VÄLIKYSYMYS VANHUSTENHOITO TV1 KLO 14

kesKUSTA

Mikään ei muutu.On nähty sama aikaisemmin myös

20

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhusraukat

      Korkeitaan senverran muuttuu, että kokoomus ajaa sellaista linjaa että kunnallisessa vanhustenhoidossakin joutuu esim. vessapaperin laitosta muistisairas vanhus maksamaan 15€. Sellainen tunne tuli kun Orpo eilen puhui hoitajamitoistuksista, eli siitä miten pitää kaikki tarkaan katsoa minkälaista palvelua kukin asukas tarvitsee ja sen mukaan hoitajat ja hinnat.

      • hiljainen_todistaja

        Kun tehdään hoito- ja palvelusuunnitelma, siihen lasketaan kaikki tehtävät, mitä asiakkaalle tarvitsee tehdä. Sen perusteella on helppo laskea, paljonko työvoimaa yksikköön kuhunkin tarvitaan, kun ne "hopsit" ynnätään yhteen. Jos asiakas maksaa 15 minuutista, hän ei saa kuin niin monta minuuttia kun tehtävän suorittaminen vaatii. Siinäkin huijataan, lasku kyllä tulee koko ajasta. Lisäksi on yksikössä oltava aikaa yllätyksiin, kuten sairauskohtauksiin ja ambulanssin odotteluun. Ja siihen saattohoitoon.Jos hoitaja käy asunnossa, hän voi kyllä ohimennessään tarkistaa sen vessapaperirullankin.

        Ja on ihan älytöntä, että hoitohenkilökunta joutuu hoitamaan siivousta ja pyykkejä ja ulkoilua ym. tehtäviä, joissa pärjää ilman hoitajakoulutusta. Rahastusta sekin. Olen todistanut tilanteita, joissa muistisairas ihminen istuu lautasen ääressä, eikä kukaan syötä. Kyllä siinä äkkiä henki lähtee, kun on nälkä ja jano, muttei osaa sitä ilmaista. Ja jos kiukuttelee, lääkitään hiljaiseksi. Ja jos otetaan joku tekemään avustajia tehtäviä, hänelle ei makseta kuin taskurahoja. Yhtä tärkeää työtä sekin on!

        Kun tulee vieraita, asukki häpeää silmät päästään, kun huone lemuaa pissalle ja kakalle.


    • kokoomuskeskusta

      ei taida kansaa kiinnostaa?

      hiilinielu on tärkeä asia

      • LuottamusMennyt

        sd Sanna Marin oli Tampereella päättämässä, että hoitajamäärää vähennetään vanhusten hoidossa. Nyt meuhkaa toisinpäin ja syyttää muita. Susi lammasten vaatteissa. Luottaako joku moiseen tyyppiin lupauksineen.


      • Epäterveilmiö

        En luota yhtään sen enempää kuin yhteenkään muuhunkaan politiikan paasaajaan, jotka kaikki ovat samanlaisia puolueesta riippumatta.


    • Hyvin epämääräistä puhetta eduskunnassa. Politiikot, jotka olivat viime hallituksessa haukkuvat omia päätöksiään.
      Kummallisinta oli Vihreiden Pekka Haaviston puheenvuoro, kun hän arvosteli yritysten myyntiä kansainvälisille sijoittajille. Haavisto kuitenkin esitteli edellisessä hallituksessa Carunan myynnin näille sijoittajille. Sen jälkeen hän alkoi selitellä asiaa ruotsiksi, kun ei uskaltanut puhua kansalle.
      Anna-Maja Henriksson jatkoi samalla kielellä eikä kansa tiedä mitä hän puhuu?
      Suomen eduskunnassa puhutaan ruotsia. Niin puhutaan Ruotsissakin, mutta siellä ei puhuta suomea. Suomen eduskunta on hölmöläisten teatteri!

    • hoitajiaafrikasta

      Otettava etelä~euroopanmaista mallia jossa lapset ja suku hoitavat vanhuksensa. Hyvä kysymys myös maksaako yhteiskunta kotihoidontuen ja hoivan myös useiden satojentuhansien eurojen varallisuuden omaaville.

    • HiiHaaHuu

      Yks hailee. Vaaleista toiseen eduskuntaan äänestetään samat vanhat kuluneet naamat, joita ei kiinnsota kuin se oma lehmä omassa ojassa.

      Ei tässä maassa mikään koskaan muutu, suomalaiset kun ovat sellaista lammaslaumakansaa. Kitistään ja nillitetään baaritiskillä ja nimettömänä keskustelupalstoilla.

    • ajatsitteuskomenny

      Ei muutu. Hoitajat haukutaan vaan.
      näin siinnä tulee käymään , kaiken lisäksi eduskunta sivuttaa tärkeimmän asian joka liittyy ilmastomuutokseen lässyttämällä vanhustenhoidon mitoituksista joihin ei ikinä tule mitään parannusta,päin vastoin.

      Miksi tavallinen kansalainen on suomessa näin tyhmä ettei osaa ajatella omilla aivoillaan, sipilä touhuu omiaan, ja pitää kaikkia tyhmänä.

    • katsoin lähetyksen loppua hieman, ministeri Orpo räpläsi puhelintaan tylsistyneen näköisenä =(

      noh, siellähän siis keskustelivat ja vatvovat pääsemättä mihinkää lopputulokseen asiassa. eli sama meno jatkuu, hoitajat väsyvät, rerurssien puutteeseen, ikäihmiset kuolevat kun hoivaa eikä hoitajia ole tarpeeksi, se vaan tosia asia.

      tosin erikseen he, joilla on tarpeeksi rahaa silloinhan hoitoa kyllä saa.

    • Häperin-Orpon-puolesta

      Kokoomus ajaa jokaiselle vanhukselle omaa hoitajakerrointa. Orpo on saanut ohjeet ulkolaisilta suuryhtiöiltö, ja tukkii nyt asiansa kanssa kuin sika aidanrakoon. Eduskunnassa Orpo asiaansa tänään esitti, koin syvää myötähäpeää, noin suurta röyhkeyttä pääsee harvoin näkemään.

      Orpo tietää, että jos talossa on sata vanhusta, niin yksikään tarkastaja ei heidän hoitokertoimiaan pysty selvittämään. Sitä paitsi luulisi tuollaisen tiedon olevan salaista, kun kuolleidenkin tiedot ovat ehdottoman salaisia.Eli vaalien jälkeen aavehoitajat ja -potilaat jatkavat kierroksiaan, virheellisiä laskuja lankeaa ja kaikkea muuta mitä vain oikea yrittäjä pystyy keksimään.

    • ulkomailla

      Minä ylpeänä ammatistani sairaanhoitajana en työskentele enää suomessa. Suomalaiset ovat aivopesty uskomaan että hoitajat ovat palvelijoita, joiden tehtäviin kuuluu tehdä kaikki. Käytyäni lomalla suomessa kuulin sanonnan, kaikki tekevät kaikkea. En ole koskaan typerämpää kuullut, varsinkin kun puhutaan hoitoalasta. Olen kouluttautunut joskus kylvettäjäksi, sen jälkeen perushoitajaksi ja lopuksi sairaanhoitajaksi. En ole kylvettäjä, en kokki, en siivooja, enkä voileipientekijä. Näihin ammatteihin on omat koulutuksensa. Suomessa ilmeisesti vieläkin sairaanhoitaja tekee näitä kaikkia, siksi lähdin täältä pois. Miksi kouluttautua sairaanhoitajaksi, jos löytää itsensä kylvettämässä ihmisiä. En väheksy ketään ammattiryhmää, mutta koulutetun hoitajan käyttäminen, muuhun kuin koulutustaan vastaavassa tehtävässä, on koulutuksen hukkaan heittämistä. Onneksi naapurimaamme Ruotsi ja Norja, arvostavat suomalaista sairaanhoitaja koulutusta ja palkkaavat meitä mielellään tekemään juuri sitä työtä, johon on koulutuksenkin saanut. Tämä näkyy myös palkassa. Siksi niin moni meistä on tehnyt ratkaisun ja muuttanut pois suomesta. Minun työpaikallani voileivät voitelee siihen erikseen palkattu henkilö, sama koskee pyykkihuoltoa ja kaapien täyttämistä. Potilaiden perushoidosta huolehtivat siihen koulutuksen saaneet lähihoitajat. Sairaanhoitajia on niin vähän, ettei heidän koulutustaan väärinkäytetä, vaan he tekevät sairaanhoitajille kuuluvia tehtäviä. Suomessa on varmaan liikaa sairaanhoitajia, jos heidän ammattitaitoaan voidaan väärinkäyttää. Tähän tulee tulevaisuudessa vielä muutos. Kannattaisi pitää kiinni niistä hoitajista, jotka vielä suomessa viitsivät työskennellä.

    • Eimitäänhäpyä

      Tällaisen yksinkertaisen maalaistollukan pääkoppaan ei mahdu, miten Hra Orpo voi tietää ettei mikään muutu vaikka hoitajamitoitusta nostettaisiin. Mistä hän sen voi tietää? Onko hän tehnyt hoitotyötä kauankin ? Hoitajana tai vaikka pomona jossain hoivapaikassa. Ei taida olla ...

      Ettei vain puhu ja paasaa yksityisten hoivayritysten pussiin, joitten kulut lisääntyvät oitis, kun hoitajamäärä kirjataan lakiin ja niitten on pakko ottaa riittävä (?) määrä duunareita hommiin.

    • HävettäväLaitoshoito

      HÄVETTÄÄ katsoa ja kuulla KOKOOMUKSEN epäinhimillisyyden jatkamista VANHUSTEN LAITOSHOIDON KRIISISSÄ. Mutta kyllä on Suomen Keskustapuoluekin alas vajonnut - jos olisi kysymys lehmistä samassa tilanteessa, niin kyllä alkaisi tapahtua - aikaa ja rahaa löytyisi ja nopeasti. Minimi hoitajaluku heikkojen ja sairaiden vanhusten ympärivuorokautisessa laitoshoidossa tuntuu olevan kuin kirosana Kokoomukselle ja Keskustalle - ARVOT OVAT MONET - hävettävää politikkaa suomalaisten verorahoilla!

    • tylsävanhustenhoito
    • outoa.puhetta

      Orpo haluaa lisää kuulla asiantuntijoita, mistähän näitä voisi saada suoraan kansanedustajaksi.

      • ja3500ekk

        kyllä niissä toimistotöissäkin ja virkamieshommissa on joutoaikaa ja helppoa työtä

        hoitajat toisinaan juoksee työssä viikkokausia

        nyt tarvitaan raamit missä toimia-yhteiset kun sitä ei voi toteuttaa kokoomuksen suunnittelemalla tavalla


      • Enolepitänyt

        Ei silti pidä tyhmä olla! Vanhustenhoidosta vähennetään jokatapauksessa kuitenkin. Kotihoitoon ei olla hoitajamitoitusta hakemassa, vaan laitoksiin. No, mitä sitten? Lisää laitoksia lakkautetaan, että saadaan mitoitukset kuntoon ja vanhuksia hoidetaan ainavain enemmän kotihoidossa, jossa ei tarvitse mitoituksista välittää. Nytkin on kotihoidossa asiakasmäärät lisääntyneet, mutta työntekijät vähentyneet.
        Hoidosta säästetään kuitenkin jokatapauksessa jotenkin!


    • CarunanJuoksupoika

      Haavisto kusee äänestäjiä silmään minkä ehtii, no...kuka voi homoihin luottaa....ei kukaan tervepäinen jos ei porvareihinkaan.

      • rankkapuolue

        Vihreät sössinyt myös maahanmuutossa?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1768
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      170
      1185
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      63
      1131
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      26
      954
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      930
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      925
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      860
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      784
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      769
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      741
    Aihe