Silloin kun hoitokodeissa oli vielä henkilökuntaa

Sairaaksi_mennyt

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005996140.html
Ennen, siihen aikaan, kun helvetinmoinen ahneus ja tuotontavoittelu ei ollut iskenyt hoivakotiyrityksiin. Silloin kun niissä oli ns. vielä henkilökuntaakin. Tällöin homma toimi.
Silloin kun yritysten johdolla vielä järki toimi .
Ei revitty yhdestä, tai kahdesta työntekijästä irti kaikkea. Silloin kun palkattiin riittävästi työntekijöitä.

Tämä nykyinen hoitolaitosyrittäjien, moraalittomuus, kieroilu ja rahanahneus ja tuotontavoittelu on lähtenyt täysin käsistä. Hoitolaitosten pyörittäminen on, kuin suoraan hölmölästä.
Jos olisi moraali vielä kohdillaan, edelleen kuten ennen, palkattaisiin samalla tavalla henkilökuntaa omiin tehtäviinsä.

Hyvänen aika! Eihän muissakaan yrityksissä, yksi tai kaksi työntekijää huolehdi kaikesta toiminnasta.
Miettikääpä, jos esim. Lentoyhtiöissä, lentokapteeni ja perämies hoitaisi lentoemäntien ja mekaanikkojenkin työt. Miettikää, millaiseksi muuttuisi lentomatkailu.
Ketä kiinnostaisi enää ylityöllistetyn lentokapteenin, tai perämiesten ammatti?

Hoivakotien toiminnasta voisi tehdä sketsin. Sellaisen, jossa kysytään hoitajaa. Henkilö tulee paikalle ja ilmoittaa olevansa hoitaja. Sitten tarvitaan sairaanhoitajaa, sama hoitaja ilmoittaa olevansa sellainen. Sitten tarvitaan kokkia, sama hoitaja hoitaa senkin homman.
Kyseinen hoitaja ilmoittaisi hoitavansa talossa kaikkien hommat ihan yksin.
Vain siksi, että rahanahne yhtiö ei halua maksaa muille palkkaa.
Ehkä tämä sketsi ei kovin naurattaisi, koska se on nykypäivänä lähes totta.

22

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taakseppäin

      Silon oli myös valvojat ammattitaitoista väkeä ja he puuttuivat rivakasti mahdollisiin ongelmiin. Eikä hoitolaitoksia niin vaan laitettu pystyyn kyseenalaisissa paikoissa ilman ammattitaitoista henkilökuntaa. Siivoojat, kylvettäjät, ruokatyöntekijät erikseen ja hoitajille jäi pelkästään hoitotyö, mihin he olivat tulleet valituiksi!Pörssiyhtiöt ovat sotkeneet koko homman . Nykyään voitontavoittelu tärkein ja verokeinottelu. Ei hyvä!!!Omistajat vastuuseen laiminlyönneistä ja rahat palautettava takaisin asiakkaille, jotka ovat tyhjästä maksaneet. ja vielä kaikista ihmeellisintä on se, kun johtaja ei tiedä minkä tasoista on vanhustenhoito ympärivuorokautisessa hoidossa, se tuli Y L L Ä T Y K S E N Ä. Miten tämä voi olla mahdollista!!!!!

      • Todellisuus

        Johtajan hätävalheita, ei ne muuta ole.


    • hhyyyyd

      Vanhusten oma vika Ovat tehneet aika vähän lapsia? Nekin vähät on koulutettu lääkäreiksi lakimiehiksi TV-tähdiksi jne? Itsestään selvää että tälläiset vanhukset kuolee paskat vaipoissa janoon ja ilman lääkitystä.
      Viisaat vanhemmat on kouluttaneet lapsistaan vanhushoitajia Lapsi hoitaa niitä ja niiden vanhempia Täydellä PALKALLA ja hyvin Muista vanhuksista joilla ei omaa vanhustenhoitajaa ole on vaan HAITTAA...

      • Enolepitänyt

        Eivätkä vanhukset olleet niin "huonokuntoisia", kuin nykyisin. Voi työntekokin olla mielekkäämpää. Mistä sikiävät nämä jatkuvasti vain "huonompikuntoiset", joita kukaan ei jaksa hoitaa?


    • liian-kallista

      "Hyvänen aika! Eihän muissakaan yrityksissä, yksi tai kaksi työntekijää huolehdi kaikesta toiminnasta."

      Lentokoneessa saattaa olla 300 matkustajaa? lento kestää 11 tuntia kuvittele tulisko siittä mitään jos matkustajat ei sais persettään pyyhityksi ja tarvisivat apua jopa syöttämiseen?

      • Löytyykö_montakin

        Mutta kuinka paljon on, näiden attendojen lisäksi yrityksiä, jotka tuottoa maksimoidessaan koettavat pärjätä näin vähillä työntekijöillä? Luetelkaapa tälläisiä yrityksiä.
        Orjatyö tälläisten yritysten työntekijöistä tulee mieleen.


      • Vasta-alkaja

        Työpaikkailmoituksista voi lukea, mitkä yritykset hakevat työntekijöitä vanhustenhoitoon. Ja nimenomaan haetaan näitä kouluttamattomia hoiva-avustajiksi. Työkokemusta ei vaadita yhtään, 0-1 vuotta. Ei tarvitse suurta palkkaa maksaa. Epäpätevyysvähennyksen takia palkka on jotain 1700 ja risat.
        Sitten vain pari kolme kertaa perehdytetään ja pikatentillä lääkeluvat läpi. Eikä muuta kuin reitille vaikeasti monisairaille vanhuksille lääkkeitä jakamaan ja puuroa lämmittämään. Siinä sitten suurella ammattitaidolla havainnoidaan vanhuksen kulloistakin vointia. Sama käytäntö oppisopimusopiskelijoilla. Muutaman päivän perehdytyksen jälkeen vain yksin kentälle.
        Ammattitaitoisilla hoitajilla ei ole kysyntää, koska heille pitää maksaa oikea palkka.
        Näin toimivat yksityiset hoiva-yritykset sekä muut ruohonkeikkuutakin kokeilleet firmat..jäävuoren huippu on vaan vasta nähty


    • mipiku

      Siitä, kun vanhustenhoidossa kaikki oli hyvin, on kulunut parikymmentä vuotta - ainakin Helsingissä. Helsingin kaupungin kotihoito sai vasta syksyllä 2018 huomautuksen huonosta hoidosta, vaikka se on ollut huonolla tolalla jo parinkymmenen vuoden ajan. Helsingin päättäjissä on paljon kansanedustajia, jotka eivät ole halunneet puuttua kaupungin vanhustenhoitoon. Asiasta on valitettu kyllä Aluehallintovirastoon ja Valviraan jo kymmenen vuoden ajan- turhaan. Hyvä, että siitä vihdoinkin keskustellaan, mutta muuttuuko nyt kaikki. Tuskinpa, sillä kyseessä on jo toimintatapa. Vaikka hoitajia kentälle lisätään, aika käytetään paperihommiin ja raportointiin toimistolla. Vanhukset eivät saa ylimääräistä aikaa, vaan makaavat nälissään vaipat märkinä kotonaan.

      • tekninen-ratkasu

        " vaipat märkinä"
        Pitäskö kaikille vanhuksille tehdä liittimet millä ne voidaan kytkeä rakennuksen viemäri verkostoon?
        Joku pikaliitos jutska et voidaan nopeesti jos ulkoilutetaan irroittaa siksi aikaa viemäri verkostosta?
        Sama juttu syömisen suhteen? suora letku mahaan napin painalluksella kaikki vanhukset syötetty 5-10:ssä sekunnissa?


      • kuulostaa.pahalta
        tekninen-ratkasu kirjoitti:

        " vaipat märkinä"
        Pitäskö kaikille vanhuksille tehdä liittimet millä ne voidaan kytkeä rakennuksen viemäri verkostoon?
        Joku pikaliitos jutska et voidaan nopeesti jos ulkoilutetaan irroittaa siksi aikaa viemäri verkostosta?
        Sama juttu syömisen suhteen? suora letku mahaan napin painalluksella kaikki vanhukset syötetty 5-10:ssä sekunnissa?

        "Avanne itsessään ei ole sairaus ja avanteen kanssa on mahdollista elää normaalia elämää."

        "Avanteen taustalla voi olla kasvain, syöpä, tulehdus tai tapaturma."

        Vanhuus?

        https://avanne.fi/tietoa-avanteesta/


      • Enolepitänyt

        Kaikki tekniset ratkaisut ovat tervetulleita juuri näihin ikäviin ja epämiellyttäviin puuhiin. Mutta niitä ei vain keksitä!

        ”Kirjaamiseen” kyllä löytyy tekniikkaa ja sitä innokkaasti käytetäänkin ja koulutusta riittää tietojärjestelmämuutoksiin.


    • Huvittavaa.johtamista

      Mikä tässä hoitokotiskandaalissa on kaikkein huvittavinta. Se on, näiden hoivapalveluiden johtaminen. Oikeastaan pääsi huvittunut ja ällistynyt nauru, kun luki, että johtaja ei tiennyt mistään mitään, yrityksensä tilasta. Se tuli muka yllätyksenä. Olisi ollut reilumpaa tunnustaa tosiasiat, eikä alentua tälläiseen naurettavaan hätävalehteluun.
      Eli, ei varmastikaan ollut yllätys, yhdellekään johtajalle, mitä vanhustenhoitotehtaissa tapahtuu. Mutta kun ei vaan välitetty muusta, kuin bisneksestä saatavasta tuotosta. Toki sellaisen myöntäminen onkyllä noloa, mutta vielä nolompaa valheella peitellä.
      Koska kaikki kuitenkin näkevät, mistä tässä on ollut kysymys. Pitävätkö johtajat muita ihmisiä näin tyhminä, että olettavat muiden uskovan tälläisiä selityksiä?
      Huonoa ja onnetonta johtamista, jos tiedetä hölkäsen pöläystä muusta, kuin siitä paljon tulee rahaa jakoon.

    • Attendon

      toimitusjohtaja se vasta vitsin murjaisi :" asiakkaita tuli liian nopeasti, eikä ehditty järjestämään kaikkia palveluita".
      Eikö tuon saman olisi voinut sanoa ilman valehteluakin? "Totta kai otettiin sisään kaikki, jotka paikkaa kyselivät, koska saadaan tili jokaisesta hoidettavasta ja siten maksimoitua johdon optiot". Tuskin ne vanhukset ovista ja akkunoista sisään rynniin jos niitä ei sisään ahneuksissaan päästetä.
      Suomessa on ilo vanheta ja joutua laitoshoitoon. Laki turvaa ulkomaisten omistamien hoivayhtiöiden ryöstöpolitiikan ja paikalliset juoksupojat tekevät siinä savotassa parhaansa.

    • Selityskset.koomisia

      Aivan. Kukahan se on vastuussa tälläisestä asiakasrynnistyksestä? Naurettava selitys. Ihan kun ei olisi silloin ollut älyä tajuta tälläisen "liian nopeasti huonokuntoisten sisääntulon" seurauksia.
      Voisiko sanoa, että asiasta vastaavilla on myöhäinen sytytys.
      Myös johtajuustaidot on selvästi ihan onnettomia.

      • Enolepitänyt

        Iät kaiket vanhuksia on myyty ja myydään "parempikuntoisena" paikasta toiseen. Ennen oli ihan selviö, että yksityiset valikoivat paremmat asiakkaat, kunnallinen seuraavat ja kotihoidettavaksi jäi ne huonoimmat. Mikä tässä nyt on se yllätys? No, varmaan se, kun yksityisetkin joutuvat ottamaan hoitoonsa huonokuntoisiakin.
        "Johtajuustaidot?" Jos on tarkoitus tehdä tulosta, niin eivätkö ole siinä just onnistuneet?
        Nyt kaikki ovat vaan "kauhistuneita", kun mallit tulevat julkisuuteen, vaikka ovat olleet käytössä iätkaiket!


    • Törkeetä

      Johtajissa on vika. On alhaista väittää, että eivät ole tienneet vanhusten heitteillejätöstä. Se on hätävale, jolla yrittävät välttää rikosoikeudellisen vastuun. ...ja varmasti välttäävätkin. Ovat tämän jo etukäteen selvittäneet lakimiesten kanssa.

    • ruokaakin

      Miten voi olla niin tietämätön johtaja esim.firmassa,minkä johtaja on itse ammatiltaan lääkäri. Pitäisi tietää jo ammattinsa puolesta, millainen hoidettava on ympärivuorokautisessa hoidossa oleva vanhus. Hän tarvitsee enemmän hoivaa kun esim. tavallinen seniori.Selittäjän taidot ovat kyllä hyvät,,,seli,,,seli,,,,
      Kiireesti luvat pois keinottelijoilta, jotka vain osaavat rahastaa, mutta eivät hoitaa sovitulla tavalla ja ihmishenkiäkin ovat menettäneet.Lisäksi rahat valuvat ulkomaille veroparatiiseihin, kyllä ne voitot tarvittais meidän suomalaisille eläkeläisille, jotka olemme maan rakentaneet ja raivanneet!!!! Lisäksi hoitomaksut palautettava hoidettaville ja kunnille sekä kaupungeille, koska palvelua ei ole saatu. Tyhmä maksaa tyhjästä!!Jos on henkilökuntaa, vain palvelu toimii!!ruoka

      • Yötyöläinen

        Kylvettäjät takaisin, kukaan hoitaja ei todellisuudessa halua kylvettää. Hyvä hoitotyö ei ole hoitajalukumäärästä kiinni vaan hoitajan motiivista ja halusta tehdä tätä työtä.
        Palkka ehdottomasti lh 2500euro ja sh 3000euroa kyllä motivia löytyy paremmin ja työ saa tarvitsemaansa arvostusta. Kyllä sijaisiakin rupee kummasti löytymään.
        Hoitotyön on fyysisesti ja henkisesti raskasta työtä kyllä palkka pitää olla samaa tasoa.


      • hoitoalatahkoovoittoa

        riippuu ihan siitä suostuuko yksityiset hoitokodit palkkaamaan kohtuu palkalla haamuhoitajien sijasta . oikeita koulutettuja hoitajia , ja muuta henkilö kuntaa, , koska johtajien hokemat "säästäkää kaikessa, muuten rahat ei riitä," .. ( heidän 5-6 000 000e vuosituloihin )


    • muistelija

      Muistoja 1970-luvun kunnalliskodista

      Nuorena vastavalmistuneena hoitajana olin kesätöissä kunnalliskodin yleisellä-osastolla.
      Vanha betonirakennus ei varmaan ollut sinällään viihtyisä, mutta mielestäni siellä vallitsi hyvä ja viihtyisä ilmapiiri. Koin siellä vallinneen leppoisan kodikkaan ja yhteisöllisen olotila joka koostui eri ammattiryhmien kunnioituksesta toisiaan sekä asukkaita kohti. Asukkaista halukkaat osallistuivat pieniin talon askareisiin. Päivällä käytiin asukkaiden kanssa pihalla pienellä kävelylenkillä ihmettelemässä luontoa yms. Ulos lähtö vie tietenkin aikansa eikä kaikki pystyneet lähtemäänkään, mutta silti se oli monelle ehkäpä päivän kohokohta. Hoitajana koin sen myös mukavana vaihteluna työhön.

      Mitenköhän siihen aikaan oli mahdollista saada tehdä asiakkaita kokonaisvaltaisesti huomioivaa hoitotyötä, kun nyt Suomen ollessa paljon rikkaampi täällä ei (mukamas) ole varaa hoitotyöhön joka tehtäisiin potilasta kunnioittaen ja hänen etunsa mukaisesti ja kokonaisvaltaisesti!!! Kunnalliskoteja on paljon parjattukin, mutta oli niissä paljon hyvää nykymenoon verrattuna, eikä niiden kustannuksella ainakaan kenenkään pörssikurssit nousseet.

      • määrät.isonee

        "Suomen ollessa paljon rikkaampi täällä ei (mukamas) ole varaa hoitotyöhön"

        Siihen aikaan oli vaan muutama vanhus nyt 500 000
        Vuonna 2030 jo 800 000 lisääntyvät kuin sienet sateella
        Syy liian terveet elintavat tehostunut hoito (ei lähdetä saappaat jalassa)


      • IhminenEiMuutu

        Vanhukset olivat tuolloin vaatimattomampia. Kävelivät selät kyyryssä raskaan työn ja yksinkertaisen ravitsemuksen jäljiltä. Olivat vanhainkodissa tyytyväisiä saadessaan ruoan ja nukkumapaikan. Joillekin vanhainkodissa oli paremmat oltavat kuin kotioloissaan. Kunnollisia eläkkeitä ei ollut.

        Nämä suuret ahneet ikäluokat säätivät itselleen eläke-edut, eivät maksaneet edeltävien ikäpolvien eläkkeitä, kahmivat kaiken itselleen ja kiikuttivat edelliset vaatimattomat ikäpolvet vanhainkotiin pois silmistä. Vanhainkodeissa nämä asiakkaat naiset vielä neuloivat sukkia ja mattojakin jopa myyntiin asti.

        Nyt kaiken kahmineet ikäpolvet ovat itse hoivan tarpeessa. Eivät ole valittajat tyytyväisiä enemmän pitäisi toisten selkänahasta vieläkin repiä. Hienojakin ovat. Mitenkään päin ei ole heille hyvin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe