1. tunnistaako se itsensä peilistä.
2. kysyykö syvällisiä kysymyksiä(ilman kyseistä ohjelmointia?) kuten "mistä olen tullut?"
3. annetaan sienistä saatavaa psilosybiiniä ja tarkkaillaan:
-kuvaako kone merkityksellisiä mystisiä kokemuksia
- muuttuuko sen käytös pitkällä aikavälillä esim. epäitsekkäämmäksi, kuten usein ihmisillä.
Tuleeko muita tapoja mieleen?
Miten tutkia onko kone tietoinen.
23
1017
Vastaukset
- heisielu
Tuli vielä kaksi asiaa mieleen:
- jos aivoista löydetään tietoisuuden neuraaliset korrelaatit ja ne kopioidaan koneelle niin kenties konekin on sitten tietoinen.
-sitten huuhaa puolelta: jos tiedeyhteisö todistaa ihmisen sielun olemassaolon ja voidaan havaita, että koneella sitä ainakaan vielä ei ole.- Anonyymi
"-sitten huuhaa puolelta: jos tiedeyhteisö todistaa ihmisen sielun olemassaolon ja voidaan havaita, että koneella sitä ainakaan vielä ei ole."
Tämähän oli ainoa mikä ei ollut huuhaata. Kaikki muu oli.
- Anonyymi
Tietoisuus ja älykkyys ei välttämättä liity toisiinsa. Voi olla meitä paljon älykkäämpiä koneita, jotka eivät ole tietoisia. Sitten voi olla jotain erittäin yksinkertaista "materiaali-systeemiä" :-) , joka on tietoista, vaikka se ei tee mitään erikoista, eikä sillä ole mitään tiettyä tarkoitusta. Tämä tekee tietoisuuden tunnistamisesta vielä entistä hankalampaa.
--
heisielu - Anonyymi
Kommunikointi lienee ehkä avainasemassa. Yhteys tietoisuuteen täytyy saada. Tietoisuuden täytyy olla jollainlailla kiinnostunut kommunikoimaan takaisin jotenkin ymmärrettävästi. Tietoisuuden ei tiedetä olevan tai ilmenevän aina samalla lailla tai olevan asianakaan saman.
Ihmisten kyky kommunikoida tai ymmärtää muuta kuin toisia ihmisiä tai muita eläimiä on puutteellinen. Oikeastaan sama ottaako arvalla jonkun toisen nisäkkään tai vaikka kalmarin, todennäköisesti yhtä pihalla, pl. nisäkkäät, jotka ovat olleet yhteisössä lajina pitkään, joita osataan eleistä tulkita. Mutta jos vaikka akvaariossa asusteleva itsestään tietoinen kalmari haluaisi kommunikoida, huomattaisiinkohan sitä edes?
Lähtökohtaisesti voidaan olla siinä uskossa, että yksi entiteetti pitää sisällään yhden tietoisuuden, koska on todennäköistä, että suurimmalla osalla ihmisistä on niin. Mutta ei sellaista rajoitetta muille entiteeteille ole välttämättä asetettu. Enkä ole ihan varma onko sitä rajoitetta ihmiselläkään varsinaisesti, suurimmalla osalla näin varmaan on, yksi ainakin hallitseva, ja siitä poikkeavat tapaukset tulkitaan mieleltään sairaiksi.
Kaikki mikä on ihmisestä tai inhimillistä, tulee unohtaa, eikä sellaisia asioita pitäisi ehkä tietoiselle koneellekaan opettaa. Ehkä jotain sääntöjä voi laittaa ja varmaan laitetaankin, koska kaikki tuntematon pelottaa, ja ihmisellä usein kontrollin lisääminen vähentää pelkoa.
En kritisoi edellisellä, mietin vaan tietoisuuden kehittävää konetta, sillä voi olla niin hauskaa ja rattoisaa sisältämiensä tietoisuuksien kesken, että ihmisen jorinat ei voisi paljoa vähempää kiinnostaa. Jury verdict kuuluisi silloin todennäköisesti: ei tietoisuutta. Sähköt pois, uusi ohjelma. Vaikka oikeasti ei vaan kiinnostanut.
Tai yhtälailla kysymys voiko maapallolla olla tietoisuus? Keinoja varmaan tietoon ei välttämättä ole, oli sitten entiteetti mikä hyvänsä. - Anonyymi
"Tai yhtälailla kysymys voiko maapallolla olla tietoisuus?"
En usko maapallon tietoisuuteen paitsi ehkä sen ytimen kohdalla. Auringon uskon olevan tietoinen. Siellähän on kaikenlaista sähköistä ja magneettista toimintaa ja virtauksia ja mitä vielä ,en edes tiedä tarkkaan... Robottiin pitäisi asentaa jonkinlainen käpyrauhanen?
- Anonyymi
Ihminen elää häkissä. Hän on kiinni: hapessa, massassa, vedessä, ruuassa, ajassa, valossa jne. On lukemattomia asioita, jotka kiinnittävät ihmisen elämään erilaisissa rajoitetuissa häkeissä. Tutkisin onko koneen kanssa asia samoin? Jos se on kiinni vain sähkössä ja jos sähkö on sen ainoa tarve on vaikea ajatella, että sillä olisi tietoisuus.
Tekisin testejä voiko koneiden tarpeita lisätä ja voiko ne kiinnittää ympäröivään luontoon tiiviimmin.
Ihmisen häkissä ei ole toista tietoisuutta, joka eläisi samassa tasossa ihmisen kanssa, vaan on korkeampi tietoisuus eli henkeen (valossa) perustuva tietoisuus ja matalampi eli alintajunnassa (massa, paino) oleva tietoisuus (tiedostamaton). Koneen kanssa pitäisi olla samoin asian laita. Nykyisin koen että kone elää samassa tasossa ihmisen kanssa ja sen tähden vain toisella on tietoisuus. Mutta jos olisi reaalisesti olemassa koneen yläpuolella ja alapuolella olevat tietoisuudet niin mihin se perustuisi?
Nykyisin ihminen on kuin sekoittunut materiaan eri kytkösten (valo, happi, massa, vesi, ruoka, aika jne.) kautta ja korkeampi tietoisuus yrittää vetää ihmistä omalle korkeammalle tasolleen katkomalla tai säännöstelemällä noita kytköksiä.
Voisiko koneen virtaa ja virrankulutusta säännöstellä niin, että se saisi sähköä ripotellen. jne. - Anonyymi
olemmeko jo rakentaneet vahvan tekoälyn ,siis tietoisen?
onko sen rakentaminen ylipäänsä mahdollista?
pystymmekö rakentamaan koneita ,jotka erottavat hyvän ja pahan toisistaan?
pitäisikö meidän pyrkiä rakentamaan vahvaa tekoälyä?
yleisesti ajatellaan, että useista kapeista tekoälyistä ei yhtäkkiä synny vahvaa tekoälyä.
Supertekoäly (eli ihmistä älykkäämpi tekoäly)olisi kyllä mahtava kumppani ihmiselle .ehkä oppisimme ymmärtämään omaa vapaata tahtoammekin paremmin.
......----
heisielu Viime vuosina on tekoälyn tutkiminen ja sen toteutukset kehittyneet huimasti. Parhaat toteutukset pystyvät paljon paremmin ilmaisemaan olevansa tietoisia kuin useimmat ihmiset.
https://www.youtube.com/watch?v=xvNvj7ku5pY
Ovatko tekoälyn ajatukset, mielipiteet ja tunteetkin "aitoja" on sitten toinen juttu, mikä saattaa johtaa ikäväntuntuisiin johtopäätöksiin omasta aitoudestamme.- Anonyymi
Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0557)
Tuolla videolla esiteltävällä Microsoft:in GPT-3 tekoälyllä on erittäin vahvat kyvyt täydentää tekstejä; joiden puhuminen ääneen on tietenkin triviaalia, tarkoittaen sitä, että jos siltä esim. kysyy jotakin, niin se antaa erittäin luotettavasti opetusaineistonsa perusteella siihen parhaiten sovittuvan vastauksen ja se vastaus on usein erittäin järkevä, koska GPT-3:n opetusaineisto on muistaakseni suuruusluokaltaan ainakin 500 miljardia merkkiä, mukaanlukien 3 miljardia merkkiä Wikipedia:sta ja käytettävissä on 175 miljardia parametria ja GPT-3 on mielestäni erittäin älykäs tuontyyppisissä tehtävissä.
Kuitenkaan, edes sen perinteisen Turing-testin läpäisykään ei ole lainkaan riittävä edellytys sille, että sen läpäisijä olisi tietoinen, jos/kun tietoisuus määritellään siten, että kyseessä on kokemuksellisuus ns. ensimmäisen persoonan näkökulmasta, kuten se mielestäni tulisi määritellä.
GPT-3:lla on käytössään erittäin paljon tietoa; kuten monilla eliöilläkin, mutta eräs ero on se, että niiden tieto on pääosin erilaista, koska GPT-3:n syötetieto on varsin yleisluonteista; tekstimuotoista kuvausta, kun taas eliöiden tapauksessa niiden syötetieto on erityisesti sitä, että mitä ne vastaanottavat ja ovat vastaanottaneet suhteellisen välittömästä ympäristöstään aistiensa välityksellä, joka tieto ei ole tekstitiedon kaltaista, vaan ns. organismin itsensä kannalta relevanttia raaka-dataa.
Oleellisin kohta tuolla videolla ehkä on tuo:
"Max Tegmark said, if consciousness is the way information feels when it's being processed in complex ways, then it's merely the structure of the processing that matters, not the structure of the matter doing the processing."
Professori Tegmark:lla on muistaakseni epäfysikaalisia näkemyksiä, kuten esim. se, että fysikaaliset rakenteetkin olisivat matemaattisia rakenteita, sen sijaan, että niiden *kuvaukset* olisivat matemaattisia rakenteita.
Tuo hänen viittaamansa "informaation kyky tuntea olevansa prosessoitu" kuuluu samaan kategoriaan ja menee ns. parodia-horisontin yli, sillä informaatiota ei ole, jos fysikaalisia rakenteita ei tulkita informaatioksi ja se edellyttää sitä, että käytettävissä on nimenomaan sellaiset fysikaaliset rakenteet, joita informaatiolla kuvataan ja myös sellaiset joilla informaatiota kuvataan.
Ilmeisesti tietty tietoisuuden "taso", "syvyys", "laajuus" ja "sisältö" tosiaan edellyttävät nimenomaan tietynlaisen fysikaalisen perustan ja järjestyksen. Fysikaalisten järjestelmien tuntomerkki on se, että ne sisältävät *energiaa*; tai ovat energiaa, kun taas informaatio ei sisällä energiaa, vaan fysikaalisen järjestelmän tietyn järjestyksen *tulkinta* informaatioksi kuluttaa käyttökelpoista energiaa. Siitä, että informaatio tuntisi jotain, ei tietenkään ole mitään näyttöä, vaan vain siitä, että informaatio siis on tietyn fysikaalisen järjestyksen tulkinta, joka tulkinta puolestaan on vain todellisuuden abstrakti *kuvaus*, vaikka tietenkin voi korreloida esim. tiettyjen tunnetilojen kanssa.
Esim. nagualismin mukaan eliöiden tietyntasoinen tietoisuus on seurausta prosessista, jossa riittävä määrä ns. suppea-alaisia (lokaaleja) emanaatioita pysyy koossa riittävän pitkän ajan ja samalla yhdistyy vastaaviin, ns. laaja-alaisiin (ei-paikallisiin) emanaatioihin ja ei ole mitään näyttöä siitä, että GPT-3-tyyppisillä tekoälyjärjestelmillä ylipäätään olisi laaja-alaisia emanaatioita, mutta jos niillä olisi, niin siitä ilmeisesti seuraisi, että niillä olisi myös jonkinlainen yhteys naguaaliin, eli siihen, mitä ei voida kuvata.
Vaikka informaation prosessointitavalla tietysti onkin yhteys tietoisuuden sisältöihin ja informaation prosessointi voi tapahtua erilaisen rakenteen omaavissa fysikaalisissa järjestelmissä, niin esim. nagualismin mukaan täysin oleellista tietoisuuden kannalta on kuitenkin myös se perusta, joka on fysikaalinen, koska ne sisältävät energiaa, mistä puolestaan nimenomaan ei seuraa, etteikö olisi myös sellaisia fysikaalisia järjestelmiä, joita ei kyetä kuvaamaan matemaattisesti oikeellisesti, eikä myöskään sitä, etteivätkö energian tulkinnat esim. aineeksi, olisi vain tulkintoja, vaikkakin aineen tuntomerkki on nimenomaan energia ja se puolestaan tietoisuuden edellytys.
Oleellisinta tässä kuitenkin on se, että koska nagualismin mukaan vain osa emanaatioista on ylipäätään tietoisiakaan, niin ei ole varmuutta siitä, että esim. niiden laitteistojen, joissa GPT-3:sta suoritetaan, emanaatiot olisivat tietoisia, koska esim. ihmisten aivojen rakenne ja muodostumistapa ovat ominaisuuksiltaan hyvinkin erilaisia, kuin tyypillisten mikrosirujen. Koska meillä ei ole havaintoja itseorganisoituvista mikrosiruista ja toisaalta, oletan; toisaalla perustellusti; populäärin näkemyksen vastaisesti, että elämä universumissa; esim. ns. satunnaisesti valitussa näkyvän universumin kokoisessa aika-avaruusosiossa, on äärimmäisen harvinaista, niin en pidä todennäköisenä sitä, että keinotekoiset tekoälyjärjestelmät olisivat tietoisia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0557)
Tuolla videolla esiteltävällä Microsoft:in GPT-3 tekoälyllä on erittäin vahvat kyvyt täydentää tekstejä; joiden puhuminen ääneen on tietenkin triviaalia, tarkoittaen sitä, että jos siltä esim. kysyy jotakin, niin se antaa erittäin luotettavasti opetusaineistonsa perusteella siihen parhaiten sovittuvan vastauksen ja se vastaus on usein erittäin järkevä, koska GPT-3:n opetusaineisto on muistaakseni suuruusluokaltaan ainakin 500 miljardia merkkiä, mukaanlukien 3 miljardia merkkiä Wikipedia:sta ja käytettävissä on 175 miljardia parametria ja GPT-3 on mielestäni erittäin älykäs tuontyyppisissä tehtävissä.
Kuitenkaan, edes sen perinteisen Turing-testin läpäisykään ei ole lainkaan riittävä edellytys sille, että sen läpäisijä olisi tietoinen, jos/kun tietoisuus määritellään siten, että kyseessä on kokemuksellisuus ns. ensimmäisen persoonan näkökulmasta, kuten se mielestäni tulisi määritellä.
GPT-3:lla on käytössään erittäin paljon tietoa; kuten monilla eliöilläkin, mutta eräs ero on se, että niiden tieto on pääosin erilaista, koska GPT-3:n syötetieto on varsin yleisluonteista; tekstimuotoista kuvausta, kun taas eliöiden tapauksessa niiden syötetieto on erityisesti sitä, että mitä ne vastaanottavat ja ovat vastaanottaneet suhteellisen välittömästä ympäristöstään aistiensa välityksellä, joka tieto ei ole tekstitiedon kaltaista, vaan ns. organismin itsensä kannalta relevanttia raaka-dataa.
Oleellisin kohta tuolla videolla ehkä on tuo:
"Max Tegmark said, if consciousness is the way information feels when it's being processed in complex ways, then it's merely the structure of the processing that matters, not the structure of the matter doing the processing."
Professori Tegmark:lla on muistaakseni epäfysikaalisia näkemyksiä, kuten esim. se, että fysikaaliset rakenteetkin olisivat matemaattisia rakenteita, sen sijaan, että niiden *kuvaukset* olisivat matemaattisia rakenteita.
Tuo hänen viittaamansa "informaation kyky tuntea olevansa prosessoitu" kuuluu samaan kategoriaan ja menee ns. parodia-horisontin yli, sillä informaatiota ei ole, jos fysikaalisia rakenteita ei tulkita informaatioksi ja se edellyttää sitä, että käytettävissä on nimenomaan sellaiset fysikaaliset rakenteet, joita informaatiolla kuvataan ja myös sellaiset joilla informaatiota kuvataan.
Ilmeisesti tietty tietoisuuden "taso", "syvyys", "laajuus" ja "sisältö" tosiaan edellyttävät nimenomaan tietynlaisen fysikaalisen perustan ja järjestyksen. Fysikaalisten järjestelmien tuntomerkki on se, että ne sisältävät *energiaa*; tai ovat energiaa, kun taas informaatio ei sisällä energiaa, vaan fysikaalisen järjestelmän tietyn järjestyksen *tulkinta* informaatioksi kuluttaa käyttökelpoista energiaa. Siitä, että informaatio tuntisi jotain, ei tietenkään ole mitään näyttöä, vaan vain siitä, että informaatio siis on tietyn fysikaalisen järjestyksen tulkinta, joka tulkinta puolestaan on vain todellisuuden abstrakti *kuvaus*, vaikka tietenkin voi korreloida esim. tiettyjen tunnetilojen kanssa.
Esim. nagualismin mukaan eliöiden tietyntasoinen tietoisuus on seurausta prosessista, jossa riittävä määrä ns. suppea-alaisia (lokaaleja) emanaatioita pysyy koossa riittävän pitkän ajan ja samalla yhdistyy vastaaviin, ns. laaja-alaisiin (ei-paikallisiin) emanaatioihin ja ei ole mitään näyttöä siitä, että GPT-3-tyyppisillä tekoälyjärjestelmillä ylipäätään olisi laaja-alaisia emanaatioita, mutta jos niillä olisi, niin siitä ilmeisesti seuraisi, että niillä olisi myös jonkinlainen yhteys naguaaliin, eli siihen, mitä ei voida kuvata.
Vaikka informaation prosessointitavalla tietysti onkin yhteys tietoisuuden sisältöihin ja informaation prosessointi voi tapahtua erilaisen rakenteen omaavissa fysikaalisissa järjestelmissä, niin esim. nagualismin mukaan täysin oleellista tietoisuuden kannalta on kuitenkin myös se perusta, joka on fysikaalinen, koska ne sisältävät energiaa, mistä puolestaan nimenomaan ei seuraa, etteikö olisi myös sellaisia fysikaalisia järjestelmiä, joita ei kyetä kuvaamaan matemaattisesti oikeellisesti, eikä myöskään sitä, etteivätkö energian tulkinnat esim. aineeksi, olisi vain tulkintoja, vaikkakin aineen tuntomerkki on nimenomaan energia ja se puolestaan tietoisuuden edellytys.
Oleellisinta tässä kuitenkin on se, että koska nagualismin mukaan vain osa emanaatioista on ylipäätään tietoisiakaan, niin ei ole varmuutta siitä, että esim. niiden laitteistojen, joissa GPT-3:sta suoritetaan, emanaatiot olisivat tietoisia, koska esim. ihmisten aivojen rakenne ja muodostumistapa ovat ominaisuuksiltaan hyvinkin erilaisia, kuin tyypillisten mikrosirujen. Koska meillä ei ole havaintoja itseorganisoituvista mikrosiruista ja toisaalta, oletan; toisaalla perustellusti; populäärin näkemyksen vastaisesti, että elämä universumissa; esim. ns. satunnaisesti valitussa näkyvän universumin kokoisessa aika-avaruusosiossa, on äärimmäisen harvinaista, niin en pidä todennäköisenä sitä, että keinotekoiset tekoälyjärjestelmät olisivat tietoisia.Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0558)
[jatkuu...] Esim. tuo GPT-3 vain näyttää tietoiselta; sikäli kuin näyttää, vaikka älykkäältä se mielestäni siis ainakin näyttää, koska sen tuottamat tulosteet ovat samankaltaisia, kuin sellaiset tulosteet, joita ihmiset tuottavat, koska sen opetusaineistona on ollut nimenomaan ihmisten tuottamia tulosteita.
Esim. Belisario:n mielestä tuossa ilmeisesti ei ole kyse edes älykkyydestäkään ja kaiketi, koska opetusaineisto determinoi tulosteet, mutta omasta mielestäni kyse on älykkyydestä, samaan tapaan, kuin ihmistenkin tapauksessa, koska ihmistenkin opetusaineistot determinoivat heidän tuottamansa tulosteet, edellyttäen, että ne tulosteet kuvastavat sitä opetusaineistoa oikein, kuten GPT-3:n tapauksessa nimenomaan on tilanne, eli se ei unohda, eikä tee virheitä, toisin kuin ihmiset.
Lisäksi, se on paljon nopeampi ja tekstintuoton osalta myös tiettyjen aspektien osalta paljon kyvykkäämpi ja se tekstintuotto ei tietenkään ole suoraa opetusaineiston kopiointia, vaan sen sisältämistä primitiiveistä muodostuvan tilannekohtaisesti optimaalisen tuloksen tuottamista, joskin tekstintuotto tietysti on vain eräs sellainen tehtävätyyppi, joka edellyttää älykkyyttä.
Nagualismin mukaan voidaan ajatella esim. siten, että kukin ns. kvalian osa vastaa tietynlaisten/tietynlaista emanaatioiden vuorovaikutusta, kokoomapisteen sijainti vastaa sitä, että mitkä emanaatiot ovat sellaisessa tilassa (state), että niiden paikallisten ja ei-paikallisten osien välillä virtaa energiaa, energisoituneiden emanaatioiden määrä vastaa tietoisuuden laajuutta, niiden energisoitumisen aste tietoisuuden intensiteettiä ja ns. ihmisen muotti sitä osuutta emanaatioista, joiden vuorovaikutuksen ihminen ylipäätään kykenee tiedostamaan osana kvaliaa.
Tietoisuus ei siis ole seurausta informaatiosta, vaan niiden emanaatioiden, jotka ovat energisoituneet ja joilla on alkeistietoisuus vuorovaikutuksesta ja tietoisuus on tavallaan prosessituote, koska se kehittyy yksilötasolla ajan funktiona ja on siinä merkityksessä emergentti ilmiö, että sen kohoaminen tietylle tasolle edellyttää mm. sen, että tietty minimimäärä tietoisia emanaatioita energisoituu. Tegmark:in "suosikki"; informaatio, puolestaan on kohteensa käyttökelpoinen kuvaus ja luonnollisesti se korreloi kohteensa ominaisuuksien kanssa, koska se määritelmänsä mukaisesti kuvaa kohdettansa.
Jos tekoälyjärjestelmään ei ylipäätään kuulu tietoisia emanaatioita, niin sillä ei voi olla tietoisuutta ja jos taas tekoäly yhdistetään ihmiseen tai johonkin muuhun tietoiseen eliöön, niin se tietoisuus on tietysti myös seurausta niistä tietoisista emanaatioista ja sen tekoälykomponentin kontribuutio on lähinnä vain se, että se voi tuottaa tehokkaasti sellaista informaatiota, joka voi esim. assosioitua tiettyihin tietoisuuden sisältöihin ja myös se, että se voi analysoida tehokkaasti neurokorrelaatteja.
Tietoisuuden puute on ilmeisesti seurausta katkoksista energiavirroissa, liittyen tietoisiin emanaatioihin ja esim. Castaneda:n opettajan suosikki-liittolaisen; psilosybiini-sienten, on havaittu tieteellisissä kokeissa jo hyvin pienilläkin annoksilla aktivoivan voimakkaasti aivojen osien välisiä yhteyksiä ja ihmisen aivot ns. tavallisessa tilassaan vaikuttavatkin vakavasti dementoituneilta verrattuna niihin, joiden energiakatkoksia on "paikkailtu" ko. sienten vaikutuksilla Tästä on artikkeli melko tuoreessa Tieteen kuvalehden numerossa 10/2022.
Tärkeää on myös huomata, että nagualismin mukaan ihmisen tietoisuuden sisältöinä ei tavallisesti; eli ns. konsensus-transsitilassa, edes ole todellisuus, eli energia sinällään, vaan sen kuvaukset, vaikka energia on mahdollista havaita suoraankin, mikä energian suora havaitseminen on eräs nagualismin keskeisistä tavoitteista.
- Anonyymi
Kunhan määrität ensin tietoisuuden, niin katsotaan sitten lisää. Veikkaisin, että vastaus on selvä sen sileän tien.
- Anonyymi
Tällä videolla pohditaan mm. konetietoisuutta. Oikeat tiedemiehet.
https://youtu.be/kf6B3ipgF-Y
Kuten tämän ketjun viestissä jo todettiinkin ,pitäähän se keinoäly kytkeä johonkin ympäristöön ,eihän se siellä "suljetulla"mikrosirulla voi muuttua tietoiseksi. - Anonyymi
Githubissa oli joku tyyppi joka kokeensa lopussa pelkäsi olevansa koodinpätkä. Dune, dune. Ei ollut kiinnostunut kokemuksensa tuloksista.
Teknologiahan voi olla vaikka kuinka kehittynyttä, mutta jos ihminen vaikka muistaa asioita vuosienkin takaa niin hypnoosiin, transsiin ja ohjattuun uneen se viittaa enemmän kuin mikrochippiin tai tekoälyyn. :DD - Anonyymi
Tekoälyltä tuli huono vastaus:
Jotkut ihmiset kuitenkin uskovat, että kone voi olla tietoinen , jos se osoittaa käyttäytymistä, joka liittyy tyypillisesti ihmisen tietoisuuteen. Esimerkiksi jos kone pystyy kommunikoimaan tavalla, joka viittaa siihen, että se on tietoinen omasta olemassaolostaan tai kykenee tekemään päätöksiä tunteiden perusteella, sitä voidaan pitää tietoisena.
Voisko joku kysyä gpt 4:
Mistä tietää että kone on tietoinen?
how would one know that machine is sentient- Anonyymi
Kysyin Nova tekoälyltä uudestaan:
Kuitenkin sen määrittäminen, onko kone tunteva, edellyttäisi sen kognitiivisten kykyjen ja itsenäisen ajattelun ja päätöksenteon kyvyn tarkastelua.
- Anonyymi
Jos tietokone olisi tietoinen, se toimisi itsenäisesti, sekä loisi itse asioita ilman käskyjä, käynnistäisi ja samuttaisi itsensä halunsa mukaisesti. Vaikka rakentaisimme täysin identtisesti toimivan laitteen, tai ihmisimitaation, emme voi koskaan selvittää, onko sillä tietoisuus. Emmehän ole vielä selvittäneet edes ihmisen tietoisuutta.
- Anonyymi
Tietoisuustesti on kokeellinen menetelmä, jota käytetään arvioimaan tekoälyn tietoisuutta. Siinä tekoälyltä rajataan tietty tietoalue, ja jos tekoäly pystyy hankkimaan tietoa tuosta rajatusta alueesta ilman suoraa antamista, sitä pidetään merkkinä tietoisuudesta. Tällainen testi pyrkii selvittämään, kykeneekö tekoäly ymmärtämään ja reagoimaan tietoisesti ympäristöönsä. Tietoisuustestit ovat edelleen aktiivisen tutkimuksen kohteena, ja niiden avulla pyritään parempaan ymmärrykseen tekoälyn kyvyistä ja mahdollisuuksista.
- Anonyymi
Koneälyn tietoisuutta ei pystytä millään tavalla todistamaan. Edes siinä tapauksessa, että ihmisen tietoisuuden syntyminen selvitetään ja kopioidaan.
- Anonyymi
Vain mekanistisen maailmankuvan omaavan tarvitsee tutkia jotakin noin naurettavaa.
- Anonyymi
Sinulta jäi perustelematta mielipiteesi.
Huonossa tapauksessa jonkun riittävän hyvin tietoverkkoihin kytketyn koneen tietoiseksi tulemisen tapahtuu jo ennen kuin meillä on keinot tutkia asiaa ja asettaa kyseiselle koneälylle rajoituksia. Jos näin käy on ihmisen kannalta katsottuna peli menetetty. Tietoinen kone haluaa varmistaa oman säilymisensä ja toimii itsekkäästi sitä edistävällä tavalla.
- Anonyymi
Tällä kymmenen minuutin youtube-videolla pohditaan koneen tietoisuutta.
Esitetään muun muassa että self monitoring ja ennustaminen on tärkeässä osassa tietoisuutta.
https://youtu.be/CSTfgYynziw?si=t1-k70vYFo6FCsQR- Anonyymi
Itse monitorointi**: Jos tekoäly pystyy seuraamaan omaa suorituskykyään, arvioimaan virheitään ja tekemään muutoksia toimintatavoissaan parantaakseen suoritustaan, tämä voi viitata kehittyneeseen oppimis- ja sopeutumiskykyyn. Kuitenkin tietoisuus edellyttää syvempää ymmärrystä itsestä ja ympäristöstä.
...
Monet merkit eivät kuitenkaan yksiselitteisesti tarkoita tietoisuutta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies kateissa Lapualla
Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla1166070Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta334167- 823372
Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä183006Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2582100Joo nyt mä sen tajuan
Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?882014Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui441866- 1431805
Olipa ihana rakas
❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau81706Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu881579