Milloin suomalainen ydinvoimala räjähtää?

NakkiSimppelinä

Todennäköisyys on helppoa laskea jos tietää montako reaktoria maailmassa on ja montako niistä on räjähtänyt.
Minä en lukuja tiedä mutta asioista perillä oleva sen voisi kertoa.

42

107

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerran laskeskelin, että toteutuneiden tapahtumien perusteella vakava ydinonnettomuus maailmalla tapahtuu noin kerran 25 vuodessa, eli jokainen sukupolvi saisi oman ydinpainajaisensa. Luku ei ole suuren suuri, mutta joka tapauksessa täysin turha. Myös pienmmät ydinonnettomuudet voivat aiheuttaa ja aiheuttavat radioaktiivisia päästöjä ja niiden seurauksena mm. erilaisia sairauksia, kuten syöpää.

      Suomessa ei muistaakseni ole tapahtunut vakavaa ydinonnettomuutta. Nyt olisi aika lopettaa ydinseikkailu, kun siltä osin kaikki on vielä ihan hyvin.

      Ydinvoiman käytön lopettaminen on vähän kuin tupakanpolton lopettaminen: kaikki tietävät, että pitäisi lopettaa, mutta.... vain pieni vähemmistö siinä onnistuu.
      Maaiilmanlopun lobbarit osaa asiansa:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/9862718/maailmanlopun-lobbarit

    • NakkiKurkkasiTietoa

      Katsoin netistä että vuoden 2016 lopulla maailmassa olisi 447 ydinreaktoria.
      Pamahtaneiden määrää en tiedä; Japanissa niitä on kai pimahtanut kymmeniä pienen ajan sisään?

      Todennäköisyys kotimaiselle ydinonnettomuudelle on siis järkyttävän suuri.
      Ydinlobbareiden laskelmien mukaan raha voidaan laittaa aivan hyvin ihmishenkiä vastaan joilla ei ole mitään laskennallista arvoa.

      Tässä ikivanhoja päivityksiä onnettomuuksista; paljon kirjoituksia aiheesta on poistettu netistä:
      https://yle.fi/uutiset/3-5325421

      • Japanissa luonto iski Fukushiman ydinvoimalaan ja teki selvää jälkeä joistakin reaktoreista, Turvallisuustarkastusten vuoksi suljettiin noin 50 ydinreaktoria noin viideksi vuodeksi. Noin epäluotettavan sähköntuotantomuodon käyttö ilmastonmuutoksen haittojen vähentämiseksi on vastuutonta: Japanissakin ne korvattiin fossiilisilla energioilla, jotka lisäävät ilmansaasteita ja nopeuttavat ilmastonmuutosta!

        Huomaa, että anatamasi sivun https://yle.fi/uutiset/3-5325421 kaikki onnettomuudet eivät koske ydinvoimalaa, vaan mukana on muita ydinlaitoksia. Radioaktiivisuus on kuitenkin mukana kaikissa ydinteknologian laitoksissa.


    • Tsumani

      stuxnet, "Kerran laskeskelin, että toteutuneiden tapahtumien perusteella vakava ydinonnettomuus maailmalla tapahtuu noin kerran 25 vuodessa,"

      Fukushiman ydinvoimalan tuhosi magnitudin 9.0 maanjäristys ja sen aiheuttama 14-15 metriä korkea hyökyaalto.

      Stuxnet-Nakki varmaankin tietää ja kertoo palstalaisille, kuinka monen vuoden välein noin voimakas maanjäristys ja hyökyaalto esiintyy Suomessa ?

      • LU0NT0

        Siis ihan niinkuin Stuxnet sanoikin, että "Japanissa luonto iski Fukushiman ydinvoimalaan ja teki selvää jälkeä joistakin reaktoreista, "


    • 3SilmääKalassa

      Vielä pamahtaa suomessa ja sitten on kivaa kun 90% väestä kuolee syöpään....taitaa mennä vähän kämpänkin arvot alaspäin samalla joten kyllähän se asuntokuplaan auttaa kivasti...odotellaan pamausta joka taatusti tulee.

      • usko.ma.ton

        Kuinka monta prosenttia Fukushiman hyökyaallosta henkiin jääneistä on kuollut syöpään?

        Trollauksen pitäisi olla edes vähän uskottavaa. Ne jotka noin huonolla tavoittaa ovat muutenkin menetettyjä tapauksia eli äänestävät Sipilää ja uskovat sote - uudistuksen tekevän lääkärissä asioinnista mukavampaa.


      • lehtorievp

        pahoin pelkään olkiluoto on aika laitos entinen oppilaani on hitsustarkastajana ja kertoi muuatama vuosi sitten keljuttaa mennä töihin kysyin miksi hyvä työhän sinulla on, Sanoi olen kaksi vuotta tarkastanut hitsuksia eikä yhtään saumaa ole ollut joka menisi kerralla läpi.


      • lehtorievp kirjoitti:

        pahoin pelkään olkiluoto on aika laitos entinen oppilaani on hitsustarkastajana ja kertoi muuatama vuosi sitten keljuttaa mennä töihin kysyin miksi hyvä työhän sinulla on, Sanoi olen kaksi vuotta tarkastanut hitsuksia eikä yhtään saumaa ole ollut joka menisi kerralla läpi.

        Löysin vanhoista keskusteluista asiaa koskevan mielettömän pitkäm ja epäselvän teksitin (suora kopio jostain) vuodelta 2008. Lyhyt lainaus siitä:

        "Hitsaushenkilöstö
        Bouyguesilla ei ole ollut yli vuoteen, eikä edelleenkään ole, pätevää hitsauskoordinaattoria. STUK
        vaati elokuussa 2007 selvitystä yrityksen hitsausorganisaatiosta. Vastauksena Bouygues toimitti
        organisaatiokaavion, jossa oli ainoastaan tyhjät laatikot. STUK ei puuttunut asiaan. Myöhemmin
        Bouygues on peitellyt pätevien työntekijöiden puuttumista ilmoittamalla hitsauskoordinaattoreiksi
        henkilöitä, jotka eivät ole toimineet päivääkään ko. tehtävässä. STUK ei ole kyennyt puuttumaan
        myöskään tähän.

        Tällä hetkellä Olkiluotoon koulutetaan hitsauskoordinaattoreita kahden viikon kurssilla, kun
        asianmukainen pätevyys vaatisi korkeakoulututkintoa."


    • vapaakämppä

      Pamauksen jälkeen Suomeen jää runsaasti tyhjiä asuntoja. Hyvä juttu, sillä työperäisille maahanmuuttajille riittää silloin asuntoja.

    • K.Late

      Lottoarvontaan liittyy vahva ennustettavuus: voit melkoisella varmuudella tietää jo etukäteen, ettei rivisi voita taaskaan täyspottia. Jotkut tuntuvat ajattelevan, että ydinvoimaonnettomuuteen liittyy myös jonkin sortin ennustettavuus. Sellaista ennustettavuutta ei kuitenkaan ole, koska läheltäpititapauksetkin tulevan aina yllätyksenä, monesti sellaisesti syy- ja seuraussuhteista, joita ei ole osattu ajatella etukäteen. Mitään todenäköisyyttä ei ole edes olemassa tässä asiassa, koska sellaisen laskeminen olisi täysin mahdotonta.

    • NakillaOnKämppä

      Hra Tsumani mainitsi ansiokkaasti maanjäristysten aiheuttamista ydinvoimaonnettomuuksista. Tsernobylissä maa ei järissyt eikä kai Harrisburgissakaan.
      Tässä pikku luettelo onnettomuuksista; tuskin "pienistä" vuodoista edes ilmoitetaan? https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_ydinonnettomuuksista

      Hra vapaakämppä nosti esille asuntojen jaon maahamme tunkeutuneille vieraille partavauvoille.
      Heille jaetaan nykyisin KAIKKI vapautuvat kuntien asunnot. Kotimaiset kodittomat saavat haistaa paskan.

    • Laskutaidoton

      stuxnet, "Kerran laskeskelin, että toteutuneiden tapahtumien perusteella vakava ydinonnettomuus maailmalla tapahtuu noin kerran 25 vuodessa,"

      K.Late, " Jotkut tuntuvat ajattelevan, että ydinvoimaonnettomuuteen liittyy myös jonkin sortin ennustettavuus. Mitään todenäköisyyttä ei ole edes olemassa tässä asiassa, koska sellaisen laskeminen olisi täysin mahdotonta."

      Jaahas, tuossa joko stuxnet tai K.Late valehtelee, mutta kumpi ?

      • Puhut toisen keskustelun viesteistä. Pyydän ystävällisesti lukijoita lukemaan siitä viestini https://keskustelu.suomi24.fi/t/15539813/arvio-suomen-tsherobyl-syopakuolemista#comment-96432453


    • NakkiTiätemiähenä

      Hra laskutaidoton väitti että että jompikumpi mainituista kirjoittajista valehtelisi.
      Näin ei tietenkään ole.

      Tilastotieteilijä sanoisi kuitenkin että vakava ydinonnettomuus tapahtuu maassamme vuorenvarmasti. Kyse on vain aikajänteestä.
      Se on tilastotiedettä.

      • Juuri niin. Kun ensimmäisiä ydinvoimaloita alettiin rakentaa, laskeskeltiin, että turvataso on riittävä, jos yksikölle sattuu suuronnettomuus kerran tuhannessa vuodessa. Nyt, kun voimaloiden määrä nousee tuhanteen, päästäänkin onettomuustodennäköisyyteen kerran vuodessa. Onneksemme turvallisuskriteerejä on tällä välin kiristetty parin dekadin verran.


    • japanin-mokat

      Fukushiman jäljiltä Japanissa on jo palautettu yhdeksän ydinreaktoria käyttöön. Seitsemäntoista reaktorin osalta uudelleenkäynnistyksen lupamenettely on jo käynnissä eli suuri osa niistä otetaan käyttöön lähitulevaisuudessa. Japanissa kaikkiaan 42 reaktoria on sellaisia, jotka voidaan palauttaa käyttöön.

      Japanin hallitus ajoi kaikki reaktorit alas vuonna 2011 ilmoaen että ydinenergiaa käytettäisiin jatkossa paljon entistä vähemmän ja että tilalle tulisi nestekaasua. Sen hyvin kalliin päätöksen seurauksena hallituspuolue DJP menetti kannatustaan ja vuonna 2012 uusi LDP:n hallitus nopeasti kumosi edellisen hallituksen tekemät päätökset asiasta. Se sitten aloitti hlljakseen ydinvoimaloiden käyttöön palauttamiseen tähtäävät toimet.

    • Kiitoksia hra Enevpk1:lle asiallisesta ja tietäväisestä kommentista.

      Turvallisuuskriteerejä on varmasti nostettu ja hyvä niin.
      Meillä on kuitenkin käytössämme Loviisan voimala joa on taatusti karvalakkimalli nykyisiin verraten.

      Onko niin että vaatimustasoja on nostettu niin korkealle ettei OL 3 valmistu koskaan ?

    • Wihertää

      "Fukushiman jäljiltä Japanissa on jo palautettu yhdeksän ydinreaktoria käyttöön. Seitsemäntoista reaktorin osalta uudelleenkäynnistyksen lupamenettely on jo käynnissä eli suuri osa niistä otetaan käyttöön lähitulevaisuudessa. Japanissa kaikkiaan 42 reaktoria on sellaisia, jotka voidaan palauttaa käyttöön."

      Japanilaisten ja ihmiskunnan kannalta erinomainen asia, että Japanissa 42 ydinreaktoria palautetaan käyttöön. CO2-päästöt ilmaan tulevat vähenemään sadoilla miljoonilla tonneilla/vuosi.

    • hähähähähähähäähääää

      Japanin reaktoreiden aiheuttamista hirvittävistä tuhoista on vaiettu aika tehokkaasti ja mikäs siinä; japskit ovat lisääntyväistä, ahkeraa ja kuuliaista kansaa ja menevät minne käsketään.
      Todella oivaa massaa eliitin tarpeisiin.

      • todisteiden.puute

        Jospa todisteiden puuttuminen olisikin merkki siitä, että todisteita ei oikeasti ole olemassa eikä siitä, että todisteet on pimitetty. Näin siis muualla kuin salaliittoteorioiden maailmassa.


    • NakkiNauravainen
    • K.Late

      "Jaahas, tuossa joko stuxnet tai K.Late valehtelee, mutta kumpi ?"

      Ehkei kumpikaan juuri valehtele, eli kyse on vain tulkintaeroista. Kun aikoinaan Wash 1400 raportissa todettiin, että vakava reaktorionnettomuus voi tapahtua kerran 10 000 reaktorityövuodessa, eli 400 reaktorin kanssa noin 25 vuoden välein, niin silloin ei tietenkään annettu mitään todennäköisyyttä millekkään yksittäiselle reaktorille. Veikkaan, ettei tässäkään haettu mitään yleistä todennäköisyyttä, joka olisi mahdoton laskea, vaan ehkä sitä hyväksyttävää tasoa onnettomuussyklille, jonka yhteiskunnat vielä kestäisivät.

      Uusimille reaktoreille, joita ei juurikaan vielä edes ole, tuo samainen luku on käsittääkseni nostettu miljoonaan reaktorityövuoteen. Tosin perustelut ovat jääneet uupumaan. Rikkaampi polttoaine, korkeampi palama, suuremmat tehot on siis pystytty kompensoimaan jollakin selkeällä parannuksella, mikä jää hämärän peittoon. Jos parannus on ydinkappari, niin silloin voi hyvin todeta, että kun kaapparia tarvitaan, niin silloin on jo "huonot housuissa", eli meneillään vakava ydinonnettomuus.

      • Mielenkiintoista!

        "...raportissa todettiin, että vakava reaktorionnettomuus voi tapahtua kerran 10 000 reaktorityövuodessa, eli 400 reaktorin kanssa noin 25 vuoden välein"

        Itse olen puhunut tapahtuneista onnettomuuksista: noin 25 vuoden välein.
        (jokainen sukupolvi saa oman ydinpainajaisensa...)


    • Laskutaidoton

      "Ehkei kumpikaan juuri valehtele, eli kyse on vain tulkintaeroista."

      K.Late, keksi näppärän selityksen; valhe onkin vain tulkintaero.

      K.Late viittaa Washb1400 -raporttiin. Raportti on kovin vanha, julkaistu vuonna 1975 eli yli 40 vuotta sitten.
      Hetken päästä stuxnet vedonnee raporttiin vuodelta 1958.

      --------------

      Vertailun vuoksi:

      Tiedetään, että hiilenpolton saastepäästöt tappavat miljoonia ihmisiä vuosittain.

      Mikä on todennäköisyys, että ihminen kuolee hiilen polton saastepäästöjen seurauksena ?

      Kumpi on todennäköisempää kuolla ydinonnettomuuden vai hiilenpolton seurauksiin ?

    • K.Late

      "K.Late viittaa Washb1400 -raporttiin. Raportti on kovin vanha, julkaistu vuonna 1975 eli yli 40 vuotta sitten. "

      Tuon ajan 2G-reaktoreille myönnetään vielä lisäaikaa 20 vuotta, joten ne ovat edelleenkin käytössä. Tuossa välissä ei sitten ollut uusia arvioita, kunne tultiin 3G-reaktoreihin, joille tehtiin uudet arviot.

    • Laskutaidoton

      Vuonna 1975 julkaistu turvallisuusraportti on auttamatta vanhentunut.

      Kuinka moni vetoaisi 1975 julkaistuun raporttiin keskusteltaessa autojen turvallisuudesta.
      Sekä autot ,että ydinvoimalat ovat nykyisin paljon turvallisempia kuin yli 40 vuotta sitten.

      • punavirheet.taas

        Syy siihen että ydinvoimaloiden rakentaminen on nykyään niin vaikeaa on juurikin se, että turvallisuusvaatimukset ovat vuodesta 1975 koventuneet niin paljon. Ydinvoimaloiden kovasta hinnasta suurin osa liittyy nimenomaan koventuneisiin turvamääräyksiin kun joudutaan huomioimaan erittäin epätodennäköisiäkin riskejä toisin kuin Washb1400 - raportin aikoihin.

        Tämä ei tietenkään estä näitä punavirheitä veijareita itkemästä samanaikaisesti sekä turvallisuuden puutteesta suomalaisissa ydinlaitoksissa (joka ei pidä paikkaansa) että OL3 hinnasta ja valmistumisajasta, jotka aiheutuivat juurikin turvallisuusmääräyksien tarkasta valvonnasta.


    • Ydinvoimailija

      ei milloinkaan.

    • K.Late

      "Vuonna 1975 julkaistu turvallisuusraportti on auttamatta vanhentunut."

      No niin onkin, paitsi että noin puolet tällä hetkellä toimivista ydinvoimaloista kuuluu tuon raportin piiriin. Nekin ovat siis teidän mielestä vanhentuneita?

      Ei tässä ole kukaan vedonnut mihinkään raporttiin. Totesin vain, että missä mennään. Uudet turvallisuusheikennykset, suurempi palama, suurempi hyötäminen, isompi teho ja rikkaampi polttoaine on koettu edistykseksi, mutta missä näkyy se turvallisuuden paraneminen?

    • Laskutaidoton

      K.Late, "noin puolet tällä hetkellä toimivista ydinvoimaloista kuuluu tuon raportin piiriin."

      Vuonna 1975 käytössä oli noin 150 ydinreaktoria. Melko monet niistä ei enää ole käytössä.

      Sitten asian toinen puoli, joka usein unohtuu;

      Since its commercialization in the 1970s, nuclear power has prevented about 1.84 million air pollution-related deaths and the emission of about 64 billion tonnes of carbon dioxide equivalent that would have otherwise resulted from the burning of fossil fuels in thermal power stations

      konekäännös;
      1970-luvulla tapahtuneen kaupallistamisen jälkeen ydinvoima on estänyt noin 1,84 miljoonaa ilmansaasteisiin liittyvää kuolemaa ja noin 64 miljardin tonnin hiilidioksidiekvivalentin päästöjä, jotka muuten johtuisivat fossiilisten polttoaineiden polttamisesta lämpövoimaloissa.

      http://adsabs.harvard.edu/abs/2013EnST...47.4889K

      • Mitähän sillä "halvalla" ydinsähköllä on saatu aikaan? Ainakin sen avulla on helppo rakentaa erilaisia saastuttavia tuotantolaitoksia (teräs, alumiini, betoni),

        Talouskasvu on suurin ilmansaastuttaja, Taloudelliset lamakaudet ovat todellisia ilman PUHDISTAJIA.

        Montako talouslamakautta näet tässä kuvassa: Dsx28rUXQAEYfZn.jpg


      • stuxnet kirjoitti:

        Mitähän sillä "halvalla" ydinsähköllä on saatu aikaan? Ainakin sen avulla on helppo rakentaa erilaisia saastuttavia tuotantolaitoksia (teräs, alumiini, betoni),

        Talouskasvu on suurin ilmansaastuttaja, Taloudelliset lamakaudet ovat todellisia ilman PUHDISTAJIA.

        Montako talouslamakautta näet tässä kuvassa: Dsx28rUXQAEYfZn.jpg

        Toimiva linkki kuvaan: https://pbs.twimg.com/media/Dsx28rUXQAEYfZn.jpg

        Siis: montako talouslamakautta näet tuossa kuvassa?


    • jaappanin-faktaa

      Ydinvoima on ainoa ratkaisu, jolla voidaan ilmastomuutosta hillitä ainakin niin kauan, kun keksitään sitä parempi energiaratkaisu. Jopa moni viherpipertäjä alkaa olla samoilla linjoilla, koska pelkillä uusiutuvilla ei ratkaista ilmaston muutosta ja vielä vähemmän sähköenergia saannin kysymystä.
      Japanissa hyrisee tällä hetkellä 42 ydinvoimalaa tuotannossa ja kaksi on rakenteilla.
      18 pannua on suljettu, joista kuusi on FUKUSHIMA-DAIICHI - reaktoreita, kaikki 1970-luvulta.

      Kas tässä faktaa: (tuotantoluvut vuodelta 2017)
      https://pris.iaea.org/PRIS/CountryStatistics/CountryDetails.aspx?current=JP

    • anonyymi_3FR

      "Japanissa hyrisee tällä hetkellä 42 ydinvoimalaa tuotannossa"

      Niistä 5 on tullut tuotantoon 1970-luvulla, loput 1980-luvulla tai myöhemmin.

    • pottupata-päähän-öiksi

      Pohjoismaissa ei ole koskaan sattunut ydinvoimaonnettomuutta. Joitakin tapahtumia vain Suomessa INES-asteikolla 1-2 ja niiden ohella Ruotsissa yksi INES-3-tapahtuma.
      Pahimpia eli INES 7 -luokan onnettomuuksia ovat ainoastaan Tshernobyl ja Fukushima.
      Tshernobyl ei sekään itsekseen "RÄJÄHTÄNYT", vaan se RÄJÄYTETTIIN hallitsemattomaksi muuttuneella kokeilulla. Kyseessä ei siis ollut sanan varsinaisessa merkityksessä edes onnettomuus, vaan inssien järjestämä älytön kokeilu, josta tuli väkisin onneton INES-7-luokan itse aiheutettu räjähdys.
      Fukushimakaan ei itsekseen räjähtänyt, vaan sen ONNETTOMUUDEN aiheutti tsunami, jonka aiheutti maanjäristys.
      Kysyä tietysti voidaan, ovatko myös Fukushiman onnettomuuteen suurimpia syyllisiä ne henkilöt, jotka ovat aikoinaan myöntäneet luvat rakentaa ydinvoimaloita eräälle maailman tsunamialtteimmalle rantaviivalle.
      Milloin suomalainen ydinvoimala sitten räjähtää? No vaikkapa silloin, jos saamme niskaamme samanlainen Tunguska-ilmiön, joka tuhosi maastoa Siperiassa 30.6.1908. Tuo mystinen superräjähdys sattui tasan tarkkaan leveyspiirillä 60 53' N, joka kulkee Suomessa suunnilleen Kouvola-Hämeenlinna-linjalla. Joten jos tuo Tunguska-pamaus olisi sattunut 5-6 tuntia myöhemmin, niin....jälki olisi ollut eteläisessä Suomessa hyvinkin mielenkiintoista.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/INES
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Tunguskan_räjähdys

    • K.Late

      "Vuonna 1975 käytössä oli noin 150 ydinreaktoria. Melko monet niistä ei enää ole käytössä."

      Ydinbuumin kiihkeimpänä aikana rakennttiin tuon ajan sapluunoilla useampi sata voimalaa.

    • K.Late

      "Japanissa hyrisee tällä hetkellä 42 ydinvoimalaa tuotannossa ja kaksi on rakenteilla.
      18 pannua on suljettu, joista kuusi on FUKUSHIMA-DAIICHI - reaktoreita, kaikki 1970-luvulta.

      Kas tässä faktaa: (tuotantoluvut vuodelta 2017)
      https://pris.iaea.org/PRIS/CountryStatistics/CountryDetails.aspx?current=JP"

      Oliko niin, että tuossa datassa "temporary shutdown" oli korvattu "operational". Eli kun sulkemispäätöstä ei ole tehty, on laitos toiminassa (vaikka se olisi seisonut jo 7 vuotta)?

      Onko jollakin talukko, missä olisi oikeasti toiminnassa olevat voimalat?

      • Tulkitsin kerran että IAEA:lla tuossa tilastossa toimintakykyinen = käytössä oleva,


    • K.Late

      https://www.nippon.com/en/features/h00238/japan’s-nuclear-power-plants.html

      Tuossa on aika tuoretta dataa:

      "Seven years on from the Fukushima Daiichi disaster, nine reactors are operational in Japan as of July 2018. Unlike the Fukushima Daiichi reactors, all of these are pressurized water reactors and they are based in western Japan."

      Eli viime vuoden heinäkuuhun mennessä oli toiminnassa 9 reaktoria. Luotetaanko siellä nyt sitten enemmän painevesivehkeisiin, joissa on ilmeisesti varoaikaa suuronnettomuudessa?

    • kaikkipilalla

      se jysähtää kun laitaa tulille.

      näin enne unen silloin kun sitä alettiin rakentamaan se räjähti kuin hiroshima tuho oli i maan yli rajojen.

      lopettakaa sen rakentaminen tehkää muuta jos voi.

    • JAIF-tietoa-lokakuu2018

      Japan Atomic Industrial Forum (JAIF) pdf-tilastojulkaisu lokakuulta 2018 Japanin ydinvoimatuotannon tilasta on:
      https://www.jaif.or.jp/cms_admin/wp-content/uploads/2018/10/jp-npps-operation181002_en.pdf

      Sen mukaan 38 reaktoria yhteisteholtaan 38 566 megawattia hyrisee sähköä sarakkeessa OP eli in operation (siis 10/2018 tieto ).
      Kolme reaktoria yhteisteholtaan 4141 MW on rakenteilla.
      Yhteensä 21 pannua yhteisteholtaan 12 397 MW on sarakkeessa CD (closed down).

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe