Kotona virtajohto ja pistorasia riittää sähköautolle. Ei tarvita latauslaitteita !

1-Markkinat

Ei tyhjiä vaihtovirtaan perustuvia kuoria eli "latauslaitteita", niillä vedätetään....
Pistorasia ja sopiva välijohto autoon riittää.

https://yle.fi/uutiset/3-9609714

Latauslaitteita tarvitaan, kun siirrytään tasavirtalataukseen....

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1-Markkinat

      Jarmo Koposen toimittama artikkeli on erinomainen.

    • Hybris

      Omakotiasukkaalle latauspisteen järjestäminen on helppoa, kuten tuossa jutussa kerrotaan. Rivi- ja kerrostaloissa asuvien tilanne on sitten huomattavasti hankalampi. Usein lämmityspaikkoja on vain osalle asukkaista. Vanhoissa lähiöissä suurin osa asukkaista on ilman lämmityspaikkaa.

      Vaikka lämmityspaikka olisi käytössä, ei sitä voi noin vain alkaa käyttää latauspisteenä. Kellolaite antaa virtaa vain pari tuntia vuorokaudessa eikä paikkakohtaista energianmittausta ole. Autopaikoille keskuksesta tuleva maanalainen kaapelointi, sähkökeskus ja taloyhtiön sähkölittymä eivät salli latauskäytön aiheuttamaa lisäkuormaa. Osakkaiden yhdenvertaisuus edellyttää, että kaikille osakkaille on voitava tarvittaessa suoda latausmahdollisuus, jos yksikin latauspiste tehdään.

      Helsingin Energian viime viikolla järjestämässä infotilaisuudessa oli kuulijoita lähes sadasta pääkaupunkiseudun taloyhtiöstä, joissa painiskellaan edellä kuvaamieni käytännön ongelmien kimpussa ja tuskaillaan edessä olevia, isoja taloyhtiön sähköinfran remontteja. Niille kun voi olla aika hankalaa saada yhtiökokouksen lupa, erityisesti jos autopaikkoja onselvästivähemmän kuin osakkaita.

      Tuo YLEn juttu on tyypillistä viherhöpertäjien sumutusta. Näiden propagandatollojen ajatuksissahan töpselistä tulee saasteettomasti tuotettua sähköä mielin määrin.

      • Viherhösseliä

        Nythän hesas on trendi ettei uusiin taloihin tai alueille tule enää riittävästi autopaikkoja...
        "Tähän rakennetaan tulevaisuuden kaupunkia" ja puolet autoista pitkin ja poikin ja ne kenelle on parkkipaikka, niin maksaa siitä suolaisesti.
        Eikä ole metroa lähellä, bussi kulkee.


    • utopistista

      Ja pitää muistaa toisen töpselistä ei saa virtaa ottaa ilman lupaa ja tuskin kukaan sitä antaa. Jos kotona voikin ladata jos asuu omakotitalossa niin missä lataa kun tarvitsee toisessa päässä latausta? Ja tuo pikalatausaseman hinta ihmetyttää 40 000€/kpl???? Valtion tulella 800 asemaa lisää parissa vuodessa niin mihin se riittää kun tarvitaan 600 000 latausasemaa jos Vihreiden ja SDP:n vaatima sähköautojen osuus tulee. Rivitalossa ainakin kunnan omistamissa ei tule yhtään latausasemaa ennen, kuin valtio maksaa ne kokonaan oli juuri kokouksessa ja entä kerrostalossa asuvat vuokralaiset. Ei he tule ikinä saamaan latausasemaa kun asunnon omistaja ei sitä halua ja sillä hyvä.
      Pakollakaan ei voida pakottaa laittamaan vanhoihin taloyhtiöihin latausasemia sillä se menisi perustuslain yhdenvertaisuuslain ohi. Hulluja puhutaan kun kolmas maailmansotakin tulee ja se on vain ajan kysymys vai luuleeko joku ettei sitä tule?50 vuotta ja WWW3 on käyty.

      • Siipiveikkojen.paratiisi

        Kaikki sekoilevat sähikäisten kanssa.
        Köyhää ihmistä ei auta enää kukaan.
        Lisää ydinvoimaa rikkaiden uusiin sähköautoihin .
        Latausasemat ja lataukset köyhien kustannuksella.


    • 1-Markkinat

      Kertausta.......Tarvitaan ainoastaan pistorasia ja auton mukana tuleva liitosjohto!

      Hölmöille myydään kalliita kauko-ohjattuja älykytkimiä.

      https://yle.fi/uutiset/3-9609714

      Energiayhtiöt ja kauppaliikkeet investoi sitten satojen kilowattien 800 voltin pikalatausasemiin, joilla saa Audille ja Porschelle 100km ajomatkaa neljässä minuutissa.

    • Havukka-Aho

      Niin meidän talossa on 500 asuntoa, mihin ne autot sopii yöksi latautumaan.
      Naapuritalo pitää purkaa pois jotta saadaan tökkeleitä tarpeeksi.
      Tämä talo ei asuntolaa enää muistuta kunjokainen kiskoo jatkojohdolla ikkunasta sähköt Teslalle joka armas kerta kun auto on korona. Epäilen että imisiä hirttäytyy niihin johtoihin kun niitä risteilee tässä pihalla. Kuinka tämä hoidetaan.
      Entäs kun lähden Katinkultaan ja kaikki muutkin . Me kökötämme koko viikonlopun autossa ja odotamme että se latautuu, ennen kuin pääsemme perille niin olemme jo viikon myöhästyneet työstä. Auttakaa joku kun en saa näitä yhtälöitä passaamaan käytäntöön. Kuinka tuo lataus laitetaan toimimaan. Bensa tankkaus 6min , sähkö 10 tuntia . Tankillisella pääsee 700km , sähköllä 150km . Jokin ei nyt natsaa.
      Olisiko syytä harkita. Onkohan sittenkin kyse vain poliittisesta instrumentista.

    • Katuhaukka

      Eli vedän 8 kerroksesta johdon 800 metrin päähän parkkipaikalle ja 79 muuta tekee samoin. Onko tuo verkko sitten esteettisesti sitten kaunis.
      Rvitalonoven eteen voi ajaa auton ja jos asut ensimäisenä niin muut odottavat niin kauan että sinun tulee täysin ladatuksi noin 22tuntia. Entäs jos niillä muilla on jokin tarve päästä vaikka synnytyslaitokselle kun vaimon synnytys käynistyi. tai tulee palohälytys ja autoja on kaikki paikat täynnä. Ei taida ihan onnistua omasta tökkelistä lataukset. Entäs jos tulee kiire, sanotaan tökkelille että hop hop.
      Sanoisin että meitä vedätetään, kun joka latauspisteelle pitää saada vielä laajakaista että pankkikortti toimii. Oitääkö varautua kolikkoautomaatin toimivuuteen tai sileisiin seteleihin. Kai nämä mitättömät pulmat on jo jotenkin mietitty valmiiksi ja ensi kesänä ovat tietysti käytössä kuten
      SOTE ja Olkiluoto 3

    • Hybris

      Tuossa Ylen jutussa oli totta vain se, että 2-3 kW voi ottaa tavallisesta töpselistä, ja että latauspisteessä ei välttämättä tarvita kotikäytössä mitään erityistä latauslaitetta.

      Kaikki muu olikin sitten soopa - ei sillä töpselillä pitkälle pötkitä, jos puuttuu sähkön mittaus ja laskutus, riittävä syötökapasiteetti siihen töpseliin ja muiden osakkaiden latauspisteisiin.

      Tyypillistä viherhöpertäjien harjoittamaa sumutusta - tai ehkä niiden äly ei
      vaan riitä kokonaisuuden hahmottamiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe