pssd Post-SSRI Sexual Dysfunction - suomeksi

56436788

esittely

Lähes 100% ihmisistä, jotka käyttävät masennuslääkkeitä, kokevat jonkinlaista seksuaalista sivuvaikutusta.

PSSD, eli post ssri sexual dysfunction, on pysyvä oireyhtymä. PSSD:stä puhutaan, kun seksuaalitoimintojen (ja -halujen) häiriö on kestänyt SSRI-aineiden lopettamisesta pidempään kuin kolme-neljä kuukautta. Mitään tiettyä ehdotonta rajaa ei tietenkään ole eikä sellaista voi määrittääkään. Ihmisten reaktiot yksilöllisiä. Samaa oireistoahan teettää myös mm. neuroleptit, jolloin voitanee puhua PNSD:stä. Yhtenä merkittävimmistä syistä pidetään dopamiinijärjestelmän vaurioitumista epäluonnollisen serotoniinijärjestelmän ylikuormituksen seurauksena.

Useimmat ihmiset, jotka ottavat selektiivisen serotoniinin takaisinoton estäjän (SSRI), serotoniinin ja norepinefriinin takaisinoton estäjän (SNRI), ja jotkut trisykliset masennuslääkkeet (klomipramiini ja imipramiini) tuntevat jonkin verran sukupuolielinten tunnetta, usein 30 minuutin kuluessa ensimmäisen annoksen ottamisesta.

Yleisesti käytettyjä SSRI-aineita ovat paroksetiini (Paxil, Seroxat), fluoksetiini (Prozac), sertraliini (Zoloft), sitalopraami (Celexa), escitalopraami (Lexapro) ja vortioksetiini (Trintellix).

Yleisiä SNRI: itä ovat venlafaksiini (Effexor), desvenlafaksiini (Pristiq) ja duloksetiini (Cymbalta).
Mikä on SSRI-seksuaalinen toimintahäiriö?
SSRI: n jälkeinen seksuaalinen toimintahäiriö (PSSD) on iatrogeeninen tila, joka voi syntyä masennuslääkkeen käytön jälkeen, jolloin seksuaalinen toiminta ei palautu täysin normaaliksi SSRI: iden, SNRI: iden ja joidenkin trisyklisten masennuslääkkeiden lopettamisen jälkeen [1, 2].

Jotkut ihmiset kehittävät seksuaalisia haittavaikutuksia masennuslääkkeille, jotka joko pysyvät kokonaan tai eivät täysin korjaudu, kun lääke lopetetaan. Toisten osalta ehto näkyy vain silloin, kun ne lopettavat lääkityksen tai alkavat vähentää annosta.

PSSD vaikuttaa sekä miehiin että naisiin. Se voi tapahtua vain muutaman päivän kuluttua altistumisesta masennuslääkkeelle ja se voi kestää kuukausia, vuosia tai loputtomiin. Ei tiedetä paranemista.

oireet
PSSD: n oireita voivat olla:

Vähentynyt sukuelinten tunne / sukuelinten anestesia
Erektiohäiriö / pienentynyt emättimen voitelu
Viivästynyt tai kyvyttömyys orgasmiin (anorgasmia)
Miellyttävät, heikot tai mykistetyt orgasmit
Libidon väheneminen tai häviäminen (sukupuolikäyttö)
Vähentynyt vaste seksuaaliseen ärsykkeeseen
Yöpymisten väheneminen tai puute
Ennenaikainen siemensyöksy
Pienempi nänniherkkyys
Pehmeät glans
Jotkut kärsivät kokeneiden tunteiden huomattavasta vähenemisestä - kuvaavat heidän sukuelimiinsä tunne vähemmän herkiksi tai tunnottomiksi, ikään kuin ne altistettaisiin anestesiaan. Toiset näkevät vähän tai ei lainkaan muutosta tuntoherkkyydessä, mutta huomaavat seksuaalisen tunteen vähenemisen. Näihin ongelmiin voi liittyä myös pienempi nänniherkkyys.

Voi olla kiihottuma, joka voi aiheuttaa yhdynnässä vaikeuksia. Miehillä voi olla vaikeuksia saada ja ylläpitää erektiota. Naisilla voi olla voiteluongelmia.

Orgasmilla on tyypillisesti kokemusta miellyttävän tunteen vähenemisestä tai häviämisestä, jota usein kutsutaan miellyttäväksi tai mykistetyksi orgasmiksi. Myös lihasten supistukset voivat olla huomattavasti heikompia. Vaikka miehillä ja naisilla, joilla on PSSD, on usein enemmän vaikeuksia saavuttaa orgasmia, ennenaikainen siemensyöksy voi kehittyä myös SSRI: n lopettamisen jälkeen [3].

Vaikka harvemmista raporteista, jotkut miespotilaat kehittävät ongelman, jossa peniksen akseli muuttuu pystysuoraksi, mutta silmät jäävät epätasaisiksi.
Diagnoosi
PSSD: n diagnosoimiseksi ei ole yksinkertaista testiä. Diagnoosi tehdään ottamalla huomioon useita tekijöitä, kuten lääkehistoria, oireiden puhkeaminen ja profiili sekä muiden mahdollisten syiden poistaminen.

Vaikka PSSD voi usein johtaa normaalia testosteronitasoa alhaisempaan tasoon, tämä ei ole vastuussa sairaudesta. Hormonitasojen palauttaminen normaaliksi lääkityksellä ei ratkaise ongelmaa.

Monet lääkärit ovat tietoisia PSSD: stä, kun taas toiset eivät tunne tilannetta. Tämä ei ole harvinaista, että PSSD-oireet diagnosoidaan väärin psykologisena ongelmana, kun se on itse asiassa farmakologista alkuperää. Tämä ei ole vain hyödyllistä kärsivälle, se voi myös johtaa lääkemääräysten määräämiseen.

Kuinka yleinen on PSSD?
Ei tiedetä, kuinka moni palauttaa 100% alkuperäisestä seksuaalisesta toiminnastaan ​​ja tunteestaan ​​masennuslääkkeen käytön jälkeen. Käytettävissä olevien tietojen perusteella PSSD voi olla melko yleinen [4].

Ehto voi vaihdella yksilöiden välillä. On todennäköistä, että jotkut ihmiset eivät ymmärrä, että he kärsivät siitä. Heillä saattaa olla seksuaalisia sivuvaikutuksia masennuslääkkeen aikana, joka näytti hävinevän lopettamisen jälkeen, mutta he huomaavat silti, että heidän seksuaalinen toiminta ei ole sama kuin aiemmin, tai että seksuaalinen toiminta tuntuu erilaiselta.

17

2912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 56436788

      Voiko PSSD estää?

      Kun käytät SSRI: tä, SNRI: tä tai joitakin trisyklisiä masennuslääkkeitä, tällä hetkellä ei ole mitään keinoa selvittää, kuka kehittää PSSD: tä, kun lääke on pysäytetty, tai millään tavalla estää aktiivisesti sitä. Masennuslääkkeen lopettaminen vähitellen (kapeneva) ei estä ongelmaa.

      Ei ole todisteita siitä, että toisen lääkkeen lisääminen masennuslääkkeelle seksuaalisten sivuvaikutusten torjumiseksi esim. bupropioni (Wellbutrin) estää PSSD: n, kun masennuslääke lopetetaan.

      On tärkeää, että jokainen, joka harkitsee masennuslääkkeiden käyttöä, ottaa huomioon riskin, että seksuaalinen toiminta muuttuu pysyvästi, kun se tekee päätöksen hoidosta.

      PSSD voi olla erittäin huolestuttava niille, joita asia koskee. Se voi johtaa avioliiton hajoamiseen, työpaikkojen menetykseen ja itsemurhaan.

      Onko se masennuslääke tai masennus?
      On olemassa neljä tapaa auttaa erottamaan pysyviä seksuaalisia sivuvaikutuksia mistä tahansa ongelmasta, joka on saattanut johtaa hoitoon ensiksi.

      Sinulla oli normaali seksuaalinen toiminta välittömästi ennen masennuslääkkeen aloittamista.
      Sinulla esiintyi hyvin selkeä seksuaalisten sivuvaikutusten puhkeaminen ensimmäisten päivien tai viikkojen kuluessa hoidon aloittamisesta, ja seksuaalitoiminto ei koskaan palannut normaalisti normaaliksi lopettamisen jälkeen.

      Jos alkuperäinen depressio selviytyy masennuslääkkeelle ja teit hyvin, hoidon lopettamisen jälkeen ei tule esiintyä uusia ongelmia useiden kuukausien tai jopa vuosien ajan.

      Vaikka seksuaalinen toiminta vastaisi annoksen muutoksiin hoidon aikana ja parani merkittävästi lopetettaessa, jos se ei ole sama kuin ennen kuin aloitit masennuslääkkeet, saatat kärsiä PSSD: stä.

      • kumpiparempi

        Olisiko vaihtoehtona masennuksen sietäminen ilman lääkkeitä, jotka ehkä parantaisivat masennuksen.


    • SSRItrap

      Miten välttää SSRI - lääkkeiden puhkaisemia seksuaalisia ongelmia - oma kokemus:

      1. Paras kohta millä vältät ongelmat: Älä käytä SSRI - lääkkeitä tai lääkkeitä, jotka voi puhkaista sinulle seksuaaliongelmia!
      Kannattaa huomioida, että PSSD voi ulottua myös muihin lääkkeisiin, kuten Roaccutaneen, Finasteridiin ja moniin muihin lääkkeisiin kuten muihin psyykenlääkkeisiin kuten antipsykootteihin. Et voi ikinä tietää, riistävätkö ne sinulta seksuaalisuuden jo lyhyellä käytöllä. SSRI - lääkkeitä voisi kutsua ennemmin seksuaalisuudentappolääkkeiksi kuin masennuslääkkeiksi tai yhtälailla niitä voisi kutsua siksi, koska seksuaaliset ongelmat on niin yleisiä mitä lääkkeisiin tulee. Niillä saa todennäköisemmin seksuaalisia ongelmia kuin pääsee masennuksesta eroon. Voit menettää kokonaan seksuaalisuutesi tai kadottaa osittain seksiin liittyvän ilon, halun ja mielihyvän, ja sitä myötä kokea vaikeuksia parisuhteissa ja kumppanin löytämisessä. Eli saat kaupan päälle vielä yksinäisyyden ja erilaisuuden kokemuksia, ja ketäpä ei masentaisi tällainen? Oireet voi jatkua lopetuksen jälkeen ja aihe on heikosti tutkittu, mutta se ei tarkoita etteikö ilmiötä olisi olemassa. Jonkinverran siitä puhutaan, mutta liian vähän. Esim. https://www.laakarilehti.fi/tieteessa/uutiset/masennuslaakkeen-seksuaalinen-haittavaikutus-voi-jatkua-kayton-jalkeenkin/?public=e6a1bd3417895ce93146b7d82c2abefd&utm_source=facebook Seksuaalisuus on osa ihmisyyttä, joten kannattaa mietiä tarkkaan haluatko tuhota tällaisen osan itsestäsi pillereillä. Se voi aiheuttaa paljon ahdistusta ja mielipahaa sinulle.

      Ja vielä painotan, SSRI - lääkkeet ei korjaa mitään kemiallista epätasapainoa aivoissa vaan pikemminkin aiheuttavat epätasapainotiloja kehossa pakottaen väkisin reseptoreita toimimaan eri tavalla, ja aiheuttaen kauaskantoisia seurauksia pitkin kehoa, sillä serotoniinin vaikutukset kehossa on laajat ja se ei todellakaan vaikuta vain mielialaan. HYVIN LAAJAT. Asia ei ole niin yksinkertainen, että kun lääke otetaan pois, lääkkeen vaikutus loppuu, sillä lääke tekee jatkuvasti muutoksia kehossa käytön aikana. Lääke voi aiheuttaa paljon ongelmia ja haittoja kehossa. Masennuslääkkeiden syönti ei ole sama asia kuin diabeetikolla insuliinin syönti. Insuliini ei aiheuta oireita, mitä sen pitäisi hoitaa. Insuliini ei myöskään leikkaa tunteita tai seksuaalisuutta. Insuliini määrätään selkeästi todettuun fyysiseen sairauteen, diabetekseen. Masennuslääkkeet määrätään ilman mitään testiä siitä onko mikään aivokemioissasi pielessä eikä niiden vaikutusmekanismia, ja kauaskantoisia seurauksia täysin ymmärretä.

      2. Varoita aloittamista etenkin nuorena kun seksuaalisuutesi on vielä muotoutumassa ja olet kasvuiässä.

      3. Jos kohtaat seksuaalisia ongelmia, puhu niistä HETI lääkärisi kanssa, jotta lääkehaitat tulee kirjattua ja voidaan miettiä muita lääkitysvaihtoehtoja ja punnita hyödyt/haitat. Tällöin syyseuraussuhde voidaan myös suoraan nähdä tulevan lääkityksistä, koska jos haitat jatkuu lääkityksen jälkeen, etkä ole niistä puhunut, lääkäri voi nähdä ne vain osana vaikkapa uusivaa masennustasi ja laittaa ne sen piikkiin.

      4. Jos syöt pillereitä jotka tuhoavat seksuaalisuutesi, on parempi mitä lyhyemmän aikaa mitä pienemmällä annoksella olet altistanut itsesi niiden haitoille. Jos käytät pitkiä aikoja vaikkapa vuosikymmeniä lääkkeitä, jotka yhä kasvavissa määrin tuhoavat seksuaalisuuttasi, niin tuntuisi epätodennäköisemmältä, että haitat poistuvat kokonaan kun lopetat.

      5. Älä yritä korjata pillereiden vahinkoja uusilla pillereillä, jos havaitset että sinulla on PSSD. Yritä mielummin kehollesi aikaa palautua lääkkeistä saamasta haittavaikutuksesta, ja olla kärsivällinen. SSRI - lääkkeiden vieroitusoireet ja niistä kumpuavat haitat voi kestää pitkään lopetuksen jälkeen. Lisää keskushermostoa, välittäjäaineita, mahdollisesti hormoneja sotkevia lääkkeitä voi pahentaa tilannetta entisestään. Psyykenlääkkeillä voi olla myös hormonaalisia negatiivisia vaikutuksia mikä voi olla PSSD : n yksi ulottuvuus. Osa esimerkiksi kasvattaa miehille rintoja nostaessaan prolaktiinia ja aiheuttaa hormoniepätasapainoja. Myös esim SSRI:t voi nostaa prolaktiinia korkealle.

      Ole tarkka myös fyysisen puolen ongelmien hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden kanssa, koska myös osa niistä voi aiheuttaa seksuaalisia haittoja. Etenkin jos kärsit jo PSSD:stä.

      6. Tiedosta, että stressi on yksi seksuaalisuuden tappaja. Jos siis stressaat menetetystä seksuaalisuudesta, voit myös aiheuttaa hallaa itsellesi.
      Tällöin järkevintä on keskittyä asioihin, mitkä alentavat stressiä. Tiedosta että myös emotionaalisen tason ongelmat voi aiheuttaa seksuaalisia ongelmia.

      7. Anna kehollesi rakennuspalikoita korjata mahdollisia vahinkoja äläkä tee lisää vahinkoa kehollesi. Syö terveellisesti, lepää, liiku.

      8. Erityisesti liikunta on hyvä tapa auttaa seksuaaliterveyttäsi https://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/tiesitko-nain-liikunta-hyodyttaa-seksielamaasi/5338570

      • Anonyymi

        Yksi tärkeä huomio: jos lopetat lääkkeet (jos esim hoksaat että seksihalujen menetyksen takia haluat ajaa lääkkeet alas), tee se vastuullisesti ja järkevästi. Seinään lopettamalla tai liian nopealla tahdilla vähentämällä vieroitusoireista kärsivänä seksi on viimeinen asia mikä tulee mieleesi.


    • Anonyymi

      Onneksi olkoon. Kaikki (satojatuhansia Suomessakin), jotka olette seksuaaliongelmia ynnä muita saaneet SSRI-lääkkeistä. Olette vaihtaneet tyhjän ongelmiin ja toisiin ongelmiin lääkkeistä irti yrittäessä. SSRI-lääkkeistä saa pelkän placebo-efektin (mahdollisesti vaikeaa masennusta lukuun ottamatta, jossa pieni teho), vaikka joku yrittääkin toisin todistaa.
      https://www.goodreads.com/book/show/17852736-cracked
      https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)31784-7/fulltext
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30292574

      Jos psykiatrisi tai lääkärisi ei ole noista tutkimuksista tietoinen lääkettä tyrkyttäessään, kannattaa ehkä vaihtaa. Valittuja paloja niille lääkäreillekin syötetään (jos ei itse tutkimuksia lue), kuten nekin syöttävät potilailleen.

      • Anonyymi

        TÄRKEÄÄ: pssd ei nimestään huolimatta liity ainoastaan ssri/snri - lääkkeisiin, VAAN VOI TULLA mistä tahansa psyykelääkkeestä. Itse sain elämäni tuhonneen vakavan tilan valdoxanista ja voxrasta, pian käytön aloittamisen jälkeen, kun minulle vakuutettiin että ne ovat varmasti vaarattomia. Tiedän nyt monia muita, joille kävi samoin. Sama koskee mirtatsapiinia jne.

        ÄLÄ KÄYTÄ MITÄÄN PSYYKELÄÄKKEITÄ JOS ET HALUA PELATA VENÄLÄISTÄ RULETTIA KOKO ELÄMÄSI TUHOUTUMISESTA. Tiedän tuhansia ihmisiä jotka elävät tätä kidutusta itsetuhoisin mielin, ja tunsin 10 ihmistä, jotka pelkästään 2 vuoden aikana ovat itsensä tappaneet. Lisää on koko ajan menossa.. Masennus on kuin hupiajelu tähän tuhoon verrattuna. Ja siitä pääsee yli erilaisin keinoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TÄRKEÄÄ: pssd ei nimestään huolimatta liity ainoastaan ssri/snri - lääkkeisiin, VAAN VOI TULLA mistä tahansa psyykelääkkeestä. Itse sain elämäni tuhonneen vakavan tilan valdoxanista ja voxrasta, pian käytön aloittamisen jälkeen, kun minulle vakuutettiin että ne ovat varmasti vaarattomia. Tiedän nyt monia muita, joille kävi samoin. Sama koskee mirtatsapiinia jne.

        ÄLÄ KÄYTÄ MITÄÄN PSYYKELÄÄKKEITÄ JOS ET HALUA PELATA VENÄLÄISTÄ RULETTIA KOKO ELÄMÄSI TUHOUTUMISESTA. Tiedän tuhansia ihmisiä jotka elävät tätä kidutusta itsetuhoisin mielin, ja tunsin 10 ihmistä, jotka pelkästään 2 vuoden aikana ovat itsensä tappaneet. Lisää on koko ajan menossa.. Masennus on kuin hupiajelu tähän tuhoon verrattuna. Ja siitä pääsee yli erilaisin keinoin.

        Juup. Kaikki psyykenlääkkeet voi aiheuttaa seksuaalihäiriöitä masennuslääkkeistä antipsykootteihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TÄRKEÄÄ: pssd ei nimestään huolimatta liity ainoastaan ssri/snri - lääkkeisiin, VAAN VOI TULLA mistä tahansa psyykelääkkeestä. Itse sain elämäni tuhonneen vakavan tilan valdoxanista ja voxrasta, pian käytön aloittamisen jälkeen, kun minulle vakuutettiin että ne ovat varmasti vaarattomia. Tiedän nyt monia muita, joille kävi samoin. Sama koskee mirtatsapiinia jne.

        ÄLÄ KÄYTÄ MITÄÄN PSYYKELÄÄKKEITÄ JOS ET HALUA PELATA VENÄLÄISTÄ RULETTIA KOKO ELÄMÄSI TUHOUTUMISESTA. Tiedän tuhansia ihmisiä jotka elävät tätä kidutusta itsetuhoisin mielin, ja tunsin 10 ihmistä, jotka pelkästään 2 vuoden aikana ovat itsensä tappaneet. Lisää on koko ajan menossa.. Masennus on kuin hupiajelu tähän tuhoon verrattuna. Ja siitä pääsee yli erilaisin keinoin.

        "Masennus on kuin hupiajelu tähän tuhoon verrattuna. Ja siitä pääsee yli erilaisin keinoin."

        Masennuksessa on hyvä paranemisennuste spontaaniin olon kohenemiseen. Nimenomaan. Lääkeharmeista ei välttämättä parane. Itselläni tuli jo ties kuinka mones vuosi PSSD-oireilun kanssa. Elämäni on tuhoutunut pitkälti. Elän jotenkin robottina elämääni tuhotun kehon kanssa. Masennus ei ollut mitään tähän helvettiin verrattuna mihin päädyin psyykenlääkkeiden vuoksi.


    • Anonyymi

      Suomessa on meneillään Venäjän masinoima miehitysyritys. Maassamme on vihreitä miehiä joukoittain monet heistä ovat Venäjän kätyreiksi värväytyneitä Suomalaisia. Viimevuosien runsaat reservin kieltäytymiset ovat yksi oire tästä.

      Venäläisiä ja muita Itäeuroopan vihreitä miehiä löytyy työpaikoilta erityisesti lääkäreitä. Suomessa on myös Itäeuroopan lääkäreitä jotka käyttävät Suomalaista nimeä. Nämä lääkärit ovat soluttautuneet terveydenhuoltojärjestelmäämme eritysesti Psykiatrian puolelle sekä terveyden ja hyvinvoinninlaitokseen. Täältä käsin he muunmuassa pakkolääkitsevät psyykelääkkeillä ihmisiä jotka ovat perillä näistä vihreistä miehistä ja kirjoittavat valheellisia skitsofreniadiagnooseja heille.
      Koko psykoosilääkkeiden pakkosyöttö käypähoitosuosituksena perustuu tähän toimintaan. Tässä heillä ovat apuna myös Suomalaiset virkamiehet jotka tunnustavat vasemmistolaista vakaumusta, he ovat samoja jotka aikoinaan valtasivat yliopistot ja opiskelijaliikkeet. Nämä virkamiehet olisi helppo jäljittää thl organisaatiosta jo heidän opiskeluaikaisen toimintansa ja kontaktiensa perusteella.
      Nämä lääkärit ja thl ovat tietysti vain pieni osa tätä suunitelmaa.
      Kansalaisia aivopestään erilaisissa tilaisuuksissa vaikkapa Venäläisomisteisten yritysten pikkujouluissa ja huumeiden käyttöä aivopesuvälineinä ei kaihdeta.

      • Anonyymi

        Lääkkeet!


    • Anonyymi

      Minulla on PSSD. Kerroin tästä lääkärilleni, mutta hän sanoi vain, ettei sellaista ole olemassakaan ja että kuvittelen kaiken.

      • Anonyymi

        Idiootti lääkäri. Jos libido on normaali ennen ssri ja ssri:n aikana/jälkeen katoaa tai laskee selkeesti alle sun baseline libidoa niin syynä ovat lääkkeet eikä mielikuvitus. Lääkärit ovat oikeesti tyhmiä. Ei PSSD:tä pysty kuvittelmaan muutenkaan, ja miksi joku sitä kuvittelis kun suurin osa ei edes tiedä siitä ennen kun se tulee. Tää on psykologista manipuloimista ja aivopesua, joka saa uhrin epäilemään itseään, muistiaan ja pahimmillaan menettämään itsetuntonsa ja identiteettinsä. Lääkäreiden mielestä kaikki johtuu aina sairaudesta, ja luulevat että mieli pystyy noin vaan aiheuttamaan vaikkapa pssd ja varmasti myös parantumaan siitä yhtä helposti, eihän syy ikinä ole lääkkeissä, mikään ei johdu lääkkeistä, niillähän ei ole ikäviä sivuvaikutuksia/vaikutuksia ollenkaan, ja jos on niin nehän menee heti ohi kun lopetat.

        Nää lääkärit lopettavat opiskelun koulun jälkeen, ne eivät juuri tiedä muuta kun mitä ovat lukeneet koulussa. He eivät myös osaa käyttää järkeä tai ajatella laatikon ulkopuolella. Kaikki on pakko olla potilaan sairautta. Ihan kun ne olisi sokeripillereitä, ihan kun neurobiologiaa ei olisi olemassakaan. Ja jos se onkin kaikki mielikuvitusta niin näyttävät sitten ssrit aiheuttavan aika voimakasta negatiivista mielikuvitusta.
        Miten nämä lääkärit eivät voi hyväksyä sen että ssri:t saattavat aiheuttaa pitkäaikaisia tai pysyviä ja uusia ongelmia kun ne hyväksyy sen että ne aiheuttaa niitä hoidon aikana?
        Totuutta ei kohdata, ongelmat lakaistaan maton alle, ajatellaan että tunteet ja libido ei merkitse mitään jos on mielisairas, ja että sairaus pitää hoitaa vaikka se maksaisi mitä


    • Anonyymi

      Itsellä finasteridista (hiustenlähtöön) tullut imsomnia, impotenssi, testot pudonnut, erilaisia ruansulatus ongelmia, keskittymisvaikeuksia ja masennusta. Nyt 5kk jälkeen imsomnia sekä kognitiiviset ongelmat alkavat olla parantuneet ja testoja olen saanut dietillä ja kuntoilulla nostettua. Impotenssi on yhä vaikka olen alkanut saamaan taas aamuerektioita. Vatsa on yhä sekaisin ja reagoi erilaisiin ruokiin eri tavalla.

      Kaikki oireet alkoivat vasta lääkkeen LOPETTAMISEN JÄLKEEN . Käytin 1.5 vuotta ja olen 22 vuotias. Lääkäri sanoi että kaikki mahdolliset oireet loppuvat 2 viikon sisällä ja ettei kannata uskoa netin ”hörhö foorumeita”.

      Asiat jotka auttaneet.
      1. Kuntosali (lihaksen lisääminen ja rasvaprosentin laskeminen)
      2. Keto tai paleo ruokavalio
      3. Stressin vähentäminen
      4. Nitrite oxide lisääminen (esim. arginiini ja granaattiomenat)
      5. No FAP

      Lisätietoa löydät propeciahelp sivustolta

      • Anonyymi

        Osalla menee hermosto niin sekaisin näiden myrkkyjen jälkeen että kohta 1 ei kunnolla onnistu ja kohta 5 ei käy mielessäkään jos on PSSD. Sama olisi koskea olkapäähän, yhtä eroottista tuhotulla tuntoaistilla.


    • Anonyymi

      … JATKOA EDELLISEEN

      Ainoa käytön aikainen sivuvaikutus oli olematon libido joka jatkuu yhä nykypäivänä.

      Lääkärissä käydessä lääkäri vain nauroi ja sanoi että ei kyseinen lääke voi vaikuttaa noin.

      No vituttaako minua?
      Totta helvetissä ja kaikki usko lääkäreihin, lääkkeisiin ja rokotteisiin on mennyt.

      Haluan kuitenkin uskoa että tulen paranemaan tästä vähintään siten että voin elää normaalia elämää.

    • Anonyymi

      Itse epäilen että PSSD:ni saattaa liittyä ohutsäieneuropatiaan. Minulla on ollut psyykenlääkeharmin seurauksena hikoilun vähenemistä, jatkuvaa väreilyn tunnettu rajoissa, tunnon alenemaa alapäässä (jatkuva tuntohäiriömäinen väreilyn tunne tuntuu koko alakeholla ja genitaalialue turra) sekä polttelevia tuntemuksia. Tuntoaisti tuntuu muuttuneen jatkuvaksi tuntohäiriöiksi. Kiitos psykiatria elämän pilaamisesta!

      Jonkinlaista neuropatiaa epäilen siis. Autonomisen hermoston oireet kuten liikunnansietokyvyn alenema puhkesi lääkkeiden myötä myös.

    • Anonyymi

      Psykiatrit on täynnä psykopaatteja. Ullanlinna tapaus toi räikeimmän tapauksen ilmi.
      Maailma on karu paikka

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe