Ulkoistamisen seuraukset julki

JaskaSuorapuheinen

On tilattu vanhustenhoitopalveluja yksityisiltä yhtiöiltä myös Hyvinkäällä ja sen seurauksista "nauttivat" he jotka ovat meidän peruspalvelut aikoinaan kustantaneet. Esperi ja Attendo ovat jääneet kiinni hoitotyön laiminlyönneistä ja kansalle on asiasta kertoneet useat mediat. Hoitopalvelut on nähtävästi kilpailutettu siten, että halvimman tarjouksen on voittanut se yhtiö joka pystyy jättämään tilatut työt tekemättä. Eduskuntavaalit tulossa ja Hyvinkäältkin on ehdokkaana useita eri puolueissa. Ketkä heistä kannattivat Sahanmäen palvelukeskuksen palvelujen antamista Attendon "hoidettavaksi". Tietäisin että ketä en ainakaan äänestä.

39

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siinä_ulkoistusta

      TV.n dokumentin mukaan ei ollut aina hoitohenkilöstöäkään paikalla muutamaan tuntiin. Säästyi kuulemma kuluja siinäkin ja jäi rahaa sijoittajille.

      • TaustaaEsille

        Paikalla on ollut ns. haamuhoitajia. Yhtiöt laittavat työvuorolistoille henkilöitä joita ei ole olemassakaan. Näyttää vain virallisella paperilla hyvältä. Tätä se ulkoiataminen todellisuudessa on.


    • omaisenaasialla

      Hyvinkäällä ei voida soimata pelkästään attendoa ja esperiä. Myös säätiön omistamassa talossa pakkomakuutetaan, laitetaan nukkumaan jo ennen klo 18 ja herätetään aamutoimille yöaikaan. Jos en itse omaisena kävisi äitiäni syöttämässä, tuskin saisi iltapalaa ollenkaan. Muutama ilta jäi väliin ja iltapalat koskemattomina jääkaapissa. Toiminnanjohtaja keskittyy politiikkaan toisessa kunnassa ja tuntuu palkkaavan työntekijätkin kotikunnastaan. Ala-arvoista touhua. Hoitajia kun jututtaa niin kiemurtelevat vaivaantuneina.

      • PuhutaanSuoraan

        Mikä säätiö????????? Omistajana? Mikä yhtiö siellä vastaa hoidoista? Jokin ketjussa mainittuko?


      • omaisenasialla

        veteraanitalosäätiö


      • Yllättävää
        omaisenasialla kirjoitti:

        veteraanitalosäätiö

        Ohhoh! Eipä olisi uskonut.


      • Omaisenasialla
        Yllättävää kirjoitti:

        Ohhoh! Eipä olisi uskonut.

        Miksi et? Mitä tiedät paikasta? Onko sinunkin omaisesi siellä?


      • Hoitoajahoivaa

        Tietääkseni kokoomuksen ja suvun suosituksilla oli aiemmin kotikuntansa vanhushuollossa säätämässä. Kunnanhallituksessa, mies Riksun terkkarin kuntayhtymässä ja seurakunnassa hallituksessa. Paikallisen kansanedustajan lähipiiriä, tämä kummi lapselle joka kotikunnassa meni nuorisovaltuustoon ilman vaaleja. Että piiri pieni pyörii ja korjatkaa jos olen väärässä.


      • VierestäSeurannut
        Hoitoajahoivaa kirjoitti:

        Tietääkseni kokoomuksen ja suvun suosituksilla oli aiemmin kotikuntansa vanhushuollossa säätämässä. Kunnanhallituksessa, mies Riksun terkkarin kuntayhtymässä ja seurakunnassa hallituksessa. Paikallisen kansanedustajan lähipiiriä, tämä kummi lapselle joka kotikunnassa meni nuorisovaltuustoon ilman vaaleja. Että piiri pieni pyörii ja korjatkaa jos olen väärässä.

        Niin, veteraanitalohan ei ole enää yksinomaan veteraaneille varattu, vaan kaupungin tultua mukaan organisaatioon myös muita kuin veteraaneja tai heidän puolisojaan otetaan taloon asukkaiksi. Alkujaan asukkaat toimivat hyvinkin itsenäisesti, kävivät kaupoissa ym. mutta kun ikää on nykyisin yli 90 vuotta niin päivän askareet ovat erilaiset. Myös määrä väheni,niin kaupunki tuli mukaan muilla pääsyperusteilla. Ei kuitenkaan liene tarkoitettu ulkopaikkakuntalaisille, edes riksulaisille.


      • oletkoihanhölmö

        Kyllä rahalla paikaan saa.


      • sisäkehällä
        Hoitoajahoivaa kirjoitti:

        Tietääkseni kokoomuksen ja suvun suosituksilla oli aiemmin kotikuntansa vanhushuollossa säätämässä. Kunnanhallituksessa, mies Riksun terkkarin kuntayhtymässä ja seurakunnassa hallituksessa. Paikallisen kansanedustajan lähipiiriä, tämä kummi lapselle joka kotikunnassa meni nuorisovaltuustoon ilman vaaleja. Että piiri pieni pyörii ja korjatkaa jos olen väärässä.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005997283.html

        Tästä on kyse ja tämä on selvästi nähtävissä. Miten se sitten vaikuttaa Veteraanitaloon, on toinen asia jota voi tutkia.


      • innercircle

        säätiön toiminnanjohtaja ajattelee ihan vaan rahaa. Vaikka paikka mukamas voittoa tavoittelematon säätiö.


    • Ukko73vee

      Vanhusten hoito on taloudellisesti kannattamatonta. Eihän vanhusten elossa pitäminen tuota muuta kuin kuluja. Se on fakta, ja se meidän on uskottava ja opittava. Osakeyhtiöiden on tuotettava omistajilleen voittoa, joten joskain on alettava kulujen karsiminen. Siis inhimillisyys on jo unohdettu, kun vaihtoehtona on saada rahaa tilille. Odotan äkkilähtöä etten joutuisi märkiin vaippoihin.

      • AhneidenKiitos

        Samansisältöisesti kertoi TV-uutisissakin eräs vanhempi herra. Vanhemmat ihmiset kulueriä ja nykypäättäjien kiitos on kidutus mahdollisimman halvalla. Kyllä on ahneuden huippu.


      • MietitääsNäitä

        Eikös täältä niin halutessaan ja asiaa arvioituaan voisi lähteä avustetusti. Moni ahdistuu mahdollisesta elämän lopusta vaipoissa ja puolitiedottomana. Sellainen elämänjakso ei kaikkien mielestä ole ihmisarvon mukainen.

        https://www.youtube.com/watch?v=ogCsERk9joo

        Ehkä pakonomainen elämän jatkaminen ei ole nykyaikaista humaaniutta.


    • pahaltanäyttääsiis

      Pitäisi nyt saada se eutanasia-laki, auttaisi paljon asiaan, kun vanhukset vähenisi nopeammin.
      Tulevaisuus näyttää synkältä. Lapsia syntyy entistä vähemmän, työväki vähenee ja vanhukset lisääntyy, siinä on huono yhtälö, jos siihen ei saada jotain muutosta.

      • totta-väliin

        Ratkaisu ei ole ainakaan se että otetaan mustia murjaaneja maa täyteen jotka vihaavat valkoisia.


      • ÄijäMuistetaan

        Sitä lakiahan on puuhaamassa myös entinen ministeri Viinanen, joka nyt ensimmäisen kerran puhuu viisaita. Aikoinaan laittoi Suomen talouden lähelle konkurssia ja melkein Maailmanpankin valvontaan ja tietenkin syytti siitä muita.


    • olisi.hyvä

      Tietääkö joku suositella Hyvinkäällä olevaa vanhustenpalvelutaloa, omaiseni jonossa.

      • Luovuttanutomainen

        Ei ole yhtään hyvää. Osta yksityiseltä hoitoapua kotiin.


      • KaikkiLintsaa

        Myös kotihoidon kiireellisyys on tuotu esille tässä yksityistämisen laiminlyönneissä. Hoitajien juoksulistat taannoin herättivät tunteita. Yritetään etsiä ketju.


    • VanhaMuttaHidas

      Kun tiedetään laitoshoidon kokonaskustannukset ja omaishoidosta maksettavat muutamat sataset niin kansakoulun/ojalan laskuopillakin selviää, että omaishoidon tuen nostamisella muutamalla satasella tilanne korjantuisi: Osa laitoshoidon 4000...5000 euron asukkaista jäisi kotiin, koska heidän lapsensa ovat jo eläkkeellä, ja heillä olisi käyttöä pienen eläkkeensä lisälle. Kysymys on vanhojen omaistensa hoitoon kykenevien motivoinnista. Tähän 75 vuoden ikääni mennessä olen huomannut että raha on ainoa keino saada ihmiset kiinnostuman yleensäyhtään mistään.

    • Huhuujih

      Sama juttu hyvinkään lastensuojelulaitosten kanssa. Ei kestä päivänvaloa kytkökset ja asiakashankinta.

    • AhneudenHuippu

      Nyt viranomaiset tutkivat mahdollisia laiminlyötejä eri kohteissa, koska kuolemantapauksia on sattunut nähtävästi hoitovirheiden tai välinpitämättömyyden vuoksi. Ainakin YLE kertoi asiasta.

    • VaalitTulossa

      Hyvinkäälle on tullut Valviralta 2 varoitusta YLE.n taulukon mukaan, mutta epäselväksi jäi, oliko kyseessä ulkoistettu vai kaupungin oma kohde.

    • ValvonJo

      Lisää valvontaa ja valvojia, mieluimmin johtajia jotka koordinoivat valvontaa. He päättävät asettaa selvitysryhmän joka mahdollisesti saa seuraavan hallituskauden aikana aikaiseksi välimietinnön siitä kuinka paljon pitää saada rahaa valvojien liksoihin. Sen jälkeen eduskunta päättää valvonnasta.
      Valvonta ratkaisee, kysymyshän on vain hoitajien laiskuudesta, ja siitä että heitä on liikaa, jolloin työt eivät suju koska hoitajat eivät mahdu työskentelemään. Siss rahaa valvontaan. Petterikin oli samaa mieltä.

      • JotainOppivat

        Nyt konnuuksia paljastavia hoitajia ei enää saa uhkailla irtisanomisilla. Tosin hoitajapulassa mikään yhtiö ei sellaiseen enää lähtisikään.


      • hoitajaitsehyvinkäällä

        Kyllä lähtee ja lähti, heti kohun alettua.


    • KysynVaan

      Odotellaan rauhassa, ja kun vaalit ovat ohi niin tilanne rauhoittuu, mitään ei tule tapahtumaan. Aihe väljähtyy. Mummot jäävät hoitamatta ja kuolevat ennen aikojaan. Ja varhaiskasvatus hoituu vajaalla henkilökunnalla kuten ennekin: Yliopistoissa ja ammattikorkekouluissa vuosia opiskelleet kasvattajat yrittävät selviytyä vajaan kahden tonnin liksalla ylisuurten lapsiryhmien kanssa. Ja päiväkotien vastaavat joutuvat väärentämään työlistoja ja valehtelemaan lasten vanhemmille. Ja rahat valuvat muutamien firmojen omistajien taskuihin, joista sitä ei saada verottajalle. Lakeja kuitenkin näennäisesti noudatetaan. Miksi hyväksymme tuon? Ja miksi Petteri muljuaa lausunnoissaan niin kuin esinahka?

      • Tukiautomaatti

        Näin tapahtunee. Totta puhuva ja lupauksensa pitävä poliitikko on Suomen suurin ihme. Eduskunnan kyselytunnilla selvise se mihin varoja annetaan kuin automaatilla. Vaalitukiaisiin ne jälleen menee yritystukien kautta.


    • Etsintää
    • Kriitti

      Osakeyhtiön AINOA tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Kuten kaikki olemme nähneet, keinoilla ei ole juurikaan väliä. On myös nähty, ettei kommunistinen paratiisi niin kuin entinen Neuvostoliitto, pysty hoitamaan asioitaan. Kaikki johtuu ihmisen ahneudesta. Tarvitaan lakeja ja riittävän rankkoja sanktioita niiden noudattamatta jättämisestä. Suomessa on liian monta poliitista puoluetta, se hämää tavallisen tallaajan käsityksiä. Riittäisi varsin hyvin kolme puoluetta. Tarvitaanko Suomen kokoisessa maassa 18 maakuntaa ja yli 300 kuntaa? Mielipiteitä?

      • JaskaSuorapuheinen

        Maakunnat ja niiden johtopaikat ovat lohdutuspalkintoja eduskuntavaaleissa valitsematta jääneille. Siksi Kepu niitä haluaa innokkaasti ajaa. Maakuntien sote-tehtäviä voisi hyvin hoitaa nykyiseen malliin, mutta laajennettuna yliopistolliset sairaalapiirit eli 5 aluetta. Nykyiset alueelliset sairaalat olisi nykyiseen tapaan alistettuina niille. Jos kunta ei yksin pysty hoitamaan, niin alueelliset kuntayhtymät voisi toimia, kuten nytkin jo toimitaan malliin Keski-Uudenmaan sotepiiri ja vastaavat muualla Suomessa. Jos yksittäine kunta ei pysty hoitamaan sille kuuluvia tehtäviä, sen pitää liittyä voimakkaampaan kuntaan, kuten nytkin on jo vuosia tehty. Poliittiset suojatyöpaikat maakunnissa tulee olemaan yhteiskunnan syöpä. Tässä tätä aluksi.


    • TurvatonHyvinkää

      Turvattomuutta kaupungin toimesta on selvitetty, mutta onko yksityistämisen seurauksia pakkosiirrettyjen ikäihmisten kohdalla selvitetty? Vastaavien yritysten muissa kohteissa on viranomaisten taholta todettu useiden yksityistämisen kohteiden asukkaita kuollut lyhyen ajan sisällä. Turvallisuusasiaa se on tämäkin kun ajattelee laitokseen siirretyn asukkaan kohdalta ajatellen, kuten myös hänen lähiomaistensa. Tästä turvallisuustahosta ovat vastuussa myös päättäjät jotka lakkauttivat Sahanmäen palvelutalon ja siirsivät asukkaat yksityiselle taholle. Onko turvallisuusasiat kohteessa huomioitu ja jatkuvassa valvonnassa? Turvallisuusasiaa tämäkin.

      • JaskaSuorapuheinen

        Nimen omaan turvallisuusasia, mutta Hyvinkäällä menee nykyisin kaikki päin ***settä. Johto kuhuskelee Aamupostin sivuilla että kaikki hoidettu loistavasti, mutta unohdettiin vain piruuttaan nuo veronmaksajat. Asukasluku vähenee ja työpaikat lähtevät naapurikuntiin, mutta täällä tuhlataan rahaa esim. elokuvapelleilijöille 50000 euroa. Sähköä ostetaan tahallaan ylihintaan 35000 euroa. Näistä tuhlauksista sitten jopa "elvistellään" Aapon sivuilla, mutta vapaalipuista ei puhuta. Takavuosina oltiin ylpeitä siitä että asuttiin Hyvinkäällä, mutta nykyisin siitä vaikenen täysin. Kun joku asiaa kysyy, sanon että Uudeltamaalta, jottei tarvitse hävetä.


    • sote-sopan-seuraus

      Tämä aihe on hyvä jokaisen ottaa esille eduskuntavaaliehdokkaita haastateltaessa. Ulkoistamisen seuraukset haamuhoitajineen, lattioilla makuuttamisineen ja ennenaikaisine kuolemineen ei todellakaan ole nykypäivää. Pistäkää ehdokkaat lujille, koska joskus me kaikki vanhenemme.

      • Jokaisella-aikansa

        " ... ennenaikaisine kuolemineen ... " !? Kyse on iäkkäistä, usein monisairaista, paljon ja pitkään lääkkeitä syöneistä, liikkumattomista, paikalleen jämähtäneistä, elämätöntä elämää vuosikausia viettäneistä ... Hyvin moni heistä odottaa sitä; lopullista armahdusta.


      • sote-sopan-seuraus
        Jokaisella-aikansa kirjoitti:

        " ... ennenaikaisine kuolemineen ... " !? Kyse on iäkkäistä, usein monisairaista, paljon ja pitkään lääkkeitä syöneistä, liikkumattomista, paikalleen jämähtäneistä, elämätöntä elämää vuosikausia viettäneistä ... Hyvin moni heistä odottaa sitä; lopullista armahdusta.

        Tuo "ennenaikaiset kuolemiset" tapahtui yksityisessä hoivakodissa joka oli toiminut vasta kuukauden. Asiasta kerrottiin laajasti mediassa. Moni kylläkin toivoolopullista armahdusta, mutta mihinkään näännyttämiseen haamuhoitajineen ei todellakaan pidä mennä. Asiallista toimintaa pitää odottaa ahneuden sijaan, vaikka liiketoiminta olisi kuinka tiukoille mitoistettu kilpailun seurauksena. Valvontaa ja rajujakin sanktioita tulee käyttää.


      • Eijärjenhiventä

        Sehän on selvä kuin fläkki meistä tavallisista tallaajista. Mutta kerropa se niille, jotka tahtovat tehdä aiheella liiketoimintaa ja saada voittoa. Heillä on aiheesta aivan toisenlainen näkemys kuin meillä. "Valvontaa ja sanktioita" lupaillaan nyt, lupaukset haalenevat ajan myötä ja kun vaalit ovat taas lässytelty loppuun.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe