Lihava kuollut

Xyxy

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/377c84e6-dae9-4161-b894-b60df93b2ee0

Hengenvaarallisesti lihava kuoli 29-vuotiaana. Miten ja kuka tuollaista ruokkii? Eihän hän itse päässyt edes sängystä. Tuossa voisi ruokkia vain sen verran mitä ravintoaineiden saamiseksi ja laihtumiseksi tarvii. Eivät ne nälkään kuole.

Muualta luin, että ei ryhtynyt jalkaansa kuntouttamaan, mikä esti liikkumisen. Luulisi, ettei mikään trauma voi olla niin suuri, että syö itsensä hengiltä. Miksei ylilihavia laiteta pakkohoitoon? Jos kyse on kuitenkin mielenterveyden viasta.

Olen ruvennut suhtautumaan kriittisesti lihavin ja "kehopositiivisuuteen", itseni lihottua. Itse korvaan aterioita suklaalla ja nameilla. Ja kyllä siinä kiloja tulee helposti lisää.
Niin mietin, että jonkunlainen epätasapaino syömisessä tai mielen ongelma täytyy olla, jos ihminen on lihava. Jos syö terveellisesti, monipuolisesti ja tasapainoisesti sekä vielä liikkuu sopivasti, tuskin on silloin kovin lihava.
Tietysti voi olla aineenvaihduntasairauksia, lääkitystä, vammoja mitkä vaikuttavat.

Mutta alan uskoa, että lihavalla ihmisellä on jossain vikaa. Sitten vielä hehkutetaan näitä kehopositiivisia, jotka ovat tolkuttoman painoisia.

23

1736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mites.nyt.siIIeen

      Kas kummaa, kuoliaaksi lihotettu ihrakasa tosiaan sitten otti ja kuoli!

    • häpy_end

      Kummallisen totista suhtautumista viihdeuutiseen...

    • pullasorsa

      millä noin pulska hoitaa vessa-asiansa? Vaippa?

      • fihdq

        Tai peffan alle sängyssä työnnettävä laakea alusastia.


    • htyhjhy

      Läski-Lolastako kyse?

    • laihanapysytty

      Ei pysty liian hapokasta!

    • Aloittaja on epäilemättä oikeassa siinä, ettei hyperlihavien ihmisten mielenterveys ole vakaissa kantimissa. On selvää, ettei kukaan tasapainoisen mielen omaava aloita yllättäen ruokakuuria, jonka seurauksena lihoo 20 kg vuodessa kymmenen vuoden ajan.

      On myös helppo syyttää hyperlihavien ongelmasta heitä syöttävää tahoa ja sanoa, ettei ongelmaa olisi jos syöttäminen lopetettaisiin.

      Mikäli liikuntakyvyttömäksi itsensä syönyt ihminen jätettäisiin yksin, keksisi hän jonkin keinon ruuan toimittamiseksi hänelle. Ja vaikka hän joutuisi pakosta laihtumaan sen verran, että pääsisi itse kauppaan, alkaisi itsetuhoinen syöminen uudelleen.

      Hyperlihavaa ongelmasyöjää voidaan verrata huumeongelmaiseen, alkoholistiin, tupakoitsijaan ja vaikka mihin muuhun itsetuhoisen addiktion itselleen kehittäneeseen ihmiseen. Itsetuhoisesti käytetty aine ei välttämättä eikä edes luultavasti ole ongelman syy, vaan se piilee jossain syvemmällä mielensopukoissa.

      Monet ihmisten käyttämät aineet vaikuttavat myös heidän mieleensä, vaikka käyttäjät eivät sitä itse huomaakaan. Mikä syy hyvän olon etsimiseen olikin, pienee sen merkitys käytön jatkuessa, koska aineesta ja sen vaikutuksen alaisena olemisesta tulee osa ihmistä ja hänen persoonaansa. Ihminen huomaa tämän vaikutuksen yleensä vasta siinä vaiheessa, kun hän yrittää lopettaa tavan, mistä on jo muodostunut hänelle addiktio.

      Jos ruoka ja syöminen ovat ainoat mielihyvää tuovat asiat ihmiselle, saattaa hän joissain tapauksissa alkaa turvautumaan niihin itsetuhoisuutta muistuttavalla tavalla. Mitä pidemmälle tila kehittyy, sitä enemmän kyseinen ihminen ahdistuu oman mielensä voimattomuudesta yrittää muuttaa asian laitaa. Mitä enemmän hän yrittää, sitä enemmän hän ahdistuu epäonnistumisensa vuoksi, jolloin hänen on syötävä entistäkin enemmän. Pian hän lopettaa yrittämisen kokonaan ja antaa addiktiolleen periksi.

      Riippuvaisuus tavalla, mikä vaikuttaa ulkopuolisesta itsetuhoiselta käytökseltä ja suoranaiselta tavalta tehdä itsemurha, ei kuitenkaan ole riippuvaiselle itselleen sellaista. Hän haluaisi varmasti enemmän kuin kukaan lopettaa tapansa, mutta on siihen voimaton. Jos esimerkiksi ihminen on syönyt itsensä 400 kiloiseksi ja vain makaa painonsa vuoksi liikuntakyvyttömänä vuoteessaan, ei hänen syömishäiriönsä korjaannut painonvartijoihin liittymällä. Asiaan auttaa vain, että kierre katkaistaan ulkopuolisen toimesta ja syihin aloittamisen taustalla puututaan. Pidemmällä aikavälillä vertaistuki voi myös estää repsahtamisen entisiin tapoihin.

    • TuskinOmallaTyöllään

      Kuka tuon syömiset on joutunut kustantamaan?

    • Rip_

      Äitinsä huolehti lapsensa syöttämiset, juottamiset ja peseytymiset. Ohjelmasarjan mukaan siis.

      • muhkulimaläskihaavauma

        Hyvin huolehdittu. Täysin käsittämätöntä miten joku voi päästä ikinä tuollaiseen kuntoon, lääkärin tulisi ehdottaa lopetuspiikkiä jo siinä 120 kilon kohdalla.


    • Läheinen.ruokkii

      Katsokaa TLC kanavalta Hengenvaarallisesti lihava jaksoja. Poikkeuksetta joku läheinen ruokkii ja kantaa kaupasta tms lihottavia syötäviä.
      Sitä on vaikea ymmärtää että miksi läheinen alkaa moiseen. Silti monien kohdalla on parisuhde ja rakkautta riittänyt vaikka toinen lihonut jättipalloksi. Toki on myös heitä et molemmat ovat ylilihavia ja toinen on sitten yli 200kg jopa 300kg.

      • åäöyå

        Ilmankos Painonvartijat lopetti toimintansa. Lihottaminen on in, jos haluaa tv-tähdeksi!


      • laitonta.pitäis.olla

        Ei ihminen saisikaan itseään tuohon kuntoon ilman apua. Mutta jos laardisäkkiä syötetään vuosien ajan sänkyyn ilman että tarvitsee liikahtakaan, eipä tuo mikään ihme ole.

        On kyllä uskomatonta että näissä tapauksissa hälytyskellot ei ole soineet aikaisemmin, vaan todellisuuteen herätään vasta kun ihminen on syötetty 300-kiloiseksi muodottomaksi kasaksi.


    • yhteiskunnantuotos

      niinpä... liika syöminen? pahin mielenterveys onkelma..!
      ei keskitys leireissä? olut liika lihavia...

    • Pullukat.potilaat

      Ohjelma osoittaa, kuinka takapajuinen terveydenhoito USA:ssa on yhä tänä päivänä. Miljoonat ihmiset ovat terveydenhoidon ulkopuolella, koska heillä ei ole varaa sairausvakuutukseen. Lasten ylenmääräinen lihoaminen ei tunnu herättävän kenenkään huomiota silloin, kun siihen voitaisiin koulussa puuttua, Tuskin tavallisissa kansan kouluissa mitään terveydenhoitajaa edes on, saati mitään terveysvalistusta.
      Tietenkin tv-ohjelmaan on löytynyt valtavan kokoisia osallistujia, Amerikassa on miljoonia ihmisiä, joiden joukosta nämä on poimittu, mutta voisi melkein veikata, ettei Suomesta löydy yli yhtäkään 300 kg:n painoista ihmistä.
      Amerikassa heitä riittää siinä määrin, että heidän hoitamisekseen on perustettu klinikoita, jollaisessa ohjelman lääkärikin työskentelee.
      Kuvaavaa ohjelmalle, että terveellistä ruokavaliosta ei sanota sanaakaan, eikä minkäänlaisia ohjeita katsojalle anneta. On varmaan pelko, että joudutaan oikeuteen rasvattomien ja kalorittomien terveysruokien suosimisesta.
      Ei käy esim. ilmi, että vatsan ohitusleikkauksen jälkeen potilaan pitää syödä kaikki sapuskansa nestemäisessä muodossa ja parin desin erissä.
      Voisivat edes antaa joitakin osoitteita laihduttajille.

    • OnJooSiinäElämäntehtävä

      Mätetään naamaan noin 30000tuhatta kaloria päivässä. Saa siinä äiti selkä vääränä kantaa kauppakasseja.

    • Lihavaseon

      Onko Soini kuollut?

    • Anonyymi

      Olen katsonut joitakin näistä TLC- kanavan lihavaohjelmista. Tuollaisia nähdään ilmeisesti vain USAssa, en ole koskaan nähnyt täällä noin luonnottomasti lihonneita.

      Missä syy? He syövät pikaruokaa, mutta niin meilläkin tehdään. Jotakin erilaista siis on heidän kioski-sapuskoissaan. En keksi muuta kuin geenimanipuloitu maissi, joka on kielletty meillä.

      Noissa ohjelmissa pitäisi esittää tutkittua tietoa pikaruoasta.

      • Anonyymi

        Harvemmin ihminen pääsee tuohon kuntoon edes omin avuin, lähes aina puoliso tai joku sukulainen mahdollistaa sen kantamalla naaman eteen kilotolkulla ruokaa päivässä. Eihän nuo ihravuoret pysty itse edes ruokaa hankkimaan.


    • Anonyymi

      Kas, se siis todellakin on hengenvaarillasta lihottaa itsensä 400-kiloiseksi hirviöksi?

      Taitaa olla jo n. puolet kuollut kyseiseen ohjelmasarjaan osallistuneista, suurin osa niistä jotka eivät onnistunut laihduttamaan.

      Piikille pitäisi päästä viimeistään 200kg kohdalla.

    • Anonyymi

      Jotkut ovat vaan niin ahneita ruuan suhteen, toiset rahan, seksin tai minkä tahansa, sitten on niitä jotka pystyy hillitsemään himonsa ja halunsa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1831
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1164
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    Aihe