Onnea uudesta keilahallista

Kengätkaapista

Ihailtavaa on ähtärin panostaminen matkailuun. Rakennetaan keilahalli jonka budjetti on reilu 2 miljoonaa. 8 rataa ja sitä rataa. Jos miettii ihan lukujen valossa, niin onhan tuo aika kova investointi. Jos jakaa tuon rakennuskustannuksen ja konekustannuksen erilleen, niin varmaan 1,5milj. rakennus ja 0,5 miljoonaa koneet laitteet
Jos koneet kuoletaan 10 vuodessa ja rakennus vaikka 20 vuodessa, niin vuosi kohtainen poisto olisi
koneista 50k ja rakennuskesta 75k
työvoimakustannus varma luokkaa 2-3 hlö eli jos turvallisesti laskee 70k/vuosi.
Ostot ja ylläpitokustannukset pyörii varmaan luokkaa 50k/vuosi
Korkokuluina varmaan voisi käyttää jotain maltillista 2% korkoa joka olisi 40k/vuosi
Niin päästään lukemaan 285 keuroa/vuosi, tuon kun muuttaa myynniksi, niin se tarkoittaa reilu 300k per vuosi eli vajaa 1 000 euroa päivä. Eli jos ratahinta on helppo 20 euroa/ratatunti, niin se tarkoittaa 50 myytyä rataa joka päivä. Jos hallia auki joka päivä 10 niin käyttöaste vaatimaton reilu 60%. Tuosta kun huomioi että touko-syyskuu on aika hiljaista aikaa, niin talvella vedetään ihan turvoksissa koko kausi.
Sillä taidetaan ottaa ykköspaikka sarjassa suomen suosituin keilahalli.
Kaikkea hyvää uudelle hallille mutta helppoa se ei tule olemaan.

45

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keiloista

      Keilahallien tulot Suomessa muodostuvat kolmesta päälähteestä: ratamaksuista, kenkien ja keilojen vuokraustuloista sekä syömisten ja juomisten myynnistä. Mikään keilahalli ei Suomessa pyöri pelkillä ratamaksutuloilla. Jotta toiminnasta saa kannattavaa, pitäisi ravintolatoimintaan mielellään saada myös ei-keilaajia asiakkaiksi, kuten tässä keilahallissa: https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahella/13faef93-75eb-422e-9257-0e2d585d23f8

      Jotta väkeä riittäisi ympäri vuoden, pitäisi paikkakunnalle saada junioritoimintaa ja ehkä jotain keilailuseuraa tehtyä keilailun ympärille matkailupaketteja esim. työpaikkojen tyky-päivien kannalta osaksi luokkaretkipaketteja, joiden yhtenä osana on eläinpuistokäynti.

      Veikkaan minäkin, ettei keilahallin kannattavaksi saaminen ole helppoa. Yleensä kuntien liikuntatoiminnot ovat palveluita, eivätkä voittoa tuottavaa liiketoimintaa.

      • Tulevakeilaaja

        Joo, noistahan se kertyy. Kuitenkin perusliiketoiminnan kärki on keilaus. Luokkaretket ei paljon lämmitä jos muuten on hiljaista. Eihän keilailu ole kuolemassa mutta kyllähän tuo investointi kuulostaa kohtuu kokoiselta. Varmaan olisi voinut saada hieman halvemmallakin pytyngin pystyyn. Tosin turha tässä on enään itkeä kun päätös on tehty. Nyt vain eteenpäin ja halli täyteen.


    • Viinanvoimalla

      Oliko tuo typerä laskelma Eeron,pekan,Tupiksen vai kenties tuomarniemeä valmistuneen liikunta koordinaattorin..
      Konkurssin tehneet monet keilahallit.
      24 miljoonaa kaupungilla velkaa ei se kaljan kanssa keinuu sitä pelasta.
      Hallintojohtajan hohto keilaus kuulemma edistää terveyttä..

      • ammattitaidaidotonta

        Halusisin uskoa hyvää , mutta asiantuntijoita haastatellessa on ilmennyet,että ei mitään mahdollisuuksia onnistua. Kahdeksan rataa ja turisteja muutama kuukausi niin ei tulevaisuutta. Ähtärin asukasluku liian pieni kattamaan käytön. Toden totta perukaa hanke , ennen konkurssia. Ei ole keilahallilla tulevaisuutta, bandatkaan ei lähtennyt ns. ” lentoon” Osaaaminen ja varsinkin markkinointi oli ensimmäisen vuoden täysin hukassa. Unohdetaan siis myös keilahalli.


    • kauheetungos

      " Eli jos ratahinta on helppo 20 euroa/ratatunti, niin se tarkoittaa 50 myytyä rataa joka päivä."

      Joo, aika tungokselta näyttää jo alkuunsa
      Ei taida toteutua, mutta on se hieno ja komia, eikä oo muilla pitäjillä samanmoista kun ne hallit sielä kituuttaa muutenkin henkitoreissaan

      Ei nyt vielä ole sitä ympärivuotista soutustadionia aloitettu mutta eikö se laajentaisi talviajankin liikuntamahdollisuuksia ?
      Siitä kannattaisi jo tarkemmin laskea ne vuosittaiset käyttökulut ettei tulisi kovin suuria pysyviä tappioita

    • Yrittäjyys123456

      Välillä tuntuu siltä ettei Ähtärissä kuitenkaan kannattaisi panostaa tuohon kaikkeen muuhun. Vain ainoastaan hotelliin ja eläintarhaan, mutta tiedä häntä?? Se pysähtyneisyys hohtaa siellä muun eläintarhan puolella, kuten myös hotellissa kun kuuntelee ihmisten kommentteja.

      • labyrintissa

        "Vain ainoastaan hotelliin ja eläintarhaan, mutta tiedä häntä ?"

        No, kyseessähän on eräänlainen koe.

        Menettely voi toimia niin kauan kunnes kävijät ovat todenneet eksyneensä kaiken keskelle ja havainneet joutuneensa loputtomien rakennusten ja erilaisten houkutusten, vaikutusten, nähtävyyksien ja elämysten labyrinttiin, josta eivät selviä lopulta mitenkään ulos kuin hankkimalla kartan jo kaikista ponnistuksista uupuneina.

        Voi tosiaan olla niin, että elämyslabyrintit ovat vieraannuttavia eivätkä
        taida olla ajassa kestäviä. Kuten eivät kauppakeskuksetkaan sijainneistaan huolimatta.


      • kusilukki

        Kyllä on pöhinää ,en ole nähnyt näin hiljaista talvea koskaan Eläinpuistossa voi voi pojat mikä emämunaus.Katsotaan kuka maksaa viulut.


      • summasummarum

        Mutta onneksi kesästä tulee sitäkin vilkkaampi, eikös olekin hieno homma.
        Mutta luonnollisesti siitähän et voi silloin kirjoittaa, sehän kääntyisi positiiviseksi kannanotoksi,
        ja sehän ei sinunlaisellesi älykääpiölle tietenkään sovi, sehän olisi vastoin periaatettasi.


      • Valtuutetutmsksaa
        kusilukki kirjoitti:

        Kyllä on pöhinää ,en ole nähnyt näin hiljaista talvea koskaan Eläinpuistossa voi voi pojat mikä emämunaus.Katsotaan kuka maksaa viulut.

        Johto ja valtuutetut maksaa viulut. Ovat hyväksyneet toinen toistaan hulluimmat velanotot.


      • Anonyymi
        Valtuutetutmsksaa kirjoitti:

        Johto ja valtuutetut maksaa viulut. Ovat hyväksyneet toinen toistaan hulluimmat velanotot.

        Viulut ja laulut maksaa Ahterilainen veronmaksaja.
        Ei kukaan muut.


    • Yritetäänkö

      Yrittäjyyttä yrittäjyyttä ja yrittäjyyttä, ja Suomi nousuun!! Kun joku poliitikko ajaisi enemmän yksinyrittäjien asioita vielä niin kyllähän yrittäjiä olisi enemmän mutta se kateellisia kuten kaikkialla maassamme, voi voi!

    • Maailmaeitulevalmiiksi

      Aloittaja ei huomaa, että Ähtärissä on alkanut uusi aika. Juuri alkoi vuosi kaksi j.P. eli pandojen jälkeen. Miljoona euroa on suunnilleen kuin tonni ennen pandojen aikaa. Nyt ei pelata napeilla.

      Pandahanke voi onnistuakin. Pandojen vetovoima ei kestä kuin muutaman vuoden, mutta sinä aikana voidaan kehittää uusia houkuttimia ja keilahalli on kai ajateltu yhdeksi niistä. Pandavauvat, nehän vasta lutusia olisivat, sopivasti ajoitettuna saadaan muutaman lisävuosi ja sitten taas jotain muuta.

      • houkutuksiahaukotuksin

        "Pandojen vetovoima ei kestä kuin muutaman vuoden, mutta sinä aikana voidaan kehittää uusia houkuttimia, ja keilahalli on kai ajateltu yhdeksi niistä"

        Vaikka tämä "jatkuvan uudistumisen" ikiliikkuja onkin jo ehkä jossain eduksi, toteuttaakohan se tavoitteita aivan kaikessa ?
        Tuotekehitys on eri asia esim. leipomoissa, jos leipuri unohtaa oleellisen hiivan paistoksista, jäävät ne hyllyille kaupoissa. Toisaalta eräänlainen tuotteiden kehittäminen johtaa kyllä menestyksiin.

        Mutta miten mielenkiinto säilyisi ? Ainakin se ensimmäinen leipä täytyisi olla suhteellisen onnistunut, kilpailukykyinen, saatava ja ostotapahtuman onnistunut, eikä haittaisi vaikka ulkoasukin olisi edukseen.
        Mustaksi palanut, huitaistun näköinen paistos voi jäädä hyllyyn vaikka maku olisikin erinomainen.

        Ensimmäisen onnistuneen ostoksen ja makutarkituksen jälkeinen toinenkin leipä voi hyvinkin päätyä samalta leipurilta ja senkin jälkeen toistuvasti myöhemminkin aina välillä.

        Mutta vaihtelu virkistää aina välillä.
        Eikä auta, vaikka leipuri kuinka vaihtaisi pakkausta ja lupaisi vaikka viinerin kylkiäiseksi, ei se sama asiakas aina osta.

        Mutta tuote itse puhuu puolestaan kun se on oikea ja vastaa kysyntään, vaikka vaihtelua välillä onkin.

        Miten nämä "houkutukset " liittyvät minkään kiinnostavuuteen ?


      • Hyvinmeneemuttamenköön

        "Mutta miten mielenkiinto säilyisi ? Ainakin se ensimmäinen leipä täytyisi olla suhteellisen onnistunut, kilpailukykyinen, saatava ja ostotapahtuman onnistunut, eikä haittaisi vaikka ulkoasukin olisi edukseen."

        Asiakaspalaute viime kesältä oli hyvää, näin luin lehdestä. Tosin viime kesänä taisivat jo käydä kaikki lähiseudun eläkeläisporukat, ne eivät tule toista kertaa ihan heti. Lapsiperheiden on päästävä jonnekin joka kesä, voivat tulla uudestaan samaan paikkaan jo seuraavanakin vuonna, lähelle, köyhiä kun ovat enimmäkseen. Kohtahan se nähdään, miten vuosi jatkuu. Luultavasti tällä viikolla on ollut vähemmän kävijöitä kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

        Onkohan Suomessa muuten yhtään kuntaa, joka ei panostaisi matkailuun ja tarjoaisi rantatontteja jos vain jonkinlainen lätäkkö löytyy. Moniko onnistuu houkuttelemaan uusia asukkaita, kun kuitenkin maaseutu tyhjenee. Tuskin yksikään. Virheinvestointeja on tullut paljon ja tulee. Ei se mitään, kunhan eivät ole liian suuria. Ähtärillä ei ole hätää. Zoo tekee voittoa, mutta voitot ovat Zoon rahaa, eivät kaupungin. Pitäisikö velvoittaa Zoo tulouttamaan muutama lantti kaupungillekin voitoistaan?


      • EnnenTuloutusta
        Hyvinmeneemuttamenköön kirjoitti:

        "Mutta miten mielenkiinto säilyisi ? Ainakin se ensimmäinen leipä täytyisi olla suhteellisen onnistunut, kilpailukykyinen, saatava ja ostotapahtuman onnistunut, eikä haittaisi vaikka ulkoasukin olisi edukseen."

        Asiakaspalaute viime kesältä oli hyvää, näin luin lehdestä. Tosin viime kesänä taisivat jo käydä kaikki lähiseudun eläkeläisporukat, ne eivät tule toista kertaa ihan heti. Lapsiperheiden on päästävä jonnekin joka kesä, voivat tulla uudestaan samaan paikkaan jo seuraavanakin vuonna, lähelle, köyhiä kun ovat enimmäkseen. Kohtahan se nähdään, miten vuosi jatkuu. Luultavasti tällä viikolla on ollut vähemmän kävijöitä kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

        Onkohan Suomessa muuten yhtään kuntaa, joka ei panostaisi matkailuun ja tarjoaisi rantatontteja jos vain jonkinlainen lätäkkö löytyy. Moniko onnistuu houkuttelemaan uusia asukkaita, kun kuitenkin maaseutu tyhjenee. Tuskin yksikään. Virheinvestointeja on tullut paljon ja tulee. Ei se mitään, kunhan eivät ole liian suuria. Ähtärillä ei ole hätää. Zoo tekee voittoa, mutta voitot ovat Zoon rahaa, eivät kaupungin. Pitäisikö velvoittaa Zoo tulouttamaan muutama lantti kaupungillekin voitoistaan?

        Näkisi sen päivät että Zoo maksaa kaupungille takaisin saamansa pääomitukset.


      • veroista
        Hyvinmeneemuttamenköön kirjoitti:

        "Mutta miten mielenkiinto säilyisi ? Ainakin se ensimmäinen leipä täytyisi olla suhteellisen onnistunut, kilpailukykyinen, saatava ja ostotapahtuman onnistunut, eikä haittaisi vaikka ulkoasukin olisi edukseen."

        Asiakaspalaute viime kesältä oli hyvää, näin luin lehdestä. Tosin viime kesänä taisivat jo käydä kaikki lähiseudun eläkeläisporukat, ne eivät tule toista kertaa ihan heti. Lapsiperheiden on päästävä jonnekin joka kesä, voivat tulla uudestaan samaan paikkaan jo seuraavanakin vuonna, lähelle, köyhiä kun ovat enimmäkseen. Kohtahan se nähdään, miten vuosi jatkuu. Luultavasti tällä viikolla on ollut vähemmän kävijöitä kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

        Onkohan Suomessa muuten yhtään kuntaa, joka ei panostaisi matkailuun ja tarjoaisi rantatontteja jos vain jonkinlainen lätäkkö löytyy. Moniko onnistuu houkuttelemaan uusia asukkaita, kun kuitenkin maaseutu tyhjenee. Tuskin yksikään. Virheinvestointeja on tullut paljon ja tulee. Ei se mitään, kunhan eivät ole liian suuria. Ähtärillä ei ole hätää. Zoo tekee voittoa, mutta voitot ovat Zoon rahaa, eivät kaupungin. Pitäisikö velvoittaa Zoo tulouttamaan muutama lantti kaupungillekin voitoistaan?

        " Ähtärillä ei ole hätää. Zoo tekee voittoa, mutta voitot ovat Zoon rahaa, eivät kaupungin. Pitäisikö velvoittaa Zoo tulouttamaan muutama lantti kaupungillekin voitoistaan? "

        Ei tarvitse tuloututtaa mitään ulos, jotta kunta voisi saada tuloa. Lain mukaan kunta saa osan alueensa yritysten yhteisöveroista. Jos yritys tekee voittoa, se maksaa yhteisöveroa. Yhteisöveroista pääosa menee valtiolle, mutta kunta saa vuosittain myös osuuden niistä yhteisöverotuloista, jotka tulevat kunnan alueelle sijoittuneista yrityksistä.


      • vero-karhu

        no joo, yhteisövero on n. 20% yritysten ja eräiden muiden yhteisöjen voitoista, jos pääosa siirtyy valtiolle, aika vähän se kunta taitaa tästä lopuksi hyötyä.
        Ehkä sekin määrä jostain löytyy

        Tosin jos yhteisöveroa maksavia olisi todella mittavasti tilanne muuttuu
        Nyt ei taida vielä olla


    • Osaaminenhukassa

      Ei tule ensikesästä panda kesää. Ei ole nykyisillä osaamista, vai onko joku nähnyt pontevaa mainontaa ???? Nyt pitäisi painaa täysillä, mutta ei ole osaamista.

    • turistiihmettelee

      Ihmettelen tuota hotelli mesikämmenen keilahallia, kun ei siinä asu ketään lähimaastossa paitsi pari mökkiläistä. Toki kuntalaiset saa tehdä rahoillaan mitä lystäävät ja rakentaa vaikkapa keilahallin keskelle metsää, mutta keilahalli yrittäj(ie/ä)n valinnassa kannattaa olla sitten tarkkana ettei tuu kepuleita.
      Kylpyläkin kaipaisi jo pintaremonttia.

      • Ollisröm

        sinä sun kepus!onko jäänyt hieman levy päälle.


      • kylpylästä

        Kylpylässä alkanee pintaremonttia isompi peruskorjausremontti ensi vuonna. Se on uudistusiässä.


    • voihyvääpäivää

      Harmin paikka, mutta eihän Ähtärissä riitä käyttäjämäärä. Muuallakin taistellaan kannattavuuden rajamailla niin miksi metsässä oleva keilahalli kannattaisi. Olisi laitettu ensin homeelta haiseva hotelli kuntoon niin olisi majoituspaikkoja mahdollisille turisteille. Hulluudella ei ole rajaa.

      • Eiolekävijöitä

        Homeetonta koulu tilaa lapsille,koko keilahalli


      • totavaa

        "Olisi laitettu ensin homeelta haiseva hotelli kuntoon niin olisi majoituspaikkoja mahdollisille turisteille. Hulluudella ei ole rajaa. "

        Niin kai kunta aikoikin tehdä, ja pääomittaa Mesikämmenen, jolloin hotellissa olisi voitu tehdä remontteja. Mutta siitä päätöksestä tehtiin valitus hallinto-oikeuteen, ja asian käsittely oikeudessa on yhä kesken, joten pääomitusta ei ole voitu tehdä eikä hotellia remontoida. Keilahalli menee budjetissa eri momentilta. Sen budjettia ei ole ollut edes mahdollista siirtää hotellin remontoimiseen.


      • hyvvää-työtä-olli

        No millä rahalla piha ja respa laitetaan uusiksi ja huoneita remontoidaan parasta aikaa kuin kaupungin rahoilla.Koko ajan toitotetaan että zoo ja hotelli ja myös panda talo on erillisiä yrityksiä ei ähtärin kaupungin jos näin olisi hommaisivat rahat mistä tykkää näihin epätoivisiin hankeisiin eikä kaupungin kassasta lain vastaisilla toimilla kuten hallinto oikeus totesi edellisestä valituksesta huomiokaan nyt helvetin idiootit valitus ei ollut aiheeton ja toden näkösesti kaikki tällä hetkellä hallinto oikeudessa olevat asiat ovat lain vastaisia ja olli voittaa jokaisen.


      • totavaa

        Mistä minä tiedän. En minä asu Ähtärissä. Majoitusmyynnistä ja ravintololatoiminnasta saatavalla kassavirralla pystyy remontteja jonkin verran rahoittamaan, jos Mesikämmenen yöpymiset kaksinkertaistuivat vuonna 2018 edellisvuoteen verrattuna pandojen ansiosta. Mutta yhden vuoden myynneillä ei kaikkia huoneita vielä mitenkään remontoida. Respan uusiminen ei kauheasti maksane. Pihalla pystyy tekemään halpoja uudistuksia tai oikein kalliita, tai jotain siltä väliltä.


      • Anonyymi
        Eiolekävijöitä kirjoitti:

        Homeetonta koulu tilaa lapsille,koko keilahalli

        Eikös ne rakenna uuden koulukeskuksen Ähtäriin?


    • Pienetpiirit

      Jos vaikka jokainen valtuutettu ostaa osakkeita 10000€ niin saadaan pieni osa katetta keilahalliin.

    • Yritetäänkö

      Olikohan tarkoitus saada ulkopuolinen yrittäjä tai yritys keilahalli-kuvioihin vai onko tarkoitus kaupungin tai hotelli/eläintarhan pyörittää kyseistä hallia??

    • Yrittäjyys123456

      Saas nähdä, nyt kun yrittäjä myönteinen pääministeri erosi, kuinka käy no seuraavan hallituksen aikana hallinnon valmis!?

    • Saippa

      Mistä rahat näihin matkailumäen hankkeisiin, uimahalli kylpylä remonttiin, hotellin remonttiin,uuden hotellit rakentamiseen ja koulukampus pitäisi rakentaa yhteensä lähes 40 miljoonaa nyt lainaa 70 miljoonaa.Rahoittajat tuskin antavat enään rahaa,kova homma on saada edes kouluun rahoitus.

      • kouluistajamuusta

        Uimahalliin ainakin oli tarjolla huomattava osuus valtion rahaa. Ähtäri ei tarjoukseen tarttunut vuonna 2018, mutta vuonna 2019 luulisi sen koittavan hyödyntää jo aiemmin saamansa päätöksen liikuntapaikkojen korjausten valtionrahoituslistalle pääsystä:

        "Ähtärin Mesikämmenen kylpylän (uimahallin) peruskorjaus ja laajennus on päässyt ainoana pohjalaiskohteena mukaan valtion liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2016–2019. Ähtäriin lupaillaan valtion rahaa vuodelle 2018."
        https://yle.fi/uutiset/3-8713379

        Koulurakennuksiin voi saada myös valtion tukia. Mutta selvästi pienemmän osuuden. Päärahoittaja kunnilla on Kuntarahoitus. Eli kunnat eivät ole riippuvaisia suorasta markkinarahoituksesta, vaan ne nostavat yleensä lainansa tuota kautta. Eri asia on, miten paljon Ähtärissä halutaan lainoja olevan. Tai että paljonko koulujen lisätilojen rakentamiseen kannattaa panostaa, jos on näköpiirissä, että syntyvät ikäluokat ovat niin pieniä, ettei oppilaita jatkossa riitä enää kuin yhteensä kahteen luokkaan per ikäluokka. Jos kunta lähtee nousuun, voi väkilukukin toki kääntyä vielä nousuun. Mutta jos niin ei käy, koulutilat pitänee pitkän tähtäimen suunnittelussa noin kahdeksi koululuokaksi per ikäluokka.


    • Yritetäänkö

      Mikä tuo 36.000 euroa on nyt joka tarvitaan lisää keilahalliin, pienestä summasta on tietty kysymys, mutta toivottavasti kauhean paljon ei näitä lisäyllätyksiä tulisi, kun miettii master-planin toteutuksen hintaa vuoteen 2030 asti. Onkohan edes laskettu koko summa master-planin toteutuksen kustannuksista? Hyvä kun tehdään, tekemättä jättämättä ei saa mitään aikaiseksi, ainut mikä käy mielessä, että tuleeko tämmöisiä yllätyksiä paljonkin, sillä pienistä pisaroita syntyy iso Meri ja merkitys, huomioiden saunamaailmat, saarielämykset sekä uusia muita visioita ja eläimiä? Vai olikohan tuo 36.000 euroa sisälletty 1,8 miljoonan budjettiin?? Hyvä että lehdet pitävät ajan tasalla, vai mitäpä mieltä olette?

      • Nytmeillämeneehyvin

        Keilahallin kustannusarvio on laitteistoineen 2,5 miljoonaa. (Ilkka 20.3.2019). Pikkuraha, sen verran Ähtärin kaupungille jää joka vuosi ylimääräistä nykyään. On hyvä, että raha laitetaan poikimaan.


    • Väkikato

      Onko totta et Pietilä majoittaa tyhjiin hotellin tiloihin vaikka kesätyöntekijöitä

      Joko sen konsernin miljoona tappiot on luettavissa,tulostettavissa.

      • asunnoista

        "Uusi Onko totta et Pietilä majoittaa tyhjiin hotellin tiloihin vaikka kesätyöntekijöitä "

        En tiedä, onko totta vai ei. Ähtärissä on ilmeisesti pulaa hyvätasoisista vuokra-asunnoista, joten kai työntekijöitä voi hotelleihinkin majoittaa, jotta on ihmisille taattu ainakin mukavan oloinen majapaikka. Hotellimajoituksen etuna voisi työntekijän kannalta olla lyhyt työmatka, ja hotelli hyötyisi puolestaan lisätuloista, jota käyttöasteen nousu toisi tullessaan. Joten ihan looginen ratkaisu voisi olla tarjota hotellimajoitusta niille työntekijöille, jotka ovat siitä kiinnostuneita.

        Netin mukaan Ähtärissä ei ole vuokralle tarjolla kuin joitain ihan yksittäisiä asuntoja, ja niistäkään mikään ei ole pieni yksiö, joita monet kesätyöntekijät erityisesti haluaisivat halvat majoitusmenot varmistaakseen. Vuokra-asuntojen tarjontatiedot löytyvät osoitteista:
        https://www.vuokraovi.com/vuokra-asunnot/ähtäri
        https://asunnot.oikotie.fi/vuokrattavat-asunnot/ähtäri

        Kaupungin vuokra-asuntoja ei näy olevan tarjolla netissä. Ilmeisesti Ähtärin kaupungin vuokra-asunnot ovat joko täynnä tai sitten niihin ei haluta enempää asukkaita, koska niiden tarjonnasta ei edes netissä kerrota. Netin kauttahan asuntotarjonta nykyään pääosin katsotaan varsinkin kesätyöikäisissä ikäluokissa, joten Ähtärin talouden kannalta lienee hyvä, jos edes hotelli pitää majoitustarjontaa Ähtäristä kesätyöntekijöille esillä. Muut majoitusvaihtoehdot, jotka ovat esillä, ovat muiden kuntien alueella olevia asuntoja.


      • Hyväsiskotuho

        Homekoulun oppilaat tarvii rivitaloja lisää ja lisää.
        Vuokra asuntoja menee käyttöön kun kesällä muuttavat toiseen vuokrataloon.
        Tulee taas home luokan oppilaat syksyllä siihen.
        Asiakkaita siis rahaa hotelli tarvii.Ei edullisia työsuhde asuntoja Lapin nuorille.


    • meidänisikeilaa

      Taitaa tulla kiire toukokuussa pitäis olla valmis jokohan kermaperseillä on pallot kiillotettu??

    • Saippa

      Uimahallin remonttiin ei luultavasti valtio anna avustusta koska kaikki koulut on tehtävä , näinhän se tilanne on.

    • Anonyymi

      Mahtava paikka tuo uusi keilahalli. Keilaus on vaan niin pirun vaikeata

    • Anonyymi

      Olisko kiinnostusta perustaa keilausseura?

      • Anonyymi

        1 kk sitten kävin keilaamassa.Selvinpäin.
        Olinkin sitten ainut,jolla ei ollut pääasiassa kaljan kittaus.
        Luulin kaadetaan keiloja ei ihmisiä.

        Tämä on ähtärin hallintojohtajako terveyttä edistävää liikuntaa.
        Lehdissä olleet tukilausunnot keilahallissa ovat kaukana terveyttä edistävistä teoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1 kk sitten kävin keilaamassa.Selvinpäin.
        Olinkin sitten ainut,jolla ei ollut pääasiassa kaljan kittaus.
        Luulin kaadetaan keiloja ei ihmisiä.

        Tämä on ähtärin hallintojohtajako terveyttä edistävää liikuntaa.
        Lehdissä olleet tukilausunnot keilahallissa ovat kaukana terveyttä edistävistä teoista.

        Eihän se sisätiloissa liikehtiminen nyt kovin virkistävää tai elävöittävää välttämättä ole. Keilaus on aika yksipuolista liikkeineen, ehkä siinä olkapäiden kiinnikkeet paranevat ja tasapainokoordinaatio, mutta ei se nyt kovin monipuolista silti ole, eikä kaikille sovi jos liikunnallisia rajoitteita on.
        Ei se nyt sellaista yleishyödyllistä liikuntaa edusta


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe