50 veenä salille ekaa kertaa?

keppi.kysyy

Onko 50 vuotiaan miehen enää mahdollista saada lihasta luiden ympärille lisää vai onko jo myöhäistä aloittaa?

Lähtötilanne on se että ikää jo 50 pituus 185 ja paino 90 kg. Lenkkeilyä harrastettu noin vuosikymmen. Ei lainkaan lihastreeniä koskaan. Kestääkö paikat edes enää tässä iässä?

7

73

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tosiviisas

   Salille vaan. Lihaa tulee varmasti. Kysyt neuvoa salin henkilökunnalta tai muilta ihmisiltä.

  • veeäm43

   Pikavoittoja on turha odottaa. Paikkojen kestävyys riippuu osaltaan liikkuvuudestasi ja tietenkin treenitavoista.
   Väistämätön tosiasia on, että sidekudokset, nivelsiteet, lihaskalvot ja jänteet ovat rappeutuneet enemmän tai vähemmän.
   Voimatason kasvaessa ne eivät elvy samaa tahtia ja siinä on oma vaaramomenttinsa. Sanoo tuon henkilökohtaisesti kokenut.
   Onko lihasmassan saaminen tärkein asia? Eikö teho ja suorituskyky kulje edellä. Kyllä siinä kylkiäisenä massaakin tulee vaikkakin vähemmän kuin body tyyliin jähyämällä.

   • homopuppeli

    Jos kysyy neuvoa kehonrakennuspalstalla niin lihasmassa on tärkein.


   • veeäm43
    homopuppeli kirjoitti:

    Jos kysyy neuvoa kehonrakennuspalstalla niin lihasmassa on tärkein.

    Onko 5-kymppisen enää järjevää panostaa pelkkään massan hankintaan kun loppupeleissä tärkeät terveyteen ja olemisen laatuun liittyvät tekijät ovat käsillä.

    Mutta kuten sanoin, kertyy lihasta järkevälläkin treenillä vaikka ei niin paljon kuin jähyämällä.


   • pillunaukko

    On tietenkin. Jos ikäsi on se mitä väität, luulisi tietävän silloin että kehonrakennustreeni on parasta ihan kenelle tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Se on koko kropan hoitoa.
    Yhtä hyvää on sauvakävely tai hiihto.

    Ei mitään. Hyvää loppuvuotta trolli43


  • lepoaika

   On ehkä mahdollista saada jonkin verran lihasta,itse en ole täysin verrannollinen mutta aika lähellä 46.5vuotta.

   Aloitin jokunen vuosi sitten aina välillä olen pois saleilta koska roppaei kestä jatkuvaa suurien painojen käsittelyä,pitää antaa palautua aika ajoin,siis kun puhutaan ns:puhtaasta treenaajasta.

   Nyt juuri aloitin tauon ja pidän sitä arviolta puoli vuotta,toki tulokset laskee mutta mitäs niistä,on nosteltava kevyillä painoilla mieluiten ettei hermosto mene sekaisin,sillä suuret painot sen saavat aikaan nopeasti.

   Olen 170cm pitkä,painoin viime kesä kun en treenannut 67kiloa,aloitin syyskuun tienoilla melko voimakkaan treenikauden ja nyt on paino 85 kilon tuntumilla .

   Rasva prosentti on arviolta 12-15% korvilla,vähän vaikea sanoa mutta edellisten mittausten perusteella on tuntuma tuohon suunilleen eli kehonkoostumus mittauksissa käyneenä.

   Se voi olla pienempikin prosenttimäärä,hauisten päällä on näkyvät verisuonet samoin kuin kyynärvarsissa ja pohkeissa.

   Syksyllä penkiltä nousi jos nyt tuota ajatusta edes käyttäs 70 + kiloa,ja nyt kun testasin yksin olessa meni 120 kg,pystypunneruksena meni ilman vauhtia 70 kiloa,pienellä hyppäyksellä jaloilla meni 80 kiloa,hauis kääntöjä meni 50 kilolla hyvin kuuden toistoja.

   Työnössä en aivan saavuttanut enään maksimia 90kiloa jonka nostin takavuosina .

   Jaloista oli mennyt puhti,prässissä ja jalkakyykyissä ei ollut voimaa edellisvuosien tapaan,pyöräilin koko viime kesän joka söi lihakset pois jaloista.

   Suosittelen tekemään kevyemmillä painoilla ettei säre itseään,ikää kun on niin nivelet ja koko paletti ei ole niin nuoremmalla,lihasta tulee mutta sekin on kiini hieman geeneistä ja mitä syö.

   5-6 kertaa jatkuva viikottainen treeni on mielestäni jo liikaa,ehkä neljällä pärjää,alussa vain kaksi kertaa viikkoon ja sitten tihentäen kolmeen ja lopulta neljään kertaan,sillä kyllä pärjää jo melko mukavasti.

   Painosi tulee nousemaan kevyesti yli sadan kilon jopa 110kg ja enemmänkinkun sinulla on noin huljakas pituus.

   • lepoaika

    Lisään tässä vielä mietteitäni.

    Kun se on hankalaa sikäli kun ei tunne omaa kehoaan miten se toimii kun on aloitteleva ja ikää on 50v.(keho muuttuu koko ajan ja voimakkaasti 50kympin jälkeen)

    Ja onko se tosiaan järkevää hankkia massaa kun se rippuu niin ihmisestä.Toki lihas on aina yleensä positiivinen juttu mutta onko sporttisuus kuitenkin se parempi vaihtoehto jos sairauksia ei ole kehossa.

    Alussa ongelmaksi muodostuu liikkeet ja näiden paino ja liikuttelu,alussa tulee hioa oikeat nostomuodot oli liike kuin liike,se on hyvin hyvin tärkeää tulevaisuutta ajatellen.

    Sitten on lihas ja nivel arkuus,joskus jopa voi olla todella pahoja lihas kipuja.Onko niitä valmis sietämään,sitten pitäs ymmärtää bodi termit,mikä on pumppi ja failureen asti jne.

    Lihasten kehittämiseen joutuu tekemään kaikkensa puhtaana ja 50vuoden iässä ,ei se silti ole myöhäistä.

    Ruokamäärät on hiljalleen nostettava suuriksi,kanaa paljon ja salaattejakin olisi syytä välissä syödä,osa käyttää jauheena vielä proteiinia mutta alussa ei ehkä heti kannata aloittaa jauheen syömistä.

    Ruoka on siis melkeinpä kovin jutuja tuossa ja treeni ja lepo,lihasta saadakseen ei kannata hirveesti sitten tehdä muuta,kuten lähteä lenkille ainakaan säännöllisesti,jos harrastaa muuta niin lihas ei kehity välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla ja tulokset on heikkoja,eli pitää keskittyä liikkeisiin ja syömiseen ja lepoa on oltava.

    Jos on tosimielessä aloittamassa treenejä niin ujostelematta vaan menee ja aloittaa kaiken alusta kuvittelematta jotain sellaista joka on mahdotonta saada puhtaana treenajana.

    Pelkkä tankokin painaa alussa eriliikkeissä yllättävän paljon ja siksi on tärkeää saada opittua se oikea nostomuoto,useimmat saleilla käviöistä ei välttämättä ole koskaan oppineet nostamaan oikea oppisesti esim:taljoissa tai muissa liikkeissä.

    Sitten pitäs suhtautua kriittisesti kun katsotaan näitä bodi koosteita,sielä on useita näyttäviä bodi henkilöitä jotka neuvovat mutta heillä on taustalla aineet eli hormoonit ja se on erijuttu kuin puhdas treenajan treenit.

    Sen virheen ajattelussa moni tekee että haluaa kireyttä ja samalla kasvattaa lihasmäärää.On nostettava massaa mieli saada lihasta,lenkkeillyt kuten tuo 10km matka on jätettävä käytännössä historiaan ,lihakset palaavat muuten pois.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   4279
  2. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   496
   1950
  3. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   76
   1724
  4. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   229
   1443
  5. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   271
   1079
  6. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   3
   1068
  7. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   963
  8. 159
   848
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   175
   822
  10. Horoskooppi: Lue tästä päivän horoskooppi!

   Suomi24 Viihde tarjoilee jokaisena päivänä jokaiselle tähtimerkille oman horoskoopin. Oletko jo lukenut tänä päivänä omasi? Lue tästä päivän horoskoo
   Horoskoopit
   5
   822
  Aihe