Porvarit tuoneet korruption politiikkaan

Porvaripolitiikkaa

Suomi ei ole vapaa korruptiosta, kirjoittaa tutkija Anders Blom Kunnallisalan kehittämissäätiön Polemia-sarjan julkaisussa. Se ei ole perinteistä rahanvaihtoa kädestä käteen, vaan hyvävelijoukkojen palveluksia ristiin rastiin niin valtiollisessa- kuin kunnallisessa politiikassa.
Etenkin kuntatasolla on saatu esimerkkejä palveluksista eri viranomaisten antamina. Sen johdosta tällä hetkellä on monta valitusta ja oikeusjuttua vireillä kuntien päätöksistä julkisista hankinnoista, maankäytöstä ja rakentamisesta.
Sote-uudistus on seuraava suuri tulonjako, joka on koetinkivi korruption tiellä.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korruptiotaonsuomessakin

      Ja tontut ottaneet lahjukset vastaan. Siihen peliin tarvitaan aina kaksi, myös se rahanahne tollo, jolle 1 miljoona on paljon, mutta todellisuudessä paska meressä noissa mittasuhteissa. Paitsi että yhteiskunta eli me veronmaksajat maksamme nämä tulevat lisämiljardit, joita on vähintään 10 luvassa tuon sähläyksen johdosta.

      • Porvaripolitiikkaa

        Kun porvarihallitus on suhteessa elinkeinoelämän ja finanssipelureiden kanssa, niin siinä kansa joutuu kärsimään. Kaikki asiat ruokkivat pelkkää isoa voittoa sijoittajille.


    • KetkutSyrjään

      Moraalittomasti toimineiden hoivapalveluyritysten johdossa ja hallituksissa on paljon sellaisia, joilla on kokoomuksen tai sosdemien jäsenkirja.
      Syy on päivänselvä.
      Puoluejäsenyyden avulla on hankitaan sisäpiiritietoa kuntien hoivatoimintojen ulkoistuksista sekä "vaikutetaan" puolueen kuntapäättäjiin ulkoistuspäätöksissä.

      Tätä kuntakorruptiota ovat edistäneet pääosin kyseisten puolueiden edustajat ja paikallisyhdistykset. Katso hyvä ihminen mitä puoluetta nyt äänestät!

      • Oletkokepunasialla

        Taisit unohtaa KEpun ja Siniset sekä persujen kytkökset.


      • Ketä.äänestät

        Keskusta ja persutsiniset ajavat maakuntapolitiikkaa, joka näkyy kesken jääneessä sotessa. Se on tietenkin koko Suomea ajatellen hyvä asia, jos vain maakunnissa ei olisi keskustalaista enemmistöä.


    • Ninski

      Kyllä kokoomus ja Miljonääri-Sipilä on kaikki jäävejä käsittelemään köyhien ihmisten ja avuttomien eläkeläisten asiaa. Kun ei mitään perspektiiviä ole muuta kun mulle ja mun puolueelle kaikki miljoonat heti.

    • CIAonavustusliike

      Entäs Tannerin CIA-rahoitus?

      • Vakoilijajussi

        Sehän lisäsi vain Suomen varallisuutta ilman näkyvää hyvää vastapalvelukseksi. Olisi USA saanut ne tiedot lukemalla näitä juorupalstojakin.


      • Anonyymi
        Vakoilijajussi kirjoitti:

        Sehän lisäsi vain Suomen varallisuutta ilman näkyvää hyvää vastapalvelukseksi. Olisi USA saanut ne tiedot lukemalla näitä juorupalstojakin.

        Eipä ollut s-24 palstoja tuolloin vielä missään edes olemassa.


    • Hyvävelisti

      Suomeen on juurtunut hyväveli-järjestö, joka rönsyilee luottamustoimista virkakoneistoon ja aina yritysjohtoon asti.
      Ruotsinkielisillä raharikkailla tämä sama korruptio on toiminut sen jälkeen, kun Venäjä oli tullut Suomessa valtaan.

    • Mitas-teet

      Suomi on koko lailla korruptoitunut sosiaali- ja terveydenhuollon saralla. Siitä kertoo esim. se, ystäväni kirjattu julkisen palvelun/edun saajaksi ilman hakemuksia jne. Rikos- ym. ilmoitukset tehty, mutta turhaan. "Oma mies jokaisessa julkisessa viranomaiselimessä", joten kannattaa olla vähin äänin.

    • on-niin-älyvapaata

      Joo, ja maailman kaikki kommunistivaltiot on tunnettuja siitä ettei niissä ole korruptiota. Ei ollut NL:ssakaan muuta kuin veljeys ja tasa-arvo.
      Ei voi kun taas nauraa!!!

      • Epätasa-arvoa

        Neuvostoliitossa oli tosiaan näkyvä tasa-arvo kaikkien siihen kuuluvien alueiden kesken. Ehkä Moskova ja Pietari olivat etusijalla vähässä määrin, mutta vain sen vuoksi, että niissä asui puolueen johtajia. Eli Neuvostoliitto oli diktatuuri tai myöhemmin harvainvalta, mutta yhteinen hyvä oli jaettu kaikille.
        Nyt Venäjä on porvarillinen ja kaikki hyvä kasaantuu vain ainoastaan Moskovan ja Pietarin alueelle. Kaikki laita-alueet jäävät nuolemaan näppejään, kuten Suomessakin on käymässä tässä helsinkikeskeisyydessä.


    • Sipilän.sippilät

      Sote kaatoi hallituksen, vaikka kaato olikin Sipilän vaalitemppu. On muka ehdotustensa takana viimeiseen asti, mutta jätti sitten koko rulianssin pulaan pienen takaiskun takia. Ei ole vastuunkantajaksi.

    • ghhgjfjfytyturls

      Monissa piireissä rosvoksi tiedetty Sipilä ryösti pääministerinä kansalta miljardin itselleen ja toisen miljardin taloushuijauksiin erikoistuneelle lestamafialle. Sipilän ja Bernerin hankeyhtiöt ovat rikollisesti perustettuja ja palvelevat vain rikollisia.
      Samalla on sanottava, että Espericare ja Attendo pitäisi välittömästi määrätä liiketoimintakieltoon ja vaatia satojen miljoonien korvaukset lasten ja vanhusten rikollisesta ja systemaattisesta kiduttamisesta. Kyse on julmasta ja rikollisesta väkivallasta mitä nämä Sipilän, Orvon ja Bernerin lempilapset ovat Suomen vanhuksille tehneet. Oikeus ja kohtuus olisi karkottaa kyseiset kroisos-firmat kokonaan pois maasta.

    • Muualla.olisi.rähinät

      Kokoomushan on aina tunnettu siitä että ihaili Neuvostoliiton kommunismia, pieni osa osa pärjää hyvin ja muut kärsii. Kokoomus jopa otti oppia nuosta neukku ajan touhusta ja sai monet uskomaan että teillä menee tulevaisuudessa hyvin kun olette samaa mieltä kun me. Kaikkeen tuohon moni Suomessa uskoo vieläkin ja Kokoomusta äänestää kun "tietää" että tulevaisuudessa hänestäkin tule miljonääri.

      Nyt olisi jo ihme ja kumma jos ei tyhempikin ymmärrä ja tajua tätä kaikkea mitä Sipilä ja Kokoomus saanut aikaiseksi. Ei luulisi että enää heidän puheet kaikesta hyvästä mitä antavat ymmärtää tehneensä menisi läpi, kun kaikesta huijauksesta jo uutisoidaankin. Työttömyys ei oikeasti ole hävinnyt. Eikä aktiimalli ole luonut työpaikkoja,ainostaan luonut lisää kurjuutta ja kulutuksen vähenemistä . Kiky ei ole saanut aikaiseksi yhtään uutta työpaikkaa, ainostaan ansioiden vähenemistä ja tuota kulutuksen vähenemistä. Vaikka kaikki tuo "hyvä" tehty säästöineen niin valtion velka kasvaa ennätys vauhtia. Kenenkähän taskuihin nämä kaikki rahat on menneet?

    • Kokkaripolitiikkaa

      Korruptiotakin on monenlaista. Lotto-Laasonenkin sai ministerin pestin kun ohjasi Lottomiljoonat Yleltä Maikkarille. Oli oikein isänmaallinen teko isontaa Yle-veroa ja antaa Lotto-miljoonat ruotsalaiselle yhtiölle.
      Mutta sitä samaa RKP - Kokoomus on harjoittanut aina valtaan päästyään. Rahat Ruotsiin ja suomenkielisille luu kurkkuun.

      • Anonyymi

        Sähkönsiirtoyhtiön työnjohtaja on kunnanvaltuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan poika. Saman puolueen pitkäaikainen edustaja on saman puolueen puuhastelija, jonka joutomaalle ei millään voi upottaa sähkökaapelia metriäkään vaan on mentävä naapurin metsää kaataen.
        Tämä on oikeusvaltiossa laillista eikä yhtään viittaa korruptioon.


    • Anonyymi

      Piilo-porvarit tekevät kauppaa myös työpaikoilla. Andersson kauppasi kuudella tonnilla valtiosihteerin pestin ”pätevälle” henkilölle jolla sponsorointi kunnossa.

    • Anonyymi

      Nykyhallituksen aikana ei enää ole hyvä-velitoimintaa. Nyt on hyvä-sisko toimitaa. Se on tuplasti härskimpää. Enää ei edes uskotella, että virkoihin valittaisiin pätevin. Kysymys on aina sopivimmasta, kunhan jäsenkirja on oikea. Tässä viherhörhöt ovat kunnostautuneet erityisen ansiokkaasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe