0,7 mitoitus on helppo toteuttaa

KonstaKuttaperkka

Otetaan siihen rahat ja hoitajat VOK-keskuksista.

17

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoitajaamitoitus

      Entä jos Suomessa hoitajamitoitus olisi 0,7-0,8. Hoitajien ei tarvitsisi tehdä kuin minimityö. Työvuorot voisivat mennä päin pyllyä ja silti hoitajilla olisi aivan valtavasti luppoaikaa per työvuoro?.

      • KiinniRosvot

        Kokoomus vastustaa minimikiintiön lisäämistä lakiin syystä , että sen jälkeen voisi vaatia siihen myös selkeät sanktiot toteutumattomuudesta eli uhkasakot ja jopa liiketoimintakiellot . Tästä näillä rosvoyritysten kokoomuskansanedustalobbareilla on kysymys. Ja tietenkin valvontaan pitää saada lisää rahaa ja selkärankaisia valvojia!


    • markku.lievonen

      Mutta, eikö erikoisesti tänä aikana tulisi ajatella vahusten hoidon tasoa / laadusta ja siihen liittyviä alueita kuin hoitohenkilökunnan määrästä. Tähän vaikuttaa suoraan jo hoidettavien vanhusten terveyden taso. Toisessa hoitopaikassa siten tulisi olla enemmän hoitohenkilökuntaa kuin toisessa.

      Siis kartoittaa vanhusten hoitoon liittyvät asiat, jotka tulee hoitopaikka täyttää ja erikoisesti , joka hoitopaikassa henkilökuntaan tulisi siten kuulua tämän alueen vastuu henkilö. Aivan kuin teollisuudessa on työsuojeluvaltuutettu, joka pitää huolen työturvallisuuden noudattamisesta.

      Kuten tiedämme,niin ongelmahan on juuri asioiden salaaminen ja salaaminen jatkuisi / mahdollistuisi, jos ei olisi vanhusten - hoidon - valtuutettua henkilöä hoitopisteesä.

    • markku.lievonen

      Toisaalla on huomioitava, ettei vanhusten hoitoon varojen kortottaminen / henkilökunnan lisääminen välttämättä poista ongelmaa, koska yleensä toimijana on pörssi yritys eli osakeanti kohoaisi. Ei pörssiyritys korvamerkkaa rahaa,- vaan kohdetaa sijoituksen parhaitten tuottavasti.

      Kuten jo nyt näemme niin pörssiyrityksen saamat verovarat eivät sijoitu tasapuolisesti. Johtajat saavat muhkeat palkkiot ja ovat siten poissa tarvittavista hoitohenkilöistä.

    • Hävetkää

      Ongelma on paljon laajempi kuin hoitajamitoitus. Pelkästään hoitajia lisäämällä vanhusten saama hoiva ei parane. Pörssiyhtiöiden ja johtajien tulot kyllä kasvavat suomalaisten verovaroilla.

      On surkuhupaista, kun poliitikot heittäytyy lapsellisiksi kuten Saarikko sanoessaan luottavansa omavalvontaan. Eikös se hoivalaitosten omavalvonta ole juuri todistettu epäluotettavaksi kuten poliitikkojen puheetkin.

      Kansallista häpeäämme, vanhustemme heitteille jättöä ei olla käytännössä korjaamassa, vaan pelkästään valuttamassa lisää veroeurojemme monikansallisille yrityksille.

      • Vesimeloni50

        Kyllä näyttää siltä että kasvavien kustannusten peittämiseksi pitää luvata useampikin vappu-satanen. Jokuhan lystin maksaa, vaikka osa poliitikoista taitaa ajatella että rahaa sataa laariin. No toivottavasti ensin kupataan mummeleiden ja vaarien säästöt.


      • No, seuratkaapa ihmisen suunnittelemaa yrityksen toimintaa. Historia kertoo, miten ihminen - yritykset AINA pyrkii laistamaan vastuustaan ja siksi on aikain saatossa kehitetty yritystoimintaan esim. luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu toiminta jne.... Jos työsuojeluvaltuutettuja ei olisi yrityksessissä, niin tapaturmia ja kuolemia olisi joka päivä.

        Niin, ei nämäkään asiat toimi yrityksen omavalvontana,- vaan on henkilö/t, jotka valvovat että yritys todella noudattaa lain säädöksiä.

        No, aivan sama tilanne vanhstenhoidossa. Jos maassamme ei ulkoisteta tätä valvontaa yrityksen ulkopuoliseksi, niin tilanne jatkuu maailman tappiin saakka. On siis oltava sisällä havainnoimassa joka päivä, että yritystoiminta toimii todella siten, mitä vanhusten hoitoon on sovittu. Hygienia, ravinto , valvonta jne....

        Kuten tiedämme, niin toki maassamme on erikoisen hyviä vanhusten hoitopaikkoja. Heitä ei tämä laki edes koskisi, koska jo nyt heidän toiminta on läpinäkyvää / avointa.


    • anonyymi_lUx

      Eivät muslimimiesten viihdyttämiseen tottuneet hoitsut suostuisi mummoja kääntelemään puhumattakaan papoista.

    • Ajatellen yleensä vanhsten hoitoa maassamme ja siihen liittyvää politikointia, iin eihän se saa olla näin vaikeaa. Seuratkaapa politikkojen puheita, niin heillä ei ole edes todellisesti aikomuskaan parantaa vanhustemme hoitoa. Puheita puheiden perään jne.... ja ei edes aikomustakaan tehdä tekoja.

      Asiaa pyöritellän vuodesta toiseen. Todellinen syys tähän on, ettei politikot / ihminen arvosta ihmisen vanhuutta. Tämähän on se syy,- ei raha. Jos vanhuus ihmisessä arvotettaisiin samalle tasolle kuin urheilu, niin rahaa olisi käytetävissä repullinen jos kaksikin. Samoin samasta arvottamisesta - sen puutteesta on kysymys ja kertoo ilmitulleiden hoitopaikkojen kielteiset tapahtumat. Vanhuuteen liittyy kuolema ja siksi se on etäinen vapauttaan vaalivalle tämänajan ihmiselle.

      Sikäli ihmeellinen sokeus kulttuurissamme, ettei asiaa hoideta mallikkaasti,- koska jokainen meistä on joskus tämänkin asian kanssa tekemisissä.

    • Niin, politikkojen mielikuvista näkyy erittäin voimakkaasti, etteivät he edes ymmärrä ja tiedosta minkä mielikuvan rakentaa ulkomaailma maamme vanhusten hoidosta. Maamme, joka tulisi olla sivistys / hyvinvointi valtio.

      Niin, ihmisen on uskomattoman vaikea nähdä lähelle ja havainnoida omaa elinympäristöään. Puheita politikoilla on paljon, mutta näkökykyä erittäin vähän. On mieletöntä puhua Kiinasta tai muiden maiden ihmisoikeuksista, koska maamme ihminen / vanhus on tässä tilassa mitä se todelllisesti on.

      Toinen tekijä, josta ei edes ajatella ja siten tiedosteta. Miten paljon vaikuttaa vanhusten hoitotaso maassamme nuorisomme - keski- ikäisten ja eläkeläisten alitajuntaan ja siten oireiluun. Stressitasoon. Alitajunta on ihmisellä paikka, joka "näkee" pidemmälle kuin ihmisen tietoisuus ja alitajunta pyrkii aina komapnspoimaan kielteisiä tulevia uhkija kuten vanhuus. Heitteillejätön pelkotila.

    • KovaKohtalo

      Kyllä minäkin 60 vuotias vielä terve pelkään kohtaloani hoitolaitoksessa. Mietin, että voisikohan jo nyt varata paikan johonkin hyvään kolmannen sektorin ylläpitämään laitokseen. Saisikohan paikan varmemmin, jos alkaisi jo nyt toimia vapaaehtoisena vanhusten ulkoiluttajana siellä.
      Miten te meinaatte asian kohdallanne ratkaista?

      • markku.lievonen

        Asia on avoin jokaisen ihmisen kohdalla. Edes se ei vaikuta onko ihmisellä lapsia tai yleensä aviossa tai sinkku.
        Poikkeuksen tekee juuri hyvätuloiset, joilla on mahdollisuus ostaa kalliita palveluita hoivaa tarvittaessa.


    • markku.lievonen

      En haluaisi tuoda erittäin ikäävää ja kiusallista asiaa esille,- vanhusten hoidon laiminlyömisen jatkumona.
      Sana on : Eutanasia.

      Siis maassamme tämän asian jatkumona alkaa ihmisellä herätä tietoisuuteen armokuoleman mahdollinen toteuttaminen.
      Siis ihminen havainnoi politikoinnin saavutukset ja mihin tilaan vanhusten hoito on sementoitunut vuosien varrella.
      Juuri vapaan median ansioista ihmiset saavat tiedostaa vanhusten hoidon tason ja ikävät tapaukset aktivoivat / lähentävät ajattelemaan armokuoleman mahdollisuutta. Kärsimysten välttämiseksi.

      Niin, ........a-j-a-t-e-l-k-a-a....... Mikä vaikutus maassamme on vapalla medialla. Vapaa, joka ei ole politikkojen halllinnassa? Kaikki kunnioitus alan toimitaille.

    • EroaSaarikkoJO

      Saarikko on aivan pihalla ......No kun katsoo häntä niin hyvin on muona maistunut....ei voi sanoa että on joutunut olemaan ilman "ravintoa".....kuten moni vanhus....

    • Enolepitänyt

      Miten voivat vanhukset olla ainavaan ”huonokuntoisempia”, vaikka lääketiede ”kehittyy” jatkuvasti? Joku tässä yhtälössä mättää!

    • PsykopaateillaValta

      Niinpä.
      ...ja kun tehdään hoitoisuusluokitus, jonka teko ja määrittäminen perustuu luottamukseen, niin kerta rysäyksellä vanhusten kunto suorastaan romahtaa.
      ...ja firman johtajat nauraa kuten nytkin.

    • TehtäväjakoUusiksi

      Voisi 0.6 mitoituskin riittää, kun otettaisiin siivoojat siivoamaan, keittäjät laittamaan ruokaa ja viihdyttäjät viihdyttämään. Hoitajat voisi tehdä hoitotyötä, johon heidät on koulutettu. Ovathan hoitajat kovemmin palkattuja, kuin em. muut ryhmät kuten pitääkin olla. Rahaa säästyisi lisäkäsien palkkaamiseen. Ehkä kaikkien siivoojien ei tarvitsisi osata täydellistä suomea. Työllistettäisiin vaikeasti työllistettäviä. Se on parasta kotoutusta. Näin Ruotsissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2243
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe