Ilmastomuutos ja koululakkolaiset

Vuosia.jatkunut

Nyt koululakkolaiset painostavat päättäjiä toimiin asiassa. Toimivatko lakkolaiset itse esimerkillisesti. Toistuvasti näkee heidän heittävän limu- tai enrgiajuomapurkin siihen paikkaan missä he silloin ovat, kadulletai viereiselle tontille. Myös karkkipaperit ja pullanpaistopisteen pussit lentävät mihin sattuu. Roskaruokapaikkojen kertakäyttöastioita on aamuisin kadunkulmat täynnä ja esim. Hyvinkäänkadulla todella paljon. Kaikki nämä jätökset korjaa joku toinen, joka tulee paikalle autolla tai traktorilla ja huoltoyhtiöt tekevät tätä kiinteistöjen laskuun. Siinä sitä CO2 päästöjä tulee lisää toisten roskia kerätessä. Kun pidetään mielenosoituksia toisia kohtaan niin kannattaisi laittaa omat ja kaverien aiheuttamat CO2 päästöt tarkasteluun, koska niitä kertyy näistä pienistäkin "puroista".

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peilikuva

      Kaikkea ei koskaan lasketa mukaan kun mennään muita neuvomaan. Eihän vihreätkään käytä lentokoneita, eikä matkusta takseilla.

    • rauhamaahan

      Laittomat poliittisetkoululakot kiellettävä!

      • rahastuksenmaku

        Nimenomaan.Vaikka opetussuunnitelmia muutetaankin (uudistetaan?) ja on erilaisia koulukokeiluja niin alaikäisten paikka on koulussa.Opettajien on valvottava että kotiläksyt on tehty!!!!!Te höpöttäjät jotka sanotte että nuorissa on tulevaisuus ette ymmärrä puheitanne muuten kuin iskulauseiden osalta.Aivan yhtä hyvin nuoret voivat saattaa Suomen konkurssiin kuin vanhatkin.Tosin nuorilla on siihen enemmän aikaa sopeutua.Siksi uusia oppiaineita tarvitaan esim.ilmasto-oppi entisten .......kansalaistaito,ympäristöoppi,maantieto,biologia,terveystieto,YLT =ympäristö-ja luonnontieto.


    • Tarkistatapasi

      Lapsi ja nuori, koululainen, tekee ja heittelee roskat ja moskat juuri niin ja samalla tavalla, kuin hän on nähnyt vanhempiensa ja muitten ns. aikuisten ihmisten tekevän.

      • niintottakunosaan

        Olivat Prisman käytävillä "mielenosoituksessa", notkuivat siellä, ja lintsasivat koulusta.


      • Ajokortti-ikä

        Kun kaveritkin tekevät niin pakko on seurata. Yksi roskaaja masinoi isoa joukkoa. Roskaaminen on nykyajan muotia. Joku snagarin pitäjä heittää tien varteen illan jätteet kun roskis kuormittaisi liikaa. Myös autoista heitellään juomatölkkejä, mutta koululaisia he tuskin ovat.


      • Totuusontoisenlainen

        Juuri noin; mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Jos ole oikeita ja hyviä esimerkkejä, mistä lapset oppisivat - mitään. Siis eivät roskan panemista oikeaan paikkaan eivätkä vastuullisuutta valinnoissa, joten joku nuori on todellakin voinut missata koulupäivän Prismassa. Mutta syy on jossain muualla kuin nuoressa.


      • Oh-hoh

        ... Jos EI ole oikeita ...


    • muutosonkyllätulossa

      Jahas, taitaa olla persulan väen keskustelua. Nuoret ympäri maailman pitivät ihan itse asian tiimoilta mielenosoituksen, noin 12 miljoonaa nuorta osallistui siihen globaalisti. Totta he ovat huolissaan omasta tulevaisuudesta tällä yhteisellä pallolla.

      Tässä keskustelussa ei halua nähdä metsää puilta, osalle meistä vanhemmista ihmisistä ei tahdo mahtua päähän se tosiasia, että jotain pitäisi asian eteen tehdä ja nopeasti. Ollaan niin kuin ennenkin ja kritisoidaan heitetyistä karkkipapereista, se ei ole relevanttia verrattuna siihen mistä tuossa oli kyse. Roskat voidaan helposti kerätä torilta, mutta ilmaston lämpiämistä ei tahdota meidän elämäntyylillä saada kuriin.

      Onneksi nuoruus on lyhytaikaista, tämän päivän nuoret on huomisen päättäjiä, se voi olla tämän maailman pelastus. Jää nähtäväksi, toki monet meistä ei sitä päivää ole enää näkemässä. Kävi siinä sitten miten tahansa.
      On kuitenkin turha vähätellä noita nuoria. Ero löytyy siinä, että he ovat huolissaan, toisin kuin me. Meitä ei aikoinaan ilmasto kiinnostanut, vain jotain vihreitä hörhöjä. Vaikka nuo vihreät hörhöilivät, löytyy siitäkin se vahva tosiasia, että hiilipäästöt pitää saada kuriin. Siihen näkemykseen on herätty jo yli puoluerajojen. Ehkä iso osa persulan väkeä vielä on eri mieltä, mutta sehän onkin puolue joka on eri mieltä lähes kaikesta mitä tehdään. Onneksi he nyt ovat kuitenkin se vähemmistö. Pieni vähemmistö änkyröitä löytyy joka asialle.

      • Jäsenkirjaton

        Toimittaja Virtanen oli kutsuttu aiheen parissa YLE.n Sannikka & Ukkola ohjelmaan kertomaan aiheesta tekemäänsä tutkimukseen. Mukana oli myös ilmastokiihkoilija ja _vastustaja. Voi **maliste sitä huutoa kun nämä kaksi sekoittivat pakkaa. Kumpikin niin "oikeassa" kuin olla voi. Itselläni aiheesta vain vaatimaton kokemus kun viime kesänä tehtii uusi ennätys kesäkauden lämpötilan suhteen. Edellinen ennätys koheni 0,1 astetta ja se oli vuodelta 1937. Miksei jo silloin puhuttu ilmastomuutoksesta? Itse koettua ovat myös kylmät talvet ja lämpimät kesät. Vuosien 1956 ja 1966 sekä 1987 talvet olivat poikkeuksellisen kylmät. Kesät 1988 ja 1989 olivat hyvin kuumat, Noina vuosina ei ilmastomuutos ollut lainkaan esillä.


    • Kirjoitan

      Riittääkö Jäsenkirjattoman oma kokemustieto noinkin vahvaan kannanottoon? Kerroit että itselläsi on kokemusta vain viime kesästä. Olet ilmeisesti lukenut muut tilastot netistä. Otit voimakkaasti kantaa, joka keskustelun ylläpitämiseksi tietenkin on OK. Kerro lisää siitä, mistä päättelet ettei merkittävää ilmaston muutosta ole tapahtunut mainitsemiesi vuosien 1937-2018 välillä.
      Vai ärsyynnyitkö vain, kun TV:ssä väittelevät henkilöt olivat sinua yksinkertaisempia kun eivät tajua että Suomessa on joka talvi lunta ja kesällä on hellepäiviä?

      • Jäsenkirjaton

        Kokemus nimenomaan ilmastomuutoksesta vain viime kesältä. Aiempina vuosina kuumina kesinä ei ilmastomuutoksesta puhuttu mitään. Lämpötilavaihtelut jyrkkinä meni perinteisesti jonkin purkautuneen tulivuoren aiheuttaman tuhkapilven nimiin. Perinteisesti on aina puhuttu ettei vuodet / kesät / talvet ole veljiä keskenään eli vaihtelut ovat olleet suuriakin. Vain muutamana viime vuotena on siihen lisätty sana ilmastomuutos. Nimim. "Jäsenkirjaton" käytin siksi ettei minulla ole minkään puolueen tai järjestön jäsenkirjaa, eikä siten sidonnaisuuksia mihinkään asiaan liittyvään tahoon. Kerroin vain siitä mitä olen oikeasti kokenut, lukuunottamatta 1937, johonka viime kesänä ilmatieteenlaitos lämpötiloja vertasi kertoessaan entisen ennätyksen kaatuneen.


    • nuudelis

      Muistakaa kakarat että jäähallit saastuttaa ja tekonurmesta 40% muovista joutuu maaperään

    • Näköhavainto

      Sopivasti aiheeseen liittyen oli lauantain Aamupostissa juttu hyvinkääläisestä pariskunnasta jotka roskatalkoissaan ovat keränneet Hyvinkään alueelta 200000 tupakantumppia ja 465 kassillista muita roskia. Pahimmat alueet heidän kokemuksensa mukaan on koulujen lähialueet. Lehdestä voi asian todeta jos joku epäilee asiaa. Puhdistustakoot olisi hyvä kohde lakkoilun sijaan. Toisia ei kannata syytellä jos itse laistaa osuutensa.

      • Ohjausuupuu

        Toistan ties monennenko kerran: lapset ja nuoret tekevät ja toimivat juuri samalla tavalla, kuin näkevät aikuisten tekevän ja toimivan. Tai tässä tapauksessa siis ns. aikuisten.


      • ToistotHukkaan
        Ohjausuupuu kirjoitti:

        Toistan ties monennenko kerran: lapset ja nuoret tekevät ja toimivat juuri samalla tavalla, kuin näkevät aikuisten tekevän ja toimivan. Tai tässä tapauksessa siis ns. aikuisten.

        Aikuiset koulujen nurkilla tupakallako ?????? Älä nyt hölmöjä puhu. Siellä kun joidenkin pitää näytellä niin kovista ja muka kaiken kokenutta ja lauma seuraa perässä. Sen verran perää väitteessäsi on että tupakoivien vanhempien lapset tupakoivat enemmän kuin fiksujen tupakoimattomien vanhempien lapset. Koulut voisivat opastaa myös terveysasioissa. Vuosikymmeniä sitten oli terveystunnilla vertailtavana kuvat tupakoivan ja tupakoimattoman keuhkoista ruumiinavauksen jälkeen, mutta nykyään moista ei sallittane, ettei kukaan järkyty.


      • Älyällösjätä

        Sun kantsii aloittaa "toistot" ekaluokalta.


      • MistäNäitäSikiää
        Älyällösjätä kirjoitti:

        Sun kantsii aloittaa "toistot" ekaluokalta.

        Opeta ne muksus käyttäytymään myös koulun ulkopuolella äläkä syytä toisia selvässä asiassa.


      • Vapaalapsuus
        MistäNäitäSikiää kirjoitti:

        Opeta ne muksus käyttäytymään myös koulun ulkopuolella äläkä syytä toisia selvässä asiassa.

        Hei ei lapsia säännöt koske. Säännöt on aikuisia varten.


      • poppooo

        Kyllä säännöt koskevat lapsiakin.


      • Vapaalapsuus
        poppooo kirjoitti:

        Kyllä säännöt koskevat lapsiakin.

        Niinhän sitä luulisi, mutta yrittäkää saada lapsia eli heidän huoltajiaan vastuuseen kullannuppujen tekosista. Ei ihan helppoa.


    • näin.on.tehtävä

      Mopot ja mopoautot kiellettävä, ne ovat pahimpia saastuttajia ja juuri niitä nuoret lakkolaiset käyttää, ja eikä siinä kaikki kun vanhempien pitää kuskata autoilla kouluun ja muihin harrastuksiin! Nuori voisi itse käyttää esimerkkiä kävelemällä ja pyöräilemällä!

      • laskeuma

        Ilmasto-oppi tarkoittaa sitä että osaa valita oikean kulkuvälineen ja ulkoiluvarusteet säätyypin mukaan.Ymmärtää säähän liittyviä ilmiöitä ja osaa olla uhmaamatta vaaraa.Kuuntelee neuvoja,toimii ohjeen mukaan.Oppii ymmärtämään myös muiden maiden sekä alueiden ongelmia jne.


      • Saastepesä

        Suurin saastuttajaryhmä eli lomalennot Aasiaan ym. pitäisi ensin laittaa kunnon saasteverolle ja kouluissa tämä totuus kerrottava oppitunneilla. Nythän on tilanne se että mitä kauemmaksi matkustetaan, niin asialla leveillään. Kun leveilyä on koulussakin asiasta, niin oppiihan siitä. Kun tuotaisiin tuo suurin saastepesä muihin verrattuna kunnolla esille, niin ilmastomuutoskin toteutuisi, tosin hitaasti .


      • laskusilta

        Niin - kunnollinen vero ilmailualalle ja lomalennoille.Kaikki ei huvikseen lentele.


      • vakuutus

        Vanhemmilla on varmaan huoli kun kiihotetaan nuoria ja lapsia (12 miljoonaa) olemaan poissa koulusta.Globaalin netin välityksellä saadaan aikaan "laittomia" kokoontumisia.Saksassahan kuoli runsas määrä nuorehkoja ihmisiä kun he päättivät kokoontua jollekkin pellolle yhtäkkiä tosta vaan ja tallautuivat jalkoihin tms.2000-luvulla eikä ollut poistumisreittejä.Lisäksi oppilaat ovat vakuutettuja koulupäivän aikana.Miten vakuutusturva jatkuu jos oppilaat lähtevät kesken päivän koulutiloista ulos kadulle ? Yleensä on koulualueelta poistumiskielto.


      • JostainAloitettava
        laskusilta kirjoitti:

        Niin - kunnollinen vero ilmailualalle ja lomalennoille.Kaikki ei huvikseen lentele.

        Kokoustilaisuuksia voitaisiin korvata ja on jokorvattu vuosia videoneuvotteluilla. Tosin silloin jää ostokset ja tuliaset reissuilta saamatta. Useat työmatkat kuitenkin voitaisiin korvata näin ja saastuttavin jäisi tekemättä. Lentoyhtiöt tosin menettävät, mutta polttoainetta säästyisi tarpeellisille lennoille.


    • ei-ihan-simppeliä

      Moraali ja arvot on löystynyt.

      Lapsille esimerkkinä opetettu kuinka mieleosoituksia ja lakkoja pidetään työaikana. Kuinka oman poliittisen kannan, mielipiteen ja ideologian vuoksi voi vastustaa yhteiskunnan sääntöjä, viranomaisia ja mennä kadulle huutamaan ja herjaamaan. Uskotellaan, kuinka niin voidaan vaikuttaa, painostaa, omalle kannalle?!?
      Ensin mielenosoituksilla ja sitten vastustamalla viranomaisia ja.... sittenkö hyvää väkivaltaa?

      Annetaanko kultatarjottimella keinot ulkopuolisten, vihamielisten tahojenkin vaikuttavan meidän päättäjien päätöksiin? Kiihottamalla ja kustantamalla kadulle ammattimielenosoittajia provosoimaan kansaa ja päättäjiä?
      Vai vaikutetaanko laillisin keinoin, joihin ei ulkopuoliset voi vaikuttaa? Äänestämällä, kansalaisaloittein!

      Meillä on demokraattiset, rauhanomaiset, lailliset keinot vaikuttaa.
      Opettakaa ne lapsillenne!!!!Ja nuoret ottakaa niistä selvää!!!
      Miksi tahallaan ollaan lähdetty kehitysmaiden, epädemokraattisten valtioiden, tavoille eli kadulle möykkäämään? Rikkomaan meidän rauhallinen, sääntöjä kunnioittava yhteiskunta.

      Tällainen tie vie mellakoihin, väkivaltaan ja yhteiskunnan kaaokseen.

      Hävetkää aikuiset, jotka mielenosoituksiin...ja vielä kouluaikana...olette lapsia kannustanut ja tukenut!!

      • Viherpelle

        "ammattimielenosoittajia" ? Tarkoitatko Greenpeacen terroristeja jotka työkseen kulkevat ympäri Eurooppaa riehumassa? Tuskin heitä Suomen koululakot kiinnostaa.


      • ei-ihan-simppeliä

        Et tainnut ymmärtää pointtia!

        Koululakot on hiukan eri asia kuin mielenosoitukset kadulla.
        Mielenosoitukset, joilla kansalaiset kiihotetaan kadulle (myös se koululaisten ilmastonmuutosmiekkari) työ-, koulu aikana.
        Mihin osallistui (kaikkea muuta kuin koululaisiakin) suunnitelmallisesti aikuiset eduskunnan pylväisiin kiivenneet. Kutsumattomat!! Koululaisten miekkaria hyväksikäyttäen!!!
        Näyttäen Suomen suurinta valtaa pitävän eduskunnan haavoittuvuuden eli kuinka helposti ja nopeasti eduskunnankin voisi vallata, vain kourallinen "pieniä, vihreitä miehiä". Kuinka kykenemättömiä poliisit olivat estämään reppuselässä kiipeävät.
        Ammattilaisia, jotka eivät sattumoisin ja nopeasti oltu saatu järjestettyä paikalle.

        Koululaisten miekkarin järjestämisen taustallakin on varmasti aikuisia ihmisiä, jotka ovat järjestelleet asioita. Keitä he ovat, jotka polkaisee mielenosoituksiin mm. bussikuljetukset, luvat, massiivisen tiedottaminen..?!


    • rasvaruuan.himo

      Luulen ettei tuossa ole muuta tarkoitusta ollut kuin lintsata koulusta ja sitten mennä perheen kanssa mäkkärille syömään vähemmän ekologista rasvaruokaa!
      Ja maailma pelastuu!

    • Mellakkatypy

      Huomautan ettei ne kaikki nuoret ole siellä mielenilmausussa olleet....ei pidä yleistää. On niitä nuoria joita ko. asia kiinnostaa. Ja niitä joita ei vois vähempää kiinnostaa. Ja tuskin tästä nyt mellakkaa tulee.

      • Käskytystä

        Viherpiiperöiden muksut pakotettu toimintaan, tai muutoin loppuu viikkorahan saanti.


    • AliPaine

      Meilläkin tapahtuu ilmastoinninmuutos aina kun sytytän takan.
      Alipainetta sisätiloissa pitää vähentää.

    • vaikenevain

      Ilmastoimaamit ovat saaneet höynäytettyä kaikki hyväuskoiset hölmöt.
      Puolueet taas käyttävät tilannetta härskisti hyväkseen.
      Vaalien jälkeen tilanne tasoittuu ja imaamit vaikenevat.

    • gomopogo

      Pörinästä päätellen ilmastolakkoilu on lähtenyt hyvin liikkeelle.

    • Tyhjiökorvainväliss

      Jos ilmastonmuutosaiheet ovat menneet noin huonosti jakeluun kuin ketjusta voi päätellä, niin taitaa tämäkin joukko kuulua siihen ryhmään ihmisiä, jotka heittelevät jätteensä ja kaikki mahdolliset rojunsa isoimmista pienimpiin teitten varsille ja metsiin. Siis todellisia pönttöjä, joille sana luonto ei merkkaa mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe