Mielenterveyden häiriöt ja ateismi

49,7 % suomalaisista työkyvyttömyyseläkkeellä olevista on eläkkeellä mielenterveysperusteista.

https://www.mielenterveysseura.fi/fi/yhteiskunta/suomalaisten-mielenterveys-ei-ole-kohentunut-fyysisen-terveyden-tahtiin

Nuorten (alle 35-vuotiaiden) joukossa eläkkeelle jäämisen syy on usein mielenterveyden ongelmat.

https://thl.fi/fi/web/mielenterveys/mielenterveyshairiot/nuorten-mielenterveyshairiot

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2270506

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Nuorten-mielenterveysongelmat-räjähtäneet-käsiin-lähetteiden-määrä-kaksinkertaistui/996337

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005372427.html

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielenterveysongelmat-vievat-joka-paiva-viisi-alle-30-vuotiasta-elakkeelle/

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/92225-hurjat-luvut-suomalaisia-elakkeelle-alle-35-vuotiaana

https://www.terve.fi/artikkelit/miksi-mielenterveys-vie-nuoria-elakkeelle

https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Mielenterveyteen-syytä-satsata/355481

https://yle.fi/uutiset/3-5975219

Mielenkiintoista näissä tilastoissa on se, että kaikki mielenterveyden häiriöistä johtuvista syistä eläkkeellä olevat ihmiset ovat Suomessa uskovaisia, mutta yhään uskovaista ateistia ei heidän joukostaan ole vielä löydetty.

Vielä uskomattomampaa tästä tekee se fakta, että mielenterveyden häiriöt ovat lisääntyneet erityisesti nuorten alle 35-vuotiaiden keskuudessa samalla kun uskovaisuus on vähentynyt ja ateismi lisääntynyt samassa ikäryhmässä. Tästä onkin tehty aivan oikeutetusti johtopäätös, jonka mukaan ateismi parantaa ihmisten mielenterveyttä, mutta uskovaisuus heikentää sitä. Mitä vähemmän uskovaisia on nuorten joukossa, sitä ennen uskovaiset nuoret kärsivät mielenterveyshäiriöistä, mutta samaan aikaan yhä lisääntyvien ateistien määrästä kukaan ei kärsi mielenterveyden häiriöistä.

Ja tämä on tieteellinen fakta, ugh.

11

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nykyään on enemmän sellaista työtä johon hullu ei pysty ja vähemmän sellaista johon hullukin pystyisi.
      Siitä se johtuu.

    • Esim. opettajaksi ennen saattoi päästä selvästi vaarallinen hullukin. Nykyään vaarallisen hullun on vaikeampi päästä opettajaksi.

    • siitänuortenpiikki

      Jeesustelun anteeksiantamat ovat synnyttäneet ja he hakevat lääkkeitä päihtyäkseen.

    • diibadaaba_

      Kun puhutaan viha- ja valhekulttuurista, niin sen harjoittajat kyllä ilmoittavat itsestään varsin selkeällä tavalla.

    • Vaikka suurin osa mielenterveyden häiriöistä kärsivistä etenkin nuorista on ateisteja, niin on merkillistä, miten huonosti uskovaiset ateistit kohtelevat "mielisairaita" ihmisiä tällä palstalla. He eivät edes häpeä sitä, miten paljon loukkaavat sanoillaan niitä uskovaisia ateisteja, jotka ovat oikeasti mielisairaita, kun haukkuvat kaikkia luomiseen uskovaisia ja erityisesti kristittyjä mielisairaiksi ja psykoosissa oleviksi, jotka tulisi sulkea mielisairaalaan. Tuollaisissa uskovaisissa ateisteissa amispojuissa ei ole yhtään rakkautta eivätkä he pysty tuntemaan empatiaa niiden ateistien puolesta, jotka kärsivät mielenterveyden häiriöistä - ja suurin osa nuorista psyykepotilaista on tosiaankin tilastojen mukaan ateisteja. Lievätkö nämä haukkujat ja pilkkaajat heidän joukossaan?

    • kekek-kekek

      Saattaa olla niinkin että hulluuden kriteerejä on löysytetty. Eli että ennen ei hulluiksi sellaisia tiedettykään jotka nykymittareilla selvästi hulluja ovat.

    • "Mielenkiintoista näissä tilastoissa on se, että kaikki mielenterveyden häiriöistä johtuvista syistä eläkkeellä olevat ihmiset ovat Suomessa uskovaisia, mutta yhään uskovaista ateistia ei heidän joukostaan ole vielä löydetty."

      Missä noista sun linkeissä lukee että ne mielenterveyksistä kärsivät on uskovaisia? En jaksa selata läpi miljoonaa linkkiä. Ja mitä tarkoitat "uskovaisella ateistilla"? Eikö ateisti ole uskovaisen vastakohta, joten ateisti ei voi olla uskovainen?

      • Ei niissä semmoista lue, mutta se on uskovaisen ateistin tyypillinen tulkinta tilastoista, jotka todistavat ateismin lisäävän mielenterveydenhäiriöitä ja rikollista käyttäytymistä. Uskovainen ateisti tulkitsee tilastot ja yleensä kaiken päinvastoin kuin mikä on totuus, jos se virheellinen tulkinta ja totuuden vääristely edistää hänen uskontojen vastaista kamppailuaan ja ateismin levittämistä yhteiskuntaan.

        Uskovainen ateisti uskoo, että Jumalaa tai jumalia ei ole olemassa ja että luomista ei ole tapahtunut. Hän uskoo myös sen, että luomisesta ei ole esitetty yhtään todistetta ja luomista ei ole voinut tapahtua: se on mahdotonta, koska aineetonta henkeä tai henkiä ei voi olla olemassa. Ateisti ei tiedä näitä asioita eikä voi todistaa niitä, mutta uskoo lujasti. Kutsun sellaista ateistia uskovaiseksi ateistiksi. Usko on korvannut tiedon aukot...


    • 445tg
    • Uskovaiset ateistit joko vaikenevat tilastoista, joiden mukaan ateismin lisääntyessä myös mielenterveyden ongelmat lisääntyvät, tai sitten he tulkitsevat tilastoja tarkoituksella väärin. Tilastoista näkee selvästi sen, että erityisesti nuorten keskuudessa mielenterveyden häiriöt ovat lisääntyneet nopeaa tahtia yhdessä uskonnollisuuden vähenemisen ja ateismin lisääntymisen kanssa. Vaikka syy ja seuraussuhdetta ei voida pelkkien tilastojen perusteella aukotta todistaa, on järkevää päätellä, että lisääntyvä uskonnottomuus ja ateismi lisäävät mielenterveyden häiriöitä ja mielisairautta sekä niistä johtuvaa varhaista eläkkeelle jäämistä.

    • Saarnaaja7.25

      Minä ryhdyin sydämessäni pohtimaan, oppimaan ja etsimään viisautta ja kaiken lopullista selitystä tullakseni vain tietämään, että jumalattomuus on tyhmyyttä ja tyhmyys mielettömyyttä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      365
      2273
    2. Machokultti vai tasa-arvoa

      Oikein hyvää päivää kaikki Vedatietäjät ja Hare Krishnat! Tarkoitukseni ei ole provosoida vaan monen pettymyksen jälkeen
      Hindulaisuus
      445
      2232
    3. Kimmeliin yöksi?

      Sopii minulle, mutta en tiedä sopisiko se sinuun.
      Ikävä
      94
      2034
    4. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      76
      1613
    5. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      1590
    6. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1328
    7. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      28
      1201
    8. En voi elää täyttä elämää

      Ilman sinua mies. Minun on pakko saada sinut elämääni. 😢
      Ikävä
      53
      1176
    9. Vetoomus tietyille Miehille

      Suomi on Euroopan toiseksi turvaton maa naisille! Mitä ajatuksia miehet jotka ovat turvattomia naisille? Olisiko korke
      Ikävä
      183
      1104
    10. Alkavan syksyn galluppi..

      Ajattelin että olisi sen aika. Gallupin. 1. Mikä on lempivuodenaikasi? Ja miksi? A) kevät B) kesä C) syksy D) talvi 2
      Sinkut
      135
      1068
    Aihe