Kuka loi jumalan?

BlueDevil

Ensin lainaus Mark5deltä:

"Jos ateismi pitäisi paikkansa, niin silloin maailmankaikkeudella ei olisi Luojaa. Tämä merkitsee sitä, että maailmankaikkeutta ei olisi olemassakaan."

Muutenkin palstan kretut jaksavat huomautella, ettei MITÄÄN suunnattoman monimutkaista voi olla ilman luojaa.

Kysymys onkin: kuka sitten loi jumalan, jonka on loogisesti pakko olla huomattavasti monimutkaisempi kuin luomansa asiat. Muutenhan voitaisiin väittää, että yksinkertaisesta voi syntyä jotain monimutkaista, ja sehän johtaisi siihen kerettiläiseen evoluutioon...

Toinen kysymys on, että jos kerran jumalaa ei tarvitse luoda, eikö silloin olisi loogista, että muutakin monimutkaista syntyy ilman luojaa?

Toisaalta, jos jumala on ikuinen, eikö silloin jokin muukin voisi sitä olla?

Katsotaan tuleeko vastaukseksi jopa jotain järjellistä.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teisti

      Selitä ensin kastemadolle, mikä on televisio siten, että hän ymmärtää sen, niin minä kerron sinulle, miten on mahdollista, että Jumala on aina ollut olemassa.

      • ateisti

        Onko tämä ymmärrettävä siten, että sinulla on kastemadon älykkyys?


      • Liero
        ateisti kirjoitti:

        Onko tämä ymmärrettävä siten, että sinulla on kastemadon älykkyys?

        Kastematona olen syvästi loukkaantunut että minua verrataan kreationistiin. Minulla on sentään oikein hyvin ja virheettömästi toimiva tikapuuhermosto.


    • Rauhoittukaa

      Jumala on ikuinen ihmisen järjen ulottumissa oleva, kaiken alku. Jumalalle annetut ominaisuudet on ihmisen keksintöä. Uskonnot on luoneet ihmisen näköisen jumalan, pilanneet ja raiskanneet koko jumala käsitteen. Tuskin olisi tällaista jatkuvaa kinaa, ellei jumalakäsite olisi niin latautunut.

      Jumalan voi käsittää kohdaksi, jossa alkoi tapahtua liikettä, värähtelyä, elämää...Tuo värähtely on myös ihmisessä, ja rauhoittava värähtelytaajuus on lähinnä tuota jumalaa, jumalallista meissä. Pyrkikää tulemaan tietoiseksi jumalallisuudesta teissä itsessänne.

    • 'kuka sitten loi jumalan, jonka on loogisesti pakko olla huomattavasti monimutkaisempi kuin luomansa asiat. Muutenhan voitaisiin väittää, että yksinkertaisesta voi syntyä jotain monimutkaista, ja sehän johtaisi siihen kerettiläiseen evoluutioon...''


      Jumala on erittäin yksinkertainen olento. Teologiassa on käsite Divine Simplicity, jonka mukaan Jumala on yksinkertaisin kuviteltavissa oleva olento, koska hän ei koostu mistään osista.

      Toiseksi vaikka yksinkertaisesta voi syntyä monimutkaista, niin tästä ei automaattisesti seuraa että evoluutio on totta. Jos vaikka aletaan rakentaa tehdasrakennusta, niin tottakai aloitetaan yksinkertaisesta, mutta sitten rakennelma muuttuu monimutkaisemmaksi sen myötämitä pidemmälle rakennusprojektissa edetään.

      Yksinkertaisesta voi syntyä monimutkaista älyn ohjaamana. Jumalan äly on synnyttänyt yksinkertaisesta olemattomuudesta koko monimutkaisen universumin.

      ''Toinen kysymys on, että jos kerran jumalaa ei tarvitse luoda, eikö silloin olisi loogista, että muutakin monimutkaista syntyy ilman luojaa?''

      Jumala ei ole monimutkainen muualla kuin sinun omissa määritelmissäsi.

      Me tiedetään että universumi ei ole ollut olemassa ikuisesti ja menneisyydessä ei ole kulunut äärettömän paljon aikaa. Samasta syystä kuin ei ole mahdollista laskea äärettömyyteen tai miinus äärettömästä nollaan, vaikka olisi päässyt mihin lukuun tahansa, niin silti on ääretön määrä lukuja edessä.

      Siten universumin luoja on ajan ulkopuolella ja hän on luonut ajan. Eikä häntä tarvitse luoda koska ajattomuudessa ei ole alkua.

      • BlueDevil

        "Toiseksi vaikka yksinkertaisesta voi syntyä monimutkaista, niin tästä ei automaattisesti seuraa että evoluutio on totta. Jos vaikka aletaan rakentaa tehdasrakennusta, niin tottakai aloitetaan yksinkertaisesta, mutta sitten rakennelma muuttuu monimutkaisemmaksi sen myötämitä pidemmälle rakennusprojektissa edetään."

        Mutta koska yksinkertaisesta voi tulla monimutkaista, mahdollistaa tuo ajatusmalli evoluution.

        "Yksinkertaisesta voi syntyä monimutkaista älyn ohjaamana. Jumalan äly on synnyttänyt yksinkertaisesta olemattomuudesta koko monimutkaisen universumin."

        Miten yksinkertainen jumala voisi synnyttää umo0nimutkaisen universumin kehittymättä itse?

        "Jumala ei ole monimutkainen muualla kuin sinun omissa määritelmissäsi."

        Ei ole ihan minun määritelmäni...

        "Me tiedetään että universumi ei ole ollut olemassa ikuisesti ja menneisyydessä ei ole kulunut äärettömän paljon aikaa. Samasta syystä kuin ei ole mahdollista laskea äärettömyyteen tai miinus äärettömästä nollaan, vaikka olisi päässyt mihin lukuun tahansa, niin silti on ääretön määrä lukuja edessä."

        Mutta tähän vajeeseen 14 miljardiin vuoteen on mahtunut aika paljon asioita...

        "Siten universumin luoja on ajan ulkopuolella ja hän on luonut ajan. Eikä häntä tarvitse luoda koska ajattomuudessa ei ole alkua. "

        Joten kaikkea ei tarvitse luoda. Hyvä.


    • Looooooogisesti

      Miten poikamies tappoi vaimonsa?
      Tyhjässä huoneessa ollut ruumis toimi todisteena.
      Ruumiista löydetty ampumahaava, jota ei kukaan voinut havaita ilmaisi kuolintavasta.
      Todistaja näki että paikalta poistui poikamiehen näköinen henkilö joka oli näkymätön
      Toinen todistaja todisti kuullensa ettei siitä kuulunut mitään ääntä.
      Koska vihkitodistusta ei löydetty oli päivänselvää että poikamies oli naimisissa.
      Jos olisimme odottaneet tarpeeksi kauan niin poikamieheltä olisi löydetty vihkitodistus.
      Huoneessa jossa ruumista ei ollut vallitsi hämmennys
      Lapsettoman poikamiehen tytär ei ilmaantunut todistamaan.

      Siksi poikamies oli syyllinen!

      • LapsuusLirputtaaSano

        Lapsellisuutesi ällistyttää kerta toisensa jälkeen.


      • Looooooogisesti
        LapsuusLirputtaaSano kirjoitti:

        Lapsellisuutesi ällistyttää kerta toisensa jälkeen.

        En ole havainnut jankutuksissasi merkkejä siitä että kykenisit todellisuudessa ällistymään. Haluat ainoastaan uskotella että kykenisit sellaiseen. Toteat jotain vastaavaa ainoastaan silloin kun koet uskonnollisuudellisi jonkin uhan. Mutta jatka pinnistelyä, ehkä ällistymiskykysi siitä vielä kehittyy.


      • BlueDevil

        Oliko mukana GT-israelilaisia ja kesällä jäätyvää vettä?


    • Aika kiinnostava aloitus - minä en ole koskaan tajunnut (yleisimmin ei-uskovien) hokemaa "Jos jumala on luoja, kuka loi Jumalan?" ikään kuin suurikin neronleimaus. Kvanttiteoriasta ja tai äärettömästä universumista ei seuraa mitään ongelmia ajattelulle (minäkin hyväksyn ne, siis, selvennykseksi), mutta ikuinen Jumala on täysin käsityskyvyn ulkopuolella...Minusta se on eräänlaista tahallista tyhmyyttä.
      (Kiinnostava ajatus, että jumala on hyvin monimutkainen...)

      • NÖRDDI

        Niin siis kvanttifysiikkahan on HENGEN TUOTE, ei sen luoja....


      • PSYKOPE

        Ja Ihminen on Jumalan Kuva, olento, jossa vaikuttaa moniakin Jumalan 7:stä hengestä, hänen elämänsä aikana, aivan kuten tietokoneessa voi olla monia ohjelmistoja... Tai kuin Radio, joka suoltaa sitä, mitä sen levyksi pannaan... Ihmisen syyllisyys on siksi hyvin omituinen käsite, vain syyttäjä itse DIABOLOS-SAATANA-IBLIS on syyllinen kaikkeen, koska hän syyttää ihmistä niin hyvästä kuin pahastakin, saadakseen tämän ruokalistalleen.... Puolustaja, Jeesus sanoi, että TOTUUDEN HENKI on Puolustava Henkiolento, kun saatana SYÖTTÄÄ Ja SYYTTÄÄ, kun et tehnyt taaskaan MAALIA edes syötöstä:-) Se kaikki syytös on 99,99% valhetta, ei kukaan voi sillle sinänsä mitään, mitä kulloinkin suoltaa suustaan, tai tekee, ihminen on vain liharuumis, johon voi mennä joku SUPER-EGO, joko paholaisen tai Jumalan.... Ihmisen henki on vain se, että meillä on monia kieliä, ja kykenemme kuin Jope, matkimaan jopa eläimiä helposti...


    • niinsevaanmenee

      Jokainen joka väittää tietävänsä jotain jumalasta ja on vielä elossa, valehtelee. Kuolema tuo selvyyden jumalista, jos tuo. Sitä ennen ei kenelläkään ole mitään todellista tietoa jumalasta. Ei edes raamatun kirjoittajilla.

      Uskomukset eivät muutu tiedoksi, ei vaikka kuinka uskotuttaisi.

    • siinäpä-kysymys

      Onko älykännykät luonut evoluutio vai ihminen?

      • PSYKOPE

        Ihminen on itse - BIOLOGINEN KONE? Kuka loi Ihmisen... Voih, älkää lausuko nimeään turhaan, vaikka luulenkin, ettette edes tiedä sitä?!


    • Tuokin on aika kiinnostavaa...niinsevaanmenee, mikä funktio (mahdollisella, sanotaan nyt näin) Jumalalla on, jos hänestä ei ole saatavissa mitään tietoa...?

      En voi käyttää Lisää kommentti-funktiota juuri nyt, tyhmä kone

    • Pakkstori

      Kuka loi Jumalan? Kuka loi luojan? Mitä oli olemassa ENNEN Korkeimman olennon palvontaa? Knostilaiset kirjoitukset väittävät, että tuolloin oli Titaanien aika, aika jolloin kaikki henkiolennot olivat TASA-ARVOISIA, ja vasta henkiolentojen väliset taistelut ja kilpailut loivat suuurempi/pienempikuin eroavaisuuksia noiden olentojen välille. Titaanien aikana oli jo paholaisia ja oli Pyhiä Enkeleitä, jotka palvoivat joko olemattomuuden ideaa, ja sitä että kun jonkun asian olemattomuuteen kyllästyttiin, LUOTIIN jotakin asian ankeuden korjaamiseksi. Tällöin toisista henkiolennoista tuli toinen toistaan kyvykkäämpiä, ja eräitä heitä ruvetiin palvomaan JUMALANA eli KORKEIMPANA OLENTONA, koska hän osasi tehdä tiedollaan, viisaudellaan, voimallaan ja muillakin kyvyillään kaiken. Saatanan osa oli olla Sebaot-Jumaluuden pää-äänen kannattaja, sotatoimissa enimmäkseen, ja Lucifer otti sen maskotikseen peloitellaakseen muita olentoja puolelleen... Kapinaansa, jossa hänestä piti tulla "Kalifi kalifin paikalle" tms....

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe