Mikähän mönkiäinen on tullut sisälle taloon.

rottako

Kyse ei ole hiirestä.
Olen moisen kerran nähnyttäällä sisällä, on selvästi suurempi kuin hiiri, pitkähäntäinen. Väritys ruskea. Olimme 3 päivää poissa ja sillä aikaa oli syönyt omenoita, kaivanut mullat isoista ruukuista. Kuin olisi etsinyt mullan alta jotakin syötävää. Juusto ei kelpaa, niitä on litskuissa useammakin paikassa.
On hyvin huomaamaton, ei kuulu rapinaa. Toki saunaan ilmestyi väliseinän eristettä aikamoinen keko.
Poissaolon jälkeen siivous oli edessä.

Olen todennut hankalaksi poistaa, kun ei mene hiirenlitskuun.

15

<50

  Vastaukset

  • Myyrillä on lyhyt häntä. Jos häntä on pitkä, niin voisi olla metsähiirikin tms. Tykkäävät syksyllä/alkutalvella tulla tutkimaan paikkoja.

   Eikä niitä tarvi tappaa. Elävänä pyytäviä loukkuja saa kaupasta ja ja juutubestä löytyy ohjeita, miten loukun saa väkästettyä vaikka kahvikupin ja lasikulhon avulla. Maapahkinä tms. syötti nurinpäin olevan kahvikupin reunan alle ja tämän päälle iso kulho nojalleen, sekin nurinpäin ja silleen viriteltynä, että pienikin kahvikupin liikahdus saa sen tippumaan alas.

   Jos omena kerta on kelvannut, niin sehän on toimiva syötti. Omenansiemenet vielä parempi - omena itsessään ei ainakaan metsähiiriä kiinnosta. Myyriä kylläkin. Maapähkinät ja auringonkukan siemenet kelvannee myös, samoin koiranruoka.

   • hienohelmaisuus ei toimi tuhoeläinten kanssa. Kunnon loukku, myrkkyä ohelle ja se on siinä.


   • Älä_nyt_viitsi kirjoitti:

    hienohelmaisuus ei toimi tuhoeläinten kanssa. Kunnon loukku, myrkkyä ohelle ja se on siinä.

    Voi olla loputon suo edessä

    Ensimmäinen askel on varmistaa, ettei ole syötävää eikä muutakaan kiinnostavaa (esim. vanhoja sanimalehtiä pesätarpeiksi) tarjolla. Silloin nämä "tunnustelijatkin" kaikkoavat itsekseen. Tai eivät alun alkajenkaan tunge sisälle.

    Myrkkysyötti... ja sitten potilas kuolee jonnekin seinänrakoon? Litsku = mätänevä raato odottaa mökissä?


  • Metsämyyrät levittävät vaarallista verenvuotokuumetta. Kaasumaamarit ja avaruuspuvut päälle, muutoin vaarana on päätyä kuumehoureissa Tyksin munuaiskoneeseen.

   • Nyt jäi kaveri satimeen.
    Painoa 41 g ja pituutta noin 20 cm. Häntä ruumiin mittainen. Ruumis siis noin 10 cm.
    Netistä tunnistin lähinnä metsähiireksi.


   • Nyt myös toinen satimessa. Painoa 52 g, rotta vaikuttaa olevan. Netti ilmoittaa rotan painoksi paljon enemmän, mutta kai nekin kasvaa pienestä rotasta isoksi rotaksi. Tämä olisi siis kasvamassa oleva rotta.


   • rottako kirjoitti:

    Nyt myös toinen satimessa. Painoa 52 g, rotta vaikuttaa olevan. Netti ilmoittaa rotan painoksi paljon enemmän, mutta kai nekin kasvaa pienestä rotasta isoksi rotaksi. Tämä olisi siis kasvamassa oleva rotta.

    Rotalla on suomuinen häntä.


   • NO EI.
    Kävin autotalissa / talli varastona), ja siellä ulkovillat lattialla. Olinpa unohtanut auringonkukan siemenet säkkiin, Nyt ne on muualla. Monta kiloa syöty.


   • Kyllä metsähiirikin tuhoaa just siemenet, meilläkin kävi niin. Samoin koiran iso ruokapussi oli syöty rikki ja olivat syöneet isompaan nälkään. Nämä siis mökillä.

    Hupaisa oli tapaus asuntovaunulta kuun taas talvella kerran mentiin. Meillä oli yläkaapeissa ylimääräisiä vaatteita nätisti viikattuna. Mieheni haki sieltä verkkarit ja rupesi vetämään niitä koipiinsa. Ekan jalan kun puntista sisään työnsi siitä tuli kauhea sotku. Vessapaperirulla oli siellä silputtuna ja niinhän ne pärähti lattialle. Eli pesää oli pidetty siellä puntissa ja ihmeellisen hienoksi oli paperi jauhettu.

    Kyllä ne vaunuun sisälle tulivat, sen jälkeen ruvettiin tukkimaan mm. vesiputken pää. Sehän ei kovin suuri ollut mutta ei tollanen pieni otus suurta tarvitsekaan.


  • Miksi ei voisi rottakin olla. Sen suhteen älä kaihda keinoja hävittää se. On pirunmoisen hyvä selviytyjä ja vaikea hävittää jos ja kun pääsee leviämään. Kaikki keinot käyttöön.
   Sitä ei sääliä tarvitse, on hyvä leviämään ja näin ollen pian isompikn riesa.

   Loukuta, myrkytä, mitä tahansa.

   • Jos myrkkyä käyttää, niin syytä merkitä paikka ja ilmoittaa ympäristöön.
    Koirani kuoli aikoinaan, kun ostettiin kesämökki ja koira jostain piilotetusta, näkymättömästä löysi myrkkyä.


   • vfiku kirjoitti:

    Jos myrkkyä käyttää, niin syytä merkitä paikka ja ilmoittaa ympäristöön.
    Koirani kuoli aikoinaan, kun ostettiin kesämökki ja koira jostain piilotetusta, näkymättömästä löysi myrkkyä.

    Totta, ympäristöstä riirruen se tulisi tietty kertoa/ilmoittaa naapureille jos heitä on. Jos ei ole niin suojaa omat otuksensa vain ja kyllä siinäkin on tekemistä.


   • Suomessa ei ole tällaista määrää rottia kuin lämpimissä maissa, esim. joku paikka USA:ssa.
    https://www.youtube.com/watch?v=NZA1an1gd1c

    Koirin avulla näitä saadaan kiinni myös Englannissa.
    Hakekaa YouTubessa sanoilla
    Ratting Severn Valley

    Ilmakiväärillä metsästystä Englannissa. Vahvat kiväärit ja hyvät tähtäimet, osa toimii pimeälläkin. Löytyy YouTubesta ...


  • Siis rotta oli. Kaveri oli käynyt astiapesukoneen veden poistoputken katkaisemassa ja samalla onneksi myös tulvakytkimen johdot syönyt. Näin kone ei saanut vettä, ja ongelmaa ei syntynyt. Olipa tipalla, ettei vesivahinko olisi tullut keittiöön. Nyt pääsin muutamalla desilitralla, joka karkasi lattialle.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   97
   5885
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1203