Trumppistinen irtautumistavoite Euroopan osalta

US presidentti Donald Trump on diilimies, ja haluaa tehdä kahdenvälistä sopimuspolitiikkaa. Trump haluaa irti Natosta, koska se sitoo liiaksi amerikkalaisten käsiä ja luo vaaraa ja uhkaa tavoitellulle maailmanrauhalle, johon Trump yllättäen pyrkii. Donald onkin enemmän kauppamies kuin hyökkäävä sotamies ---

Saksa nousee avainpelaajaksi liittyen kokonaisvaltaiseen eurooppalaiseen rauhankehitykseen! |E

Saksa vastaa Trumpin paineeseen ja sitoutuu nostamaan puolustusmenojaan kolmanneksella vuoteen 2024 mennessä – Saksa jää silti Naton kahden prosentin tavoitteesta
[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005991175.html - ]

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 6.2.2019 – 10:43:

2 Trumpin natopolitiikka Venäjä-ulottuvuuksineen on kirkas kuin pläkkipelti. US haluaa (osin) pois sotilastekijänä Euroopasta - Trump haluaa lopulta paremmat suhteet Venäjään, jottei Venäjä lipsahda Kiinan taskuun. US ei kestä Kiinan ja Venäjän mahdollista liittoumaa - ei edes EU' n kanssa.

US haluaa siis pois Euroopasta - sotilaallisena ilmiönä ja uhkana eurooppalaiselle rauhankehitykselle. Trump on oivaltanut, että Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille.

Saksa oli US' lle kova vastus vuosina 1942-1945. Saksan kolmatta valtakuntaa tarvittiin kurittamaan US, Englanti ja Venäjä - yksikään noista maista ei yksin olisi kyennyt nujertamaan totalitääristä Saksaa. Tämän Trump tietää ja haluaa jättää Saksan junailemaan eurooppalaisia suhteita Venäjään, koska Saksa jos mikä tietää mitä merkitsee olla sodassa venäläisten kanssa. Trump ei halua sotaa Venäjän kanssa.

Kun Saksa lisää voimaansa - asettaa se Venäjän enemmän pohtimaan eurooppalaista näkökulmaa, jolloin US pääsee vähemmällä. US joutuu keskittymään maailman suurimpaan talouteen (BKT/PPP) - Kiinaan. Kiina on uhka US' n maailmanpoliisihegemonialle.

Maailmanpoliisi US on illassaan. Maailmaan astuu aluksi duopoli - kahden polariteetti - Kiina ja Yhdysvallat. EU on toistaiseksi maho jättiläinen, mutta nouseva yhteiskuntakehitysmoottori, jota Kiina seuraa erityisen tarkasti - eikä pahalla, vaan kiinnostuneena. Venäjän asemoituminen duopoliakselille on kuitenkin vielä arvoitus!

Kiina on jo tosin ilmaissut, että sen yhteiskuntajärjestys on vientituote. Kiina haluaa lännenmiehen lopettavan vastakkainasettelun - ja Saksaa pidetään kehityskelpoisena valtiona - kiinalaisten silmissä.

Saksa ottaa jälleen oman roolinsa paremmin asein - päästäen US' n pois aseuhkineen Euroopasta. US tekee trumppismina kahdenvälisiä sopimuksia ja Englanti saa sen ensimmäisenä, kunhan ensi hoitaa Brexitin pois päiväjärjestyksestä.

Saksa on seuraavana - ja tekee mahdolliseksi kokonaisvaltaisen Eurooppaa koskevan ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjauksen - Venäjän kanssa ja näin Eurooppa saa parhaat takuumiehet rauhanomaiselle kehitykselle ja EU siinä sivussa kiinnityksen maailman suurimpiin raaka-ainelähteisiin …


|E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html
Ote: ” … Euroopan tulee erota nykymuotoisesta USA johteisesta Natosta
… ja perustaa oma eurooppalainen puolustusliitto, johon otetaan mukaan Venäjä! Lopulta totuus eurooppalaisesta rauhasta takautuu Saksan *] ja Venäjän yhteistoiminnalla 12]. Eurooppa ei näin toimien enää tarvitse maailman sotineimman ja suurimman asekauppiaan 13] valtion - USA' n ydinasesateenvarjoa. … ” [2015]

Ilkka Luoma
https://ilkkaluoma.blogspot.fi

DOC Trump_out_europe_06022019.doc – OpenOffice Writer
PVM 06022019

22

<50

  Vastaukset

  • Älykäs kirjoitus!

   • Jos siltä tuntuu niin sun ÄO on alta 80


   • Gaussinkäyrällä kirjoitti:

    Jos siltä tuntuu niin sun ÄO on alta 80

    Penaalin kynät tylsinä?


   • penaali78 kirjoitti:

    Penaalin kynät tylsinä?

    Varmasti kun tarkastellaan Trolli Luoman riekkumista esimerkiksi näin:
    ” Eurooppa ei näin toimien enää tarvitse maailman sotineimman ja suurimman asekauppiaan 13] valtion - USA' n ydinasesateenvarjoa. ”

    Simppelin trollin älämölöä vielä tyhmemmille


   • Gaussinkäyrä kirjoitti:

    Varmasti kun tarkastellaan Trolli Luoman riekkumista esimerkiksi näin:
    ” Eurooppa ei näin toimien enää tarvitse maailman sotineimman ja suurimman asekauppiaan 13] valtion - USA' n ydinasesateenvarjoa. ”

    Simppelin trollin älämölöä vielä tyhmemmille

    Täällähän vasta sankari! Yksi ja sama riekkuja. Onneksemme muut keskittyvät itse avausaiheen kommentointiin :-)


  • USA toteutti eristäytymispolitiikkaa ensimmäisen maailmansodan jälkeen ja se oli suuri syy toiseen maailmansotaan.

   En usko että USA tekee samaa virhettä uudestaan.

  • Tuo "Trump on diilimies" -väite toistuu taajaan, mutta mitä näyttöä siitä on? Mitä diilejä Trump on saanut aikaan?

   Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus uusittiin suurieleisesti, kun Trump oli haukkunut vaalikampanjassaan. Mutta asiantuntijoiden mukaan uusi "diili" on käytännössä aivan sama kuin vanha. Suurin ero on se, että sopimuksen alla on mahtipontinen "Donald Trump" -allekirjoitus.

   Entä "diili" Pohjois-Korean kanssa? Trump lulpasi yksipuolisesti lopettaa sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa ja Pohjois-Korea ei käytännössä luopunut mistään.

   Ydinasesopimuksen Iranin kanssa Trump purki ilman mitään suunnitelman tapaistakaan millainen olisi uusi sopimus.

   Kiinan kanssa piti tehdä kokonaan erilainen "kauppadiili", mutta aikaan on saatu vain koko maailmantalouden kehitystä uhkaava kauppasota ja ainoa "diili" on ollut laiha välirauha Kiinan kanssa, kun talousvaikuttajat alkoivat hermostua Trumpin toilailuun.

   • Hyvä kysymys! Diilejä on, mutta minkä laatuisia.


  • Trump on idiootti. Maailman täytyy vain yrittää selviytyä mahdollisimman pienin vaurioin hänen ajastaan presidenttinä.

  • Hillary Clintonilla on sauma voittaa vaalit Trumpin jälkeen. Kansa saa tarpeekseen oranssinaamaisesta suunpieksijästä.

   Clintonin asiallinen puhetyyli nousee taas arvoonsa.

   • Amerikkalainen demokratia nosti presidentiksi toiseksi eniten ääniä saaneen :-)


   • Trolli riekkuu nimimerkin takaa


   • Ilkka.Limanuljaska kirjoitti:

    Trolli riekkuu nimimerkin takaa

    Viimeinenkin inkkari tipahti kanootista ;-)


  • Mistä nuo x] kohdat löytyvät - viitteitä, lisäkirjoituksia - vai mitä?

   • Trolli Luoma floodaa paskakirjoituksiaan joka paikkaan ja tämäkin älämölö on copy+paste jostain muualta

    Niissä on monesti Luoman omia kirjoituksia lähteenä periaatteella valhe muuttuu todeksi kun sen toistaa monta kertaa


   • Kiintoisaa, kertoisitko tänne joitain esimerkkejä? Väite on aika kova ja ehkä sitä voisi voimistaa todisteilla.

    Tutkin nyt noita viitteitä ja huomasin noin puolet olevan viitteitä muihin kuin omiin kirjoituksiin ja vielä se, että kun linkkasi eteenpäin, niin jälleen tuli esille noin puolet muita kuin omia jne ...


   • Wozniak kirjoitti:

    Kiintoisaa, kertoisitko tänne joitain esimerkkejä? Väite on aika kova ja ehkä sitä voisi voimistaa todisteilla.

    Tutkin nyt noita viitteitä ja huomasin noin puolet olevan viitteitä muihin kuin omiin kirjoituksiin ja vielä se, että kun linkkasi eteenpäin, niin jälleen tuli esille noin puolet muita kuin omia jne ...

    Johan pönttö sen ite tsekkasit ja totesit älämölön lähteenä olevan omat aiemmat valheet


   • anonyymi_Yeq kirjoitti:

    Johan pönttö sen ite tsekkasit ja totesit älämölön lähteenä olevan omat aiemmat valheet

    Eli todisteita tai esimerkkejä ei sitten löytynyt. Tyhjää puhetta, eikä kommentointitaitoa itse aloitukseen.


  • Trumpista kirjoitetaan paljon positiivista, mutta kun hän sitten tekee jotain typerää, niin siitä vaietaan, kuten Venetsuelan sisäisiin asioihin puuttuminen. Samaa rataa kuin Libya, Irak etc. Venezuelan Chavez ja Maduro ovat yrittäneet parhaansa, joskin olleet neuvottomia maan talouden hoitamisessa, ja kun vastassa on maailman rikkaimmat valtiot boikotoimassa, niin kestänee aikansa ennenkuin Venezuelasta voisi tulla maailman johtava maa, näin ennusti jo vuonna 1979 Intialainen Guru, lisää siitä millä keinoilla, https://beforeitsnews.com/v3/politics/2019/3060113.html

   • Iloksemme laatukommentti :-)


  • Miten kauan Trumpin toimia tutkitaan? Nyt takana jo yhteensä noin 3 vuotta, eikä mitään löytynyt - varsinaiseen syytealueeseen. Onko tutkimusten takana jokin klikki, sotateollisuus?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   136
   8329
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   Kotimaiset julkkisjuorut
   233
   7040
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   268
   1763
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   55
   863