Lidlin leipähylly

Ostan toisinaan leipää kaupastakin, jos itse leipomani on päässeet pakastimesta loppumaan. No, kävin sitten viime sunnuntaina Lidlissä ja katselin sitä leipävalikoimaa ja luin tuoteselosteita, sekä parasta ennen -päiväyksiä. Olihan siinä hyllyssä paljon paketteja, mutta ihmettelin, kun lähes kaikissa paketeissa oli parasta ennen päiväys 05.02-19, eli siis tänään ja ruisleivissä, minä kun en vaaleaa leipää syö kotimaassa ja niiden päiväyksiä en katsonut.

Pienen paketin sisällön ehtii ehkä juuri ja juuri syömään ennen päiväystä, mutta isompaa ruispalapakettia ei ainakaan ihan helpolla, ellei sitten elä pelkällä leivällä. Ostaakohan Lidl jotain ylijäämää poskettoman halpaan hintaan, kun päiväykset ovat heti menossa vanhoiksi? Sama näkyy olevan maitohyllyssäkin, muista kaupoista löytää maidot paljon pitemmillä päiväyksillä.

No, leivät jäi ostamatta ja myös jää noin lyhyillä päiväyksillä, itse tehdyt säilyy paljon paremmin ilman lisäaineita ym. jauhoparanteita, lehmää en kuitenkaan aio hankkia, maitotila on sopivan lähellä, josta saa hyvää tankkimaitoa ja ternimaitoakin ajoittain.

18

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kateellinen

      Teillä maaseudun lomittajapojilla on sitten mahtavat edut, tankkimaidonkin saatte ihan lähitiloilta. Ja mikä parasta, vieläpä täysin ilmaiseksi silloin aina kun isäntäväki ei satu olemaan läsnä.

    • knxnxxkxkxkxin

      Ehkäpä kannattaa vinkata Lidlin asiakaspalveluun. Kyseistä myymälää ei kyllä hoida aivan ammattitaitoinen henkilö jos tavara on vanhaksi menevää.

      Meillä Lidlissä käy niin paljon asiakkaita, että tuotteet ei hyllyssä kauan makaa. Siksi sieltä saakin parhaalla päiväyksellä olevat tuotteet.
      Yhden ainoan kerran (yli 5 vuotta sitten) löydin hyllystä päiväys vanhaksi menneitä perunasalaatteja. Kippasin ne hyllystä käytävälle ja pyysin myyjää korjaamaan ne roskiin ja valvoin samalla että niin myös tekee.

    • gfhgfghfhgf

      Siis sunnuntaina kaupasta löytyi tiistain päivityksellä olevaa leipää`? Sehän on sitten tosi hyvin ollut kun sunnuntaisin muutenkin yleensä myydään vanhentuvia tuotteita hyllystä pois. Käy joskus K- tai S-kaupassa katsomassa niin ei taida löytyä niinkään "tuoretta."

    • Ei kai se parasta ennen-päiväys mikään kiveen hakattu viiva ole? Myödähän sitä ei saa, mutta syödä kyllä vielä parinkin päivän päästä, jos vielä hammas pystyy ja ei homeessa ole.

      • eikunääntäkohti

        Saa tietenkin myydä. Juureen tehty ruisleipä vielä paranee vanhetessaan. Itse syön usein kaksikin viikkoa vanhaa leipää. Homehtuminen on enemmän hiivaleipien ongelma.


    • vain-jälkiuunia-

      Oululaisen jälkiuunileipä paranee vanhetessaan, joten päiväysten katsomisen voi unohtaa. Usein ostan niitä jälkiuunileipiä, jotka ovat alennettu, jos uhkaa päiväykset vanhentua. Muut leivät sitten pitää katsoa tarkemmin, koska ne vanhetessa menevät pilalle.

      • Niinhän se paranee ja säilyy tosi hyvin, mutta niissäkin näyttää olevan hyvin lyhyet päiväykset, mitä suuresti ihmettelen. Ainakin Lidlissä, muista kaupoista en toistaiseksi tiedä, mutta täytyy käydä kurkkimassa. Tiedä sitten onko valmistajat laittaneet noin lyhyet päiväykset, vai mikä on? Muistelen, että ainakin joskus ennen päiväykset olivat pitemmille ajoille.


    • kaikkiallaeisama

      Ainakin tässä meidän lähellä olevassa Lidissä, leivät ja muutkin tuotteet ovat alessa, jos parastaennen päivä on kuluvan päivän jälkeinen päivä, siis reilusti aikaa vielä jäljellä.

      • jhgjhgjg

        Täälläpäin K-kauppias piilottaa aina aamulla vanhemmat leivät uusien sekaan. Tulee tosin enää harvoin käytyä siellä.


    • Tarkkana

      Saman olen huomannut myös Hesassa niin K-ja S kaupoissa. Etenkin pullapitkoa ostaessa hamuan jo automaattisesti takana olevia. Sama se pukkaa myös maitotuotteissa.

      • fifo-toimimaan

        Meidän kylän k-kauppias laittaa jostain syystä vanhimmat tuotteet takimmaiseksi. On ilmeisesti huomannut että ihmiset tyhjentävät hyllyjä niin päin.


      • Aaasiakas

        Jos olisit kauppias, tekisit aivan samoin. Mikäli kauppa myisi ensin viimeisimmäksi tulleet, hävikki kaupassa olisi hirvittävä. Etköhän sinäkin kotona käytä ensin aikaisemmin ostetun esim. maitopurkin tai lihapaketin.


      • jihiuhiuh

        Ihmettelyn aihe oli vanhan tavaran myyminen tuoreena normaalihinnalla ei esim 30% alennuksella kuten Lidl.


      • Aaasiakas

        Eihän tuo leipä vanhaa ollut jos sunnuntaina myydään tiistain päiväyksellä olevaa. Sitäpaitsi sunnuntaisin ei kauppoihin välttämättä tule tuoretta laipää joten täytyy tyytyä pari päivää "vanhaan", tai olla sitten ilman leipää.


      • vaihtelu-virkistää
        Aaasiakas kirjoitti:

        Jos olisit kauppias, tekisit aivan samoin. Mikäli kauppa myisi ensin viimeisimmäksi tulleet, hävikki kaupassa olisi hirvittävä. Etköhän sinäkin kotona käytä ensin aikaisemmin ostetun esim. maitopurkin tai lihapaketin.

        Eihän se noin mene. Kyllä sitä pitää joskus saada oikein tuoretta leipää syödä. Ne vanhat leivät voi sitten syödä myöhemmin. Eikö tästä aiheesta jollakin pariskunnalla ollut riitakin, kun vaimo vaati syömään ensin vanhat leivät, ja siten taloudessa syötiin aina vanhaa leipää.


    • Ei ole ainakaan minulle sattunut tuollaista koskaan Lidlissä asioidessa.

      Taitaa olla se sama vanha tuttu K-kauppias siellä taas trollaamassa:D

    • Minätiedänkaiken

      Kaivokselan lidl aukeaa noin 8 .10. Jälkeen ja taas kaikki puuttuu hyylystä.
      Ei mitäänvalmiskeittoja , misten sampoo loppu , terttutomaatit loppu ji aamusta.
      Voisivat vata vaikka kymmenel t ä kun on tavaraa

    • älkääpeljätkö

      Ruisleipä eli hapanleipä ei pilaannu pussiin merkittynä päivänä.
      Samoin hapanmaitotuotteet kuten piimä, viili, makeuttamaton jugurtti yms. säilyvät erittäin pitkään aivan käyttökelpoisina.
      Kananmunat säilyvät hyvinä pitkään, kuoret irtoaa keitetyistä helposti ja leipojat sanovat että vaahtoutuu paremmin kuin aivan tuoreena.
      Vaalea leipä huononee pussissa mutta nykyisin pakattu ruoka säilyy yleensä hyvin.
      Hedelmien ja vihannesten tuoreuden voi ostaessaan arvioida aistinvaraisesti.
      Ei niihin päiväyksiin kannata liikaa tuijottaa, omaa havaintoa peliin ja edullisille ostoksille rohkeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kenen kanssa haluaisit suhteeseen?

      Laita omasi ja hänen nimensä ensimmäinen kirjain 😊
      Ikävä
      105
      2363
    2. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      433
      2056
    3. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      72
      1503
    4. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      75
      1195
    5. Mikä kaivatussasi on

      parasta?
      Ikävä
      42
      1166
    6. Palstasuden aamu

      Hyvää huomenta. Alkaa vähitellen tervehtymistä tapahtua. 😊🤗☕🐺
      Ikävä
      219
      1135
    7. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      74
      1069
    8. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      191
      1059
    9. Ken leikkiin ryhtyy

      Se leikin kestäköön. Ei mulle tarvitse kiukutella jos en lähde leikkiin mukaan. Eiköhän se oo molemmille helpoin kun lop
      Ikävä
      93
      1039
    10. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      54
      978
    Aihe