hyvä, että lähtevät EU:sta eli tuumasta toimeen, hus hus.

   • Dr.Whoo

    Eipä oo enää kovin paljon suomessakaan rummutettu EU:sta lähtöä. Tosin oikeastaan vähän vaikeaa kokonaisuudessaan ymmärtää miksi toi engelsmannien (sopimuksetonkaan) ero olis ihan niin katastrofaalinen juttu kuin joissain piireissä on annettu ymmärtää.

    Totta kyllä on, että moni olisi äänestänyt siellä aikanaan toisin jos olisivat tienneet sen mitä nyt. Ja, ei mielestäni pitäisi olla kokonaan pois suljettu ajatus siitä, että kansa siellä saisi uudelleen äänestää asiasta. Sanotaan, että se olisi demokratian kannalta lähes mahdoton ajatus. Mutta ei kai mikään aikaisempi vuosien takainen äänestystulos voi olla kallioon hakattu ainoa ja peruuttamaton vaihtoehto. Varsinkaan jos se näyttää johtavan lopputulokseen mihin kansa ei ole silloisilla tiedoilla voinut ymmärtää äänestystuloksen johtavan.

    En usko että enklanti kuitenkaan maailmankartalta mihinkään häviää kävi niin tai näin.

    Tuumasta toimeen voisivat kyllä tarttua ja siirtyä sivistyneeseen mittajärjestelmään.
    Ja ajaahan ne pöljät myös väärällä puolella tietä.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Eipä oo enää kovin paljon suomessakaan rummutettu EU:sta lähtöä. Tosin oikeastaan vähän vaikeaa kokonaisuudessaan ymmärtää miksi toi engelsmannien (sopimuksetonkaan) ero olis ihan niin katastrofaalinen juttu kuin joissain piireissä on annettu ymmärtää.

    Totta kyllä on, että moni olisi äänestänyt siellä aikanaan toisin jos olisivat tienneet sen mitä nyt. Ja, ei mielestäni pitäisi olla kokonaan pois suljettu ajatus siitä, että kansa siellä saisi uudelleen äänestää asiasta. Sanotaan, että se olisi demokratian kannalta lähes mahdoton ajatus. Mutta ei kai mikään aikaisempi vuosien takainen äänestystulos voi olla kallioon hakattu ainoa ja peruuttamaton vaihtoehto. Varsinkaan jos se näyttää johtavan lopputulokseen mihin kansa ei ole silloisilla tiedoilla voinut ymmärtää äänestystuloksen johtavan.

    En usko että enklanti kuitenkaan maailmankartalta mihinkään häviää kävi niin tai näin.

    Tuumasta toimeen voisivat kyllä tarttua ja siirtyä sivistyneeseen mittajärjestelmään.
    Ja ajaahan ne pöljät myös väärällä puolella tietä.

    Ne vetoo siihen Briteissä, että jos tulisi uusi äänestys EU:sta ja ne, jotka haluaisivat olla yhä EU:ssa, voittaisivat vaikkapa 51 % niin kyllä kansa menis ihan sekaisin. Ensin täpärästi erotaan ja sitten täpärästi perutaan.

    Kansanäänestykset ovat takapuolesta. Ja listavaalit, kuten Ruotsissa.

    UGH ! :)


   • Ali-Baba

    Ellen ihan viärin muista niin niitä LPG pullon ja tankkauksen adaptereita on kolme perustyyppi ja jokainen pitäisi olla matkassa jos esimerkiksi LPG autolla läpi Euroopan ajaisi. Saksassa ja Hollannissa kuitenkin samat. Silloin ajoin 2 litran LPG Sierralla paei vuotta molemmissa maissa.
    Eihän se tietysti paikallisille ongelma ole, mutta ne/me matkaajat. NO Suomeen ei LPG autgaz tankkausta enää tule vaan täällä mennään sitten liikenteessä suoraan Metaaniin eli CNG/LNG käyttöön. Ehkä trukit jäävät paikoittain hallitöissä LPG pullokaasulle jota sentään Suomessa saa suurinpiirtein monopoleilta.


   • edson
    edson kirjoitti:

    Ne vetoo siihen Briteissä, että jos tulisi uusi äänestys EU:sta ja ne, jotka haluaisivat olla yhä EU:ssa, voittaisivat vaikkapa 51 % niin kyllä kansa menis ihan sekaisin. Ensin täpärästi erotaan ja sitten täpärästi perutaan.

    Kansanäänestykset ovat takapuolesta. Ja listavaalit, kuten Ruotsissa.

    UGH ! :)

    Siis tarkoitin, että meillekin listavaalit

    No ei se estä sitä tietty, että urheilijat valitaan kokkareiden listoilta. Tai Mieto uudestaan Keskustan listalta. Tai Arto Brygare (paska kokkare) äsdeepeestä. Tuo suluissa siis sanaleikki.


   • Ali-Baba
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Eipä oo enää kovin paljon suomessakaan rummutettu EU:sta lähtöä. Tosin oikeastaan vähän vaikeaa kokonaisuudessaan ymmärtää miksi toi engelsmannien (sopimuksetonkaan) ero olis ihan niin katastrofaalinen juttu kuin joissain piireissä on annettu ymmärtää.

    Totta kyllä on, että moni olisi äänestänyt siellä aikanaan toisin jos olisivat tienneet sen mitä nyt. Ja, ei mielestäni pitäisi olla kokonaan pois suljettu ajatus siitä, että kansa siellä saisi uudelleen äänestää asiasta. Sanotaan, että se olisi demokratian kannalta lähes mahdoton ajatus. Mutta ei kai mikään aikaisempi vuosien takainen äänestystulos voi olla kallioon hakattu ainoa ja peruuttamaton vaihtoehto. Varsinkaan jos se näyttää johtavan lopputulokseen mihin kansa ei ole silloisilla tiedoilla voinut ymmärtää äänestystuloksen johtavan.

    En usko että enklanti kuitenkaan maailmankartalta mihinkään häviää kävi niin tai näin.

    Tuumasta toimeen voisivat kyllä tarttua ja siirtyä sivistyneeseen mittajärjestelmään.
    Ja ajaahan ne pöljät myös väärällä puolella tietä.

    Eipä minuakaan hetkauta Brexit mihinkään, kun on hyvässä muistissa miten hyvin asiat hoituivat jo ennen EU jäsenyyttä kummaltakaan. Tavanomaiset tullibyrokratiat, jotka tänä päivänä tietotekniikan aikakaudella ovat peanuts siihen entiseen verrattuna.
    Itsekin veikkaisin, että uusi kansanäänestys tulee Brexitin perumisesta, tai sitten kova lähtö ja britit aidosti irtoavat EU säännöistä ja direktiiveistä.
    Ruotsin listavaaleista olen myös samaa mieltä. Pakoputkesta ovat. Demokratian surkea muunnos.


  • Dr.Whoo

   Lyhyt runo robolle:

   Sattumanvaraisen sensuurin kohteena olemme me poloiset täällä,
   mitä poistetaan riippuu onko robo hyvällä vai huonolla päällä?
   Näin toimii Allerin mielestä vapaa sana,
   vai mitä, saa'tana?

   Mutta asiaan. Nimittäin, saisivat nyt edes kotomaassa huoltoasemien maksujärjestelmät päivitettyä nykyaikaan. Ainut asia nykyjään jossa vielä tarvitaan muinaista muovi -pankkikorttia on polttoaineen tankkaaminen, kaiken muun voi jo maksaa mobiilipankkikortilla.

   Kaikilla huoltoasemaketjuilla on kyllä omat mobiiliapsinsa, mutta nämähän toimivat ainoastaan kyseisen ketjun mittareilla.

   No jaa, vieläkö mahtaa olla mahdollista käyttää jopa rahaa (seteleitä) bensamittarilla..ja saattaa vielä jossain olla mahdollista maksaa polttoaineensa kassallakin. Herrathan saattavat käyttää vielä oravannahkojakin maksuvälineenä?

   Onhan nää ajat erilaiset kuin ennen. Miekiin olin nuorna miehenä kesätöissä bensapoikana. Autot tankattiin asiakkaan puolesta yleensä aina, öljyt katottiin, renkaat täytettiin ja jopa lamppuja vaihdettiin siinä samalla. Se oli palvelua se.

   • edson

    Minä olen juutahtannu siihen muoviläpyskään. No nyt on myös kolikoita, kun kävin kaupassa ja kahdellakymmenellä sentillä (minkä löysin pölyttyneenä kotoa "nurkasta") panin pelikoneen laulamaan ja tuli 12 ekua. Törsäsin heti jäätelöön

    Minä sitä mopiilia v'ähän arastelen. Jos känny menee rikki ? Josko ne koittaa koplata nokialaiset puhelimet ... ai nii, nokialaisethan ovat ulukomaan tuatteit.

    Yhen tiijän, joka maksaa aina polttoaineet setelillä, nimenomaa 20 ekun setelillä. Sit se leveilee, että ei se bensa oo mihinkään noussut, aina vaan menee se 20 ekuu


   • Ali-Baba

    Tohtor Huu nyt yliuskoo kankeiden vanhusten sopeutumista mopiilimaksuun. Ei se niin helppoa ole. Ei ole minullakaan mopiilimaksua kun ei ole paljoa maksamistakaan. Tankillakin tulee kortin kanssa käytyä harvemmin ja harvemmin. Muut laskut lähtevät tunnuslukulaitteella kotikoneelta.
    Vastahan siinä tunnuslukulaitteessakin meni minuutti opetellessa! ;)
    Siis vanhuksille muoviläpystkä on edelleen voimaa, varsinkin tämä vilautusmaksuversio jollaista miekii käytän pikkuostoksia tehdessäni. Onhan se mobiili kait ihan ok, mutta sitä ei ihan lyhyellä siirtymisajalla pitäisi pakottaa ihmisille kun vielä on ihmisiä joilla ei ole edes älykännykkää syystä tai toisesta
    Setelikin on ihan hyvä. Itse asiassa minäkin olen aika usein tankannut juuri sillä 20 ecun setelillä, mutta Andy McCoyn lailla minullakin on ainakin 30 donaa (mummon markoissa) lompsassa päiväkäyttöä varten :)))


  • Dr.Whoo

   Mutta asiasta kolmanteen, tulipalopakkaset lähestyy, ja meitillä on puuvarannot loppu. Pakko lähtee jostain hakemaan muutama säkillinen kuivaa koivuklapia. Höyläämätön laatukin kelpaa paremman puutteessa.

   On se kyllä pirun kylmää nyt (-10) ja varsinkin kuulemma kohta. Luntakin jo tarpeeksi.

  • edson

   Asiasta todella säähän

   Lunta on ja pakkasta ja lapset ne tykkää ja ylenannin aamuteeveen juontajat. Suksi ja voidetehtaat. On se niin kivaa, tuo lumi. Mutta jos se alkaa tehä enkeleitä eteiseen, niin mitens sit suu pannaan

  • Ali-Baba

   Talvi muistuttaa aika lailla vanhoja 60 luvun tietämän talvia

   • Dr.Whoo

    No nih, tuli räiskyy nuotiossa..siis takassa. Eikä juuri edes räisky, kuiva koivu palaa sulavasti. Ostin kahdeksan pikkusäkkiä höyläämätöntä laatua Plantagenilta, 40€. Tulkoon siis paukkupakkanen, ei täällä ainakaan kylmästä kangistuta.

    Ja salamana kaivoin muististani tiedon, että edellisen kerran oli kylmää 1986? Tai sitten ei.


  • edson

   2010 luvulla tammikuun alimpien lukemien keskiarvot meillä

   10 -17,3
   11 -9,9
   12 -9,3
   13 -9,0
   14 -11,1
   15 -7,3
   16 -17,0
   17 -6,7
   18 -6,3
   ja nyt 19 -11,2 vaikka onkin vielä muutama päivä jäljellä, niin eipä kipua tammikuun lukemiin 2010 ja 2016

   No ni, en viitsinyt laskea päivien lukumääriä, milloin kunakin vuonna on pakkasmittari näyttänyt kovempia lukemia kuin -25. Meillä ei vielä kertaakaan tänä vuonna

   • edson

    Jos haluttaisiin näin kotioloihin saada tarkempaa tietoa, niin tuon min/max mittarin pitäisi laskea itsestään joka tunti min/max keskiarvon ja sitten vuorokauden päätteeksi laskea näistä tuntilukemista vielä keskiarvo.

    Juu ja jos minä sitten sanoisin, että meillä on lukema se ja se, niin se ei meinaa sitä, että 100 metrin päässä hieman alempana maastossa olisi luku sama.

    no joo


   • Dr.Whoo

    Täällä oli aamulla -20 talon ulkopuolella, ja klapien voimalla sisäpuolella 21. Yleensä ei talvisin raaski pitää pumppua 19 isommalla.

    Lämpöpumpun kanssa ongelma on lämmön jakaantuminen, joka kolkkaan pumpun lämpö ei yllä, joten jossain tiloissa on pidettävä patterit päällä.

    Ja asiasta seuraavaan. Täytyy toivoa että voisi elää kotonaan kunnes kuolee, ainakaan Esperin hoiviin en välttämättä haluaisi joutua.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Täällä oli aamulla -20 talon ulkopuolella, ja klapien voimalla sisäpuolella 21. Yleensä ei talvisin raaski pitää pumppua 19 isommalla.

    Lämpöpumpun kanssa ongelma on lämmön jakaantuminen, joka kolkkaan pumpun lämpö ei yllä, joten jossain tiloissa on pidettävä patterit päällä.

    Ja asiasta seuraavaan. Täytyy toivoa että voisi elää kotonaan kunnes kuolee, ainakaan Esperin hoiviin en välttämättä haluaisi joutua.

    Suht hyvä talo sinulla lämpenemään ja kait pitämäänkin lämpöä

    Meidän vanha osa, jos sen haluaisi saada lämpimäksi, niin villaa seinille, lattiaan samoin ja ties mitä, ettei karkaa sittenkin eli kattoon lisää villaa myös. Liian kallista, liian rasittavaa

    Kuka hiton Esper ?


   • Dr.Whoo
    edson kirjoitti:

    Suht hyvä talo sinulla lämpenemään ja kait pitämäänkin lämpöä

    Meidän vanha osa, jos sen haluaisi saada lämpimäksi, niin villaa seinille, lattiaan samoin ja ties mitä, ettei karkaa sittenkin eli kattoon lisää villaa myös. Liian kallista, liian rasittavaa

    Kuka hiton Esper ?

    Esperi Care, eli vanhusten hoivakoteja ylläpitävä firma. Ollut julkisuudessa nyt aika paljon, eikä kovin positiivisissa merkeissä.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Esperi Care, eli vanhusten hoivakoteja ylläpitävä firma. Ollut julkisuudessa nyt aika paljon, eikä kovin positiivisissa merkeissä.

    Ookoo, tuosta firmastahan on ollut juttuja paljon

    Aika vähän olen seurannut "alaa". Ollaanko vanhusten tilannetta viemässä siihen suuntaan, että omaisuutta on pakko myydä, jos sitä vähänkin on? Muuten saa maata paskat vaipoissa.

    Tää ei nyt liity ihan täsmällisesti tähän, mutta hurjia vaatimuksia joillain vanhuksillakin on. Kotihoidossa pitäisi hoitaja olla aina sama, vanha tuttu, 24/7 siis.

    Mulle riittää hyvä peitto ja sit se että saa paskat pois vaipoista. Kait sitä oletettavasti jotain ruokaakin tarjotaan, jos kerran pökäleitä vaippoihin tulee. Ja netti pitää olla.


  • edson

   Nuo lukemat, siis -20 öbaut, lienevät lounais-Suomessa hiukka tavanomaista korkeampia joo

   Joo, tuo lämpöpumppu ei ole kaiken ratkaisu ja kotejahan ei kait tulevaisuudessakaan rakenneta ideaaleiksi lämpöpumpun silmin katsottuna.

   Tavallaan kyllä huvittaa, kun katselin ylen annin uutissivua : tunti tunnilta seurattiin Sodankylän tämän vuoden pakkasennätyksen syntyä. Pakkanen voi siis olla ankaraa, hyytävää, kireää mutta ei purevaa, purevaksi vasta tuulen myötä jne... en nyt enää muista, mitä helle voikaan olla.

   • edson

    Palataanpa viime kesään, jolloin oli siis hellettä. Silloin varjolämpötila jos oli +30, niin se oli suorastaan kuumaa eli kylmän vastakohta. Oliko silloin huutavan kuumaa, talvisen hyytävän sijaan? Siis kiehuvan ja polttavan kuumaa auringossa, nujersi jo hyttysetkin, poltti karrelle immeisen nahan ... mitä hittoo

    Parempi olla vaan sisällä, oli sitten kesä tahi talvi. Polttavan kuumina kesäpäivinä pumppu vaan viilentämään ja villasukat jalkaan, tulee talvinen olo.


  • Dr.Whoo

   Ja voihan windows, päivitys-sessio taas meneillään, kymppi koneet yrittää päivittää itseään kilpaa.
   Lisäksi kalustosta löytyy yksi seiska, sekä kaksi vanhaa xp- pöytäkonetta, jotka nyt tosin molemmat lienee kaput. Tämä tarkoittaa yhden erittäin kalliin ohjelman ostamista win 10 versiona.
   Tosin win kympissä voi pyörittää xp:tä virtuaalisesti, mutta se on vähän epävakaa systeemi.

   Mut mie kohta lähen..ei kukaan arvaa minne, mutta vihjeenä kerrottakoon että siellä ei palele, paitti että altaassa aina ensin tuntuu kuin avantoon menisi.

   • edson

    Älä huku, kun kuitenkin häippäset eli häviät viikoksi taas :)

    No voihan win, kaipaan seiskaa


  • Dr.Whoo

   "Aika vähän olen seurannut "alaa". Ollaanko vanhusten tilannetta viemässä siihen suuntaan, että omaisuutta on pakko myydä, jos sitä vähänkin on? Muuten saa maata paskat vaipoissa."

   Todellisuus lienee huhuja karmeampi oikeastaan kaikkialla vahustenhoidossa.
   Henkilökuntaa (=rahaa) ei ole läheskään riittävästi missään. Tilanne pahenee koko ajan vanhusten määrän kasvaessa. Jottain tarttis tehrä, siis ihan oikeasti kauniiden puheiden sijasta. Mutta mitä? Mistä rahat ja tahto asian ratkaisemiseen?

   Toinen puoli totuutta on sitten se, että toki on paljon vanhuksia jotka vaatii itselleen kovaan ääneen sellaista palvelun tasoa mistä on realiteetit kaukana. Oma isänikin oli tällainen, jonka mielestä juuri hänen olisi tullut saada ensimmäisenä kaikki palvelut kotihoidolta. Muista viis. Tämän sai tuta kotihoidon henkilökunta jatkuvan huudon, jopa nyrkkien voimalla. Sääliksi kävi näitä kotihoidon naisia.

   Ja mitä, en mie sentään koko viikkoa ehdi höyryssä istua, vaikka mieli tekis.

   • Ali-Baba

    Totta koko näkymä. Siis kelle on ja kelle ei. Mutta varoitan kuitenkin kaikkia joutumasta vanhukseksi ja erityisesti kotihoidosta jos on niin kykenemätön ettei voi ilman kotihoitoa kotona pärjätä. Kannatan lämpimästi vanhoja "Koukkuniemiä" yms vanhainkoteja tai kunnalliskoteja silloin kun ei enää itse kykene kotonaan selviäm,ään. Sellaiseen ainakin itse haluaisin.
    Jos on muisti jo niin kajonnut ettei muista mihin ja miten piti paskoa niin ei kai sillä silloin ole väliä missä se vaippoihin tehdään?
    Tällaiset Esperi Caret ja esimerkiksi Attendo, joka aikoo vanhushoitoon pörssiyhtiönä keskittyä ovat juuri niitä jotka pilaavat koko sote asian siksi että niiden ainoa tarkoitus on kääriä ihmisen perustarpeesta maksimaaliset voitot. Minua ei haittaisi vaikka yksityinen toimija ylläpitäisi kunnan alihankkijana vanhainkotia sillä silloin tavoteltaisiin normaalia yritysvoittoa ja toimeentuloa. Mutta nuo muutamat tunnetut pörssiyhtiöt ovat ostaneet lähes jokaisen sellaisen jo pois markkinoilta
    En ainakaan kotihoidon laajaan käyttöön usko. Tietysti siinäkin on yksilötilanteita, missä joku saattaa suhteellisen pienellä kotihoitovaivalla kyetä olemaan kotonaan.
    Toinen tilanne on tietysti vielä se omaishoitaja tilanne, mutta silloin vapaaehtoinen sellainen pitäisi olla ja ei kaikilla taatusti ole


   • Dr.Whoo

    Paree vain olis olla elämättä liian vanhaksi ja vaivaiseksi.

    Mutta kyllähän toi kotihoitohomma koko ajan näyttää lisääntyvän, laitospaikkoja on rajusti vähennetty ja jopa pahasti muistisairaitakin pidetään väkisin kotona. Kotihoito kuitenkin on ainakin toistaiseksi kaiketi kunnallista ja siten ainakin periaatteessa vastuullista toimintaa. Ja useimmille jotka eivät ole vielä ihan avuttomassa kunnossa se sopiikin hyvin.

    Hoiva-ala ei mielestäni voi perustua yksityiseen bisnekseen, kyllä silloin toiminnan intressit hyvän hoidon sijasta määräytyy maksimaalisen tuoton tavoitteluun.

    Minunkin yritystoimintani päätarkoitus on tuottaa voittoa miulle, mieluiten helkutisti.


  • Ali-Baba

   Todellinen jäätila lähivertailuineen.
   Siis näyttää oikeastaan aika keskimääräiseltä pitkäaikaiseen normaaliin verrattuna mikä näkyy siitä 21.01 normaalista. Tuon tilastonormaalin saa kiinni muutaman päivän kovilla pakkasilla ja hyvinkin kauden loppuun mennessä. Siis edelleenkään ei mitään massiivista poikkeamaa ihmisen aiheuttaksi ilmastonmuutokseksi vaan voimme hyvin omintunnoin päräyttää dieseli jos tarvitsemme.
   https://ilmatieteenlaitos.fi/jaatilanne

   • edson

    En tiedä tuosta pitkäaikaisesta normaalista, mutta kuuntelin antarktisen sulamisesta jotain joku päivä sitten.

    Minä päräyttäisin mielellään hyvin omantunnoin dieseliä, jos vielä saatais puhdistustekniikkaa kunnolla edullisesti autoihin laitettua. Toisaalta, jos olis kunnon vartioidut parkkialueet esim. kehä ykkösen kohdilla ja kunnon yleiset joukkokuljetusvälineet kohtuullisin hinnoin tarjolla, en panis pahitteeks. Niitten pitäs sitten toimii kans. Ja parkkimaksu / vrk öbaut 5 ekua. Ja kertalippu 1 ekuu kahden tunnin vaihtoajalla. No liikuntaesteisille sähkötaksi jne. ja sekin kohtuuhintainen

    Lisäks pitäisi ihmisten tiedostaa se, että mitkään teollisuuden ja ihmisten käyttämät raaka-aineet eivät ole ikuisia, vaikka kuinka kierrätettäs. Tota tota eli siis tolkkua menoihin. Veikkaan, että huono vaihtoehto eli luonnon vastaus, on kuitenkin se ainoa todellinen vaihtoehto. Ei se luonto puhu, mutta näyttää. Muurahaisillakin on joku tolkku toihutessa, mutta immeisellä ei mielestäni aina näytä olevan tolkun häivääkään. Ainoo tavoite on, että iho pysyy silkin sileänä.


  • Ali-Baba
   • edson

    Heteron työtahti uuvutti minut 3:58 kohdalla

    Kun hetero kylkiluita puolitti, niin tarkka hetero lyömään varmaan, sopisi myös Suomessa vaikka pilkkomaan puita. Meinaan löis tuolla tahdilla ja kaheksalla tunnilla koko talven polttopuut.

    Siis itelleen, sillä vain telakoilla ja rakennuksilla Suomessa kehataan maksaa 3 ekuu tunti.


   • Cee-Lila

    Oli tosiaan kova työtahti tuolla miehellä. Aika lihaisia sämpylöitä nuo, ei mitään levitettä, salaatteja ja kasteikkeita tuon puolikypsän lihan joukkoon noissa muhkeissa vehnäsämpylöissä.


   • Ali-Baba

    Hyvä, että carne argentina maistui. Se oli kuin lihatangoa tangon ja lihan maassa. Nykyisin myös viinin maassa-
    Olin ajatellut käydä Pollea potkimassa tänään kun pakkanen on jo pudonnut, mutta kun katselee puiden heiluntaa, niin taidan lykätä huomiselle jolloin tuulikin on tyyntynyt ja pakkanen edelleen laskenut. Keskiwiikkona näyttäisi jo menevän noillille.
    Onneksi on U-tube seurana. Sieltä löytää kaikenlaista mielenkiintoista. Minä edelleenkin ehtymättömästi hienoja metsiä, oikeita tukkeja ja monipuolista puun käsittelyä ja jalostusta.
    Samalla alkaa ymmärtämään metsämaailman todellisuuden eli sen, että meillä on paljon aika yksipuolisia metsiä, mutta emme sitä kovinkaan hyvin osaa jalostaa ja moinessa osaa maailmaa, juurikin keskisessä ja eteläisemmässä Euroopassa metsää sekä arvostetaan ja käytetään mahdollisimman jalostettuna. On myös pidetty huolta siitä, että mikä ei ole vuosisatojen mittaan pelloiksi ja asuntoalueiksi raivattu kasvaa oikein ja laatupuuta
    Tosin on muistettava näkymiä arvioidessaan, että juuri meidän korkeudellamme puu ei luonnostaan kasva niin paksuksi ja yhtä nopeasti kuin Keskieuroopan vyöhykkeellä.
    Suurin syy meidän laihoihin puihin on kuitenkin siinä, että meillä enemmän kuin missään muussa metsäisessä maassa metsät kokonaisuutena ovat nopeassa teollisuuskäytössä jolloin niitä ei enää lasketakaan kasvamaan lähellekään täysi ikäistä laatutukkia ennenkuin parturoidaan. Muualla ei juurikaan parturointia harrasteta vaan jatkuvaa metsäkattausta, josta otetaan vain kypsät puut. Joko harvennukseen tai päätöshakkuuseen.


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Hyvä, että carne argentina maistui. Se oli kuin lihatangoa tangon ja lihan maassa. Nykyisin myös viinin maassa-
    Olin ajatellut käydä Pollea potkimassa tänään kun pakkanen on jo pudonnut, mutta kun katselee puiden heiluntaa, niin taidan lykätä huomiselle jolloin tuulikin on tyyntynyt ja pakkanen edelleen laskenut. Keskiwiikkona näyttäisi jo menevän noillille.
    Onneksi on U-tube seurana. Sieltä löytää kaikenlaista mielenkiintoista. Minä edelleenkin ehtymättömästi hienoja metsiä, oikeita tukkeja ja monipuolista puun käsittelyä ja jalostusta.
    Samalla alkaa ymmärtämään metsämaailman todellisuuden eli sen, että meillä on paljon aika yksipuolisia metsiä, mutta emme sitä kovinkaan hyvin osaa jalostaa ja moinessa osaa maailmaa, juurikin keskisessä ja eteläisemmässä Euroopassa metsää sekä arvostetaan ja käytetään mahdollisimman jalostettuna. On myös pidetty huolta siitä, että mikä ei ole vuosisatojen mittaan pelloiksi ja asuntoalueiksi raivattu kasvaa oikein ja laatupuuta
    Tosin on muistettava näkymiä arvioidessaan, että juuri meidän korkeudellamme puu ei luonnostaan kasva niin paksuksi ja yhtä nopeasti kuin Keskieuroopan vyöhykkeellä.
    Suurin syy meidän laihoihin puihin on kuitenkin siinä, että meillä enemmän kuin missään muussa metsäisessä maassa metsät kokonaisuutena ovat nopeassa teollisuuskäytössä jolloin niitä ei enää lasketakaan kasvamaan lähellekään täysi ikäistä laatutukkia ennenkuin parturoidaan. Muualla ei juurikaan parturointia harrasteta vaan jatkuvaa metsäkattausta, josta otetaan vain kypsät puut. Joko harvennukseen tai päätöshakkuuseen.

    Kyllä totta vie minäkin haluaisin nähdä muutakin metsän käsittelyä kuin meidän perinteinen käsittelymme on. Pelkkää suurteollisuuteen päin kättä lippaan vetelemme. Joo ja kaivoksia luonnonsuojelualueille, jep jep. Ja fosforia pelloile, jep jep

    No ei mikään ihme siis, että hiukkakin haastavampiin hommiin lähdetään ulkomaille. Näin säästytään siltäkin, että päälakiin ei kasva ainoastaan kääpää tai jäkälää.


  • edson

   Mistä rahat vanhustenhoitoon?

   Mistä ne rahat on otettu koulutukseen ja koko sosiaalikenttään jo vuosikymmenet. Niinpä.

   Yks ihan tärkeimmistä asioista varmaan lienee se, että kunnallinen kenttä saadaan joustavasti ja tehokkaasti toimimaan ilman, että työntekijän nahkaa revitään. Ja tätähän on tehty jo 90- luvun lamasta alkaen, siis joutohommien /päällekkäishommien siivousta ja suoranaista lusmuilua on tukistettu.

   Ja eläkekatto heti, hus hus. Jos ei kolme tonnia riitä, niin sitten omia eläkkeitä maksamaan.

   • Ali-Baba

    Minäkin olen aina kannattanut tuota eläkekattoa, eikä sen toteuttaminenkaan olisi vaikeaa kun jo pitkään on ollut suoraan luettavissa eläkeyhtiöiden tietokoneilta tähänastinen eläkekertymä. Eli kun viisari näyttää 3000 ecu kertymää niin henkilön eläkemaksujen keräys lakisääteiseen eläke kattoon voidaan keskeyttää.
    Tietysti jokainen saa halutessaan tehdä yksityisiä järjestelyjä jos katsoo ettei 3000 ecu riitä eläkkeelle per henkilö
    Ilmeisesti eläkekatto ajatus ei kaikkia kuitenkaan miellytä kun sen toteuttamiseksi ei Suomessa ole mitään tehty. Euroopan muissa maissahan se taas on aika yleinen. Juurikin tasossa 3-3500 ecu/kk


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Minäkin olen aina kannattanut tuota eläkekattoa, eikä sen toteuttaminenkaan olisi vaikeaa kun jo pitkään on ollut suoraan luettavissa eläkeyhtiöiden tietokoneilta tähänastinen eläkekertymä. Eli kun viisari näyttää 3000 ecu kertymää niin henkilön eläkemaksujen keräys lakisääteiseen eläke kattoon voidaan keskeyttää.
    Tietysti jokainen saa halutessaan tehdä yksityisiä järjestelyjä jos katsoo ettei 3000 ecu riitä eläkkeelle per henkilö
    Ilmeisesti eläkekatto ajatus ei kaikkia kuitenkaan miellytä kun sen toteuttamiseksi ei Suomessa ole mitään tehty. Euroopan muissa maissahan se taas on aika yleinen. Juurikin tasossa 3-3500 ecu/kk

    Joo ja arvaa vaan, kun alkaa hirveä poru just niillä, jotka ovat olleet suht hyvillä palkoilla kunnan tai valtion hommissa, jos eläkekatto tulisi. Ei ne rividuunarit niinkään, mutta sinne mahtuu niitä valkokauluksisia ihan tarpeeksi, pikkupomoa pikkupomon jälkeen.

    Ensin on kansalaiset maksaneet palkan ja sitten vielä tulevat nuoret ja jo nykyisetkin maksavat enempi TyELmaksuja, jotta vaikka sdpeeläiset ikääntyneet kansanedustajat eivät pääse laihtumaan edes eläkkeellä. Juu ja nuoret riipivät vielä näitä velvoitteitaan pätkätyöläisinä, jos yleensä työtä löytävät.

    Tekis mieli väittää, että heti sodan jälkeen-60 luvuilla syntyneet, heistä ainakin osa on kermaisia kuorijoita, vaikka osan ajastaan jotkut ovatkin tehneet työtä ennen työeläkkeiden aikakauden alkua.

    No joo, niinku huomaat, opettelen mieluummin niitä matikan pyynnin taikoja. Tai viaraan kielen ääntämyksiä, hymy huulilla.


  • edson
   • edson

    Tää johtuu siitä, että minulla ja kumppanilla ja päinvastoin on hauskaa, kun hän käy elämänsä ensimmäistä englannin kurssia työväenopistossa ja ei oikein siis ole hänellä hallussa edes peruskielioppi. Eli täytyy näyttää joskus tällainen video, ettei mene liian vakavaksi.

    Täytyypi etsiä josko löytyy hauskoja talousoppeja tai matikoita eli matematiikkaa. Jodlaava matikkakoira tai sitten ihan tirolilaista, vaikka ne ei osaa laskeakaan https://www.youtube.com/watch?v=Wmk-OPOTsq0


  • Ali-Baba
  • Ali-Baba

   Ja tästä vielä pikku pakkaspäivän alkajaiseksi erityisesti Pehmoisten Pehtoorin harrastuksiin, tiloihin ja taitoihin sopima työmalli todella kestävästä ja luontoa kunnioittavasta pihapenkistä.
   Se ihan loppu oli ymmärtääkseni käsitelty puuöljyllä joko pellava tai Tung öljypohjalla.
   https://www.youtube.com/watch?v=DpYarfnITcs
   Antaa Marttojen tehdä kudontahommia!

   • edson

    Ihastelin aamutuimaan yhtä kohtaa klipissä. Mies kantaa black and deckerin työpöytää ulos ja ympäristössä on kasvihuone kontti ja ryytimaa. Ou jee, mitäs muuta tarttis?

    No niitä työstettäviä lankkuja.

    Kerron kuitenkin ensin, että yöllä meni sähköt ja aattelin, kuinka saada hellan putkisto lämpöiseksi ilman sähkökäyttöistä kuumailmapuhallinta. Mitään paperinpalat eivät lämmitä tarpeeksi, jotta vetoa syntyisi. Tämä on ongelma, kun laitoin piipun seinästä läpi ulkoilmaan.

    Sähköt onneksi tulivat ja ei tarvinnut hakea kaasupulloa ja suutinta sisään. Ja taatana, luntakin satanut


   • edson

    Kyllähän tuollaisella istuimella istuisi. Ei tartte käydä vaa'assa ja miettiä, että kestääkö. Mulla on vastaava penkki rantsussa, ite tehty poppelista, sahattu motorisahalla lankku, höylätty sähköhöylällä ja vastaavat jalat, mutta suurilla tapeilla pelkästään läntätty kiinni ja kiilattu. Päälle vedetty jotain vahaa kerran. Ollut tuiskussa ja tuiverruksessa, välillä suojassa, mutta etupäässä sateille alttiina. Toiselta lahos jalat, toisella kelpaa vielä istua, kun jalat eivät ole kosketuksessa suoraan maahan. No siltä lahonneelta sahasin istuimen saunan polttopuiksi.

    Terapeuttista kuin kutoisi pipoa tai lapasia, siis kun käyttää vain sähköttömiä käsityökaluja. Minun tapani oli joskus esiteollista hujahajameininkiä, missä sähköllä ja bentsiinillä oli sijansa. On niillä kyllä vieläkin sijansa, sillä puu ei kaadu justeerilla eikä polttopuu synny kirveellä, kuin osaksi.

    Hitto ku jaksas eli osittain viittis vielä, niin keskittyisin fileerausveitten terotukseen ja juksuttamaan saalista ja syämään.

    Nyt jaksan vain katsella ulos, kun lumi painaa puiden oksia


  • edson

   No ni, nyt minäkään en enää pysäkillä seisoskele, vaan tiijän enempi vanhustenhoidosta yksityisellä. Kuulemma henkilöstöasiat jääneet liian vähälle huomiolle. Osaa noi lauseita ainakin muodostaa

   Todennäköisesti osaavat myös kiertää veroja

   Lycka till sotelle kans.

   Asiast toiseen. Katselin kolmosen aamutelkkua ... oliko se nyt perjantain sellaista. Isokallio sekä ihastuttaa että vihastuttaa. Kummallinen mies mutta plussan puolella ... minulle ainakin. Jörniäkin äänestänyt aina, koska vaihtaa puoluetta jouheasti

  • edson

   Kyllä vaan niin on stressitöntä, kun suunnittelee päivänsä laiskottelun aikatauluja ja tarkistaa mitä töllö tuo. Sivusilmällä seuraa säätietoja.

   Tykkäsin ruotsalaisesta "Metsästäjä" sarjasta. Nauhalla kaikki "Kuolema maalaa taulun" osat. "Petos" päättyi eilen, tykkäsin siitäkin, vaikka uusinta olikin. Samoin kaikki "Vallan linnakkeen" osat tulevat katsotuksi. Voi meittiä. Tänään taas pujottelua ja kohti viikonlopun urheilutarjontaa.

   Ae että ae että. Ny telkku auki ja aamutelkkujen pariin

  • Ali-Baba

   Mie en juurikaan noita sarjoja katso. Actionia olla pitää, tai luontoa-luontoon liittyvää-
   Sain nyt potkittua itseäni sen verran että sain "raahauduttua" ulos säätä haistelemaan, roskat vciemään ja kaivamaan Pollen ulos viime päivien kinoksista. Melkoisen paksulti oli lunta ovien vieressä ja päällä. No puhistin suurimmat ja ajelin vähän aikaa ympäriinsä jotta sain sen lämmitettyä ja sitten parkkiruutuun vähän ees taas paaksailua jotta sai sitä auton koloa vähän laajennettua. Onneksi ei viereinen paikka ole käytössä niin voi tamppailla vähän leveämmälti kun auraa ei ole kummallakaan puolella käynyt. Toisen puolenkin auto on ollut poissa sen jälkeen kun lumia alkoi satamaan.
   Lunta ripsii hiljalleen lisää, mutta toivottavasti ei enää niin paljoa että joutuisi huomenna tekemään samanlaisen kaivuoperaation.
   Sais kyllä lumentulo riittää, mutta sitä kyllä piisaa jos polaarikierteet sopivasti kulkevat

  • edson

   Vai että äksöniä

   Just heräsin ja ny pitää laittaa sauna töpseliin ja vihtoo, siinä mun illan äksöni.

   Ai että miksi? No siksi, että saunaan ei ole kehdannut kovemmilla pakkasilla mennä ja huomenna ei saa haista. Pitää mennä nääs kirkolle asti, mutta sitten jo pääsee taas valmetin penkille. Tänään en vielä viittinnynnä, kun illaksi luvattu vielä tuota kaikkien rakastamaa lunta.

   Tääl on hiljasta, siis kotona ja täällä. No saishan ton radion päälle, mutta siellä vasta sellasta pölötystä ja sitten soittolistaa, et ei viitti ei.

  • edson

   Ai etteikö 'hyväsisarseuroja' ole myös ?

   "Ankkalampi-päiväkotiketjun omistaa sen toimitusjohtaja, helsinkiläinen kokoomuspoliitikko Heidi Ruhala (kok).

   Osa päiväkodeista on toiminut ilman asianmukaista lupaa jopa lähes vuosikymmenen ajan, mikä luonnollisesti saa ihmettelemään myös valvovan tahon eli Helsingin kaupungin valvonnan toimivuutta ja tehokkuutta.

   Helsingissä päiväkotiasiat kuuluvat kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarille, kokoomuspoliitikko Pia Pakariselle (kok).

   Kokoomuslähteiden mukaan Ruhala ja Pakarinen ovat hyviä kavereita."

   • Ali-Baba

    Voi V....u että olen kateellinen kun sulla on se zetori millä pullistella siellä metsäkylillä. Meikäläisen tavallisella pollella ei pahemmin voi pullistella vaikka hyvä cärry onkin. Viimosiaan kyllä wetelee secin. On pakko miettiuä viekö sen maaliskuun alussa katsastuksen vai vaihtaako suosiolla alle jo ainakin vuodeksi katsastetun autowanhuksen. Mielessäni on pyörinyt sellainen ajatus että kun matkat ovat rajusti lyhentyneet niin voisin ostaa jonkun oikealla koneella warustetun wanhan luxus auton jollaisia saa nykyisin ihan sca halwalla. Veroja vähän menee mutta polttoainekustannus on triviaalijuttu vähien kilometrien vuoksi
    Vuodeksi siksi että syksyllä tulee eteen ajokortin 75 vuotis uusinta. Kyllä sen läpi pitäisi mennä kun lobotomiaa ei ole vielä tarvinnut ja välillä näkee ihan kirkkaasti jos silmät on tarpeeksi kostuneet. No on 6 wiikkoa aikaa pohtia sitä autosta ikuisuuteen asiaa.. Autoa kyllä tarvittis kun joutuu aika kaukaa hakemaan sitä riivatun painavaa letkuruokaa

    Olen muuten minäkin pirun vihainen kaikille ankkalampi, attento, esperi ja mehiläis kokoomuslaisille. Vanhukset ovat ottaneet puhtaasti rahastuskohteeksi ja yrittävät kaikkensa saadakseen vielä liikkumiskykyiset ihmisetkin pörssitalojen terveysnyljettäviksi. Eipä sillä kokoomuksen moraalilla ja vastuuttomuudella tulisi heti mieleen heitä äänestää. Niin hemmetin läpinäkyvääkin on sen puolueen toiminta että oksettaa kun ajattelee.

    Kyllä metsän puussa aina kokoomusta parempi kaveri löytyy. Se on se V'n turkulainen vai oliko se Orvo raumalainen joka siellä on myymässä meitit pörssiyhtiöiden kaluttavaksi.

    Milloinkahan joku kokoomuksessa ymmärtää, että sen nykyaikeet on täysin läpivalaistu meidän tietäjien joukoissa

    Huomenna pitäis yrittää kauppa ajelulle ja kaivaa polle vielä tämän päivän lumista pois.

    Liidelissä on juuri tarvitsemani laista pöytälamppua valikoimassa ja asiakirja tai toimistotarvikelaatikostoa.

    Sitten ihmettelemään taas u tuben ihmeellisiä lihan ahmimisvilmejä tai taidetta kannoistakin kuvauksia


  • Ali-Baba

   Arrgh! Tässä moottoreisahailun mestarille Pehmoisten paronille lisävinkki miten voisi kädenkäänteessä luoda suurta pihataidetta moottorisahallaan ja myydä niitä vaikkapa 100 euron hintaan per tsipale.
   https://www.youtube.com/watch?v=3uLoGcyzDEI

   • edson

    Tsiisus, hieno penkki

    Karhujen kanssa 300 ja keinujaloilla 500

    Meinaan siis vertaan hintaa permanenttiin, kuulin hurjia summia maksettavan moisesta tilipehöörästä

    Itelle riittää se kassillinen pilkkijakkara, on kevyempi malli noista puujakkaroista. Vuoroin ite leikkaan tukkani ja annan kasvaa. Nyt on kasvun aika. Tällä huimalla säästölläni ostin delux pilkkijakkaran.


   • ali-baba

    minullekin sattui pilkkuvirhe siinä moottorisahasohvan hinnassa. piti illa 1000 ecuu


  • edson

   Osta Ali Hilux ja siihen sitten hydrauliikalla toimiva etuaura, minkä asentoa sitte säätelet sisällä joystickillä ja taakse hiekotin. Meinaan, kyllä katse kääntyy sielläkin. Ja naapuritkin kyselee toisiltaan, että ootteko nähneet Hiluxin Alia liikenteessä?

   Minä pullistelen myös työasullani siellä zetorin kopissa, meinaan ylläni on vanha, lämmin, froteinen kylpytakki ja käsissä hylkeennahkarukkaset ja jaloissa lapikkaat.

   Tunnin päästä kumppani lähtee taas lastenhoitoon ja nyt pistän bailut pystyyn, pitkästä aikaa. Pitsaa uuniin ja kokista lasiin. Ja jotain kunnon rasvasta vielä päälle.

  • Ali-Baba

   Nyt olin vähän pidemmällä pollen talutuksella. Aina Tammistossa asti. Oli eilisen jäljiltä kertynyt melkein toinen mokoma lunta päälle, mutta nyt oli lämpötila niin sopiva että sain pääosan melko kohtuullisesti pois. Sensijaan parkkipaikoilla eikä juuri pihateilläkään ole auroja näkynyt. On sentäänb kulku ura avattu mutta ei näköäkään kinoksien ja kertymien poistamisesta. Liioin ei näy vilaustrakaan mistään auralla varustetusta välineestä.
   Pistin nyt optimistisesti Pollen parkkiin ihan tuon etuoven viereisille kolmelle 2 tunnin vieraspaikoille jotka on kuitenkin aurattu. Paitsi ettö yksi auto on parkkeerattu niin kausa päädystä että kolme auton paikalle mahtuu nyt vaan 2 autoa. Tunnethan tällaiset parkkeeraajat jotka ajattelevat tasan itseään
   Pitää katsella josko kävis niin tuuri että sillä aikaa kun parkkipaikat ovat nyt monen auton pätkältä tyhjiä joku bobkatti kävisi edes vähän pyyhkäisemässä kinoksia sivuun
   Ei kuitenkaan ollut nyt pahan kylmää

  • Ali-Baba

   Kävin tuossa toisen kerran polle kierroksella ja ei ollut koko päivänä yksikään aurallinen ajoneuvo pihoilla käynyt. Mikähän mahtaa niiden "strategia" näin lumisena talvena olla?
   Sanalla jätin pollen yöksi tuohon oven eteen 2 tunnin parkkiin. Ei kunnan parkkivirkaintoilijat kuitenkaan iltatöitä tee ja aamulla on aikaa taas muutama tunti aloittaa sen sijoittaminen omaan parkkiruutuun jos se on nyt aurattu aamulla.
   Kyllä nyt olisi sellainen monitoimi Hi lux ollut tarpeeseen.
   On muuten näillä pihoilla hieno iltavalaistus ja kesällä reippaasti kukkapenkkäjä ja puistoistuimia.

  • Ali-Baba

   Lihaa, lihaa, lihaaa
   Ilman lihaa ei jaksa lapioida pihaa
   Jos ei lihaa saa ei enää ole pomo vaan .....
   Aamiaiseksi on tässä
   Sopiva annos lihaa lämpiämässä
   https://www.youtube.com/watch?v=EElXbtKnYV0

   Olis ollu pari mahotonta puunkäsittelipätkääkin moottorisaha pehtoorille, mutta jääköön päivän puolelle ettei tulisi ylilastia puuta.

   HH Riitukaan ei oile vähään aikaan käynyt piipahtamassa. Ei liioin Akennti. Mihin lie hankeen hautautuneet. Ovat nimittäin tuon polaaripyörteen osan aiheuttamat suihkuvirtaukset kierrelleet Hampurinkin yläpuolelta

   • edson

    Jep jep joo, aamiaiseksi. Tolla jaksaa lounaaseen asti

    Kyllä kärisi, mutta se leipä oli pelkästäänkin riittävä ja kuppi kaffetta.


  • edson

   No ni, pollen ulkoiluttaja taas ollut alkuyöllä näppäimistön äärellä.

   Juu, se on ihmeellistä se hidastelu niiden tienvarsiparkkien puhdistuksessa Hesassa. Tuntuisi, että tarpeeksi aikaa monet paikat ovat autoista vapaat. Onko sitten se lumen poiskuljetus, joka mättää? No eipäs nyt autolla liikkuvia muisteta kuin maksuilla muutenkin ja kuitenkin jopa henkilöauto on joillekin ihan välttämätön kaupungeissakin. Persiistä koko touhu, sanon minä.

   Eiköhän niiden parkkipirkkopaholaisten ja kaikenlaisten lipputarkastajien tilinluonti kaupungille ole se tärkein tehtävä, siinä jää lumenluonti toiseksi, kun pahus on kuluerä. Kulueriähän ne vanhuksetkin ovat ja työntekijät ja niin jää paskanluonti persiistä toissijaiseksi tehtäväksi. Velliä naamaan ja peitto päälle, jos on sattunut sängystä tippuun.

   Asiasta kolmanteen. Istuin eilen iltapäivällä kaksi tuntia julmetun ratissa, niskat jäykkänä pötkähdin sohvalle ja nukuin ainakin kaksi tuntia. Mulla on viiden "vieraan" pihan puhistus tien ja päätien paakkujen lisäksi ja ne vievät aikaa, kun ei voi lingota kuin johonkin suuntaan. Ja maksua ei taas keväisin kehtaa nykiä juurikaan enempää kuin polttoaineisiin menneet kulut. Mutta oon päättänyt, että näin se saa ollakin, sillä täällä maalla ei aina muutkaan laske joka helevetin työminuuttiaan ja jopa auttamishaluja ihan ilimatteekskin on. Vaikka kuulemma sekin se talkootyö alkaa olla vähissä. No onhan se ymmärrettävääkin, jos kaheksankymppisen pitäisi yheksänkymppisen katolle ryömiä lunta pudottaan.

   Toisaalta ei nämä mökkiläiset kylläkään ymmärrä, mitä kuluja voipi olla traktorin kanssa ja kuuli joskus, että kun sulla nyt on toi peli, niin kait ... kuvittelivat, että se on lystin pitoa istua penkkiin ja ajella. Ihan sama käsitys kuin asiakkailla taksin takapenkillä. Niitten käsitykset piti jättää rauhaan, mutta mökkiläisille on täytynyt kertoa, että ei se ihan ajelua vaan ole.

   Maalla on kuitenkin mukavaa ja pääseehän täältä pois tuulettumaankin, jos kovasti sitä kaipaa ja pelimerkkejä hiukkakin löytyy. Ei meinaan löytys, jos yksin pitäs hommat koko vuoden kulut hoidella.

  • Ali-Baba

   Olin myös juuri aamulla pollea ulkoiluttamassa ja tarkastamassa auraustilanteen. Ensimmäisestäkään aurasta ei ole näköä eikä jälkeä. Se auraus toimii vähän kuin meidän kotirobo eli täysin epäjohdonmukaisesti. Nyt vaikuttaa siltä kuin koko kalusto olisi viety yhtäaikaa huoltaan tai sitten kokonaan luovutettu ja odotetaan vesisateita ratkaisemaan lumiongelmaa tai madaltamaan pivoutumista.
   Pari mummoakin oli oven edessä puiston penkillä rollareineen "tupakalla". Tapani mukaan moikkasin sotilaallisella tervehdyksellä. Heil mummot! :)

   Toisaalta havaintosi parkkipirkkojen yliaktiivisuudesta poikkeuksellisen hankalissa parkkeerausoloissa laimenee osin sillä että näkemäni parkkipåirkko ja pate autot ovat niin pieniä, että ne ensimmäisenä juuttuvat hankeen. Mulla sentään 16 tuuman kiekot.

   Sano vaan mökkiläisille, että se on 10 euroa metri, pliis!

   Näin niinkin ihmeellistä kuin bentsoonin varoitusvalon syttymisen eli saattaa olla tankillekin asiaa jossain vaiheessa-

   Hienoja talvikuvia sain lumipinoista pihalla

  • Ali-Baba

   Ties vaikka olisi ite Pehtoori tässä kinoksia penkomassa?
   https://www.youtube.com/watch?v=fsbtpRoyQhA

   ps. mummot pihalla muuten keskenään ihmetteli ihan samaa asiaa että miksi ei aurata ja miksi se toistuu joka vuosi! Olis nääs rollaattorillakin helpompi liikkua auratulla väylällä, kuin 30 cm hangessa

  • edson

   Kaupungit alueina ovat tietty hankalampia lumen poiston kanssa. Kiinteistöjen huoltoyhtiötkin ovat erilaisia. Olisiko "kilpailu" siitä, että jos tien puhdistaja ehtii ensin, niin kiinteistöyhtiölle jää jalkakäytäville puhdistettavaa enempi ja raskaampaa työntää takaisin tielle ja päinvastoin. Eli oottavat kumpi ehtii ja kumman "kannattaa" millä hetkellä työntää sitä lunta toisen kuskattavaksi tai poistyönnettäväksi. Ja autoparat siinä välissä. Tai taitaa olla mieluummin niin, että ajotien puolella on valli ja jalkakäytävän ulommmalla sivulla valli ja autot välissä.

   Tänne on luvattu maanantaina oikke kunnolla lunta.

   • Ali-Baba

    Tämä alue on kokonaan kaupungin aluetta joten pihat ja tiet kuuluvat Hesalle.
    Ajelin juuri äsken tankkausmatkalla Tammistoon asti ja kyllä joka puolella on lähes monta kymmentä senttiä sohjoa teillä. Ainoastaan ehdottomat päätiet on lanattu.
    Meidän sisääntoloväylällä aina bussin päätekiertoympyrään oli yksi aura käynyt juurikin työntämässä sohjon tien keskeltä sen laidoille ja kadunvarsiparkeille ja myös minunkin parkkipaikkani sisäänmenoväylän eteen.
    Nyt sentään näin yhden bobkatin missä oli lumikuuppa ja isolla tiellä 2 kuorma autoa lumilastissa.
    Tungin pollen taas omaan maksulliseen paikkaansa missä sillä olen onnistunut pitämään auton leveyden verran rakoa lumivallissa. Son nyt siellä. Pitää huomenna kattella uuvestaan näkyykö aurausliikettä esimerkiksi juuri noilla vuokraparkkipaikoilla
    Eiköhän nyt jo tehdyt pari ulkoilumatkaa riitä tälle päivälle ja voi alkaa keskittymään liha ja puufilmeihin ellei muuta keksi

    Olen toki katsellut monet esitykset kaikenmaailman ilmaherruushävittäjistä ja korveteista joihin olemme suuria rahoja antamassa. Ihan vaan vertailumielessä, mitä maailmalta muutakin voisi saada kuin nyt pienen piirin määrittelemät ainoat vaihtoehdot


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Tämä alue on kokonaan kaupungin aluetta joten pihat ja tiet kuuluvat Hesalle.
    Ajelin juuri äsken tankkausmatkalla Tammistoon asti ja kyllä joka puolella on lähes monta kymmentä senttiä sohjoa teillä. Ainoastaan ehdottomat päätiet on lanattu.
    Meidän sisääntoloväylällä aina bussin päätekiertoympyrään oli yksi aura käynyt juurikin työntämässä sohjon tien keskeltä sen laidoille ja kadunvarsiparkeille ja myös minunkin parkkipaikkani sisäänmenoväylän eteen.
    Nyt sentään näin yhden bobkatin missä oli lumikuuppa ja isolla tiellä 2 kuorma autoa lumilastissa.
    Tungin pollen taas omaan maksulliseen paikkaansa missä sillä olen onnistunut pitämään auton leveyden verran rakoa lumivallissa. Son nyt siellä. Pitää huomenna kattella uuvestaan näkyykö aurausliikettä esimerkiksi juuri noilla vuokraparkkipaikoilla
    Eiköhän nyt jo tehdyt pari ulkoilumatkaa riitä tälle päivälle ja voi alkaa keskittymään liha ja puufilmeihin ellei muuta keksi

    Olen toki katsellut monet esitykset kaikenmaailman ilmaherruushävittäjistä ja korveteista joihin olemme suuria rahoja antamassa. Ihan vaan vertailumielessä, mitä maailmalta muutakin voisi saada kuin nyt pienen piirin määrittelemät ainoat vaihtoehdot

    Olin kuulevinani päiviä sitten, tais olla ihan pualustusministerin kommentti, että 100 hävittäjää olisi hyvä määrä ja niillä voitais toteuttaa parvilentopuolustus / hyökkäystä. Kuulemma tehokkain tapa taistella ilmassa.

    On äijä kattonut luontofilmii ja päätellyt kottaraisparven suojautuvan just niin haukkahyökkääjältä, että kun on monta lentäjää ja kieputaan parvessa, niin haukka ei pysty kohdentamaan iskuaan.

    Hävittäjähankinnoissa puhutaan miljardeista, mutta vuosittain ei löydy viittä miljoonaa siihen, että saatais hoitajamitoitus kuntoon. Saatanan pölvästit, en muuta sano.


  • Ali-Baba

   Kyllä olisi ollut näille belarus miehillekin käyttöä
   https://www.youtube.com/watch?v=zT9cMgtpA7c
   Eikä ole hyviä uutisiakaan tuutissa, voon toden totta Lauantaille kaavaillaan taas 20 senttiä lisää lunta vaikka tuskin on vielä edes vanhoja siivottu kaduilta ja parkkipaikoilta.
   Se on vaan pidettävä se pollen mentävä rako omalla paikallaan ja ihmeteltävä miten sen taas kaivaa ulos seuraavan myräkän jälkeen

   Varmaan on tohtor huunkin diisseli pihahankeen uupunut.

  • Ali-Baba
   • edson

    Ulkovessassa voi vain kuvitella, mikä hyäkkää persuksiin kiinni. Onneks käärmeet on talvilevolla, mutta aina valmis kärppä saattaa raapasta kankusta palan.


  • Ali-Baba

   Tässä jaappanilaisessa porsaassakin näkee miltä oikea sianliha näyttää kunnon silavoineen. Se on nimittäin juurikin se silava mikä antaa herkullisen maun viimeistelyn, mutta suomalaisesta "rypsi" ja "kaura" possusta rasva on jalostettu pois eli samalla koko maun perusta.

   Kyllä nuo tiikerikatkaravutkin ovat ihan teppanyaki syötävää. Harmi että itse joudun syömään niitä nykyisin vain silmilläni.
   https://www.youtube.com/watch?v=w7ALv2OvHKE

   Näillä lumikeleillä kroppakin tarvitsisi oikeaa rasvaa.

   Kauhulla odotan lauantai iltaa jolloin seuraavan lumen pitäisi kaatua niskaan eikä edellisiäkään ole korjattu pois-

   • Cee-Lila

    Tuossa porsaanlihassa on niin paksusti läskiä, että huh huh, minulta jäisi tuosta muhkeasta pihvistä suurin osa syömättä. Olen huomannut, että japanilaisissa sioissa on valtavan paksut ihrakerrokset ja he todella näyttävät syövän ne kaikki tytisevät läskit niissä ruuissaan. Isäpuoleni söi myös paljon läskiä ja joi kinkkuliemetkin leivän kanssa, siksi varmaan kuoli jo 66 vuotiaana, kun pumppu ei jaksanut enää pumpata tarpeeksi vaikka hänelle laitettiin tahdistajakin, se auttoi vain 2 vuotta. Ei hän ollut valtavan lihavakaan, mutta oli sellainen omenavartaloinen tyypillinen suomalaismies.

    Tuo iso katkarapu näytti olevan hankalaa syötävää. Monesti kokit perkaavat sen lautaselle, mutta laittavat niiden kuoret ja jalat koristeiksi lautaselle.


  • edson

   Pirun Ali, rasva vaan roiskuu. Oolrait, kyllähän sitä katseli ja maistelisikin. Katkasta ei niin välii, vaikka onkin meren elävä.

   Kohta alkaa jään alla made kuteen. Just eilen hammaslääkärissä juttelin madejuksuttajan kanssa, mutta sanoi, ettei ole oikein turvallista Päijänteen jäätilanne ainakaan mönkijöille. Lumi on hyvä eriste.

   Ei ollu reikii ja niin sain vuodelle 2020 hammashygienistin ajan ja 2021 sitten hamppilääkärille. No akuutit hoidetaan kyllä. Että sellasta kiirusta pitää täällä kunnallisilla hammaslääkäreillä. Hitto, nuo ienrajat, pitää vaan pehmeällä harjalla tarpeeksi usein harjata, jos haluaa välttää sitä vinkuvaa poran ääntä.

  • edson

   Tsiisus, taidan olla matkalla lapseksi jälleen, jee. Silloin oli mato-onki mieluinen. Nyt ehkä pilkkionki ja virveli mieluisampia, mutta välineistä viis, kunhan saa heiluttaa fileerausveittee ja ennen kaikkea tai ennenkaikkea kehittyä sen veitten käyttäjänä.

   Juu ja savustajana tai paistajana sitten häärin ja loihdin aterioita. Ehkä kuitenkin teen aterioita, tuo loihtiminen saa jäädä teevee kokeille

   Tulis jo kesä ja kärpäset. Toisaalta, kunhan tästä helmikuusta ... no ni, sitten jo voidaan odottaa auringon jopa hieman lämmittävän, jos sattuu ilmestymään.

   Tsemppiä Hesaan, sillä ei sinne ne suuret lumimassat oikein tarttis tulla. No Turkuun kans tsemppiä. Ja tsemppiä joka puoleen Suomea, ainakin kattotuoleille.

  • edson

   Noudatan kanadalaisille ja jenkkiläisille annettua neuvoa : pysykää sisällä !!!

   Eilenkin olin paljon sisällä ja kuulin jopa Orpon huudahtavan, että tämä ei ole puolueille suunnattu kyselytunti. Voi voi.

   Palveluseteli kuulostaa hienolta juu, heh heh. Saa ite valita seteli kädessä mitä ja missä haluaa hoitoa ja hoivaa. Voi voi. Paratiisi on lähellämme.

   Omavalvonta kunniaan !!! Mäkin valvon ihan ite, yöllä pakko laittaa silmät kiinni, jotta taas jaksaa valvoa. No jos jotain pahaa sattuu tai on ehkä sattumassa, niin Supo valvoo 24/7 sitten kattelee nauhojaan ja kuuntelee korva tarkkana jokapuolella. Paratiisissa tämänkin suhteen lienemme.

  • edson
  • Ali-Baba

   kyllähän marstio meidän äänisieluumme aukon jättää. kepeät mullat hänelle. ääni jatkaa elämistä

   • Cee-Lila

    Marstiolla on mahtava blueslaulajan rohiseva ääni, onkohan se ihan oikeasti tuollainen ollut vai onkohan hän teettänyt jotain kurkulleen? Bonnie Tyler sai ääneensä tuon rohisevan saundin teettämällä kurkulleen jonkun leikkauksen. Näin olen lukenut jostain lehdistä joskus.


  • Ali-Baba

   Olin tässä melko ajoissa liikenteessä. Kävin mm. kolme K kokouksessa ja kyllä oli K Eikan talo lähes lumeen hautautuneena Puistolassa. Meillä taas kaupunki on selvästi päättänyt olla puuttumatta lumitilanteeseen vaan antaa luonnon hoitaa homman sitten kun hoitaa. Aivan välttämättömät kulkuväylät on hoidettu. Esimerkiksi parkkipaikat on ilmiselvästi jätetty sen varaan että jokaisen paikan maksaja itse kolaa lumet naapurin paikalle.
   Olis Pehtoorille tarvetta.
   3 K jatkavat kutakuinkin entisissä tiloissaan entisine vaivoineen, mutta onneksi kenellekään ei ole vielä tehty lobotomiaa

   Juttelimme myös autoista ja kolleegat olivat samaa mieltä kanssani, että parempi ostaa uusi vanha jos vanhassa vanhassa on katsastuksen lisäksi tiedossa koko joukko kalliita huoltohommia kuten jakopään remontti.

  • Cee-Lila

   Kirjoitin vastineen tuonne Alin japanilaisen sian rasvakerroksiin ja se meni läpi. Nyt kun tulin tänne, se on poistettu. Minulla ei ollut mitään linkkiä siinä jutussani, eikä mitään, mikä aiheuttaisi poiston. Nyt kysynkin sinulta Ali, oletko jopa itse pyytänyt vastaukseni poistoa? Siinä lukee, että poistettu sääntöjen vastaisena. Sanoin siinä vain, että itseltäni siitä possupihvistä jäisi suurin osa syömättä. Mikähän sana sitä roboa haittasi? Tuskin sinä sitä pyysit, koska olet ollut kolmen K kokouksessakin päivällä.
   Katkaravuista mainitsin, ett hankalaa syötävää, koska ei ollut perattu kuoristaan irti, vaan syöjä joutui niitä irrottelemaan. Monesti kokit irrottelavt ne lihat erikseen, mutta laittavat kuoret ja jalat lautasen raunalle koristeeksi, että syöjä tietää, mitä lihaa syö.

   • Ali-Baba

    En ole poistoa pyytänyt enkä koskaan edes sellaista harkitsisi.
    Ei kuulu minun ajatusmaailmaani käydä häiriköimässä kenenkään kirjoituksia. Vastata kyllä saatan ja oikaista jos joku on aivan peestä asialla.

    Kyllä sille poistumiselle on joku selitys varmaan olemassa. Täällähän olemme jo todenneet, että tutkimattomat ovat robon tiet.
    Tuon enempää en voi sillä poistolla spekuloida


   • Cee-Lila
    Ali-Baba kirjoitti:

    En ole poistoa pyytänyt enkä koskaan edes sellaista harkitsisi.
    Ei kuulu minun ajatusmaailmaani käydä häiriköimässä kenenkään kirjoituksia. Vastata kyllä saatan ja oikaista jos joku on aivan peestä asialla.

    Kyllä sille poistumiselle on joku selitys varmaan olemassa. Täällähän olemme jo todenneet, että tutkimattomat ovat robon tiet.
    Tuon enempää en voi sillä poistolla spekuloida

    Okei. En jaksanut uskoakaan, että sinä olisit poistoa pyytänyt. Ja totta kai eri mieltä saa asioista olla. Sinä pidät erittäin rasvaisesta lihasta, minä en. Robon ajatusmaailma on kyllä todella ihmeellinen, kun ei saa edes ihan tavallisista ruoka-asioistakaan enää puhua. Itse välttelen rasvaisia ruokia, koska olen sydänkuolleisuussukua ja itselläni on jo ateroskleroosi vasemmassa jalassa, onneksi vasta siellä, sisareni on jo pumpustaan ohitusleikattu vähän yli 5-kymppisenä. Itsellänikin on jo lievä kolesterolilääkitys, että skleroosi ei etenisi sepelvaltimoihin.

    Saa nähdä poistaako robo tämän.


   • Ali-Baba

    Minähän linkkaan noita toisten tekemiä filmejä ihan yleisen tavan ja osin maailmalla esiintyvän laadun vuoksi, enkä lainkaan siksi että jonkun pitäisi linkin mukaan toimia saati syödä. Itse kyllä söisin, mutta se on taas henkilökohtainen maku.

    Jos haluat siitä robosta jotain selville niin sinun pitää ottaa yhteys ketjujen ylläpitoon ja selvittää oliko poisto puhtaasti robon ohjelmaproblematiikkaa, jotain koneessasi joka lähettää jonkun näkymättömän merkin minkä robo on poiminut tai jos joku on valittanut. Sitähän eivät tietenkään kerro kuka on valittanut mutta jos näin on niin ei se silloin ole kovin vaikeaa päätellä kenen intressissä on aiheuttaa hämminkiä. Kysy kuitenkin ylläpidosta miksi robo on ihan ilmeisen normaalin kommentin poistanut.


   • Cee-Lila

    Ei minua itse asiassa kamalasti häiritse, miksi juttuni on poistettu. Olen huomannut saman poistosysteemin joissain muissakin keskusteluissa, mihin olen viime aikoina osallistunut, esim Vauva.fi-sivuilla. Ihan vailla mitään järkeä on poistettu yhtenäkin päivänä kolme kirjoitustani ja minun juttuni eivät olleet niin moittivia, kuin monen muun. Asia koski niiden palstojen uutta ulkonäköä, Siellä kritisoin myös sitä, että useimmat kirjoittavat nimimerkillä Vierailija ja kun minä yritin samaa, sain vastauksen etten voi, koska se on varattu nimimerkki. Kysyin sitä ylläpidosta ja sain vastauksen, minkä olin jo itse tajunnut edellisenä päivänä. Ketju on siis sellainen, jossa nimmari ei ole pakollinen ja jos siihen ei laita mitään, niin ohjelma laittaa siihen itse, että Vierailija. Sitten taas joillain sivuilla, missä on oltava rekattuna, siellä jollain oli virallinen nimmari Vierailija. Siellä ei ole roboa, vaan pitää kirjoittaa koneen vaatimat numerot.

    Kyllä minäkin katson kaikenmaailman ruokasivuja, vaikka en niitä ruokia itse söisi missään nimessä.


   • edson

    Minä myös ceelle, että täällä ei varmaan kukaan poista viestejä, sillä eihän niissä ole ollut poistettavaa.

    Alkaakohan sana rasva olla robon ruokaa? Helekutti, Ali ja robo rasvaisten pöytien ääressä :)


  • Ali-Baba

   Nyt löysin Pehtoorille uutta harrasteltavaa alalta jota emme ole vielä raapaissetkaan eli kivenveistosta. Tässä alkajaisiksi puutarhapenkin malli yhdistettynä kivestä ja puusta.
   https://www.youtube.com/watch?v=5hF5l6Q_o-w
   Näitäkin varmaan saisi Pehtoorin Tilpehööri Oy pajasta tuotettua helposti kovaan hintaan ja paikallisista raaka aineista tehtynä

   Nyt täytyy vielä mennä kehittämään Ceelle syötävää vähemmällä kolesterolilla vaikka kyllä se varmaan aika hyvin pysyisi kurissa ihan oliiviöljyä käyttämällä, leseitä syömällä ja päälle calvadoskupillinen. 10 mg Atorvastatin voisi viimeistellä luonnollisen kolesterolinalentamisen missä kuidut ovat avainasemassa. Ne nimittäin imevät kolesterolia ennenkuin se menee muuhun systeemiin ja laittavat sitä poistumaan pakotietä pitkin

   Cee voisi kyllä useamminkin käydä täällä kirjoittelemassa. Tosin siinä olisi riskinsä kotiketjussa.
   Toivottavasti vielä joskus elämme senkin päivän että voimme vaikeuksitta kirjoittaa missä vaan ja mahdollisesti jopa palata siihen yhteen ketjuun mitä Dr. Whookin jo ajat sitten yritti saada aikaan.
   En vaan tiedä miten ylittää menneitten ihan turhat yliymmärrykset ja niiden aiheuttamat skismat. Eräät kun tuntuvat niitä kokeneilta olevan mahdottomia unohtaa.

   Ai niin, sitä evästähän tässä piti lähteä etsimään

   • Cee-Lila

    Minun eväistäni, teen ruuat rypsiöljyllä, olen jostain lukenut, että rypsiöljy on vielä terveellisempää kuin oliiviöljy, leivänpäällyslevitteenä käytän AlentajaKeijua, mitä saa syödä vain noin neljällä leivällä päivässä, harvoin tosin neljää leipäpalaa päivässä edes syön. Oivariinikin olisi kyllä parempaa maultaan. Minulla on Atorvastatin 10 mg päivässä ja kaapista löytyy aina calvadosta! Leseitä en ole vielä innostunut syömään, eiköhän ruispuikula-leipä korvaa sitä, ainakin osittain. Äsken raastoin ½ kg porkkanoita ja syömme sitä sitten ruuan kanssa. U lisää siihen aina vähän rusinoita. Äsken laittoi siihen vielä mandariininpaloja. Puolukkasurvosta meillä on lähes aina kaapissa myös. U syö sitä vaikka leivän päällä, minä otan yleensä ruokailun lopuksi sitä lusikallisen suuhuni, saa mukavan hapanpläjäyksen aterian päätteeksi.


  • Ali-Baba

   No kolesterolivapaa eväshän löytyi heti ja sehän on vanhan kirjoittaystävämme Hellen Marmaranmeren muikku eli Hamsi paistettuna Canakkalen Kavala ravintolassa. Itse ravintolassa en ole käynyt mutta tuossakin kadulla ja Canakkalessa lukuisia kertoja 2000 luvun alkuvuosina Piri Reisin jäljillä ollessani.

   Löysin siitä itseasiassa aika monta filmiä, jopa ravintelin missä hamseja paisetaan rivissä pannuilla. Jios jotain kiinnostaa niin voin lähetellä myöhemmin lisää linkkejä sillä onhan siellä Hamsiassa tosi hienoja ravintoloita ja loistava ruokakulttuuri
   https://www.youtube.com/watch?v=8ICSjofvZ60
   Voi kun olisi Hellekin Piolookin kanssa osannut seurata tänne niiden monien muiden lailla jotka katosivat kun Hesari sulki sen silloisen ihanan elämän kaikkine ihanine ja inhoittavine kirjoittajineen

  • Ali-Baba

   Ja tämä taas on metsämiehille esitettävä mallina siitä miten yksinkertaisesti saadaan varsin vähillä työkaluilla pystytettyä kohtuullinen alkusuoja metsään. Lapio, kirvas ja saha olisivat jo rutinaalliset työkalut jos olisi vielä jonkinlainen vasara/leka.
   Tuli vaan pitäisi osata tehdä.
   Tässä vaan sattui olemaan taas aivan ihastuttava oikea kangasmetsä oikeine puineen.

   Kyllä kivikaudellakin muutama äijä on nopeasti kyennyt pystyttämään talvilämpimän suojan. Viikingeillä oli jo silloin oleellisin työkalu eli kirves olemassa.

   https://www.youtube.com/watch?v=9cUhoQzwP5o

   Joutessani tsiikailin taas autotalli.comia erilaisten suodattimien kanssa ja nykyisin on tilanne autokaupassa jo sellainen että ihan hintahaarukassa 1000-3000 euroa saa hyvin toimivan ja hyvin varustetun kulkuvälineen jolla on sisäänajo takuulla tehty, mutta vielä pitkää elämää kohtuullisella käytöllä ja huollolla edessä. Itseasiassa mitäpä muuta tarvitsisi vanha pappa kaupankäynti ja kulkunälkäänsä. Ei todella haitta jos vero olisi vähän suurempi kun polttoainetta ei kuitenkaan liiemmälti kuluisi takuulla alle 10000 kmv ajoilla nykyisin.
   Nuoret miehet joilla on tuskaa kaasujalassa ja näyttämisen tarvetta saattavat kiinnittää huomiota ihan muihin asioihin kuten kiihtyvyyteen, laittomaan huippunopeuteen ja jopa merkin arvostukseen, joista yksikään ei vanhaa sinkkupappaa joka on koko maailman nähnyt liikauta tai motivoi mihinkään

   Tonni sinne, tonni tänne, onko sillä mitään väliä jos laite toimii ja kuljettaa haluamaansa paikkaan

   • edson

    Asumus

    En ehdi nyt kuin alun katsoa, mutta henkisesti kivikautisena katson varmaan loputkin.

    Tuli

    Tulukset ja tuohi tai tervaslastu. Olis kiva kokeilla, kun ei nuo rikittömät stidit aina syty.

    Joku kumma vetää (ainakin meitä joitain miehiä) sinne aikojen alkuun.


  • edson

   Jahas, täällähän on taas kirjoitusta kirjoituksen perään.

   Auto.

   Vaikka suurimman osan elämästäni, siis työelämästä, olenkin ollut autojen kanssa, niin auto on minulle kuin ... en keksi muuta kuin hallelujaa. Tsiisus niitä vanhoja jenkkiautomainoksia, missä bikinipukuinen nainen hiplaa konepeltiä. Tai sitten nykyinen "das auto" mikä on niin inhimillinen niin inhimillinen että.

   No nelipyöräkoti taas on koti

   Meittin kauppakassin uusisin het, jos se olisi mahdollista. Corolla 1.3 ent. postiauto. Ratti oikealla, automaatti, kakpaikkainen henkilöauto-pakettiauto, minkä takaosassa nukkuu kaksi alle 175 senttistä.

   Liha.

   Voipi mennä iltapäivään kommenttini läskistä, siis käyn kaupassa, kun haen kumppanin linjuriasemalta. No läskikshän se menee, kun taas pizzalaatikot kainalossa ... hernekeitto saa jäädä yhä pakkaseen. Tää on ollut pizzaviikonloppu nääs

   Ja urheiluviikonloppu taas, jeee

  • Dr.Whoo

   Mie parka olen viettänyt koko päivän erilaisten ohjelmistojen ynnä ajurien ynnä päivitysten asennusten parissa. Edes syödä en ole muistanut. Pari hiustakin näyttää harmaantuneen päivän aikana. Nyt kuitenkin kaikki alkaa näyttää hyvältä. On se ihmeellinen tämä informaatioteknologian aika, ja mitenkä nopeesti muutamassa kymmenessä vuodessa se on mullistanut koko elämäntapamme. Ainakin miun.

   Nyt pistän elämän risaiseksi ja vetäisen pullon kaljaa.

  • edson

   Voi hitsi, vai doctor paininut ohjelmistojen kanssa.

   Kyl koko digitaalisuus, automaattisuus ja tekniikka on ihme juttu, suorastaan hirvee loikka uusiin aikoihin. Jälkiteollisuus, jää hyvästi eli good bye. Kohta tehtaiden piipuista tulee vain ykkösiä ja nollia

   Mitäs Ali on viime yönä tehnyt?

   • Dr.Whoo

    Hitto vie, ei ole digitalisaatio ehtinyt vielä Fiskarsin pitkävartiseen. Sen kanssa olen heilunut tuolla ulkona. Jos tää jatkuu, ostan Valmetin.

    Ali tietysti vetäisi eilen pari letkullista rhummia ja sammui kuin saunalyhty.


   • edson

    Piti vielä lisätä, että päivän sanakin on algoritmi, ei alkorytmi

    Ennen se Suamikin nousi alkorytmin tahtiin, kuppia otettiin ja kättä päälle lyötiin. Poloiset metsänomistajat juotettiin muttei syötetty, jotta saatiin haaviin isoon vihreää kultaa. Pienviljelijät raivasivat kuokalla ja sitte tuli pellon ostajat ja vuokraajat, sano.

    Niinku minäkin. Valmetilla vaan suhaan toisten raivaamia. Mettikössä on kahdet hevoskyntölaitteet.

    Kunnes luokseni saapuu salakavala kaivosmies ja kaivaa kaivoksen perustusteni alle ja siinä sittenkö, vinossa talossa vanhuuttani viettelen ja oottelen kotihoitajaa. Kysyn vaan.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Hitto vie, ei ole digitalisaatio ehtinyt vielä Fiskarsin pitkävartiseen. Sen kanssa olen heilunut tuolla ulkona. Jos tää jatkuu, ostan Valmetin.

    Ali tietysti vetäisi eilen pari letkullista rhummia ja sammui kuin saunalyhty.

    No ni, tietty, sinä ja Fiskars. Osta mieluummin hehtaari läheltä kotiasi, siis metsää. No miksei valmetti kans. Etukauhalla. Sillä voi vetää ja työntää ja nostaa ja kuljettaa.

    "Jos sää jatkuu ..." kirjoitit. Ei muuta ku valmet kauppaan, sillä kyllä sää jatkuu.


   • Ali-Baba
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Hitto vie, ei ole digitalisaatio ehtinyt vielä Fiskarsin pitkävartiseen. Sen kanssa olen heilunut tuolla ulkona. Jos tää jatkuu, ostan Valmetin.

    Ali tietysti vetäisi eilen pari letkullista rhummia ja sammui kuin saunalyhty.

    Mielellään olisinkin rhummi kiskaissut ja kirjoitellu, mutta sattuikin niin, että se kaksi viikkoa sitten kiertäny tauti iski takaisin. Alkoi melko tarkkaan eilen puolilta päiviltä. Apteekkini on melkoinen, mutta kun on tuo letkusyönti niin kaikkea ei saa heti käyttöön, Oli pakko mennä hoitohuilin puolelle.
    No nyt olen taas suhteellisen kivuttomana remmissä mutta edelleenkin nokka valuu ja oksettaa.
    Eiköhän se tästä taas tokene ainakin hetkeksi


   • Cee-Lila

    Pikaista paranemista toivotan. Olet siis sen verran kiertänyt kaupoissa ja kolmen K:n kokouksissa, että nuha iski takaisin. Luulin jo sappivaivasi taas iskeneen.


  • aurora5

   2.2.0:39 Ali kirjoitti: "Cee voisi kyllä useamminkin käydä täällä kirjoittelemassa. Tosin siinä olisi riskinsä kotiketjussa."

   Kumman rauhallista ketjuissa on ollutkin, mutta siinähän se piikki taas tuli.

  • Ali-Baba

   Nyt oli täälläkin päin viimein käyneet aurat kunnolla pihkulkutietkin lanaamassa
   Kävin tässä illan aluss viemässä roskat ja oli pikkulämpimästä lanattikin pinta aika pehmeä.
   Suuresta lumikaaoksesta ei näköäkään.
   Mitenkähän on lumi vyörynyt Pehmoisiin täältä etelästä. Ja onko Turkusess kaikki jo sulanut ja palmut alkaneet nostamaan päätään

   "Ali kirjoitti: "Cee voisi kyllä useamminkin käydä täällä kirjoittelemassa. Tosin siinä olisi riskinsä kotiketjussa."

   Olipa tosi hirvee kirjoitus !?

   • aurora5

    Hirvee tai ei, kirjoituksella annetaan kuva, että Ceelle tapahtuisi Elämä-ketjussa jotain pahaa, jos hän kirjoittaisi "useamminkin" Porinaan.

    Tosin Porinaan kirjoittamisessa on riskinsä kellä hyvänsä. Minä jos kuka tiedän sen.


  • edson

   No ni

   Eihän porista nyt tai poristaan vaan. Elämässä on kaksi suurta suunnannäyttäjää : säkä ja riski.

   Jos haluu elää, on otettava riski. Isit ja äiditkin ottivat riskin, sillä eivät he tienneet, mitä laittoivat elämään. Eli riski on suuri jo ennenkuin sitä elämää on alettu elää.

   No se säkä taas. En kyllä siihen luottaisi ainakaan sököringissä.

  • edson

   Ei säkä käynny ei. Uutta lunta 15 cm, joten eiku velmettiä lämmittämään.

   Onneks on maanantai, työpäivä. Heh heh juu. Saa samalla puskettua urheilulähetysten kuonat pois ja mielen taas arkeen. Kyl Luther tiesi, kun tuskanhien otsallemme järkkäs, vaikkei murtomaahiihdosta mitään tienny saati mäkihypystä tai yhdistetystä.

   Meil päin näyttää pakkaset kans hellittävän, suorastaan suojaa uumoilee kuun puoleen väliin.

  • edson

   Kävin minäkin lukaisemassa pitkästä aikaa noita naapurin sanomisia. Minä en mene sinne kirjoittelemaan riviäkään, kun tiedän hyvin ettei siellä ole minulle tilaa.

   Älä aurora välitä, eiku Ali, sanoivatpa mitä hyvänsä ja se, ettei ole tietääkseenkään, on se paras tapa näyttää mitä mieltä on.

   Juu ja Ali, meillä kun ei jaeta bojoja, niin ei saada tänne kuin ehkä joskus vierailulle sellaisia, jotka eivät ole pisteiden perään huutamassa.

   Näköjään ei kannata tuudittautua siihen, että sopu kestäisi.

   Kauniita unia sinullekin! Eiku siis hyvää päivää, kunhan heräät, mä lähen kyllä jossain välissä päikkäreille, en ehkä saa unta, kun tulee lunta.

  • edson

   Ny mää oon vähän huolissani

   Taitaa tauti taivuttanut meittin yökyöpelin sängyn pohjalle? Paranemisiin vaan.

   Kyl se minunkin, urheiluhullun, on jotain raaputettava Nykäsestä. Aika helevetin monia kertoja telkun ääressä tuli jännitettyä Ahosen ja monen muun esikuvan suorituksia. On se kumma tauti meillä penkkiurheilijoillakin, vaikka en oo pahemmasta päästä. Koskaan en menisi suamilippu kädessä huutamaan pitkin toreja, vaikka kuinka mukavalta hetken tuntuisikin. Tuntuu meinaan siltä, että nämä lipunheiluttajat ovat herkästi myös buuaamassa. Ehkä. Jännitin usein juuri Jens Weißflog (Weissflog Waisflog jne) - Nykänen kaksinkamppailua, sillä saksalainen hyppäsi usein kauniimmin eli sai ehkä tyylipisteitä enempi, mutta Matti oli kait astetta rohkeampi. Ehkä.

   • edson

    Ja voi hyvä sylvi sentään

    Kaksikymmentä uusintaa suunnilleen, kun Herola tuli toiseks. Joo ja vain sivulauseessa, kuinka Hirvonenkin onnistui. Sivulauseessa siksi, ettei pallilla seiso. Pohdintaa siitä, että menikö kulta viimeisessä kaarteessa. Tuolla se hulluus piilee. Auta armias, jos sitten ei onnistu MM kisoissa, mikä pettymys, missä vika. Valmennus junnusta vaariin käydään läpi. Rahoitukset sun muut päälle. Ja sitten ne haastattelut : mikä on ettei hyppy kulje tai suksi luista, häh. Eivät kehtaa jatkaa, että kansa odottaa ja katsoja maksaa ja vielä suamikuvakin maailmalla himmenee - kotiin harjoittelemaan hus hus.

    Itse urheilusuoritusta oli (on) kiva katsoa, mutta kivuus hävisi hehkutuksiin.


   • Ali-Baba

    Olen kyllä taas toimistossani. Piti käydä vähän tuhdimmalla tarkastuskiertueell kun vei kunnon niin pohjaan ne oletetut sappiperäiset vaivat,
    Ne näkyivät verikokeissa vaan eipä näkynyt mitään ultrassa eikä perään otetussa vatsan magneettikuvauksessakaan, Vielä aamuyöltä yhdeltä olin magneettituubissa.

    utta kuten on todettu, Olemme kaikki jo kuudenkympin ja kuoleman välissä


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Olen kyllä taas toimistossani. Piti käydä vähän tuhdimmalla tarkastuskiertueell kun vei kunnon niin pohjaan ne oletetut sappiperäiset vaivat,
    Ne näkyivät verikokeissa vaan eipä näkynyt mitään ultrassa eikä perään otetussa vatsan magneettikuvauksessakaan, Vielä aamuyöltä yhdeltä olin magneettituubissa.

    utta kuten on todettu, Olemme kaikki jo kuudenkympin ja kuoleman välissä

    Mutta vaikka tai juuri siksi, että 60v - kuolema raapii ... niin NykäsMatin lausetta lainaten, elämä on ihmisen parasta aikaa. Tuohon on uskominen, kun ei siitä muusta ole hajuakaan

    Kattelin yhden , Road Trip Europe Episode 1, tubista, missä perhe on lähtenyt Naantalista kohti aurinkoa.

    Toisaalta. Lähestymme helmikuun puolta väliä ja tapanani on pitää sitä kevään ensi kosketuksena. Joskus se oli maaliskuun yheksäs.


  • edson

   Ny hehkutan : lunta vaan hiljalleen sataa maahan lumivalkoiseen.

   Eilennä tuli ilmoistus että neliötä kohden alkaa lumen paino ylittää 100 kg. Kattomiehet, älkää seisoko katolla vierekkäin kesälläkään, jos teidän yhteispaino ylittää sen sata kiloa.

   Mutta sitten iloisempi uutinen. Kuplahalli vaan possahtaa eikä siis kattotuoleja tipu niskaan.

   Jatkan hehkutusta

   Valtionvarainministeriön virkamiehet naureskelevat, kun sosiaaliministeriön virkamiehet itkevät. Virkamiehillä siis tasapainotila

   Ja vielä lisää. Autoala vaatii autoveron poistoa. Jippii huudahdan, sillä sitten halpenee myös Ruotsista tuodut käytetyt autot. Pääsee nakkimukikin ajelemaan nelivetomaasturilla nakkikiskalle.

   • Ali-Baba

    Tuosta lumesta hiljalleen, niin kun oli pakko mennä käymään aptekissa, niin oli yritettävä saada pollee hyvin painavasta ja kosteasta kinoksesta irti. Se sitten lopulta eräänkin paaksaamisen jälkeen onnisti. Auroja ei edelleenkään parkkipaikalle ole piisannut. Toisaalta lunta on koko cityssä niin että tiukkaa näyttää tekevän pääväylienkin kunnossapito.
    Nyt periitin pollen siihen hangen keskellä olevaan kaukaloon mikä on se parkkipaikkani näissä oloissa. Pitäisi ainakin helpommin lähteä etuvetoisena ulos.


  • edson

   Kuulin, että paikat, mihin lumet kuskataan, ovat ruuhkaisia. Tuttu kuorma-autoilija kertoi.

   Mutta että miten saada parkkipaikat puhtaiksi. Tuhannen taalan kysymys. Siinä vaadittaisiin niin kovia järjestelyjä, ettei kait siihen pystytä menemään. Yks kikka voisi olla, että jalkakäytävät heti puhtaaksi ja sitten autot voisivat seistä reilusti puoliksi jalkakäytävällä ja kokonaankin, jos jää kaikille kulkijoille tarpeeksi tilaa

   Jalkakäytävät aurattava sellaisella v- auralla, mikä ei jätä paakkuja kummallekaan puolelle.

   Joka tapauksessa ei saisi veloittaa ainakaan valmiiksi maksetuilta paikoilta, vaan palauttaa rahat, jos ei hoideta paikkaa vapaaksi.

  • Ali-Baba

   Minäkin arvelin, että maksupaikoista jollainen minullakin pidettäisiin paremmin huolta, mutta väärä oli arvio. Itse pitäisi lapiohommat tehdä. Onneksi olen onnistunut pitämään siinä kahden tyhjän parkin keskellä ajamalla sen auton mentävän uran lähes vapaana.
   Sais kesä tulla joka mielessä.

  • edson

   Hei Ali, kevättä oli äsken ilmassa meinaan, aurinko paistoi

   Surkee oli näky eilisissä uutisissa (muistaakseen). Asutulle atollille (?) on käymässä huonosti. Makea vesi sekoittuu suolaveteen, kun meri nousee.

   Mutta se näky. Paikallinen oli tuiskissaan, kun rannalla olevat muoviroskat olivat jo nousseet aivan oman rakennuksen rappusille. Minulle heräsi yksi kysymys. Oliko ne muovipussit heitetty itse sinne rannoille vai oliko se vesi ne sinne kuljettanut ties mistä?

   Jenkkilässä aikoinaan todettiin, että nouskoon vesi vaan, niin rakennamme ylemmäs. Kertoo ihmisen älykkyydestä. Viisaudesta ei pätkääkään.

   • Ali-Baba

    Minäkin olen nuo jutut katsonut ja teknisesti hiukan ihmettelen niiden vedentuottamislaitteiden valmistaja ja myyntifirmassa Dubaissa ja minä nimenomaan niiden teollisen suuretn esikäsittelyissä eli happopuhdistuksissa jollaila esimerkiksi koko Dubai juotetaan ja kastellaan-
    Tällaisille saarille tarvitaan vain pieni tai pieniä ja suhteellisen halpoja kevyesti liikkuvia puhdistamoja juomaveden tuottoon joko merivedestä tai siitä suolautuneesta pohjavedestä.
    Tietysti laitteet tarvitsevat jonkin verran sähköä eli aurinkopanelit tai kohtuullinen generaattori pitäisi tulla mukana.

    Kokonaisuutena kuitenkin varsin toimiva ja edellinen tapa ratkaista ainakin juomaveden tarve.

    Eihän sekään ikuinen ratkaisu ole mutta haluttaessa lisää ainakin kymmeniä vuosia jos se pienikin raha siihen jostain löytyisi. Tai sitten saaria todella pitäisi vahvistaa mikä taas on mahdottoman kallista. Pääsyy on nimittäin eroosio kun suuret tyynenmeren aallot syövät vulkaanista tai korallista atollin rantaa.
    Kaikilla noilla uhanalaisilla saarelaisella on halutessaan mahdollisuus muuttaa Yhdysvaltoihin joiden "suojeluksessa" esimerkiksi Marshall saaret ovat


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Minäkin olen nuo jutut katsonut ja teknisesti hiukan ihmettelen niiden vedentuottamislaitteiden valmistaja ja myyntifirmassa Dubaissa ja minä nimenomaan niiden teollisen suuretn esikäsittelyissä eli happopuhdistuksissa jollaila esimerkiksi koko Dubai juotetaan ja kastellaan-
    Tällaisille saarille tarvitaan vain pieni tai pieniä ja suhteellisen halpoja kevyesti liikkuvia puhdistamoja juomaveden tuottoon joko merivedestä tai siitä suolautuneesta pohjavedestä.
    Tietysti laitteet tarvitsevat jonkin verran sähköä eli aurinkopanelit tai kohtuullinen generaattori pitäisi tulla mukana.

    Kokonaisuutena kuitenkin varsin toimiva ja edellinen tapa ratkaista ainakin juomaveden tarve.

    Eihän sekään ikuinen ratkaisu ole mutta haluttaessa lisää ainakin kymmeniä vuosia jos se pienikin raha siihen jostain löytyisi. Tai sitten saaria todella pitäisi vahvistaa mikä taas on mahdottoman kallista. Pääsyy on nimittäin eroosio kun suuret tyynenmeren aallot syövät vulkaanista tai korallista atollin rantaa.
    Kaikilla noilla uhanalaisilla saarelaisella on halutessaan mahdollisuus muuttaa Yhdysvaltoihin joiden "suojeluksessa" esimerkiksi Marshall saaret ovat

    Joo toi on ihan hyvä tuo juomaveden valmistus tuollaisissakin paikoissa. Lisäksi ne ponttooniasunnot tulisivat tarpeeseen.

    Jenkkilä on yksi vaihtoehto varmaan tulevana kotomaana näille atollilaisille. Australia ei varmaan ota kuin rangaistusvankeja. Kärventykööt perkeleet


   • Ali-Baba

    Tosiasiassa sekä Australialla että Uuudella Seelannilla on tyynessä,eressä kokko joukko saaria jotka ovat itsenäisiä, mutta tavallaan erityissuhteessa ja supojeluksessa. Ne eivät useimmat kuitenkaan ole tällä hetkellä nousuveden uhkan alla. Se vankisiirtola Nauru on muuten yksi niistä Australian protektoraateista. Veden vaarassa olevat ovat lähes kaikki Yhdysvaltain protektoraatteja.
    Jopa itsenäiset Malediivit saavat halutessaan pakoalueen Intiasta, että ei kukaan lopulta hukkumaan jää. Mutta niinkuin sanoin sitä asumista voidaan varsin helposti ja melko halvalla pidentää niille jotka loppuun asti katsovat sen paratiisiatollilla elämisen ainoaksi elämänmuodokseen.

    Ja taa, jos tuosta on joku kirjoitus poistettu, niin minulla ei ole osaa eikä arpaa. En koskaan tee sellaista kenellekään. Jos sitä ei ole tehnyt epäjohdonmukainen robo niin sitten aivan toisenlainen ihminen.

    Yritän tässä palauttaa kaffea ohjelmaa, jotta vähän piristyisi


  • edson

   Nyt mä järkkään hoitajamitoituksen ainakin yhdeltä osalta

   Saattohoito

   Siihen ei tarvita sairaanhoitajaa / lähihoitajaa, vaan alalle sopiva henkilö ja voisi olla vaikka halukas, pirteä eläkeläinen tai joku muu. Heistä halukkaista vaan rekisteri. Siinä he sitoutuvat palkkaa vasten lähtemään saattohoitoon, jollei esteitä ole. Rekisteristä voi aina ilmoittautua pois ilman perusteluja. Tää näin lyhykäisyydessään.

   Tänään välikysymys ja luvassa lupauksia sun muuta vaalipropagandaa.

   • edson
    suomummo2 kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    No sun koirastas tekisinkin aterian kaukoidän turisteille

    Koirat muutenkin pitäis tehokäyttää. Siististi pois nahka ja lihat pataan. Nahkasta sitten vois tehä vaikka mitä tai sit ihan vaan täyttää

    Ei kuluis muovipusseja ku niit paskoja pitää kerätä

    Muuten, en ole ehdokkaana edes saattohoitajaks. Paitti soinin mä saatan sinne kumiveneeseen


   • edson
    edson kirjoitti:

    No sun koirastas tekisinkin aterian kaukoidän turisteille

    Koirat muutenkin pitäis tehokäyttää. Siististi pois nahka ja lihat pataan. Nahkasta sitten vois tehä vaikka mitä tai sit ihan vaan täyttää

    Ei kuluis muovipusseja ku niit paskoja pitää kerätä

    Muuten, en ole ehdokkaana edes saattohoitajaks. Paitti soinin mä saatan sinne kumiveneeseen

    Ei helekutti, nyt joku poisti auroran ihan jees kirjoituksen.

    Kertoi siinä, että ei antais mun saattaa edes koiraansa


   • Ali-Baba

    Tuo hoitajasysteemi on kovasti ollut tapetilla. Minusta huonon tilan syy ei ole mitkään mitoitukset vaan todellisen valvonnan ja valvontahavaintojen toimeenpanon puute. Tarvitaan ebbalta sovittujen tarkastusten sijasta usein tapahtuvia yllätystarkastuksia ja välittömiä korjausvaatimuksia sanktioiden uhalla eikä loputonta kehotuskirjeenvaihtoa millä ne firman johtajat vaan pyyhkivät perseitään

    Sitten todellakin pitäisi hommata vakinaista laitoshenkilökuntaa mikä hoitaa siivoukset ruoan ja rutiiniasioita ja vapauttavat hoitajat oikeisiin hoitotoimiin. Maassa on ainakin suhteellisen halvalla noihin hommiin mahdollisesti jopa valmiiksi koulutettuas maahanmuuttoporukkaa. Vai onko? Vai ovatko irakilaiset nuoret miehet joita tänne haalittiin hoivan tarveessa enemmän kuin meidän vanhukset.!


   • Ali-Baba
    edson kirjoitti:

    No sun koirastas tekisinkin aterian kaukoidän turisteille

    Koirat muutenkin pitäis tehokäyttää. Siististi pois nahka ja lihat pataan. Nahkasta sitten vois tehä vaikka mitä tai sit ihan vaan täyttää

    Ei kuluis muovipusseja ku niit paskoja pitää kerätä

    Muuten, en ole ehdokkaana edes saattohoitajaks. Paitti soinin mä saatan sinne kumiveneeseen

    Noista koiranpaska muovipusseista tuli mieleen, että kyllä pisti minullakin silmään ne rostat siellä marshall saaren rannoilla.
    Se taitaa olla paikallinen tapa kautta Kaukoidän maita ja Indonesian saaristoa että roskat osin päätyvät mereen ja sitten rannoille takaisin.

    Tosin Marshall saarten alue taitaa olla juuri siellä missä on se tunnettu tyynen meren suuri muoviroskakierre missä kaukoidän roskia kelluu suunnattoman renkaana ja välillä yrjöää saarten rannoille.

    Se on sellaista minkä varmuudella voimme todeta ihmisen itsensä aikaansaamaksi ja mitä meidän pitäisi suuresti lajina hävetä.
    Pidämmekä Edson yhdessä oman osuutemme häpeätuokiosta!

    Olipa hyvä että saimme vähän asiaa kirjoitettua. Me asialliset miehet jotka koemme vastuuta planeetasta senj äärimmäistä kolkkaa Pehmoista myöten.


   • Ali-Baba
    edson kirjoitti:

    Ei helekutti, nyt joku poisti auroran ihan jees kirjoituksen.

    Kertoi siinä, että ei antais mun saattaa edes koiraansa

    Tulipahan mieleen, että ne kirjoitukset voi kyllä itse kirjoittaja vaatia poistettavaksi. MItä hyötyä siitä taas on on ihan kirjoittajan päässä,


  • Ali-Baba

   Ihan siitä ilosta, että olen saanut nyt myös kaffea alas ja hiukan letkumuonaakin eikä enää okseta. Sunnuntaina perskeletto oksensin viisi kertaa enkä edes muista koska olisin tosiasiallisesti oksentanut lukuunottamatta eräitä nuoremmuuden krapulaoksennuksia kauan sitten, Siksi pitrikin kunnon heiketessä ja nesteiden vähentyessä mennä sairralapikatarskastuksiin.

   Kun nyt siis tuntuu jo vähän paremmalta eikä nokkakaan valu sitä vettä kuin Niagara niin laitan nimenomaan Edsolventin huviksi Kanadalaisia maisemi Marshall saarten maisiemien vastapaiboksi. Itse metsästystä en itse harrastaisi ja se onkin pätkän sivuaihe. Pääaihe on toisenlaiset maisemat ja luonto.

   Eile Åren kisoja katsoessanikin ihan ensimmäiseksi kiinnittyi katse rataa reunustavaan metsään ja puihin.
   https://www.youtube.com/watch?v=FyZsE6zHG88

   • edson

    Kyllä kyllä, luonto ja erilaiset maisemat ovat kyllä jotain sellaista ... ai ai kun olisi rahaa paljon. Tai no.

    Ristiriitaa. Ensin tulee mieleen se, että ihminen se vaan haluaa joka paikkaan oman sormenjäljen tai isommankin kuin sormen. Sitten taas kun näkee esimerkiksi tien, niin ainakin minä kiitän. Joissain tapauksissa kiitän myös polkua. Hyvin harva reppureissaajakaan kävelee haaveksimaalleen Käsivarren tunturille kotoaan, vaan joko lentää lähelle tai sit jotenkin muuten.

    Hitto, kun toivoin miesten supergeessä voittoa sille jäähyväisiä jättävälle norjalaiselle. No syöksy ehkä sitten, mutta on nuo vauhtilajit aika ettenkö sanoisi extreemeä. Näissä tapauksissa en oikkein ehdi tai välitä katsoa metsän puita, ainoastaan hankalia hyppyjä ja mutkia.


  • Ali-Baba

   Ja tässä vähän tietoa nesteytetyn maakaasun etenemisestä suuressakin meriliikenteessä
   Mukana myös Tornion kaasuterminaali Röytän satamassa.
   Sinnehän tällainen paikallisterminaali rakennettiin lähinnä Outokummun tehtaiden kaasuntarvetta varten ensiosijaisesti mutta sivussa bunkkeriterminaali.

   Tämä on kuiten vaikka sanotaan pohjoisen suurin, niin ns jakeluterminaali minne tuodaan kaasua pienilla jakelutankkereilla Hollannista tms. Tämä on vielä kaukana siitä valtameri kaasutankkereiden kokoiseta terminaalista mitä viisaasti Inkooseen suunniteltiin, mutta kepu johtoisesti, Härmälä, MTK mies, silloin piilotettiin ja haudattiin. Se on edelleenkin tekemistä vajaa jos meinataan liikenteen päästöjä oikeasti saada vähenemään ja muuttumaan maakaasukäytölle isossa mittakaavassa

   https://mail.yahoo.com/d/folders/1/messages/AG7vfp4dqM6UXFrM8QM0UI4F-LE

   • edson

    Ny saatana lopetan kiroomisen

    On ne niin sööttei nää metsäsuomalaiset eli keskusta eli pelkkää kusta. Ja kusetusta. Kusi ei oo kirosana, vaikka sitä löytyisi päästä. Kuinkahan monella ministerilläkin on salkku täynnä sellu-osakkeita?

    Kaasusta en kehtaa sanoo muuta kuin mitä Ali on jo sanonut. Muuten menis kiroiluks perkele

    Kyl on kohta sen yhen vesipään lepakot taas vaarassa. Tosin ovathan vaarassa olleet joskus naisetkin, kun se vesipää on liikuskellut kujilla. Että sellasii poliitikkoi. Seuraavaks hirttäkööt itsensä Simon Elo.

    Ja mitä showta sdp:llä välikysymyksessä. Kyl mä pelkään sitäkin, jos pääministeripuolueeksi kipuuvat. Mä laitan äänestyslappuun vain nimen.

    Tsiisus, on sitten kiva katella uusintana Vallan linnaketta.


  • Ali-Baba
  • Ali-Baba

   Kun nyt katsoo muutaman päivän sääennustetta niin näyttää siltä, että parkkipaikankin lumivallit saattaisivat itsestään painua kasaan niin että parkkeeraamisesta selviää.
   Minulla seuraava auton tarve olisi perjantaina kun pitää mennä ottamaan HUS gastron lähettämät sappi ja maksa verikokeet ja varaamaan aika arvauskeskuksesta jatkoseurantaan.
   Juttelin nuorimman ylisairaanhoitaja siskoni kanssa ja hän oli ja sitä mieltä että vaikka magneettikuvauskaan ei missään mitään vikaa löytänyt niin jos verikoe kertoi arvojen olevan kohollaan niin seurattava on sillä jotain on ollut tekeillään. Minulla tämä saman tyyppinen vaiva on sitten ollut tosi pitkään tekeillään kun sitä oli ensimmäisiä kertoja jo 2010 tienoilla ja saatiin loppumaan viideksi vuodeksi Omanissa annetulla hoidolla silloin kun olin siellä Sur voimalaitosprojektissa siellä. Koko ajan olen pelännyt että palaisivat. Nyt palasivat. Ei kiva mutta tämänkin kanssa on elettäva - tai kuoltava !

  • edson

   Eiku kokeisiin vaan Ali, mutta eikös soitolla selviä se jatkotutkimustilanne, ettei tartte ite mennä terkkariin?

   No lumi painuu varmaan vähän täälläkin, tuollaista suojan puoleista säätä ne lupaa viikoksi. Voi katot, voi katot

   No ni, kait sä Ali kuitenkin vähän juhlit eilen kemian päiviä? Voi, kun tulis enemmän näitä tiedeuutisia, sillä vaikka ei mitään ymmärrä saati muista, niin ainakin se palautui mieleen, että vety on kevein alkuaine. Ja että siitä ei voi valmistaa esimerkiksi kultaa. Protonit olkoot asiaan perehtyneiden juttu.

   • Ali-Baba

    Se olisi loogista soitella, mutta kun ei ole sitä ääntä millä soitella. Senhän kirurgit veivät viime keväänä. Nykyisin kirjoitellaan pärstättäin eli aina on mentävä joka paikkaan. Se on yksi leikkauksen jälkeisen tilan ongelmista. Ei minulla se puhuminen puhelimeen ihan ensimmäisenä tullut mieleen sen alkuperäisenkää v. 2004 leikkauksen jälkeen missä kurkunpää poistettiin, mutta sen jälkeen pystyin varsin kelvollisesti naamakkain puhumaan ja joitakin pakkopuheluitakin tein ehkä pasi kertaa vuodessa.
    Ihmisillä on vaan niin selkäytimessä se soittaminen ettei se ihan heti mene jakeluun että joku ei voi sitä tehdä.
    'Etu on se että kun menee lappu kourassa "virastoon" niin saa ihan erilaista palvelua ja erikoissairaalaankin voin lähes kävellä sisään ilman tervarikäyntiä
    Tänään pitänee käydä pihalla haistelemassa ilmaa ja jos suotuisalta vaikuttaa niin tehdä jopa pieni laukkarunda ele Relluni hei, Relluni hei isännän laukalle vei!


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Se olisi loogista soitella, mutta kun ei ole sitä ääntä millä soitella. Senhän kirurgit veivät viime keväänä. Nykyisin kirjoitellaan pärstättäin eli aina on mentävä joka paikkaan. Se on yksi leikkauksen jälkeisen tilan ongelmista. Ei minulla se puhuminen puhelimeen ihan ensimmäisenä tullut mieleen sen alkuperäisenkää v. 2004 leikkauksen jälkeen missä kurkunpää poistettiin, mutta sen jälkeen pystyin varsin kelvollisesti naamakkain puhumaan ja joitakin pakkopuheluitakin tein ehkä pasi kertaa vuodessa.
    Ihmisillä on vaan niin selkäytimessä se soittaminen ettei se ihan heti mene jakeluun että joku ei voi sitä tehdä.
    'Etu on se että kun menee lappu kourassa "virastoon" niin saa ihan erilaista palvelua ja erikoissairaalaankin voin lähes kävellä sisään ilman tervarikäyntiä
    Tänään pitänee käydä pihalla haistelemassa ilmaa ja jos suotuisalta vaikuttaa niin tehdä jopa pieni laukkarunda ele Relluni hei, Relluni hei isännän laukalle vei!

    Voi helekutti, on sun äänes sitten kokonaan mennyt. Todella, kyllä ekaks tulee liian usein mieleen puhelin.

    Moni kyllä toivoisi, että minulta lähtis ääni. Puhun puhelimeenkin kovaa, kun monesti on pitkän matkan puheluita.

    Leikillä voisin sanoa, että minulla oli melkein porttikielto - kunnanvirastoon. Jos ois oikeesti ollu, niin ei ne kyllä puhelimeenkaan olis vastannu.

    Minäpäs kerron yhen jutun tästä päivästäni. Moni sanoo, että kannattaa tehdä asiat heti eikä huomenna. En ole ihan varma. Etsiskelin alumiinitikkaita ja sitten muistin, olin jättänyt ne syksyllä talon viereen kylelleen. Sieltähän ne löytyivät. Ja sitten se asia. Kuinka monesti ihminen mittaa edes huvikseen matkan haaroista saappaan pohjiin, tuskin koskaan. Minä mittasin, sillä lunta oli haaruseen asti. Jos oisin hakenut syksyllä tikkaat pois talon vierustalta, niin en tietäisi nyt lumen määrää konkreettisesti. En viitsinyt ottaa mittanauhalla mittaa. Sinun lumensyvyytesi saattaisi siis olla polveen asti


  • edson

   Otan kiinni Alin ylempänä kirjoittamasta hoitajien tilanteesta.

   "Minusta huonon tilan syy ei ole mitkään mitoitukset "

   Ei taatusti kaiken syy, mutta kyl meillä kuulemma Pohjoismaiden vertailussa vähiten hoitajia, siis per asukas. 200-300 miljoonan satsaus vuosittain. Kepeesti saatais homma hoidettua, kun asiallisesti koko Eurooppa hoitais pakolaistilanteen. Eli kunnon panostusta teknisesti, taloudellisesti ja koulutuksellisesti, lääkinnällisesti ... vaikeuksissa oleville maille. Eli aseet vaihdettais auroihin. Mut tavallaan minkäs teet, ku valtaa pitävät kusipäät, noin niiku lyhykäisyydessään.

   " Olemme satsanneet kotihoitoon" kertoo hallitus. Joo omaishoitajiin, ja on se sööttii ja halpaa, kun 90 vuotias pesee satavuotiasta kotona. Toista se on tai oli pienten terveyskeskusten laitospaikoissa, niistä piti päästä eroon. Saatana.

   Juu ja ainakin kuntamme kotihoitajat ovat jo kauan valittaneet jaksamista, mutta kun ovat naisia, niin eiku valitetaan sitten kotona. Saatana.

   Yhtä oon ihmetelly kovasti. Oikeisto jatkuvasti mainitsee sen, että terveydenhoitoon tarvitaan ehdottomasti yksityisiä yrittäjiä. Taustalla on varmaan myös ajatus, että ovat parempia, koska osaavat laskea, mitä jää viivan alle, eivät vaan kehtaa suoraan näitä "taitojaan mainostaa". Nyt heitä kait jo koko sairaanhoito, lastentarha, vanhusten hoito ... ruletissa on noin 40 %. Koska he tulevat vaatimaan myös samaa koulutuksessa? Siellä sitten istuvat ekaluokkalaiset "asiakkaat" pulpetissaan. Entä sosiaalihuollon yksityistäminen? Saatana.

  • Ali-Baba

   ei niitä pörssiyksityisiä lainkaan tarvittaisi, mutta niitä yksityisiä jotka ostiva ammatinharjoittaja hoivapaikan pitäjinä olisi hyvin valvottuna kyllä mielestäni siihen maailmalla tunnettuun kohtuulliseen osuuteen eli noin 20 % käyttää. ruotsissa missä asia myös meni raha seuraa eli eräänlainen vappalinta systeemi, aika pieleen, on tällä hetkeää vanhushoivasta noin 30% yksityisillä ja ovat todenneet sen liian suureksi,

   mitä tarkoitin että se kiinteä mitoitus ei ole koko homman rastkaisi kun sellaine kohtuullinen vapaaehtoinen sopimus 0.5 hoitajasta on jo nyt ohjenuora valvonnalle,'suurin ongelma onkin että valvonta on lähes täysin pettänyt ja ei ole kyennyt vaatimaan nopeita ja todellisia korjauksia välittömästi

   Sillä valvonnalla olisi voitu poistaa kaikki haamuhoitajat ja johdon kirjaaminen hoitotyöhö jolloin olisi automaattisesti päästy siihen noin 0.5 hoitajaa per persu. Tietysti se voi olla se 0.7 mutta silloin hallituksen olisi pakko ryhtyä sekä hoitajien että myös lääkäreiden suureen lisäkoulutukseen ja sitä eivät halua tehdä ja myös lääkäriliitto vastustaa koulutettavien lääkärien määrän lisäämistä pelätessään huikeiden liksojen eteen joutuvansa joko töihin tai kilpailemaan.
   Kun vertailee ulkomaiden ja suomen terveyskeskuslääkäreiden vastaanottotehoa niin meidän on selkeästi alle puolet saksalaisesta. . Siis lääkäreissäkin tai heidän tehtäväkseen määrätystä triviaalityöstä pitäisi kovia uudistuksia tehdä. Selvää on että jos meillä olisi saksalaisten julkisten lääkärien potilaskäsittelytehon niin terkkareissa ei jonoja olisi lainkaan.
   Siellä Omanissakin missä vierailin valtion alihankkijana toimineella yksityisklinikalla teho oli aivan järjetön verrattun meikäläisiin terkkareihin ja tulokset myös heti täysine analyyseineen toimivat

   Meilläkin voitaisiin ihan terveyskeskusten organisaatiota parantaa niin että teho nousisi varsin pienillä toimilla monta kymmentä prossaa

   • edson

    "suurin ongelma onkin että valvonta on lähes täysin pettänyt "

    Joo, kyl minä nuo pikku yrittäjät ymmärrän, kunhan laakasin. Ja laakasen lisää tuosta valvonnasta. Eikös se ollut se toinen virallinen valvoja Valvira? Joku sanoi välikysymyskeskustelussa, että niillä on varattu jopa 1 kokonainen henkilö firmassa, joka valvoo. Niin, silloin kun jaksaa valvoa eli lähinnä hereilläoloaikana. Ihme että valvonta on heikoilla, onhan yleensä ihminen 8 tuntia hereillä. Varmaan kokkarit ehdottavat että 1,5 ois sopiva valvontaluku, mutta turhaan siitä nyt lisäbudjettia, tehkööt seuraava hallitus sitten budjettinsa. Nyt keskitytään auttamaan ja tukemaan metsäteollisuutta, sillä mitä enempi sellua sitä enempi osinkoja.


   • edson

    Kyllä kyllä, lääkäriliitto on jo vuosikymmeniä pelännyt. Jatkuvassa pelossa eläminen varmaan syö miestä ja naista, niitten kannattas mennä varmuudeks lääkäriin


   • Cee-Lila

    Heräsi mielenkiintoni esim saksalaisiin terkkareihin verrattuna suomalaisiin, koska sanoit että siellä on paljon tehokkaampaa, eikä jonoja ole. Eli eikö siellä lääkäri esim itse kirjoita heti tietokoneelle potilaan uusimpia tietoja vaan sanelee ne ja joku kirjoittaa puhtaaksi. Näin lääkäriltä jää se toimistotyö pois. Paljonko aikaa siellä on varattuna per potilas? Uskon että Saksassa ja Omanissa on paljon enemmän henkilökuntaa kuin meillä, jossa pihistetään koko ajan. Nykylääkärit eivät halua olla suomalaisessa terkkarissa töissä, koska on huonohkot palkat ja liikaa töitä. Meillä yhteen aikaan määrättiin, että kun potilas menee terveysasemalle, siellä on tiimityö, hoitaja koko ajan mukana lääkärin kanssa, en ole montaa kertaa nähnyt kun se lopahti alkuunsa.

    Sitten yritettiin saada ns omalääkäri-systeemiä, sekään ei toiminut, palattiin takaisin sihen, että kun menet aina oli eri lääkäri taikka eri hoitaja. Siellä taas selität kaikki asiasi uudelleen koska lääkärit eivät ehdi lukea pitkää sairaushistoriaasi.

    Itse olen saanut suht hyvää hoitoa parin viime vuoden aikana, mutta täytyy myöntää, että hoitovirheitä on tapahtunut, joista en ole valittanut. Esim jalkani haavahoito ei mennyt kuten olisi pitänyt. Siksi tukeuduin jo välillä yksityiseen lääkäriasemaan kun jäin Meikun ja terkkarin välimaastoon heitteille muutamaksi viikoksi. Minun olisi itse pitänyt osata päätellä, onko haava okei vai ei. Ja eihän se ollut. Ja kaikki toimenpiteet sille tein sen jatkohoitopaikkani jälkeen, mitä ohjeita sieltä sain.

    Kirjoitukseni ei sitten ole kritiikkiä sinulle, koska minulla ei ole kokemusta ulkomaalaisesta sairaan- eikä terveydenhoidosta, sinulla on molemmista ja monessa maassa. Saitkohan mahdollisesti parempaa hoitoa kuin niiden maiden omat kansalaiset?


  • Ali-Baba

   Enpä sen kummempaa hoitoa usko saaneeni. Siellä vaan kuten Saksassakin lääkäri tekee työnsä ja sanelle ja seuraava sisään ja sanelut lukee ihan ammattikirjoittaja.
   Käsittääkseni Saksassa yksi lääkäri käsittelee keskimäärin 30 potilasta per päivä niillä yleisvastaanotoilla.
   Olen minäkin muutaman kerran käyttänyt Mehiläistä jos olen katsonut tarvitsevani pikapalvelua ja latonut sikiinit tiskiin.

   Omanin terveysasemalla oli suurssa sisääntulohallissa keskellä avokonttori missä oli aina joku, eikä missään panssarilasien takana vaan heti elävänä kontaktissa. Samassa asemassa olivat kaiki peruslabrat ja ultraus jota hoiti filippiiniläinen radiologi jolta erittän tarkka lausunto kuvineen kaikkineen ja sitten intialainen sisätautilääkäri joka vahvisti sappisakka ja virtsatulehdusdiagnoosin lisäksi lievän Helico indikaation ja kaikiin sopiva lääkitys joka viikossa hoiti vaivat pois niin että pysyivät runsaat 5 vuotta poissa.

   Etsikääpäs suomalaisesta Tervarista radiologi ja sisätautilääkäri, muista erikoislääkäreistä puhumattakaan. Sitä en tiedä kuinka monta muuta erikoislääkäriä sillä asemalla oli. Vaikka se oli yksityinen niin ei pörssiyhtiö ja julkisen alihankkija. Kaupungissa oli erikseen kunnon kokoinen julkinen sairaala lähinnä paikallisille.

   Yleensähän meillä erikoissairaanhoito on aika hyvin toimiva, mutta kyllä sekin välillä kontaa

   Minulle onneksi taas menee ruokaa ja nestettä alas. Kaikki oksetukset ja nenän vesivuotaminen on lakannut. Muutama ilopilleri lisää tietenkin kelpaisi

   • Ali-Baba

    Lisään vielä, että tietoni Saksasta ovat jo jonkin verran ikääntyneitä, mutta ainakin ihan viime vuosina systeemi toimi sairauskassojen vakkutuksilla ja ns. yleisellä vakuutuksella mihin pääsivät kaikki jotka eiuvä päässeet työn mukana johonkin ammattisairaskassaan. Kaikilla lähes täysin kattava korvaus mukaanlukien hammashoito ja lääkkeet. Lääkkeistä vain apteekkimaks eli 3 euroa kerralta
    Saksassa myös julkisten sairaaloiden ja systeemin tukena toimivat ihan pikkuklinikoita tai jopa ns kotivastaanottoa pitävät lääkärit. Usein vuokrahuoneistossa jossain talossa yksin tai yhdessä jonkun toisen lääkärin kanssa ja aina apaulainen mukana hoitamassa paikkaa ja kirjaamassa potilaat. Sairaskassa maksoi käynnit ja käyntikerrast keskimäärin 30 Euroa Lääkärille. Vakuuttamattomilta asiakkailta lääkäri veloitti saman summan minkä sai sairaskassoilta. Toimi erittäin hyvin ja jokainen pystyi valitsemaan haluamsa lääkärin ja aina pääsemään hoitoon tämän luokse mahdollisella pienellä eteisjonotuksella.

    Saksan sairasvakuutukset ymmärtääkseni ovat hiukan enemmän kuin meillä eli luokassa 12-15% palkasta, mutta anto ja saanti on täysin eri luokassa meidänkin melko hyvän systeemin kanssa. Aivan ehdottomasti jos voisin valita niin olisin sairas Saksassa. Aivan ehdottomasti.

    Kuinka muuten voit Cee, oletko opettanut U'lle kirjanpitoa ja taloudenpitoa sekä tietotekniikkaa?

    Jos voit niin vihjaappa Amummulle ja Akentille, että voisivat kyllä käydä joskus täälläkin jollain kirjoituspätkällä ilahduttamassa. HH Riitua olen aina välillä huhuillut vierailulle


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Lisään vielä, että tietoni Saksasta ovat jo jonkin verran ikääntyneitä, mutta ainakin ihan viime vuosina systeemi toimi sairauskassojen vakkutuksilla ja ns. yleisellä vakuutuksella mihin pääsivät kaikki jotka eiuvä päässeet työn mukana johonkin ammattisairaskassaan. Kaikilla lähes täysin kattava korvaus mukaanlukien hammashoito ja lääkkeet. Lääkkeistä vain apteekkimaks eli 3 euroa kerralta
    Saksassa myös julkisten sairaaloiden ja systeemin tukena toimivat ihan pikkuklinikoita tai jopa ns kotivastaanottoa pitävät lääkärit. Usein vuokrahuoneistossa jossain talossa yksin tai yhdessä jonkun toisen lääkärin kanssa ja aina apaulainen mukana hoitamassa paikkaa ja kirjaamassa potilaat. Sairaskassa maksoi käynnit ja käyntikerrast keskimäärin 30 Euroa Lääkärille. Vakuuttamattomilta asiakkailta lääkäri veloitti saman summan minkä sai sairaskassoilta. Toimi erittäin hyvin ja jokainen pystyi valitsemaan haluamsa lääkärin ja aina pääsemään hoitoon tämän luokse mahdollisella pienellä eteisjonotuksella.

    Saksan sairasvakuutukset ymmärtääkseni ovat hiukan enemmän kuin meillä eli luokassa 12-15% palkasta, mutta anto ja saanti on täysin eri luokassa meidänkin melko hyvän systeemin kanssa. Aivan ehdottomasti jos voisin valita niin olisin sairas Saksassa. Aivan ehdottomasti.

    Kuinka muuten voit Cee, oletko opettanut U'lle kirjanpitoa ja taloudenpitoa sekä tietotekniikkaa?

    Jos voit niin vihjaappa Amummulle ja Akentille, että voisivat kyllä käydä joskus täälläkin jollain kirjoituspätkällä ilahduttamassa. HH Riitua olen aina välillä huhuillut vierailulle

    Amummu ja akentti ovat tainneet kypsyä kielenkäyttööni, mutta sehän ei estä heitä tänne tulemasta. Eikä ketään muutakaan.

    Riituhan käväisi joitain aikoja sitten ihan lyhyellä vierailulla, mutta sittenhän taas nousi jossain jotain vanhoja muistoja jollakin.

    Ollaan taidettu eriytyä täällä kuten Jenkkilän demarit ja republikaanit

    Muuten. Vaikuttaakohan niihin terveydenhoito hommeleihin se, että Saksassa on 70 miljoonaa immeistä, siis paljon vakuutuksien maksajia ja ehkä eivät ole niin paljon palveluja käyttäviä kuin sykolokien tarpeessa olevat suomalaiset siis maaliman onnellisin kansa. Nmittäin eikös se niin mene, että jos päässä viiraa kovasti, niin varpaasta päähän asti muukin ruumis voi heikosti?


   • Cee-Lila
    Ali-Baba kirjoitti:

    Lisään vielä, että tietoni Saksasta ovat jo jonkin verran ikääntyneitä, mutta ainakin ihan viime vuosina systeemi toimi sairauskassojen vakkutuksilla ja ns. yleisellä vakuutuksella mihin pääsivät kaikki jotka eiuvä päässeet työn mukana johonkin ammattisairaskassaan. Kaikilla lähes täysin kattava korvaus mukaanlukien hammashoito ja lääkkeet. Lääkkeistä vain apteekkimaks eli 3 euroa kerralta
    Saksassa myös julkisten sairaaloiden ja systeemin tukena toimivat ihan pikkuklinikoita tai jopa ns kotivastaanottoa pitävät lääkärit. Usein vuokrahuoneistossa jossain talossa yksin tai yhdessä jonkun toisen lääkärin kanssa ja aina apaulainen mukana hoitamassa paikkaa ja kirjaamassa potilaat. Sairaskassa maksoi käynnit ja käyntikerrast keskimäärin 30 Euroa Lääkärille. Vakuuttamattomilta asiakkailta lääkäri veloitti saman summan minkä sai sairaskassoilta. Toimi erittäin hyvin ja jokainen pystyi valitsemaan haluamsa lääkärin ja aina pääsemään hoitoon tämän luokse mahdollisella pienellä eteisjonotuksella.

    Saksan sairasvakuutukset ymmärtääkseni ovat hiukan enemmän kuin meillä eli luokassa 12-15% palkasta, mutta anto ja saanti on täysin eri luokassa meidänkin melko hyvän systeemin kanssa. Aivan ehdottomasti jos voisin valita niin olisin sairas Saksassa. Aivan ehdottomasti.

    Kuinka muuten voit Cee, oletko opettanut U'lle kirjanpitoa ja taloudenpitoa sekä tietotekniikkaa?

    Jos voit niin vihjaappa Amummulle ja Akentille, että voisivat kyllä käydä joskus täälläkin jollain kirjoituspätkällä ilahduttamassa. HH Riitua olen aina välillä huhuillut vierailulle

    Kiitos kysymästä, vointini on melkoisen hyvä, ei kiitettävä mutta hyvä. Hoidan meillä netillä laskujen maksun, U katsoo silloin tällöin, miten sen teen ettei aivan unohdu häneltä. Tietotekniikkaa en juuri opeta, mutta välillä näytän hänelle, mitä tekee, että löytää hakemansa. Käyttää niin harvoin tatä konetta. En osaa juuri itsekään koneen sielunelämää, mutta esim toisspäivänä tajusin mistä saan ponnahdusikkunan eston pois, että sain tulostettua U:lle omaverosta verokortin, joka lähetettiin sieltä koneellemme. Sitähän ei lähetetä sähköpostiin. Sähköpostissa ei ole ainakaan minulla mitään estoa tulostukseen. Sen sanottiin tulevan myös postitse, mutta ei ole näkynyt, kyllä posti on niin hidasta touhua nykyään.


  • ali-baba

   Lumijutut:
   Nyt kun kattelee muutaman päivän sääennustetta niin sunnuntaina viimeistään painuvat parkkipaikan kinoksetkin aika litteäksi. Toivottavasti ei tule uutta lunta tupaan

  • edson

   Minulla on kuulotietoa Saksan terveyden tai sairauden tai vanhusten hoidosta.

   Pojalta kysyin, paljonko maksaa sairausvak. mutta hei, ei äijä oikein prosenttia osannut kertoa, mutta palkkaanhan se oli suhteutettu ja itelle kuulosti aika isolta. Yli satanen kuussa. No palkka ei ole niin iso, että 15 % siitä tekisi sen satkun. No toistaiseksi ei ole tainnut tarvita sitä hoitoa eli ei kokemuksia hänellä

   Miniä on vanhustenhoitopaikassa ja kertoi, että hoitohenkilöitä on tarpeeksi, mutta sitä ihmetteli, että vanhukset pistetään nukkumaan aika ajoissa. No yhden hoitopaikan kokemushan ei kerro kaikkea. On tykännyt olla siellä hommissa kuitenkin

   Sen on miniä kertonut, että varsinainen kokemus on saada suomalaisen sairaan/terveyden hoitajan paprut kuntoon, jotta pääseen tekemään hommia, mutta vastuutehtävät siellä kuulemma vähäisemmät niissä hommissa kuin Suomessa. En osaa kertoa sen enempiä. Sen tiedän, että nolla oli saksan kielen taito ja vuoden kurssien ja kokeiden jälkeen sai sitten luvat. Poikaa taas harmittaa omassa työssään se, että ei haluta käyttää englannin kieltä, mikä on yleiskieli niissä hommissa, mitä tekee.

   • edson

    Oli se miniä kuulemma kertonut kumppanille, että lääkäriin pääsee jopa heti. Samassa talossa asuu lääkäri, jolle voi soittaa ja voi toki soittaa muuannekin.

    "Koska haluatte tulla?" Näin kysytään.

    Mutta miniänkin on sitten maksettava se satanen / kk. Sairaanhoitajan palkka on korkeampi, mutta ei kauhiasti korkeampi kuin Suomessa. Täsmällisiä summiahan ei tietty olla kysytty. Vuokran tiedän ja sellasta saa hakea Suomessa eikä löydä. No ehkä jossain tuppukylän vintistä saattaapi saada halvemmalla.

    Kyllä se niin on, että sen satasen maksaa tosi mielellään. Mieluummin kuin viiskymmpiä, millä ei saa sitten mitään. Tai saa vastauksen, että kuukauden päästä löytyy aika. Akuutisti tietysti pääsee vaikka heti. Meillä se vaatii vähintään 40 kilometrin matkan jos lääkäriä tarttee virastoajan ulkopuolella.


   • edson

    Hei, mä oon tehnyt tosi ison laskuvirheen tuon palkan ja sairausvak. maksun kanssa. Se satanen per kuukausi ei todella ole paljon, jos palkkaan verrataan. Ei muuten varmaan ole palkkaan sidottu se vak.maksu.


   • Cee-Lila

    Uskon kyllä, että Saksassa on hyvällä mallilla sairaan- ja terveydenhoito. Siellä on niin paljon enemmän väkeäkin kuin meillä, paremmat palkat ja niihin nähden alhaiset sairausvakuutusmaksut.
    Muistan näin HHRiitunkin kerran kertoneen.

    Sanoit, että siellä on halvat vuokratkin. Olisipa meilläkin.

    Norjassakin on sairaanhoitajilla paljon paremmat palkat kuin meillä, siksi sinne on moni suomalainen hoitaja muuttanut. Ruoka siellä ainakaan ei ole halpaa.


   • edson
    Cee-Lila kirjoitti:

    Uskon kyllä, että Saksassa on hyvällä mallilla sairaan- ja terveydenhoito. Siellä on niin paljon enemmän väkeäkin kuin meillä, paremmat palkat ja niihin nähden alhaiset sairausvakuutusmaksut.
    Muistan näin HHRiitunkin kerran kertoneen.

    Sanoit, että siellä on halvat vuokratkin. Olisipa meilläkin.

    Norjassakin on sairaanhoitajilla paljon paremmat palkat kuin meillä, siksi sinne on moni suomalainen hoitaja muuttanut. Ruoka siellä ainakaan ei ole halpaa.

    "Sanoit, että siellä on halvat vuokratkin. Olisipa meilläkin. "

    Yleisesti en osaa sanoa, mutta se kaupunki, missä poika asuu, siellä väkeä vähän alle 30 000 ja hyvältä ja siistiltä "suositulta" paikalta noin 62 neliötä alle 700. Poika ei suosiosta tiennyt mitään, kun asunnon vuokrasi.

    Norja taas on aika kallis maa, niinpä. Vaikka naapuri onkin Norjassa duunissa, niin eipä olla juurikaan puheltu kuin niitä näitä kalleuksista. Britteihinkin aikoinaan moni sairaanhoitaja myös suunnisti.


   • Cee-Lila
    edson kirjoitti:

    "Sanoit, että siellä on halvat vuokratkin. Olisipa meilläkin. "

    Yleisesti en osaa sanoa, mutta se kaupunki, missä poika asuu, siellä väkeä vähän alle 30 000 ja hyvältä ja siistiltä "suositulta" paikalta noin 62 neliötä alle 700. Poika ei suosiosta tiennyt mitään, kun asunnon vuokrasi.

    Norja taas on aika kallis maa, niinpä. Vaikka naapuri onkin Norjassa duunissa, niin eipä olla juurikaan puheltu kuin niitä näitä kalleuksista. Britteihinkin aikoinaan moni sairaanhoitaja myös suunnisti.

    Tottahan nuo kaupungin asuntojen vuokrat ovat halvempia kuin yksityisten vuokrat. Ja totta kai asukkaiden määrällä on väliä. Poikamme asui muutaman vuoden Hgin Sörnäisissä kolmiossa vuokra oli yli 1600 e/kk, 10.s kerros. Vuokraaja oli Sato, ei siis Hgin kaupunki. Joutui muuttamaan Vantaalle uuteen asuntoon, tilaa alle 50 neliötä, mutta vuokra putosi noin 750 euroon kuussa. Ja näköala on lähinnä toisen talon seinä ja toiselta puolelta sisäpiha, jossa ei ole mitään nähtävää. Itse en ole asunut koskaan Hgin kaupungin asunnossa, tiedän että sinne on kamalat jonot.

    Olen katsonut kaupungin asuntojen vuokria myös muualta Suomesta. Jos asunto on lähellä keskustaa, hyvien palveluiden varrelta eivät nekään ole enää halpoja, esim Mikkelissä ja Vaasassa. Vaasaan pojanpoikamme kerran ehdotti, että muuttakaa sinne, olisimme vähän lähempänä heitä, jotka asuvat Seinäjoella. Yksityisten vuokranantajien vuokrat eivät sielläkään kovin edullisia ole.


  • Ali-Baba

   Sen minä tässä välissä sanon, että auton parkkeeraajalle aivan perkeleelliset kelit. parkkipaikoilla noin 10 cm paksu jäinen tamppaantunut sohjo mihin rengas uppoaa yrittäessä lähteä liikkeelle ja se on sitten siinä.
   Tänään en enää voinut viedä pollea omalle maksupaikalleen vaan tuuppasin sen lopulta oven eteen 2 tunnin vierasparkkiin mikä sekin paksun sohjon peittämä ilman minkäänlaista aurausta. Sain laitettua sen niin että vetopyörät jäivät sillä hetkellä mahdollisesti kantavaan päähän, mutta kuka tietää kun starttaa. Lapiokin oli pakko käydä ostamasta ja sepelilaatikko on noin 10 m päässä, mutta tää samperin sohjo on sellaista että siinä ei sepelikään juuri autaa kun se on niin pehmeetä että kiekko vaan uppoaa syvemmälle kun yrittää.. On kaivettava ihan katuun asti ulottuva ura. Toivottavasti se tarvittaessa onnistuu silla Viskarsin pistolapiolla
   Joka puolella varsinainen lumikaaos. Esimerkiksi se Haagan tervarin kaks suuntanen katu oli enää yhden ajettavan levyinen. Muu alue pelkkää kinosta

  • Dr.Whoo

   Isoja ovat vuokrat keskimäärin nykyään. Mie en tosin ole asunut vuokralla miesmuistiin, mutta perstuntumalta sanoisin, että kovat vuokrat yksityisellä puolella ovat ainakin osittain nykyisen asumistuki järjestelmän mahdollistamaa voittojen maksimointia. Tietääkseni  n. 900 000 henkeä, siis lähes miljoona suomalaista asuu tälläkin hetkellä jonkin sorttisten asumistukien piirissä. Kela maksaa liki kaksi miljardia vuodessa näitä tukia. Jotkut vuokranantajat siis oletettavasti nettoavat aika mukavasti kelan (veronmaksajien)  kustannuksella. Enpä tiedä onko asian laita juuri tämä, mutta näin usein kuulee ajateltavan.

   Tästä tilanteesta kärsii sitten eniten ne vuokralla asujat, jotka tienaavat liikaa saadakseen asumistukia, mutta eivät kuitenkaan ole varsinaisesti suurituloisia.

   Mutta onhan poikkeuksiakin, eikös Alillakin ollut käsittämättömän halpa vuokra?

   • Ali-Baba

    Nimenomaan. Minulla on käsittämättömän halpa vuokra, mutta eipä aurata parkkipaikkojakaan! ;)


  • Ali-Baba

   ps. Minun käsittämättömän halpa vuokrani on kuitenkin se mikä on yleissaksalainen tai eurooppalainen vapaan markkinan vuokra. Se on halpa vain Suomessa. Kaikki asiat ovat suhteellisia.
   Fakta on että PK seudun vapaissa vuokrissa on ihan kotimaan yleiastilastonkin mukaan vähintäin 40% perustelematonta ilmaa.
   Kokonaan toinen kysymys on kuinka saisimme erityisesti PK seudun ja suurimpien kasvukeskusten vuokrat kohtuullistettua?
   Meillä on muusta Euroopasta ja maailmastakin poikkeava omistus-vuokra asumis suhteet eli hiukan alle 40% vuokra asumista, kun maailmassa yleisesti vuokra asumista on vähintäin 50% paitsi Romaniassa missä taas omintakeisen systeemin ansiosta lähes kaikki asuvat omistusasunnoissa. Myös Ruotsissa omistusasuminen on illuusio sillä lähes kaikki asuvat taloissa joiden lainasta maksetaan koko elinajan lähinnä korkoa ja vain muodollisesti lainan lyhennyksiä. Ovat tosiasiallisesti pankin vuokralaisia eikä omistusasujia

   • Cee-Lila

    U, minä ja poikamme emme ole koskaan saaneet asumistukea, vaikka emme ole suurituloisia, vaan paremminkin keskituloisia, keskituloisistakin varmaan siellä alakantissa. Me emme ole koskaan sitä edes yrittäneet saada, poikamme kerran yritti, mutta hänen tulonsa olivat sata euroa liian suuret. Niin pienestä on kiinni.


   • Ali-Baba
    Cee-Lila kirjoitti:

    U, minä ja poikamme emme ole koskaan saaneet asumistukea, vaikka emme ole suurituloisia, vaan paremminkin keskituloisia, keskituloisistakin varmaan siellä alakantissa. Me emme ole koskaan sitä edes yrittäneet saada, poikamme kerran yritti, mutta hänen tulonsa olivat sata euroa liian suuret. Niin pienestä on kiinni.

    Ei luonnolliseti ole minullakaan asumistukia, mutta ymmärrän etenkin täällä Helsingin alueen kovissa vuokrissa, että osapäivä-, tai matalapalkkatyö ei yksinkertaisesti riitä maksamaan vapaan markkinan vuokria, eikä ilmeisesti kaikille edes kaupungin vuokria.

    Toisaalta on selvää, että kun vuokranantaja, se yksityinen, tietää että asumistukea annetaan jos vuokraa ei muuten kyetä maksamaan, niin se johtaa vaan lisääntyneeseen vuokravaadintaan.

    Kyseessä on rakenteellinen ongelma jota ei saada muulla tavalla ratkaistua kuin tekemällä vuokra asuminen valtion toimesta järkevästi ja että kasvukeskukset, erityisesti PH seutu, Turgus, Manse, Grainkylä (Jyväshyvä) ja Uleåborg tuottavat suuressa määrässä kunnallisesti edullisia vuokra asuntoja vaikka kononaisina vuokra asunto lähiöinä. Maailmalta tiedän erinomaisen hyvin että ei niissä tule vähäisintäkään ongelmaa jos niissä asuu laillisia ja laillisesti töihin tulleita maahanmuuttaji. Ongelmat syntyvät vain työttömien ja laittomien maahanmuuttajien keskittymissä.

    Minäkin asuin omistusosakkeessa niin kauan kuin olin naimisissa, mutta sen jälkeen tietoisesti osin työmatkailunikin vuoksi päätin siirtyä täysin vuokra asumiseen mikä on maailmalla hyvin yleistä niin rikkaille kuin köyhillekin


  • Dr.Whoo

   Asuminen on suomessa kallista, mutta omien kokemuksieni mukaan ylivoimaisesti halvinta on kuitenkin asua ok-talossa. En viitti edes laskea miten paljon rahaa on tullut tässä tönössä asuessa säästettyä 25 vuoden aikana. Nimittäin, nää talot ja tontit ei silloin aikoinaan maksaneet juuri mitään verrattuna nykyhintoihin.
   Ja bonuksena vielä se, ettei naapureitakaan tartte sietää ihan lähituntumassa.

   Pikainen laskutoimitus kuitenkin: Jos ajatellaan tämmöisen suht kookkaan asunnon ja tontin vuokraksi vaikka vaatimaton 1000 €/kk, se tekee 25 vuotta x 12 kk = 300 kk, eli yhteensä peräti 300 000 € silkkaa säästynyttä rahaa. Otetaanpa vielä huomioon, et saisimme tästä nyt myymällä vähintään 2 kertaa sen mitä maksoimme. En kehtaa edes sanoa miten pieni se maksamamme summa oli, mutta sen pystyi maksamaan helposti pois 10 vuodessa kahden ihmisen tuloilla. Olisi pystynyt lyhyemmässäkin ajassa. Talossa on n. 150 asuin neliötä + autotalli + ulkorakennus + iso oma tontti. Sijainti lähellä turkua.

   Remontointiin on mennyt jotain pientä, suurimman osan olen tehnyt itse. Sähkö toki on nykyjään kallista, joka pitää ottaa laskelmissa huomioon.

   Eli on tässä omassa töllissä asumisessa puolensa. Ainut heikkous on täälläkin puutteellinen lumen auraus, vaikka ostin rva W:lle uuden kolan.

   • edson

    Kyl se noin menee ja todella, minä satsasin het ku tänne tultiin kahteen kolaan ja yhteen traktoriin. Ja perunamaahan. Ja polttopuihin.

    Naisimmeisen käteen pitää harkita hankintaa monesta kulmasta. Pienempi kola nuoskalle, jota just ny sataa täällä

    Kakskytviis vuotta sitten eli noin ... laman aikaan oli omakotitalotkin halpoja. Jotkut oikein kyttäsivät konkurssihuutokauppoja jopa, ne joilla oli rahaa tai vainua. Ite kans maksoin eli otin velat veljelle loppusuoritukseen. Mutta se tapahtui ihan itestään, sillä äitini kuoli silloin ja pesänselvitys täytyi saattaa loppuun. Yks neljäsosan oli veli jo saanut.

    Eli tuo minun tilanteeni on toisenlainen kuin monella muulla. Osa siis perintönä asumuksestamme.

    Mun kaverit tiesivät kohtaloni 1980 luvun alussa. Olin silloin noin kolmekymppinen. Ostivat kaverit kimpassa kuokan ylppärijuhlaani, mikä ei ollut varsinainen juhla, vaan sitä itteään eli huurteista ilonpitoa.


  • edson

   Hyvin olette praatanneet asumisesta

   Minulla ei kauhiasti eri paikoista ja eri asumismuodoista omakohtaista kokemusta ole. Vanhempien kuoleman jälkeen jatkoin asumista heidän rakentamassaan talossa, siis kotonani. Faija kuoli niin varhain, että en edes tainnut osata ajatella muuta kuin sitä, että kuinkas tässä nyt selvitään. Ei siis niin, että kuinka tässä nyt selviän. Kokemusta velasta toki on siitä saakka ja joistain korjaus sun muusta putskliinauksista ja muusta hauskanpidosta omassa "kämpässä" . Kaikki maksaa pärkkele, oot sit niin tai näin.

   Ali kirjoittaa mielestäni aika oikein vuokra-asumisesta ja kuinka se pitäisi järkätä. Varmaan ootte myös oikeassa niiden asumistukien vaikutuksista vuokriin, mutta niitä nyt vaan tarvitsevat jotkut väkisinkin.

   Vuokra-asuntolähiöt.

   Kuulostaa ... jaa-a, ihan varmaan voisi olla pätevä juttu, mutta jotenkin vaan tuntuu huonolta. Ehkä just siihen vaikuttaa jutut muualta, vaikkei sais vaikuttaa. Siitä huolimatta seka-asuminen on mielestäni parempaa. Erilaisia perheitä ja sinkkuja sun muita mummeleita ja vaariloita lähellä toisiaan on mielestäni hyvä juttu. Siis vuokra ja omistus rintarinnan

  • edson

   En tiijä, jos sais elää uudelleen, niin tuskin mikään muuttuis minun kohdallani.

   Kuvitella voin. Olisin käynyt koulut loppuun, jos olisin tiennyt, mikä minusta tulee isona.

   No sitten tässä kuvitelmassani kasvoin siis isoksi eli tiesin, mikä minusta tulee. Mutta että missä sitten suojaani pitäisin? Olisi pikku huone ja vessa ja keittokomero ... no suihkust niin välii, vois olla käytävän päässäkin.

   Mutta pääasia olisi työpöytä, missä hujanhajan papereita ja sen pöydän äärellä kuuluisi raksutus. No kun se raksutus ei toisi edes yhdelle immeiselle leipää pöytään, niin uhraisin kallista aikaani käymällä töissä, mielellään sellaisessa työssä, missä viihtyy ja se ei tarkoita että siellä bailataan.

   Seuraavaksi kuvittelen tilanteen, missä kohtasin kohtaloni naisen. Tai siis kuvittelen, miten se yhteiselo olisi voinut myös mennä.

   • edson

    Oolrait, nyt kohtaloni naisen kimppuun. Eiku rakennuksen kimppuun tietty

    Olisin silloin vetreänä miehenä, silloin kun jo oli selvinnyt, mikä minusta oli tullut ... niin siis kaivanut omalle tontillemme ensteks rinteeseen hirveän montun. Sinne olisin pykännut rivitalon pätkän sinne maan alle eli kämpät minulle ja kohtalolleni. Vain savupiippu kertoo, että siellä asutaan. Eli näkymästä voisi päätellä, että sopii paremmin luontoon kuin valkotiilitalo holveineen. Tontin paikka olsi siinä sivistyksen ja sivistymättömyyden rajamailla.

    No tuossa asumuksessamme olisi se vika, että jos se olisi keskellä sivistystä, niin rakennustarkastaja saattaisi vaatia yhtäläisiä kattorakennelmia ja yhtäläisiä värejä, joten ehkä joutuisin laittamaan siihen sitten vaikka jiirittömän tai jiirillisen punatiilikaton. Riippuu sivistyksen väreistä ja malleista.


   • Ali-Baba

    Edson! Ainakin sinusta tuli isona se joka virtuaalisesti "joutuu" tekemään kaiken minkä minä virtuaalisesti olisin halunnut tai haluaisin tehdä. Siis eräänlainen virtuaalinen puuseppä-keksijä


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Edson! Ainakin sinusta tuli isona se joka virtuaalisesti "joutuu" tekemään kaiken minkä minä virtuaalisesti olisin halunnut tai haluaisin tehdä. Siis eräänlainen virtuaalinen puuseppä-keksijä

    Kyl me ollaan aika virtuaaleja. Suojelkaamme myös naaleja.

    Ilman virtuaalia ei voi oikein hyvin. "Kaikki oli hyvin ennen" taas saa aikaan hjumoria eli pidentää ikää. Mutta sieltä voi myös poimia mansikoita, sieltä entisestä ajasta. Esimerkkinä sopii vaikka tuli. Ja siis tulitikuista en luovu, en.

    Olikohan se Who, joka sanos jossain, että kuhan pidetään huoli myös omista roskista. Tää ei ny liittynyt mihinkään muuhun kuin yhtäkkiseen mielen liikkeeseeni.

    Saatanpa ottaa virtuaalisesti tänään pestin isoon purjelaivaan, mutta mastoon en kiive. Muistelen nyt aikaa, jolloin seisoin merimiesvälityksen ovella vuonna yks ja kaks


  • edson

   Ja sitten tähän päivään ja lainaan Alia

   "Sen minä tässä välissä sanon, että auton parkkeeraajalle aivan perkeleelliset kelit."

   Minä lavennan että perkeleen lumi, nyt tulee nuoskaa. Onneks emme ole vielä tilanteessa, että yhtäkkiä sataisi vaikka 50 senttiä ja seuraavana päivänä toiset viiskytä senttiä. Alkas naamat vakavoitua niillä aamuteeveen juontajillakin.

   No joo, emme me mitään voi luonnon voimille. Onneks. Hattua on myrskyillä syytä pitää kiinni eikä merelle oo asiaa ja pipot päähän pakkasella ja vällyhousut jalkaan. Jumal'auta, jos ruokakin loppuu kaupasta eikä sinne pääse ja juomavesi on mitä on, jos sitä on. Näinhän se on maailman monessa kolkassa

   Täytysköhän alkaa viritellä jalkajousta?

   Voi hitto näitä mietteitäni, vaikka on Salpausselän kisatki

  • edson

   Helevettiikös sitä ammua Ali tänne houkuttelet ?

   Jos tulee, niin sen on parasta pysytellä vaan niissä korkeakulduurimusiikeissaan, sillä kaikki muu sieltä päin on ajattelun halveeraamista.

   Tää oli ilkeä kirjoitus, mutta en voi mitään, jos näen punaista sen jorinoista. Jo pelkkä nimmari saa niskavillani pystyyn.

   • Ali-Baba

    Mitä ihmettä. Minä olen aina luullut että sinä vähän tykkäät amummusta.! ;)

    Tänne kirjoittanut kritiikki nimimerkki sen sijaan on ihan tunnistettavissa, eikä mikään satunnainen seuraaja, jollaisia tälläkään ketjulla ei lainkaan ole. Tämähän on esiintynyt "satunnaisena" vierailijana monesti ennenkin molemmilla ketjuilla.

    Ja aivan objektiivisesti täällä ei minun muistini mukaan koskaan ole kielletty ketään tulemasta kirjoittamaan. Siitäkään huolimatta että ceetä, amummua, hh riitua ja akenttia ainakin minä olen suoraan pyytänyt joskus vierailemaan

    Olin itsekin harjoittelemassa Rellun irroittamista pikaparkista ja sen verran oli vesi kovettanut ja sulattanut sitä 10 cm sohjopohjaa, että heti sain liikenteeseen. Ajelin vähän lämpimikseni ja laitoin sen nyt toisin päin pikaparkin toiseen päähän kun omaan maksuparkkiin ei vieläkään mitään asiaa. Jopa minun parkkipuoleni keskiajokaista oli ihan veden vallassa. No se takaa että se upottava sohjo aika nopeasti vähenee ja kenties jo huomenna voi palata omalle paikalleen

    Päinvastoin kuin Who, minä ajelin pääteitä pitkin ja ne ovat aivan sulat. Ongelmia ovatkin juuri nämä pihakadut ja parkkipaikat. Luulisi kuitenkin Whon suuren ja painavan diesekonelimousinen purevan sohjoonkin?


  • Dr.Whoo

   Nuoskasta puheenollen, meinasin osua noin kolmeen taloon tullessani äsken kotioppäin noita auraamattomia pikkuteitä pitkin. Ja selvinpäin ollahan.

   Miun puolestain suapi tänne kirjoitella kuka vaan, ja kirjoitella mitä vaan. Mutta jos ihan pehmosia kirjoittelee, pitää sitten kestää myös mahdollinen kritiikki kuin mies.

   • Kritiikki

    "pitää sitten kestää myös mahdollinen kritiikki kuin mies."

    Aivan ulkopuolisena näistä ketjuista, olen hieman seurannut "kolmen herran" Porinapataa suhteessa Elämän naisiin, ja tullut siihen tulokseen, että nämä herrat eivt ole niitä kaikkein "vahvimpia" kestämään mitään heihin kohdistuvaa (tai luuloteltua) kritiikkiä - toisin kuin sanon aivan puolueettomasti - naiset.


   • amummu

    "... jos ihan pehmosia kirjoittelee, pitää sitten kestää..." Siltä varalta, että...: koskeekos se kaikkia eikä vain minua?;))


   • Dr.WhooÄ
    amummu kirjoitti:

    "... jos ihan pehmosia kirjoittelee, pitää sitten kestää..." Siltä varalta, että...: koskeekos se kaikkia eikä vain minua?;))

    Kyllä kyllä, nimenomaan ja varsinkin kaikkia koskee. Putelilla käynnit lasketaan tosin lieventäviksi asianhaaroiksi..


   • amummu
    Dr.WhooÄ kirjoitti:

    Kyllä kyllä, nimenomaan ja varsinkin kaikkia koskee. Putelilla käynnit lasketaan tosin lieventäviksi asianhaaroiksi..

    No, jos aloitan: "otin vähän neuvoa antavaa", niin pehmosetkin puheet menee sallittujen lokeroon:) Hyvä tietää.


   • aurora5
    Kritiikki kirjoitti:

    "pitää sitten kestää myös mahdollinen kritiikki kuin mies."

    Aivan ulkopuolisena näistä ketjuista, olen hieman seurannut "kolmen herran" Porinapataa suhteessa Elämän naisiin, ja tullut siihen tulokseen, että nämä herrat eivt ole niitä kaikkein "vahvimpia" kestämään mitään heihin kohdistuvaa (tai luuloteltua) kritiikkiä - toisin kuin sanon aivan puolueettomasti - naiset.

    Päinvastoin, hyvä Kriitikko, herrojen troikan päällikkö houkuttelee Elämän naisia tänne yhä uudestaan, jopa niitä, joista ei ole mitään tietoa ollut pitkään aikaan. Houkuttelemisena voi pitää myös hänen veriviholliseensa suuntautuvaa kieroa vikittelyä. Esim. sinua Kriitikko hän epäilee minun valehahmokseni.

    Luin juuri Stephen Kingin uusimman romaanin Ulkopuolinen, jossa yliluonnollinen hahmo esiintyy kahtena ihmisenä samaan aikaan. Niin taitava naamioituja en sentään ole, vaikka otan toki suurena imarteluna, että minua pidetään sinunkaltaisesi fiksun hahmon toisintona.


   • Ali-Baba

    No ilmestyihän se ihmisen Nemesis ( lue vainolainen) sietä omana henkilönään!
    Eihän pirukaan pysy koskaan kaukana.


   • Nemesis2
    Ali-Baba kirjoitti:

    No ilmestyihän se ihmisen Nemesis ( lue vainolainen) sietä omana henkilönään!
    Eihän pirukaan pysy koskaan kaukana.

    Nemesis on kohtalotar. En tuollaisen otuksen kohtalottarena halua olla, Olet liian arkipäiväinen.


   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Päinvastoin, hyvä Kriitikko, herrojen troikan päällikkö houkuttelee Elämän naisia tänne yhä uudestaan, jopa niitä, joista ei ole mitään tietoa ollut pitkään aikaan. Houkuttelemisena voi pitää myös hänen veriviholliseensa suuntautuvaa kieroa vikittelyä. Esim. sinua Kriitikko hän epäilee minun valehahmokseni.

    Luin juuri Stephen Kingin uusimman romaanin Ulkopuolinen, jossa yliluonnollinen hahmo esiintyy kahtena ihmisenä samaan aikaan. Niin taitava naamioituja en sentään ole, vaikka otan toki suurena imarteluna, että minua pidetään sinunkaltaisesi fiksun hahmon toisintona.

    Taidan heittäytyä tosi tylyksi ja kirjoittaa kuin mies. Naiset kestäkööt kritiikin kuin naiset.

    Siis en missään nimessä kehota ketään kirjoittamaan tänne. Sit jos joku kirjoittaa, niin kirjoittakoot. Mitenhän minusta tuntuu, että juuri näin on laita kaikkien avointen saittien kanssa. Toista se on tuolla nypläyskerhossa. Mut jos ammu kirjoittaa muusta kuin korkeamusiikista tänne, niin sen kannatas ensin kysyy tietäviltä kavereiltaan, mitä kirjoittaa, ennen kuin taas joutuu jälkikäteen heiltä kyselemään, että mitens se olikaan oikein. No, jos sit istuu vaikka nimettömät anopit kerhossa, niin voihan heittää vinkkejä muille anopeille ihan täälläkin. No täällä ei oon anoppeja juuri ollut, joten ehkä se nypläyskerho sopii ammumisille kuitenkin paremmin. Horiop ammu.

    Ai mikä on toista täällä? No se, että kun on hiljaisempaa kudontapiirissä, niin hirveetä pinnistystä että kudonta jatkuisi. Meit ei hiljaisuus niin haittaa.

    No nyt ku tänne on tullut kolme taas meittin lisäksi hetkeksi, niin teenpä hieman analyysiä. Aurora on ainoa, jolla oli asian tynkä eli kertoi lukeneensa, mitään muuta sitten ei odotetusti sieltäkään irronnut. Kertoi muka Alin olevan se, joka "kutsuu" kirjoittajia ja ei huomaa, mitä itse tekee jatkuvasti. Mä oon taas antiAli, joka kehottaa sekä häippäämään että kutomaan. Ammulta ei sitten yhtikäs mitään tullut, sama kuin kriitikoltakaan, joka ei osaa oikein kunnolla kirjoittaa edes. Se erottaa "kritiikin" "arasta". Pelkkää tyhjää kaikki tyyni.


   • Ali-Baba

    Jatketaan siis vaan hienojen talojen rakentamista ja puun suojelua :)

    Ei se minusta haittaa välillä sondeerata olisiko enemmän yhteinen keskustelu mahdollista, mutta edelleenkin nihkeältä näyttää.
    Minä ihan oikeasti haluaisin yhteisempää kirjoittamista mutta kun minutkin on valittu, ja korosta n edelleenkin aivan valheellisin ja keksityin syin, vainottavaksi ja Edsolventilla taas syistä joita en ole alussa tunnistanut ja jonka jatkuvuutta en edelleenkään ymmärrä, ihan oma "kisansa" niin kyllä se kahdelta ketjulta näyttää.
    Minun toiveeni jää kuitenkin voimaa, että älykkäät ja kohtuulliset naiset kävisivät välillä täälläkin kirjoittamassa.

    Missään tapauksessa jonkuin ilkeämielisen kirjoituksen siellä tai täällä vuoksi, ei kirjoittamisen kannata antaa vähentyä, jos jotain kirjoitettavaa on. Nopeasti vaan ohi ja takaisin asiaan.


   • edson
    amummu kirjoitti:

    "... jos ihan pehmosia kirjoittelee, pitää sitten kestää..." Siltä varalta, että...: koskeekos se kaikkia eikä vain minua?;))

    Kyl se koskee just sua, sillä sinä et muuta osaa kirjoittaa kuin pehmoisia.

    Pliis, nauti mieluummin siitä ainoasta todellisesta vapaudesta, ajattelun vapaudesta, mutta pyri muuten täyteen hiljaisuuteen, siis älä ihmeessä päästä ajatustasi ilmoille. Huomaat, että se helpottaa. Ehkä.


   • amummu
    edson kirjoitti:

    Taidan heittäytyä tosi tylyksi ja kirjoittaa kuin mies. Naiset kestäkööt kritiikin kuin naiset.

    Siis en missään nimessä kehota ketään kirjoittamaan tänne. Sit jos joku kirjoittaa, niin kirjoittakoot. Mitenhän minusta tuntuu, että juuri näin on laita kaikkien avointen saittien kanssa. Toista se on tuolla nypläyskerhossa. Mut jos ammu kirjoittaa muusta kuin korkeamusiikista tänne, niin sen kannatas ensin kysyy tietäviltä kavereiltaan, mitä kirjoittaa, ennen kuin taas joutuu jälkikäteen heiltä kyselemään, että mitens se olikaan oikein. No, jos sit istuu vaikka nimettömät anopit kerhossa, niin voihan heittää vinkkejä muille anopeille ihan täälläkin. No täällä ei oon anoppeja juuri ollut, joten ehkä se nypläyskerho sopii ammumisille kuitenkin paremmin. Horiop ammu.

    Ai mikä on toista täällä? No se, että kun on hiljaisempaa kudontapiirissä, niin hirveetä pinnistystä että kudonta jatkuisi. Meit ei hiljaisuus niin haittaa.

    No nyt ku tänne on tullut kolme taas meittin lisäksi hetkeksi, niin teenpä hieman analyysiä. Aurora on ainoa, jolla oli asian tynkä eli kertoi lukeneensa, mitään muuta sitten ei odotetusti sieltäkään irronnut. Kertoi muka Alin olevan se, joka "kutsuu" kirjoittajia ja ei huomaa, mitä itse tekee jatkuvasti. Mä oon taas antiAli, joka kehottaa sekä häippäämään että kutomaan. Ammulta ei sitten yhtikäs mitään tullut, sama kuin kriitikoltakaan, joka ei osaa oikein kunnolla kirjoittaa edes. Se erottaa "kritiikin" "arasta". Pelkkää tyhjää kaikki tyyni.

    "... niin teenpä hieman analyysiä". Millähän eväillä sinä siihen luulet kykeneväsi! On sulla suuret luulot itsestäsi.


  • Ali-Baba

   Kahtokeepas Edsolvent ja Huu tätä BBC esittämää filippiiniläistä neljan tunnin pystytystalolaatikkoa joka hiukan muistuttaa niitä kontti ja parakki asuntoja joita saa esimerkiksi Kiinasta täysin avimet käteen pohjalta tehtaalta 30 m2 kokoisin noin 3000 dollarilla kappale. Tämä Bambusta rakennettu mutta yhtälailla pinottava tai vierekkäin liitettävä taloyksikkö tuskin sen enempää maksaa. Tuollainen olisi aivan helppo melko pienellä lisäkustannuksella esirakentaa muutamalla elementillä suomalaisenkin eristystarpeen kattavaksi ja sitten vaan paikoilleen ja yhdistys kaavoitettuun veteen, viemäriin ja sähvöön. Sopisi kaupunkien kaavoittmille asuntoalueilla keskustojen reunoille monenöaiseen käyttöön. Sinkut, eläkeläiset, matalapallkkatyöntekijät, työhön tulleet maahantulijat ja joissain paikoissa hiukan muista erillään jopa asunnottomille ja ns. sosiaalitapauksille jotka yhteiskunnan on hoidettava.
   http://www.bbc.com/capital/story/20190207-the-tiny-home-that-can-be-built-in-four-hours

   Esimerkiksi Uusikaupunki joka yhtäkkiä joutui lisätyn työvoiman takia rajuun asuntopulaan olisi tällaisilla voinut ainakin välivaiheena asuttaa työpaikkaa varten aivan järjellisellä hinnalla

  • Ali-Baba

   Tämä alkaa tässä viikonlopun aikana taas lähennellä sitä aikoinaan säädettyä 300 kommentin rajaa. Laitan viikonlopun kuluessa uuden ketjun alulle ja kuten viimeksi sanoin otan järjestysnumerossa vähän loikkareita jotta lähenisimme historiallista näidenkin ketjujen määrää

  • Ali-Baba

   Kävin täässä iltakymmenen jälkeen vähän pihaa ja pikaparkkia vakoilemassa ja nyt on satanut sen verran että ainakin tässä pikaparkin kohdalla se petollinen paksu sohjokerros mihin renkaat uppoaa on tainnut sulaa niin että pohja on jo riittävän kovaa että irti pääsee ilman apua. Näin ainakin täällä Kaupungissa ;). Oman maksupaikan tila selviää sitten huomenna, mutta kai sekin on paljon parantunut. Toivotaan ainakin

   • amummu

    Minäkin olen "ottanut tyypit" sekä autolla että jalkamiehenä noissa melkoisissa mössöissä. Koirat olivat hoidossa, ja niiden kanssa piikkikengilläkin oli työlästä lenkkeillä, kun piikit eivät tavoittaneet kovaa pintaa paksussa sohjossa. Mutta selvittiin kunnialla; kukaan ei kaatunut.

    Autolla kävin ajelemassa juuri vähän aikaa sitten hakemassa "nuorisoa" yöjunalta. Paikka paikoin oli kyllä semmoista perunapeltoa, että sai pelätä jumiin jäämistä; auroja ei ole niillä väylillä nähty kuin eilen, ja jälki on sen mukaista. Mutta pääsin kuin pääsinkin irti kaikista kasoista. Tosin paluumatkalla oli sen verran raavasta miestä kyydissä, että olisivat nostaneet Picassoni yli sohjovallien.

    Vaan nyt unten maille. Uusi päivä ja uudet kujeet mielessä.


   • edson
    amummu kirjoitti:

    Minäkin olen "ottanut tyypit" sekä autolla että jalkamiehenä noissa melkoisissa mössöissä. Koirat olivat hoidossa, ja niiden kanssa piikkikengilläkin oli työlästä lenkkeillä, kun piikit eivät tavoittaneet kovaa pintaa paksussa sohjossa. Mutta selvittiin kunnialla; kukaan ei kaatunut.

    Autolla kävin ajelemassa juuri vähän aikaa sitten hakemassa "nuorisoa" yöjunalta. Paikka paikoin oli kyllä semmoista perunapeltoa, että sai pelätä jumiin jäämistä; auroja ei ole niillä väylillä nähty kuin eilen, ja jälki on sen mukaista. Mutta pääsin kuin pääsinkin irti kaikista kasoista. Tosin paluumatkalla oli sen verran raavasta miestä kyydissä, että olisivat nostaneet Picassoni yli sohjovallien.

    Vaan nyt unten maille. Uusi päivä ja uudet kujeet mielessä.

    Älä helvetti, oot aika "tyyppi" raavaitten "miesten" keskellä.

    Kyl nää kesämökkituristit kevytlapioineen vois pysyy lunta luomassa kotonaan. Pelkkiä korkokenkäimmeisiä koirantalutusremmeineen ja konserttisaleineen.


  • Dr.Whoo

   +3, eikä edes sada tällä hetkellä, outoa.

   Tota sohjoa riittää tossa pihassa edelleen, pitäneekö sitä mennä lapioimaan jotta raskas diesel- limousine pääsee kulkemaan arvokkaasti? Tosin se on pelkkä ajotekninen kysymys että pääsee paksussakin sohjossa etenemään; mahdollisimman kevyellä kaasulla hitaasti kiirehtien, eli vauhtia koko ajan sen verran ettei jää kiinni.

   Asiasta toiseen, niin lieneekö kohta aika julistaa kansallinen hätätila vanhuksien heitteillejätön vuoksi näissä bisnes "hoiva" kodeissa? Pahinta on, että meillä ei tällä hetkellä ole hallitusta joka kykenisi, tai edes haluaisi asialle mitään tehdä.
   Timo Sonnihan kertoi hallituksen kannan asiaan selkokielellä: sata hävittäjää tarvitaan välttämättä, rahoja ei niin vain voi panna vanhustenhuoltoon. Samoin tuhat uutta poliisia kuulemma tarvitaan. Ehkä nämä käyvät sitten pamputtamassa hoivakotien rähisevät vanhukset hiljaisiksi?

   • amummu

    "...mahdollisimman kevyellä kaasulla..." Ja neliveto päälle!


   • edson
    edson kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Korjaan.

    Siis oli poistettu mainio kommenttini Sonnista, ei kommenttisi.


  • edson

   Kyl me ollaan haavoittuvaisii, kunhan vielä pyryt sun muut myrskyt voimistuvat.

   Urheiluki on haavoittuvainen ja siksi se on alkanut kampanjoida päästöttömästä urheilusta, missä jääkiekkoilijat seuroineen kuulemma ihan kärjessä. Kaljaa pahvimukista. Menis ny äkkii EHT ohi huomaamatta, sillä siellä sitä matkustetaan eestaas.

   Ihmisten pelleilyllä ei ole rajoja. Ainoat rajat voidaan asettaa jyrkillä kielloilla ja laeilla.

   Eilennäkös se oli, kun ykkösaamussa kertoi hallinto-oikeuden pressa, että lainsäätäjä on keksinyt pykälän johonkin, mikä vapauttaa maat humanitaarisen maahantulon eli pakolaisuuden vastaanotosta ja tällä tarkoitetaan mm. sitä, että kuivuus, nälänhätä, vesien nousu eivät voi olla perusteina hakea turvapaikkaa.

   Siis peruutan tuon jyrkkien lakien ja kieltojen ihmisten pelleilyä estävän lainsäädännön, sillä pellejähän nuo lainsäätäjät ovat. Luovat lakeja turvapaikoista, vaikka niitä turvapaikkojakaan ei pian ole missään.

   UGH

  • Ali-Baba

   No juupeli, 3+C on täälläkin, sateisen harmaata ainakin kehä komelle asti. Oma parkkiruutu oli edelleenkin sen näköisessä tilassa että ihan heti en sinne autoa lykkäis. Jos saa väylään ujutettua niin koska saa pois on kysymys. Yritän keplotella tuossa pikaparkissa ainakin huomiseen. Parkkipaikalla ei toistaiseksi ole käynyt minkäänlaista lumen tai sohjon siirrintä, eikä Heka kalustoa juurikaan näe pihoilla tai pihakaduillakaan muuta kuin välittömästi lumimyräkän jälkeen auraamassa ne pakolliset kulkutiet.
   Keskiviikkona pitäisi ainakin saada wankkuri sen verran liikkeelle, että pääsisisi arvauskeskukseen varaamaan aikaa kun ei onnistunut perjantaina jolloin ei ollut yhtään aikoja varata ja pyydettiin tulemaan uudestaan keskiviikkona yrittämään jos aikoja löytyisi. Se on juuri tuo ongelma mikä sotessa pitäisi saada hoidettua eli tervari lääkärit joke tekemään oikeasti vastaanottoja tai kouluttamaan lisää lääkäreitä tervareihin tai palauttamaan ne lääkäreiden omat huoneistovastaanotot, jotka toimivat erinomaisesti edelleenkin maailmalla, mutta meillä tapettiin vuoden 1972 "uudistuksessa".

   Miten ihmeessä jossain erämaassa, Pehmoisissa, tää homma toimii?

   • Cee-Lila

    Kun U lähti eilen hakemaan poikaamme Vantaalta, meinasi jäädä autollamme kiinni jo omalle parkkipaikalta johtavalle sivutielle, että pääsi päätielle, joka sekään ei ollut vielä varsinainen päätie, mutta on sellainen, mitä pikkubussikin ajaa talomme ohi kaksi kertaa tunnissa. Pääsi siitä kuitenkin auton maha lumitöyrästä sutien. Meillähän on autossamme vain kitkat. Tiedä, olisiko nastat auttaneet yhtään sen paremmin. Maksullista parkkipaikkaame ei myöskään hoida se firma, jolle siitä maksamme. Se ei kuulu taloyhtiömme aurauskohteisiin.


   • Ali-Baba

    inullakin on kitkat, mutta se viime päivien sohjo oli sellaista laatua että eipä siinä nastatkaan olisi auttaneet. Nyt kun se kova sohjo on sulanut ja esiin tullut vanha kovempi jää niin nastoista olisi nyt apua kitkoihin verrattuna.
    Kyllä nämä kelit ovat koetelleet jokaisen parkeeraajan hermoja. Itse maanteillä on tilanne käsittääkseni kohtuullinen. Ihan keskellä pahimpia lumimyräköitä oli sielläkin hankalia hetkiä


   • edson

    Hellou, terveisiä erämaasta, missä toimiin ainakin vessat. Periaatteena se, että jos viemäri tukossa, niin puucee toimii. Lisäksi erämaassa ei uskota VR-kiskojen vievän etelään sen paremmin kuin Omnibussin vievän yhtään mihinkään. Puuceen lisäksi täällä aletaan kiinnittää huomiota paikallisliikenteessä hevoskuljetuksiin, kunhan raviväki hieman suostuu vauhtia hellittämään. Koska tänne ei tule koskaan lääkäriä, joka vastaanottaa kotonaan, niin kanferttitipat ja sokeripalat ovat suosiossa. Samoin kuppaus, mitä myös harrastetaan oikeistopiireissä, mutta eri tavoin.

    No mietin hiukka vuoden 1972 jälkeistä aikaa. Metodinani on mielikuvitus. Jospa vasemmisto näki jo silloin, että vaarana on terveydenhoivan lisäksi myös koulunkäynnin, vanhusten hoivan, hammashoivan, lasten hoivan eli päiväkotien, toimeentulotukien ... vieminen ainoastaan yrittäjäpohjalle. Siis optionjakopohjalle. Juu ja varmistukseksi optioiden jatkuvuudelle on oikeistossa pidetty tärkeänä myydä kaikki, siis kaikki, suurille yrityksille, mieluummin kansainvälisille sellaisille.

    No optionjakopohja toimeentulotuen jakamisessa on hiukku kiemurainen juttu, joten tähdätty siinä mieluummin siihen, että toimeentulon jako olisi vapaaehtoista, aivan kuten Sonnin puolueen ehdotus kehitysyhteistyörahoista.


  • Ali-Baba

   Taitaa olla aika katsella löytäisikö esimerkiksi tunnin sisällä nukkumattia.
   Menihän taas ohi tämäkin viikonloppu ja huomenna pitäisi yrittää sijoittaa polle omaan pilttuuseensa tuosta näköalapaikalta.
   Katsotaanpa mitä uusi viikko tuo tullessaan. Tämäkään ketju ei vielä saanut 300 netto lasiin mutta onhan se uusi valmiina sitten kun saa
   Ovatko kaikki huomanneet että ansiosta ja vihoviimein ovat rahastaja pörssihoiva ja terveysyhtiöt tikun nokassa.
   Minä vaan pelkään että kunhan vaalit on ohi niin kukaan poliitikoista ei enää muista mistä nyt helmikuussa korkeasävelisesti kirjoiteltiin ja oikeat sekä tarpeelliset mutta todellisuudessa aika halvat uudistukset jäävät toteutumatta tai korvataan jollain tosi kalliilla systeemillä missä poliitikkojen kaverit rahastava ja sitten muistavat heitä palkkioviroilla ja tuella vaalityöhön, eller hyr?
   Pehminenhan on minulle ihan tuntematon maailma mutta olen luonut siitä kivan virtuaalisen maailman ja ihmettelen miten ihmessä sen korvissä tönöissä asustavat luontoa kunnioittavat ihmiset mutta hiukan yksilölliset saavat tarvitsemansa hoivan. Kukaanhan ei ihan ilman sitä selviä. Siitä selviävät vain rohkeimmat jotka uskaltavat kaatua saappaat jalassa oli hoivaa tai ei.
   Minulla ei ole erityisiä vaatimuksia kun olen myös tähdenlento ja soolona pääosan elämääni planeettaa kolunnut. Hetkeäkään en missään toimessani ollut rahan vuoksi vaan saavuttamisen ja kohtalaisen elämän vuoksi. Haluaisin antaa viisautta nuorille aikuisille toimia vielä viisaammin, Se saatta osin jopa sosiaalisilla ketjuilla keskustelemisell. Paljon kommentoin ja omalla nimellä erään kansallisestgi arvistetun nettilehden sivuilla jossa monet poliitikot ja asiantuntgijat kirjoittavat ja ilmeisesti lukevat. Nyt on nimittäin poliitikkopuoleltakin alettu han yksilöidysti vaati mini korjaavia ja valvontatoimia mitä olen esittänyt pakolliseksi parannustoimeksi

   Kokonaisuudessahan meillä ovat asiat aivan hyvin, mutta niitä haluttaessa voitaisiin help
   olla ja jopa voitolla parantaa.
   Esimerkiksi metsänhoidon ja korjuun sekä käytön raju uudistus millälakkautetaan kantojen repiminen ja metsäpohjien konerikkominen mikä vaspauttaa yksitään enemmän hiiltä kuin ohuisiin puihin vähäjalosteisiin sellupatoihin on jätetty. Puun ikää olisi nkoistgettava keskimäärin 20 vuotta, avohakkuutg lopetetava ja pyrittävä valmiin puun leimaamiseen käytettäväksi. MTK jujssit vaan ovat sokeita nopeasti kiertävälle halpapuulla. Siksi metsiemme parantamisesksi seuraatvat 20 vuotta pitaisi tuoda sellu ja sahapuuta ainakin 39 miljoonaa kuutuiota vuodessa jotta saavutettaisiin se 20 vuoden keskimääräinen puun iän nous mahdollisimman nopeasti ja volitaisiin palauttaa laadukasta koneellisen puunjalostuksen ja puuelementtituotetta jmoista nopeasti klak klak periaatgteella pystytetään eri mokoisa tiloja esirakennettun virtaan, veteen ja wiemäriin

   Maataloudessa taas ämmien ja isäntien olisi otettava ote oman tilan tuotteiden lähimyhyntivalmistuksesta vaikkapa Jussien keskinäisen myymälän kautta. Erilaiset lihatuotteet, meijerituotteet ja jopa tillan puista saahattua laatulankkua ja muuta puutavaraa,

   Silloin voidaan hyvän asian avulla saada patologiset känkkäränkätkin katsomaan miten hyvää seuraa

   • edson

    Kyllä kyllä, uusi suomi on varmaan ihan hyvä foorumi

    Ja löytyyhän sieltä "jyviä" ent. lehden Uusi Suomi vankasta oikeistolaisesta kannattajakunnasta ... oliko se joku Rivakkaniemi vai ... ja joku Bogdadoffi (miten lie kirjoitetaan) kärpäslätkällä tapettava kokkari. No se kärpänen ei ehkä kirjoita sinne U Suomeen, mutta saa aikaan oksennusreaktioita Hesassa aina kun aukaisee suunsa.

    Eli minulle aivan liian oikeistolainen "lehti" vaikka sinne kirjoittaa muutkin.

    Voi olla, että asenteessani on tarkistamisen varaa.

    Lähteekö kaikki liikkeelle länsimaisen koulutuksen yhdestä tukipilarista? Väitän sen olevan kilpailu pärjäämisestä ja nimenomaa käyttövoimana kilpailu. Kysyn vaan, että kenen kanssa kilpaillaan?

    Tulitikun keksimisen jälkeen on meinaan savuja tuprunnut. Huono lause, mutta olkoot. Eteenpäinhän sitä on menty, jos vaikka aatellaan, että ihminen elää kauemmin, lisääntyy turvallisemmin ja ja ja ... kuka määrittelisi eteenpäin menon? Ja mikä olisi se eteenpäin menon fokus? Helevetti, että tännekin se fokus vaan tupataan !!! Niinku.


   • Ali-Baba
    edson kirjoitti:

    Kyllä kyllä, uusi suomi on varmaan ihan hyvä foorumi

    Ja löytyyhän sieltä "jyviä" ent. lehden Uusi Suomi vankasta oikeistolaisesta kannattajakunnasta ... oliko se joku Rivakkaniemi vai ... ja joku Bogdadoffi (miten lie kirjoitetaan) kärpäslätkällä tapettava kokkari. No se kärpänen ei ehkä kirjoita sinne U Suomeen, mutta saa aikaan oksennusreaktioita Hesassa aina kun aukaisee suunsa.

    Eli minulle aivan liian oikeistolainen "lehti" vaikka sinne kirjoittaa muutkin.

    Voi olla, että asenteessani on tarkistamisen varaa.

    Lähteekö kaikki liikkeelle länsimaisen koulutuksen yhdestä tukipilarista? Väitän sen olevan kilpailu pärjäämisestä ja nimenomaa käyttövoimana kilpailu. Kysyn vaan, että kenen kanssa kilpaillaan?

    Tulitikun keksimisen jälkeen on meinaan savuja tuprunnut. Huono lause, mutta olkoot. Eteenpäinhän sitä on menty, jos vaikka aatellaan, että ihminen elää kauemmin, lisääntyy turvallisemmin ja ja ja ... kuka määrittelisi eteenpäin menon? Ja mikä olisi se eteenpäin menon fokus? Helevetti, että tännekin se fokus vaan tupataan !!! Niinku.

    Se netti US on sillä lailla mielenkintoinen, että sinne nykyisin menneisyydestään huolimatta kirjoittavat kaikkien ideologioiden ja toiveiden edustajat eikä kenelläkään näytä olevan selvää enemmistöä. Mikä oleellisinta on, että lehden blogeihin ja välilklä artikkeleihinkin tulevat esiintymään silmää tekevät poliitikot ihan nimella ja ilmeisesti juuri poliitikko-ja tavallaan asiantuntijapiirit lukevat US, kun enää ei voi mennä Hösarista takuuseen. Ero on myös siinä, että US ei lainkaan sensuroi väärän ideologian tai valinnan vuoksi kuten HS vaan kaikki missä ei ole suoranaista törkeyttä tai henkilöloukkausta julkaistaan.
    Kirjoittajiahan siellä ei varmaankaan yli sataa ole kokonaisuudessakaan.
    Se on siis käyttökelpoinen ja mahdollisesti kuunneltava kanava


   • edson
    Ali-Baba kirjoitti:

    Se netti US on sillä lailla mielenkintoinen, että sinne nykyisin menneisyydestään huolimatta kirjoittavat kaikkien ideologioiden ja toiveiden edustajat eikä kenelläkään näytä olevan selvää enemmistöä. Mikä oleellisinta on, että lehden blogeihin ja välilklä artikkeleihinkin tulevat esiintymään silmää tekevät poliitikot ihan nimella ja ilmeisesti juuri poliitikko-ja tavallaan asiantuntijapiirit lukevat US, kun enää ei voi mennä Hösarista takuuseen. Ero on myös siinä, että US ei lainkaan sensuroi väärän ideologian tai valinnan vuoksi kuten HS vaan kaikki missä ei ole suoranaista törkeyttä tai henkilöloukkausta julkaistaan.
    Kirjoittajiahan siellä ei varmaankaan yli sataa ole kokonaisuudessakaan.
    Se on siis käyttökelpoinen ja mahdollisesti kuunneltava kanava

    Joo, minä en voi sinne kirjoittaa, sillä jo se toivomus, että Elo ryhtyis elottomaksi on minun tyylini, menee siis läpi tai ei. Ja Soini on Sonni, kiitos whoon mainion väännöksen.

    Voisi sanoa, että konsensusta en etsi, en enää koskaan eli politiikkaan en sopisi missään nimessä. Hetken kuuluin vihreisiin, mutta seuraavaksi ehkä ... ja varmaan en ole siinäkään tapauksessa puolueen linjoilla.

    Niinpä niin. En mene enää takuuseen mistään lehdestä, vaikka sanovatkin pyrkivänsä mahdollisimman paljon objektiivisuuteen.


  • Ali-Baba

   Sitten ketjun lähes loppukommentteihin suuria ja hämmästyttäviä uutisia, stora nyheter:

   Pihoillamme oli tästä aamusta alkaen lumikauha ja lumenkuljetusautot töissa. Veivät melkoisen osan näistä pihakasoista. Juuri n. klo 12 kun palasin olivat parkkipaikaala kauhomassa nurkkaan ahdetut kasat pois. Pikkuisen huolimattomasti taa auraten niin että se lumivalli käännettiin parkissa olleiden autojen eteen vastapuolellani ny. Omalta puoleltani oli nyt isompoi lumenkertymä kuupattu pois ja sain kuupan lähdettyä pollen omaan pilttuuseen niin että se mahdollisesti lähtee haluttaessa uloskin.

   Tämä jäljellä oleva kova tai jäinen sohjo on sellaista mikä hoituisi van sellaisilla tiekarhuilla, mutta eipä ole sellaisia silmiin sattunut moneen kymmeneen vuoteen. Nyt se hoidetaan ajalla ja sulamisella.

   Sitten muut "suuret" uutiset: Vanhat uruguaylaiset nahkahanskani lähtivät lopulta eläkkeelle ja tilalla Swiss brand polyuretaanikeinonahkaiset lämpövuorauksella varustetut uudet netistä tilaamani hanskat.

   Sitten meillä kaikilla kuten Herra Huulla on omat suosikkikenkänsä jotka aina ja aina uudestaan haluavat vanhoihin jalkoihin. Minullakin nämä Sievin slipper tyyliset. Ne lähtevät nyt eläkkeelle ja otin kaapista esiin iskemättömät tarranauhalla suljettava Jomokset ja Slipper tyyliset Merrelit, Molemmat menivät nyt myös jonkin verran laihtuneihiin jalkoihin vaivatta. Talvikengätkin hyvin mahtuvat, mutta eivät villasukan kanssa. RIP sieviläiset. Täyteen palvelleena eli n. 10 vuotta kovassa kulutuksessa.

   • edson

    Kumisaapas on kaiken kelin yleisjalkine.

    Kesälläkin vilpoinen, kun pistää villasukat jalkaan. Eli minulla jo vaikeuksia näiden asusteidenkin kanssa. Paitti banaanipuun varjossa, missä kunnon rikkinäinen (lue tuulen läpäisevä) verkkopaita on jees ja vaarivainaan lyhyet tai sopivanpituiset kalsarit

    Joo ja jos katsot telkusta joskus "kaikki oli ennen paremmin" sarjaa, niin karvahattu sopii myös kesällä päähineeksi.


  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Töistä lomautettu Jasmiina äimän käkenä Big Brother -voitosta - 30 000 euroa rikkaampana kotiin!

   Hämmentynyt Jasmiina voitti kireässä kisassa Big Brother Suomi -realityn. Jasmiina sai äänistä 50,1% ja Aki 49,9%. Voittiko mielestäsi oikea kisaaja?
   Big Brother
   179
   7609
  2. Esko Eerikäinen tuo kolumbialaisen äitinsä tv:seen: Pieni Esko tuli vain 10-vuotiaana yksin Suomeen

   Tiesitkö, että pieni Esko lähetettiin Kolumbian vaaroista yksin vain 10-vuotiaana Suomeen? Lähtiessään Kolumbiasta Esko sai äidiltään muistoksi yhden
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   5762
  3. Some liekeissä! Mikko Leppilampi jättää TTK:n - Kollegat ylistävät: "Huikea ja uniikki", "The best"

   Mikko Leppilampi teki kyllä huikean uran Tanssii Tähtien Kanssa -juontajana, yhteensä 10 kautta. Mitä luulet, kuka mahtaa astua Leppilammen saappaisii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   2869
  4. Onnea Tanssii Tähtien Kanssa -kisan voitosta, Ernest Lawson!

   TTK:n voitti pystymetsästä tanssiparketille tullut Ernest Lawson ja Anniina-ope. Valitsiko kansa oikein ja voittiko oikea pari, mitä mieltä olet? ht
   Suomalaiset julkkikset
   63
   2094
  5. Onko Saramon Pekka Kiira Korven nyksä?

   Eikös Saramo lopettanut, Kiirahan sanoi, että ei ole urheilija ENÄÄ, voi olla entinen!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   1629
  6. Pikkaraisen ulosanti instassa

   Onko sillä kaikki kotona yläkerrassa... Miten lapsellisia kommentteja sillä on insta kuvissa. Laitan auringon nukkumaan. Mennään ostamaan kaunoluisti
   Kotimaiset julkkisjuorut
   226
   1276
  7. Tässä täytyy olla jotakin erikoista

   En voi ymmärtää muuten, miksi niin koukutat minua, ja minun kokemukseni on, että me kohtaamme jollakin syvällisemmällä tasolla. Eikä tunne muutu eikä
   Ikävä
   72
   1149
  8. Kyllä noita sun silmiä

   kattelis mielellään.
   Ikävä
   48
   1076
  9. Olen rakastunut suhun

   Joten kerro miten mun pitää toimia, että saan sun tunteet selville ilman kiusaantunutta ilmapiiriä? 💘
   Ikävä
   57
   1047
  10. En vain pääse sinusta irti

   Alussa yritin, yritin tosissani, mutta se kesti vain n. kuukauden, ja palasi vanhoille uomilleen. Olen pahoillani nainen. Olet linnoittautunut sydämee
   Ikävä
   66
   993