Lopullinen ratkaisu

lopullinenratkaisu

Olen seurannut hallituspuolueiden poliitikkoja, enkä ole huomannut yhdenkään heistä nostavan esille mitään inhimillisiä arvoja. Arvokeskustelu siitä puuttuu täysin. On vain tehokkuutta, säästöjä, aikatauluja ja päätöksenteon kiireyttä.

Väistämättä tulee mieleen elokuva Lopullinen ratkaisu, joka esitettiin jokin aika sitten televisiossa. Siinä kerrottiin kun Natsi Saksan johtajat kokoontuivat Berliiniin v. 42 tekemään ns. lopullista ratkaisua. Silloinkin puhuttiin vain tehokuudesta, säästöistä, aikatauluista tai päätöksenteon kiireestä. Kukaan osallistujista ei ottanut esille minkäänlaisia inhimillisiä arvoja.

He olivat oman aikakautensa kasvatteja, täysin sokeita millekään muulle. Kuten nytkin. Suomen hallituspuolueet ja poliitikot niissä ovat tämän hetken kasvatteja, täysin sokeita millekään muulle.
Silloin 40-luvulla oli Saksassa omat vallitsevat arvot, samoin nyt on Suomessa. Vain talous ratkaisee, millään muulla ei ole väliä.

En usko että mikään puhe tai tämäkään kirjoitus muuttaa hallituksen poliitikkojen näkemystä, heistä se on oikein, he uskovat siihen kuten 40-luvulla Natsi Saksan johtajat uskoivat omaan aatteeseensa.

Mutta kehoittaisin nyt hallituksen poliitikkoja olemaan nohevana. 40 vuoden päästä teistäkin tehdään elokuva, pääsette elokuvaan. Joku inhimillisempi yhteiskunta tulevaisuudessa kauhistellen katsoo menneisyyttä, ei voi olla totta. Ihan samoin kun me nyt katsomme 40-luvun Natsi Saksan tekosia.

Nythän kyseessä on kuolemansairaiden vanhusten kuritus, avuttomien invalidien hoidon minimointi. Se voi olla tulevaisuuden ihmisistä aivan yhtä uskomatonta.

Pyytäisin että joku tv-kanava esittäisi elokuvan uusintana. Näin voisimme ikäänkuin livenä seurata nykyisen perustuslakivaliokunnan työskentelyä ja kuinka päätöksiä runnataan läpi ilman mitään inhimillisyyttä. Eroa ei ole, historiasta ei ole mitään opittu.

6

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rehellinen_yrittäjä

      Paljonko meille maksaa keinotekoinen hyvinvointiyhteiskunta jossa terveet ihmiset saavat palkkansa tekemällä yhtään mitään eikä heitä voi edes työllistää, kun työntekijöistä on tehty markkinoiden valtiaita. Kysynkin mkiksi vanhukset uivat paskoissaan???? Siksi, koska meilla on päälle 100 miljardiä väärin perustein otettua ulkomaan velkaa. Työtä on ihmisille ja sitä mukaa valtion tulot kasvaisivat ja menot vähenisivät. Miksi ihmiset hyväksyvät tämän vallitsevan hullun
      tilanteen. Kapitalistit imisivät loputkin yhteiskunnan rahat ja vasurit tappaisivat työllistävät yritykset. KYYTIKÄÄ TYHJÄ PUHDAS LAPPU SINNE VAALIUURNAAN, ÄLKÄÄKÄ OLKO NIIN LAPSELLISIA, ETTÄ LUULETTE JONKUN PUOLUEEN HOITAVAN HOMMAN. SUOMEEN ON TULLUT AIKA PERUSTAA YRITTÄJIEN PUOLUE, KOSKA MUUT EIVÄT OSAA KATSOA YHTEISKUNNAN ETUA KOKONAISUUDESSAAN, VAAN VETÄVÄT OMAAN PUSSIIN. KAPITALISTIT JA VASURIT KUULUVAT SAMAAN SAKKIIN. ONNEKSI TULEE HELVETINMOINEN LAMA, JOLLOIN ON PAKKO OTTAA LUSIKKA KAUNIISEEN KÄTEEN.

    • Leuku-62

      Höh. Paljonkos tuo "uusien puolueiden" perustaminen on kansaa auttanut ennenkään ? Onhan noita tullut koko ajan uusia mutta mikään ei slti muutu.. kait se anarkia on ainoa jolla jotain muuttuu, vaikka en olisi uskonut itsekään koskaan näin toteavani..

      • rehellinen_yrittäjä

        Uuden puolueen tulee painottaa oikeata hyvinvointia, eikä keinotekoista hyvinvointivaltiota.
        Yrittäjät ovat ainoita, jotka siihen pystyvät, koska ovat oppineet toisen luokan kansalaisina
        näkemään asiat toisin, kuin muut. Heillä ei ole edes oikeutta päättää oman yrityksensä asioista. Yhteiskunnan hyvinvointi on heille tärkeää, koska silloin kaikki voimme hyvin.
        Suomessa on asiat ajettu umpisolmuun suosimalla passivisuutta ja rankaisemalla aktivisuutta.
        Saas nähdä mitä tapahtuu, kun pöljät suomalaiset äänestävät suomen Maduron pääministe-
        riksi eli demut johtoon. Antti Rinne lupasi lisää eläkettä noin satkun verran, jos demut voittavat vaaleissa. Rahat hän kertoi keräävänsä yrittäjiltä. Siis lisää taakkaa suomen hyvinvoinnin peruspilareille. Mikäli tulee yhtä syvä lama kuin -90 luvulla, niin suomi putoaa
        taantumaan josta ei tule selviämään. Ainoa lääke jonkinlaiseen hyvinvointiin on se, että töihin, kun kerran niitä on.
        Nykyiset puolueet ovat kaikki samaa paskaa. Voi olla, että asiat muuttuvat kuitenkin anarkian kautta.


    • EiÄäntäPorvareille

      On täysin äänestäjistä nyt kiinni että kuinka monta haluaa kuolla kusisiin vaippoihin....Se on nyt teistä itsestä ihmiset kiinni! MuistakaaTÄMÄ!!!

      • Leuku-62

        Valitettavasti, vasemmiston keinot yleensä tuottavat entistä enemmän ongelmia, kun valtiovallan velkataakka vain kasvaa ja sitten toiset joutuvat pelastamaan mitä pelastettavissa on ja korjaamaan näiden "kaikkien kavereiden" jäljet, ja taas kaikki kärsii... tuntuu että peli on menetetty ja vaan kovimmat ja röyhkeimmät pärjää, lopuille tuskainen loppu.


    • vastuutaeiole

      Myös Perikato elokuvan lopussa, Hitlerin sihteeri kertoi että hänen olisi kuulunut paljon enemmän ottaa selvää asioista. Ja näinhän se on tänäkin päivänä, valtaosa Suomalaisista on täysin välinpitämättömiä vanhustenhoidosta koska se ei koskata heitä itseään. Tälläkin palstalla kirjoittelee vain pieni osa Suomalisista joita asia kiinnostaa kun heidän vanhempansa ovat hoidossa. Vastuuta ottaa asioista selvää tai vastuuta ottaa selvää mihin kunkin puolueen poliitikka lopulta johtaa ei ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe