Kuuluuko ihmisoikeudet vain maahanmuuttajille?

Vanhusten.oikeudet

Kun puhutaan ihmisoikeuksista niin yleensä mieleen tulee maahanmuuttajat ja heidän kohtelunsa.

Nostaisin ihmisoikeuskysymykseksi myös nykyisen tavan jolla nämä miljonäärien omistamat suuret hoivayhtiöt kohtelevat meidän omia vanhuksiamme, vammaisiamme, lapsiamme...

Jo monta Esperin ja Attendon houtoyksikköä on jouduttu sulkemaan vakavien rikkomusten ja puutteiden takia. Ongelmia on henkilökunnan riittävyydessä, ammattitaidossa ja yleensä siinä että nämä yhtiöt haluavat saada maksimaalisen voiton minimaallisilla menoilla, joten kaikesta säästetään, jopa ruoasta!

Vanhukset ovat nälkiintyneitä, hygieniasta ei huolehdita, lääkitykset miten sattuu, eli ovat täysin heitteillä, vaikka hoivayhtiölle maksetaan hirmuiset summat heidän hoitamisestaan!

Minusta tämä jos mikä on pahin ihmisoikeusrikkomus suomessa sitten vuoden 1918!
Asiasta on käynnistettävä kattava rikostutkinta, sillä rikoshan se ihmisoikeusrikkomus takuulla on!
Rikos on myös työvuorolistojen väärentäminen ja haamuhoitajien kirjoitteleminen listoille.
Myös petosrikoksen tunnusmerkit täyttyy kun yhtiöt ovat saaneet runsaan maksun siitä että hoitavat vanhukset hyvin, mutta rahat saatuaan jättävät sovitun työn tekemättä.

Ei niitä ihmisoikeusrikkomuksia kovin kaukaa tarvitse hakea, niille löytyy ihan suomesta synonyymi; Esperi-Attendo!

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monenlaisia_oikeuksia

      Ihmisoikeudet näyttää todellakin kuuluvan kaikille muille kuin suomalaisille. Kun maahanmuuttoinvaasio alkoi muutama vuosi sitten niin hallitus osoitti lisätalousarvioesityksessä 452 miljoonaa euroa (452 000 000 €!) maahanmuuton kustannuksiin. Asiaa ei mietitty pitkään ja rahat löytyivät ihan tuosta vaan, eipä ollut ministeri Orpon aarrearkku silloin kateissa. Nyt kun suomalaiset vanhukset tarvitsisivat 250 miljoonaa inhimillistä hoitoa varten niin hirmuinen on rahapula hallituksella eikä Orpokaan löydä sitä aarrearkkua mistään. Eihän tästä voi muuta johtopäätöstä tehdä kuin että tämä kokoomus-kepu halitus ei välitä suomalaisista ja heidän ihmisoikeuksistaan pätkän vertaa.

    • ihminenonerehtyväinen

      Lue ihmisoikeusjulistus ja ihmisoikeudet suomessa sekä suomen perustuslaki, niin tiedät.
      Se, että vasta nyt vanhustenhoito on nostettu esille on puhdasta politiikkaa. Se on ollut vuodesta 1991 tuolla tasolla myös kunnallisella puolella. Olenkin ihmetellyt, ettei sinne ole tehty tarkistuksia.
      TOisin sanoen, jos et pysty syömään , niin sinua ei syötetä, vaikka olisit kuinka huonossa kunnossa ja sinä näännyt eli kuihdut hitaasti mutta varmasti.
      Suomessa on harjoitettu vanhustenhoidossa osastoilla aktiivista eutanasiaa jo vuosia näännyttämällä ihmiset ja kuivattamalla heidät. Te vain , ette ole tietoisia asioista, kun kuljette laput silmillä. Kaikki johtuu työntekijäiden irtisanomisista, eli nykyään hoitajamitoitus on alle puolet siitä, mitä se oli vuonna 1988-89.
      ELi todellisuudessa kun työntekijäitä on aivan liian vähän ja siivoajia sekä apuhoitajia on vähennetty, nämä työn jäävät sairaanhoitajille tai lähihoitajille.
      MIkäli halutaan, että asiat toimivat hyvin. olisi taloudellisesti huomattavasti kannattavampaa, että lääkäritekee sanelun ja tallentaja kirjaa sanelun. Lääkärin ja tallentajan välinen palkkaero noin 5000 euroa kuukaudessa.
      Mikäli siivovat hoitavat oman työnsä ja ravintopalvelut taas tekevät ja jakavat ruoan, se on pois hoitajilta. Vaihtoehtoisesti ruoan jakamisen voi tehdä apuhoitajat. samoin syömisessä avustaminen, mikäli asiakas ei pysty omatoimisesti syömään.
      Näidenkin työntekijäiden välillä on taas palkkaero. ELi sairaanhoitaja syöttämässä tai apuhoitaja syöttämässä.

      Jos jätämme hoitotyön sen osaaville ja todellisuudessa sitä tekevät sairaanhoitajat ja lähihoitajat sekä lääkärit hoitavat oman työnsä. MEillä ei mene resursseja hukkaan, mutta hoitotyönlaatu on huomattavasti parempi ja samalla hoidon turvallisuus paranee, koska työntekijöitä enemmän ja ammatillisesti vastuut tehtävien mukaan ja oikealla mitoituksella henkilömäärään nähden.

      Yhteiskunnalle tulee paljon kalliimmaksi hoitovirheet, jotka johtuvat todellisuudessa liian pienestä henkilöstömäärästä ja tästä seuraavasta informaation kulkemisen puutteesta. Tai epäselvistä raportointimerkinnöistä.

      Tällä on suuri kansantaloudellinen merkitys ja lisäksi tuo työllistää paljon ihmisiä, jotka nyt ovat pätkätöissä yrityksissä, joissa voittovarat kerätään maksetuista veroista ja viime kädessä vastuu siirretään yksittäiselle henkilölle. Joloin yritys pesee kätensä.
      Tässä pitää muistaa myös se, että keikkalääkärit ovat talutushihnassa kirjaimellisesti ja he eivät voi tehdä muuta, kuin lausunnon, joka puoltaa yrityksen etua.
      TOisin sanoen asiakas kuoli yleistä heikkouttaan. Onhan se totta, kun ihminen on täysin kuihtunut, mutta lausunnossa ei mainita, että häntä ei ole avustettu esimerkiksi ruokailussa eikä häntä ole nesteytetty.

      Oman selustan turvaajia on paljon ja esille tulleet ovat vasta jäävuoren huippu.
      KOulutettuja hoitotyön ammattilaisia minä arvostan paljon, mutta olenollut kerran sairaalassa ja kauhukseni näin, että työntekijältä petti aseptiikka. Kun tuli huoneeseen, laittoi suojavaatteet , kuten pitääkin ja pesi käsensä ja laittoi käsidesiä. Tämän jälkeen kuivasi kätensä ja hansikkaat käteen. Tähän mennessä kaikki on hyvin. mutta seuraavaksi hän meni potilaan luokse, joka oli todella huonossa kunnossa ja ei pystynyt huolehtimaan itsestään, eli pesut ja vaipanvaihto. No essu likaantui siinä vaipanvaihdossa ja hän ei vaihtanut käsineitä vaan meni seuraavan asiakkaan luokse ja laittoi tälle kontaminoituneilla käsineillä tippapullon ja varmisti, että kaikki on,kuten pitääkin. Hän tuli minun luokseni ja sanoin: minuun et koske, enenkuin olet vaihtanut kontaminoituneen essusi ja käsineesi. Aseptiikka on pettanyt monesti. Pese kätesi ja käytä käsidesiä. Suojaessun ulostetahrat tippuivat edelliselle vuoteelle. Hän katsoi suojavaatteitaan ilmaisten , että nämä ovat aivan hyvät. SOitin hälytyskelloa, onneksi tuttu hoitaja tuli sinne ja selvitin hänelle tosiasiat ja jo mahdollisesti infektoituneen potilaan ja hoitajan laiminlyönnit.

      Kiitin niitä hoitajia, jotka ovat työnsä tehneet hyvin ja onneksi myös osaavat olla terveen kriittisiä itseään kohtaan ja täten myös suojata potilasturvallisuutta ja itseään hyvällä ja laadukkaalla hoitotyöllä.
      Tuolle yhdelle en voinut antaa suurta kiitosta. Hän oli tehnyt 2 työvuoa peräkkäin. ELi ongelma on yhä työntekijämitoituksessa.

      Nämä johtuvat virheellisistä henkilökuntamitoituksista ja siitä, että ei osata vaatia sitä, mikä kuuluu.

      Paikka oli kunnallinen ja määrärahoista päättää kunnanvaltuusto kokouksessaan. Osaavat ne muuallakin TEHDÄ VIRHEITÄ KUIN YKSITYISELLÄ. Siitä on vain tullut poliittinen agenda, jolla ratsastetaan nyt vaalien edessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe