Taas helluntailaisuus TV:ssä

hyväksikäytöstä

Tv1 ajankohtaisohjelmassa (ma) oli helluntaikirkon työntekijöistä jotka käyttivät seksuaalisesti hyväkseen nuoria poikia.
Voi sanoa että elämällä ei ole sen jälkeen tulevaisuutta lapsen kohdalla.

Onko helluntaikirkon kaikki työntekijät uudestisyntyneitä?

57

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mennäänsyvemmälle

      Uudestisyntyminen helluntailaisuudessa kasteen ja mahdollisen henkikasteen kautta?
      Lahkolaisuuden henkeä?

    • Tavanomaista

      Hyväksikäytön jälkeen saarnamies käyttökohteelleen, nyt sinut on puhdistettu.

      • RaiskatunArmonOppi

        Helluntailaisuudessa saarnamiehet voivat jatkaa käytännössä syntielämäänsä kiinnijäätyään.
        Se on sitä raiskattua armoa...
        Show must Go On.


      • Steyr

        Olisiko helluntailaiset ottaneet mallia niistä esimerkillisistä luterilaisista papeista, jotka antoivat aikoinaan 'synninpäästön' nuorille teinitytöille heidän peräkammareissaan.. Eikä moinen venkkulanpeli luterilaisuudessa ole edelleenkään bannissa nuoria tyttäriä kohtaan leirippikouluissa.


    • HengellinenNäkökulma

      Lapsen tai muuhunkin seksuaaliseen hyväksikäyttöön liityy alistamisen, oman lihallisuuden ja auktoriteetin henki kaikki yhdessä.
      Ollaan pimeyden ytimessä omien himojen vallassa.

      Olkaa rohkeita hyväksikäyttäjät ja paljastakaa asiat. Jumala on heikkojen ja lasten puolella.

      Nyt tarvitan henkien erottajaa eikä halvan armon/armahtavaisuuden helluntailaisuutta.
      Onko teidän helluntaikirkossa henkienerottamisen lahjaa?

    • annetaanolla

      Tekijä on saanut rangaistuksen ja poistettu tehtävästä, loppu onkin sitten Jumalan käsissä hänen osaltaan.

      Aina se joka on ollut kohteena kärsii todella paljon, joten rukoillaan hänelle rauhaa ja sitä että saa kaikkea tarvitsemaansa tukea (terapiat yms).

      Täällä asian riepottelu, mitä järkeä, asiasta 30 vuotta! ei viitsitä.

      • puhutaampasuoraan

        Yleensä niistä asioista vaietaan ja ne pimitellään.
        Tuskin helluntailaiset ovat pyhempiä tänä päivänä.
        Onko kyseessä ainut tapaus helluntailaisuudessa?
        Onko jäseninä kuinka monta homoa?


      • entästänäpäivänä

        Työntekijä oli homo joka käytti hyväkseen 30 vuotta sitteen poikalasta.
        Silloin ei ollut yleistä homous helluntaiseurakunnissa.

        Entäs homous tänään lopunaikoina helluntailaisuudessa?


      • tuoretapaus

        "Tuomio alkaa ensin jumalanhuoneesta."

        Kyllähän homotiainen oli haluttu puhuja Helluntaikirkkoon ja moniin helluntai seurakuntiin.
        Varmasti vapaamielinen helluntailaisuus vaikutti paljon monella tavalla kannustavasti P. Tiaiseen.


      • TaivaanIsäSuojaaLastaan

        Ohjelmassa huomasimme, että etenkin Kari voimakkaasti kärsi (1970-1980-luvun vaihteen) tapahtumista edelleen, vielä n. 40 vuotta myöhemmin! Hän ei siis ilm. kuulunut niihin poikiin, joiden hyväksikäyttö Saalemissa paljastui n. 30 vuotta sitten. Näitä poikia oli tuolloin käsittääkseni useampi.

        Huomatkaa, että tekijä ei syyllistynyt tekoihin vain hetkellisesti, vaan jatketusti, ilm. ainakin yli 10 vuoden ajan!

        40 vuotta ja Kari vieläkin takelteli puheessaan! Näin puhuu ja käyttäytyy aito uhri. On asioita joita kykenee jo ääneen sanomaan ja asioita joita ei voi ääneen sanoa. Uhri ei kykene ääneen puhumaan itselleen tapahtuneista asioista! Sanat jäävät sisälle, vaikka uhrin itsensä syytä tapahtumat eivät olleet.

        Tämä johtuu uhrin kokemasta suggestiosta, tekijän manipuloinnista, luontaisesta häveliäisyydestä ja aiheettomasta häpeästä, kärsimyksestä. Uhrin haava on vereslihalla, eikä hän salli näyttää sitä, koskea siihen, tulla liian lähelle.

        Tämän sinä "nuoriso-ohjaaja", kadotuksenlapsi, teit Karille ja monille muille! Sinä, jonka piti olla kaltoinkohdellulle pojalle "isä-korvike"! Uskonasioissa ihminen näkee ja kuvittelee Jumalan oman isäsuhteensa kautta. "Millainen isä, sellainen taivaanisä"! Minkälaisen Jumala-kuvan sinä ja koko Helsingin Saalem-seurakunta - ja muukin helluntaipulju - olette antaneet rikosuhreillenne!

        Tiedän omalta osaltani. Onneksi, teidät hylättyäni ja löytäessäni aidon kristillisen uskon ja armahtavan Jumalan muualta, ymmärsin, että te ette edusta Jumalaa, vaan Perkelettä! Antikristusta. Itse Jeesus Kristus löytyy muualta, teidän panettelemistanne aidosti kristillisistä kirkoista!

        Kari joutui vankilaan, itsekin kivikkoisen tien kulkeneena olen ollut monessa mukana: päihdehuoltolassa, sosiaalisairaalassa. Psykiatrisella osastolla, huonekaverina mm. nainen joka näki ufoja ikkunan takana sisään kurkkimassa. Putkassa ja poliisivankilassa. Tämä kaikki, ollessani teidän seurakuntanne jäsen ja sen jälkeenkin, uskontonne traumauttamana uhrina.

        Mutta Jeesus Itse ja enkelit ovat myös olleet matkassa mukana. Olen kokenut lukuisia yliluonnollisia varjeluksia.

        Rikollisen katumus ei uhreja auta. Jos kuka rikollinen oletkin ja saanut rauhan sielullesi, älä kuitenkaan tule sillä uhreillesi ylvästelemään. Kun sinä liihottelet vapaana kuin taivaan perhonen ja veisaat hälelyyjäätä helluntaiseurakunnassasi, uhrisi lusivat sinun jättämääsi kakkuasi, ehkä elämänsä loppuun asti.


      • PäivänParass
        tuoretapaus kirjoitti:

        "Tuomio alkaa ensin jumalanhuoneesta."

        Kyllähän homotiainen oli haluttu puhuja Helluntaikirkkoon ja moniin helluntai seurakuntiin.
        Varmasti vapaamielinen helluntailaisuus vaikutti paljon monella tavalla kannustavasti P. Tiaiseen.

        "Homotiainen"! 😂


    • samassahengessä

      Missä hengessä helluntailaiset ovat tänä päivänä?

    • kappadokkia

      Helluntailaiset hyvässä hengessä. Niin kuin aina, hyvin myös hengissä. Helsingissä. Helluntaiseurakunta on monille koti, uskonto ja isänmaa. Nykyaikaisesta helluntaikirkosta en ole ollenkaan niin varma.

      Luulen, että moni vanhan liiton helluntailainen, Herramme tulee ja kitarakuoron pitkä kirja uskovainen, ei millään muotoa tunne omakseen nykyaikaista menoa helluntaikirkon liepeillä. Olkoonkin, että sisäänpäin lämpiävä on osattu olla ennenkin. Hellyntaikirkko sen sijaan on nähtävästi valinnut takki auki tulevaisuuteen- linjan.

      Varmaankin juuri siksi ei vanhoista synneistä halutakaan puhua. Nehän tapahtuivat vanhan hapatuksen aikoina. Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään. Luulen kuitenkin, että wanhojen hyvien aikojen hyvä veli ja keskinäisen kehumisen kerhoista niin vain ponnistella ulos. Mielestäni helluntaiseurakunnissa on ollut, ja ehkä on vieläkin, paljon samankaltaisia piirteitä erilaisten lestaadiolaissuuntausten välillä. Menneitten aikojen televiissiokiellot ja rauhan tervehdykset. Lestaadiolaiset sanonee Jumalan terve, tavatessaan, ja rauhaa poistuessaan. Helluntailaiset sanovat rauhaa mennen tullen. Metkaa oli takavuosina kuunnella nuorten helluntaisaarnamiehenalkujen puhuvan vaihetuspöydistä ja haljenneista kaivoista. Kaikki lestaadiolaissanastoa.

      Lestaadiolaisperäinen helluntaiherätys Suomessa poikkeaa kaikista muista hellunraiherätyksistä maailmalla. Suomalaisella helluntaiherätyksellä ei ole paljoakaan ollut yhtäläisyyksiä alkuperäisen Azusa-kadun herätyksen kanssa. Kielilläpuhumista ja Hengen kasteen odotusta lukuunottamatta. Takavuosien helluntaiherätystä leimasi naisten meikkaamiskiellot ja nutturapakko. Muutamia lestaadiolaisuuksia mainitakseni.

      Mitä taas tulee lasten seksuaalisiin hyväksikäyttötapauksiin, niissäkin löytyy yhtäläisyyksiä lestaadiolaisten eri suuntausten kanssa. Ehkäpä juuri näitten kaikkien yhtäläisyyksien vuoksi helluntailaiset ja lestaadiolaiset ovat olleet tukkanuottasilla kautta aikain. Varsinkin lestaadiolaisten eri suuntaukset ovat pitäneet helluntailaisia ylimielisinä oikeassa olijoina, olioina, suorastaan sietämättöminä. Se kun on kuin, vähän peiliin katsoisi.

      Nyt sitten helluntaikirkko on menossa ojasta allikkoon. Kumarrellaan ja pylistellään ympäriinsä. Pyydetään anteeksi vanhoja syntejä. Jopa asioita jotka eivät ole syntiä koskaan ollutkaan. Ihmisiä on mukamas painostettu Henkikasteen kokemiseen. Kiitä, kiitä, Henkikaste tulee siitä. Niin kuin monasti tulikin. Sekin on nykyaikana kyseenalaista ja anteeksi pyydettävää. Jos nykyaikainen helluntaikirkko haluaa sisäsiistiksi korkeakirkolliseksi yhteisöksi, jossa kokoontuu fiinejä sisäsiistejä ihmisiä, sillä ole enää mitään virkaa Suomen hengellisellä kartalla. Nimen voisi muuntaa vaikkapa juuri metodistikirkoksi.

    • Hennah

      Luultavasti kun opetettiin että sana seksi on tabu ja asioista ei pahemmin puhuttu eikä edes opetettu. Sanottiin vain että, kyllä se luonto tikanpojan puuhun ajaa. Itse sain hyvin seksuaalikielteisen kasvatuksen joka jätti pahat haavat. Jopa nuorten illat oli yhtä piinaa koska ei voitu kokoontua ilman että joku kyylä oli paikalla. Ettei tule vain mitään sopimatonta mieleen. Asioista jotka ovat luontaisia ihmisille vaiettiin. Joten yleensä jos joku pauhasi kovin sitä vastaan oli itsellä ko asia ongelmana. Silloin kasvaa sairaita hyväksikäyttäjä jotka eivät tajua mitä vahinkoa saavat aikaan. Olen nähnyt että pedofiilit ovat ihmisiä jotka harvoin tajuaa olevansa karmeita. Selittävät vain miten he rakastavat. Hengellisissä yhteisössä on harmi että uhrit tavallaan väärällä tavalla laitetaan antamaan anteeksi ja ja asia kuitataan sillä. Pedofiili se kun jatkaa ja on saanut anteeksi, mutta uhrin elämä on tuhottu. Ja sama tyyppi saattaa jatkaa työtä lasten ja nuorten parissa. Tuntuu että uhrin asema on pahempi kuin tekijän. Tekijä kun on niin rikki. Mutta entä ne uhrin asemassa olijat? Pitää vain lakaista asiat armon alle? Toivon että löytyisi joku jolla on terve järki ja aito ymmärrys hyväksikäytettyjä kohtaan. Tajuaisi mitä uhrit joutui kokemaan. Toisi myös sitä että myös hyväksikäyttäjät joituis ottamaan vastuuta teoistaan. Että eivät pääse kuin koira veräjästä.

    • kappadokkia

      Kaikenlaiset pervessiot todellakin kukkivat, ja voivat hyvin, jos asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä. Oletan että nykyaikana on tapahtunut jonkinlaista edistystä asian tiimoilta. Ennen muinoin kaikki seksuaaliusuus, niin sitä ei saanut edes mainita pyhien keskuudessa. Katinalan Raamattuopistolla vahdittiin tiukkaan, että tytöt nukkuu omalla puolella, ja pojat omallaan. Yön mittaan tehtiin tarkistusiskuja. Mitä tämä kertoo kyttääjien omasta mielikuvituksesta? Se on pakko olla saastaista. Saastaista.

      Salamyhkäisyys vain lisää kiihkoa. Onhan kaikessa kielletyssä se kielletyn hedelmän maku. Sama salamyhkäisyys ruokkii perverssioita, pervessiot salailua ja salaillut kaikkien ongelmien kieltämistä. Kun valheiden verkkoon on kietoutunut kokonainen arvossapidettyjen johtoryhmä alkaa koko sekasotku muistuttaa silloin lähinnä omertan lakia ja oikeutta.

      • Noniimpäjust

        Pervessiot oo mittää salasta. Jokkaine tietää, että pervessio on pervessiota ja pervo on pervo.
        Tuollaiset tyhjänpäiväisillä selityksillä pervo yrittävät sysätä omat pervoilunsa muiden syyksi.
        Niinku tässä tapauksessa, että jännityksen on laukaissut pervoilujen kieltäminen ja salailu.
        Ei se oo ku jokkaise korvie välissä koko pervoilu.
        Kellä tekkee enemmä kutaa ku toisilla semmone pervoilu.
        Mistää muije sallailusta oo kyse vaa OMASTA pää nupista.


      • kappadokkia

        Puhu suomee senkin savonperse. Salailun kulttuurissa pervessiot lisääntyvät ja voivat hyvin. Vai luuletko tosissasi että pedofiilit ja muunlaiset pervessiot lisääntyvät ja voivat hyvin avoimuuden kulttuurin keskellä?


      • Noniimpäjust
        kappadokkia kirjoitti:

        Puhu suomee senkin savonperse. Salailun kulttuurissa pervessiot lisääntyvät ja voivat hyvin. Vai luuletko tosissasi että pedofiilit ja muunlaiset pervessiot lisääntyvät ja voivat hyvin avoimuuden kulttuurin keskellä?

        Niinku Sodoman ja Comorran aikana ?


      • kappadokkia

        Osasitpa vääntää kuin oikea savolainen. Sodoma ja Gomorra. Sodomia. Nämä mainitut kuuluisat kaupungit eivät olleet kuitenkaan Jumalan seurakuntia. Ei myöskään pyhien yhteisöjä. Semmoisista synneistä ei pitäisi olla puhettakaan Jumalan seurakunnan keskellä.

        Vai pitäisikö kuitenkin? Koko hunttalan väki pitäisi tehdä tietoiseksi, että Sodoma ja Gomorra tulee kyllä keskuuteemme ellei asioista puhuta, totisesti, niin kuin ne oikeasti ovat. Tehdään tiettäväksi, että se on kuulkaas nollatoleranssi Sodomalla ja Gomorralla Jumalan seurakunnan keskellä. Jos ei puhe tehoa, niin se on sitten penalty silloin. Oli sitten syyllisen sukunimi mikä tahansa.


      • Noniimpäjust
        kappadokkia kirjoitti:

        Osasitpa vääntää kuin oikea savolainen. Sodoma ja Gomorra. Sodomia. Nämä mainitut kuuluisat kaupungit eivät olleet kuitenkaan Jumalan seurakuntia. Ei myöskään pyhien yhteisöjä. Semmoisista synneistä ei pitäisi olla puhettakaan Jumalan seurakunnan keskellä.

        Vai pitäisikö kuitenkin? Koko hunttalan väki pitäisi tehdä tietoiseksi, että Sodoma ja Gomorra tulee kyllä keskuuteemme ellei asioista puhuta, totisesti, niin kuin ne oikeasti ovat. Tehdään tiettäväksi, että se on kuulkaas nollatoleranssi Sodomalla ja Gomorralla Jumalan seurakunnan keskellä. Jos ei puhe tehoa, niin se on sitten penalty silloin. Oli sitten syyllisen sukunimi mikä tahansa.

        Savoperse hilijennee.


      • kappadokkia

        Puhu sinä vaan. Piristävää, joskus, lukea oikeaa murretta.

        Nyt on varmaan tultu siihen pisteeseen, että kehäpäätelmien aika on tullut tiensä päähän. Seurakunnissa. Toivottavasti.


      • MinäNäinAhdistuksesi

        Kun nyt tulit maininneeksi "siveellisen" Katinalan Raamattuopiston...

        Itsekin hyvin nuorena osallistuin siellä joillekin nuorisopäiville (ja rakastuin laulaja Sopaseen!).

        Muistan erään saarnamiehen siellä ruokajonossamme hipelöineen joitain vanhempia tyttöjä olkapäistä ja selittäneen, että teidän muidenkin tyttöjen täytyy syödä hyvin, että saatte tällaiset kauniit, pehmeät ja pyöreät olkapäät kuin tällä tytöllä! Naisella pitää olla pyöreät olkapäät!

        Joka aamiainen, lounas ja iltapala se äijä käpälöi niitä paria tyttöä, joista toisen muistan tuijottaneen vain avuttomana eteenpäin. Toinen taisi lopulta riuhtaista itsensä irti. Asiasta kai lopulta ilmoitettiin muille päivien vetäjille.

        En ole unohtanut sinua, avuton tyttöparka, kuka olitkin. Seisoin lähelläsi jonossa ja katsoin sinua.


      • kappadokkia

        Joidenkin saarnamiesten saattaa olla hankalaa ymmärtää rajojaan. Edellyttäähän puhuminen jollain tavalla ulospäinsuuntautunutta luonnetta. Jatkuva esillä oleminen ja ehkä jonkinlainen suosioikin voi johtaa heikkoluonteisella juopumiseen omasta itsestään.

        Varmaankin helluntaiherätyksen eri Raamattuopistoissa on syntynyt myös hyviä ja aitoja seurustelusuhteitakin. Monet niistä ovat kantaneet näihin päiviin saakka. Kenties sinunkin aviopuolisoksesi on sittemmin muodostunut "laulaja Sopanen"?


      • MepäKuunkinSivuutamme
        kappadokkia kirjoitti:

        Joidenkin saarnamiesten saattaa olla hankalaa ymmärtää rajojaan. Edellyttäähän puhuminen jollain tavalla ulospäinsuuntautunutta luonnetta. Jatkuva esillä oleminen ja ehkä jonkinlainen suosioikin voi johtaa heikkoluonteisella juopumiseen omasta itsestään.

        Varmaankin helluntaiherätyksen eri Raamattuopistoissa on syntynyt myös hyviä ja aitoja seurustelusuhteitakin. Monet niistä ovat kantaneet näihin päiviin saakka. Kenties sinunkin aviopuolisoksesi on sittemmin muodostunut "laulaja Sopanen"?

        Meitä ei koskaan vihitty. 😌 Rakastin häntä salaa ja kaihoten, ne muutamat päivät Raamattuopistolla.

        Sittempi elämäni olikin jo melkoista vuoristorataa.

        Toivon itselleni vain todella rauhaisan elämän ehtoon.
        .


      • kappadokkia

        Niin. Jos elämä haaveesi täyttää. Harva sitä kuuta onnistuu lassoamaan. Elämän kaiho ja vuoristorata sekä hiljainen loppuliuku. Siinä se.


    • Jumalaloi

      Muistetaan kumminkin, että se mikä tapahtui 30 vuotta sitten ei kerro mitään nykytilasta. Täällä kun tunnutaan lynkattavan helluntailaise tämän vuoksi. Mutta paljoako minä voin sille, että mitä joku idiootti teki 30 vuotta sitten?

      Seurakuntalaiset ovat aidosti yksilöitä, ei ole kaikkien vika mitä joku yksittäinen jäsen teki. Se olisikin eri asia, jos tämä olisi seurakunnan tpa, asioihin ei puututtaisi ja salailtaisiin hyvävelikerhossa. Näin ei kuitenkaan ole.

      • Uhri.et.ole.yksin

        Voi, voi.

        Me emme voi toisen itse teoille mitään, mutta salailemalla niitä, antaisimme tukemme hänelle.

        Vaikka teko oli monenkymmenen vuoden takainen, se kuitenkin edelleen, kaikkine seurauksineen, elää uhrissa.

        TV-ohjelmassa Kari, edelleen 40 vuoden jälkeenkin, kakisteli sanojaan. "Petri" ei tahtonut esiintyä omalla nimellään, myöskin vain selkäkuvana.

        Jospa ihmiset, tuon pedon lisäksi, näkisivät hengessään myös pedon uhrin / uhrit!

        Kuinka arvelette uhrille käyneen, mikä on hänen vointinsa, kuinka hän, pedon kohtaamisesta muuttuneena ihmisenä, nyt toimii ja käyttäytyy? Ennen "terve", nyt... niin, mitä?

        Istuu hiljaa, tuijottaen seinää. Makaa sikiöasennossa sängyllään vavisten, tuntikausia, päiväkausia, kuukausia, muistikuvien kulkiessa non-stoppina hänen mielessään. Käyden läpi eri tunneskaaloja kuin sateenkaaren eri värejä mutta lukuisampia. Harmaa ja musta, vahvat, kirkkaat värit eivät ole kuin hänen oman sateenkaarensa värejä, taivaalla niitä ei näy. Vain hänen omassa sielussaan. Kuullen korvissaan, uudestaan ja uudestaan, rikoksessa käytyjä puheita, kuullen mielessään kuin telepaattista, pedon pilkallista puhetta ja naurua. Saaden paniikkikohtauksia tiiviissä ihmisryhmissä, kuten metrossa... Häveten omaa käytöstään, ihmisten vilkuillessa mikä poukkoileva kaheli se tuokin on.

        Heräten öisin painajaisiinsa, kuoleman kokemuksiinsa ja niissä omaan huutoonsa.

        Tätä kaikkea ja paljon muuta. Vuosien, jopa kymmenien vuosien ajan.


    • Steyr

      Mistä Sinä keskustelun aloittaja olet sellaista saanut päähäsi, että tv-ohjelmassa puhuttiin helluntaiseurakunnan työntekijöistä, vaikka kysymyksessä oli yksi nuorisotyöntekijä?

      Onko tarkoituksenasi taas yhden kerran mustamaalata helluntailaisuutta? Ja kun et osaa hyvää helluntailaisuudesta ja yleensä kenestäkään puhua, niin puhut sitä pahaa, mitä sydämessäsi on.

      • meppuliini

        Steyer
        Mistä sinä keskuskustelun aloittaja..
        Katsoitko ohjelman? Kyllä ohjelmassa suoraan sanottiin että kyseiset ahdistelu tapaukset tapahtuivat helluntaiseurakunnan silloisen työntekijän toimesta.


      • Steyr
        meppuliini kirjoitti:

        Steyer
        Mistä sinä keskuskustelun aloittaja..
        Katsoitko ohjelman? Kyllä ohjelmassa suoraan sanottiin että kyseiset ahdistelu tapaukset tapahtuivat helluntaiseurakunnan silloisen työntekijän toimesta.

        En katsonut ohjelmaa, kun ei jaksanut kiinnostaa n. 50 vuotta sitten tapahtunut juttu ja asia on hoidossa kyseisen uhrin kohdalla.. Koska iltalehden lööpissä puhuttiin yhdestä tapauksesta, jota käsitellään tv-ohjelmassa, niin kyseessähän oli tosiaankin vain yksi tapaus, Ja piste.

        Onhan se toki mahdollista, ettei kyseisen tapauksen kaltainen toiminta ole helluntailaoisuudessa ainulaatuinen, mutta kun pysytään näissä asioissa asialinjalla, niin on suotavaa, että asiat käsitellään asia kerrallaan, eikä yleistetä tapausta monikkomuotoon.


    • EmmääEiMeTiedäYhtäMitä

      Ohjelma ei tainnut tarkalleen mainita, kertoivatko Kari ja "Petri" yhdestä ja samasta henkilöstä, itse kuitenkin sain käsityksen, että kyse oli yhdestä, tietystä nuorisotyöntekijästä, eri aikoina. Kari 1980-luvun alulla, "Petri" joskus 1980-90-luvun vaihteessa. Näin ymmärsin.

      Mutta onhan näitä ("eri asteisia") tapauksia ollut Helluntaiherätyksessä muitakin, joista ei ohjelmassa puhuttu.

      Kaikenlainen seksuaalinen ahdistelu, häirintä ja hyväksikäyttö, on sen uhrin näkökulmasta väärin / rikollista. Jos joku taas pitää saarnamiesten lähentelyistä, omapa on asiansa, tällaisesta henkilöstä ei voi "uhrina" puhuakaan.

      Uhrius on sitä, että joutuu tilanteeseen vasten tahtoaan, ei pidä siitä ja kokee sen vähintäänkin kiusallisena tai ahdistavana loukkauksena.

      Onko asiallista, että Hgin Saalemin esirukoupenkissä polvillaan syntejään nyyhkivä syntinen yhtäkkiä tunteekin takanaan papattavan evankelistan kivikovan kyrvän painuneena selkäänsä vasten? Kyllä siinä usko kaikenmaailman saalemeihin joutuu koetukselle.

      Kehenkään ihmiseen ei kosketa ilman hänen lupaansa. Jopa eräiden miesten tapa laskea kätensä olkapäälle, voi uhrista tuntua seksuaalisena häirintänä. Tätä olen itse helluntailaisissa paljon kokenut. Pitäkää käpälänne irti minusta!

      • herätkää

        Itse joskus työelämässä asetuin naispuolisen kolleegan taakse kun hän joutui työtehtäviä hoitaessaan pyllistelemään. Muka töitä tehden työnsin jäykistyneen kikkelini hänen takamustaan vasten. Oli niin kiltti ihminen, että sanoi korkeintaan vain: oho! Jälkeenpäin on hävettänyt oma käytökseni. Pyytäisin anteeksi mutta en ole tavannut enää vuosiin.

        Seurakunnassa halusin aina päästä rukoilemaan naisten puolesta joita halusin käpälöidä. Tietäen vähintäinkin epäselvät motiivini yleensä pidättäydyn moisesta. Kerran sanoinkin eräälle naiselle rukoustilaisuuden jälkeen, että kylläpäs tekikin mieli, rukoilla, oikein kättä päälle panien. Hän siihen, että olisit rukoillut vaan. Ehkäpä ei ymmärtänyt minkälaisen pertvessin kanssa onkaan tekemisissä. Vaan voisko olla niin, että hänkin oli samassa hengessä?


      • Öksennys
        herätkää kirjoitti:

        Itse joskus työelämässä asetuin naispuolisen kolleegan taakse kun hän joutui työtehtäviä hoitaessaan pyllistelemään. Muka töitä tehden työnsin jäykistyneen kikkelini hänen takamustaan vasten. Oli niin kiltti ihminen, että sanoi korkeintaan vain: oho! Jälkeenpäin on hävettänyt oma käytökseni. Pyytäisin anteeksi mutta en ole tavannut enää vuosiin.

        Seurakunnassa halusin aina päästä rukoilemaan naisten puolesta joita halusin käpälöidä. Tietäen vähintäinkin epäselvät motiivini yleensä pidättäydyn moisesta. Kerran sanoinkin eräälle naiselle rukoustilaisuuden jälkeen, että kylläpäs tekikin mieli, rukoilla, oikein kättä päälle panien. Hän siihen, että olisit rukoillut vaan. Ehkäpä ei ymmärtänyt minkälaisen pertvessin kanssa onkaan tekemisissä. Vaan voisko olla niin, että hänkin oli samassa hengessä?

        Hyi hitto.


      • Steyr

        Jokaisellehan on annettu suuvärkki ja puheenlahja. Ja kun on aihetta sanoa tai huomauttaa esim. esirukoilijan käytöksestä esim. H:gin Saalemissa, niin ei kun vaan sanomaan. Ja ellei huomautus auta, niin sitten vaan nouset ja tirvaiset turpaan. Ja kun siitä tulee tietenkin sitten kysely, että miksi tirvaisit rukoilijaa turpaan, niin kertoa paukautat vaan ääneen, että se tökki stondiksessa olevalla mulkulla selkään. Ja kun ei kerran hyvällä uskonut, niin uskoo nyt pahalla sitten.


      • Öksennys
        Steyr kirjoitti:

        Jokaisellehan on annettu suuvärkki ja puheenlahja. Ja kun on aihetta sanoa tai huomauttaa esim. esirukoilijan käytöksestä esim. H:gin Saalemissa, niin ei kun vaan sanomaan. Ja ellei huomautus auta, niin sitten vaan nouset ja tirvaiset turpaan. Ja kun siitä tulee tietenkin sitten kysely, että miksi tirvaisit rukoilijaa turpaan, niin kertoa paukautat vaan ääneen, että se tökki stondiksessa olevalla mulkulla selkään. Ja kun ei kerran hyvällä uskonut, niin uskoo nyt pahalla sitten.

        Te ootte kaikki tyynni ihan pervoja vanhoja ukkoja.


      • TaistojenTiellä

        Tänä päivänä niin tekisinkin, mutta koko ikänsä ahdisteltu tyttö vain pitää suunsa kiinni, ei tirvaise, poistuu paikalta hämmentyneenä, luottamus miehiin, yleensäkin ihmisiin menetettynä.

        Ahdistelun uhrit ovat yleensä jo valmiiksi manipuloituja ja vaiennettuja.

        Jos sen olisi silloin ääneen paukauttanut, olisi äkkiä viisi muuta samanlajin saarnaajaa ollut huutamassa "jeesuksennimeä" ja ajamassa uhrista ulos riivaajaa! "Puhuu pahaa! Hyökkää Jeesuksen omia ja Jumalan seurakuntaa vastaan!" (Ihan kuin olisin tälläkin foorumilla samanlaista kuullut... 🤔)

        Hellareillahan on sanonta: "Voitot ihmisille ja tappiot Jumalalle!" 🤫

        Tilanne ei voi enää toistua, sillä en enää koskaan todellakaan suostu kenenkään hellarin edessä polvillani rukoilemaan, en päästä selkäni taa.

        Minulla on jo suora linja Jumalan luo.


      • herätkää

        Niin surullista. Kunpa kaltaiseni pervessit ymmärtäisivät mihin heidän käytöksensä johtaa. Pelkääviä tyttöjä, joista kasvaa aikuisia neuroottisia naisia. Tunnen tuskasi. Olen niin pahoillani.


      • Kauniisti.sanottu
        herätkää kirjoitti:

        Niin surullista. Kunpa kaltaiseni pervessit ymmärtäisivät mihin heidän käytöksensä johtaa. Pelkääviä tyttöjä, joista kasvaa aikuisia neuroottisia naisia. Tunnen tuskasi. Olen niin pahoillani.

        Kiitos. 🙂


      • herätkää

        Ole hyvä. Hengessä tunnen kuinka Pyhä Henki on jo ryhtynyt parantamaan sieluasi. Jeesuksen Kristuksen verihaavoista virtaa parantavaa balsamia juuri nyt.


      • Steyr
        TaistojenTiellä kirjoitti:

        Tänä päivänä niin tekisinkin, mutta koko ikänsä ahdisteltu tyttö vain pitää suunsa kiinni, ei tirvaise, poistuu paikalta hämmentyneenä, luottamus miehiin, yleensäkin ihmisiin menetettynä.

        Ahdistelun uhrit ovat yleensä jo valmiiksi manipuloituja ja vaiennettuja.

        Jos sen olisi silloin ääneen paukauttanut, olisi äkkiä viisi muuta samanlajin saarnaajaa ollut huutamassa "jeesuksennimeä" ja ajamassa uhrista ulos riivaajaa! "Puhuu pahaa! Hyökkää Jeesuksen omia ja Jumalan seurakuntaa vastaan!" (Ihan kuin olisin tälläkin foorumilla samanlaista kuullut... 🤔)

        Hellareillahan on sanonta: "Voitot ihmisille ja tappiot Jumalalle!" 🤫

        Tilanne ei voi enää toistua, sillä en enää koskaan todellakaan suostu kenenkään hellarin edessä polvillani rukoilemaan, en päästä selkäni taa.

        Minulla on jo suora linja Jumalan luo.

        Voisihan sitä tietenkin asiasta puhua seurakunnassa, jonkun tuntemansa luotettavan miehen tai naisen kanssa, jota kunnioitetaan srk:ssa, ja joka sitten ottaisi asian käsittelyyn ja ilmoittaisi vanhemmistolle. Ja mikäli pastorit sekä vanhemmisto ovat sellaisia 'huutajia', että syyllistävät uhrin teon provosoijaksi, niin on parempi jättää sellainen seurakunta ja erota siitä.
        Meinaan jos pastori sekä vanhemmisto osoittautuvat puolueelliseksi, heillä itsellään on kyseisenkaltaista venkkulanpeliä tunnollaan.


      • Steyr
        Öksennys kirjoitti:

        Te ootte kaikki tyynni ihan pervoja vanhoja ukkoja.

        Mitähän pervoa Sinä 'Öksennys' mielipiteessäni havaitsit, ja mistäpä Sinä tuon ikähaitarin tempaisit, kun vastasin 'EmmääEiMeTiedäYhtäMitä' mielipiteeseen?


      • KatukivetHuutavat
        Steyr kirjoitti:

        Voisihan sitä tietenkin asiasta puhua seurakunnassa, jonkun tuntemansa luotettavan miehen tai naisen kanssa, jota kunnioitetaan srk:ssa, ja joka sitten ottaisi asian käsittelyyn ja ilmoittaisi vanhemmistolle. Ja mikäli pastorit sekä vanhemmisto ovat sellaisia 'huutajia', että syyllistävät uhrin teon provosoijaksi, niin on parempi jättää sellainen seurakunta ja erota siitä.
        Meinaan jos pastori sekä vanhemmisto osoittautuvat puolueelliseksi, heillä itsellään on kyseisenkaltaista venkkulanpeliä tunnollaan.

        Kiitos huolenpidostasi.

        Sinulta kai on näissä ketjuissa kuitenkin jäänyt huomaamatta traumojeni ehkä syvin olemus: yritin jo nuoresta pitäen, ajoittain "puhua jollekin seurakunnan luotettavalle henkilölle", huomattavasti vakavammista "seks.häirintä"-tapahtumista - kuin tuo yksi tapaus Saalemin etupenkissä, johon edellä viittaan -, heidän tuolloin, vuosikymmenien ajan (kyllä!) ainoastaan syyllistäen ja vaientaen itseni,

        "Heillä" tarkoitan tässä seurakunnan ja yhteiskunnan johtavissa asemissa olevia yksittäisiä henkilöitä (esim. yksi lääkäri, kaksi eri poliisia). En tiedä, veivätkö nämä, luottamani henkilöt koskaan näitä asioita eteenpäin, esim. vanhimmiston tietoisuuteen. En usko, he tyrmäsivät itseni heti kättelyssä.

        Tieto ja avunpyyntöni kaiketi sensuroitiin jo ensimmäisten kuulijoiden kohdalla, lakaistiin helluntailuudalla heti maton alle, jottei "yhden ainoan oikean ja autuaaksitekevän, pyhitetyn helluntaijumalanseurakunnan" maine kärsisi! Mikä skandaali!

        Pedot itse saivat jatkaa toimintaansa.

        Monilla muilla lienee vastaavanlaiset kokemuksensa, heidätkin vaiennettu.

        Jopa juuri tuo tapaus Hgin Saalemissa, n. 30-vuotta sitten, niiden pienten poikien kohdalla. Saalem-seurakunta (kuulemani mukaan) teki kaikkensa vaientaakseen heidät ja heidän vanhempansa ja tästä suuttuneena eräänkin vanhemmat erosivat koko Helluntaiherätyksestä ja (kuulemani mukaan), liittyivät muuhun uskonyhteisöön.

        Koska olen sitä mieltä, että aito seks.rikoksen uhri itse on useinkin niin kauhua täynnä ja kykenemätön ajamaan itse omaa asiaansa ja oikeuttaan, joidenkin muiden tulee se tehdä. Siksi itse olen ottanut kantaa ja tuon esiin myös näitä joitain muita, suoraan itseeni liittymättömiä tapauksia (kuten nuo pojat tai se nuori ahdisteltu tyttö Raamattuopiston ruokajonossa), osoittaakseni, että jokaisen velvollisuus on auttaa minkä tahansa rikoksen uhria, tässä tapauksessa, etenkin seksuaalirikoksen, jos hän pyytää apua ja nimenomaan: jos hän ei itse kykene pyytämään sitä muulla kuin kauhun katseellaan, niin kuin tuo n. 17-vuotias tyttö, pedon häntä hyväillessä kaikkien meidän silmien edessä ja löpöttäessä Erika-marssin sanoja: "Kas, seitsentoistavuotisna on neito kaunehin ja muita en mä huoli omaksein, en, en!"!

        Jos, "tyttö", satut lukemaan tätä viestiä, tiedät, etten halua satuttaa sinua, vaan tahdon osoittaa, että monet meistä, tilanteen ymmärtäneet, olisimme halunneet sinua auttaa, mutta myös me muut, nuoret tytöt (lähes lapset) koimme samaa vaiettua, avutonta kauhua vierelläsi, aikuisen, johtavassa luottamussuhteessa meihin nähden, röyhkeästi ja avoimesti käyttäessä rikoksessa luottamusasemaansa hyväkseen. (Se oli alaikäisen seks.ahdistelurikos.) Jotkut vanhemmat tytöt, edellä, vain menivät hakemaan pöydästä omaa soppalautastaan, piittaamatta sinusta, mutta emme me kaikki. Tämä tapaus ja tämän näkeminen jäi eräänlaisena traumana varmasti muutamien muidenkin tyttöjen mieliin, jotka ymmärsimme mistä oli kysymys. Olimme tuolloin hiljaa vierelläsi, mutta nyt, aikuisena, en enää itse voinut julkisesti vaieta. Voimia sinulle.


      • Steyr
        KatukivetHuutavat kirjoitti:

        Kiitos huolenpidostasi.

        Sinulta kai on näissä ketjuissa kuitenkin jäänyt huomaamatta traumojeni ehkä syvin olemus: yritin jo nuoresta pitäen, ajoittain "puhua jollekin seurakunnan luotettavalle henkilölle", huomattavasti vakavammista "seks.häirintä"-tapahtumista - kuin tuo yksi tapaus Saalemin etupenkissä, johon edellä viittaan -, heidän tuolloin, vuosikymmenien ajan (kyllä!) ainoastaan syyllistäen ja vaientaen itseni,

        "Heillä" tarkoitan tässä seurakunnan ja yhteiskunnan johtavissa asemissa olevia yksittäisiä henkilöitä (esim. yksi lääkäri, kaksi eri poliisia). En tiedä, veivätkö nämä, luottamani henkilöt koskaan näitä asioita eteenpäin, esim. vanhimmiston tietoisuuteen. En usko, he tyrmäsivät itseni heti kättelyssä.

        Tieto ja avunpyyntöni kaiketi sensuroitiin jo ensimmäisten kuulijoiden kohdalla, lakaistiin helluntailuudalla heti maton alle, jottei "yhden ainoan oikean ja autuaaksitekevän, pyhitetyn helluntaijumalanseurakunnan" maine kärsisi! Mikä skandaali!

        Pedot itse saivat jatkaa toimintaansa.

        Monilla muilla lienee vastaavanlaiset kokemuksensa, heidätkin vaiennettu.

        Jopa juuri tuo tapaus Hgin Saalemissa, n. 30-vuotta sitten, niiden pienten poikien kohdalla. Saalem-seurakunta (kuulemani mukaan) teki kaikkensa vaientaakseen heidät ja heidän vanhempansa ja tästä suuttuneena eräänkin vanhemmat erosivat koko Helluntaiherätyksestä ja (kuulemani mukaan), liittyivät muuhun uskonyhteisöön.

        Koska olen sitä mieltä, että aito seks.rikoksen uhri itse on useinkin niin kauhua täynnä ja kykenemätön ajamaan itse omaa asiaansa ja oikeuttaan, joidenkin muiden tulee se tehdä. Siksi itse olen ottanut kantaa ja tuon esiin myös näitä joitain muita, suoraan itseeni liittymättömiä tapauksia (kuten nuo pojat tai se nuori ahdisteltu tyttö Raamattuopiston ruokajonossa), osoittaakseni, että jokaisen velvollisuus on auttaa minkä tahansa rikoksen uhria, tässä tapauksessa, etenkin seksuaalirikoksen, jos hän pyytää apua ja nimenomaan: jos hän ei itse kykene pyytämään sitä muulla kuin kauhun katseellaan, niin kuin tuo n. 17-vuotias tyttö, pedon häntä hyväillessä kaikkien meidän silmien edessä ja löpöttäessä Erika-marssin sanoja: "Kas, seitsentoistavuotisna on neito kaunehin ja muita en mä huoli omaksein, en, en!"!

        Jos, "tyttö", satut lukemaan tätä viestiä, tiedät, etten halua satuttaa sinua, vaan tahdon osoittaa, että monet meistä, tilanteen ymmärtäneet, olisimme halunneet sinua auttaa, mutta myös me muut, nuoret tytöt (lähes lapset) koimme samaa vaiettua, avutonta kauhua vierelläsi, aikuisen, johtavassa luottamussuhteessa meihin nähden, röyhkeästi ja avoimesti käyttäessä rikoksessa luottamusasemaansa hyväkseen. (Se oli alaikäisen seks.ahdistelurikos.) Jotkut vanhemmat tytöt, edellä, vain menivät hakemaan pöydästä omaa soppalautastaan, piittaamatta sinusta, mutta emme me kaikki. Tämä tapaus ja tämän näkeminen jäi eräänlaisena traumana varmasti muutamien muidenkin tyttöjen mieliin, jotka ymmärsimme mistä oli kysymys. Olimme tuolloin hiljaa vierelläsi, mutta nyt, aikuisena, en enää itse voinut julkisesti vaieta. Voimia sinulle.

        Olen minä itsekin pannut merkille tällaisen tosiasian, että monissa helluntaiseurakunnissa 'info' ei kulje saarnaajan kautta minnekään, vaan asiat käsitellään välinpitämättömästi ja olankohautuksella ja tieto jää esim. vanhemmistolta saamatta. Onhan se helpompi lakaista isolla luudalla ikävät asiat vaan sinne maton alle kuin alkaa käsittelemään sellaisia. Ja koska monilta seurakunnan pastoreilta sekä vanhemmistoilta kokonaan puuttuu kyky käsitellä kyseenalaisia asioita, niin tyhjästä on paha nyhjästä, ja asianhoito jää retuperälle.

        Omalla kohdallanikin on käynyt tuolleen eräässä kyytiasiassa, jota kysyin kirjeitse seurakunnalta. Ja srk:n paimen sanoi vain, että hän ajatteli että antaahan pojan kirjoitella. Eikä ottanut muutoin kantaa asiaan.

        Kyseisessä helluntaiseurakunnassa pastorilla oli kyllä tällainen hyvä tyyli, että kun hän rukoili jonkun sisaren puolesta alttarihetkessä, niin hän laittoi Raamatun kätensä ja sisaren hartioitten väliin, ettei tule koskeneeksi sisareen, ja ettei seurakunta saa aihetta moittia epäsiveellisyydestä.


    • Samaatietä

      Se hyvä puoli noissa vanhojen pervojen jutuissa on, että halut lähtee niitä lukiessa 😂

      • herätkää

        Se on tarkoituskin. Naisten tulee elää Jumalalle pyhitettyä elämää, kunniassa ja pyhyydessä. Se on monin verroin parempaa elämää kuin kiimassa juosta miesten perässä.


      • Samaatietä
        herätkää kirjoitti:

        Se on tarkoituskin. Naisten tulee elää Jumalalle pyhitettyä elämää, kunniassa ja pyhyydessä. Se on monin verroin parempaa elämää kuin kiimassa juosta miesten perässä.

        Eikö sitten miesten pidä tehdä samoin ? Mutta eihän uskova nainen juokse kiimassa miesten perässä, sinä kuvittelet vain niin.


      • herätkää

        En edes kuvittele. Tosi asia on, että kyllä naisilla on ihan samat tarpeet kuin miehilläkin. Ovelampana olentona heillä on kuitenkin kaikki valtit kädessään. Nainen on aina tiennyt mistä naruista kannattaa vedellä miestä halutessaan.

        Muutoin olet oikeassa. Pyhittykää, sillä ilman pyhitystä kukaan ei ole näkevä Jumalaa.


      • HerätkääJaVaietkaaSrkssa

        Siitäs, Samaatietä, kuulit! 😶

        Ed. pervo onnistui kuin onnistuikin sysäämään syyn ahdisteluistaan naisten itsensä syyksi.

        Mene nyt sitten huutamaan kesken pyhän rukouksen, että hei toi tyyppi tökkii mua kynällä! Niin vastaus siihen on ed.mukaisesti "herätkää"-kristillinen. 😖


      • herätkää

        En niin sanonut. Ymmärsit väärin. Kyllä ne kynällä tökkimiset ovat aina yksinomaan tökkijän itsensä vastuulla. Koskaan en ole vierittänyt vastuuta ahdiselyistani yhdenkään naisen kontolle.

        Tarkoitin vain, että naisilla on pohjimmiltaan samat tarpeet, mutta yleensä heillä ei ole tarvetta toimia niin kuin miehet.


      • Samaatietä
        herätkää kirjoitti:

        En edes kuvittele. Tosi asia on, että kyllä naisilla on ihan samat tarpeet kuin miehilläkin. Ovelampana olentona heillä on kuitenkin kaikki valtit kädessään. Nainen on aina tiennyt mistä naruista kannattaa vedellä miestä halutessaan.

        Muutoin olet oikeassa. Pyhittykää, sillä ilman pyhitystä kukaan ei ole näkevä Jumalaa.

        Älä höpötä. Ei se läheskään koko ajan ole naisella mielessä, että tarvisi kenenkään perässä juoksennella.

        Ihan vain provoilet täällä. Et välttämättä edes ole vanha, mistä tietää. Kunhan vain härnäät uskovia laskemalla palturia. Ihme porukkaa 😩


      • herätkää

        Usko tai ole uskomatta. Naisella on suuri omistushalu siihen valitsemaansa mieheen nähden. Voisi melkein luulla että avioliitto on naisten keksintö, ellei se olisi myöskin pyhä sakramentti, ja asetettu suojelemaan myös miestä.


      • Samaatietä
        herätkää kirjoitti:

        Usko tai ole uskomatta. Naisella on suuri omistushalu siihen valitsemaansa mieheen nähden. Voisi melkein luulla että avioliitto on naisten keksintö, ellei se olisi myöskin pyhä sakramentti, ja asetettu suojelemaan myös miestä.

        Tuohon yhdyn minäkin. Siihen yhteen mieheen voi olla omistushalu, mutta naisissa kuin miehissäkin on eroja kaikessa myös omistushaluisuudessa.

        On niitä miehiäkin, jotka tukahduttavat naisen mustasukkaisuudellaan, kontrolloivat kovastikkin vaimonsa tekemisiä, eivätkä anna juuri tilaa.


      • herätkää

        Niin totta. Luonnevikaiset ovat aina keskuudessamme. Autuas se, joka löytää naisena tasapainoisen ja rakastavan miehen, tai miehenä naisen.


      • Steyr
        Samaatietä kirjoitti:

        Eikö sitten miesten pidä tehdä samoin ? Mutta eihän uskova nainen juokse kiimassa miesten perässä, sinä kuvittelet vain niin.

        Ei se aina ole mitään kuvitelmaa se uskovaisten naisten miesten perässä kiimassa juoksentelu.

        Olin meinaan tässä joku vuosi sitten eräällä kotisatama net deittipalstalla. Ja minä pöljä oletin, että uskovaiset naisimmeiset etsivät ainoastaan kirjekamuja mielipiteittensä vaihtoon, niinkuin antavat esittelyssään vastapuolen ymmärtää. Ja noinhan homma luontuikin ens'alkuun. Mutta sitten ikäänkuin 'tutummaksi' tultuamme, jotkut naisimmeiset suuttuivat minulle siitä, että minä niin monien kanssa kirjoittelin yhtäaikaa. Ja kun he mieleltään muuttuivat, niin tekstit olivat sen jälkeen tulikivenkatkuiset. Tai saattaahan se olla, että he olivat alunperinkin jo sellaisia tulikivenkatkuisia pirttihirmuja, mutta salasivat sen alussa.

        Jälkeenpäin eräs kirjekamuni valisti minua naiiviudestani asiassa ja kertoi, että uskovaiset naisimmeiset etsivät noilla deittipalstoilla nimenomaan vakituista kumppania, eikä pelkkää kirjekamua.


    • painatus.arvoisuus

      Taas. Siis paljonko tässä on TAAS!"
      https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/260093-rikostilastot-paljastavat-iljettavan-ilmion-vantaalta
      Tunnetaan tapauksi, taksin ja koulukyyditettävät lapset. Tiedetään konservatorio, pianoa opettava - ja alaikäinen oppilas. Ei erotettu.
      Jopa 1980- luvunpuolella eräs tyttö kertoi- tyttökaverinsa isä - ja poliisi, käytti häntä hyväksi jne.
      Kaikki on liikaa - mutta kannattaa miettiä kirjoitusten sisältöä, minkä painoarvolla haluaa kirjoittaa.
      Onko viha helluntalaisuutta kohtaan tarkoitus vai mikä, kun maalataan TAAs - ja kyse on ikävä, mutta ehkä jo jokaisen pitäisi selvittää - ettei enää, kukaan, ja missään tee tuollaisia tekoja. Eli mennä eteenpäin.
      Konservatorio menee eteenpäin, taksit ajavat - koulukyydit kulkee, jne. jne.
      Jauhatteko te siellä?
      Vai vaivaako luonnevikaisuus.
      Rukoilaan vain tuon kaverin puolesta, että joku - vaikka uskova yrittäjä antaisi hänelle töitä ja mahdollisuuden palautua elämään, jopa niin, että olisi asunto ja oikealainen tuki.
      Kaineja on olemassa, olihan Jeesuksen pöydässä pettäjäkin, jne.
      Sopii mietiskellä. Ei seurakunnassa kukaan halua ongelmia, mutta sisään tulee kaikenlaista ihmistä.

      • Ihmisyyden.puolesta

        Seksuaalisen hyväksikäytön uhrit ovat yleensä asioistaan hiljaa. Hiljaisuus kuitenkin toimii heitä / meitä itseään vastaan.

        Puhuminen, totuuden kertominen vapauttaa uhria henkisesti. Uhrit ovat yleensä jo rikoksen tekovaiheessa, henkistä väkivaltaa käyttäen, manipuloitu, sidottu.

        Puhumaan kykenemällä katkaisee omat rautakahleensa, avaa ruosteiset lukot.

        Julkisesti puhumalla asiastaan, tai tukien muita uhreja, saa aikaan sen, että pimeyden kätköistä alkaa hiipiä esiin monen monta, kauhusilmäistä, arkaa peikko-lasta ja etenkin jo aikuista, jopa jo vanhusta.

        Hiukset takussa, kasvot liassa ja mustelmilla, vaatteet revittyinä, tämä on monen uhrin sieluntila.

        Muuan saarnamies (ei niin hienotunteinen) sanoi n. 10 vuotta sitten itsestäni, että olen kuin sielultani syöty ja purtu, kaluttu reikiä täyteen kuin reikäjuusto, eikä minussa ehjää kohtaa ole. Hän esitti sen kuin syytöksenä.

        Puhumaan kykeneminen on voimannäyte sinänsä. Uhka ja häpeä rikollisille. Samalla se auttaa ja tukee monia, jotka eivät vielä ole saaneet sanaa suustaan. He lukevat, kuuntelevat ja heidän voimansa kasvaa.

        Pian me seisomme voittajina kallioilla.


    • Björnbollerdoller

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1592
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1349
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      42
      1033
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      686
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      683
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe