Sipilän suuri huijaus vanhustenhuollon lisäksi

Vanhustenhuollonlisäksi

Sipilän suuri huijaus suomalaisille on hallituksen onnistuminen uusien työpaikkojen luomisessa, jota hän toistuvasti rummuttaa julkisessa mediassa. Hallituksen tavoitteena oli luoda Suomeen 140 000 uutta työpaikkaa ja siinä on hallitus onnistunut Sipilän mukaan kuluvalla kaudellaan.

Mutta onko ?

Otan pari esimerkkiä.

Ajatellaan vaikkapa pientä kirkonkylää, jossa toimii kaksi parturia, molemmissa yksi yrittäjä. Toinen yrittäjä päättää muuttaa kaupunkiin, kun hänen miehensä sai sieltä töitä ja sulkee parturiliikkeensä ko. kirkonkylällä. No kirkonkylällä on tukan leikkuuseen nyt markkinoita, joten jäljelle jäänyt parturi palkkaa yritykseensä uuden työntekijän. Näin syntyi uusi työpaikka. Työnantajien keskusliitto lähettää kyselyn työnantajille ja parturi vastaa laajentaneensa toimintaa yhdellä työntekijällä, joka kirjataan sitten tilastoihin. Eihän sinne kirkonkylään ole syntynyt uutta bisnestä, saman verran on tukanleikkuuta kuin ennenkin. Mutta tilastoissa se näkyy yhtenä uutena työpaikkana.

Kun kaupunkiin muuttanut parturi laittaa sinne yrityksen pystyyn uudella nimellä ja työllistää taas itsensä, uudet yritykset lasketaan taas tilastoihin. On syntynyt kaupunkiin uusi työpaikka. Näin se yksi muuttava yrittäjä näkyy tilastoissa jopa kahtena uutena työpaikkana, vaikka uusia työpaikkoja suomeen ei ole syntynyt yhtään. Tukanleikkuuta on Suomessa tasan yhtä paljon kuin ennenkin.
Otetaan toinen esimerkki vaikkapa kaupunkista, jossa toimii 20 hengen pieni rakennusliike. Yrittäjä jää eläkkeelle tai ajautuu konkurssiin. Rakennusliike lopetetaan ja 20 henkilöä joutuu työttömäksi. Kaupungissa rakennuskanta on sen hetkinen ja muut vaikkapa isot rakennusliikkeet paikkaavat syntyvän markkinan yhden yrityksen poistuttua. Ne palkkaavat irtisanotut työntekijät omiin yrityksiinsä ja ryhtyvät rakentamaan niitä kohteita, jotka jäivät poistuneelta yritykseltä tekemättä. Työnantajien keskusliitto lähettää taas yrityksille kyselyn montako uutta työpaikkaa olette luoneet ja yritykset vastaavat ylpeinä, olemme laajentaneet toimintaa 20 uudella työpaikalla, mikä näkyy taas tilastoissa. Käytännössä kaupunkiin ei ole syntynyt yhtään uutta työpaikka, rakennuskanta on entinen. Mutta tilastoissa se näkyy taas uusina työpaikkoina.

Niin kauan kuin kukaan ei laske poistuvia työpaikkoja ja rummutetaan vain yritysten ilmoittamia uusia työpaikkoja, annetaan hyvin valheellinen kuva todellisuudesta. Mutta tämä on hyvä tilasto, yrittäjät vaihtavat paikkakuntaa, ostavat yrityksiä, laajentavat toimintaa poistuvien yritysten markkinalle. Tässä tilastossa aina tapahtuu ja luvut ovat aina hyvin positiiviset vaikka mitään merkittävää kasvua ei todellisuudessa tapahdu. Jos nämä haamutyöpaikat ovat talouskasvua, lienee Sipilänkin syytä mennä koulunpenkille opettelemaan kansantaloutta.

Jos Suomeen on syntynyt 140 000 uutta työpaikka, niin missä ne ovat ?

Asun pienessä maalaiskunnassa, jonka työttömyysprosentti on ollut n. 12 viimeiset viisi vuotta, muutosta ei ole paljon tapahtunut. Lähellä sijaitsevan Kuopion kaupungin työttömyysprosentti on ollut n. 13 viimeiset viisi vuotta, eikä ole siitä parantuntunut. Koko maassa oli työttömiä hallituksen aloittaessa neljä vuotta sitten n. 180 000 ja nyt luku lienee noin 170 000. Eli mitään merkittävää ei ole tapahtunut työllisyydessä, ehkä eläkejärjestelyillä on saatu hieman työttömien määrää vähenemään.

Jos Suomeen olisi todella syntynyt 140 000 uutta työpaikka, työttömien määränhän pitäisi olla Ojalan laskuopin mukaan 40 000 (lähtötilanne 180 000 – 140 000 = 40 000). Toki voidaan spekuloida väestön kasvulla yms, mutta nämä ovat marginaalisia vaikutukseltaan. Eli mielestäni ainoa oikea mittari uusille työpaikoille on työttömien määrä, siitä sen kehityksen voi nähdä puolueettomasti.

Toki ymmärrän Sipilän rummutuksen uusista työpaikoista kun hallituksella ei ole mitään muutakaan lukua, mutta kyse on poliitikon tahallisesti luomasta harhasta. Hallitus ei ole tehnyt yhtään mitään uusien työpaikkojen luomiseksi, pieni työttömien määrän väheneminen on syntynyt hallituskaudella vallinneesta noususuhdanteesta ihan ilman hallituksen toimia. Näin kansaa petetään vaalien alla haamutyöpaikoilla ja hallituksen muka onnistumisessa uusien työpaikkojen luomisessa. Jos hallituksen tavoitteena oli luoda Suomeen 140 000 uutta työpaikkaa, ihan todellista, on siinä surkeasti epäonnistuttu. Jokainen suomalainen voi itse todeta tilanteen omassa elinympäristössään, oletko työtön, onko sinun lapsesi työttömänä, onko sinun ystäväsi työttömänä. Onko muutosta tapahtunut. Ei ole.

Ja pyytäisin poliitikkoja lopettamaan kansan huijaamisen kaikenmoisilla tyhjänpäiväisillä tilastoilla, jotka eivät kerro todellisuutta. Vale, emävale, tilasto on vanha totuus. Tähän voisi vielä lisätä: Vale, emävale, tilasto, Sipilän huijaus.

Hallitus on epäonnistunut sotessa ja uusien työpaikkojen luomisessa. Missähän se on sitten oikein onnistunut ? Ei missään.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valehteleva123

      Eli käytännössä tuo Sipilän 140 000 luku kertoo moniko on vaihtanut työpaikkaa ja tekee niitä samoja hommia eri lippalakin alla. Ettäs kehtaa pääministeri valehdella Suomen kansalle.

    • Tavoite123hallitus

      Mielenkiintoinen tavoite hallituksella. Saada 140 000 ihmistä vaihtamaan firmaa ja siinä on onnistuttu.

      No oikeasti. Pääministeri on Suomen johtaja ja kyllä johtajan vastuuseen kuuluisi puhua Suomen kansalle totta.

    • iltasatulapsille123

      Kuopiossa on n. 100 000 asukasta ja Jyväskylässä hieman vähemmän. Sipilän mukaan Suomeen on siis syntynyt työpaikkoja yhteensä likimain Kuopion ja Jyväskylän koko väestön mukainen määrä eli 140 000. Se on aika paljon se. Hallitus on siis onnistunut erinomaisesti. Iltasatu lapsille.

      Mutta näin se vaan televisiossa kameroiden edessä kuultiin Sipilältä, moneen kertaan.

    • Sipilanlaskuoppi

      Ennen oli Ojalan laskuoppi. Nimitetään tämä Sipilän laskuopiksi. Jää historiaan.

      Sipilän laskuopin mukaan Suomessa on kymmenen vuoden päästä 0,5 milj. parturia.
      Suomella menee hyvin.

    • oikeaatietoapoliitikko

      Tämä taas lisää poliitikkojen uskottavuutta Suomessa, se kun oli jo muutenkin niin korkealla.

    • Pöpipöpi

      Sipilä=pöpilä vailla vertaa

    • hellurei00

      Useammat työpaikat joita on syntynyt ei ole sipilän ansiota, vaan johtuu yleisestä maailmantalouden kasvusta. Samalla lailla putin sai suosiota joskus aikoinaan kun öljyn maailmanmarkkinahinta nousi ja ryssät saivat valtavasti lisätuloa.

      Ei uusi ilmiö, että ääriuskonliikkeet valehtelevat nähneensä jumalan ja muita pöpöjä.

      • tottavaieityötä

        Poliittisten toimittajien tulisi kysyä seuraavassa vaalitentissä:
        Kokoomuksen puheenjohtajalta Petteri Orpolta:
        - Oliko tämä todella myös kokoomuksen tavoite (140 000 ihmistä vaihtaa työnantajaa)
        - Vai oliko kokoomuksen tavoite joku toinen ja miten siihen on päästy hänen mielestä
        Sinisten puheenjohtajalta Sampo Terholta:
        - Oliko tämä todella myös sinisten tavoite (140 000 ihmistä vaihtaa työnantajaa)
        - Vai oliko sinisten tavoite joku toinen ja miten siihen on päästy hänen mielestä
        Keskustan puheenjohtajalta Juha Sipilältä:
        - Mikä on hänen mielestään uusi työpaikka
        - Saako Suomen pääministeri valehdella kansalle


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe