Parodia elämän tarkoituksesta

anonyymi_2c6

Usein väitetään, että Raamatun toinen luomismyytti kertoisi ihmisen ja jumalan suhteesta. Katsotaan myyttiä hieman tarkemmin ja yritetään etsiä siitä elämän tarkoitusta:

Jahve tarvitsi ihmisen viljelemään maata. Myytin kirjoittaja asui aavikolla ja ymmärsi, että kasvit kasvavat ihmisen harjoittaman keinokastelun varassa. Jahve asetti ihmisen viljelemään hänen puutarhaansa.

5 ei maan päällä ollut vielä yhtään pensasta eikä edes ruoho ollut noussut esiin, sillä Herra Jumala ei ollut antanut sateen kastella maata eikä ihmistä vielä ollut maata viljelemässä.

7 Ja Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä olento.

8 Herra Jumala istutti puutarhan itään, Eedeniin, ja sinne hän asetti ihmisen, jonka oli tehnyt.

Muutamien välivaiheiden kautta Jahve riitaantuu puutarhurinsa kanssa ja kiroaa maan, jotta puutarhurin työnteko olisi mahdollisimman vittumaista. Tällä oikeasti selitetään maanviljelyn kovuutta kun tuohon aikaan ei ollut traktoreita, lannoitteita ja torjunta-aineita. Jos Raamattu olisi jumalallinen ilmoitus niin jumala olisi varmaan laittanut sinne traktorin valmistusohjeet.

17Ja miehelle hän sanoi:
– Koska teit niin kuin vaimosi sanoi
ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä,
niin olkoon maa sinun takiasi kirottu.
Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi
niin kauan kuin elät.

18Maa kasvaa sinulle
orjantappuraa ja ohdaketta,
mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi.

Ihmiselämä on vain Jahven puutarhurina ponnistelua ja täysin vailla merkitystä. Puutarhuri on maasta otettu ja maahan palaa elämänsä raatamisen jälkeen. Myytti antaa aika lohduttoman ja kapea-alaisen kuvan elämän tarkoituksesta. Ei liene yhteensattumaa, että tällainen elämän tarkoituksen selittävä myytti on keksitty samaan aikaan kun maanviljelykseen, omistukseen ja yhteiskuntaluokkiin perustuvat kulttuurit alkoivat kehittyä Lähi-idässä. Myytin pohjimmainen tehtävä on asettaa maanviljelijä hänelle kuuluvaan tehtävään nöyrästi raatamaan viljelmillä ja tuomaan uhrilahjat eli verot Jahvelle kolme kertaa vuodessa sadonkorjuun päätteeksi.

19 Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi,
kunnes tulet maaksi jälleen,
sillä siitä sinut on otettu.
Maan tomua sinä olet,
maan tomuun sinä palaat.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KressujenElämänTarkoitus

      Ihmisen elämällä ON tarkoitus. Ihmiskunnasta ehkä promillen verran pääsee taivaaseen ylistämään Jumalaa, riippuen vähän miltä lahkolta asiaa kysyy.

      Mutta se ei ole Jumallle tärkeä. Vihjeen siitä, mikä Hänelle on tärkeää, saa jo luonnosta ja sitä kuvaavasta Milnen runon säkeestä: "Kynsin, hampain verisin..."
      Varsinaisen agendansa luomisen ja ihmiskunnan suhteen Jumala myös paljasti Raamatussa. Viimeisenä päivänä kaikkina aikoina eläneet ihmiset herätetään kuolleista. Heille annetaan loppumaton elämä ja sen jälkeen heidät heitetään helvettiin, jossa heidän matonsa ei kuole eikä tulensa sammu.

      Oikeiden Uskovien (kai osa nuoren Maan kreationisteista, mutta ei suinkaan kaikki. Ehkä vain Jehovantodistajat tai sitten ei ainakaan Jehovantodistajat) määrä on tuskin yksi tuhannesta kaikkina aikoina eläneistä vääräuskoisista. Näiden ylistyslaulut taitavat pahasti hukkua tuhatkertaisen helvettiin joutuneen populaation valituksen alle.

      Myö teodikean ongelman oikea ratkaisu saa samalla lopullisen todistuksen. Jumala on kaikkivaltiast, mutta Jumala on paha sadistinen despootti.

      • "Jahve tarvitsi ihmisen viljelemään maata. Myytin kirjoittaja asui aavikolla ja ymmärsi, että kasvit kasvavat ihmisen harjoittaman keinokastelun varassa. Jahve asetti ihmisen viljelemään hänen puutarhaansa."

        Jumala toimi erittäin viisaasti ja siksi ihmiset tänäkin päivänä viljelevät maata ja saavat siitä ravintonsa.


    • anonyymi_7t5

      Hyvä että ymmärrät hävetä itseäsi.

      • rahaasanoikamelikansa

        Häpeällistä on uskoa hiekkakansan satuihin.


    • jumala-on-vale

      Millä työkaluilla se jumala käski maata viljellä.
      Mahtoi olla helvettiä kaivaa käsin ilman hakkua ja härkien vetämää auraa.

    • 12____13

      > ...Jahve tarvitsi ihmisen viljelemään maata...

      Raamattu on täydellinen, kun sen vihollisten pitää valehdella, jotta voisivat osoittaa huonon ajatuksen.

    • Mellu69-78

      Kiitos. Tuosta minä tykkään. Tuosta kirjoituksesta

      • lkölklökö

        Siis mistä niistä?


    • "Ihmiselämä on vain Jahven puutarhurina ponnistelua ja täysin vailla merkitystä. Puutarhuri on maasta otettu ja maahan palaa elämänsä raatamisen jälkeen. Myytti antaa aika lohduttoman ja kapea-alaisen kuvan elämän tarkoituksesta."

      Raamattu antaa erittäin lohduttavan ja positiivisen tarkoituksen elämälle. Hän loi ihmisen rakkautensa kohteeksi ja jokaista uskovaa odottaa iankaikkinen elämä Hänen valtakunnassaan, missä ei ole mitään pahaa, vääryyttä eikä epäkohtaa. Siellä on ainainen ilo, riemu ja vapaus.
      Siksi kenenkään ei kannata olla ateisti, vaan uskova.

      • Niinkö

        ". Hän loi ihmisen rakkautensa kohteeksi ja jokaista uskovaa odottaa iankaikkinen elämä "

        Odottaako jokaista katolista, ortodoksia, perusluterilaista, mormoonia, Jehovantodstajaa, lestadiolaista, körttiä, adventistia, helluntailaista .... ? Vai vain sinun kanssasi samoin uskovaa?

        Uskovien jutuista saa sen käsityksen, että ylivoimaisesti suurin osa ihmiskuntaa kituu loputtomasti helvetin tulessa. En pitäisi sellaista Jumalaa rakastavana, vaan mielipuolisena daspoottina.


    • "Ei liene yhteensattumaa, että tällainen elämän tarkoituksen selittävä myytti on keksitty samaan aikaan kun maanviljelykseen, omistukseen ja yhteiskuntaluokkiin perustuvat kulttuurit alkoivat kehittyä Lähi-idässä."

      Eihän se tietenkään ole sattumaa, koska Jumala loi ihmisen, maanviljelyksen ja kulttuurin, joista saamme nauttia tänäkin päivänä. Juuri saman Jumalan rakkauden ansiosta sinäkin olet olemassa, joten kiitä vain Jumalaa olemassaolostasi.

    • Mitä elämän tarkoitukseen tulee, niin sen lähtökohtana on se, että Jumala on rakkaus. Rakkaus tarvitsee aina kohteen, jota rakastetaan. Tätä tarkoitusta varten Jumala loi ihmisen. Hän loi ihmisen rakkautensa kohteeksi.
      Kaikki muu, mikä maailmassa on, sen Jumala loi ihmistä varten. Ilman ihmistä, millään, mitä maailma on, ei olisi mitään tarkoitusta.
      Juuri tämä selittää myös luomisjärjestyksen. Kaikki muu luotiin ennen ihmistä. Vasta kun ihminen oli luotu, Jumala päätti luomistyönsä.
      Koko luomistyö tähtäsi siis yhteen päämäärään eli ihmisen luomiseen. Tässä näkyy se, kuinka paljon Jumala rakastaa ihmistä. Hän loi koko maailmankaikkeuden pelkästään ihmistä varten ja antoi hänelle maapallon asumista varten. Siksi maapallolla on juuri oikeat olosuhteet ihmiselämälle.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan" (1.Moos.1:1)

    • ikuisuustylsä

      kyl se vaan oli niin tylsää luojalla että piti pistää tää teatteri pystyyn , me tuijotetaan telkkarii, mutta koska luojalla ei ole sitä, hän päätti tekaista ihmisen, mutta koska ihminenkin äityi tuijottamaan telkkaria, niin luoja äityi jo tosi vihaseksi, eiks teil oo mitää muuta tekemistä ja me vaan jatketaan teeveen tuijotusta,nyt luoja äityy jo happamasi, hittooko ton loin, nehän tuijottaa vaan telkkarii!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe