Miksi Jumala sallii kärsimyksen?

Missäolitsilloin

Joku nörttinero tekee tietokepelin. Hän kehittelee peliä kauan, keksii aina uusia sääntöjä ja loputtomasti yksityiskohtia. Lopulta peli on niin suuri ja monimutkainen, ettei kenelläkään pelaajalla ole mahdollisuutta hallita sen kaikkia sääntöjä eikä enää edes tietää, mihin pelaaminen johtaa. Pääasia on vain pysyä pelissä mukana. Vain pelin tekijä hallitsee neroutensa ansiosta pienimmätkin yksityiskohdat. Sääntöviidakko tulee niin sakeaksi, että pelin tekijä luopuu toivosta laatia ohjekirjaa tai sääntökokoelmaa, joka olisi pelaajille ymmärrettävä. Hän päätyy osoittamaa vain pääsäännöt, joita pelaajien on pyrittävä noudattamaan. Pelin tekijä joutuu kuitenkin tekemään pelaajan näkökulmasta käsittämättömiä poikkeuksia pelin kuluessa. Ne ovat käsittämättömiä pelaajille, jotka kokevat ne epäloogisiksi, mutta pelin luojan kannalta kaikki on loogista ja palvelee pelin kokonaisuutta. Käsitteet hyvä ja paha, kärsimys ja nautinto ovat vain pelin sisäisiä käsitteitä. Nekin pelin luoja on luonut. Pelaaja ei voi tietää, mikä on oikein, mikä väärin, muuten kuin pelin luojan antamien ohjeiden mukaan. Pelaajalle hyvä on se, minkä luoja on sanonut olevan hyvää.

Allegoriaa voi kehitellä vielä eteenpäin niin, että Luoja huomasi tehneensä virheen antaessaan ensimmäisen ohjekirjan: Vanhan Testamentin. Sen ohjeet olivat sittenkin liian yksityiskohtaisia ja johtivat pelaajien kesken vain riitoihin. Siksi Luoja loi myös armon käsitteen ja yksinkertaisti sääntöjä. Hän supisti ilmoituksensa kahteen sääntöön: lähimmäisenrakkauteen ja armon vastaanottamiseen.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missä olin silloin?
      Minä olin silloin Isäni kanssa ja jostain? syntyi mieleeni hullu ajatus että haluaisin pärjäillä omin avuin.

      Raamatussa tämä on kerotu kuvaannollisesti "Adam halusi tehdä Eevalle mieliksi ja söi tiedon puusta vaikka siitä oli varoitettu."
      Mooses. 2:21 Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja

      Onnekisi kaikenkattava tietoisuus oli jo suunnnitellut vastauksen tähän hulluun toiveseen. Se toive toteutui vasta kun ensin Adam oli nukutettu jotta voitiin siinä unessa kuvitella erillisyys jonka symboli on Eeva kuten Mooses 2.21 kertoo

      Ja hän sanoi: "Kuka sinulle ilmoitti, että olet alasti? Etkö syönyt siitä puusta, josta minä kielsin sinua syömästä?"
      3:12 Mies vastasi: "Vaimo, jonka annoit olemaan minun kanssani, antoi minulle siitä puusta, ja minä söin."
      3:13 Niin Herra Jumala sanoi vaimolle: "Mitäs olet tehnyt?" Vaimo vastasi: "Käärme petti minut, ja minä söin.

      Siitä alkaen on aina toistettu että syyllinen on toi kaveri tai Jumala kuitenkin aina joku muu kuin oma ajatus.
      Niin että pärjäillään tässä omin avuin ja ihmetellään kuka on syyllinen, Kielletään että mitään muuta ei ole kuin oma ajatus ja kiroillaan miks se oma ajatus tuottaa jumalattoman syyllisyyden? Onneksi selitys löytyy, syyllinen on kaveri ?? siis minun ajatukseni on kaverin syy? tai jumalan.
      Jumala sallii sen

      Tee syyttämättäjättämispäätös vaikka vain kokeeksi, ja katsele ilman syyllisyyttä

    • Siis Aadam oli unessa kun Eeva luotiin, misään ei kerrota että laajemmin ketään olisi herätetty

      " Mooses. 2:21 Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja.... "

    • Tiedossa

      NYKYINEN   KULTAINEN  VASIKKA. SEURAKUNNISSA?

      SENTÄHDEN   RAKKAANI,  PAETKAA   EPÄJUMALANPALVELUSTA.

      2.moos.15:24-26.  Niin kansa napisi Moosesta vastaan ja sanoi;  "Mitä me juomme?"
      25.  Mutta hän huusi Herran puoleen;  ja Herra osoitti hänelle puun,  jonka hän heitti veteen,  ja vesi  tuli makeaksi. Siellä hän antoi kansalle lain  ja oikeuden,  ja siellä hän koetteli sitä.

      26.  Hän sanoi;  "Jos sinä kuulet   Heraa, Jumalaasi, ja teet mikä on oikein hänen silmissäsnsä, tarkkaat hänen käskyjänsä ja noudatat kaikkea hänen lakiansa, niin minä en pane sinun kärsittäväksesi yhtään niistä vaivoista, jotka olen pannut egyptiläisten kärittäviksi".
      2.moos.32:1.  Mutta kun kansa näki, että Mooses viipyi   eikä  tullut  alas  vuorelta,  kokoontui kansa Aaronin ympärille ja sanoi hänelle;  "Nouse,  tee  meille  Jumala,  joka käy  meidän  edeltämme. Sillä  me  emme  tiedä  mitä  on  tapahtunnu  Moosekselle,  tälle miehelle  joka  johdatti  meidät  Egyptin maasta."
      Apt. 7:39-42.  Mutta häntä meidän isämme eivät tahtoneet totella,  vaan  työnsivät hänet pois ja kääntyivät  sydämessänsä  jälleen Egyptiin,
      40.  sanoen Aaronille;  'Tee  meille  Jumala,  jotka  käyvät  meidän edeltämme,  sillä  me  emme  tiedä,  mitä on tapahtunut Moosekselle, hänelle, joka  johdatti meidät Egyptin maasta'.
      41.  Ja tekivät  niinä  päivinä  vasikan  ja toivat uhreja  epäjumalalleen  ja riemuitsivat  kättensä  töistä.

      1kor.10:1-7.  Sillä minä en tahdo veljet,  pitää teitä tietämättöminä siitä,  että  isämme  olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi
      2.  ja saivat kaikki kasteen Moosekseen  pilvessä ja meressä
      3.  ja söivät kaikki samaa hengellistä  ruokaa
      4.  ja joivat kaikki   samaa  hengellisetä  kalliosta,  joka heitä seurasi;  ja se kallio  on Kristus.
      5.  Mutta  useipiin  heistä  Jumala  ei  mielistynyt,  koskapa he hukkuivat  erämaassa.
      6.  Tämä tapahtui  varoittavaksi  esimerkiksi  meille,  että  me  pahaa  himoitsisi,  niinkuin he himoitsivat.
      7. ÄLKÄÄ myöskää   ruvetko  epäjumalanpalvelijoiksi  kuten  muutamat  heistä, niinkuin  kirjoittu  on;  "Kansa  istui  syömään ja juomaan,  ja he nousivat iloa pitämään".
      11. Tämä  mikä tapahtui  heille,  on esikuvallista  ja kirjoitettu  varotukseksi   meille,  joille  maailmanaikojen   loppukausi  on tullut.
      12.  Sentähden,  joka  luulee  seisovansa,  katsokoon,  ettei  lankea.
      13.  Teitä  ei ole  kohdannut  muu kuin  inhimillinen  kiusaus;  ja Jumala on  uskollinen, hän ei salli   teitä  kiusattavan  yli  voimienne,  vaan salliessaan kiusauksen hän  valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.
      14.  SENTÄHDEN,   RAKKAANI  PAETKAA  EPÄJUMALANPALVELUSTA.
      15. Minä puhun  niinkuin  ymmärtäväisille;  arvostelkaa  itse, mitä  minä sanon.
      16. Siunauksen  malja,  jonka  me  siunaamme,   eikö  se ole  osallisuus  Kristuksen  vereen?   Se  leipä,  jonka  murramme,  eikö  se ole osallisuus Kristuksen  ruumiiseen?
      17. Koska  leipä  on yksi,  niin  me  monet  olemme  yksi  ruumis;  sillä  me  olemme  kaikki  tuosta  yhdestä  leivästä  osalliset.
      1.kor.12:11-13.  Mutta  kaiken tämän vaikuttaa   yksi  ja  sama Henki,  jakaen kullekin  erikseen  niinkuin tahtoo.
      12. Sillä  niinkuin  ruumis  on yksi  ja siinä on  monta jäsentä,  mutta  kaikki  ruumiin  jäsenet,  vaikka niitä on monta,  ovat yksi ruumis, niin  on  Kristuksen;
      13. sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä  kastetut  yhdeksi  ruumiiksi,  olimmepa juutalaisia tai  kreikkalaisia,  orjia  tai  vapaita,  ja kaikki  olemme  saaneet  juoda  samaa  Henkeä.

      SENTÄHDEN.   RAKKAANI,   PAETKAA   EPÄJUMALANPALVELUSTA.
      RAAMATTU  EI OPETA NÄITÄ  HARJOITUKSIA.
      Raamatun ohi opettaminen. Nykyinen Jumalanpalvelus käytäntö on epäjumalan palvelemista.
      Kolminaisuutta ei mainita.  Joulu, ei ole raammatussa, Luther ei löydu, uskontunnustukset on ihmisoppeja. Riidat eri seurat. Keskinäinen rakkaus.
      Jumalan, Henkeä, vailla olevat toimitukset.

      Minä kirjotan niinkuin on kirjoitettu puhun niinkuin on kirjoitettu.
      En puhu mitään mitä ei ole kirjoitettu.   Kirjoitan mitä on   kirjoitettu  Jumala sen todistaa.

      Raamatun sana on niinkuin pilleri kun lukee sanaa ja uskoo,  on ottanut pillerin siihen asiaan kukaan ei tiedä miten pilleri auttaa mutta tehoaa kuitenkin. Jumala sanoo sanassaan minä ole teidän parantajanne  niikuin myös pitää kaikista asioista huolta samalla lailla. Egyptistä lähtiessään Jumala on pitänht meistä huolta.

    • toisetmaksaa

      Oliko tämän pelin kehittäjän nimi lestasipilä.

    • VoiHerraJessusPerkele
      • anonyymi_eUV

        lesta sipilä sai rautaruukilta lahjaksi 30Mmk lainan, siitä sen vajakin rahat tuli.


      • VoiHerraJessusPerkele

        Voidaan tulkita tai ymmärtää Raamatusta, että ilman Jumalaa ei ole mitään tapahtunut. Jumala on henki, ihminen on liha. Mutta lihako toimii itsekseen.

        1.Mooseksen kirja:
        6:3 Silloin Herra sanoi: "Minun henkeni ei ole vallitseva ihmisessä iankaikkisesti, koska hän on liha. Niin olkoon hänen aikansa sata kaksikymmentä vuotta."

        Johanneksen evankeliumi:
        6:63 Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.

        1.Timoteuksen kirje:
        6:13 Jumalan edessä, joka kaikki eläväksi tekee, ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka Pontius Pilatuksen edessä todisti, tunnustaen hyvän tunnustuksen, minä kehoitan sinua,

        Johanneksen evankeliumi:
        15:1 "Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri.
        15:2 Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän.
        15:3 Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut.
        15:4 Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.
        15:5 Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.

        - Mitään tehdä, edes syntiä.

        Jesaja:
        45:7 minä, joka teen valkeuden ja luon pimeyden, joka tuotan onnen ja luon onnettomuuden; minä, Herra, teen kaiken tämän.

        Juudaan kirje:
        1:4 Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen.

        - Jobin kirjassa Jumala tunnusti tehneensä vääryyttä Jobille. Sama vääryydentekijä Jumala roikkui ristillä sovittamassa syntejä? Ihmisluontonsa osalta Jeesus oli viaton, mutta jumaluutensa osalta sama syyllinen ja vääryydentekijä kuin Jobin kirjassa. Syyllinen (Barabbas Jumalan kuvana) päästettiin kuin koira veräjästä, ja viaton (Jeesus-roolin ihminen) tuomittiin.


    • Herätykseksi

      Ihmisten elämä kun on sitä; "sitä saa mitä tilaa". Kaikille hyväksi Oikeuden mukaisuuden Lainalaisuutta.

      Hyvästä ja oikeasta (Raamatun UT opetusten ja ohjeden muakisesti) elämisestä ja toimimisesta, niitä kaikille hyväksi seuraamuksia, ja niin oikein eläville kullekin turvallista ja turvattua, kaikinpuolista hyvinvointi elämää ja tulevaisuutta. Niissä kun on Jumalan sinaus ja varjelus,

      Raamatun UT vastaisesta, = KAIKKI muu muulla tavalla elämisestä ja toimimisesta niitä, SYYSTÄ tuomioksi, pahaksi / kärsimyksiksi ja VALTAVIKSI turhiksi menetyksiksi ja sodiksi ym. hirvittävyyksiksi, pahaksi seuraamuksia. Joita tuomioksi / pahaksi seuraamuksia, lähes KAIKKI ihmisten sairaudetkin on!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      88
      3728
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      588
      3531
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3432
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2187
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2151
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      320
      1936
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1905
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      159
      1657
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1361
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe