Aihealueet

Listaukset

  Valtakunnan hyvä uutinen, muuttumaton sanoma

  tsättädää

  Monet Jehovan todistajat uskovat aidosti, että heillä on totuus raamatun tulkinnoista ja että se totuus on pysynyt muuttumattomana vuosikymmenten ajan ja jopa pidempään. Varmastikin he uskovat, että se hyvä uutinen, jota he julistavat on se sama, jota aikoinaan Jeesus ja apostolitkin julistivat. Mutta onko näin?

  Julistivatko Jeesus ja apostolit hyvää uutista, jonka sisältönä oli taivasten valtakunnan maanpäällinen konkretisoituminen 2000 vuoden kuluttua? Ei varmaankaan näin, vaan he julistivat 2000 vuotta sitten, että se oli l ä h e l l ä jo tuolloin. Jeesus osoitti kaikki sanansa seuraajilleen, kun hän sanoi näitä vainottavan hänen vuokseen. Jeesus ei mitenkään osoittanut, että hän olisi puhunut tulevista sukupolvista tuhansien vuosien päästä ja että näitä sitten vainottaisiin. Ei.

  Toinen asia on sitten se, mitä taivasten valtakunnalla tarkoitetaan. "Malkuta de-Adonai", "Malkut Shaddai ","Malkut Shamayim", mm. nämä ovat hepreankielisiä nimityksiä termille, joka mahdollisesti eläneelle Jeesukselle varmaankin olisi ollut tuttu. Tällä tarkoitetaan suvereenin jumalan hallintoa maallisen vallan vastakohtana, toivona että jumala olisi koko maan kuningas ja kaikki epäjumalien palvonta hävitetty maan päältä.

  Mitä enemmän juutalaisuus kohtasi valloittajien painetta, sitä enemmän vahvasti uskonnolliset juutalaiset halusivat kiiruhtaa jumalan valtakunnan tuloa.
  Tämä oli sitä samaa mitä Jeesuskin saarnasi.

  Jehovan todistajien tulkinta on siis lähempänä juutalaista näkemystä kuin myöhemmän/toisen kristinuskon, joka poliittisista syistä päätti tulkita taivasten valtakunnan Rooman kannalta harmittomaan muotoon ja yhdisti sen tulevaan maailmaan (Olam Haba).

  http://www.jewishencyclopedia.com/articles/9328-kingdom-of-god

  Kun otetaan jokin opinkappale menneisyydestä, pitäisi tutkia sitä myös muilta kanteilta. Jehovan todistajat ovat ottaneet juutalaistyyppisen tulkinnan messiaanisesta aikakaudesta, omilla mausteillaan tietenkin, mutta jättäneet huomiotta sen, miten tämä aikakausi juutalaisuuden mukaan realisoituisi. Jeesus ei täyttänyt messiaalta vaadittuja asioita, joten hän ei voinut olla messias, eikä siten messiaskuningas. Tämän taas todistajuus ratkaiseen kristinuskolle yleisellä tulkinnalla Jeesuksen ylösnousemuksesta, josta ei oikeasti ole todisteita varsinkaan siinä käsityksessä kuin miten se esitetään. Omasta mielestäni varsin erikoinen yhdistelmä, mutta siitä riippumatta perusteeton.

  Jos taas ajatellaan todistajuutta ja sen alkuaikoja, niin Russellin mukaan vaivan ajat, vai mikä se nyt oli, joku täydentäköön, piti päättyä vuoden 1914 syksyllä, ei suinkaan alkaa niin kuin todistajat uskovat. Tämä oli itsellenikin yllätys, kun Diovmorf aikoinaan tätä paasasi palstalla. Voiko tätä k o r j a u s t a ihan tosissaan kutsua "ilmaisun pävittämiseksi"? Vai olisiko ennemmin kyse nolosta erehdyksestä, joka on syytä vaivihkaa jättää mainitsematta?

  47

  <50

   Vastaukset

   • tsättädää 12.3.2019 14:09

    <>Jos taas ajatellaan todistajuutta ja sen alkuaikoja, niin Russellin mukaan vaivan ajat, vai mikä se nyt oli, joku täydentäköön, piti päättyä vuoden 1914 syksyllä, ei suinkaan alkaa niin kuin todistajat uskovat.><

    Russell opetti, että lopun aika alkoi 1799 kun Napoleon palasi turneeltaan Egyptistä. Itse maailmanlopun alun ja Jeesuksen näkymättömän paluun Russell sijoitti vuoteen 1874 ja samalla alkoi tuhatvuotishallinto. Vuonna 1874 alkaneen maailmanlopun piti kehittyä lopulliseen huippuunsa vuoden 1914 lokakuun alussa.

    <>Tämä oli itsellenikin yllätys, kun Diovmorf aikoinaan tätä paasasi palstalla. Voiko tätä k o r j a u s t a ihan tosissaan kutsua "ilmaisun pävittämiseksi"? Vai olisiko ennemmin kyse nolosta erehdyksestä, joka on syytä vaivihkaa jättää mainitsematta?><

    Itse asiassa nolo erehdys on liian lievä ilmaus, Russell pääsi tavoitteeseensa hyvin tarkoitushakuisilla ja valikoiduilla argumenteilla. Raamatun asemesta Russell opetti perimätietoon perustuvaa luomispäivien pituutta, peukaloi Raamatun tekstiä mieleisekseen 100 vuoden verran (tästä syystä 1975-fiasko on sukua 1874-fiaskolle) ja valehteli pyramidimitasta. Ei ihmekään, että Russelin ajalta valitaan otteita Vt-materiaaliin hyvin valikoivasti, aika ajoin aiheesta myös valehdellaan:

    ”Milloin ’kansakuntien määräajat’ päättyisivät ja Jumalan valtakunta alkaisi hallita? Vastaus, joka sinetöitiin ’lopun aikaan asti’, liittyy Raamatun ajanlaskuun (Daniel 12:9). Kun tuo ’aika’ lähestyi, Jehova alkoi paljastaa vastausta ryhmälle nöyriä Raamatun tutkijoita. Jumalan hengen avulla he ymmärsivät, että ”kansakuntien määräajat” alkoivat, kun Jerusalem tuhoutui vuonna 607 eaa., ja että nuo ’ajat’ kestäisivät 2 520 vuotta. Tästä he päättelivät, että ’kansakuntien määräajat’ päättyisivät vuonna 1914. He ymmärsivät myös sen, että vuosi 1914 merkitsisi tämän asiainjärjestelmän lopun alkua. (Vartiotorni 1. helmikuuta 2004 sivu 19)

    Jos raamatuntutkijat jotain ymmärsivät, niin heille 1914 oli fiasko, joka siirrettiin ensin vuoteen 1915 ja Russelin kuoltua 1916 sitten Rutherfordin toimesta vuoteen 1925. Vuosi 1914 merkitsi silloisille raamatuntutkijoille sekä 1799 alkaneen lopun ajan päättymistä että 1874 alkaneen maailmanlopun loppunäytöstä. Ei missään tapauksessa asiainjärjestelmän lopun ajan alkamista.

    • Kaikkitietävällä Jehovalla on kova tarve koetella ihmisiä. Toistuvasti. Onneksi tuo menee aina läpi, niin seura voi munailla rauhassa jumalan mandaatilla.

     Jerusalemin tallottuna oleminen ei ole mitenkään aukoton asia, kaupunki on ollut valloitettuna useaan otteeseen, mutta välillä taas ei. Riippumatta siitä, koska uudessa testamentissa keksitty pakanain ajat niin sanotusti alkoivat, niiden tuli päättyä niihin aikoihin, jolloin Jeesuksen olisi pitänyt palata, eli liki 2000 vuotta sitten.

     Jeesuksen ei pitänut raamatun mukaan palata näkymättömänä, vaan näkyvästi pilven lonkalla enkelien kanssa.
     Jeesuksen sanotaan raamatussa saaneen ylösnousemuksensa jälkeen kaiken vallan taivaassa ja maan päällä, kaiketi hallinto olisi alkanut jo tuolloin, ei joskus 1800- tai 1900-luvulla.

     On varmaan hienoa, kun voi hallita yksinkertaisia ihmisiä tulkitsemalla satuja uusilla saduilla.


   • tsättädää 14.3.2019 17:45

    <>Kaikkitietävällä Jehovalla on kova tarve koetella ihmisiä. Toistuvasti. Onneksi tuo menee aina läpi, niin seura voi munailla rauhassa jumalan mandaatilla.><

    Sitä voi kukin tykönään miettiä onko tuollainen itse asiassa viitatun jumalan pilkkaamista sekopääksi.

    <>Jerusalemin tallottuna oleminen ei ole mitenkään aukoton asia, kaupunki on ollut valloitettuna useaan otteeseen, mutta välillä taas ei. Riippumatta siitä, koska uudessa testamentissa keksitty pakanain ajat niin sanotusti alkoivat, niiden tuli päättyä niihin aikoihin, jolloin Jeesuksen olisi pitänyt palata, eli liki 2000 vuotta sitten. ><

    Ja 2000 vuotta on melko pitkä ajanjakso, ei helposti mene tässä asiassa virhemarginaaliin.

    <>Jeesuksen ei pitänut raamatun mukaan palata näkymättömänä, vaan näkyvästi pilven lonkalla enkelien kanssa. ><

    Kun mä vedän aamuisin persianakset ylös, niin useimmin huomaan, ettei Jeesus voi tulla tänään. Toki nyt on sadetta odotuksella taas viikkojen jälkeen, mutta 2...5 mm, jos Jeesus sitten ehtisi matkaan.

    <>Jeesuksen sanotaan raamatussa saaneen ylösnousemuksensa jälkeen kaiken vallan taivaassa ja maan päällä, kaiketi hallinto olisi alkanut jo tuolloin, ei joskus 1800- tai 1900-luvulla.><

    Taisi sitä valtaa Jeesuksella olla jo ennen poistumistakin, mutta Vt-seuran palautukset olivat aikaansa edelle, siis ennen kuin kevyttuotteet keksittiin. Vt-seura voisi todeta, että kyseessä oli light-paluu ja the real thing on kaiken aikaa pian vuorossa sitten vuoden 1975.

    <>On varmaan hienoa, kun voi hallita yksinkertaisia ihmisiä tulkitsemalla satuja uusilla saduilla.><

    Unohtamatta lahjoituksien välttämättömyyttä.

   • Lukekaa se raamattu ensin ymmärrettävästi läpi (vaikka 10 kertaa) ja tulkaa sitten väittelemään JT uskosta.

    • Käykö semmone, että opiskelee jt doktriinia sen 10 vuotta?

     Sitten tulee tänne kertomaan, miten se menee, ku niille itelle ei kärsi kertoa. Ne potkii pihalle.

     Käykö?


   • Ei JT uskossa ole mitään väiteltävää. Se itse todistaa itsensä huuhaaksi ja valheeksi.
    Onhan se väärä rohveetta.
    Eipä sinullakaan ole muuta sanottavaa.

    • Hahahahhahahahahahahhahahahahah…….urpo


    • jhgfdsdrty789 kirjoitti:

     Hahahahhahahahahahahhahahahahah…….urpo

     Ootko päässyt pehmustetussa huoneesta pois kun täällä taas kirjoittelet.


   • Ei kai ihminen käy kertomassa asioista, jota he eivät uskoisi, että se on totuus. Pitäisikö puhua asioista, johon eivät itsekään usko? Eikö tämä koske myös muissakin asiassa. Aika epäjohdonmukainen ajatuskin. Kyllä täällä muutkin puhuvat vakaumuksen syvällä rintaäänellä.
    Kuka käyttäisi aikaansa ja voimiaan juttelemassa asioista, jota pitävät valheena? Raamatun opetus on totuus ja siksi sen tuntemus on tärkeää.

    • Varmasti Jehovan todistajat on vilpittömiä uskossaan mutta he eivät palvo Jehovaa vaan hallintoelintä joka nauttii suuresta vallastaan.

     Uskotko tosiaan että Jehova tai Jumala puhuu ainoastaan 8 miehen välityksellä maailmassa jossa on lähes 8 miljardia ihmistä.


    • Voi, voi. Tunnen monia monia jehovantodistajia jotka käyvät kertomassa ovilla asioita johon eivät itsekkään usko. Miksi? Koska he eivät halua että heidät eristettäisiin perheestään, jotka myös ovat jehovantodistajia.

     Tällaisten perheiden pitäisi tehdä joukkosopimus, saman aikaisesta eroamisesta järjestöstä.

     Itse oli tienraivaaja ja vanhin ja en uskonut asiaan. Lopulta ryhdistäydyin ja otin hatkat koko lafkasta.


    • Näinsemeneekuulkaa kirjoitti:

     Voi, voi. Tunnen monia monia jehovantodistajia jotka käyvät kertomassa ovilla asioita johon eivät itsekkään usko. Miksi? Koska he eivät halua että heidät eristettäisiin perheestään, jotka myös ovat jehovantodistajia.

     Tällaisten perheiden pitäisi tehdä joukkosopimus, saman aikaisesta eroamisesta järjestöstä.

     Itse oli tienraivaaja ja vanhin ja en uskonut asiaan. Lopulta ryhdistäydyin ja otin hatkat koko lafkasta.

     Niin laisiasi on joitakin, mutta se ei onnistu ajan mittaan, kuten itse totesit.


    • Uuria kirjoitti:

     Varmasti Jehovan todistajat on vilpittömiä uskossaan mutta he eivät palvo Jehovaa vaan hallintoelintä joka nauttii suuresta vallastaan.

     Uskotko tosiaan että Jehova tai Jumala puhuu ainoastaan 8 miehen välityksellä maailmassa jossa on lähes 8 miljardia ihmistä.

     Ei mitään joukkokääntymystä ennustettukaan. Harvat sen löytävät, sanoi Jeesuskin.
     Ja väärää uskontoa sanotaan SUUREKSI Babyloniksi.
     Jeesuskaan ei käännyttänyt maan päällä ollessaan sen aikaista ihmiskuntaa.
     Myöskin uusia tulee koko ajan, vaikka vanhat nukkuvat pois. Nyt lähennellään 9milj.
     Kun muistamme Nooan aikaa, silloin oli vain hän ja hänen perheensä, 8, jotka pelastuivat. Onhan maailmassa uskontoja, mutta ovatko he evankelistoja kaikki? Ja kaikki mahdolliset keinot käytetään tiedon viemiseksi mahdollisimman monella kielellä. Miljoonia tunteja käytetään tiedon viemiseksi, mutta valinnan tekevät kuulijat. Ei tehdä ristiretkiä tiedon viemiseksi. Opetus Jumalan tahdosta on kuitenkin tärkein. Todistus annetaan kuten Jeesus sanoi. Matt. 24: 14.
     Ja palvonta annetaan Jehovalle, ei ihmisille. On kuitenkin hyvä, kun hän opettaa ymmärtämään Raamattua, emme me sitä itse voisi omin neuvoin tehdä.


    • Näinsemeneekuulkaa kirjoitti:

     Voi, voi. Tunnen monia monia jehovantodistajia jotka käyvät kertomassa ovilla asioita johon eivät itsekkään usko. Miksi? Koska he eivät halua että heidät eristettäisiin perheestään, jotka myös ovat jehovantodistajia.

     Tällaisten perheiden pitäisi tehdä joukkosopimus, saman aikaisesta eroamisesta järjestöstä.

     Itse oli tienraivaaja ja vanhin ja en uskonut asiaan. Lopulta ryhdistäydyin ja otin hatkat koko lafkasta.

     Sanotaanhan, ettei kannettu vesi kaivossa pysy. Kukaan ei pysty kovin kauan teeskentelemään. Jos sydän ei ole mukana, miksi tehdä työtä turhaan.
     Sydänten tutkija näkee kaiken ja toimii sen mukaan. Hänelle ei voi teeskennellä.


    • opetusta kirjoitti:

     Ei mitään joukkokääntymystä ennustettukaan. Harvat sen löytävät, sanoi Jeesuskin.
     Ja väärää uskontoa sanotaan SUUREKSI Babyloniksi.
     Jeesuskaan ei käännyttänyt maan päällä ollessaan sen aikaista ihmiskuntaa.
     Myöskin uusia tulee koko ajan, vaikka vanhat nukkuvat pois. Nyt lähennellään 9milj.
     Kun muistamme Nooan aikaa, silloin oli vain hän ja hänen perheensä, 8, jotka pelastuivat. Onhan maailmassa uskontoja, mutta ovatko he evankelistoja kaikki? Ja kaikki mahdolliset keinot käytetään tiedon viemiseksi mahdollisimman monella kielellä. Miljoonia tunteja käytetään tiedon viemiseksi, mutta valinnan tekevät kuulijat. Ei tehdä ristiretkiä tiedon viemiseksi. Opetus Jumalan tahdosta on kuitenkin tärkein. Todistus annetaan kuten Jeesus sanoi. Matt. 24: 14.
     Ja palvonta annetaan Jehovalle, ei ihmisille. On kuitenkin hyvä, kun hän opettaa ymmärtämään Raamattua, emme me sitä itse voisi omin neuvoin tehdä.

     Jehovan todistajat ja muut sen kaltaiset uskonnot ovat väärä uskonto.
     "Ja kaikki mahdolliset keinot käytetään", kuten valehtelemista ja totuuden pimittämistä.
     Tätä Jehovan todistajat kutsuvat teokraattiseksi sodankäynniksi.
     Myös rakkauspommitusta käytetään.


    • opetusta kirjoitti:

     Ei mitään joukkokääntymystä ennustettukaan. Harvat sen löytävät, sanoi Jeesuskin.
     Ja väärää uskontoa sanotaan SUUREKSI Babyloniksi.
     Jeesuskaan ei käännyttänyt maan päällä ollessaan sen aikaista ihmiskuntaa.
     Myöskin uusia tulee koko ajan, vaikka vanhat nukkuvat pois. Nyt lähennellään 9milj.
     Kun muistamme Nooan aikaa, silloin oli vain hän ja hänen perheensä, 8, jotka pelastuivat. Onhan maailmassa uskontoja, mutta ovatko he evankelistoja kaikki? Ja kaikki mahdolliset keinot käytetään tiedon viemiseksi mahdollisimman monella kielellä. Miljoonia tunteja käytetään tiedon viemiseksi, mutta valinnan tekevät kuulijat. Ei tehdä ristiretkiä tiedon viemiseksi. Opetus Jumalan tahdosta on kuitenkin tärkein. Todistus annetaan kuten Jeesus sanoi. Matt. 24: 14.
     Ja palvonta annetaan Jehovalle, ei ihmisille. On kuitenkin hyvä, kun hän opettaa ymmärtämään Raamattua, emme me sitä itse voisi omin neuvoin tehdä.

     Jos nyt katsomme mitä Luukkaan evankeliumissa kirjoitetaan, niin opetuslapset kysyvät Jeesukselta milloin kaikki tapahtuu ja mitkä ovat merkkeinä tapahtumista. Erilaisia merkkejä on mm. Jeesuksen nimissä esiintyminen ja ajan ilmoittaminen, mutta näitä ei pitäis seurata.
     Kansa nousee kansakuntaa vastaan jne. maanjäristyksiä, ruttoa ja nälänhätää. Sitten selvästi kerrotaan, että Jeesuksen opetuslapsia vietäisiin synagoogiin ja vankiloihin ym. Jeesuksen nimen tähden. Luvataanpa vielä ettei hiukarvakaan katkea opetuslasten päästä.
     Miten noin niin kuin ylläoleva sopii Jehovan todistajiin mielestäsi? Juutalaisetko teitä vainoavat?

     Sitten tulee varoitus, kun opetuslapset näkevät Jerusalemin sotajoukkojen ympäröimänä pitää ymmärtää hävityksen olevan lähellä. Tämä ei liene vaikea arvata. Juutalaisia viedään vangeiksi ja he kaatuvat miekkaan. Ei kai tässä mistään muusta kansasta ole kyse, Jehovan todistajat eivät asuneet Jerusalemissa tuohon aikaan eivät olleet kansa. Kuin myöskään kyse ei voi olla Jeesuksen seuraajista, koska hekään eivät olleet kansa, vaan osa kansaa, joka asui ko. kaupungissa. Paitsi tietysti jos Jeesuksen seuraajat olivat aktiivisia kapinallisia, jotka saivat Rooman päreet palamaan, niin sitten. Mutta tämähän on ristiriidassa pasifisti-Jeesuksen kanssa.

     Sitten tulee tämä kuuluisa ennustus siitä kuina kauan Jerusalem on oleva pakanain tallomana ja 1992 viittaa tässä kohden ilm. 11:2, joka kertoo että
     Mutta temppelin ulkopuolella oleva esikartano erota pois, äläkä sitä mittaa, sillä se on annettu pakanakansoille; ja he tallaavat pyhää kaupunkia neljäkymmentäkaksi kuukautta.

     On tuo 42 kuukautta sitten relevantti tai ei, niin Jeesus kuitenkin päättää hyvin selväsanaisesti sen kuinka pitkälle pakanain ajat voivat ulottua: 32 Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu.

     Jeesus ei puhu nykysukupolville vaan niille ihmisille, jotka häntä tekstissä kuuntelivat kauan sitten.


    • tsättädää kirjoitti:

     Jos nyt katsomme mitä Luukkaan evankeliumissa kirjoitetaan, niin opetuslapset kysyvät Jeesukselta milloin kaikki tapahtuu ja mitkä ovat merkkeinä tapahtumista. Erilaisia merkkejä on mm. Jeesuksen nimissä esiintyminen ja ajan ilmoittaminen, mutta näitä ei pitäis seurata.
     Kansa nousee kansakuntaa vastaan jne. maanjäristyksiä, ruttoa ja nälänhätää. Sitten selvästi kerrotaan, että Jeesuksen opetuslapsia vietäisiin synagoogiin ja vankiloihin ym. Jeesuksen nimen tähden. Luvataanpa vielä ettei hiukarvakaan katkea opetuslasten päästä.
     Miten noin niin kuin ylläoleva sopii Jehovan todistajiin mielestäsi? Juutalaisetko teitä vainoavat?

     Sitten tulee varoitus, kun opetuslapset näkevät Jerusalemin sotajoukkojen ympäröimänä pitää ymmärtää hävityksen olevan lähellä. Tämä ei liene vaikea arvata. Juutalaisia viedään vangeiksi ja he kaatuvat miekkaan. Ei kai tässä mistään muusta kansasta ole kyse, Jehovan todistajat eivät asuneet Jerusalemissa tuohon aikaan eivät olleet kansa. Kuin myöskään kyse ei voi olla Jeesuksen seuraajista, koska hekään eivät olleet kansa, vaan osa kansaa, joka asui ko. kaupungissa. Paitsi tietysti jos Jeesuksen seuraajat olivat aktiivisia kapinallisia, jotka saivat Rooman päreet palamaan, niin sitten. Mutta tämähän on ristiriidassa pasifisti-Jeesuksen kanssa.

     Sitten tulee tämä kuuluisa ennustus siitä kuina kauan Jerusalem on oleva pakanain tallomana ja 1992 viittaa tässä kohden ilm. 11:2, joka kertoo että
     Mutta temppelin ulkopuolella oleva esikartano erota pois, äläkä sitä mittaa, sillä se on annettu pakanakansoille; ja he tallaavat pyhää kaupunkia neljäkymmentäkaksi kuukautta.

     On tuo 42 kuukautta sitten relevantti tai ei, niin Jeesus kuitenkin päättää hyvin selväsanaisesti sen kuinka pitkälle pakanain ajat voivat ulottua: 32 Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu.

     Jeesus ei puhu nykysukupolville vaan niille ihmisille, jotka häntä tekstissä kuuntelivat kauan sitten.

     Onhan lopun läheisyys kuultavissa jo sanoissa "Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle!" Mitä merkitystä tuollaisella julistuksella olisi ollut, jos tähtäin olisi ollut ainakin kahden vuosituhannen päässä?

     Myös Jeesuksen vertaukset tähtäävät siihen, että paluu ei ole valtavan kaukana, vaikka siihen voikin mennä jonkin aikaa. Esimerkiksi uskollista ja ymmärtäväistä palvelijaa koskevassa vertauksessa (jonka Jehovan todistajien hallintoelin julkeasti omii itselleen) isäntä asettaa palvelijan hoitamaan tehtävää ja palatessaan katsoo, miten tämä on tehtävänsä hoitanut. Isännän palatessa vastassa on siis sama palvelija, jonka hän lähtiessään jätti. Myös tämä viittaa aikomukseen palata kuulijoiden elinaikana.


    • sukupolvi_ei_katoa kirjoitti:

     Onhan lopun läheisyys kuultavissa jo sanoissa "Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle!" Mitä merkitystä tuollaisella julistuksella olisi ollut, jos tähtäin olisi ollut ainakin kahden vuosituhannen päässä?

     Myös Jeesuksen vertaukset tähtäävät siihen, että paluu ei ole valtavan kaukana, vaikka siihen voikin mennä jonkin aikaa. Esimerkiksi uskollista ja ymmärtäväistä palvelijaa koskevassa vertauksessa (jonka Jehovan todistajien hallintoelin julkeasti omii itselleen) isäntä asettaa palvelijan hoitamaan tehtävää ja palatessaan katsoo, miten tämä on tehtävänsä hoitanut. Isännän palatessa vastassa on siis sama palvelija, jonka hän lähtiessään jätti. Myös tämä viittaa aikomukseen palata kuulijoiden elinaikana.

     Aivan, ja hallintoelin ei ollut olemassa tuohon aikaan, joten palvelijalla ei Jehovan todistajia tarkoiteta.
     Voi olla ylivoimaista hyväksyä se, ettei Jeesus-liike ollut muuta kuin oman aikansa lopunajan lahko. Ja kuten nämä tämän tyyppiset suuntaukset yleensä, myös se oli väärässä odotuksissaan ja tarjosi katteetonta toivoa ihmisille.


    • tsättädää kirjoitti:

     Aivan, ja hallintoelin ei ollut olemassa tuohon aikaan, joten palvelijalla ei Jehovan todistajia tarkoiteta.
     Voi olla ylivoimaista hyväksyä se, ettei Jeesus-liike ollut muuta kuin oman aikansa lopunajan lahko. Ja kuten nämä tämän tyyppiset suuntaukset yleensä, myös se oli väärässä odotuksissaan ja tarjosi katteetonta toivoa ihmisille.

     Rehellisimmät kristityt pystyvät myöntämäänkin ilmeisen tosiasian, että kyseessä oli aikansa lopunajan lahko, jonka toiminta ei välttämättä edes ollut niin siloteltua kuin Raamatun kaanon antaa ymmärtää. Jeesus-liike saattoi olla varsin jyrkkäkin ja vallankumouksellinen. Tämän ei mielestäni tarvitse viedä pohjaa koko kristinuskolta, mutta fundamentalismin se torppaa täysin, ja asettaa kristinuskonkin kontekstiin, jossa se ei välttämättä ole elämäntapana esim. buddhalaisuutta tai keskimääräistä elämäntaito-opasta parempi.


    • sukupolvi_ei_katoa kirjoitti:

     Rehellisimmät kristityt pystyvät myöntämäänkin ilmeisen tosiasian, että kyseessä oli aikansa lopunajan lahko, jonka toiminta ei välttämättä edes ollut niin siloteltua kuin Raamatun kaanon antaa ymmärtää. Jeesus-liike saattoi olla varsin jyrkkäkin ja vallankumouksellinen. Tämän ei mielestäni tarvitse viedä pohjaa koko kristinuskolta, mutta fundamentalismin se torppaa täysin, ja asettaa kristinuskonkin kontekstiin, jossa se ei välttämättä ole elämäntapana esim. buddhalaisuutta tai keskimääräistä elämäntaito-opasta parempi.

     Jeesuksesta yleensä pyritään antamaan kuva, jossa korostetaan sitä miten hän ristillä ollessaankin pyysi anteeksiantoa tuomitsijoilleen ja väkivallattomasti kehottaa tarjoamaan toistakin poskea taputeltavaksi. Kuitenkin tämä huippupasifisti raamatussa sanoo ettei hän tullut tuomaan rauhaa vaan miekan, nostamaan perhekunnan jäsenet toisaan vastaan, vaatii asettamaan itsensä kaikkien muiden ihmisten edelle ja kyselee miksi häntä sanotaan hyväksi. Tämä on se todellisempi versio messiaasta, joka pilkistää uuden testamentin teksteistä, mutta jota on haluttu työntää taaemmas erilaisista syistä.

     Jeesus kertoo Joh. 4:25-26 selvästi olevansa messias omasta mielestään, hänen on täytynyt tietää mitä se tarkoittaa.
     Vajaan 1900 vuoden takaisia kirjeitä, joissa toinen messiasehdokas (Bar Kochba) antaa ohjeita, määräyksiä ja vaatimuksia on löytynyt ja niissä vaaditaan lisämiehiä ihan rangaistuksen uhalla. Ne kertovat myös jännitteistä ja tilanteesta tuolloin, harmillista ettei niitä ole enempää.

     Selootit olivat poliittis-uskonnolinen liike, jonka pyrkimys oli kapinoida Roomaa vastaan ja karkottaa se pois heidän pyhästä maastaan voimalla.
     Jeesuksen seuraajissa oli selootiksi kutsuttu henkilö: Simon, jota kutsuttiin kiivailijaksi. Olisiko hän pitänyt nimensä, jos olisikin päättänyt liittyä pasifistiseen liikkeeseen?
     Lisäksi Juudas iskariotin lisänimestä on käyty keskustelua, oliko kyseessä mies Keriotista vaiko sicarii, eli tikarimies, jotka olivat seloottien salamurhaajaryhmä, joko erillinen tai sisäinen, en tiedä.

     Jeesuksen kanssa teloitetut henkilöt olivat selootteja hekin. Jeesuksen ristillä olli kyltti, joka kertoi hänen rikoksensa: juutalaisten kuningas. Tämä ei ollut tuomio jumalanpilkasta vaan kapinoinnista Roomaa vastaan. Toki on mahdollista, että syyttömiäkin pantiin roikkumaan, tuskin Rooma kovin tarkasti selvitti juutalaisten syyllisyyden, kun oli mahdollisuus antaa varoittava esimerkki?

     Kristinuskon eloonjäämiselle oli elintärkeää sopeutua vallitseviin olosuhteisiin ja siksi sotaisa puoli siirrettiin syrjään ja korostettiin kaikenalaista muuta sopivaa, joka sopi Roomalle.


    • opetusta kirjoitti:

     Ei mitään joukkokääntymystä ennustettukaan. Harvat sen löytävät, sanoi Jeesuskin.
     Ja väärää uskontoa sanotaan SUUREKSI Babyloniksi.
     Jeesuskaan ei käännyttänyt maan päällä ollessaan sen aikaista ihmiskuntaa.
     Myöskin uusia tulee koko ajan, vaikka vanhat nukkuvat pois. Nyt lähennellään 9milj.
     Kun muistamme Nooan aikaa, silloin oli vain hän ja hänen perheensä, 8, jotka pelastuivat. Onhan maailmassa uskontoja, mutta ovatko he evankelistoja kaikki? Ja kaikki mahdolliset keinot käytetään tiedon viemiseksi mahdollisimman monella kielellä. Miljoonia tunteja käytetään tiedon viemiseksi, mutta valinnan tekevät kuulijat. Ei tehdä ristiretkiä tiedon viemiseksi. Opetus Jumalan tahdosta on kuitenkin tärkein. Todistus annetaan kuten Jeesus sanoi. Matt. 24: 14.
     Ja palvonta annetaan Jehovalle, ei ihmisille. On kuitenkin hyvä, kun hän opettaa ymmärtämään Raamattua, emme me sitä itse voisi omin neuvoin tehdä.

     opetusta 15.3.2019 19:24

     <>Ei mitään joukkokääntymystä ennustettukaan.<>

     Kuten ei ole ennustettu mitään muutakaan oleellista ja osuvaa.

     <> Harvat sen löytävät, sanoi Jeesuskin.><

     Jeesus myös lupaili katteetonta, joten Jeesuksen juttuihin kannattaa suhtautua varauksella.

     <>Ja väärää uskontoa sanotaan SUUREKSI Babyloniksi. ><

     Näinhän Vt-seura Ilmestyskirjaa selittelee ja samalla opettaa seitseman ajan laskentaa, joka on tuon nk. Suuren Babylonin opetus.

     <>Jeesuskaan ei käännyttänyt maan päällä ollessaan sen aikaista ihmiskuntaa.><

     Tuon väitteen valossa tuntuvat muutamat jakeet omituisilta:

     ”Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lapsukaisten kaltaisiksi, ette missään tapauksessa tule menemään taivasten valtakuntaan.” (Matt. 18:3 UMK)

     ”Syy siihen, että he eivät voineet uskoa, on, että Jesaja sanoi vielä: ”Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, jotta he eivät näkisi silmillään eivätkä tajuaisi sydämellään eivätkä kääntyisi enkä minä parantaisi heitä.”” (Joh. 12:38-40 UMK)

     Varhaisemmilla kristityillä oli käännynnäisiä, joita sitten ei jehovantodistajilla voi olla jos kirjoittamasi ottaa täydestä:

     ”...sekä juutalaiset että käännynnäiset...” (Apt. 2:10 UMK)

     ”Katukaa sen tähden ja kääntykää saadaksenne syntinne pyyhityiksi pois, jotta virvoittumisen ajat tulisivat Jehovan kasvojen luota.” (Apt. 3:19 UMK)

     ”...Antiokiasta olevan käännynnäisen...” (Apt. 6:5 UMK)

     ”Niinpä kun synagogan kokous hajaantui, monet juutalaisista ja Jumalaa palvovista käännynnäisistä seurasivat Paavalia ja Barnabasta...” (Apt. 13:43 UMK)

     ”...me olemme julistamassa teille hyvää uutista, jotta te kääntyisitte näistä turhista elävän Jumalan puoleen...” (Apt. 14:15 UMK)

     ”...ja selostivat yksityiskohtaisesti kansakuntien ihmisten kääntymystä, ja he tuottivat suurta iloa kaikille veljille.” (Apt. 15:3 UMK)

     ”...sanomaa siitä, että heidän tulisi katua ja kääntyä Jumalan puoleen tekemällä katumukseen sopivia tekoja.” (Apt. 26:20 UMK)

     ”Mutta kun tapahtuu kääntymys Jehovan puoleen, verho otetaan pois...” (2. Kor. 3:16 UMK)

     ”Sillä he itse kertovat jatkuvasti, millä tavalla me ensin tulimme teidän keskuuteenne ja kuinka te käännyitte epäjumalistanne Jumalan puoleen palvelemaan elävän ja tosi Jumalan orjina...” (1. Tess. 1:9 UMK)

     “...ei äsken kääntynyt...” (1. Tim. 3:6 UMK)

     ”Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen käännyttää hänet takaisin, niin tietäkää, että joka käännyttää syntisen takaisin hänen tiensä erheestä, pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää paljon syntejä.” (Jaak. 5:19-20 UMK)

     <>Myöskin uusia tulee koko ajan, vaikka vanhat nukkuvat pois.><

     Esimerkiksi Suomen kastelukuja katsellessa, niin pois nukkuvien vanhojen ohella katoavatloputkin. Käytännössä Suomen käsenmäärä on sama kuin 1995 oppimuutoksen jälkeen.

     <>Kun muistamme Nooan aikaa...><

     Muistakaa pois, Jeesuksen seuraamistahan se on. Jeesuskin uskoi vedenpaisumustaruun todellisena.

     <>Todistus annetaan kuten Jeesus sanoi. Matt. 24: 14.><

     Sen estämättä mitä Paavali totetsi todistuksen antamislaajuudesta (Kol. 1:23), joka oli riittävä Jeesuksen paluulle jo Paavalin elinaikana (1. Tess. 4:15-18). Eis siinä mitään, jos kerran se ei vaivaa yhtään, että on juttujensa kanssa noin 2000 vuotta jälkijunassa.

     <>Ja palvonta annetaan Jehovalle, ei ihmisille. On kuitenkin hyvä, kun hän opettaa ymmärtämään Raamattua, emme me sitä itse voisi omin neuvoin tehdä.><

     Arkisemmin ilmaistuna palvonta annetaan Vt-seuran hallintoelimelle, joka on jehovantodistajien jumala.


    • Hasta_luego kirjoitti:

     opetusta 15.3.2019 19:24

     <>Ei mitään joukkokääntymystä ennustettukaan.<>

     Kuten ei ole ennustettu mitään muutakaan oleellista ja osuvaa.

     <> Harvat sen löytävät, sanoi Jeesuskin.><

     Jeesus myös lupaili katteetonta, joten Jeesuksen juttuihin kannattaa suhtautua varauksella.

     <>Ja väärää uskontoa sanotaan SUUREKSI Babyloniksi. ><

     Näinhän Vt-seura Ilmestyskirjaa selittelee ja samalla opettaa seitseman ajan laskentaa, joka on tuon nk. Suuren Babylonin opetus.

     <>Jeesuskaan ei käännyttänyt maan päällä ollessaan sen aikaista ihmiskuntaa.><

     Tuon väitteen valossa tuntuvat muutamat jakeet omituisilta:

     ”Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lapsukaisten kaltaisiksi, ette missään tapauksessa tule menemään taivasten valtakuntaan.” (Matt. 18:3 UMK)

     ”Syy siihen, että he eivät voineet uskoa, on, että Jesaja sanoi vielä: ”Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, jotta he eivät näkisi silmillään eivätkä tajuaisi sydämellään eivätkä kääntyisi enkä minä parantaisi heitä.”” (Joh. 12:38-40 UMK)

     Varhaisemmilla kristityillä oli käännynnäisiä, joita sitten ei jehovantodistajilla voi olla jos kirjoittamasi ottaa täydestä:

     ”...sekä juutalaiset että käännynnäiset...” (Apt. 2:10 UMK)

     ”Katukaa sen tähden ja kääntykää saadaksenne syntinne pyyhityiksi pois, jotta virvoittumisen ajat tulisivat Jehovan kasvojen luota.” (Apt. 3:19 UMK)

     ”...Antiokiasta olevan käännynnäisen...” (Apt. 6:5 UMK)

     ”Niinpä kun synagogan kokous hajaantui, monet juutalaisista ja Jumalaa palvovista käännynnäisistä seurasivat Paavalia ja Barnabasta...” (Apt. 13:43 UMK)

     ”...me olemme julistamassa teille hyvää uutista, jotta te kääntyisitte näistä turhista elävän Jumalan puoleen...” (Apt. 14:15 UMK)

     ”...ja selostivat yksityiskohtaisesti kansakuntien ihmisten kääntymystä, ja he tuottivat suurta iloa kaikille veljille.” (Apt. 15:3 UMK)

     ”...sanomaa siitä, että heidän tulisi katua ja kääntyä Jumalan puoleen tekemällä katumukseen sopivia tekoja.” (Apt. 26:20 UMK)

     ”Mutta kun tapahtuu kääntymys Jehovan puoleen, verho otetaan pois...” (2. Kor. 3:16 UMK)

     ”Sillä he itse kertovat jatkuvasti, millä tavalla me ensin tulimme teidän keskuuteenne ja kuinka te käännyitte epäjumalistanne Jumalan puoleen palvelemaan elävän ja tosi Jumalan orjina...” (1. Tess. 1:9 UMK)

     “...ei äsken kääntynyt...” (1. Tim. 3:6 UMK)

     ”Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen käännyttää hänet takaisin, niin tietäkää, että joka käännyttää syntisen takaisin hänen tiensä erheestä, pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää paljon syntejä.” (Jaak. 5:19-20 UMK)

     <>Myöskin uusia tulee koko ajan, vaikka vanhat nukkuvat pois.><

     Esimerkiksi Suomen kastelukuja katsellessa, niin pois nukkuvien vanhojen ohella katoavatloputkin. Käytännössä Suomen käsenmäärä on sama kuin 1995 oppimuutoksen jälkeen.

     <>Kun muistamme Nooan aikaa...><

     Muistakaa pois, Jeesuksen seuraamistahan se on. Jeesuskin uskoi vedenpaisumustaruun todellisena.

     <>Todistus annetaan kuten Jeesus sanoi. Matt. 24: 14.><

     Sen estämättä mitä Paavali totetsi todistuksen antamislaajuudesta (Kol. 1:23), joka oli riittävä Jeesuksen paluulle jo Paavalin elinaikana (1. Tess. 4:15-18). Eis siinä mitään, jos kerran se ei vaivaa yhtään, että on juttujensa kanssa noin 2000 vuotta jälkijunassa.

     <>Ja palvonta annetaan Jehovalle, ei ihmisille. On kuitenkin hyvä, kun hän opettaa ymmärtämään Raamattua, emme me sitä itse voisi omin neuvoin tehdä.><

     Arkisemmin ilmaistuna palvonta annetaan Vt-seuran hallintoelimelle, joka on jehovantodistajien jumala.

     Tyypillistä hastan kirjoittelua. Hänen omia mielipiteitään. Hän nousee tai kaatuu niillä.
     Väärä väite jumaluudesta myöskin. Ne, jotka tietävät totuuden, tietävät, kenelle palvonta kuuluu, yritetään sitä vääntää muuksi vastustajien toimesta. Siihen on totuttu. Totuus ei muutu valheeksi.


    • Ontämänähty kirjoitti:

     Jehovan todistajat ja muut sen kaltaiset uskonnot ovat väärä uskonto.
     "Ja kaikki mahdolliset keinot käytetään", kuten valehtelemista ja totuuden pimittämistä.
     Tätä Jehovan todistajat kutsuvat teokraattiseksi sodankäynniksi.
     Myös rakkauspommitusta käytetään.

     Täällä voi väittä vaikka lintua kalaksi, vaikka se ei ole totta.
     Vihapommitus onkin parempi rakkauspommitusta. Sellaista se joidenkinmielestä. Mutta rakkaus on tärkein hengen hedelmä, ja se sopii joka tilanteeseen.
     Viha on yksi lihan teoista ja sitä esiintyy nykyään joka paikassa.


    • pommiton kirjoitti:

     Täällä voi väittä vaikka lintua kalaksi, vaikka se ei ole totta.
     Vihapommitus onkin parempi rakkauspommitusta. Sellaista se joidenkinmielestä. Mutta rakkaus on tärkein hengen hedelmä, ja se sopii joka tilanteeseen.
     Viha on yksi lihan teoista ja sitä esiintyy nykyään joka paikassa.

     "Rakkaus on tärkeä hengen hedelmä". Koskas Jehovan todistajat alkavat sitä toteuttamaan? Kysyn vaan.
     Pahoja ovat kuin itse pelsepuupi.


    • noniin-taas kirjoitti:

     Tyypillistä hastan kirjoittelua. Hänen omia mielipiteitään. Hän nousee tai kaatuu niillä.
     Väärä väite jumaluudesta myöskin. Ne, jotka tietävät totuuden, tietävät, kenelle palvonta kuuluu, yritetään sitä vääntää muuksi vastustajien toimesta. Siihen on totuttu. Totuus ei muutu valheeksi.

     noniin-taas 16.3.2019 22:55

     <>Tyypillistä hastan kirjoittelua. Hänen omia mielipiteitään. Hän nousee tai kaatuu niillä.><

     Tyypillinen vastaus, josasa "kaikki on niin väärin", mutta mitään virhettä ei yksilöidä. Muuten ne raamatunjakeet eivät ole mielipiteitäni.

     <>Väärä väite jumaluudesta myöskin.><

     Osoitat väitteesi oikeutus.

     <> Ne, jotka tietävät totuuden, tietävät, kenelle palvonta kuuluu, yritetään sitä vääntää muuksi vastustajien toimesta. Siihen on totuttu. ><

     Kilpailevilla uskontokunnilla on käytännössä oma totuutensa, jotenb sen tietäminen ei ole vaikeaa ja jos on niin kyselee seurakuntansa nokkahenkilöiltä.

     <>Totuus ei muutu valheeksi.><

     Kuten eivät Vt-seuran valheetkaan todellisuudeksi.


   • Ainoa mikä ei ole jt-huuhaassa aikojen kuluessa ole muuttunut on suolikaasun ylistys. Se ilmenee jt-kirjallisuudessakin mm. "Puhu perustellen peräilmasta" ja "Hernevellipäivän suurenmoinen huipentuma".

    • Musta noi oli kans ne parhaat :)


   • tsättädää 16.3.2019 9:10

    "Jeesuksesta ... tämä huippupasifisti raamatussa sanoo ettei hän tullut tuomaan rauhaa vaan miekan"
    -Mutta toisessa yhteydessä vartiotornisi neuvoo kirjoittamaan, että Jeesus käski työntämään miekan huotraansa.
    Jos sinä ajattelisit itsenäisesti, näkisit itseäsi vedettävän nenästä. Miksi otat vakavasti vartiotornin neuvon välttää itsenäistä ajattelua ?

    "Jeesus kertoo Joh. 4:25-26 selvästi olevansa messias omasta mielestään, hänen on täytynyt tietää mitä se tarkoittaa."
    -Jeesus otti vastaan Tuomaan uskontunnustuksen:
    Joh. 20:28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"
    20:29 Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot.

    -Vartiotorniuskonto tekee Jeesuksesta Mikaelin, toivoen ettei kysyttäisi Raamatusta.

    • " vartiotornisi neuvoo kirjoittamaan, että Jeesus käski työntämään miekan huotraansa."

     Neuvooko? Missä lehdessä niin lukee? Totta kai on fiksua laskea miekka alas jos vastassa on ylivoimainen vastusja, kuten tässä kertomuksessa.

     "Jos sinä ajattelisit itsenäisesti, näkisit itseäsi vedettävän nenästä. "

     Missähän kohtaa minua vedetään nenästä?

     "Miksi otat vakavasti vartiotornin neuvon välttää itsenäistä ajattelua ?"

     Tarkentaisitko missä väktän itsenäistä ajattelua? Kerro samalla missä itse osoitat itsenäistä ajattelua, kun lähinnä muistutat Turusen masinoimaa höpötysautomaattia, erittäin heikkotasoisella ohjelmoinnilla.

     "Jeesus otti vastaan Tuomaan uskontunnustuksen"

     Toki, mutta kohta ei ole yksiselitteine, ja hieman aiemmin samassa luvussa Jeesus kertoo että hänen jumalansa on se sama kuin opetuslastenkin jumala.

     "Vartiotorniuskonto tekee Jeesuksesta Mikaelin, toivoen ettei kysyttäisi Raamatusta."

     Saahan sitä tehdä Jeesuksesta Mikaelin, ei se sen kummempaa ole kuin tehdä Jeesuksesta jumala itse. Tapelkaa vaan keskenänne siitä mikä mahdollisesti elänyt Jeesus aikoinaan oli. Jos hän oli olemassa, hän oli vain ihminen, ei muuta. Suosittelen ekumeniaa teille kaikille Jeesuksen seuraajille.

     Koska tapanasi on sekoilla ja sotkea ihmisten katsomukset, tehtäköön selväksi etten ole todistaja, enkä lue heidän materiaalejaan muuta kuin poikkeuksesta ja tarkoitushakuisesti. En myöskään kannata muita uskontoja perusteena tuomita ihmisiä tai johtaa heitä harhaan. Tähän sisältyy myös Turunen ja Patmos.

     Iskikö totuuden pelko sinuun?


    • Eivät kaikki ole kelpoisia vartiotorniseuran johtoon.
     Se on väärentänyt Raamatun.
     Turunen on koonnut kymmenisen asiantuntijalausuntoa kirjaansa.
     Esim. Oppinut Barclayn.
     Jonka lausunnon, että kyseessä on törkeä Raamatun väärentäminen, on tuo lahkojohto edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi lahkoa.

     Tuo lahkojohto sanoo antavansa itse kaikki lahkokirjoitukset.
     Se esittelee itsensä vartiotornissa värivalokuvia myöten, joten tiedetään, että siltä puuttuu koulutuspohja.
     Siinä mielessä lahkojohto on käännöstyössään ruvennut työhön, johon siltä puuttuu edellytyksiä.
     Taikka se valehtelee
     Mutta valehtelusta se on antanut vartiotorniohjeetkin. Sitä on tehtävä lahkon eduksi. Nimikkeellä "teokraattinen sodankäynti"


    • Hervona kirjoitti:

     Eivät kaikki ole kelpoisia vartiotorniseuran johtoon.
     Se on väärentänyt Raamatun.
     Turunen on koonnut kymmenisen asiantuntijalausuntoa kirjaansa.
     Esim. Oppinut Barclayn.
     Jonka lausunnon, että kyseessä on törkeä Raamatun väärentäminen, on tuo lahkojohto edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi lahkoa.

     Tuo lahkojohto sanoo antavansa itse kaikki lahkokirjoitukset.
     Se esittelee itsensä vartiotornissa värivalokuvia myöten, joten tiedetään, että siltä puuttuu koulutuspohja.
     Siinä mielessä lahkojohto on käännöstyössään ruvennut työhön, johon siltä puuttuu edellytyksiä.
     Taikka se valehtelee
     Mutta valehtelusta se on antanut vartiotorniohjeetkin. Sitä on tehtävä lahkon eduksi. Nimikkeellä "teokraattinen sodankäynti"

     Siitä huolimatta, että sinulle tuottaa vaikeuksia ymmärtää kirjoitettua tekstiä, joudun toteamaan etteivät kaikki ole Jehovan todistajia, jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä, tai jotka kyseenalaistavat myös sinun uskonsuuntauksesi, ole Jehovan todistajia.
     Kirkkoraamatussa on myös omat epäjohdonmukaisuutensa, sen mukaan miten asiat halutaan esittää. Kaiken pahan, tai hyvän, lisäksi myös teitä koskee Jeesuksen katteeton paluulupaus. Sen sijaan, että olisitte ottaneet niin sanotusti luun kauniiseen käteen, te vain jatkatte höhöpöjen paasaamista.


    • tsättädää kirjoitti:

     Siitä huolimatta, että sinulle tuottaa vaikeuksia ymmärtää kirjoitettua tekstiä, joudun toteamaan etteivät kaikki ole Jehovan todistajia, jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä, tai jotka kyseenalaistavat myös sinun uskonsuuntauksesi, ole Jehovan todistajia.
     Kirkkoraamatussa on myös omat epäjohdonmukaisuutensa, sen mukaan miten asiat halutaan esittää. Kaiken pahan, tai hyvän, lisäksi myös teitä koskee Jeesuksen katteeton paluulupaus. Sen sijaan, että olisitte ottaneet niin sanotusti luun kauniiseen käteen, te vain jatkatte höhöpöjen paasaamista.

     Sillä on jonkilainen päähänpinttymä. Eipä juuri eroa jehovantodistajasta.


    • mistänäitätulee kirjoitti:

     Sillä on jonkilainen päähänpinttymä. Eipä juuri eroa jehovantodistajasta.

     No niinpä. Erityisen tympeää on tuo tapa, jolla kaikki toisin ajattelivat siirretään todistajaryhmään. Siinä on myös se riski, että joku asiaa tuntematon saattaa erehtyä luulemaan todeksi jotain joka ei ole. Olisikin toivottaa että tuo henkilö lukisi mistä on kyse ennen kuin höpöttää lisää.


    • tsättädää kirjoitti:

     No niinpä. Erityisen tympeää on tuo tapa, jolla kaikki toisin ajattelivat siirretään todistajaryhmään. Siinä on myös se riski, että joku asiaa tuntematon saattaa erehtyä luulemaan todeksi jotain joka ei ole. Olisikin toivottaa että tuo henkilö lukisi mistä on kyse ennen kuin höpöttää lisää.

     Ei se lue. Kuha höpöttää.


    • mistänäitätulee kirjoitti:

     Ei se lue. Kuha höpöttää.

     Jos lukeekin, ei ymmärrä.


    • Hervona kirjoitti:

     Eivät kaikki ole kelpoisia vartiotorniseuran johtoon.
     Se on väärentänyt Raamatun.
     Turunen on koonnut kymmenisen asiantuntijalausuntoa kirjaansa.
     Esim. Oppinut Barclayn.
     Jonka lausunnon, että kyseessä on törkeä Raamatun väärentäminen, on tuo lahkojohto edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi lahkoa.

     Tuo lahkojohto sanoo antavansa itse kaikki lahkokirjoitukset.
     Se esittelee itsensä vartiotornissa värivalokuvia myöten, joten tiedetään, että siltä puuttuu koulutuspohja.
     Siinä mielessä lahkojohto on käännöstyössään ruvennut työhön, johon siltä puuttuu edellytyksiä.
     Taikka se valehtelee
     Mutta valehtelusta se on antanut vartiotorniohjeetkin. Sitä on tehtävä lahkon eduksi. Nimikkeellä "teokraattinen sodankäynti"

     Turus-robotti taas vauhdissa. Tutustu hänen uskontonsa opetuksiin rehellisesti Raamatun valossa. Tuon nimistä kirjaa ei löydy Raamatusta. Mutta Raamatun tutkimisen tuloksena. Ei ole totta, kolmiyhteisine jumalineen ja sielunkuolemattomuus, ja kiduttavana Jumalana, se on kaukana Raamatun opetuksista. Et vain uskalla lukea sitä, muuten täytyisi vaihtaa näkökantaa. Mustamaalauksella yrität peittää tosiasiat.


    • M-aalarihan kirjoitti:

     Turus-robotti taas vauhdissa. Tutustu hänen uskontonsa opetuksiin rehellisesti Raamatun valossa. Tuon nimistä kirjaa ei löydy Raamatusta. Mutta Raamatun tutkimisen tuloksena. Ei ole totta, kolmiyhteisine jumalineen ja sielunkuolemattomuus, ja kiduttavana Jumalana, se on kaukana Raamatun opetuksista. Et vain uskalla lukea sitä, muuten täytyisi vaihtaa näkökantaa. Mustamaalauksella yrität peittää tosiasiat.

     Elin. Eikö sinustakin ole järkevää, että on elin?


   • tsättädää 16.3.2019 11:05

    "" " vartiotornisi neuvoo kirjoittamaan, että Jeesus käski työntämään miekan huotraansa."
    Neuvooko? Missä lehdessä niin lukee? Totta kai on fiksua laskea miekka alas jos vastassa on ylivoimainen vastusja, kuten tässä kertomuksessa. ""
    -Onhan teillä mainosvaltuutetuilla perustelu kansalaisvelvollisuus varusmiespalvelun karsastamiseen täältä sinullekin tuttu, tiedä vaikka olisit itsekin sen kirjoittanut. Kuten Jeesus sanoi miekkaansa käyttäneelle, korvan sivaltaneelle.

    "" "Jos sinä ajattelisit itsenäisesti, näkisit itseäsi vedettävän nenästä. "
    Missähän kohtaa minua vedetään nenästä? ""
    -Ei kun Turunen kirjastosta, siinä muutamia satoja nenästävetoja.

    "" "Miksi otat vakavasti vartiotornin neuvon välttää itsenäistä ajattelua ?"
    Tarkentaisitko missä väktän itsenäistä ajattelua? ""
    -Tuo miekka osoittautuu suuntaan jos toiseenkin käytettäväksi, vaan ei vakaata käsitystä tuovaksi.

    "" "Jeesus otti vastaan Tuomaan uskontunnustuksen"
    Toki, mutta kohta ei ole yksiselitteine ""
    -Mutta sinäkään et pysty siitä moniselitteisyyttä kertomaan.

    " hieman aiemmin samassa luvussa Jeesus kertoo että hänen jumalansa on se sama kuin opetuslastenkin jumala"
    -Filipp. kirjeen jae orjan osan ottamisesta onkin tabu lahkossa.

    "" "Vartiotorniuskonto tekee Jeesuksesta Mikaelin, toivoen ettei kysyttäisi Raamatusta."
    Saahan sitä tehdä Jeesuksesta Mikaelin, ""
    -Mutta sinun tulisi vartiotorneja kaupitellessasi kertoa asia, ja että vain vartiotornin väitteeseen nojaudut, et Raamattuun

    " tehdä Jeesuksesta jumala itse "
    -Kristitty omaa Raamatun, ja esim. sen Joh. 1:1 ilmoittaa Jeesuksen jumaluuden. Kuten sanottu Tuomaan uskontunnustus.

    • "Ei kun Turunen kirjastosta, siinä muutamia satoja nenästävetoja"

     Juu, Turunen harrastaa nenästävetoa, totta.

     "Tuo miekka osoittautuu suuntaan jos toiseenkin käytettäväksi, vaan ei vakaata käsitystä tuovaksi."

     Onhan se hiukan iso leivän leikkaamisen.

     "Mutta sinäkään et pysty siitä moniselitteisyyttä kertomaan"

     Ja vaikka pystyisin, ei se sinulle kuitenkaan kelpaisi.

     "orjan osan ottamisesta onkin tabu lahkossa"

     Ei edes lahkossa, eikä minullekaan. Paavali oi hyvin selkeäsanainen sen suhteen mikä on marssijärjestys, kun ilmoitti että jumala on kristuksen pää.

     "sinun tulisi vartiotorneja kaupitellessasi"

     En kaupittele vartiotorneja. Puhu omista harrastuksista vaan.

     " vartiotornin väitteeseen nojaudut, et Raamattuun"

     Tässä aloituksessa on nimenomaan nojauduttu raamattuun, ei mihinkään valmiisiin tulkintoihin.

     "Kristitty omaa Raamatun, ja esim. sen Joh. 1:1 ilmoittaa Jeesuksen jumaluuden"

     Uutta testamenttia on peukaloitu, muutettu ja sorvattu sen mukaan mihin suuntaan kristinuskoa on haluttu kehittää. Näin myöskin Johanneksen evankeliumin alussa oleva prologi on myöhempää lisäystä ja muistuttaa vahvasti Filon Aleksandrialaisen kirjoituksia jumalan sanasta, joka oli jumalan ensimmäinen enkeliluomus.


   • Jeesus ja apostolit korjasivat Raamatun tulkintoja aikalailla aikoinaan.
    Jokainen vastaa tulkinnoistaan ja toimistaan itse.
    Tuo väite että todistajat uskovat silmittömästi mitä hallintoelin puhuu ei pidä paikkaansa ei ole pitänyt paikkansa ennen eikä nykyäänkään, se on totta että hallintoelin näin kehottavat ymmärtämään, mutta myös muistuttava itse pohtimaan ratkaisuja, eiväthän he itsekkään aina ole samanmielisiä ja joutuvat turvautumaan "demokratiaan" äänestykseen.

    Näitä hallintoelimen tulkintoja käytetään usein keppihevosena vanhinten hallitessa herroina.

    • Suurin rikos lahkossa on vartiotornin epäileminen, ajattelurikos. Siitä saa ikuisen poltinmerkin.
     Sen on lahkon edustaja vahvistanut oikeudenkäynissä.

     Vartiotornille on toisaalta kehumisaihe, että vartiotornit ovat sen mielestä täysin samansisältöiset eri kielillä ja että niitä samanaikaisesti eri puolilla maailmaa luetaan.

     Esim. kun Room. 13 esivallat olivat ennen v. 1929 maallisia, vuosina 1929 - 1962 taivaallisia, sitten vuodesta 1962 taas maallisia, niin eri mieltä oleminen milloin tahansa tuosta asiasta tuotti mököttämistä, mökötystuomion ihan.


    • Ja mitä siitä seuraa jos ei ole samaa mieltä hallintoelimen kanssa?
     Saako sanoa ääneen, että suksikaa nyt kuuseen juttujenne kanssa.
     Jos saa, niin menen heti sanomaan heille höpönassuille.


    • Katselmoijatar kirjoitti:

     Suurin rikos lahkossa on vartiotornin epäileminen, ajattelurikos. Siitä saa ikuisen poltinmerkin.
     Sen on lahkon edustaja vahvistanut oikeudenkäynissä.

     Vartiotornille on toisaalta kehumisaihe, että vartiotornit ovat sen mielestä täysin samansisältöiset eri kielillä ja että niitä samanaikaisesti eri puolilla maailmaa luetaan.

     Esim. kun Room. 13 esivallat olivat ennen v. 1929 maallisia, vuosina 1929 - 1962 taivaallisia, sitten vuodesta 1962 taas maallisia, niin eri mieltä oleminen milloin tahansa tuosta asiasta tuotti mököttämistä, mökötystuomion ihan.

     Kuka mököttää asianomaiselle? Raamatun opetusten epäileminen pitäisi kristityksi itseään kutsuvalle, ollakin rikos.


    • Ikävää että koette olevanne rikollisia.


   • tsättädää 16.3.2019 16:05

    vartiotorniseuran johtoon.
    Se on väärentänyt Raamatun.
    Turunen on koonnut kymmenisen asiantuntijalausuntoa kirjaansa.
    Esim. Oppinut Barclayn.
    Jonka lausunnon, että kyseessä on törkeä Raamatun väärentäminen, on tuo lahkojohto edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi lahkoa.

    "etteivät kaikki ole Jehovan todistajia"
    -Olemme todistajuuden foorumilla.
    ----------------------------
    M-aalarihan 16.3.2019 22:42

    " Turus-robotti taas vauhdissa. Tutustu hänen uskontonsa opetuksiin rehellisesti Raamatun valossa"
    -Tulkoon todetuksi, että olemme lahkofoorumilla, ja yksi tunnetuista lahkoa käsittelevistä kirjoista on Turusen kirja. Mahdolliset hänen opetuksensa eivät kuulu tälle foorumille edes mainintana.
    -----------------
    Bronttoinpuolustaja 16.3.2019 11:46

    "Vartiotorniuskonto tekee Jeesuksesta Mikaelin, toivoen ettei kysyttäisi Raamatusta."
    Saahan sitä tehdä Jeesuksesta Mikaelin"

    Koska lahko puhuu joskus myös Raamatusta, otettakoon 2 Korintt. 5:19:
    "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa "

    • Taidat pikkusen tykätä tästä Turusestasi


    • mainosvaltuutettu kirjoitti:

     Taidat pikkusen tykätä tästä Turusestasi

     Kenestäkö sinä tykkäät? Beetelin "isokenkäisistä" ja amerikanjärjestöstä?


   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    337
    8005
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    2903
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    81
    1519
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    1000