Rahastusta jatkuvilla paikkauksilla

AinaUusiReikä

Olen käynyt viimeiset n. 10 vuotta Oralilla ja suht ollut tyytyväinen tähän saakka. Toki se harmittaa, että aina löytyy "uusi reikä" vanhan paikan vierestä ja jokainen pienikin reiän alku lasketaan aina omakseen. Kuinka monta reikää yhteen poskihampaaseen mahtuu, jos melkein koko hammas on jo paikattu? Eikä voida poistaa, vaikka olenkin sitä ehdottanut (jää kuulemma liian vähän hampaita yläleukaan).

Varmaan lähemmäs 2000 euroa mennyt viimeisen 5 vuoden aikana paikkaamiseen, röntgenkuviin ja puudutuksiin. Juu ja oma vika, kun käyn yksityisellä, mutta julkiselle en mene lapsuuden/nuoruuden traumojen takia enää koskaan (viisaudenhammas hakattiin taltalla halki ja revittiin pihdeillä pois ennen kuin puudutus oli ehtinyt vaikuttaa).

Ja ne röntgenkuvat. Pikkukuvat on otettu 2017 ja koko leuan röntgen 2018 ja taas pitäisi kuvata. Koko leuan röntgen on kuulemma "hyödytön yksittäisen hampaan kuntoa arvioidessa". Koska niissä kuvissa heijastuu hampaat päällekkäin. Miksi sitä sitten suositeltiin? Eikö tälläinen ole jo joku säteilyriski?

Saako jossain yksityisellä parempaa ja kustannustehokkaampaa hoitoa?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tieteellistäkö

      Eihän tuo mitään uutta ole. Minun kipeää takahammasta ko. leuka-aluetta on tutkittu, kuvattu vielä paljon pidemmän aikaa! On porattu ja paikattu. Paikattu ja porattu. Lähetteitä on tehty sinne ja tänne, mutta mitään vikaa ei ole löytynyt? Maksutkin ovat huomattavasti suuremmat mitä tuossa kerrot. Todellista syytä kipuihin ei vain ole löytynyt. Jomottaa vieläkin!

      Potilaan epäilyt ongelman syihin eivät tietenkään ole kiinnostavia.

    • vfdv

      Kokeile välillä jotain muuta vaikka ketjuun kuulumatonta hammaslääkäriä. En toki tunne tapaustasi mutta armeijan hammaslääkäri löysi multa kolme "reikää". Ihmettelin kovasti kun ei siviilihammaslääkäri ollut nähnyt aihetta tehdä niille mitään. Eikä niille ole tehty mitään 20 vuoteen ja "reiät" ovat uudelleen mineralisoituneet.

      • iuyuhiuigtgghf

        Mielenkiintoista että viestini poistettiin jossa myös mainittiin tuo mineralisoituminen ja kuinka kunnallinen puoli noudattelee tätä käytäntöä. Olikohan väärä asia että kerroin myös ettei muovipaikat ole ikuisia, vaan irtoavat hammasluusta vuosien kuluttua (syntyy rako).


      • Jozzucca
        iuyuhiuigtgghf kirjoitti:

        Mielenkiintoista että viestini poistettiin jossa myös mainittiin tuo mineralisoituminen ja kuinka kunnallinen puoli noudattelee tätä käytäntöä. Olikohan väärä asia että kerroin myös ettei muovipaikat ole ikuisia, vaan irtoavat hammasluusta vuosien kuluttua (syntyy rako).

        Minäkin olen huomannut, että ihan asiallisia kommentteja poistetaan. Olisiko niin, että palstan häirikkö tekee random kommenteista ilmoituksia ja ne poistetaan automaattisesti ilman, että kukaan niitä varsinaisesti lukee ennen poistamista.


    • suupuhtaaksi

      Hei,

      ikävä kuulla, että hammashoidostasi on jäänyt kertomasi kaltainen kuva. Suun terveys ja hampaiden reikiintyminen ovat usein kinkkisiä juttuja ja moni asia vaikuttaa moneen. Kerran paikattu hammas on aina heikompi ja paikkojen saumat herkkiä reikiintymään uudelleen. Muovipaikat eivät myöskään ole ikuisia ja mitä paikatumpi/hoidetumpi hampaisto on, sitä enemmän toki on jatkossakin seurannan ja mahdollisen korjauksen tarvetta.

      Kliinisen tarkastuksen perusteella ei voida olla täysin varmoja, että esim. paikan alla/saumassa ei ole reikiä tai juuren kärjen alueella piileviä tulehduksia, siksi rtg-kuvia tarvitaan. Pienet kariesdiagnostiikkaan liittyvät kuvat otetaan yleensä parin vuoden välein, suurempi kokoleuan rtg (jossa näkyvät juurten kärjet ja muut luiset rakenteet) taas 5-10v välein ja/tai tarpeen vaatiessa.

      Melko normaalilta siis kuulostaa hoitohistoriasi ja tutkimukset. Toki, kliinikon kommunikoinnissa voi olla parantamisen varaa, jos sinulle on jäänyt epäselväksi mihin perustuen hoitopäätökset tehdään ja miksi mitäkin tutkimusta tarvitaan - tästä voit hyvin antaa palautetta! Suun terveyden hoidossa ongelmien ennaltaehkäisyllä on tärkeä merkitys, joten pyydäthän sinua hoitavalta henkilöltä vinkkejä myös siihen, miten saisitte reikiintymisen hallintaan ja näin ehkäisemään mahdollista korjaavan hoidon tarvetta jatkossa. Tsemppiä jatkoon!

      Yt. Eräs suun terveydenhuollossa työskentelevä kliinikko :)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe