Kolmannen teollisen vallankumouksen katasotaan alkaneen 1990-luvun lopulla ja siihen liittyy ensisijaisesti tietoteknologia. Itse olen saanut seurata mm. C-kasetin ja videokasetin ilmaantumisen markkinoille ja väritelevisoon siirtymisen 1960-luvun ja 1970-luvun vaihteessa. Muutos on ollut melkoinen tuonkin jälkeen. 1980-luvun kotietietokoneissakin muistia oli jopa 64 kilotavua. Nyt puhutaan julkisesti jo kvanttitietokoneiden päätymisestä kotikäyttöönkin lähitulevaisuudessa. Sähköautot tulevat ja Ja lentoliikennekin korvautunee ainakin osittain ja ehkä piankin hyperloop- järjestelmällä, jossa matkanopesu aluksi olisi noin 1 000 km/h ja myöhemmin se voi olla paljon suurempikin. Myös robottiteknologia kehittyy nyt nopeasti. Noin 100 vuotta sitten langatonta viestintää reaaliaikaiseti ajatuksenakin olisi varmasti oudoksuttu, mutta nyt sekin on arkipäivää.
Parinkymmenen viime vuoden aikana - ja nyt alati kiihtyvästi - teknologia näyttää kehittyvän aivan uudelle tasolle...ja luultavasti nuo julkisesti uutisoidut asiat edustavat vain jäävuoren huippua uusista keksinnöistä ja sovelluksista.
Ovatko aiemmin scifinä pidetyt asiat osittain muuttumassa todellisuudeksi jo omana aikanamme?
Teknologinen muutos
27
135
Vastaukset
- Kuin.Jetsonit
1960-luvulla haaveiltiin vuoden 2000 jokamiehen lentävistä autoista ja avaruusmatkoista. Työntekemisenkin ajateltiin olevan kohta historiaa robottien kehittyessä, ja päivän ravintokin oletettiin saatavan pian vain yhdellä pillerillä. Kuvapuhelimesta haaveiltiin, mutta henkilökohtaisia tietokoneita ja maailmanlaajuista tietoverkkoa ei niinkään osattu ennakoida.
- trollerson
Aika vähän nyt on tullut ja kehitetty merkittäviä isoja juttuja viimeaikoina, mutta toki nyt on alettu saamaan tätä kaikkea aiemmin keksittyä tavallisen ihmisen saataville ja sitten teknologia yleensä on hioutunut vähän paremaksi.
1800-1970 luku oli todella kovaa kehityksen aikaa tieteen ja teknologian osalta. Keksitty valtava määrä teknologioita, ja suuri osa tämän päivän huippujutuista edelleen pohjaa näihin.
Sähköauto on 100 vuotta vanha keksintö. Hyperloop myös sisältää paljon samoja jo vanhoja ideoita ja jo olemassa olevia teknologioita, hyperlooppi ideana juontaa jo ainakin 1800-luvulta.
Langaton viestintä alkoi 1900-luvun alussa. ;)
Internet ideointi jo 40-luvulta, ja kehitys 60-70-luvulta tähän päivään.
Tietotekniikassa / älyvehkeissä / elektroniikassa se vaikuttavin kehitys ei oikeastaan ole itse perusideoissa, vaan valmistustekniikassa. Laitteet ovat parantuneet, koska on kokoajan pystytty tekemään pienempiä transistoreita, jolloin niistä on saatu vähävirtaisempia, halvempia, niitä on saatu paljon enempi yhteen laitteeseen, ja näin on saatu enempi toimintoja ja laskentakapasiteettia. Mutta tässäkin, mitään uutta todella mullistavaa ei sinäänsä ole keksitty, kaikkea on vain paljon enemmän, ja tästä seuraa parempia sovelluksia.
Mutta ajatelkaapa vaikka fuusiovoimaa, joka on ihan oikea. Se tiedetään ideana toimivaksi, mutta siinä tarivttaisiin todella uusia ideoita, keksintöjä ja teknologiaa, jotta se saadaan käytännössä toteutettua. Sitä on nyt 50-vuotta veivattu.
Ehkä mielenkiintoisimpia uusia aloja, missä voi lähiaikoina mahdollistua ennen näkemättömiä asioita, ovat biologia, bioteknologia, materiaalitekniikka.- dfgdfgdf
Itse näen aika selkeästi tapahtuneen ja tapahtuvan muutoksen, koska elin 1970-luvulla ja 1980-luvulla nuoruuteni. Jotain hyvin merkittävää ja uutta on nyt meneillään. Tulossa ovat siis ainakin kvanttitietokoneet ja niiden myötä myös ilmeisesti toimiva Virtual Reality, sähköautot, lentävät itseohjatuvat autot, ruoan tuottaminen soluista kotioloissa ...ja paljon, paljon muutakin. Tekoäly tulee korvaamaan lääkärit sairauksien diagnsoinnissa ja myös teollisista työpaikoista uskotaan katoavan noin 20% parissa vuosikymenessä .
Tämä olisi ollut scifiä ja silkkaa utopiaa 1970-1980-luvulla . Jos nyt joku visioisi vakavasti painovoimakentän kumoavista lentokoneista, jotka syrjäyttävät perinteiset lentokoneet parissa vuosikymmenessä, niin sitä voitaisiin pitää scifinä, mutta itse en ainakaan löisi vetoa asiasta. - trollerson
dfgdfgdf kirjoitti:
Itse näen aika selkeästi tapahtuneen ja tapahtuvan muutoksen, koska elin 1970-luvulla ja 1980-luvulla nuoruuteni. Jotain hyvin merkittävää ja uutta on nyt meneillään. Tulossa ovat siis ainakin kvanttitietokoneet ja niiden myötä myös ilmeisesti toimiva Virtual Reality, sähköautot, lentävät itseohjatuvat autot, ruoan tuottaminen soluista kotioloissa ...ja paljon, paljon muutakin. Tekoäly tulee korvaamaan lääkärit sairauksien diagnsoinnissa ja myös teollisista työpaikoista uskotaan katoavan noin 20% parissa vuosikymenessä .
Tämä olisi ollut scifiä ja silkkaa utopiaa 1970-1980-luvulla . Jos nyt joku visioisi vakavasti painovoimakentän kumoavista lentokoneista, jotka syrjäyttävät perinteiset lentokoneet parissa vuosikymmenessä, niin sitä voitaisiin pitää scifinä, mutta itse en ainakaan löisi vetoa asiasta.Virtual reality, itseohjautuvat autot, tekoäly, pohjautuu kaikki tähän samaan kehitykseen, minkä pohja oikeastaan luotiin juuri noihin 60-70 luvun aikoihin ja teorian osalta jo aiemminkin.
MOS-transistori ja integroitu piiri keksittiin 60-luvulla. Siitä lähti nykyisenkaltaisen tietotekniikan kehitys. Toki digitaalisen tietotekniika teoriat on jo jopa vanhempaa perua ja varsinkin asiat kuten informaatioteoria, jne. Nämä ovat olleet isoja keksintöjä 30-60 luvulla ja näihin perustuu tämän päivän tietotekinen edistys.
Wikipediasta esim. löytyy paljon hyviä artikkeleita alan historiasta, esim. erittäin merkittävä henkilö:
https://en.wikipedia.org/wiki/Claude_Shannon
Oikeastaan tekoälyn ja muiden asioiden mahdollistajaksi on tarvittu vain tarpeeksi halpaa laskentatehoa. Jotta tätä on saatu, on tietotekiikkaa täytynyt halpuuttaa ja pienentää, johon on päästy integroidun piirin avulla. Eli on kokoajan laitettu enempi ja enempi transistoreita samalle pinta-alle, josta on saatu parempia tietokoneita. Tämä transistorien pienentämiskehitys on tasaisesti jatkunut 70-luvun alusta näihin päiviin ja tämä on tämän nykyisen tietoteknisen kehityksen mahdollistaja.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikropiiri
Fairchildin esittely video 1967:
https://www.youtube.com/watch?v=z47Gv2cdFtA
Virtual reality, internet, itseohjautuvat autot ja lentokoneet, ovat kaikki tämän saman teknologian sovelluksia.
Toki se vie vuosikymmeniä aina, että tämä kaikki yleistyy, kehittyy ja paranee, tulee halvemmaksi ja ihmisten saataville, mutta perusidea on ollut kokoajan sama.
Sähköautot ovat yli 100 vuotta vanha keksintö. Mutta tämän päivän sähköauto toki sisältää paljon tehoelekroniikkaa, siinä on paremmat litium ioni akut, jne. Tehoelektroniikan osalta, sekin on tavallaan aiemmin mainittujen teknologioiden sovelluksia.
Tekoälyä lääkärin korvaajaksi on kehitetty jo yli 40 vuotta, eli juurikin sieltä 70-luvulta. Aluksi ne oli niin sasnottuja asiantuntija järjestelmiä, joka on yksinkertainen tekoälyn muoto.
Tässä yksi video, missä on vähän tätä historiaa, ja mm. tällainen asiantuntijajärjestelmä alkeellinen tyyppinen "tekoäly" on lääkärin apuvälineenä jo 80-luvun alussa:
https://www.youtube.com/watch?v=HW5Fvk8FNOQ
Tekoäly on vielä nykyäänkin hyvin kaukana ihmisälystä, eikä mitään erityisen ratkaisevaa läpimurtoa ole tehty, vaikka kehitystä kyllä on tapahtunut. Eli, se, että se korvaa lääkärin 20 vuodessa, on samantasoista spekulaatiota kuin sanoa, että fuusiovoimala saadaan toimimaan 20 vudoessa. Ehkä saadaan, ehkä ei. Sitä ei voi tietää. Esim. neuroverkot ovat hyviä kuvantunnistuksessa, mutta niissä ei sinäänsä ole yhtään mitään älyä. Esim. vaikka neuroverkko osaisi tunnistaa sairauden, se ei osaa kuvailla sitä mitenkään, tai antaa mitään tietoa sairaudesta. Mutta onhan nämä lääkärin apuvälineeksi vähintäänkin, erittäin lupaavia. Esim. tunnistamaan potilaista otetuista kuvista haluttuja ilmiöitä, tai muista näytteistä paremmalla varmuudella jo yksin auttaa nostamaan hoidon laatua, laskemaan kustannuksia, vähentämään hoitovirheitä.
Kvanttitietokonetta on ideoitu kauan. Josko lopultakin saataisiin rakennettua toimivia sellaisia isommassa mittakaavassa. Kvanttitietokoneen yleistyminen tosin ei tule olemaan ihan ongelmatonta, koska hyvät kvanttitietokoneet yleisesti saatavilla tekevät esim. nykyiset salausjärjestelmät hyödyttömiksi, koska nykyisin yleiset salausalgoritmit perustuvat sellaiseen matematiisiin ongelmiin, mitkä olisi hyvällä kvanttitietokoneella helposti ratkaistavissa.
Eletään toki mielenkiintoisia aikoja edelleen. Vain vähän perspektiiviä, että on niitä oikeastaan eletty jo 100 vuotta tai vähän enempikin aika huimaa teknologian ja tieteen kehityksen aikaa. ;)
Ehkä tämä bioteknologia, geenimuokkaus, biologia, nano, jne. ovat joitakin aivan uusia aloja, missä saattaa olla hyvinkin suuria mullistuksia tulossa seuraavaksi. Biologiset piirit. - OlipaNostalgiaa
"Fairchildin esittely video 1967:
https://www.youtube.com/watch?v=z47Gv2cdFtA"
Kiva video. Tuossa oltiin tosiaan aidosti uuden äärellä. Tuosta eteenpäin on vain pakkaustiheys kasvanut ja suunnittelumenetelmät tietokoneistuneet, nuo alun mikropiirien layoutit taidettiin tehdä ihan käsin.
Vähän samanlainen fiilis kuin verratessa vanhoja Aku-Ankka piirrettyjä nykyisiin tietokoneanimaatioihin. Ei voi kieltää etteikö laatu olisi nykyisin huikea mutta silti niissä vanhoissa vain on viehätyksensä.
- laskee
Ihan mielenkiintoinen keskustelu. Kuuluisa saninta on, että ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Opettavaista on kaivaa vanhoja artikkeleita "miltä maailma näyttää 50 v päästä". Niistä näkee miten paljon arvataan väärin, vain pieni osa ennustuksista osuu oikeaan suuntaan, mutta osuupahan kuitenkin. Usein on lupaavia tutkimussuuntia, mutta kukaan ei tiedä tuleeko asia etenemään hiljalleen asteittain vai syntyykö läpimurto, vai eteneekö lainkaan. Ja jos eteneekin, tuleeko siitä tuotantoteksisesti ja kaupallisesti merkittävää asiaa. Lisäksi jokin uusi ilmiö tai tekniikka, jota ei osata ennustaa, saatta levitä hyvinkin nopeasti maailmanlaajuiseksi.
Yllämainittu fuusiovoma ei ole edennyt käytännön tasolle. Akkutekniikassa on tehty tasaisesti pieniä askelia, muttei mitään mullistavaa - teho/painosuhde tulisi vielä ainakin kymmenkertaistua kaupallisesti kannattavilla akuilla, niin polttomoottori haudattaisiin useimmissa sovelluksissa. Internet ja langattomat tietoliikenneverkot löivät itsensä nopeasti läpi ja muuttivat maailmaa.
On paljon tutkimuskohteita, joista voi syntyä jotakin. Tietojenkäsittelyn puolella kehitys on nopeaa ja on vaikea arvioda sen yhteiskunnallista merkitystä tulevaisuudessa, hyvässä tai pahassa. Paitsi "kovan" fysiikan alalla, m.m. biotekniikka etenee hyvää vauhtia, aina suurten ekosysteemien ymmärtämisestä geenitekniikkaan.- Tutkimuksenala
Perehdy tulevaisuudentutkimukseen.
- dfgdfgdfg
Fuusiovoimalaa kehitetään ja testataan kyllä ihan käytännössäkin EU:ssa.
https://www.comatec.fi/kansainvalinen-fuusiovoimalahanke-iter/
Saksa luopuu vuoteen 2020 nykyisestä ydinvoimalakapasiteetista ja on luopumassa myös hiilivoimasta kymmenen vuoden kuluessa. Myös Ranska vähentää ydinvoimalakapasiteettinsa puoleen muutamassa vuodessa. Olisiko selitys noin radikaaleihin toimenpiteisiin uudenlaisen fuusiovoimalan teknologiassa? - hfghhgfg
dfgdfgdfg kirjoitti:
Fuusiovoimalaa kehitetään ja testataan kyllä ihan käytännössäkin EU:ssa.
https://www.comatec.fi/kansainvalinen-fuusiovoimalahanke-iter/
Saksa luopuu vuoteen 2020 nykyisestä ydinvoimalakapasiteetista ja on luopumassa myös hiilivoimasta kymmenen vuoden kuluessa. Myös Ranska vähentää ydinvoimalakapasiteettinsa puoleen muutamassa vuodessa. Olisiko selitys noin radikaaleihin toimenpiteisiin uudenlaisen fuusiovoimalan teknologiassa?Todellakin - Saksa on luopumassa uutistietojen mukaan kymmenessä vuodessa hiilivoimaloistaan ja aivan hiljattainhan Fortum osti suuren määrän hiilivoimaloita Saksasta. Olikohan se järkevää?
https://www.paivanlehti.fi/fortum-ja-moraalittomat-miljoonat-nain-suomen-valtio-junailtiin-venalaisen-kaasuputken-miljardirahoittajaksi/ - Sekoillaan_joukolla
dfgdfgdfg kirjoitti:
Fuusiovoimalaa kehitetään ja testataan kyllä ihan käytännössäkin EU:ssa.
https://www.comatec.fi/kansainvalinen-fuusiovoimalahanke-iter/
Saksa luopuu vuoteen 2020 nykyisestä ydinvoimalakapasiteetista ja on luopumassa myös hiilivoimasta kymmenen vuoden kuluessa. Myös Ranska vähentää ydinvoimalakapasiteettinsa puoleen muutamassa vuodessa. Olisiko selitys noin radikaaleihin toimenpiteisiin uudenlaisen fuusiovoimalan teknologiassa?Päättäjät ovat tulleet globaalisti hulluiksi. Vai näkeekö joku jotakin järkeä brittien brexit-sekoilussa, Katalonian itsenäistymispyrkimyksissä, Trumpin Meksikon-muurissa ja kauppasodan sytyttelyssä, Putinin hallinnon äskeisissä lainsäädäntömuutoksissa saati sitten Lähi-idän tilanteessa?
Ei tässäkään ole kyse muusta kuin lisäsekoilusta joko lyhyen ajan poliittisten päämäärien saavuttamiseksi tai sekoilusta muuten vain. - putlerin.infosotaa
Sekoillaan_joukolla kirjoitti:
Päättäjät ovat tulleet globaalisti hulluiksi. Vai näkeekö joku jotakin järkeä brittien brexit-sekoilussa, Katalonian itsenäistymispyrkimyksissä, Trumpin Meksikon-muurissa ja kauppasodan sytyttelyssä, Putinin hallinnon äskeisissä lainsäädäntömuutoksissa saati sitten Lähi-idän tilanteessa?
Ei tässäkään ole kyse muusta kuin lisäsekoilusta joko lyhyen ajan poliittisten päämäärien saavuttamiseksi tai sekoilusta muuten vain.Vähän aikaa täytynee sekoilla näinkin kunnes huomataan sekoilujen haitat ja sitten tehdään taas toisin.
- Eripurainfovaikuttaminen
Venäjän trollitehtaat ainakin tekevät parhaansa internetissä saadakseen eripuraa aikaiseksi vähän joka puolella, omasa heikkoudessaan yrittää heikentää muita parantaakseen asemiaan muihin nähden.
Sekoillaan_joukolla kirjoitti:
Päättäjät ovat tulleet globaalisti hulluiksi. Vai näkeekö joku jotakin järkeä brittien brexit-sekoilussa, Katalonian itsenäistymispyrkimyksissä, Trumpin Meksikon-muurissa ja kauppasodan sytyttelyssä, Putinin hallinnon äskeisissä lainsäädäntömuutoksissa saati sitten Lähi-idän tilanteessa?
Ei tässäkään ole kyse muusta kuin lisäsekoilusta joko lyhyen ajan poliittisten päämäärien saavuttamiseksi tai sekoilusta muuten vain.Jokaisella ajalla on omat asiat ja tavoitteet ja päämäärät, joita ajetaan ja jotka toteutetaan. Yksi aika on 490 vuotta ja viimeisin aioni eli aika alkoi 1960.
Sen tehtäväksi on määrätty: NÄKY JA PROFETIA SINETILLÄ SULJETAAN. Venäjä ainakin pyrkii juuri tähän viimeaikaisilla laeillaan ja politiikallaan.
Mutta on myös muita virtauksia ajassa ja ehkä osa niistä on ns. opin tuulia. Selkeästi se, joka johtaa tämän ajan eli aionin kulkua kohden tälle ajalle asettua tavoitetta on VENÄJÄ.
Yksikään opin tuuli ei myöskään ole hyödytön tai järjetön, vaan niitä voidaan tulevaisuudessa käyttää uusissa yhteyksissä hyödyksi tai ottaa käyttöön monin tavoin.
Kaikki näyttäisi kulkevan ennalta kirjoitettuun ja profetoituun suuntaan. Mitään ihmeempää ei ole menossa, vaan kirjoitukset käyvät toteen.
Itse en odota kaiken kuvitellun ja unelmoidun utopian muuttuvan TODELLISEKSI, TODELLISUUDEKSI, vaan oletan itse asiassa käyvän päinvastoin eli todellisuus muuttuu vain virtuaaliseksi. Tulee virtuaalitodellisuus ja virtuaalimaailma? Paljon ehkä suunnitellaan uusia rakennuksia, tekniikoita ja tiedettä, mutta suuri osa niistä totetuu vain kuvitteelliseen virtuaalisuuden tasolla.
Odotan seuraavaksi ehkä hologrammeja yms. Mutta varsinaista tieteen läpimurtoa odotan vasta 2000 vuoden kuluttua eli joskus vuoden 4500 jaa tienoilla. Ei taida kansakuntien rahat riittää juuri nykyisin tutkimukseen ja tieteeseen. Jonkin uuden tekniikan tutkiminen ja käyttöön ottaminen vaatiin vähintään noin 30-60 milj. henkilön markkinan sekä 20 mrd euron panostuksen. Eli vähintään 1000 euroa per capita ja yhteistyötä tuon 30-60 miljoonan asukkaan kesken. Suomessa käytetään paljon rahaa, mutta yhteistyötä on liian vähän ja markkinat ovat liian pienet.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_research_and_development_spending
Jotta saataisiin aikaan jotakin suurta pitää yhdistää voimavaroja globaalisti ja esim. Suomen pitäisi tehdä yhteistyötä Pohjoismaiden ja Venäjän kanssa. Pienellä panostuksella tuskin saadaan aikaan mitään merkittävää.
Nää on pelkkiä mielipiteitä hataria. Ei pidä ottaa liian vakavasti : )- tätä_
alfa123om kirjoitti:
Jokaisella ajalla on omat asiat ja tavoitteet ja päämäärät, joita ajetaan ja jotka toteutetaan. Yksi aika on 490 vuotta ja viimeisin aioni eli aika alkoi 1960.
Sen tehtäväksi on määrätty: NÄKY JA PROFETIA SINETILLÄ SULJETAAN. Venäjä ainakin pyrkii juuri tähän viimeaikaisilla laeillaan ja politiikallaan.
Mutta on myös muita virtauksia ajassa ja ehkä osa niistä on ns. opin tuulia. Selkeästi se, joka johtaa tämän ajan eli aionin kulkua kohden tälle ajalle asettua tavoitetta on VENÄJÄ.
Yksikään opin tuuli ei myöskään ole hyödytön tai järjetön, vaan niitä voidaan tulevaisuudessa käyttää uusissa yhteyksissä hyödyksi tai ottaa käyttöön monin tavoin.
Kaikki näyttäisi kulkevan ennalta kirjoitettuun ja profetoituun suuntaan. Mitään ihmeempää ei ole menossa, vaan kirjoitukset käyvät toteen.
Itse en odota kaiken kuvitellun ja unelmoidun utopian muuttuvan TODELLISEKSI, TODELLISUUDEKSI, vaan oletan itse asiassa käyvän päinvastoin eli todellisuus muuttuu vain virtuaaliseksi. Tulee virtuaalitodellisuus ja virtuaalimaailma? Paljon ehkä suunnitellaan uusia rakennuksia, tekniikoita ja tiedettä, mutta suuri osa niistä totetuu vain kuvitteelliseen virtuaalisuuden tasolla.
Odotan seuraavaksi ehkä hologrammeja yms. Mutta varsinaista tieteen läpimurtoa odotan vasta 2000 vuoden kuluttua eli joskus vuoden 4500 jaa tienoilla. Ei taida kansakuntien rahat riittää juuri nykyisin tutkimukseen ja tieteeseen. Jonkin uuden tekniikan tutkiminen ja käyttöön ottaminen vaatiin vähintään noin 30-60 milj. henkilön markkinan sekä 20 mrd euron panostuksen. Eli vähintään 1000 euroa per capita ja yhteistyötä tuon 30-60 miljoonan asukkaan kesken. Suomessa käytetään paljon rahaa, mutta yhteistyötä on liian vähän ja markkinat ovat liian pienet.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_research_and_development_spending
Jotta saataisiin aikaan jotakin suurta pitää yhdistää voimavaroja globaalisti ja esim. Suomen pitäisi tehdä yhteistyötä Pohjoismaiden ja Venäjän kanssa. Pienellä panostuksella tuskin saadaan aikaan mitään merkittävää.
Nää on pelkkiä mielipiteitä hataria. Ei pidä ottaa liian vakavasti : )Melkein luulisi että sinäkin hörhöilet nettiin trollitehtaassa, tai ehkäpä olet vaan lueskellut heidän tuotoksiaan ja olet hörhö uhri.
- gjhghjhg
alfa123om kirjoitti:
Jokaisella ajalla on omat asiat ja tavoitteet ja päämäärät, joita ajetaan ja jotka toteutetaan. Yksi aika on 490 vuotta ja viimeisin aioni eli aika alkoi 1960.
Sen tehtäväksi on määrätty: NÄKY JA PROFETIA SINETILLÄ SULJETAAN. Venäjä ainakin pyrkii juuri tähän viimeaikaisilla laeillaan ja politiikallaan.
Mutta on myös muita virtauksia ajassa ja ehkä osa niistä on ns. opin tuulia. Selkeästi se, joka johtaa tämän ajan eli aionin kulkua kohden tälle ajalle asettua tavoitetta on VENÄJÄ.
Yksikään opin tuuli ei myöskään ole hyödytön tai järjetön, vaan niitä voidaan tulevaisuudessa käyttää uusissa yhteyksissä hyödyksi tai ottaa käyttöön monin tavoin.
Kaikki näyttäisi kulkevan ennalta kirjoitettuun ja profetoituun suuntaan. Mitään ihmeempää ei ole menossa, vaan kirjoitukset käyvät toteen.
Itse en odota kaiken kuvitellun ja unelmoidun utopian muuttuvan TODELLISEKSI, TODELLISUUDEKSI, vaan oletan itse asiassa käyvän päinvastoin eli todellisuus muuttuu vain virtuaaliseksi. Tulee virtuaalitodellisuus ja virtuaalimaailma? Paljon ehkä suunnitellaan uusia rakennuksia, tekniikoita ja tiedettä, mutta suuri osa niistä totetuu vain kuvitteelliseen virtuaalisuuden tasolla.
Odotan seuraavaksi ehkä hologrammeja yms. Mutta varsinaista tieteen läpimurtoa odotan vasta 2000 vuoden kuluttua eli joskus vuoden 4500 jaa tienoilla. Ei taida kansakuntien rahat riittää juuri nykyisin tutkimukseen ja tieteeseen. Jonkin uuden tekniikan tutkiminen ja käyttöön ottaminen vaatiin vähintään noin 30-60 milj. henkilön markkinan sekä 20 mrd euron panostuksen. Eli vähintään 1000 euroa per capita ja yhteistyötä tuon 30-60 miljoonan asukkaan kesken. Suomessa käytetään paljon rahaa, mutta yhteistyötä on liian vähän ja markkinat ovat liian pienet.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_research_and_development_spending
Jotta saataisiin aikaan jotakin suurta pitää yhdistää voimavaroja globaalisti ja esim. Suomen pitäisi tehdä yhteistyötä Pohjoismaiden ja Venäjän kanssa. Pienellä panostuksella tuskin saadaan aikaan mitään merkittävää.
Nää on pelkkiä mielipiteitä hataria. Ei pidä ottaa liian vakavasti : )Mutta onhan se suuri positiivinen askel tällä planeeetalla kun siirrytään saastuttavista polttomoottoreista sähkömoottoreihin autoilussa. Toinen suuri askel liittyy tekoälyn kehittämiseen ja soveltamiseen. Ja esimerkiksi sairauksien diagnosointikin muuttuu luotettavammaksi, kun rtg-kuvatkin tulkitsee tekoäly. Ihmisethän tekevät paljon virheitä ja usein virheet kertautuvat eri syistä. Oikein ohjelmoitu tekoäly on puolueeton ja rehellinen.
Tekoälylle löytyy valtavasti käyttöä, koska ihmiset eivät useinkaan huomioi kaikkea ja pysy totuudessa.
Virtuaalitodellisuuskin on tulossa, mutta se palvelee lähinnä viihdekäyttöä ja voi olla yhtä iso askel digitaalisissa peleissä mikä on tapahtunut 1990-luvun alusta tähän päivään, tai ehkä vielä suurempikin.
Kyllä näkisin niin, että se suuri teknologinen kumous ja muutos on meneillään juuri nyt.
Tuohon uskon kyllä, että teknologinen kehitys on ohjattua ja suunniteltua planeetallamme. Ei se sattumaa ole mitä on tapahtunut teknologiassa esimerkiksi 1970-luvun ja 2019 välisenä aikana. - ffffffffffffffff
Sekoillaan_joukolla kirjoitti:
Päättäjät ovat tulleet globaalisti hulluiksi. Vai näkeekö joku jotakin järkeä brittien brexit-sekoilussa, Katalonian itsenäistymispyrkimyksissä, Trumpin Meksikon-muurissa ja kauppasodan sytyttelyssä, Putinin hallinnon äskeisissä lainsäädäntömuutoksissa saati sitten Lähi-idän tilanteessa?
Ei tässäkään ole kyse muusta kuin lisäsekoilusta joko lyhyen ajan poliittisten päämäärien saavuttamiseksi tai sekoilusta muuten vain.Ei kai britit ole sen hullumpia kuin ruotsalaisetkaan? Luulen että olemme itse paljon pahemmin pihalla maailman menosta ja meillä on synkempi tulevaisuus kuin noilla mailla.
- aiooniksi
alfa123om kirjoitti:
Jokaisella ajalla on omat asiat ja tavoitteet ja päämäärät, joita ajetaan ja jotka toteutetaan. Yksi aika on 490 vuotta ja viimeisin aioni eli aika alkoi 1960.
Sen tehtäväksi on määrätty: NÄKY JA PROFETIA SINETILLÄ SULJETAAN. Venäjä ainakin pyrkii juuri tähän viimeaikaisilla laeillaan ja politiikallaan.
Mutta on myös muita virtauksia ajassa ja ehkä osa niistä on ns. opin tuulia. Selkeästi se, joka johtaa tämän ajan eli aionin kulkua kohden tälle ajalle asettua tavoitetta on VENÄJÄ.
Yksikään opin tuuli ei myöskään ole hyödytön tai järjetön, vaan niitä voidaan tulevaisuudessa käyttää uusissa yhteyksissä hyödyksi tai ottaa käyttöön monin tavoin.
Kaikki näyttäisi kulkevan ennalta kirjoitettuun ja profetoituun suuntaan. Mitään ihmeempää ei ole menossa, vaan kirjoitukset käyvät toteen.
Itse en odota kaiken kuvitellun ja unelmoidun utopian muuttuvan TODELLISEKSI, TODELLISUUDEKSI, vaan oletan itse asiassa käyvän päinvastoin eli todellisuus muuttuu vain virtuaaliseksi. Tulee virtuaalitodellisuus ja virtuaalimaailma? Paljon ehkä suunnitellaan uusia rakennuksia, tekniikoita ja tiedettä, mutta suuri osa niistä totetuu vain kuvitteelliseen virtuaalisuuden tasolla.
Odotan seuraavaksi ehkä hologrammeja yms. Mutta varsinaista tieteen läpimurtoa odotan vasta 2000 vuoden kuluttua eli joskus vuoden 4500 jaa tienoilla. Ei taida kansakuntien rahat riittää juuri nykyisin tutkimukseen ja tieteeseen. Jonkin uuden tekniikan tutkiminen ja käyttöön ottaminen vaatiin vähintään noin 30-60 milj. henkilön markkinan sekä 20 mrd euron panostuksen. Eli vähintään 1000 euroa per capita ja yhteistyötä tuon 30-60 miljoonan asukkaan kesken. Suomessa käytetään paljon rahaa, mutta yhteistyötä on liian vähän ja markkinat ovat liian pienet.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_research_and_development_spending
Jotta saataisiin aikaan jotakin suurta pitää yhdistää voimavaroja globaalisti ja esim. Suomen pitäisi tehdä yhteistyötä Pohjoismaiden ja Venäjän kanssa. Pienellä panostuksella tuskin saadaan aikaan mitään merkittävää.
Nää on pelkkiä mielipiteitä hataria. Ei pidä ottaa liian vakavasti : )Aioneihisi perustaminen kuulostaa epätoivoisimmalta venäläispropagandalta
- ttrryyert
aiooniksi kirjoitti:
Aioneihisi perustaminen kuulostaa epätoivoisimmalta venäläispropagandalta
Onhan se kyllä kieltämättä kummallista että jotkut puolustelevat ja näkevät vain hyvää Venäjässä vaikka maan korruptiotilanne ja laajamittainen kurjuus ja köyhyys tiedostetaan yleisesti. Ilmiö ei ole pelkästään suomalainenkaan joten takana täytynee olla järjestäytynyttä toimintaa venäläisten taholta
Ei voida sanoa että olisi tapahtunut mitään toisia, kolmansia, jne teollisia vallankumouksia.
Se on vain sitä yhtä ja samaa teknologian muutosta.- potpott
Jos historiaa analysoi niin siinä havaitsee erilaisia vaiheita.
- hfjjkjlj
Tulevaisuutta on vaikea visioida ja nähdä esimerkiksi 20 vuoden päähän, mutta uusia mullistavia teknologisia sovlelluksia ja keksintöjä on tulossa ainakin;
-Saasteeton fuusiovoima perinteisen ydinvoiman tilalle.
- Lihan synteettinen valmistus ja sen valmistaminen on ilmeisesti jo nyt halvempaa kuin eläinperäisen lihan tuottaminen.
- 3-d tulostus ja sen soveltaminen ihmisen elinten tulostamiseen.
- Tekoäly ja sen soveltaminen esimerkiksi diagnosointiin ja tieteeseen.
- Kvanttitietokoneet.
-Sähköautot ja lentävät autot.
- Supertube, jolla matkataan noin 1000 km/tunnissa.
Luetelkaa lisää.- Halvempaa
Saako jostain kaupasta solusta suoraan valmiiksi pihviksi kasvatettua lihaa?
- dgdsfsd
Halvempaa kirjoitti:
Saako jostain kaupasta solusta suoraan valmiiksi pihviksi kasvatettua lihaa?
Ei saa vielä, mutta ehkä parin vuoden kuluttua;
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/tiede-tekniikka/keinolihan-matka-kaupan-hyllylle-lyhenee-hinta-putosi-maatalousjätti-cargill-antaa-rahoitusta-1.203001
- planeetta_ei.kirj
Vaikka olenkin optimisti, minulla on omia henkilökohtaisia huolia koskien tulevaa.
Uskon siis, että ihminen etevöityy edelleen. Siinä se optimismi.
Mutta se miten se näkyy ihmismassoille voi olla toinen tarina, eli miten asiat ovat kenenkin saatavilla. Nykymeisinki viittaa siihen, että varallisuus jakaantuu tasaisemmin, ihmismäärä kasvaa vielä jonkinaikaa, eli jakajia on enemmän ja ne asiat joita tuotetaan ovat mahdollisia useammalle kuin aiemmin, mutta myös siihen, että jaettava potti ei kasva välttämättä samassa suhteessa.
Samoin koskien uusia ideoita, virtuaalitodellisuus on asia, jossa on paljon mahdollisuuksia, Se ei niin hirvittävästi vaadi, mutta voi mahdollistaa paljon. Lentoauto taas mahdollistaa jonkinverran, mutta vaatii aika paljon. Ja supertuubi koskien kuljetuksia, jos virtuaalitodellisuusteollisuus kasvaa huimasti ja myös teknologia ottaa parit hypyt eteenpäin, ihmisten ei tarvitse välttämättä liikkua niin paljon, ja sekä lentäminen että supertuubi voi olla irreleventtia, tai kahdesta mainitusta ainakin lentäminen, eli se voi olla fiksumpi ratkaisu lentämiselle.
3D tulostaminen saattaa mahdollistaa myös paljon asioita, eikä ole hirvittävän hankalaa, robotiikka myös. Nuo kaksi liitettynä virtuaalitodellisuuteen vaikuttaa mielenkiintoiselta.
Energian tuotantoa koskien, jos sen siirtämiseen liittyvät asiat saadaan ratkaistuksi, energian tuotanto voidaan siirtää Maasta jonnekin muualle, mikä olisi mielestäni hieno juttu Maata ja ihmisä ja muutakin luontoa koskien.
Muutoin menee vielä hetki täällä pallolla ihmetelessä resurssien vähenemistä ja nälkäisten suiden lisääntymistä. - tulevai.suutta
Nykymeininkikö viittaa siihen, että varallisuus jakautuu tasaisemmin? Mielestäni on kyllä päinvastoin, eli köyhiä köyhdytetään nyt lisää ja heidän elämistään vaikeutetaan entisestään.
Energiantuotantohan voidaaan siirtää maan allekin, mutta fuusiovoiman toteutuessa siihen ei ehkä ole turvallisuussyistä tarvetta.
Resurssit, kuten öljy, vähenevät mutta polttomoottorien korvaaminen sähköllä vaikuttaa paljon siihen asiaan ja globaali muutos on nyt ilmeisesti välttämätönkin.
Teknologia kuten tekoäly ja robotiikka on mahdollisuus, eikä uhka, vastuullisesti sovellettuna.
Perinteiset työtehtävät ja työpaikat kyllä vähenevät, mutta työelämä järjestetään uudelleen ja uudenlaisia työtehtäviä tulee varmastikin runsaasti. - Anonyymi
Sotateknologiako ei muka kehity? Outoja kuvitelmia ihmisillä.
Aseteknologia kehittyy sellaisin harppauksin, että ihmiskunnalla ei ole mitään toivoa. Aikaa sukupuuttoon on ehkä 200 vuotta (max). - Anonyymi
Virtuaalitodellisuus on kyllä mielenkiintoinen aihe. Milloinkohan VR-elämyksestä saadaan niin todentuntuinen ja vakuuttava, että sillä on vaikutusta matkailuunkin? Kvanttitietokoneiden myötäkö? VR-teknologiasta konsolipelien yhteydessä on kyllä puhuttu jo vuosia, että tulossa on, mutta oikein mitään mekittävämpää ei ilmeisesti ole vielä tapahtunut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Korona-ajan häväistysten tutkiminen alkaa
Teemu Keskisarja ja Tapio Puolimatka haastavat korona-ajan viralliset totuudet. "Korona synnytti kastilaitoksen. Se aset4392640Martina, yksityishenkilön ex vihaa häntä
Seiska ja IL kirjoittaa, että yksityishenkilön ex on veemäinen ja vihaa Martinaa. Onneksi ex on 13000 km päässä.3922322Miksi palstalla paljon venäjä mielisiä?
Palstalle näyttää kerääntyneen varsin paljon venäjä mielisiä. Mistä tämä johtuu?1442128- 4872000
- 991959
- 71514
- 2381160
Olavi Uusivirta sai järjettömästi koronatukea ja asuu Kulosaaressa!
Olavi on miljonääri. Olavin asunto maksaa miljoonia. Olavi sai koronatukea aivan helvetisti. Olavi nuoli Sannan korvaa.191104Tiedäthän?
Että tykkään sinusta nainen ja olen kiinnostunut sinusta. Olet reilu ja rehellinen, sellainen unelma nainen. Tehdään k41912Minun on vaikea ymmärtää
Kuinka voin rakastua sinuun, tai siltä se ainakin tuntuu, kun koko ajan pyörit mielessäni. Emmekä me edes näe, eikä muut24833