Mennäänpä taas perusasioihin: VT

Koska täällä on taas alkanut olla vääntöä erehtymättömän Raamatun puolesta, pitännee kaiketi palauttaa harhautuneita maan pinnalle.

Halloo ! Tellus kutsuu !

Jospa nyt ihan ensimmäiseksi käsiteltäisiin VT:tä.

Tuntemamme VT on kirjoitettu pääosin noin 600-luvulla tai sen jälkeen. Edes Jobin kirjasta ei ole tätä aiempia todisteita.

Tätä voisi verrata Kalevalaan, joka on koottu perimätiedon pohjalta.

Sumerilaisten luomiskertomukset ja ennenkaikkea vedenpaisumuskertomus on täysin kiistatta ollut vahvana pohjana VT:n vastaavien kertomusten luomiseen, hyvinä kopioina sumeriaisten versioista. Jopa niin hyvänä, että luomiskertomus ja vedenpaisumuskertomus on saapunut VT:seemme peräti kahtena eri versiona, jotka ovat eriteltynä 1 Moos 1 ja 2:ssa, mutta ne kaksi erillistä' ja erilaista vedenpaisumuskertomusta on peräti yhdistetty Raamatussa, tosin niin huonosti että tekstuaalisesti ne on pystytty erottelemaan kahdeksi toisistaan eroavaksi kertomukseksi/lähteeksi näin jälkeenpäin.

Näitä eri versioita kutsutaan lähdeteoriassa "lähteiksi" (big surprise ?).

Mutta asiaan: meillä ei yksinkertaisesti ole mitään oisitusta mistään kirjoituksesta, joka olisi ollut olemassa ennen 800 eKr. Joten tarinat Tuomareista, Davidista, Salomonista, Mossesta ja monesta muusta merkkihenkilöstä tai ihmeellisestä tapahtumasta eivät ole olleet ede sadan tai satojen vuosien tarkkuudella "ajankohtaisia tarinoita".

Kun nyt vielä otetaan huomioon se, että kaikki nämä historiantarinat/sadut/perimätiedot ovat vain rikkinäisen puhelimen arvoisia, niin jokainen tervejärkinen ihminen voipi hyvällä syyllä kysyä: "miksi ihmeessä pitäisin Kalevalan tapaisia satuja totena" ?

66

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • evonsyytäse

      Se ettei ole kirjoituksia ennen 800 ekr, johtuu evoluution takapajuisuudesta. Sitä ennen ei kahdella jalalla kävelevä apina osannut kirjoittaa eikä lukea. Sille ei ollut sattumalta vielä kehittynyt siihen taitoa eikä muitakaan edellytyksiä. Ehkä se saattoi jostain löydettyään kovan kiven, hakata kallioon jotain jälkiä, mutta mitään järkeä niissä ei ollut eikä tarinoita.

      Sitten tapahtui evoluutiohyppäys ja kaikki kahdella jalalla kävelevät apinat ympäri maailmaa oppivat lukemaan ja kirjoittamaan kun heille se vain opetettiin ja kaiken lisäksi syntyi hetkessä tuhansia kieliä joita kahdella jalalla kävelevä apina käytti.

      Vaikka hyppäys on iso-itseasiassa valtava- se tapahtui hyvin nopeasti ja läpi maapallon siten ettei yksikään kahdella jalalla kävelevä apina jäänyt siitä paitsi. Oikeat apinat taasen eivät oppisi lukemaan eikä kirjoittamaan vaikka istuisivat 10 miljoonaa vuotta koulun penkillä. Minkä ajan evoluutio normaalisti tarvitsee jotain kehittääkseen.

      • Kiitän houkuttelevasta ja mukaansatempaavasta teoriasta.

        Kuitenkin lause ". Oikeat apinat taasen eivät oppisi lukemaan eikä kirjoittamaan vaikka istuisivat 10 miljoonaa vuotta koulun penkillä. " kumoutuu sillä, että Trump osaa lukea. Kirjoittamisesta en osaa sanoa, varsinkin jos hän ihan itse Twitter-päivityksensä tekee.


      • Exap kirjoitti:

        Kiitän houkuttelevasta ja mukaansatempaavasta teoriasta.

        Kuitenkin lause ". Oikeat apinat taasen eivät oppisi lukemaan eikä kirjoittamaan vaikka istuisivat 10 miljoonaa vuotta koulun penkillä. " kumoutuu sillä, että Trump osaa lukea. Kirjoittamisesta en osaa sanoa, varsinkin jos hän ihan itse Twitter-päivityksensä tekee.

        Mitä vikaa Trumpissa? Hän on muuten tunnustanut Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.


      • aivokääpiöt.uskikset
        Yksi_usko kirjoitti:

        Mitä vikaa Trumpissa? Hän on muuten tunnustanut Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

        "Mitä vikaa Trumpissa?"

        No ei mitään muuta vikaa kuin että äijä on populistinen, sovinistinen ja valehteleva narsistinen sosiopaattisika.

        Mutta pääasia, kun on tunnustanut Jerusalemin.


      • miesten.esikuva.Trump
        Yksi_usko kirjoitti:

        Mitä vikaa Trumpissa? Hän on muuten tunnustanut Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

        Eihän Trumpissa mitään vikaa ole. Israelin ystävä. Yksi_uskon mieskin käyttäytyy varmasti tällä tavoin... Tai ehkä hän ei ole vielä tarpeeksi miehekäs Israelin ystävä...

        https://www.talouselama.fi/uutiset/uusia-trump-paljastuksia-tulee-kuin-liukuhihnalta-kuin-mustekala-tarttui-takapuoleeni-suuteli-suoraan-suulle/4388e2e7-4c0c-38d8-a1cd-7a377de1f1dc

        Video Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kourimispuheista levisi julkisuuteen viime viikolla. Sen jälkeen moni Trumpin ahdistelun kohteeksi joutunut nainen on avannut suunsa.
        ”Kun olet tähti, he antavat sinun tehdä sen. Voit tehdä mitä vain. Tarttua kiinni pillusta. Voi tehdä mitä tahansa”, sanoo Donald Trump vuonna 2005 nauhoitetulla videolla, jolla republikaanien presidenttiehdokas puhuu muiden miesten kanssa naisten kourimisesta Access Hollywood -ohjelman kuvaustauolla.

        The Washington Post -lehti julkaisi videon verkkosivuillaan viime perjantaina. Se aiheutti maailmalla välittömän kohun.

        Sittemmin uusia Trumpiin kohdistuvia ahdistelupaljastuksia on tullut lisää kuin liukuhihnalta. Yhdysvaltalainen Slate-sivusto kokosi eri medioista yhteen tapaukset, jotka ovat tähän mennessä tulleet julkisuuteen.

        Lista on pitkä. Vuoden 2001 Miss Teen USA -missiehdokas kertoi The Guardianille eilen, että Trump käveli kyseisten missikisojen aikaan tarkoituksella sisään pukuhuoneeseen, jossa hän ja toinen ehdokas olivat alasti vaihtamassa vaatteita.

        Buzzfeed taas kertoo Trumpin tehneen vastaavan tempun myös vuoden 1997 kisoissa. Ainakin osa missiehdokkaista oli tapahtumahetkellä 15-vuotiaita.

        Kirjailija ja People-lehden toimittaja Natasha Stoynoff on kertonut Trumpin ahdistelleen häntä joulukuussa 2005, jolloin Stoynoff meni haastattelemaan Trumpia ja tämän tuolloin raskaana ollutta vaimoa Melania Trumpia. Kun Melania Trump meni vaihtamaan vaatteita, Trump veti Stoynoffin viereiseen huoneeseen.

        ”Hän työnsi minut seinää vasten ja tunki kielensä kurkkuuni. Myöhemmin hän sanoi, että kai tiedän, että meillä tulisi olemaan suhde”, Stoynoff kertoo.

        Stoynoff ei kuitenkaan koskaan tehnyt poliisille ilmoitusta tapahtuneesta, koska hän vähätteli asiaa mielessään, häpesi ja syytti itseään sekä pelkäsi Trumpin vaikutusvaltaa.

        Kouri lentokoneessa ja suuteli suoraan suulle

        Jessica Leeds –niminen nainen joutui Trumpin ahdistelemaksi lennolla 1980-luvun alussa. Leeds kertoo New York Timesille istuneensa Trumpin vieressä bisnesluokassa. He eivät olleet tavanneet toisiaan ennen.

        Leeds kertoo lehdelle, että noin 45 minuuttia nousun jälkeen Trump nosti käsinojan ylös, kumartui hänen ylleen, puristeli rinnoista ja yritti vetää hametta ylös.

        ”Hän oli kuin mustekala. Hänen kätensä olivat joka puolella.”

        Leeds kertoo siirtyneensä koneen takaosaan istumaan. Hän paljasti tapahtuneen muutamalle läheiselleen vasta Trumpin vaalikampanjan alettua.

        Samassa NY Timesin artikkelissa kerrotaan myös Rachel Crooksin tapauksesta. Crooks oli vuonna 2005 22-vuotias ja työskenteli Trump Towerissa New Yorkissa. Nainen kertoo olleensa samaan aikaan hississä Trumpin kanssa ja esitelleensä itsensä.

        ”He kättelivät, mutta Trump ei päästänytkään irti kädestä, vaan alkoi suudella Crooksia poskelle. Tämän jälkeen Trump suuteli naista suoraan suulle ja kysyi myöhemmin puhelinnumeroa”, jutussa kerrotaan.

        Crooks kertoi tapahtuneesta sisarelleen ja silloiselle poikaystävälleen.

        ”Kohteli meitä kuin karjaa”

        Trump omisti ennen Miss USA -kisat. Kisoihin vuonna 2013 osallistunut Cassandra Searles avautui omista kokemuksistaan Facebook-päivityksessään kesäkuussa. Yahoo News kertoo naisen kirjoittaneen, että ”Muistatteko kaikki sen kerran, kun teimme lavalle esittelyjämme ja tämä yksi tyyppi kohteli meitä kuin karjaa? Ja kuinka hän halusi katsella lähempää omaisuuttaan eli meitä? Sama mies on nyt ehdolla Yhdysvaltojen presidentiksi.”

        Myöhemmin samassa päivityksessä Searles kertoi, kuinka Trump jatkuvasti tarttui hänen takapuoleensa ja yritti houkutella hotellihuoneeseensa.

        Vuonna 1997 Jill Harth nosti Trumpia vastaan kanteen pitkään jatkuneesta seksuaalisesta ahdistelusta. Hieman myöhemmin Harth kuitenkin luopui kanteesta. Heinäkuussa Harth kertoi Guardianille, että Trump ”työnsi minut seinää vasten, hänen kätensä olivat joka puolella, ja hän yritti saada hameeni ylös. Laitoin vastaan.”

        Trumpin ex-vaimo Ivana Trump on kertonut, että Trump raiskasi hänet väkivaltaisesti 1980-luvulla. Myöhemmin hän lievensi lausuntoaan korjaamalla, ettei halua, että raiskaus-sanaa tulkitaan kirjaimellisesti. Enemmänkin hänen miehensä loukkasi hänen seksuaalista koskemattomuuttaan.

        Trumpin lakiasioiden neuvonantaja Michael Cohen totesi taannoin Daily Beast -lehdelle antamassaan haastattelussa, että ”Trump ei ole koskaan raiskannut ketään ja on hyvä muistaa, ettei puolisoaan voi raiskata”.


      • esimerkillinen.Trumppi
        Yksi_usko kirjoitti:

        Mitä vikaa Trumpissa? Hän on muuten tunnustanut Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

        Joh. 8:44
        Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

        http://arkisto.ulkopolitiikka.fi/artikkeli/1658/donald_trump_valehtelee_ennenn_kem_tt_m_ll_tavalla_koulutus_ei_yhdysvalloissa_suojaa_politiikan_valheilta/

        "Totuuden vääristely on politiikassa tavallista, mutta presidentti Donald Trumpin tapa olla piittaamatta totuudesta on omaa luokkaansa. Trumpille on ominaista toistella totuuden vastaisia lausuntoja kerran toisensa jälkeen huolimatta siitä, onko tieto osoitettu julkisuudessa virheelliseksi."


      • esimerkillinen.Trumppi kirjoitti:

        Joh. 8:44
        Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

        http://arkisto.ulkopolitiikka.fi/artikkeli/1658/donald_trump_valehtelee_ennenn_kem_tt_m_ll_tavalla_koulutus_ei_yhdysvalloissa_suojaa_politiikan_valheilta/

        "Totuuden vääristely on politiikassa tavallista, mutta presidentti Donald Trumpin tapa olla piittaamatta totuudesta on omaa luokkaansa. Trumpille on ominaista toistella totuuden vastaisia lausuntoja kerran toisensa jälkeen huolimatta siitä, onko tieto osoitettu julkisuudessa virheelliseksi."

        Trumpilla on toki puutteita, nehän ihmiset tänä päivänä tietävät. Mutta Jumala halusi nostaa hänet valtaan sen vuoksi, että oli aika tunnustaa Jerusalem. Siinä asiassa hän palveli Jumalaa. Minä en tuomitse ketään.


      • esimerkillinen.Trumppi kirjoitti:

        Joh. 8:44
        Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

        http://arkisto.ulkopolitiikka.fi/artikkeli/1658/donald_trump_valehtelee_ennenn_kem_tt_m_ll_tavalla_koulutus_ei_yhdysvalloissa_suojaa_politiikan_valheilta/

        "Totuuden vääristely on politiikassa tavallista, mutta presidentti Donald Trumpin tapa olla piittaamatta totuudesta on omaa luokkaansa. Trumpille on ominaista toistella totuuden vastaisia lausuntoja kerran toisensa jälkeen huolimatta siitä, onko tieto osoitettu julkisuudessa virheelliseksi."

        En ole sanonut, että Trump olisi esimerkillinen muussa asiassa kuin siinä, että hän tunnusti Jerusalemin. En tunne Trumpia, tiedän kyllä median antaman kuvan, eikä se ole mairitteleva.


      • esimerkillinen.Trumppi kirjoitti:

        Joh. 8:44
        Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

        http://arkisto.ulkopolitiikka.fi/artikkeli/1658/donald_trump_valehtelee_ennenn_kem_tt_m_ll_tavalla_koulutus_ei_yhdysvalloissa_suojaa_politiikan_valheilta/

        "Totuuden vääristely on politiikassa tavallista, mutta presidentti Donald Trumpin tapa olla piittaamatta totuudesta on omaa luokkaansa. Trumpille on ominaista toistella totuuden vastaisia lausuntoja kerran toisensa jälkeen huolimatta siitä, onko tieto osoitettu julkisuudessa virheelliseksi."

        VIHAN lietsominen Trumpia kohtaan johtuu pelkästään siitä, että hän on Israelin ystävä. Jos hänen toimensa olisivat Israelia vastaan, media ei hyökkäisi niin voimakkaasti hänen heikkouksiaan vastaan. Näinhän on monien muidenkin maiden johtajien suhteen. Luuletko, että monikaan hallitsija isossa maassa on puhdas näistä himoista. Naapurissakin Putinin lapsi saattaa syntyä aivan yllättäen eikä niistä sen kummemmin kirjoitella.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        VIHAN lietsominen Trumpia kohtaan johtuu pelkästään siitä, että hän on Israelin ystävä. Jos hänen toimensa olisivat Israelia vastaan, media ei hyökkäisi niin voimakkaasti hänen heikkouksiaan vastaan. Näinhän on monien muidenkin maiden johtajien suhteen. Luuletko, että monikaan hallitsija isossa maassa on puhdas näistä himoista. Naapurissakin Putinin lapsi saattaa syntyä aivan yllättäen eikä niistä sen kummemmin kirjoitella.

        Anteeksi edellinen kommenttini. Sattuipa vain kerran silmiini eräs kirjoitus - kuvakin oli - että näin oli käynyt. Anteeksi vielä, en halua mitenkään loukata ketään.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Anteeksi edellinen kommenttini. Sattuipa vain kerran silmiini eräs kirjoitus - kuvakin oli - että näin oli käynyt. Anteeksi vielä, en halua mitenkään loukata ketään.

        Vielä pohdiskelua... olisiko Trumpin heikkous missit ja Putinilla urheilulliset naiset (onhan Putinkin sporttinen)???


      • narsistinen.Trumppi
        Yksi_usko kirjoitti:

        Trumpilla on toki puutteita, nehän ihmiset tänä päivänä tietävät. Mutta Jumala halusi nostaa hänet valtaan sen vuoksi, että oli aika tunnustaa Jerusalem. Siinä asiassa hän palveli Jumalaa. Minä en tuomitse ketään.

        "Trumpilla on toki puutteita"

        Heh heh...aika lievästi ilmaistuna... mutta sellaista se on Yksi_aivopesty_uskovaisen elämä, että mustakin muuttuu valkoiseksi, kun joku vaan on Israelin ystävä. Israelin fanittaminen peittää siis syntienkin paljouden ja niitä Trumpilla riittää. Eikä tällaiseen ihmiseen tietenkään päde edes Raamatunkaan jakeet.

        Joh. 8:44
        Te olette isästä perkeleestä, ja isänne HIMOJA te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän PUHUU VALHETTA, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/narsismista_yleisesti/narsistinen_totuus_ja_kaksoisvie/

        "Totuudella ei ole narsistille merkitystä. Hänen ihailun tarpeelleen ei ole rajoja, joten hän kaunistelee tekojansa ja parantelee saavutuksiansa. Tämä toteutuu useimmiten jatkuvana pienimuotoisena liioitteluna tai patologisena valehteluna. Julkisivultaan narsisti on yleensä hyvin hurmaava, rakastettava ja lämmin ihminen. Hurmiota ja lipevyyttä kestää yleensä niin kauan kuin illuusion kannatteleminen hyödyttää häntä itseään ja hänen kulloinenkin lähipiirinsä häntä jaksaa ihailla. Näyttely on narsistin tapa saada tahtonsa läpi ja manipuloida muut uskomaan ja puolustamaan häntä. Mikään hänen normaaleissa toimissaan tai ulkokuoressaan ei paljasta kypsymätöntä tunne-elämää, eikä hän ulkopuolisten mielestä vaikuta epätasapainoiselta saatikka aggressiiviselta. Näemme päinvastoin hurmaavan, huolellisen, fiksun ja kyvykkään ihmisen. Suurimmalle osalle narsisteista ura, status, omaisuus, valta ja meriitti ovat ensisijalla verrattuna moraalisiin arvoihin tai oikeudenmukaisuuteen toisia ihmisiä kohtaan.

        Hän on itsekeskeinen sekä huomionkipeä, haluaa hallita ja jatkuvaa ihailua sekä rikkautta ja valtaa kaikin mahdollisin tavoin ja muodoin. Narsisti on kateellinen, mahtipontinen, kilpaileva ja käyttää suvereenisti toisia hyväkseen. Narsisti huokuu luottamusta, jotta ihmiset avautuvat hänelle ja hän saa käyttöönsä mahdollisimman paljon hyödyttävää tietoa jolla voi joko mielistellä tai vahingoittaa uhriaan kulloisenkin hyödyttävän tarpeen mukaan. Hänen on oltava aina kaikessa paras ja varmistuttava siitä, että toiset kunnioittavat ja arvostavat häntä yhtä paljon kuin hän itse. Narsisti synkistyy heti, jos hän kokee, ettei häntä arvosteta riittävästi."

        Edellä täydellinen kuvaus Trumpista lukuunottamatta tätä "Mikään hänen normaaleissa toimissaan tai ulkokuoressaan ei paljasta kypsymätöntä tunne-elämää, eikä hän ulkopuolisten mielestä vaikuta epätasapainoiselta saatikka aggressiiviselta.", sillä Media on ajanut Trumpin niin ahtaalle valheineen, että hänen kypsymätön tunne-elämänsä ja epävakaa personallisuutensa on paljastunut koko maailmalle...siis aivan jokaiselle, joka sen vain haluaa nähdä.

        Sitten on näitä Yksi_aivopesty_uskovia, joiden silmissä itse saatanakin näyttäytyisi valon enkelinä, jos vaan kuuluisi israelfanittajiin.


      • sosiopaatti.Trumppi
        Yksi_usko kirjoitti:

        VIHAN lietsominen Trumpia kohtaan johtuu pelkästään siitä, että hän on Israelin ystävä. Jos hänen toimensa olisivat Israelia vastaan, media ei hyökkäisi niin voimakkaasti hänen heikkouksiaan vastaan. Näinhän on monien muidenkin maiden johtajien suhteen. Luuletko, että monikaan hallitsija isossa maassa on puhdas näistä himoista. Naapurissakin Putinin lapsi saattaa syntyä aivan yllättäen eikä niistä sen kummemmin kirjoitella.

        "VIHAN lietsominen Trumpia kohtaan johtuu pelkästään siitä, että hän on Israelin ystävä. Jos hänen toimensa olisivat Israelia vastaan, media ei hyökkäisi niin voimakkaasti hänen heikkouksiaan vastaan. Näinhän on monien muidenkin maiden johtajien suhteen."

        Kuinka joku voi olla noin lapsellinen ja sokea. Media tekee vain työtään ja koska Trumppi paljastuu jatkuvasti valehtelijaksi, joka siitä huolimatta vain jatkaa valheidensa esittämistä, niin tottakai media tarttuu siihen. Tämä tällainen katsos kuuluu demokratiaan.

        Ja luuletko, että naisten ensisijainen vastenmielisyys Trumppia kohtaan johtuu jostakin Israel-politiikasta? Eiköhän se johdu siitä, että Trumppi on sovinistinen sika, joka halventaa sanoillaan ja teoillaan naisia.

        Trumppi on todellinen narsistin ruumiillistuma. Jos Trumppi saisi päättää, niin Media lakkautettaisiin USA:ssa ja hänestä tulisi Diktaattori. Sitä hän juuri yrittää olla ja sen vuoksi hän joutuu jatkuvasti lehdistön hampaisiin, sillä USA:ssakin toimii vielä toistaiseksi jonkinlainen demokratia ja sananvapaus.

        Sitten kun on kyse diktatuurimaista, niin niissä narsistiset psykopaattidiktaattorit saavat aivan vapaasti mellastaa, sillä sanan- ja mielipiteenvapaus on tukahdutettu väkivalloin. Jos ei näin olisi, niin samalla tavoin he joutuisivat median hampaisiin kuin Trumppikin aivan riippumatta siitä, miten suhtautuisivat Israeliin.

        Ja eiköhän Trumpin Israelmyönteisyyteen vaikuta sekin, että juutalaiset Israellobbarit tuovat paljon rahaa, jonka päälle Trumppikin tunnetusti hyvin ymmärtää ja kun vielä Trumpin vävykin on juutalainen, niin täytyyhän sitä omia ja sukulaistensa etuja ajaa.


      • sosiopaatti.Trumppi kirjoitti:

        "VIHAN lietsominen Trumpia kohtaan johtuu pelkästään siitä, että hän on Israelin ystävä. Jos hänen toimensa olisivat Israelia vastaan, media ei hyökkäisi niin voimakkaasti hänen heikkouksiaan vastaan. Näinhän on monien muidenkin maiden johtajien suhteen."

        Kuinka joku voi olla noin lapsellinen ja sokea. Media tekee vain työtään ja koska Trumppi paljastuu jatkuvasti valehtelijaksi, joka siitä huolimatta vain jatkaa valheidensa esittämistä, niin tottakai media tarttuu siihen. Tämä tällainen katsos kuuluu demokratiaan.

        Ja luuletko, että naisten ensisijainen vastenmielisyys Trumppia kohtaan johtuu jostakin Israel-politiikasta? Eiköhän se johdu siitä, että Trumppi on sovinistinen sika, joka halventaa sanoillaan ja teoillaan naisia.

        Trumppi on todellinen narsistin ruumiillistuma. Jos Trumppi saisi päättää, niin Media lakkautettaisiin USA:ssa ja hänestä tulisi Diktaattori. Sitä hän juuri yrittää olla ja sen vuoksi hän joutuu jatkuvasti lehdistön hampaisiin, sillä USA:ssakin toimii vielä toistaiseksi jonkinlainen demokratia ja sananvapaus.

        Sitten kun on kyse diktatuurimaista, niin niissä narsistiset psykopaattidiktaattorit saavat aivan vapaasti mellastaa, sillä sanan- ja mielipiteenvapaus on tukahdutettu väkivalloin. Jos ei näin olisi, niin samalla tavoin he joutuisivat median hampaisiin kuin Trumppikin aivan riippumatta siitä, miten suhtautuisivat Israeliin.

        Ja eiköhän Trumpin Israelmyönteisyyteen vaikuta sekin, että juutalaiset Israellobbarit tuovat paljon rahaa, jonka päälle Trumppikin tunnetusti hyvin ymmärtää ja kun vielä Trumpin vävykin on juutalainen, niin täytyyhän sitä omia ja sukulaistensa etuja ajaa.

        Eiköhän yski_uskon Trump-kommentit ole ihan samaa tasoa kuin hänen kommenttinsa messiaanisten juutalaisten erinomaisuudesta.

        Hyvin kuvaavaa on tämä tunnustusketju:
        "Trumpilla on toki puutteita, nehän ihmiset tänä päivänä tietävät. Mutta Jumala halusi nostaa hänet valtaan SEN VUOKSI, että oli aika tunnustaa Jerusalem."

        Ja millainen tyyppi on tämä, jonka Yski_ukko julisti olevan Jumalan vastaus "tarpeeseen" eli Jerusalemin tunnustamiseen ?

        "En ole sanonut, että Trump olisi esimerkillinen muussa asiassa kuin siinä, että hän tunnusti Jerusalemin. En tunne Trumpia, tiedän kyllä median antaman kuvan, eikä se ole mairitteleva."

        Eli siis Yski_ukko ei tunne AINKAAN Trumpia, silti hän osaa kommetoida Trumpin laatua presidenttinä näin:

        "VIHAN lietsominen Trumpia kohtaan johtuu pelkästään siitä, että hän on Israelin ystävä. "

        Jahhas, että sillä tasolla siis ollaan.

        Trump on siis yski_ukon mukaan täydellinen ja Jumalan lahja Israelille, ja häntä vihataan vain Israel-myönteisyyden (eikä järkisyiden) vuoksi.

        Voi elämän kevät. Olisi vaan hiljaa tuo yski-ukko.


      • Exap kirjoitti:

        Eiköhän yski_uskon Trump-kommentit ole ihan samaa tasoa kuin hänen kommenttinsa messiaanisten juutalaisten erinomaisuudesta.

        Hyvin kuvaavaa on tämä tunnustusketju:
        "Trumpilla on toki puutteita, nehän ihmiset tänä päivänä tietävät. Mutta Jumala halusi nostaa hänet valtaan SEN VUOKSI, että oli aika tunnustaa Jerusalem."

        Ja millainen tyyppi on tämä, jonka Yski_ukko julisti olevan Jumalan vastaus "tarpeeseen" eli Jerusalemin tunnustamiseen ?

        "En ole sanonut, että Trump olisi esimerkillinen muussa asiassa kuin siinä, että hän tunnusti Jerusalemin. En tunne Trumpia, tiedän kyllä median antaman kuvan, eikä se ole mairitteleva."

        Eli siis Yski_ukko ei tunne AINKAAN Trumpia, silti hän osaa kommetoida Trumpin laatua presidenttinä näin:

        "VIHAN lietsominen Trumpia kohtaan johtuu pelkästään siitä, että hän on Israelin ystävä. "

        Jahhas, että sillä tasolla siis ollaan.

        Trump on siis yski_ukon mukaan täydellinen ja Jumalan lahja Israelille, ja häntä vihataan vain Israel-myönteisyyden (eikä järkisyiden) vuoksi.

        Voi elämän kevät. Olisi vaan hiljaa tuo yski-ukko.

        Vihan lietsominen ei pitäisi olla median tehtävä. Trump-vihaa on lietsottu niin massiivisesti, että taannoin katolisen koulun lapset, jotka olivat odottamassa bussia bussipysäkillä, joutuivat erään Trump-kiihkoisen hampaisiin todennäköisesti sen vuoksi, kun eräällä oppilaalla oli Trump-lakki päässään. Media oli kärppänä syyllistämässä näitä kristittyjä lapsia. Tästä johtuen he ja heidän vanhempansa sekä katolinen koulukin, saivat valtavat määrät kohdata tarpeetonta vihaa. Onneksi asia alkaa selvitä, kun media on tässä asiassa haastettu oikeuteen. Media ei ole muuta kuin paholaisen välikappale tänä päivänä.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Vihan lietsominen ei pitäisi olla median tehtävä. Trump-vihaa on lietsottu niin massiivisesti, että taannoin katolisen koulun lapset, jotka olivat odottamassa bussia bussipysäkillä, joutuivat erään Trump-kiihkoisen hampaisiin todennäköisesti sen vuoksi, kun eräällä oppilaalla oli Trump-lakki päässään. Media oli kärppänä syyllistämässä näitä kristittyjä lapsia. Tästä johtuen he ja heidän vanhempansa sekä katolinen koulukin, saivat valtavat määrät kohdata tarpeetonta vihaa. Onneksi asia alkaa selvitä, kun media on tässä asiassa haastettu oikeuteen. Media ei ole muuta kuin paholaisen välikappale tänä päivänä.

        <<Olisi vaan hiljaa tuo yski-ukko. >>

        Välillä kommentoit minulle käyttäen keksimääsi pilkkanimeä "yski-akka" välillä yski-ukko". Käytät molempia, koska et ilmeisesti osaa päättää kumpi olen. Onko vaikea käyttää minun omaa nimimerkkiäni?


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Olisi vaan hiljaa tuo yski-ukko. >>

        Välillä kommentoit minulle käyttäen keksimääsi pilkkanimeä "yski-akka" välillä yski-ukko". Käytät molempia, koska et ilmeisesti osaa päättää kumpi olen. Onko vaikea käyttää minun omaa nimimerkkiäni?

        Edellinen kommenttini oli tarkoitettu exapille, vaikka en kaipaa hänen vastakommenttiaan.


      • Voi_elämän_talvi
        Yksi_usko kirjoitti:

        Trumpilla on toki puutteita, nehän ihmiset tänä päivänä tietävät. Mutta Jumala halusi nostaa hänet valtaan sen vuoksi, että oli aika tunnustaa Jerusalem. Siinä asiassa hän palveli Jumalaa. Minä en tuomitse ketään.

        Jumala nosti vai Saatana nosti? Palvella jumalaa vai Saatanaa? Saatana on Raamatun mukaan tämän planeetan valtias. Luuletko, että Saatana kyselee Jumalalta mitä täällä saa tehdä ja mitä ei?


      • Trump.lietsoo.vihaa
        Yksi_usko kirjoitti:

        Vihan lietsominen ei pitäisi olla median tehtävä. Trump-vihaa on lietsottu niin massiivisesti, että taannoin katolisen koulun lapset, jotka olivat odottamassa bussia bussipysäkillä, joutuivat erään Trump-kiihkoisen hampaisiin todennäköisesti sen vuoksi, kun eräällä oppilaalla oli Trump-lakki päässään. Media oli kärppänä syyllistämässä näitä kristittyjä lapsia. Tästä johtuen he ja heidän vanhempansa sekä katolinen koulukin, saivat valtavat määrät kohdata tarpeetonta vihaa. Onneksi asia alkaa selvitä, kun media on tässä asiassa haastettu oikeuteen. Media ei ole muuta kuin paholaisen välikappale tänä päivänä.

        "Vihan lietsominen ei pitäisi olla median tehtävä. Trump-vihaa on lietsottu niin massiivisesti"

        Voi elämän kevät, että joku voi olla....jätänpä sanomatta...!!!

        Trump onnistuu kyllä ihan itse lietsomaan sitä vihaa valheillaan ja törkypuheillaan ja rasistisella käytöksellään. Koko Amerikka on jakautunut kahtia tuon narsistisen valehtelevan ja itserakkaan törpön vuoksi. Ja niinhän narsistit juuri toimivat periaatteella "hajoita ja hallitse"!

        Sitten on tuollaisia vähä-älyisiä, omilla aivoillaan ajattelemaan kykenemättömiä surkimuksia, jotka laumasieluina seuraavat alastonta keisariaan.

        "Trump-lakki päässään"

        MIKSI kristitty lapsi pitää Trumpin mainoslakkia päässään? Löytyykö siihen Raamatusta jotkut perustelut? Tuokin vaikuttaa lähinnä ihmispalvonnalta, kuten Israelin ja messiaanisten rabbienkin palvominen.

        KENELLE tuollainen tuo kunniaa ja miten se rakentaa rauhaa ja rakkautta? Osaatko kertoa? Ja ihan itse? Vai löytyisikö Kormanilta jokin valaiseva "totuusvideo" asiasta?

        "Media ei ole muuta kuin paholaisen välikappale tänä päivänä."

        Ilman mediaa me olisimme täysin jonkun diktaattorin armoilla. Nyt on edes jotain toiveita saada oikeatakin tietoa. Sen vuoksi Trump ja jokainen diktaattori vihaavat mediaa ja lakkauttavat sananvapauden ensimmäiseksi valtaan päästyään, sillä se paljastaa heidän valheensa.

        Ja siitä puheenollen Trump on TODISTETUSTI osoittautunut jatkuvaksi VALEHTELIJAKSI, joka ei tee parannusta, vaikka jäisi kiinni valheistaan sekä SOVINISTISIAKSI. Tästä on todisteena VIDEO, jolla hän OMIN SANOIN todistaa olevansa naisia halveksiva ja vaimojaankin pettävä iljettävä elostelija.

        Kuinka uskovaisena itseään pitävät voivat mitenkään puolustella tuollaisen sosiopaatin toimia??? EN YMMÄRRÄ EN!!!


      • Trump.lietsoo.vihaa kirjoitti:

        "Vihan lietsominen ei pitäisi olla median tehtävä. Trump-vihaa on lietsottu niin massiivisesti"

        Voi elämän kevät, että joku voi olla....jätänpä sanomatta...!!!

        Trump onnistuu kyllä ihan itse lietsomaan sitä vihaa valheillaan ja törkypuheillaan ja rasistisella käytöksellään. Koko Amerikka on jakautunut kahtia tuon narsistisen valehtelevan ja itserakkaan törpön vuoksi. Ja niinhän narsistit juuri toimivat periaatteella "hajoita ja hallitse"!

        Sitten on tuollaisia vähä-älyisiä, omilla aivoillaan ajattelemaan kykenemättömiä surkimuksia, jotka laumasieluina seuraavat alastonta keisariaan.

        "Trump-lakki päässään"

        MIKSI kristitty lapsi pitää Trumpin mainoslakkia päässään? Löytyykö siihen Raamatusta jotkut perustelut? Tuokin vaikuttaa lähinnä ihmispalvonnalta, kuten Israelin ja messiaanisten rabbienkin palvominen.

        KENELLE tuollainen tuo kunniaa ja miten se rakentaa rauhaa ja rakkautta? Osaatko kertoa? Ja ihan itse? Vai löytyisikö Kormanilta jokin valaiseva "totuusvideo" asiasta?

        "Media ei ole muuta kuin paholaisen välikappale tänä päivänä."

        Ilman mediaa me olisimme täysin jonkun diktaattorin armoilla. Nyt on edes jotain toiveita saada oikeatakin tietoa. Sen vuoksi Trump ja jokainen diktaattori vihaavat mediaa ja lakkauttavat sananvapauden ensimmäiseksi valtaan päästyään, sillä se paljastaa heidän valheensa.

        Ja siitä puheenollen Trump on TODISTETUSTI osoittautunut jatkuvaksi VALEHTELIJAKSI, joka ei tee parannusta, vaikka jäisi kiinni valheistaan sekä SOVINISTISIAKSI. Tästä on todisteena VIDEO, jolla hän OMIN SANOIN todistaa olevansa naisia halveksiva ja vaimojaankin pettävä iljettävä elostelija.

        Kuinka uskovaisena itseään pitävät voivat mitenkään puolustella tuollaisen sosiopaatin toimia??? EN YMMÄRRÄ EN!!!

        Kylläpä olet käyttänyt ison joukon halventavia voimasanoja. Trump on Yhdysvaltojen presidentti, jonka kansan enemmistä on valinnut. Mitä sinulla on siihen täältä käsin mitään sanottavaa? Ei ole sinun asiasi arvostella toisen maan presidenttiä hengellisellä keskustelupalstalla.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Olisi vaan hiljaa tuo yski-ukko. >>

        Välillä kommentoit minulle käyttäen keksimääsi pilkkanimeä "yski-akka" välillä yski-ukko". Käytät molempia, koska et ilmeisesti osaa päättää kumpi olen. Onko vaikea käyttää minun omaa nimimerkkiäni?

        "Välillä kommentoit minulle käyttäen keksimääsi pilkkanimeä "yski-akka" välillä yski-ukko". Käytät molempia, koska et ilmeisesti osaa päättää kumpi olen. Onko vaikea käyttää minun omaa nimimerkkiäni?"

        En ole käyttänyt sinusta nimitystä "yski-akka". Täysin perusteeton syytös.

        Yski_ukko ei vastaa todellista nimeäsi eikä "kenties" edes sukupuoltasi... jonka oletan tiedostavasi. Yksi_usko et myöskään ole, koska uskosi vaihtuu aina mielialan mukaan. Mutta saankoo kutsua sinua mieluummin Kalleksi, Petteriksi, Annaksi tai Leenaksi ? Minista on typerä kutsua sinua yksi-uskoksi kun sitä nimenomaan et ole. Jos edelliset eivät kelpaa, anna joku muu nimi.


      • Exap kirjoitti:

        "Välillä kommentoit minulle käyttäen keksimääsi pilkkanimeä "yski-akka" välillä yski-ukko". Käytät molempia, koska et ilmeisesti osaa päättää kumpi olen. Onko vaikea käyttää minun omaa nimimerkkiäni?"

        En ole käyttänyt sinusta nimitystä "yski-akka". Täysin perusteeton syytös.

        Yski_ukko ei vastaa todellista nimeäsi eikä "kenties" edes sukupuoltasi... jonka oletan tiedostavasi. Yksi_usko et myöskään ole, koska uskosi vaihtuu aina mielialan mukaan. Mutta saankoo kutsua sinua mieluummin Kalleksi, Petteriksi, Annaksi tai Leenaksi ? Minista on typerä kutsua sinua yksi-uskoksi kun sitä nimenomaan et ole. Jos edelliset eivät kelpaa, anna joku muu nimi.

        Ensinnäkään en kysele sinulta, että mitä nimimerkkiä käytän tai mitä toivoisin sinun käyttävän. Nimimerkkini on tiedossa, joten käytä sitä tai ole käyttämättä mitään.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Kylläpä olet käyttänyt ison joukon halventavia voimasanoja. Trump on Yhdysvaltojen presidentti, jonka kansan enemmistä on valinnut. Mitä sinulla on siihen täältä käsin mitään sanottavaa? Ei ole sinun asiasi arvostella toisen maan presidenttiä hengellisellä keskustelupalstalla.

        " Ei ole sinun asiasi arvostella toisen maan presidenttiä hengellisellä keskustelupalstalla."

        Jos arvostelu perustuu todellisuuteen, toisin kuin sinun oma arviosi, niin miksi ihmisen toimien arvosteleminen olisi kunniattomampaa kuin vaikkapa saatanan toimien arvosteleminen ?

        Saatanan toimien arvosteleminenhan ei edes perustu todistettaviin tosiasioihin, vaan Raamatun ilmoitukseen.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Ensinnäkään en kysele sinulta, että mitä nimimerkkiä käytän tai mitä toivoisin sinun käyttävän. Nimimerkkini on tiedossa, joten käytä sitä tai ole käyttämättä mitään.

        Yski_ukko siis käy oikein hyvin. Ihan yhtä hyvin kuin joku muukin.

        Kuten jo sanoin, yksi_usko on mielessäni varattu nimimerkille, jolla olisi vain yksi usko. Sinulla kun se usko heittelee tuuliviirin tavoin, kuun asennon ja Kormanin videoiden mukana.


      • Trump.lietsoo.vihaa
        Yksi_usko kirjoitti:

        Kylläpä olet käyttänyt ison joukon halventavia voimasanoja. Trump on Yhdysvaltojen presidentti, jonka kansan enemmistä on valinnut. Mitä sinulla on siihen täältä käsin mitään sanottavaa? Ei ole sinun asiasi arvostella toisen maan presidenttiä hengellisellä keskustelupalstalla.

        "Trump on Yhdysvaltojen presidentti, jonka kansan enemmistä on valinnut. Mitä sinulla on siihen täältä käsin mitään sanottavaa?"

        Sananvapaus ja vapaa lehdistö kuuluvat demokratiaan, joka USAkin on, joten mitä sinulla on mediaa demonisoiminen? Kaipaat ilmeisesti mieluummin diktatuuria...

        Muuta sitten johonkin diktatuurimaahan, jossa tämä "paholaisen välikappale" eli media on täysin kielletty ja korvattu Yhden_uskon pravdalla. Siellä tällaiset trumpitkin saavat aivan vapaasti ilman arvosteluja toteuttaa itseään eli valehdella mielin määrin ja kohdella naisia kuin koiria. Ja tietenkin eliminoida kaikki vastustajat.


      • Trump.lietsoo.vihaa kirjoitti:

        "Vihan lietsominen ei pitäisi olla median tehtävä. Trump-vihaa on lietsottu niin massiivisesti"

        Voi elämän kevät, että joku voi olla....jätänpä sanomatta...!!!

        Trump onnistuu kyllä ihan itse lietsomaan sitä vihaa valheillaan ja törkypuheillaan ja rasistisella käytöksellään. Koko Amerikka on jakautunut kahtia tuon narsistisen valehtelevan ja itserakkaan törpön vuoksi. Ja niinhän narsistit juuri toimivat periaatteella "hajoita ja hallitse"!

        Sitten on tuollaisia vähä-älyisiä, omilla aivoillaan ajattelemaan kykenemättömiä surkimuksia, jotka laumasieluina seuraavat alastonta keisariaan.

        "Trump-lakki päässään"

        MIKSI kristitty lapsi pitää Trumpin mainoslakkia päässään? Löytyykö siihen Raamatusta jotkut perustelut? Tuokin vaikuttaa lähinnä ihmispalvonnalta, kuten Israelin ja messiaanisten rabbienkin palvominen.

        KENELLE tuollainen tuo kunniaa ja miten se rakentaa rauhaa ja rakkautta? Osaatko kertoa? Ja ihan itse? Vai löytyisikö Kormanilta jokin valaiseva "totuusvideo" asiasta?

        "Media ei ole muuta kuin paholaisen välikappale tänä päivänä."

        Ilman mediaa me olisimme täysin jonkun diktaattorin armoilla. Nyt on edes jotain toiveita saada oikeatakin tietoa. Sen vuoksi Trump ja jokainen diktaattori vihaavat mediaa ja lakkauttavat sananvapauden ensimmäiseksi valtaan päästyään, sillä se paljastaa heidän valheensa.

        Ja siitä puheenollen Trump on TODISTETUSTI osoittautunut jatkuvaksi VALEHTELIJAKSI, joka ei tee parannusta, vaikka jäisi kiinni valheistaan sekä SOVINISTISIAKSI. Tästä on todisteena VIDEO, jolla hän OMIN SANOIN todistaa olevansa naisia halveksiva ja vaimojaankin pettävä iljettävä elostelija.

        Kuinka uskovaisena itseään pitävät voivat mitenkään puolustella tuollaisen sosiopaatin toimia??? EN YMMÄRRÄ EN!!!

        <<MIKSI kristitty lapsi pitää Trumpin mainoslakkia päässään? Löytyykö siihen Raamatusta jotkut perustelut? Tuokin vaikuttaa lähinnä ihmispalvonnalta, kuten Israelin ja messiaanisten rabbienkin palvominen. >>

        Huomaatko omaa rasistisuuttasi? Eikö kristityllä lapsella ole oikeutta käyttää Trump-lakkia?

        << sillä se (media) paljastaa heidän valheensa. >>

        Voin kertoa sinulle, kun uutinen on jotenkin jäänyt sinulta huomaamatta. Media ei ollut kärppänä syyttämässä lasta Trump-lakista (toisin kuin sinä luulit). Ei tietenkään, koska jokaisella on oikeus käyttää Trump-lakkia, jos haluaa. Se ei kuulu kenellekään. Ei sinullekaan vähäistäkään. Kyse oli siitä, että eräs intiaani oli (todennäköisesti tästä johtuen) ärhennellyt lapsille, haukkunut ja solvannut heitä, kun he odottivat bussia. Mitä sinun kaiken paljastava media tekikään? Media käänsi totuuden päälaelleen ja kirjoitteli, että lapset olisivat aloittaneet ärhentelemään intiaanille. Tästä tuli ISO juttu, ja kristittyjen lasten perheet joutuivat sairaiden ihmisten terrorisoinnin kohteeksi. Myöhemmin media kyllä korjasi (pakosta), että tilanne olikin toisin päin ja intiaani olikin haukkunut lapsia mm. sisäsiittoisiksi ym. ym. solvausta. Siis tämän solvauksen lisäksi lehdistö alkoi rumpansa lapsia vastaan. Tämä sai sairaat ihmiset liikkeelle.

        Tämä ei ole suinkaan ainutkertainen tapaus, kun on kyse uskosta Jumalaan tai uskovaisista. Hyvä esimerkki on myös Israel-uutisointi. Jätetään kertomatta, että palestiinalaisterroristit itsemurhaterroristit työntävät lastenvaunuja ja räjäyttävät sillä tavalla paikkoja Isrelissa. Jos Israelilaiset ampuvat tällaisen terroristit, niin lehdistö repeää. Sen sijaan koskaan ei kirjoiteta sitä, että palestiinalaiset itsemurhaterroristit tekevät tätä, jotta saisivat maailman puolelleen ja Israelia vastaan.


      • Trump.lietsoo.vihaa
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<MIKSI kristitty lapsi pitää Trumpin mainoslakkia päässään? Löytyykö siihen Raamatusta jotkut perustelut? Tuokin vaikuttaa lähinnä ihmispalvonnalta, kuten Israelin ja messiaanisten rabbienkin palvominen. >>

        Huomaatko omaa rasistisuuttasi? Eikö kristityllä lapsella ole oikeutta käyttää Trump-lakkia?

        << sillä se (media) paljastaa heidän valheensa. >>

        Voin kertoa sinulle, kun uutinen on jotenkin jäänyt sinulta huomaamatta. Media ei ollut kärppänä syyttämässä lasta Trump-lakista (toisin kuin sinä luulit). Ei tietenkään, koska jokaisella on oikeus käyttää Trump-lakkia, jos haluaa. Se ei kuulu kenellekään. Ei sinullekaan vähäistäkään. Kyse oli siitä, että eräs intiaani oli (todennäköisesti tästä johtuen) ärhennellyt lapsille, haukkunut ja solvannut heitä, kun he odottivat bussia. Mitä sinun kaiken paljastava media tekikään? Media käänsi totuuden päälaelleen ja kirjoitteli, että lapset olisivat aloittaneet ärhentelemään intiaanille. Tästä tuli ISO juttu, ja kristittyjen lasten perheet joutuivat sairaiden ihmisten terrorisoinnin kohteeksi. Myöhemmin media kyllä korjasi (pakosta), että tilanne olikin toisin päin ja intiaani olikin haukkunut lapsia mm. sisäsiittoisiksi ym. ym. solvausta. Siis tämän solvauksen lisäksi lehdistö alkoi rumpansa lapsia vastaan. Tämä sai sairaat ihmiset liikkeelle.

        Tämä ei ole suinkaan ainutkertainen tapaus, kun on kyse uskosta Jumalaan tai uskovaisista. Hyvä esimerkki on myös Israel-uutisointi. Jätetään kertomatta, että palestiinalaisterroristit itsemurhaterroristit työntävät lastenvaunuja ja räjäyttävät sillä tavalla paikkoja Isrelissa. Jos Israelilaiset ampuvat tällaisen terroristit, niin lehdistö repeää. Sen sijaan koskaan ei kirjoiteta sitä, että palestiinalaiset itsemurhaterroristit tekevät tätä, jotta saisivat maailman puolelleen ja Israelia vastaan.

        "Huomaatko omaa rasistisuuttasi? Eikö kristityllä lapsella ole oikeutta käyttää Trump-lakkia?"

        Mitä "rasistisuutta"? Tietenkin on oikeus käyttää, mutta en ymmärrä MIKSI kukaan järkevä Raamattuun uskova kristitty haluaisi lastensa mainostavan jotain maallista presidenttiä, joka on osoittautunut vieläpä kaikin tavoin (jopa maallisten ihmisten mielestä) täysin moraalittomaksi kristittyjen arvoja halveksivaksi sosiopaatiksi, joka jakaa kansaa kahtia?

        Tietenkin, jos joku on niin tyhmä, että haluaa olla mukana jakamassa kansaa eri leireihin ja haluaa kaivaa samalla verta nenästään, sekä käyttää tässä jopa lapsiaan hyväksi, niin omapa on tyhmyytensä.

        Ei tällä toiminnalla ainakaan Jumalalle kunniaa tuoda.


    • Nimimerkki Exap puhuttelee tuttavallisesti ihmisiä etunimeltä, haukkuu mielisairaiksi lääkityksiään tarkistamaan.

      Nyt Exap kaataa Vanhan Testamentin kirjat saduiksi, ja kehuu itsensä tervejärkiseksi, että jokainen "tervejärkinen" - Tervejärkisten Exapin mukaan pitää suhtautua ollaksensa tervejärkinen VT kirjoihin niin kuin Kalevalaankin; - satuina Exapin suosituksesta.

      Voi hyvä Jumala!

      • valekala

        Satujan nuo merkittävimmät VT:n jutut ovat, ihan luomisesta alkaen, evedenpaisumussatua ja erämaasatua unohtamatta.


      • valekala kirjoitti:

        Satujan nuo merkittävimmät VT:n jutut ovat, ihan luomisesta alkaen, evedenpaisumussatua ja erämaasatua unohtamatta.

        Sinullakin on aikaa vielä tehdä parannus.


      • valekala kirjoitti:

        Satujan nuo merkittävimmät VT:n jutut ovat, ihan luomisesta alkaen, evedenpaisumussatua ja erämaasatua unohtamatta.

        Miksi ko. pitäisi olla - käsittää saduiksi?


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Sinullakin on aikaa vielä tehdä parannus.

        Aikaa on armonajoissa jokaisella.

        Älä katso ihmisiä täällä " ylhäältä käsin."


      • "Nimimerkki Exap puhuttelee tuttavallisesti ihmisiä etunimeltä, haukkuu mielisairaiksi lääkityksiään tarkistamaan."

        En ole haukkunut mielisairaaksi. Puhut taas kerran läpiä päähäsi. Anna olla viimeinen kerta.


      • Exap kirjoitti:

        "Nimimerkki Exap puhuttelee tuttavallisesti ihmisiä etunimeltä, haukkuu mielisairaiksi lääkityksiään tarkistamaan."

        En ole haukkunut mielisairaaksi. Puhut taas kerran läpiä päähäsi. Anna olla viimeinen kerta.

        <<Voi sinua höpöä. >>

        Tämä on oma kommenttisi minulle. Eikä tämä ollut ainoa. Sanotaan, että suurimmassa osassa kommenteissasi minulle, käytät jotain minua halventavaa sanaa.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Voi sinua höpöä. >>

        Tämä on oma kommenttisi minulle. Eikä tämä ollut ainoa. Sanotaan, että suurimmassa osassa kommenteissasi minulle, käytät jotain minua halventavaa sanaa.

        No tuo höpö-sana on silleen aika lievä ilmaisu. Haluatko oikeasti että käytän sinusta/kirjoituksistasi ilmaisuja, jotka olisivat kirjoitustesi tasoon ja niiden loogisuuteen nähden totuudenmukaisia ?

        Mieluummin käytän näitä pehmennettyjä ilmaisuja. Jos sopii ?


      • valekala
        Yksi_usko kirjoitti:

        Sinullakin on aikaa vielä tehdä parannus.

        Mitkään tekemiseni tai tekemättä jättämiseni eivät muuta paimentolaisten kyhäämän eepoksen harhaisia juttuja millään tavalla todellisemmiksi. Sama koskee kaikkia ihmisiä, uskonharhojen laadusta riippumatta.


      • valekala
        Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Miksi ko. pitäisi olla - käsittää saduiksi?

        No itse pidän yhteiskunnan kannalta reaalitodellisuudessa elämistä hedelmällisempänänä kuin epärehellisyyttä edellyttävien uskoharhojen ylläpitoa.


      • valekala kirjoitti:

        No itse pidän yhteiskunnan kannalta reaalitodellisuudessa elämistä hedelmällisempänänä kuin epärehellisyyttä edellyttävien uskoharhojen ylläpitoa.

        Mene hyvä ihminen sinne kipin kapin mars mars - sinne missä ei mielestäsi "uskonharhoja" ole.

        Mene vaikka helvetin perseenreikään asti, jos vain pääset pois sieltä missä mielestäsi " on uskonnharhoja."

        Älä hyvä ihminen ole niin idiootti että roikkuisit " uskonharhoissa."

        Ole hyvä ihminen siellä miss ei mielestäs "harhaa" ole.

        Niin minäkin teen.


      • valekala kirjoitti:

        No itse pidän yhteiskunnan kannalta reaalitodellisuudessa elämistä hedelmällisempänänä kuin epärehellisyyttä edellyttävien uskoharhojen ylläpitoa.

        Lisäys;

        Yhtään mitään et hyödy kiinnittämällä huomiota siihen mikä on mielestäsi harhaa, ja katsomalla toisia ihmisiä asiassa.

        Uskon asioissa on hengellinen realismi rationaalista.

        Toinen ihminen ei kuulu asiayhteyteen.


      • valekala
        Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Lisäys;

        Yhtään mitään et hyödy kiinnittämällä huomiota siihen mikä on mielestäsi harhaa, ja katsomalla toisia ihmisiä asiassa.

        Uskon asioissa on hengellinen realismi rationaalista.

        Toinen ihminen ei kuulu asiayhteyteen.

        Hyötynäkökohtia sinä olet huono arvioimaan, hengellisellä raelismilla ei ole mitään tekemistä reaalitodellisuuden kanssa. Hengellinen raelismi kattaa uskontokentän kaikki harhasektorit, joiden paras tunnusmerkki on kykenemättömyys väitteiden todisteluun.


    • Vastaan nyt pikaisesti.

      Samantyyppisillä perusteilla olet arvostellut Uutta testamenttia. Tästä on keskusteltu siis jo aiemmin.

      Sillä että milloin kirjoitukset on saatettu kirjalliseen muotoon ja kuka ne on kirjoittanut kirjoituksiksi, ei ole mitään merkitystä. Sinä et ymmärrä Pyhää Henkeä etkä sitä, että Pyhä Henki ohjaa uskovia ihmisiä. Käsittääkseni et usko Pyhän Hengen Jumaluuteen. Käsittääkseni et usko myöskään Jeesuksen Jumaluuteen. Käsittääkseni olet ateisti.

      Toistan vielä. Kun kyse on Jumalasta - kolmiyhteisestä Jumalasta - Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä - ei ole mitään merkitystä kuka tai milloin kirjoitukset kirjoitetaan. Pyhä Henki on aina läsnä. Raamattu (Uusi ja Vanha testamentti) on kirjoitettu niin yhdenmukaiseksi kirjaksi ja kokonaisuudeksi että näillä kirjoituksilla voi olla vain yksi kirjoittaja: Pyhä Henki. Pyhä Henki on ohjannut niitä jotka ovat Raamattua kirjoittaneet. Sen vuoksi ei ole mitään merkitystä milloin tai kuka kirjoitukset on kirjoittanut. Nyt tietenkin sanot, että mutta kun kirkkoisät ovat valinneet ne kirjoitukset. Se on totta, ja näkisin mielelläni esim. Esterin kirjan ja Makkabealaiskirjeet kokoelmassa mukana. Mutta nämä ovatkin mukana meidän vanhassa, isossa Perheraamatussamme. Siinä on lisäksi muukin apokryfiset kirjat. Jumalan Pyhä Henki on innoittanut myös näiden kirjojen kirjoittajia. Se, että Raamatussa ei ole apokryfiä kirjoja, ei tee tyhjäksi sitä, että Raamattu ei uudestisynnyttäisi sen lukijoita. Minä olen siitä hyvä esimerkki. Lukemalla Raamattua tulin uskoon ja löysin elävän Jumalan.

      • "Raamattu (Uusi ja Vanha testamentti) on kirjoitettu niin yhdenmukaiseksi kirjaksi ja kokonaisuudeksi että näillä kirjoituksilla voi olla vain yksi kirjoittaja: Pyhä Henki. Pyhä Henki on ohjannut niitä jotka ovat Raamattua kirjoittaneet."

        Voi sinua höpöä. Yksikään Raamatun teksti ei ole kirjoitettu "Raamatun osaksi" !

        UT:n kirjat sattuivat ensimmäistä kertaa olemaan yhdessä luettelossa erään Egyptissä vaikuttaneen hepun toimesta. Niitä ei ole koskaan ns. "valittu", ne nyt vaan sattuivat vakiintumaan viidenteen vuosisataan mennessä, koska asiasta ei sen kummempaa päätöksentekoprosessia ollut. Ainoa ohjaava asia oli se, että kun juutalaisilla oli omat kirjoituksensa, niin koettiin että kristityilläkin pitäisi olla oma kokoelmansa.

        Väitteesi "PH:n ohjauksesta Raamatun kirjoittajille" on siis täysin tuulesta temmattu, joskin kirkon itse valitsema oppi jolla pönkitettiin likipitäen satunnaiseksi muodostunutta kirjoitusten listaa, jota ei sinänsä valittu; siitä vain karsittiin pois ne tekstit jotka eivät olleet sopusoinnussa kirkon oman harhaopin ja ihmisopin (mm. kolminaisuus) kanssa.


      • Exap kirjoitti:

        "Raamattu (Uusi ja Vanha testamentti) on kirjoitettu niin yhdenmukaiseksi kirjaksi ja kokonaisuudeksi että näillä kirjoituksilla voi olla vain yksi kirjoittaja: Pyhä Henki. Pyhä Henki on ohjannut niitä jotka ovat Raamattua kirjoittaneet."

        Voi sinua höpöä. Yksikään Raamatun teksti ei ole kirjoitettu "Raamatun osaksi" !

        UT:n kirjat sattuivat ensimmäistä kertaa olemaan yhdessä luettelossa erään Egyptissä vaikuttaneen hepun toimesta. Niitä ei ole koskaan ns. "valittu", ne nyt vaan sattuivat vakiintumaan viidenteen vuosisataan mennessä, koska asiasta ei sen kummempaa päätöksentekoprosessia ollut. Ainoa ohjaava asia oli se, että kun juutalaisilla oli omat kirjoituksensa, niin koettiin että kristityilläkin pitäisi olla oma kokoelmansa.

        Väitteesi "PH:n ohjauksesta Raamatun kirjoittajille" on siis täysin tuulesta temmattu, joskin kirkon itse valitsema oppi jolla pönkitettiin likipitäen satunnaiseksi muodostunutta kirjoitusten listaa, jota ei sinänsä valittu; siitä vain karsittiin pois ne tekstit jotka eivät olleet sopusoinnussa kirkon oman harhaopin ja ihmisopin (mm. kolminaisuus) kanssa.

        <<Voi sinua höpöä. Yksikään Raamatun teksti ei ole kirjoitettu "Raamatun osaksi" !>>

        Tiedät, mitä tarkoitan - tai ainakin pitäisi tietää.

        Jokainen Raamatussa oleva kirjainkin on täydellinen Pyhän Hengen aikaansaannos. Sinä tietenkin sanot, että ne käännösvirheet. Vanha testamentti on kirjoitettu alkujaan hepreaksi ja Uusi testamentti kreikaksi. Näitä tarkoitin täydellisillä aikaansaannoksilla. Mutta kyllä niistä käännösvirheistä huolimatta Jumala vain uudestisynnyttää. Katsos, Jumalalle käännösvirheet eivät ole ylipääsemättömiä, jotta sana ei niistä huolimatta tavoita kuulijaa tai lukijaa.

        <<Väitteesi "PH:n ohjauksesta Raamatun kirjoittajille" on siis täysin tuulesta temmattu>>

        Vain ja ainoastaan jumalaton voi ajatella noin.


      • Adventisti
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<Voi sinua höpöä. Yksikään Raamatun teksti ei ole kirjoitettu "Raamatun osaksi" !>>

        Tiedät, mitä tarkoitan - tai ainakin pitäisi tietää.

        Jokainen Raamatussa oleva kirjainkin on täydellinen Pyhän Hengen aikaansaannos. Sinä tietenkin sanot, että ne käännösvirheet. Vanha testamentti on kirjoitettu alkujaan hepreaksi ja Uusi testamentti kreikaksi. Näitä tarkoitin täydellisillä aikaansaannoksilla. Mutta kyllä niistä käännösvirheistä huolimatta Jumala vain uudestisynnyttää. Katsos, Jumalalle käännösvirheet eivät ole ylipääsemättömiä, jotta sana ei niistä huolimatta tavoita kuulijaa tai lukijaa.

        <<Väitteesi "PH:n ohjauksesta Raamatun kirjoittajille" on siis täysin tuulesta temmattu>>

        Vain ja ainoastaan jumalaton voi ajatella noin.

        Pyhä Henki ei ohjaile ketään. Pyhä Henki on toiminut Raamattussa esiintyvien kirjojen kirjoittamisen innoitajana. Joukossa on paljon kirjaimia ja sanoja, jotka eivät ole millään tavalla sen pyhempiä kuin jotkut toiset niistä. Kaikkia sanoja ei ole innoitettu. Raamatun sanat ovat aina ihmisen valitsemia ellei kyse ollut Jumalan puheesta eikä kukaan ole pakottanut tai valinnut niitä kirjoittajan kirjoittamiksi muu kuin kirjoittaja itse, ihminen, omasta päästään.


      • Adventisti kirjoitti:

        Pyhä Henki ei ohjaile ketään. Pyhä Henki on toiminut Raamattussa esiintyvien kirjojen kirjoittamisen innoitajana. Joukossa on paljon kirjaimia ja sanoja, jotka eivät ole millään tavalla sen pyhempiä kuin jotkut toiset niistä. Kaikkia sanoja ei ole innoitettu. Raamatun sanat ovat aina ihmisen valitsemia ellei kyse ollut Jumalan puheesta eikä kukaan ole pakottanut tai valinnut niitä kirjoittajan kirjoittamiksi muu kuin kirjoittaja itse, ihminen, omasta päästään.

        <<Joukossa on paljon kirjaimia ja sanoja, jotka eivät ole millään tavalla sen pyhempiä kuin jotkut toiset niistä.>>

        En ole niin kirjoittanutkaan, että joku kirjain olisi pyhempi kuin joku toinen.

        << Kaikkia sanoja ei ole innoitettu. Raamatun sanat ovat aina ihmisen valitsemia ellei kyse ollut Jumalan puheesta eikä kukaan ole pakottanut tai valinnut niitä kirjoittajan kirjoittamiksi muu kuin kirjoittaja itse, ihminen, omasta päästään. >>

        Tässä olen eri mieltä. Uskon, että Raamatun sanat eivät ole ihmisen valitsemia, vaan Jumala on Pyhän Henkensä kautta ohjannut kirjoittajaa. Jumalan puhetta on myös Pyhän Hengen ohjaus.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Voi sinua höpöä. Yksikään Raamatun teksti ei ole kirjoitettu "Raamatun osaksi" !>>

        Tiedät, mitä tarkoitan - tai ainakin pitäisi tietää.

        Jokainen Raamatussa oleva kirjainkin on täydellinen Pyhän Hengen aikaansaannos. Sinä tietenkin sanot, että ne käännösvirheet. Vanha testamentti on kirjoitettu alkujaan hepreaksi ja Uusi testamentti kreikaksi. Näitä tarkoitin täydellisillä aikaansaannoksilla. Mutta kyllä niistä käännösvirheistä huolimatta Jumala vain uudestisynnyttää. Katsos, Jumalalle käännösvirheet eivät ole ylipääsemättömiä, jotta sana ei niistä huolimatta tavoita kuulijaa tai lukijaa.

        <<Väitteesi "PH:n ohjauksesta Raamatun kirjoittajille" on siis täysin tuulesta temmattu>>

        Vain ja ainoastaan jumalaton voi ajatella noin.

        "JOKAINEN Raamatussa oleva kirjainkin on täydellinen Pyhän Hengen aikaansaannos. "

        Ja seuraavaksi:

        "En ole niin kirjoittanutkaan, että joku kirjain olisi pyhempi kuin joku toinen."

        Onko tämä siis tulkittava niinm että pyörrät heti seuraavassa viestissä sanasi ?

        tOinen vAihtoehto oN tOki sE, eTtä sE jOka tOinen kIrjain oLisi sItten sE pYhempi. ???


      • Adventisti kirjoitti:

        Pyhä Henki ei ohjaile ketään. Pyhä Henki on toiminut Raamattussa esiintyvien kirjojen kirjoittamisen innoitajana. Joukossa on paljon kirjaimia ja sanoja, jotka eivät ole millään tavalla sen pyhempiä kuin jotkut toiset niistä. Kaikkia sanoja ei ole innoitettu. Raamatun sanat ovat aina ihmisen valitsemia ellei kyse ollut Jumalan puheesta eikä kukaan ole pakottanut tai valinnut niitä kirjoittajan kirjoittamiksi muu kuin kirjoittaja itse, ihminen, omasta päästään.

        "Kaikkia sanoja ei ole innoitettu. Raamatun sanat ovat aina ihmisen valitsemia ellei kyse ollut Jumalan puheesta eikä kukaan ole pakottanut tai valinnut niitä kirjoittajan kirjoittamiksi muu kuin kirjoittaja itse, ihminen, omasta päästään."

        No mutta juuri näin asia vaan on.

        Monet ihmiset ovat kirjoittaneet tekstejä, kukin sillä ymmärryksellä joka heillä maailmasta ja Jumalasta on. Ihmiset ovat irjoittaneet oman ymmärryksensä mukaan.

        Poikkeuksena toki Raamatun tekstejä raskaasti muokkailleet katoliset isät, jotka ovat lisäilleet ja muuttaneet Raamatun tekstejä sen mukaisiksi kuin ihmisopillaan ovat "oikeaksi opiksi" valinneet.


      • Exap kirjoitti:

        "JOKAINEN Raamatussa oleva kirjainkin on täydellinen Pyhän Hengen aikaansaannos. "

        Ja seuraavaksi:

        "En ole niin kirjoittanutkaan, että joku kirjain olisi pyhempi kuin joku toinen."

        Onko tämä siis tulkittava niinm että pyörrät heti seuraavassa viestissä sanasi ?

        tOinen vAihtoehto oN tOki sE, eTtä sE jOka tOinen kIrjain oLisi sItten sE pYhempi. ???

        <<Onko tämä siis tulkittava niinm että pyörrät heti seuraavassa viestissä sanasi ?>>

        Ei ole. Ensimmäisessä viestissä tarkoitin sitä, että toinen kirjain ei ole pyhempi kuin toinen kirjain. Toisessa viestissäni taas kirjoitin, että jokainen Raamatun kirjain on Pyhän Hengen aikaansaannos eli Pyhä Henki on ollut innoittamassa kirjoittajaa. Kaksi täysin eri asiaa.


      • Exap kirjoitti:

        "Kaikkia sanoja ei ole innoitettu. Raamatun sanat ovat aina ihmisen valitsemia ellei kyse ollut Jumalan puheesta eikä kukaan ole pakottanut tai valinnut niitä kirjoittajan kirjoittamiksi muu kuin kirjoittaja itse, ihminen, omasta päästään."

        No mutta juuri näin asia vaan on.

        Monet ihmiset ovat kirjoittaneet tekstejä, kukin sillä ymmärryksellä joka heillä maailmasta ja Jumalasta on. Ihmiset ovat irjoittaneet oman ymmärryksensä mukaan.

        Poikkeuksena toki Raamatun tekstejä raskaasti muokkailleet katoliset isät, jotka ovat lisäilleet ja muuttaneet Raamatun tekstejä sen mukaisiksi kuin ihmisopillaan ovat "oikeaksi opiksi" valinneet.

        <<Monet ihmiset ovat kirjoittaneet tekstejä, kukin sillä ymmärryksellä joka heillä maailmasta ja Jumalasta on. Ihmiset ovat irjoittaneet oman ymmärryksensä mukaan.>>

        Ei aivan kyllä pidä paikkaansa. Miten sitten Raamattu avautuu suurelta osin vasta nyt? Sen ajan ihmiset eivät tienneet kaikkea ellei Pyhä Henki heitä opastanut kirjoittamaan.

        <<Poikkeuksena toki Raamatun tekstejä raskaasti muokkailleet katoliset isät, jotka ovat lisäilleet ja muuttaneet Raamatun tekstejä sen mukaisiksi kuin ihmisopillaan ovat "oikeaksi opiksi" valinneet. >>

        Tätä kommenttia osasin jo odottaa. Yksi vakiokommenttisi, jolla yrität saada katoliset isät tärkeämpään rooliin kuin mitä heillä itseasiassa on. Tosin Esterin kirja ja Makkabealaiskirjeet voisivat olla myös tavallisessa Raamatussa. Nämä ovat kyllä mukana meidän vanhassa Perheraamatussa. Olisiko poisjättämisen syynä juutalaisviha? Näissä kirjoissa kerrotaan Hanukka ja Puurim-juhlaan liittyviä tapahtumia ja nämä juhlat on kristillisessä perinteessä katsottu olevan juutalaisia juhlia. Vaikka todellisuudessa juhlat kuuluvat myös meille kristityille.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Onko tämä siis tulkittava niinm että pyörrät heti seuraavassa viestissä sanasi ?>>

        Ei ole. Ensimmäisessä viestissä tarkoitin sitä, että toinen kirjain ei ole pyhempi kuin toinen kirjain. Toisessa viestissäni taas kirjoitin, että jokainen Raamatun kirjain on Pyhän Hengen aikaansaannos eli Pyhä Henki on ollut innoittamassa kirjoittajaa. Kaksi täysin eri asiaa.

        "Ensimmäisessä viestissä tarkoitin sitä, että toinen kirjain ei ole pyhempi kuin toinen kirjain. Toisessa viestissäni taas kirjoitin, että jokainen Raamatun kirjain on Pyhän Hengen aikaansaannos eli Pyhä Henki on ollut innoittamassa kirjoittajaa. Kaksi täysin eri asiaa."

        Matemaattis-loogisesti ajateltuna kyseessä on yksi ja sama asia. Väität siis, että koska PH on jokaisen sanan ja kirjaimen takana, ei yksikään kirjain olisi pyhempi kuin toinen, ja ettö kaikki kirjaimet ovat pyhiä. Tämän seuraamus olisi väistämättä se, että koko Taamattu on erehtymätön ja sopusoinnussa itsensä kanssa.

        Väitteesi on kuitenkin väärä, sillä Raamattu ON ristiriidassa itsensä kanssa. Esimerkiksi, kuka saapui ensimmäise nä haudalle ja kenen kanssa ? Mitä hän näki ? Pitikä uskovien pysyäJerusalemissa vai mennä Galileaan ? kielsikä Jeesus opetuslapsia paljastamasta messiaanisuuttaan, vai julistiko hän sitä ihmetöillään ympäri Israelia ? Koska Jeesuksesta tuli Jumalan poika ?

        Anna nyt vaikka näihinkin YKSI vastaus kuhunkin, ja takaan että lyön sinulle luun kurkkuun ihan suorilla Raamatun jakeilla. Ristiriitaisia kun ovat.

        Et taida uskaltaa ? No, ymmärrän sinua. En minäkään uskaltaisi vastata yhteenkään, jos väittäisin edes UT:ta erehtymättömäksi.

        ja tämähän nyt oli vasta pintaraapaisu edes UT:n ristiriitaisuuksista; jos vastaat edellisiin oikein, selittärn kaiken, annan sinulle sata kysymystä lisää. Ja sitten vielä lisää VT:n puolelta bonuskysymyksiä.

        Katsotaan sitten, kuinka erehtymätön se "PH:n sanainspiroima" Raamattu on.

        Todellisuus: Raamattu on kokoelma eri ihmisten tekstejä, jotka kirjoittivat maailmasta ja Jumalasta sen mukaan, kuin uskoivat. Ja useimmiten ihan päin honkia, mitä tulee todellisuuteen.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Monet ihmiset ovat kirjoittaneet tekstejä, kukin sillä ymmärryksellä joka heillä maailmasta ja Jumalasta on. Ihmiset ovat irjoittaneet oman ymmärryksensä mukaan.>>

        Ei aivan kyllä pidä paikkaansa. Miten sitten Raamattu avautuu suurelta osin vasta nyt? Sen ajan ihmiset eivät tienneet kaikkea ellei Pyhä Henki heitä opastanut kirjoittamaan.

        <<Poikkeuksena toki Raamatun tekstejä raskaasti muokkailleet katoliset isät, jotka ovat lisäilleet ja muuttaneet Raamatun tekstejä sen mukaisiksi kuin ihmisopillaan ovat "oikeaksi opiksi" valinneet. >>

        Tätä kommenttia osasin jo odottaa. Yksi vakiokommenttisi, jolla yrität saada katoliset isät tärkeämpään rooliin kuin mitä heillä itseasiassa on. Tosin Esterin kirja ja Makkabealaiskirjeet voisivat olla myös tavallisessa Raamatussa. Nämä ovat kyllä mukana meidän vanhassa Perheraamatussa. Olisiko poisjättämisen syynä juutalaisviha? Näissä kirjoissa kerrotaan Hanukka ja Puurim-juhlaan liittyviä tapahtumia ja nämä juhlat on kristillisessä perinteessä katsottu olevan juutalaisia juhlia. Vaikka todellisuudessa juhlat kuuluvat myös meille kristityille.

        "Ei aivan kyllä pidä paikkaansa. Miten sitten Raamattu avautuu suurelta osin vasta nyt? Sen ajan ihmiset eivät tienneet kaikkea ellei Pyhä Henki heitä opastanut kirjoittamaan."

        Niin, kerropa se. Mitenkäs se Raamattu avautuu vasta nyt, kun miljardit ihmiset ovat näitä asioita miettoneet, ja vasta nyt Kormanin sontavideoissa kaikki avautuu kuin itsestään ?

        Onkos ne messiaaniset juutalaiset silleen miljardi kertaa muita viisaampia, vai oletkos ajautunut houkuttelevaan harhaan ?


      • Exap kirjoitti:

        "Ei aivan kyllä pidä paikkaansa. Miten sitten Raamattu avautuu suurelta osin vasta nyt? Sen ajan ihmiset eivät tienneet kaikkea ellei Pyhä Henki heitä opastanut kirjoittamaan."

        Niin, kerropa se. Mitenkäs se Raamattu avautuu vasta nyt, kun miljardit ihmiset ovat näitä asioita miettoneet, ja vasta nyt Kormanin sontavideoissa kaikki avautuu kuin itsestään ?

        Onkos ne messiaaniset juutalaiset silleen miljardi kertaa muita viisaampia, vai oletkos ajautunut houkuttelevaan harhaan ?

        << sontavideoissa>>

        Pitikö taas ajautua ala-arvoiseen nimittelyyn? Osaatko kommentoida lainkaan ilman että haluaisit loukata?

        Mitä taas Baruch Kormanin videoihin tulee, niin ne ovat kirkkaimpia timanttia ja puhtainta kultaa.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        << sontavideoissa>>

        Pitikö taas ajautua ala-arvoiseen nimittelyyn? Osaatko kommentoida lainkaan ilman että haluaisit loukata?

        Mitä taas Baruch Kormanin videoihin tulee, niin ne ovat kirkkaimpia timanttia ja puhtainta kultaa.

        jatkan vielä hieman.

        Jumalalla on aikataulunsa, milloin mitäkin asioita Hän (siis Jumala) haluaa milloinkin avautuvan. Ja tietenkin, Raamattu avautuu kokonaisuudessaan Hänen (siis Jumalan) omaisuuskansansa juutalaisten avaamana. Se on salentti.


      • Voi_elämän_kevät
        Yksi_usko kirjoitti:

        jatkan vielä hieman.

        Jumalalla on aikataulunsa, milloin mitäkin asioita Hän (siis Jumala) haluaa milloinkin avautuvan. Ja tietenkin, Raamattu avautuu kokonaisuudessaan Hänen (siis Jumalan) omaisuuskansansa juutalaisten avaamana. Se on salentti.

        Jumala nosti vai Saatana nosti? Palvella jumalaa vai Saatanaa? Saatana on Raamatun mukaan tämän planeetan valtias. Luuletko, että Saatana kyselee Jumalalta mitä täällä saa tehdä ja mitä ei? Ja missä aikataulussa?


      • Yksi_usko kirjoitti:

        << sontavideoissa>>

        Pitikö taas ajautua ala-arvoiseen nimittelyyn? Osaatko kommentoida lainkaan ilman että haluaisit loukata?

        Mitä taas Baruch Kormanin videoihin tulee, niin ne ovat kirkkaimpia timanttia ja puhtainta kultaa.

        "Mitä taas Baruch Kormanin videoihin tulee, niin ne ovat kirkkaimpia timanttia ja puhtainta kultaa."

        No, ovat sitten puhtainta ja kirkkainta sontakultaa.


      • pyhittääkö.usko.keinot
        Yksi_usko kirjoitti:

        << sontavideoissa>>

        Pitikö taas ajautua ala-arvoiseen nimittelyyn? Osaatko kommentoida lainkaan ilman että haluaisit loukata?

        Mitä taas Baruch Kormanin videoihin tulee, niin ne ovat kirkkaimpia timanttia ja puhtainta kultaa.

        "Pitikö taas ajautua ala-arvoiseen nimittelyyn?"

        Sinä itse olet syypää siihen, että ihmiset inhoavat noita videoita, koska tuputat ja spämmäät niitä vastoin palstan sääntöjä kuten myös vastoin Jeesuksen ohjetta. Tällainen toimintatapasi ei herätä minkäänlaista kunnioitusta sinua, uskoasi tai näitä rabbeja kohtaan.

        Sen lisäksi olet aivan sokea laumasielu, joka ei osaa ajatella omilla aivoillaan, vaan tarvitsee jonkun ihmisauktoriteetin, jota palvoa ja ylistää. Sellaisia ovat nyt nämä messiaaniset rabbit, joiden pelkkä ajatteleminenkin saa aikaan pelkkiä vastenmielisyyden tunteita.

        Tästä kaikesta saat kiittää itseäsi. "Lähetystehtäväsi" tällä palstalla on suoraan sanottuna mennyt täysin persiilleen, sillä sen sijaan, että olisit herättänyt vähitellen kiinnostusta näitä videoita kohtaan keskustelemalla niistä omin sanoin palstalaisten kanssa, olet vain spämmännyt niitä sellaiseen tahtiin, että on alkanut koko touhu oksettamaan.

        Tästä sääntörikkomuksesta huomauttaminenkaan ei ole saanut sinua muuttamaan käytöstäsi, joten pidä nyt vaan hyvänäsi kaikki se paska, mitä saat niskaasi. Olet ansainnut sen ihan itse omalla toiminnallasi.


      • pyhittääkö.usko.keinot kirjoitti:

        "Pitikö taas ajautua ala-arvoiseen nimittelyyn?"

        Sinä itse olet syypää siihen, että ihmiset inhoavat noita videoita, koska tuputat ja spämmäät niitä vastoin palstan sääntöjä kuten myös vastoin Jeesuksen ohjetta. Tällainen toimintatapasi ei herätä minkäänlaista kunnioitusta sinua, uskoasi tai näitä rabbeja kohtaan.

        Sen lisäksi olet aivan sokea laumasielu, joka ei osaa ajatella omilla aivoillaan, vaan tarvitsee jonkun ihmisauktoriteetin, jota palvoa ja ylistää. Sellaisia ovat nyt nämä messiaaniset rabbit, joiden pelkkä ajatteleminenkin saa aikaan pelkkiä vastenmielisyyden tunteita.

        Tästä kaikesta saat kiittää itseäsi. "Lähetystehtäväsi" tällä palstalla on suoraan sanottuna mennyt täysin persiilleen, sillä sen sijaan, että olisit herättänyt vähitellen kiinnostusta näitä videoita kohtaan keskustelemalla niistä omin sanoin palstalaisten kanssa, olet vain spämmännyt niitä sellaiseen tahtiin, että on alkanut koko touhu oksettamaan.

        Tästä sääntörikkomuksesta huomauttaminenkaan ei ole saanut sinua muuttamaan käytöstäsi, joten pidä nyt vaan hyvänäsi kaikki se paska, mitä saat niskaasi. Olet ansainnut sen ihan itse omalla toiminnallasi.

        "... sen sijaan, että olisit herättänyt vähitellen kiinnostusta näitä videoita kohtaan keskustelemalla niistä omin sanoin palstalaisten kanssa, olet vain spämmännyt niitä sellaiseen tahtiin, että on alkanut koko touhu oksettamaan.

        Tästä sääntörikkomuksesta huomauttaminenkaan ei ole saanut sinua muuttamaan käytöstäsi, joten pidä nyt vaan hyvänäsi kaikki se paska, mitä saat niskaasi. Olet ansainnut sen ihan itse omalla toiminnallasi. "

        Aivan harvinaisen totta, joka sana. Peukut tuosta.


      • Exap kirjoitti:

        "Raamattu (Uusi ja Vanha testamentti) on kirjoitettu niin yhdenmukaiseksi kirjaksi ja kokonaisuudeksi että näillä kirjoituksilla voi olla vain yksi kirjoittaja: Pyhä Henki. Pyhä Henki on ohjannut niitä jotka ovat Raamattua kirjoittaneet."

        Voi sinua höpöä. Yksikään Raamatun teksti ei ole kirjoitettu "Raamatun osaksi" !

        UT:n kirjat sattuivat ensimmäistä kertaa olemaan yhdessä luettelossa erään Egyptissä vaikuttaneen hepun toimesta. Niitä ei ole koskaan ns. "valittu", ne nyt vaan sattuivat vakiintumaan viidenteen vuosisataan mennessä, koska asiasta ei sen kummempaa päätöksentekoprosessia ollut. Ainoa ohjaava asia oli se, että kun juutalaisilla oli omat kirjoituksensa, niin koettiin että kristityilläkin pitäisi olla oma kokoelmansa.

        Väitteesi "PH:n ohjauksesta Raamatun kirjoittajille" on siis täysin tuulesta temmattu, joskin kirkon itse valitsema oppi jolla pönkitettiin likipitäen satunnaiseksi muodostunutta kirjoitusten listaa, jota ei sinänsä valittu; siitä vain karsittiin pois ne tekstit jotka eivät olleet sopusoinnussa kirkon oman harhaopin ja ihmisopin (mm. kolminaisuus) kanssa.

        Exap saattaa olla ex- bushmanni?

        On ilmeisesti yliopistofilosofian hyvin paljon asiantuntemuksella hallitseva, ja tykkää heittää lonkalta läppää täällä.

        Näin arvelen.


      • Adventisti
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<Joukossa on paljon kirjaimia ja sanoja, jotka eivät ole millään tavalla sen pyhempiä kuin jotkut toiset niistä.>>

        En ole niin kirjoittanutkaan, että joku kirjain olisi pyhempi kuin joku toinen.

        << Kaikkia sanoja ei ole innoitettu. Raamatun sanat ovat aina ihmisen valitsemia ellei kyse ollut Jumalan puheesta eikä kukaan ole pakottanut tai valinnut niitä kirjoittajan kirjoittamiksi muu kuin kirjoittaja itse, ihminen, omasta päästään. >>

        Tässä olen eri mieltä. Uskon, että Raamatun sanat eivät ole ihmisen valitsemia, vaan Jumala on Pyhän Henkensä kautta ohjannut kirjoittajaa. Jumalan puhetta on myös Pyhän Hengen ohjaus.

        "Tässä olen eri mieltä. Uskon, että Raamatun sanat eivät ole ihmisen valitsemia, vaan Jumala on Pyhän Henkensä kautta ohjannut kirjoittajaa. Jumalan puhetta on myös Pyhän Hengen ohjaus"

        Jaa, no et sinä sitten ainakaan adventisti ole. Adventistit uskovat juuri niin kuin kirjoitin.


      • vakaa.tuuliviiri
        Adventisti kirjoitti:

        "Tässä olen eri mieltä. Uskon, että Raamatun sanat eivät ole ihmisen valitsemia, vaan Jumala on Pyhän Henkensä kautta ohjannut kirjoittajaa. Jumalan puhetta on myös Pyhän Hengen ohjaus"

        Jaa, no et sinä sitten ainakaan adventisti ole. Adventistit uskovat juuri niin kuin kirjoitin.

        "Jaa, no et sinä sitten ainakaan adventisti ole. Adventistit uskovat juuri niin kuin kirjoitin."

        Ei tämä mitään uutta ole. Yksi_uskolla on monille sanoille aivan ikiomat ihan itse keksityt merkitykset.


      • Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Exap saattaa olla ex- bushmanni?

        On ilmeisesti yliopistofilosofian hyvin paljon asiantuntemuksella hallitseva, ja tykkää heittää lonkalta läppää täällä.

        Näin arvelen.

        "Exap saattaa olla ex- bushmanni?"

        Jospa nyt jättäisit nuo typerät kuvitelmasi ihan omaan päähäsi, etkä suoltaisi niitä tänne terveiden nähtäville.


      • pyhittääkö.usko.keinot kirjoitti:

        "Pitikö taas ajautua ala-arvoiseen nimittelyyn?"

        Sinä itse olet syypää siihen, että ihmiset inhoavat noita videoita, koska tuputat ja spämmäät niitä vastoin palstan sääntöjä kuten myös vastoin Jeesuksen ohjetta. Tällainen toimintatapasi ei herätä minkäänlaista kunnioitusta sinua, uskoasi tai näitä rabbeja kohtaan.

        Sen lisäksi olet aivan sokea laumasielu, joka ei osaa ajatella omilla aivoillaan, vaan tarvitsee jonkun ihmisauktoriteetin, jota palvoa ja ylistää. Sellaisia ovat nyt nämä messiaaniset rabbit, joiden pelkkä ajatteleminenkin saa aikaan pelkkiä vastenmielisyyden tunteita.

        Tästä kaikesta saat kiittää itseäsi. "Lähetystehtäväsi" tällä palstalla on suoraan sanottuna mennyt täysin persiilleen, sillä sen sijaan, että olisit herättänyt vähitellen kiinnostusta näitä videoita kohtaan keskustelemalla niistä omin sanoin palstalaisten kanssa, olet vain spämmännyt niitä sellaiseen tahtiin, että on alkanut koko touhu oksettamaan.

        Tästä sääntörikkomuksesta huomauttaminenkaan ei ole saanut sinua muuttamaan käytöstäsi, joten pidä nyt vaan hyvänäsi kaikki se paska, mitä saat niskaasi. Olet ansainnut sen ihan itse omalla toiminnallasi.

        <<joten pidä nyt vaan hyvänäsi kaikki se paska, mitä saat niskaasi.>>

        Mitäpä muuta jumalattomilta voikaan odottaa. Herjat lentelee silloin kun uskova alkaa kertoa Jeesuksesta. Tiedätkö mitä? Minua ei liikuta tuo mitä kirjoitit. En ota sitä itselleni, joten pidä sinä vain se.


      • pyhittääkö.usko.keinot
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<joten pidä nyt vaan hyvänäsi kaikki se paska, mitä saat niskaasi.>>

        Mitäpä muuta jumalattomilta voikaan odottaa. Herjat lentelee silloin kun uskova alkaa kertoa Jeesuksesta. Tiedätkö mitä? Minua ei liikuta tuo mitä kirjoitit. En ota sitä itselleni, joten pidä sinä vain se.

        "Mitäpä muuta jumalattomilta voikaan odottaa. Herjat lentelee silloin kun uskova alkaa kertoa Jeesuksesta."

        Sinuna minä en juurikaan viitsisi kehua uskovaisuudellani, sillä sinä jauhat tällä hetkellä lähinnä Kormanista ja aikaisemmin muista messiaanisista rabbeista...siis pääasiassa YLISTÄT HEITÄ.

        Sen lisäksi sinä et piittaa Jeesuksen neuvosta "Ja missä paikassa teitä ei oteta vastaan eikä teitä kuulla, sieltä menkää pois ja pudistakaa tomu jalkojenne alta, todistukseksi heille." Mark.6:11.

        En tiedä tällä palstalla ketään muuta kuin SAIn ja Valekristitty.netin, jotka ovat jakaneet Vanhan liiton Toorauskontosi jo ennen sinun videoiden spämmäämistäkin, joten ketään et ole niillä onnistunut käännyttämään. Päinvastoin jopa Valekristitty.netkin on pyytänyt sinua useampaan kertaan kertomaan niistä omin sanoin, kuten muutkin, eikä ole vaivautunut kuuntelemaan niitä.

        Sen sijaan moni on vastustanut tulkintojasi...edes adventisteista et ole löytänyt ketään, joka jakaisi tämän uskon kanssasi. Päin vastoin jopa adventistitkin ovat vastustaneet sinun tulkintojasi ja kertoneet, että monet niistä ovat jopa adventismin vastaisiakin, vaikka pidät itseäsi adventistina.

        Lisäksi et kunnioita palstan sääntöjä, vaan kuvittelet ylimielisesti olevasi niiden yläpuolella. Et myöskään kunnioita palstalaisten kehoituksia lopettaa noiden mainosvideoidesi spämmääminen, joka siis on palstan sääntöjen vastaista, sillä tämä on keskustelupalsta.

        Joten kuvitteletko todellakin tuovasi käyttäytymiselläsi kunniaa Jumalalle???

        "Tiedätkö mitä? Minua ei liikuta tuo mitä kirjoitit."

        Eipä tietenkään. Senkus jatkat vaan jääräpäiseen tyyliisi, ihan sama minulle, sillä et sinä minulle sillä haittaa tee. Itsesipä ja uskontosipa siinä vaan munaat, eikä kukaan juuri em. seikkojen vuoksi kunnioita sinua tai uskoasi, puhumattakaan että olisit millään tavalla Jumalallesi kunniaksi.

        "En ota sitä itselleni, joten pidä sinä vain se."

        Mitä minun pitäisi pitää? Osoita, missä kohtaa olen puhunut totuuden vastaisesti? Etpä taida pystyä siihen...


    • Bauksiitti

      Hiekan, lampaanvillan ja kamelinpaskan makuinen uskomuskokoelma Välimeren itäosiata.
      Tai herra Seebaotin seikkailut pyhällä maalla sekä taivaalla.
      Raamatun kannessa voisi olla yhtä hyvin hirttonaru, giljotiini tai konekivääri.

      • Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan. 2. Piet. 3:3


      • SAI kirjoitti:

        Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan. 2. Piet. 3:3

        Ja kolmiyhteys se on jumalanpilkkaa puhtaimmillaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe