Rivatrilin lopetus

Tervehdys!

Olen tässä aloittamassa rivatrilin purkamista itseltäni. Käyttövuosia on takana n. 15 annoksella 1-2mg/vrk. Nyt olen syönyt parisen kuukautta annoksella 0,5mg päivässä pitäen välipäiviä (saattaa mennä kaksi päivää, että en syö ollenkaan). Juurikaan mitään oireita ei ole hirveästi tullut annoksen vähentämisestä. Pientä päänsärkyä ja ahdistusta.

Mietin, että purkisinko jonkun lääkärin valvonnassa loput. Eli kysymys kuuluu; tiedättekö hyvää lääkäri Pirkanmaalta joka on hyvä lääkepurussa? Tai onko joku purkanut samanlaisessa tilanteessa itse lääkkeet pois. Voi laittaa vietiä profiiliin tai emailiin.

sonysony0303(a)gmail.com

47

6821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauh

      Hei. Itse olen ajamassa alas myös rivatriliä. Takana6kk päivittäin 2mg ja myös opamoxia 7,5-15mg. Itse aloin pudottamaan 1/4 tabletin, eli 0,125mg päivittäin, nyt noin kolme viikkoa takana. Välillä kamala päänsärky ja huimaus pahentunut. Lääkäri ei ole kovin innokas mun pudottamisesta. Mielestäni lääke ei vain oikein toimi (pakko ottaa tuota opamoxia ja imovanea) . Aika helpolla olet päässyt noinkin pitkälle👍

      • Anonyymi

        Moi.olen käyttänyt rivatril noin 8v annoksella 1.5mg nyt olen purkanut pikkuhiljaa 0.25mg pudotuksilla 4 viikon välein.tällä hetkellä menee 0.75mg olen aikaisemmin yrittänyt lopettaa aivan liian nopeasti jonka takia olen epäonnistunut.Tseppiä kaikille minulle toimii ainakin todella hidas alasajo.


    • niinsemenee

      Niiltä jotka rauhottavia tarttiskin niin sitten pudotetaan ilman tahtoa.

    • 12421214

      0,5 mg Rivaa vastaa n.10 mg Diapamia joidenkin näkökulmien mukaan https://www.benzo.org.uk/bzequiv.htm eli ei ole pieni pudotus ollenkaan ja jos olet vielä noin pitkään käyttänyt niin se voi luoda omat haasteensa bentsoista irrottautumiseen. Itse kokeilisin hieman maltillisempia pudotuksia jos se jotenkin onnistuisi pilleriä "pienentelemällä." Joskus oireet tulee jälkijunassa, eikä keho reagoi niihin heti.

      Ashton Manualissa, joka on monelle bentsovieroittautujalle ollut jonkinlaisena tukena

      (vaikka ... tietenkin sitäkin voi kyseenalaistaa ja tietty pitää kuunnella omaa kehoaan vieroitusaikataulussa tehden se tasan sillä aikataululla mikä keholle sopii, ei yhtään nopeammin, ja siinä tarvitseeko Ashtonin suosittamaa Crossover vaihetta jossa bentsodiatsepiini vaihdetaan koska sekään ei kaikille sovi),

      pudotukset on luokkaa 1-2 mg diapamia kerralla. Sinun pudotuksesi on tuohon verrattuna ainakin viisinkertainen.http://www.sosiaalisairaala.fi/koulutusmateriaalia/bentsodiatsepiini_hoitomanuaali.pdf

      Ashton Manualissa sanotaan näin:
      "Bentsodiatsepiineja pieninä annoksinaja suhteellisen vähän aikaa (vähemmän kuin vuosi) käyttäneet ihmiset voivat yleensä vieroittautua varsin nopeastikin. Ne, jotka ovat käyttäneet vahvoja bentsodiatsepiineja,kuten Xanoria ja Rivatrilia, tarvitsevat luultavasti enemmän aikaa. Luvun lopussa onesimerkkejä hitaista vieroitusaikatauluista. "

      "Jotkut lääkärit Yhdysvalloissa vaihtavat potilaansa klonatsepaamiin (Rivatril) siinä uskossa, että siitä on helpompi vieroittautua kuin vaikka alpratsolaamista (Xanor) tai loratsepaamista (Temesta), koska se poistuu hitaammin kehosta. Kuitenkin Rivatril on kaukana ihanteellisesta tähän tarkoitukseen. Se on hyvin voimakas lääke, joka poistuu ruumiista paljon nopeammin kuin diatsepaami (katso taulukko 1, luku 1). PieninYhdysvalloissa saatavilla oleva tabletti on 0,5 milligrammaa (vastaa 10 milligrammaadiatsepaamia). Tällä lääkkeellä on vaikea saavuttaa annoksen tasaista pudottamista. On todisteita siitä, että vieroitus on erityisen vaikeaa voimakkaista bentsodiatsepiineista kuten Rivatril"

      Tiedä häntä sitten, kyllä minä uskon että Rivasta voi päästä eroon varmaan vaihtamatta sitä Diapamiin. Osa jakaa annoksen päivän mittaan jotta pitoisuus pysyy tasaisempana ilman heilahteluja.

      "Joskus väitetään, että hyvin hidas vieroitus bentsodiatsepiineista ”vain pitkittää kärsimystä”, että on parempi päästä siitä nopeasti eroon. Monet potilaat ovat kuitenkin kokeneet, että hidas nopeus on hyvin suositeltavaa erityisesti silloin, kun potilas itsemäärää tahdin. Monet potilaat eivät koe lainkaan ”kärsimystä”, tai korkeintaan hyvin vähän. Ei ole kuitenkaan olemassa mitään yleispätevää vieroitusnopeutta, vaan jokaisen pitää itse etsiä itselleen parhaiten sopiva nopeus"

      Moni lääkäri ylenkatsoo Ashtonin manualia vaikka toisaalta hän teki aika ison työn tutkiessaan bentsoista vieroittautuvia ihmisiä eikä monesti parempiakaan ohjeita ole aina saatavilla.

      Kannattaa myös huomioida, että moni lääkäri ei omaa paljoakaan kokemusta bentsoista ihmisten vieroittamisesta ja täten saattaa vetää aikatauluja liian nopeaksi ja pudotuksia liian isoiksi. Omaa kehoaan kannattaa lähtökohtaisesti kuunnella aikataulussa ja etsiä lääkäri joka ymmärtää tämän asian mitä olet tässä ketjussa yleisesti yrittänytkin tehdä. Ei ole siis mikään ihanne saada potilas nopeasti pois bentsoista vaan saada potilas pois bentsoista niin että hänen vointinsa pysyy hyvänä. Ihan TK:stakin voi joskus löytää hyvän lääkärin vieroittautumiseen jos hänellä on jo kokemusta (kokemus ei ole sitä että "minä tiedän miten potilas vieroitetaan se on kaikille potilaille puolet pois ja sitten puolet....jne") vaan ymmärtää yksilölliset erot,haluaa oppia ja ymmärtää että ei ole yhtä sapluunaa saada potilas pois bentsoista. Antaa potilaalle tilaa määrittää aikataulua ja nopeutta. Kuuntelee.. jne.

    • a.aura

      Parsan farmasian taidot ja tiedot antaa neuvoja ja jos ei niillä halua jatkaa niin sitten valiumia kehiin. Parsan oma-apteekki on karkkimaailma.

      • sdsssd

        Mikäs tämä parsan farmasia on?


    • rivatril

      Mikäli haluat pudottaa Rivatril 0,5mg, ei siihen tarvitse välttämättä lääkärin apua. Se kuinka paljon Rivatril vastaa toista bentsodiatsepiiniä on vaikea määritellä. Suomessa lääkärikunta ja oppikirjat arvioivat Rivatrilin 0,5mg vastaavan Diapam 5mg.

      Itse olen pudottanut Rivatril 0,5 seuraavasti:
      - ensin 1/4 osa tabletista pois ja samalla annoksella 5 päivää.
      - sen jälkeen murskasin kokonaisen tabletin ja jaoin jauhon 6 samankokoseen osaan lautaselle. Otin viikon samalla metodilla aina 5 osaa. Jatkoin samalla tavalla laskien laskien noin 3-5 päivän välein loppuun. Onnistui helposti.

      Tuo oma tapani. Jokainen voi kehitellä oman suunnitelman. Yksi vaihtoehto on pyytä lääkäriltä Diapan 2 mg:n tabletteja. Jos Rivatril 0,5mg, Diapam 6mg eli 3 tabl. Laske puoli tabl kerralla eli 1mg:n osissa. Tuolla menetelmällä tuttuni laski Rivatril 0,5 mg alas. Diapamin puoliintumisaika (60 tuntia eli noin 3 pvää) on pidempi kuin Rivatrililla (30-40 tuntia eli noin 2,5 pvää). Tämä tietenkin vaihtelee jokaisen kohdalla, mutta tuolla voi laskea keskiarvon.

      • anonyymi_x7m

        No ei tarvi mutta tarvii tietenkin jonkun lääkärin uusimaan reseptin. Ja ei olisi huonompi jos joku seuraisi vointia.

        Jos on 15 vuotta käyttöä takana, en ehkä tekisi vähennystä noin nopsaan.


    • Vituiksmeni

      Rivatrilin lopetus ei tosiaan oo mikään easy cake! Toki riippuu annoksesta ja ihmisestä itellä käyttö vuosia oli 10 ja annos viimeiset 2v 18mg eli 3x3x2mg siinä oli 19 vai 10 pv välein sai hakea purkin lisäks tramal 800mg ja neurontin 3600 huhtikuussa vuosi sitte stoppas ku tuli linna reissu ja siitä se helvetti sitte alkoi kramppeja niin kova ahdistus ja masennus ja tuskaisuus että olis tehny mieli hakata vaikka päätä seinään että tuntis jtn muuta ku sitä ahdistusta.. No 2kk jälkeen vapauduin ja sitte sain temesta 5mg pv tilalle opiaatit ja neurontin jäi pois ne ei kestäny ku about 6 viikkoa pahimmat olot niin ja järjetön ripuli ja lihasjäykkyys ja säryt päälle niin kyllä siinä oli kestettävää... Anyway temesta on aika vahva lääke ja se 5mg 2kk jälkeen ei tuntunut yhtään. Missään mut rivatrilia en enää saanu ku se edisti kuulemma rikollista käyttäytymistä vanki psykiatrian lausunnon mukaan ja ja no siinä 4kk söin temestaa sitte vaihtuu 5mg temesta 25mg diapam ja viä menee 20mg diapam silti ei oo psyykkiset oireet palansissa...en huomannu temestasta mitään muutaku järkyttyvät viekkarit diapam on sama ku ei söis sitä mut ei uskalla viä 0 mennä... 10v ja oon tosiaan reippaalla kädellä syöny 6mg pv oli aloitus annos 140mg kerralla ei sanonu mitään eli toleja on ollu noihin tulee vitullinen ja helvetin paha koukku ja tosiaan ne vieroitusoireet rivatrilin kohdalla alkaa kunnolla vasta 8-10 pv kohdalla eka on et ei nää ny nii pahat oo ja sitte pam ne hyökkää päälle ja kestää piiiiiitkään 8kk kesti täyttä häkää pahimmat vaikka oli temestaki välissä käytössä.. Psyyke ollu aika kovilla et en lähtis leikkii noiden kans... Annos siks noin suuri ku vedin yli 5v amfetamiinia yms lopetin ne kovat huumeet sitte bentsoilla suurilla määrillä xanor 6mg ja 6mg riva omat annokset lääkärin kaa tultiin tulokseen että jätetään 1 bentso ja apteekkisopimus ja se oli rivatril... Eli ilman vankilaa olisin vieläki tuos vitun moisessa kierteessä ja sillo viime huhtikuussa meni viä tramal 800mg neurontin 3600mg ja niillä seteillä pysy vaa terveenä et sitte tietää olevansa kusessa ku bentsot ei enää toimi vaan pitää ns terveenä.. Näin käy myös subu narkkareille et 2v se antaa olot mitä ne hakee sen jälkeen se näyttää varjopuolensa ja pitää enää terveenä... En suosittele kenenkään lähtevän tohon kelkkaan mukaan.. Ja seki viä et jos Tilkanki erehty ottaan alkoholia saatto havahtua marraskuussa et ny onki kesä ja asun Helsingissä vaikka Turussa mul kämppä hei ja ei mitään hajuakaa koko ajalta oikeen ja asiat saa meneen niin päin mäntyä et huhhu... Lääkärin määräämät on pahimmat mitä löytyy ja niistä on vaikeampi päästä eroon ku oikeasta huumeista..! 4kk ja amfetamiini koukku oli ohi yli 10kk lääke viekkareita ja homma ei oo balanssissa vieläkään.. Alkoholia en juo en mitään enää käytä muutaku kofeiiniä ja seki pitäs lopettaa... Aikansa kutakin 5v tuli mentyä ku päätön kana toiset 5v alhaalta ylös päin ja takaisin... Nii ja painotan vielä että ku mennään sinne 6mg annoksille nii siitä n paljo vaikeampi lopettaa ku 2mg puhumattakaan 9x2mg per Day silloin tietää mitä se maanpäällinen helvetti on... Ja 0.5mg tabletti vastaa 10mg diapam ja se on saletti ja xanor 0.5 10mg diapam temesta 1mg 10mg diapam... Opamox 30mg about 10mg diapam silti noi kaikki on eri lääkkeitä ja pahin koukku tulee xanor, rivatril, temesta diapam ja opamox on nii hentosia tabletteja et jos syö vuode rivatrillia ja saa pamit käteen vaikka se n 40mg kerralla mitä 2mg vastaa niin ei sitä 40mg diapam vaikutusta tunne yhtään... Noi sosiaalisairaalan esitteet ny on tuulesta temmattu mut tässä puhuu entinen kovan luokan sekakäyttäjä joka tietää kyllä mistä puhuu...

      • dfdfdfdffdf

        Melkoista tajunnan virtaa tuo. Samoin sun annokset on ollut melkoisen pilvissä.

        Aloittajalla puhutaan annoksesta 0,5mg jonka hän haluaa lopettaa.

        Sinulla on mennyt pahimmillaan 18mg. Siinä on aikamoinen ero:)


      • digo-digo

        Jos elämästään haluaa maanpäällisen helvetin, koukuttautuu isoihin bentsoannoksiin ja käyttää sekaisin kaikkia mahdollisia riippuvuutta aiheutravia voimakkaita reseptilääkkeitä ajatelematta seurauksia. Pahoja huumeita ei saa vain kadulta, vaan lääkäriltä. Bentsovieroitus voi olla heroiinivieroitusta vaikeampi, etenkin kun puhutaan isoista annoksista vieroittautumisesta.

        Tässä hommassa ilkein asia on se, että lääkäri voi käytännössä pakottaa vielä vieroittautumaan ja määrätä tahdin. Siinäs saa kärsiä sitten.


    • Pauliina-I

      Minulla meni rivatril 1.0 annoksesen alasajoon noin puoli vuotta. Vähensin ashton manuaalin mukaan. Kannattaa ottaa yhteyttä kaupungin päihdevieroitukseen, siellä osaavimmat lääkärit tähän asiaan. Vieroitusoireiden lista oli loputon ja jouduin jättämään työni vieroituksen takia. Vieroitusoireet kestivät noin vuoden sen jälkeen kun olin ottanut viimeisen lääkemurusen. Nyt 1.5 vuotta myöhemmin kaikki oireet on poissa. Täällä on 2 ketjua bentsovieroitus ja ahdistus joissa varmaan 400 postausta asiasta, kannattaa lukea.

      Tsemppiä vieroitukseen!

    • Mr.MD

      0,5 mg Rivatrilia (Klonatsepaamia) vastaa kymmentä milligrammaa (10 mg) Diatsepaamia.
      Jos olisin sinä niin puolittaisin sen 0,5mg napin ja söisin sitä vielä vaikka 2 kuukautta ja sitten lopettaisin käytön.

      Paitsi jos sinulla on todettu epilepsia tai olet joskus saanut yleistyneen kouristuskohtauksen niin sitten kyllä kävisin lääkärin juttusilla ensin.

      • Bentsodiazz

        Tällaiset yleispätevät ohjeet voi olla aika vaarallisia, koska kaikki on yksilöitä ja osa voi olla herkempiä lääkkeen purun vaikutuksille. Etenkin jos on ollut herkkä lääkkeille ja käyttöä on takana hyvin pitkään. Osa ei pääse Rivatrilista eroon ilman Diapamiin asteittaista vaihtoa. Toiset taas ei siedä Diapamiin vaihtoa ja Rivan vähennys on parempi ratkaisu.

        Minun neuvoni taas on, kuuntele kehoasi purkamisessa. Jos uni alkaa mennä, paniikki tai ahdistus iskeä, tai nuppi muuten heittää, toimintakyky laskea ja ruumiilliset oireet ottaa vallan, niin silloin purku ei ole toimiva.

        Moni lääkäri on tällainen : "joo puolita se ja puolita" . Itselläni ei tuollainen homma toiminut ollenkaan. Purku kesti vuoden ja vaati pienempiä vähennyksiä. Ongelmahan on se, että monesta pilleristä ei ole saatavilla pienempiä annoskokoja. Ainoastaan Diapamissa on, ja siihen vaihto ei kaikilla toimi. Hätä keksi keinot ja pillerin höyläys toimi minulla.

        Jos bentsovieroituksen vaarat näkee vain kouristuskohtausten kautta, että purku on ongelmaton jos niitä ei tule, ei ymmärrä tuon lääkkeen haitoista juuri mitään.


      • Bentsodiazz

        2 kk alasajo on HYVIN nopea.


    • Diazzz

      Mikä niissä nopeissa purkamisissa voi sitten mennä pieleen? Kun annoksen rysäyttää liian nopeaa alas, saattaakin käydä niin että olo on kaukana tasapainoisesta ja oireet hyökätä niskaan rytinällä. Kun annosta vähentelee hitaasti, yleensä mitään tällaista dramaattista ei tule tapahtumaan. Keho tottuu vähenevään pitoisuuteen ja kehon toiminnot, mihin lääke on vaikuttanut ja pitänyt vallassaan saavat aikaa palautua normaaliin toimintaan. Tämä ei tapahdu hetkessä, vaan ottaa aikaa, joten ei kannata nopeuttaa tahtia nopeammaksi mihin keho ehtii vastata. Nopeasti alasajavat usein turvautuvat hätäannoksiin ja jopa ylimääräisiin annoksiin paikatakseen epämiellyttäviä oloja ja tuskin moni liian hätäinen lasku tulee onnistumaan, koska epämukavaa oloa mikä bentsovieroituksesta voi seurata, voi olla hankala kestää etenkin isojen pudotusten ja nopeiden purkujen kohdalla.

      Toki jos haluaa elämäänsä jännitystä ja osoittaa itselleen kestävänsä mitä vain, niin mikäs siinä. Valitettavasti asia ei ole niin että pikapurussa selviää yhtään sen nopeampaa oireista, varsinkin jos ne ovat kovinkin ikäviä. Kouristukset eivät ole läheskään ainoa vieroituksessa oleva riskitekijä, koska henkinen puoli on yhtälainen riskitekijä jos sitä liikaa koetellaan.

      Jos päätyy aloittamaan uudestaan bentsot, ei ole takeita että edellinen annos toimii ja vaikuttaa samalla tavoin kuin ennen. Osa vähentäjistä puhuu Kindling-reaktiosta, milloin oireet on kahta kertaa kauheampia kokeillessa toista purkua ensimmäisen jälkeen.

      Jos lääkkeestä ei ole saatavilla pienempiä annoskokoja, ei tarkoita että sen pienin annos olisi mitenkään erityisen toimiva vähennykseen puolitettuna ja puoliksi tekniikka - olisi jotenkin näyttöön pohjautuva hyvä tekniikka päästä pilleristään eroon. Monet potilaat voi tuskailla pienempien annoskokojen puutteen takia, koska niillä olisi helpompi vähentää lääke.

    • poooopppp

      Ihmeellistä pelottelua osalla täällä. Itselläni oli käyttövuosia yli kymmenen annoksella 2mg päivä. Rupesin vähentelemään ja murustelemaan annosta pikkuhiljaa. Ajoin oloja kuunnellen lääkkeen alas reilussa vuodessa. Välillä jos tuntui ikävämpiä oireita niin pysähdyin sen hetkiseen annokseen.

      Rauhassa ja itseeään kuunnellen niin homma kyllä onnistuu.

      • dsgsdg

        Niin, nimenomaan. Bentsovierotus voi olla helpompi nakki, jos sen tekee juuri noin. Kuunnellen kehoaan ja vähentelee rauhallisesti. Voi siitä tehdä itselleen helpomman tai vaikeamman, itsestäkin se on kiinni. Parhaimmillaan juuri mitään oireita ei tunne mutta niiden riski kasvaa nopeammalla vähennyksellä.


    • jjjawi

      Kävin myös Parsan luona ja kyllä lääkeasiat tulivat kuntoon. Helposti ja mutkattomasti.

    • Ihmettlijä

      Itse ihmettelen näitä alasajo- selostuksia täällä. Onko alasajo jokin itsetarkoitus, tai kenties urheuden osoitus, josta on syytä ylpeillä täällä?

      Minusta Rivatril on hyvä lääke, jota ei määrätä turhaan. Jokainen, jolle se on määrätty, tarvitsee sitä, kenties loppuelämänsä.

      Lopetuksesta ylpeileviltä olisikin hyvä kysyä: "Miksi aloitit, jos et tarvitse lääkettä, ja toisaalta, miksi lopetat, jos todella tarvitset kyseistä lääkettä? Vai ovatko nuo lopettajat ns. "masokisteja", siis jotka nauttivat itsensä kiduttamisesta?

      • eilopuksielämää

        Jospa se on näin. Lääke aloitettiin silloiseen tarpeeseen ja lopetetaan parantumiseen.


      • Boxthinking

        Onhan bentsoissa ihmisille myös haittoja.
        Eikä niitä monesti määrätä jatkuvaan käyttöön. Saattaa olla aina vähän veitsenterällä niiden jatkaminen.
        Minä koen elämänlaatuni (ja muistini!) parantuneen bentsojen alasajon jälkeen.


    • Lääkäri määrännyt, sen kanssa ohjaisin keskustelemaan kokonaan lopettamisesta, annoksen pienentämisestä. Ei kokemusta kyseisestä, aloittajan mainitsemasta lääkkeestä, mutta oletettavasti oireet johon lääkäri lääkkeen alunperin määrännyt, mikäli itse kokonaan lopettaa, oireet saattavat palata yksilöllisesti, voimakkuudesta riippuen.

      itse en lähtis siis äkkiseltään lopettamaan, vaan juttelisin lääkärin kanssa mahdollisuuksista lääkityksen/ annostuksen muutoksista.

      Masennuslääkkeestä hieman kokemusta, vähensin huomattavasti yhdessä vaiheessa, oireet tulivat itselläni takaisin muutamassa päivässä, johon lääke oli määrätty, tosin suru, surullisuus ei ole suomessa sairaus, eikä työuupuskaan luokiteltu =/

      • yksilöllistä

        Oletuksia. Puhut omasta kokemuksestasi, joka ei välttämättä ole samanlainen jollekin toiselle.


    • ei olekaan, yksilöllisiä tilanteita.

    • RichardoT

      Parsan farmacia on paras ei tarvitse pähkäillä lopetuksen kanssa. Lopettaa tai jatkaa kummatkin onnistuu.

      • cxzcxzcxzc

        Mikä tämä Parsan farmacia on?


      • yyjko

        Olisiko parsakaali farmi???


    • otat.tai.et

      En aluksi uskonut tuohon Parsan farmacia kirjoituksiin mutta kun oikein tutkimustyötä tein niin löysin vihdoin. Aivan mahtava juttu.

    • Riva_rules

      Rivatril on mielettömän hyvä lääke ahdistuksen ja paniikkikohtausten poistoon. Ei aiheuta mitään euforiaa, ainakaan minulla, annostus 2;mg/vrk. Ei toleranssin nousua vuodenbkäytön jälkeen.

      Viihdekäytössä isoina annoksina tolet nousee varmasti, mutta se on sitten ihan eri asia. Nyt puhun sairauksien oireiden hoidosta. Miksi lopettaa toimiva elämänlaatua ja toimintakykyä parantava lääkitys?

      Suosittelen lääkettä, jos ei viihde käytä eikä alkoholiongelmaa. On sentään yli 50 vuotta vanha lääke, jonka pitkäaikaiskäytön MAHDOLLISET vaikutukset tunnetaan, toisin kuin SSRI ym. lääkkeiden osalta.

    • lyckatill

      Riva-rules: Todentotta, bentsojen kohdalla tietoa haitoista löytyy jo vuosikymmenien ajalta miksi niitä varoen nykyään määrätään. Koska niistä on niin paljon haittaa.

      Heather Ashtonin bentsomanuaali on myös erittäin vanha jo, missä kuvataan bentsojen vaikeita vieroitusoireita ja haittoja keholle. Silti ajankohtainen. Siinä myös kuvataan miten bentsojen haittoja esim käytön jälkeen jatkuvia pitäisi tutkia. Ei ole kovin paljon silti tutkittu, seuraako esim vaurioita aivoille. Jotain näyttöä jatkuvista kognitiivisista ongelmista jotka jatkuu käytön jälkeen on. Bentsojen yksi vaarallisin puoli on mm. Neg. Vaikutukset kognitioon ja kenties muistiin. Yhteyksiä dementiaan on kuvattu tutkimuksissa.

      Säännöllisesti käytettynä aiheuttavat paljon harmia minkä takia lääkepakkauksessakin suositukset yhtäjaksoisen käytön maksimiajalle.

      Vuoden perusteella uhoaminen että käyttää loppuikänsä on aika optimistista sille ettei jossain vaiheessa ala saada bentsoista haittaa, johon verrattuna paniikkikohtaukset mihin ne alotti on pientä.

      Miksi jotkut luulee että bentsot aiheuttaa euforiaa? Jos niin tekevät, eivät kauaa jatkuvasti napsien. Ennemmin turruttaa pään, lamaannuttaa keskushermostoa ja sedatoi ja caikutukset kehon toimintaan ovat laajamittaiset, negatiivisessakin mielessä, sotkien kehon toimintaa. Jatkuvasta keakushermoston lamaannuttamisesta vaan valitettavasti ei seuraa hyvää. Vieroitusoireet on sitten täydellinen vastakohta: hermosto käy ylikierroksilla mistä voi sitten seurata mm.ahdistusta ja paniikkeja ja unettomia öitä. Aikamoinen kärsimys voi olla seurauksena.

      Tolejen nousuun ei tarvi viihdekäyttöä tai addiktin luonnetta. Ongelmia saadakseen ei tarvi nostaa annosta vaan käytttää säännöllisesti pieninkin annoksin jota lekuri määrää pitkäaikaiseen säännölliseen käyttöön. Fyysinen riippuvuus niihin voi tulla helposti mitä seuraa siis vieroitusoireet miksi eroonpääsy vaikeaa ja viekkarit voi olla hankalampia kuin tila mihin niitä alkoi vetää.

    • sdajjih

      Haittaa on niille, jotka eivät todella tarvitse näitä lääkkeitä, kunhan käyttävät viihteellisesti.

      On kokonaan toinen asia, jos henkilö todella tarvitsee näitä lääkkeitä. Silloin ei ole kysymys viihteestä, vaan sairauden hoidosta. Ja tämä on vaikeaa erottaa, jopa lääkäreidenkin.

      Tämän vuoksi moni jää ilman tarvitsevaansa lääkettä.

      • djkdk

        Haittaa voi tulla kaikille säännöllisessä jatkuvassa käytössä. Sillä ei ole mitään merkitystä tarviiko vai ei tarvi lääkettä, siis siinä saako harmia.

        Rivatril on bentso ja bentsoissa on ongelmia. Riva ei ole turvallisempi bentso kuin muutkaan.

        Toki viihdekäyttö/perseily lääkkeiden kanssa/vastuuton käyttö altistaa harmeille. Mutta haittaa voi saada ihan lääkärin määräämillä pienilläkin tai pienehköillä lääkeannoksilla, ns. Terapeuttisilla annoksilla tulevat ongelmat on ymmärretty bentsoissa jo vuosia. Avainsana on jatkuva käyttö bentsoissa, millä saa paskottua gabareseptoriensa normaalin toiminnan ja aivon normaalin homeostaasin. Bentoojen päivittäinen, usein tapahtuva käyttö altistaa harmeille. Siksi useat lääkärit varoittelee riippuvuudesta.

        Silti bentsoja määrätään päivittäin,joillekin. Mutta eivät he silti välty harmilta välttämättä.

        Riippuvuus tarkoittaa bentsoissa vauriota kehon normaalissa toiminnassa jossa keho tulee riippuvaiseksi aineeseen ja keho tarvii bentsoja jotta vältytään vieroitusoireilta. Ei tarvi olla addikti tai vääeinkäyttäjä tullakseen riippuvaiseksi.silloin on hankala enää arvioida saako lääkkeestä hyötyä vai välttääkö / korjaako sillä viekkareita jotka voi olla identtisiä monien sairaustilojen kuten paniikkihäiriön kanssa.

        Ei kannata sotkea kehoaan kemikaaleilla. Jos sotkee, kannattaa ymmärtää hinta minkä voi joutua maksamaan.

        On yksilöllistä nouseeko toleranssi vai ei. Ja missä ajassa tulee riippuvaiseksi, osa aiemmin kuin toiset. Ja tuleeko pahoja viekkareita.pitkä runsas säännöllinen käyttö altistaa viekkareille.


      • jdldldld

        Toki joidenkin kohdalla haitoista huolimatta bentsoja jatketaan. Usein syynä voi olla sekin että olo kurjenee vieroitusoireiden takia, jota erehdytään luulemaan sairaudeksi. Voi olla helpompi ihmiselle vaan jatkaa bentsoja ja potilas voi kokea niistä hyötyäkin olossaan. Usein jatkuvan käytön syy voi olla riippuvuus.

        Valitettavasti lääkärin määräyksellä sairauttaan niillä hoitavatkaan ei välty harmeilta. Haittoja voi saada väärinkäyttäjä kuten "oikein käyttäjä".

        Bentsot ei vaikuta mitenkään eri lailla sairauteensa niitä käyttäviin. Sama toimintamekanismi, samat haitat

        Päivittäinen säännöllinen käyttö altistaa harmeille.


      • Anonyymi
        jdldldld kirjoitti:

        Toki joidenkin kohdalla haitoista huolimatta bentsoja jatketaan. Usein syynä voi olla sekin että olo kurjenee vieroitusoireiden takia, jota erehdytään luulemaan sairaudeksi. Voi olla helpompi ihmiselle vaan jatkaa bentsoja ja potilas voi kokea niistä hyötyäkin olossaan. Usein jatkuvan käytön syy voi olla riippuvuus.

        Valitettavasti lääkärin määräyksellä sairauttaan niillä hoitavatkaan ei välty harmeilta. Haittoja voi saada väärinkäyttäjä kuten "oikein käyttäjä".

        Bentsot ei vaikuta mitenkään eri lailla sairauteensa niitä käyttäviin. Sama toimintamekanismi, samat haitat

        Päivittäinen säännöllinen käyttö altistaa harmeille.

        Harmi ja hyöty, niiden suhde on tärkein tekijä. Riippuvuuden pelko ei saa estää hyötyä tuottavaa lääkitystä. Suomessa ikävä kyllä ollaan aivan vauhkoja riippuvuuden suhteen.


    • Anonyymi

      Oon syönyt Rivatrilia muutaman vuoden, lähinnä kaikenlaisiin sosiaalisiin ongelmiin ja paniikkikohtauksiin. Olen lopettanut lääkkeen pari kolme kertaa ja pisin aika taisi olla 4kk ilman viime vuonna. Mulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia lopettaa näitä. Annokset eivät ole olleet kovin suuria, maksimissaan ~3mg. Nyt, kun fiilikset ovat taas paremmat ja tuntuu siltä, että en enää tarvitse Rivatriliä, niin olen laskenut annosta vanhan kaavan mukaan. Nyt on vaan tullut sitten uusi ongelma, että 0,5mg tabletin vähentämisen jälkeen loppuu nukkuminen. Viikon jälkeen oli pakko ottaa takaisin, kun ei jaksanut tehdä enää mitään, kun nukahtaminen kesti tuntikausia ja unessa oli tunnin pari yössä. Olen menossa psykiatrille loppukuusta kyselemään asiasta, mutta onko täällä ketään, joka olisi paininut saman ongelman kanssa ja ratkaissut sen jotenkin?

      • Anonyymi

        Univaikeudet on ihan yleinen vieroitusoire ja sen takia kannattaa vähentää lääkkeen käyttöä pikkuhiljaa. Minulla univaikeudet kesti lähes vuoden viimeisen rivatrilin jälkeen mutta nykyään nukun ihan hyvin. Tosi jees juttu lopettaa bentsot, pää selkeä, ajatus luistaa jne eli kyllä kannatti. Kokemukseni mukaan psykiatrit ei noista asioista paljoa tiedä. Lue ashton manuaali jos et ole jo lukenut, löytyy googlaamalla järvenpään sosiaalisairaala, bentsovieroitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Univaikeudet on ihan yleinen vieroitusoire ja sen takia kannattaa vähentää lääkkeen käyttöä pikkuhiljaa. Minulla univaikeudet kesti lähes vuoden viimeisen rivatrilin jälkeen mutta nykyään nukun ihan hyvin. Tosi jees juttu lopettaa bentsot, pää selkeä, ajatus luistaa jne eli kyllä kannatti. Kokemukseni mukaan psykiatrit ei noista asioista paljoa tiedä. Lue ashton manuaali jos et ole jo lukenut, löytyy googlaamalla järvenpään sosiaalisairaala, bentsovieroitus.

        Tuolla selostuksellasi: "Tosi jees juttu lopettaa bentsot", sinusta saa käsityksen, että et ikinä olisi edes tarvinnut bentsoja. Lääkityksen tarpeesi on ollut jokin muu. Lääkärisi ei vain ole ymmärtänyt sitä. Joskus vain noin käy.

        Eli, kuten muinainen sanonta kuuluu: " Errare humanum est" =Erehtyminen on inhimillistä.


    • Anonyymi

      onko temesta maailman vaarallisin huumne

    • Anonyymi

      Onko muita rivan pudottajia tällä hetkellä kyseisellä foorumilla? Olen syönyt rivoja 15-vuotta 0,5-2mg joka päivä. Olen tiputtanut omatoimisesti 0,25mg päivä nyt viikon verran...ajattelin jatkaa muutaman viikon ja puolittaa taas.
      En uskalla sanoa lekurill se tod. näk. käskee katkasta seinään. Nyt voi itse hivenen säädellä.

    • Anonyymi

      Siis tiputtanut tässä kuukauden ja päivä annos on nyt 0,25mg.

      • Anonyymi

        Oletko saanut minkälaisia oireita? Minä olen pudottanut parissa vuodessa 2 mg:sta 0,5 mg. Olen käyttänyt Ketipinor 25 mg 1/2 tbl tukilääkkeenä tarvittaessa, joskus 1/4 tbl. Ketipinor vain noinkin pienellä annoksella lisää ruokahalua ja paino nousee. Olen ajatellut, että vuoden kuluessa lopetan tuon o,5mg.


    • Anonyymi

      Käytin rivatrilia 14 vuotta yrittäen lopettamista useaan otteeseen. Olin jo luovuttanut lopettamisen suhteen ja ajattelin, että mennään sitten 0.5 mg annostuksella hautaan asti.

      Sitten tuli terveystarkastuksen aika ja lääkkeen käytöstä keskusteltiin tuttuun tyyliin taas. Sanoin etten ole enään miettinyt lopettamista enkä halua asiasta sen enempää keskustella. Olin kuitenkin tilanteessa, että resepti piti uusia ja työterveyden tarjoaja oli vaihtunut uuteen. Reseptiä ei uusittu vanhaan tuttuun tyyliin, vaan sain ajan työterveyslääkärille keskustelemaan lääkkeen käytöstä.

      Käynti lääkärillä kannatti. Lääkäri psyykkas mut ihan uuteen moodiin lääkkeen käytön lopettamisen suhteen ja lupauduin yrittämään taas. Lääkäri antoi vielä oman henk.koht. numeronsa ja sanoi, että hänelle voin soittaa koska vaan, oli yö tai päivä. Jos hän ei juuri silloin pysty vastaamaan, lupautui aina soittamaan takaisin. Ensimmäistä kertaa tuntui siltä, että joku oikeasti välitti.

      Halkaisin 0.5 mg tabletin puoliks ja toisen puolikkaan puoliks, eli otin yhden kokonaisen tabletin sijaan kahden kuukauden ajan 0.75 tablettia. Kahden kk jälkeen pudotus puolikkaasen, jolla menin kaksi kk ja pudotus 0.25 tablettiin. Viimeisellä murusella menin about 3 kk ja ajoitin lopetuksen kesäloman alkuun, kunnes tuli totuuden hetki.

      Olin pääni sisällä miettinyt jo pitkään, miten selviän ilman sitä pientä murusta. No eipä se tuntunut yhtään missään ja lääkkeen käytön lopetus oli totta vuosien käytön jälkeen. Never again!

      Te jotka yritätte lopettamista, suosittelen ettette pidä kiirettä lopetuksen suhteen. Ainakin minulla lopetus oli todella helppo projekti näin jälkeenpäin mietittynä. Uskokaa itseenne, pystytte siihen👍

    • Anonyymi

      Mitä ihme höpötystä on toi, että Rivatrilin lopettaminen on niin helvetin helppoa? Itse olen ottanut 17 vuotta Rivatril 2 mg servikaaliseen dystoniaan. Nyt kun lääkettä ei ole saanut olen ollut lähinnä hyppäämässä parvekkeelta, kun niin karseet vierotukset. Pää ei käänny, niska täysin spasmasoitunut (niskan lihakset menneet lukkoon), veri ei kierrä ja huimaus/psyykkiset häiriöt kuten masennus, aggressiivisuus, ahdistus, pelokkuus, korvien soimimen, huono tasapaino ja kompurointi, painajaiset, unettomuus, voisin sanoa että koko elämä menee perseelleen. Rivatrilhan on huumeisiin verrattava lääke, jota ei voi lopettaa noin vaan ilman järkyttäviä mahdollisia vierotusoireita. Voi mennä psykoosiin ja sitä kautta kuolemakin mahdollista. Ihme lässytystä, että ihan vaan lopetin mut nää tyypit ottaakin toisia keskushermostoon vaikuttavia pillereitä ohessa joten ehkä Rivatrilin annostuksen pätkiminen onnistuu kun pysyy pienessä pilvessä ilmankin. Meille jotka pysyvät ainoastaan Rivatrilin kanssa elämään tämä klonetsopaamin loppuminen koko maasta on ollut lähes kuolemantuomio. Kun on lääkevastainen niin korvaavaksi annettu Diapam ei todellakaan vastannut Rivatrilia, pisti vaan pöntön ja mahan sekaisin. Lopetin käytön viimeiseen pilleriin ja meinasin seota. Tänään hain vastaavaa lääkettä apteekista ja alkaa olo normalisoitua ja kivut ja vapinat vähentyä. Pakko vaan hyväksyä, että tämä lääke on käytössäni elämäni loppuun asti. Ainakin servikaalisen dystonian potilaille ei muu lääke tepsi.

      • Anonyymi

        Joo ei ole leikinasia bentsovieroitusoireet. Jos on käyttänyt noin pitkään tuollaisella annoksella Rivatrilia ei ole ihme, että siitä seuraa tuollaisia vieroitusoireita.


      • Anonyymi

        100% totta


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe