Viherpesu itsensä huijaamista

Järkeä.mukaan

Hyvinkään kaupunki kehuu Aamupostin jutussa tehneensä sähkösopimuksen jonka mukaan kaupunki yhtiöineen käyttää vain vesivoimalla tuotettua sähköä. Todellisuudessa tämä ei ole mahdollista, koska jakeluverkoista saa kaikissa Suomen voimaloissa ja myös ulkoa tuotettua sähköä ilman mitään korvamerkintää. Tämä on lähes kaikkien tiedossa ja myös kaupungin tiedossa koska myöntävät vesivoimalla tuotetusta sähköstä maksettavan lisähintaa noin 31500 euroa sopimuskautena. Siis 31500 heitetään "viherpesuna" tunnettuun lahjoitukseen sähköyhtiölle. Tuon summan verran olisi ollut halvempaa tehdä sopimus edullisimpaan verrattuna. Ei ole kaupungilla rahapulaa, jotta ainakin yksi hoitaja olisi voitu palkata terveyspalveluihin.

14

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkeä.mukaan

      Lisäksi kaupunki kehuu näin vähentämään kasvihuonepäästöjään siirtyessään uusiutuvan sähköenergian käyttöön. Eihän Hyvinkäällä ole yhtäkään vesivoimalaa, eikä mitään muutakaan tuotantoa lukkunottamatta muutamaa pientä aurinkoenergiaa kesäkausina jakeluyhtiölle kauppaavaa yksityistä. Siis onko meillä päättäjinä henkilöitä jotka eivät tunne fysiikan perusteita, eikä sähkötekniikan perusasioita? Vai onkokyseessä samat "osaajat" jotka kauppasivat halvimman tarjouksen vanhusten hoitokotiasiassa, josta nyt Suomessa yleisestikin puhutaan?

    • HeleninViherpesu

      Tämä on ihan yhtä viherpesua kuin Vihreiden johtaman HELENin vesivoimasähkön myynti. Helenin myyjät Mikkelissä asti markettien aulassa myymässä HELENin vesivoimaa. Sitten kun kysyy että mites sitä kaikille riittää niin paljastuu että Hiilellähän se HELEN suurimman osan sähköstä tuottaa ja sitä kuulemma riittää harakoillekin jos kelpaa. Aika ilmastoystävällistä on tämä vihreän puolueen energiatouhu. Ja sitten vaaditaan muualta uusiutuvia energiamuotoja ja puun polton ym kieltämistä. Mutta hiiltä voi polttaa!

      • Totuutta-julkiseksi

        Ei mitään uutta heidän käytöksessään. Ilmaston saastumisesta pitävät kovaa meteliä ja sitten lähtevät kaukoitään lomailemaan. Lentomatkat ne kaikkein saastuttavampia ovat, koska samalla "saastuttamisella" vähävarainen voi ajella autoa 10 vuotta.


      • DISINFOAKO

        HELENILLÄ ei ymmärtääkseni ole kuin yksi vanha vesivoimala Uudellamalla, muu sähkö tuotetaan hiili- tai ydinvoimalla .....


      • DEFAKTO

        Sähköntuotanto

        Sähköä tuotetaan Suomessa monipuolisesti usealla eri energianlähteellä ja tuotantomuodolla. Tärkeimmät sähkön tuotannon energialähteet ovat ydinvoima, vesivoima, kivihiili, maakaasu ja puupolttoaineet. Tuulivoiman osuus on vielä varsin pieni, mutta se on kasvanut selvästi viime vuosina.

        https://energia.fi/perustietoa_energia-alasta/energiantuotanto/sahkontuotanto

        ELI VESIVOIMAA ON VAIN 26 %


      • viherkiusaajat

        Inkoossa oli muutama propelli, mutta terveysviranomaiset määräsivät ne purettavaksi koska aiheuttivat terveysongelmia lähialueen asukkaille. Korpialueilla olisi ollut tilaa.


    • EiVihreäKoskaan

      Kuka voi ottaa tosisssaan puolueen jossa epärealistiset huuhaahöpöttäjät pelastavat maailmaa täysin idioottimaisilla ja satukirjasatujakin hölmömmillä ajatuksilla.

      • JaskaSuorapuheinen

        Sitä kautta on saatu suojatyöpaikkoja vihreille poliitikoille, joille kyvyt eivät ole riittäneet esim. Eduskuntaan. Malli on sama kuin kepun maakunta-suojatyöpaikat. Kyseessä on tässäkin yhteiskunnallinen syöpä joka rasittaa valtion ja kuntien taloutta.


    • ValheVihertävä

      Jokin virasto muistaakseni Suomessa valvoo ettei harhaan johtavaa markkinointia saa olla. Nyt sähköä myydään esim. vesivoimana, mutta kuluttaja ei sitä yksinään saa vaan yleistä verkkoa, jossa on kaikkea yhdistettynä. Miksi ihmisiä saa jatkuvasti huijata ja yleensä kalliimman hinnan kanssa. Melkoista viherhuijausta ja ihmisten huijaamista.

      • Anonyymi

        Samaa huijaamista esiintyy vieläkin. Joku tollo yritti kaupata "puhdasta tuulivoimaa" mutta suuttui kun kysyin että tuleeko johtimet niiltä suoraan mulle kotiin. Lopetti puhelun kun huomasi jääneensä kiinni valheesta.


    • Hiilipesu

      Nii ja suurin ongelma tässä on mielestäni se että huijausta harjoittaa kunnan omistama yhtiö, jossa sitten päättäjät ovat poliitikkoja. Esim Helenin hallituksen puheenjohtaja on vihreä ja hiiltä taivaalle. Teot ja puheet ei kohtaa.

    • Anonyymi

      Vieläkin tuota markkinointivalhetta tulee kaupustelijoilta, mutta hiljenevät heti kun kysyy, tuleeko tuulivoimalasta suoraan piuhat kulutuskohteeseen, ettei vaan matkalla sekoitu muut tuotannot siihen "puhtaaseen".

    • Anonyymi

      Onhan tuo omituista kyllä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe