Fundamentalismin pimeys

Kaikki varmaan tietävät Jammu Siltavuoren ja Myllypuron lapsimurhien kammottavan tapauksen. Asiasta uutisoitiin kriisityöntekijän näkökulmaa valottaen. Jutun yhtedessä kerrottiin, että surmattujen tyttöjen kotitalolla oli rampannut kaikenlaista väkeä, urkkimassa ja häiriköimässä. Oli tullut myös häirikköpuheluita ja törkypostia, että mm. Jumalan kostosta on ollut kyse.

Miettikää tuota, että karmeita asioita kokeneiden ihmisten omaisilla on muutenkin hankalaa... ja joku v*tun hihhuli päättää, että järkevin mahdollinen toiminta tässä vaiheessa on soittaa tai peräti lähettää postia, missä omaisia syytellään ja mehustellaan Jumalan kostolla. Millainen ihminen tekee tuollaista?

Nykyajan netissä yön pimeinä tunteina tapahtuvat humalaiset avautumiset vielä ymmärtää sikäli, ettei niiden julkaisua ehditä harkita, mutta kirjettä kirjoittaessa, postittaessa tai sitä peräti itse osotteeseen toimittaessa kuitenkin ehtinee miettiä vähän pidempään. Jotain jollain karulla tavalla tämä kertoo jotain siitä syvällisestä pimeydestä, kieroudesta ja sairaudesta mitä fundamentalistinen mieli voi käsittää.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juupatijuu

      Kyllä..."Pahimpia olivat häirikköpuhelut ja törkykirjeet. Törkeimmät tulivat uskonlahkojen edustajilta, jotka julistivat tyttöjen kuoleman olleen Jumalan kosto."

      Eikö näistä hienoista "Jumalan kosto"-uskovaisista olisikin jo aika päästä eroon.

      Keinolla millä hyvänsä...

      • Laitahan se korkki kiinni. Ei ole järkevää olla tähän aikaan tuossa kunnossa.


    • On se jännä juttu, että tälläkin palstalla jotkut teistitrollit vääntävät päivästä toiseen tikusta asiaa koettaessaan myllertää ateismia niin, että saisikohan sen jossain asennossa näyttämään jotenkin moitittavalta, naurunalaiselta, perusteettomalta, asiattomalta tai mitä vain... jopa pitää vääntää siitä että ryyppäävätkö ateistit. Jos ryyppäävät, niin todistaako se teismin puolesta? Mutta nyt ei kuulu mitään kunnon vastausta tähän aloitukseen.

      Tässä olisi nyt eritoten ääriteisteille kysymys, että mikä hemmetti ajaa käyttäytymään noin, kuten aloituksessa kuvasin eräiden teistien osalta. Ja palstamme vähävaloisimmelle oikein erikseen tähdennettäköön, että minä en ole sellainen ääriantiteistinen ateisti, joka dissaa kaikin keinoin kaikkia teistejä. Minua ei kiinnosta ruotia sitä, että onko sinulla joku henkilökohtainen jumalsuhde vai ei vaan minua kiinnostaa nyt tämä, että miten kuvattu pöyristyttävyys on perusteltavissa, että voiko osoittaa enää huonompa makua tai sosiaalista pelisilmää jne.

    • jumala.rakastaa

      Uskovaisten mukaan Jumala on rakkaus. Kuitenkin Jumala koettelee eniten sitä, jota hän rakastaa. Toisin sanoen mitä paskemmin menee sitä enemmän Jumala rakastaa. Se on joko hihhulihuumoria tai sitten hihhulilogiikkaa. Siitä huolimatta hihhulit tahtovat itselleen hyvää. Tosi outoa kyllä.

      • Kysymys lähinnä kuuluukin, että mitä he haluavat toisille, toimimalla aloituksessa kuvatulla tavalla?


    • Keijo.Parviainen

      Jeesukseen Kristukseen uskovana (tulin uskoon 18-vuotiaana, nyt 64 vee) sanoisin että kyllähän siinä taitaa oma henkilökohtainen synti vs. armo -käsitys olla pahasti hakusessa kristityllä joka Jumalan puolesta laukoo tuollaisia tuomioitaan.

      Taisi joku pappi laukoa risteilyelämän riettauksista Estonia-laivan upottua, mutta hän sentään katui laukomisiaan julkisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe