Voiko käytetyn auton osto olla näin vaikeaa?

Auton vaihto edessä. Olen vertaillut ja katsellut ja päätynyt Mitsubishi ASX:än. Joka kerran kun löydän omat kriteerit täyttävän yksilön esim. nettiauton sivulta,käyn katsomassa myyjäliikkeen arvosteluja netistä. Ja tiedättekö mitä?! Joka kerran vastaan tulee pelkkää kuraa... Eli onko arvostelut täynnä trolleja jotka vain purkavat omaa pahaa oloaan vai onko todella käytettyjen autojen myynti liikkeissä täynnä kusetusta? Olen itse ostanut kaikki autoni käytettyinä yhtä lukuunottamatta liikkeistä eikä minua ole tietoisesti petetty kertaakaan. Viimeisimmän auton kohdalla voin syyttää vain itseäni,tykästyin autoon ja tykkään kyllä vieläkin,harmi vain että ruostuu käsiin. Olisin kyllä löytänyt tiedon automallin ruosteongelmasta netistä jos olisin malttanut tutkia. Mutta niinkuin sanottu,itseäni saan syyttää. Käytetyn auton ostohan on aina riskipeliä,ei kai kukaan voi olettaa käytetyn auton vastaavan uutta vaikka joistakin nettikirjoituksista henkii tällainen. Olisi kiva vain saada positiivisia kokemuksia ko automallin käytettynä ostaneilta,itse autossahan ei käsittääkseni hirveästi vikoja ole.

13

1186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hutkiasekätutkia

      Kaikissa autoissa on joskus vikoja ja kaikki autot ruostuu. Pitää osata tutkia sekä koeajaa kunnolla se käytetty ehdokas, niin kyllähän sen näkee, kokee , kuulee ja tuntee toimiiko auto normaalisti. Riittävän pitkä koeajo on a ja o.
      Kannattaa testata kaikki varusteet ja vempaimet, Jos löytyy jotain pientä niin on hyvä "tekosyy" tinkiä hintaa alemmas.

    • autovailiike

      niin olitko ostamassa autoa vai autoliikettä? jos kerran ole löytänyt sinun omat kriteerit täyttävät auton niin, mitä merkitystä sillä on liikkeen nettiarvosteluilla on.

    • KunnonLiikkeestä

      Pienliikkeistä kannattaa pysyä kaukana, etenkin yleisissä käymälöissä mainostavista. Kunnon liikkeissä(=liikkeessä jokin merkkiedustus) ihmisiä ei huijata.

    • ei.mikään.nyhvelö

      Olen sairaalloisen kiinnostunut liimaamaan autoliikkeeni (on muuten edulliset autot) mainostarroja yleisiin vessoihin ja kauppojen edustalla oleviin roska-astioihin. Aivan ihanaa hommaa!

      Tulkaa laadukkaille autokaupoille.

    • Nuukaerkki

      Auton kunto riippuu ratkaisevasti siitä millainen ensimmäinen omistaja/omistajat on autoa pitänyt, jos autoa on pidetty puhtaana, niin ruostuminen on vähäisempää, ajokilometrit ratkaisee ja ko. merkin tyyppiviat. Käytettyä autoa myytäessä, auto yleensä myydään ajokuntoisena, tulevia korjaustarpeita ei yleensä ole huomioitu ja kun auto päättää hajota niin se hajoaa usein yllättäen, käytetyllä autolla on aina jonkinlainen takuu ostaessasi sen liikkeestä, yksityiseltä ostaessa usein perävalotakuu, tosin korjauskustannuksia voidaan sovitella myyjän ja ostajan kanssa, myyjähän menettää helposti maineensa reiluna kauppiaana, jos yhtään ei tule vastaan auton ostajaa kohden sovittelussa.

      • DISinforMAATIOT

        "...kun auto päättää hajota niin se hajoaa usein yllättäen, käytetyllä autolla on aina jonkinlainen takuu ostaessasi sen liikkeestä..."

        Ei Ole Mitään Takuuta. Minäänlaista. Missään Liikkeessä. Käytetyissä Autoissa.


      • Kurtakkorannalla

        Kunnon liikkeissä virhevastuu toimii käytetyissä autoissa ongelmitta, eli sellaisesta voi auton ostaa huolettomasti.

        Pienliikkeissä taas virhevastuuta ei noudateta ja asiakas joutuukin helposti nettipalstoilla herjatuksi.


      • hgghaköölölaölajlö

        Mistä voi tietää kunnon liikkeen etukäteen? Sehän selviää usein vasta kaupanteon jälkeen?


      • aasinvessamainokset
        hgghaköölölaölajlö kirjoitti:

        Mistä voi tietää kunnon liikkeen etukäteen? Sehän selviää usein vasta kaupanteon jälkeen?

        Kunnon liikkeessä on merkkiedustus.
        Yhden aasin pienliikkeet on niitä pahimpia rotanloukkuja.


      • Anonyymi
        Kurtakkorannalla kirjoitti:

        Kunnon liikkeissä virhevastuu toimii käytetyissä autoissa ongelmitta, eli sellaisesta voi auton ostaa huolettomasti.

        Pienliikkeissä taas virhevastuuta ei noudateta ja asiakas joutuukin helposti nettipalstoilla herjatuksi.

        Virhevastuu ei ole takuu


    • Real-Life

      Auton ostaminen liikkeestä, isosta tai pienestä, on lähtökohtaisesti erittäin vaivatonta ja helppoa.

      MUTTA, kuten aloittajallakin on; vaihtoauto vaikeuttaa aina huomattavasti kaupankulkua, yleensä vaihdossa tarjoajasta johtuvista syistä:
      -liian suuret kuvitelmat oman auton arvosta vaihdokkina
      -pettomielessä vaihtoon; eli autossa on näkyviä tai jopa piiloteltuja/salattuja vikoja jotka perimmäisinä ovat autonvaihtokaupoille ajaneetkin

      Ja kun oikein haluaa omaa elämäänsä vaikeuttaa, niin ERITTÄIN vaikeaksi autokaupan itselleen tekee, kun ryhtyy pohtimaan (trollipalautteiden ymsv. kautta) myyjäliikkeen ominaisuuksia, epäilemään rehellisyyttään tai kaupankäyntikulttuuriaan itse ostonkohteen sijaan; metsään menee että heilahtaa! Jää hyväkin auto ostamatta kun vaipuu epäilemään kaikkea mikä netissä lukee; epäilee liikettä jossa se on myynnissä ja selailee vielä autojen vikatilastoja ja ei kohta uskalla ostaa mitään kun jokaisessa automerkissä on epäilyttäviä ominaisuuksia!!??
      Näinhän tässä on nimimerkille "nainen2x" nyt päässyt käymään; ei löydä edes autoliikettä jonne uskaltaisi kaupoille marssia.

      Eli kyllä helpostakin asiasta saa erinomaisen vaikean (itselleen) tekemällä tehtyä.

      Ps.
      Mielenkiintoisesti kuitenkin samainen nimimerkki toisaalla keskusteluissa avautuu asiakkaista näin:

      "Asiakas ei ole aina oikeassa vaikka KUVITTELEE aina olevansa. Siinä kysytään sitä ammattitaitoa että osaa selittää asiakkaalle miksi asia ei ole niin kuin hän kuvittelee. Jos tuntee asiakkaan persoonan niin joskus tietysti on helpompaa antaa olla. Mutta kellään ei ole oikeutta alkaa haukkua myyjää,siihen pitäisi aina puuttua myymäläpäällikön tms. Itse olen joskus joutunut tilanteeseen jossa asiakas solvaa työkaveria,olen vienyt asiakkaan silloin sivummalle ja selvitellyt asiaa."

      • LiikkestäKuinLiikkeestä

        Jep... MIKSI?
        Miksi aloittaja tekee yksinkertaisesta ja helposta asiasta (auton ostaminen autoliikkeestä) noin mahdottoman monimutkaista ja itselleen vaikeaa?
        LOPETA jännittäminen ja LOPETA trolli-palstojen satuihin uskominen. USKO itseesi ja kohtele myyjäliikkeen edustajaa ihan samanlaisena ihmisenä, kuin naapurin Kaisaa tai postimies Perttiä; ei autokauppias pure, eikä ole sen kummoisempi ihminen kuin kukaan muukaan työtään tekevä ja/tai omaa yritystään pyörittävä yrittäjä.


    • Vältä_Vw-konsernia

      Ota joku sellainen mukaan joka ymmärtää kuinka menetellä ja osaa tutkia kyseisen merkin oikeat kohdat. Oletko oppinut jotain edellisisten autojesi perusteella ajoneuvon hoidosta? Yksinkertainen asia. Peset auton silloin tällöin päältä ja alta. Kaikki autot kestävät koriltaan mikäli niistä osataan pitää edes vähän huolta. Hoitamatta vain muutamat merkit vastustavat ruostetta pitempään. Tekniikasta ja sen kestävyydestä netti on täynnä tietoa joten siitä vaan etsimään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe