1995 - kansallisen katastrofin aatto.

Yhteismarkkinoilla menestymiseen tarvitaan jotain, millä käydä kauppaa, jotta saadaan rahaa, jolla voidaan ostaa tuotteita ja hyötyjä. Kun viisaat päättäjämme päättivät myydä rahasampomme sijoitusyrityksille ja muille osattomille, Suomi ajautui rahanlainaajan rooliin. Ei ihme, että meillä on korjauskelvottomaksi muodostunut suurtyöttömyys ja pitkät leipäjonot. Kun sosiaalimenojenkin rahoittamiseen joudutaan ottamaan velkaa, ja velkaa maksetaan ottamalla uutta velkaa, se kertoo maamme tilanteesta paljon. Mikä sai päättäjämme ryhtymään moiseen kertakäyttökaupankäyntiin, myymällä hyvinvointikoneistomme tuottamaan hyötyjä ulkomaisille osattomille? Nämä Suomen uudet "omistajat" eivät välitä, mistä halpatyövoima tuodaan tekemään työt heidän omistamissaan yrityksissä.

R.I.P Suomi - Finland 1917 - 1995

14

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rokonrpinen

      Suomen teollisuustuotanto on kasvanut keskimäärin 5 prosentin vauhtia vuodesta 1925 vuoteen 2006. Sen pidemmälle tilastokeskuksesta ei löydy koottuja tietoja ja yksittäisiä aloja tai näiden taloushistoriaa en jaksa käydä läpi.
      Taloudellinen kehitys on ollut epätasaista. Vuosien 1860 ja 2009 välillä Suomen talous on kasvanut keskimäärin 2,9 prosentin vuosivauhtia, eli 24-kertaistunut. Tuottavuus on vuoden 1900 jälkeen 13-kertaistunut. Suuri lama 1930-luvulla ja energiakriisi 1970-luvulla eivät dramaattisesti heiluttaneet Suomen taloutta, mutta sodat, 1990-luvun lama ja 2008 alkanut kansainvälinen finanssikriisi heiluttivat.
      Vuosina 1970-1995 Suomen talouskasvu hidastui ja työttömyys kohosi jo 200 000 työttömään. 1980-luvulla Suomessa vallitsi taloudellinen nousukausi, joka kesti koko vuosikymmenen ja päättyi talouden ylikuumenemisen sekä kansainvälisten suhdanteiden, kovan markan politiikan ja vapautuneiden ulkomaisten luottojen vuoksi 1990-luvun lamaan. Lama johti noin 20 000 suomalaisyrityksen kaatumiseen, mukaan lukien useimmat pankit ja vakuutuslaitokset, sekä pahimmillaan 20 prosentin työttömyyteen. Pankkikriisin hoito maksoi veronmaksajille arviolta 50 miljardia markkaa. Euroopan unionin jäsenyyden ensimmäisten kymmenen vuoden aikana ulkomaiset investoinnit Suomeen lisääntyivät merkittävästi ja Suomen talous ja teollisuustuotanto kasvoivat vuoteen 2007 asti. Maailmanpankin tilastojen mukaan Suomi bruttokansantuotteen perusteella maailman 31. suurin talous vuonna 2007. Toinen sivusto väitti, että Suomi oli ostovoimapariteetilla korjatun bruttokansantuotteen perusteella maailman 11. rikkain maa, mutta tätä tietoa en ole tarkastanut muista lähteistä.
      1991 jälkeen viennin osuus kasvoi erittäin nopeasti ja oli jo noin 40 % bruttokansantuotteesta vuonna 1997. Vuosina 2001-2006 teollisuustuotanto hidastui 3 prosentin kasvuun, mutta kääntyi sittemmin kasvuun. Teollisuustuotannon viennin arvo vuonna 2017 oli 86,5 miljardia euroa. Mielenkiintoinen fakta on se, että suomalaisomisteiset yritykset työllistävät ulkomailla jo lähes saman verran työntekijöitä kuin Suomessa. Teollisuustuotanto kasvoi joulukuussa 4,2 % vuodentakaiseen ja jälleen tammikuussa 2,6 % verrattuna edellisvuoden tammikuuhun.
      Eräitä suuria suomalaisyrityksiä liikevaihdon mukaan:
      - Nokia
      - Neste
      - Stora Enso
      - UPM-Kymmene
      - Kone
      - Outokumpu
      - Sampo
      - UPM Sales
      - Metsäliitto-konserni
      - Wärtsilä
      - Fortum
      - Outokumpu Stainless
      - Cargotec
      - Valmet
      - Konecranes
      - Huhtamäki
      - Metso
      - Amer Sports
      - Kemira
      - YIT
      - Ponsse
      - Lemminkäinen
      Kauppalehti on listannut menestyneimpiä vientiyrityksiä, jotka eivät kaikki ole suomalaisia, mutta toimivat Suomessa ja työllistävät suomalaisia.
      - Bayer
      - Axopar Boats
      - PCAS Finland
      - OY Medix Biochemicals
      - SBA Interior
      - Detection Technology konserni
      - Netcontrol Oy
      - Unisto
      - Movax
      - Ledit
      - Framery
      - Oy Lai-Mu
      - Sisu Akselit
      - Neste Renewable Fuels Oy
      - KBR Ecoplanning
      - Procemex oy
      - Genelec
      Toisaalta Suomen elinkeinorakenne on muuttumassa teollisuustuotannosta yhä enemmän palvelujen tuotantoon ja ”osaamispääomaan”. Sinua pelottaa ulkomaalainen omistus, mutta kenen kuvittelet omistavan esimerkiksi Britanniassa toimivat autotehtaat? Honda, Nissan, BMW, Ford, jotka tosin ovat muuttamasssa Britanniasta brexitin seurauksena.

      Sinä jauhat edelleen samaa paskaa, etkä esitä mitään lukuja tai todisteita muistuttavaakaan aineistoa "päätelmiäsi" tukemaan. Koita edes.

      • Copypastemättö ja hakuammunta ei edelleenkään muuta mitään. Eikä yritykset nöyryyttää "kilpailijaa". Eikö sulla ole mitään omaa? Suomen tilanne on se mitä on, siitä huolimatta, että en kirjoita postauksiani sun henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Kunhan keksit niistä tekosyitä rähinöinnillesi. Perusteet on kuitenkin todelliset ja ne löytyy somen ulkopuolella olevasta todellisuudesta. Milloin olet viimeksi käynyt siellä? Vaikka mätät ruudulle mitä copypastea tahansa, se ei muuta mihinkään suuntaan Suomen surkeaa taloustilannetta, työttömyystilannetta ja vähävaraisuutta, eikä niiden aiheuttajia. Sillä on suuri merkitys, kuka omistaa ja mitä ja kuinka paljon, ja kuka ei omista ja mitä seurauksia siitä on esim. maalle ja sen kansalle. Sattuneesta syystä Suomi on menettänyt vahvuuksiaan päättäjien huonojen päätösten vuoksi, jonka seurauksena on mm. yhteismarkkinoilla hyötymisen ryssiminen, sekä suurtyöttömyys, krooniset leikkaustalkoot, jatkuva tarve lainata rahaa jne. Nyt ollaan tilanteessa, jossa ulkomainen omistusosuus yhtenä tekijänä on syönyt Suomen vahvuuksia ja hyvinvointia, etkä sinä voi sille mitään. Miten on mahdollista, että itse olen löytänyt runsaasti dataa, joiden perusteella omat näkemykseni ja päätelmäni muodostuu, mutta sinä et sellaista dataa näe??? Laiskuutta, tyhmyyttä? Ja kun et näe, niin silloin minun päätelmäni ei ole tosia vaan paskapuhetta, jonka "todistelet" copypastemätöllä. Katsos kun kyseessä ei nyt ole sellainen toiminta, minkä sinä näytät käsittävän ainoana tapana, eli bongataan surffailureissullaan joku otsikko ja päätetään kopioida se ja muotoilla siitä lyhyt referaatti, niin kuin olisi tietävä, fiksu ja pätevä ihminen, jonka perään lätkäisee sitä koskevan linkin. Ymmärrätkö, että minulla on nyt hieman erilainen näkökulma asioihin? Kuitenkin ihan tosissasi vänkkäät, että vetelen hatusta näitä asioita ja pelaat vanhaa debattipeliä "todista, tai muuten...!" Minä kirjoitan asioita, niin kuin itse haluan. On oma asiasi, miten niihin suhtaudut. Tietolähteinäni on finanssialan sivustot, valtion sivustot, eri viranomaisten sivustot, talousuutiset, Talouselämä, M&M jne. sekä erilaiset blogit, forumit yms. En lue mv-lehtiä, varisverkostoja yms. radikaaleja sivustoja, joten voit lakata mentaalimasturboinnin sellaisella älämölöllä.

        Tiesitkö sen, että vaikka hallintarekisterillä piilotellaan Suomessa sijaitsevien yritysten omistajat, niin ne on kuitenkin suht helppo saada selville? Googleta nyt äkkiä, niin pääset pätemään jollain tavalla. Vaikka väittämällä, ettei se ole mahdollista ja taas vingut todisteita. Tai sitten löydät saman tiedon, minkä minäkin ja uhoat kuinka tiesit sen ennen, minua, MUTTA, [500 riviä uutta copypastea tähän].

        Anyway, kehitä älypääomaasi ja tietotasoasi, sekä hahmotus, päättely yms. kykyjä, äläkä sorru googlepätemiseen ja hakuammuntaan. Äläkä kitise.


      • Rokonrpinen
        eur0kriittinen kirjoitti:

        Copypastemättö ja hakuammunta ei edelleenkään muuta mitään. Eikä yritykset nöyryyttää "kilpailijaa". Eikö sulla ole mitään omaa? Suomen tilanne on se mitä on, siitä huolimatta, että en kirjoita postauksiani sun henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Kunhan keksit niistä tekosyitä rähinöinnillesi. Perusteet on kuitenkin todelliset ja ne löytyy somen ulkopuolella olevasta todellisuudesta. Milloin olet viimeksi käynyt siellä? Vaikka mätät ruudulle mitä copypastea tahansa, se ei muuta mihinkään suuntaan Suomen surkeaa taloustilannetta, työttömyystilannetta ja vähävaraisuutta, eikä niiden aiheuttajia. Sillä on suuri merkitys, kuka omistaa ja mitä ja kuinka paljon, ja kuka ei omista ja mitä seurauksia siitä on esim. maalle ja sen kansalle. Sattuneesta syystä Suomi on menettänyt vahvuuksiaan päättäjien huonojen päätösten vuoksi, jonka seurauksena on mm. yhteismarkkinoilla hyötymisen ryssiminen, sekä suurtyöttömyys, krooniset leikkaustalkoot, jatkuva tarve lainata rahaa jne. Nyt ollaan tilanteessa, jossa ulkomainen omistusosuus yhtenä tekijänä on syönyt Suomen vahvuuksia ja hyvinvointia, etkä sinä voi sille mitään. Miten on mahdollista, että itse olen löytänyt runsaasti dataa, joiden perusteella omat näkemykseni ja päätelmäni muodostuu, mutta sinä et sellaista dataa näe??? Laiskuutta, tyhmyyttä? Ja kun et näe, niin silloin minun päätelmäni ei ole tosia vaan paskapuhetta, jonka "todistelet" copypastemätöllä. Katsos kun kyseessä ei nyt ole sellainen toiminta, minkä sinä näytät käsittävän ainoana tapana, eli bongataan surffailureissullaan joku otsikko ja päätetään kopioida se ja muotoilla siitä lyhyt referaatti, niin kuin olisi tietävä, fiksu ja pätevä ihminen, jonka perään lätkäisee sitä koskevan linkin. Ymmärrätkö, että minulla on nyt hieman erilainen näkökulma asioihin? Kuitenkin ihan tosissasi vänkkäät, että vetelen hatusta näitä asioita ja pelaat vanhaa debattipeliä "todista, tai muuten...!" Minä kirjoitan asioita, niin kuin itse haluan. On oma asiasi, miten niihin suhtaudut. Tietolähteinäni on finanssialan sivustot, valtion sivustot, eri viranomaisten sivustot, talousuutiset, Talouselämä, M&M jne. sekä erilaiset blogit, forumit yms. En lue mv-lehtiä, varisverkostoja yms. radikaaleja sivustoja, joten voit lakata mentaalimasturboinnin sellaisella älämölöllä.

        Tiesitkö sen, että vaikka hallintarekisterillä piilotellaan Suomessa sijaitsevien yritysten omistajat, niin ne on kuitenkin suht helppo saada selville? Googleta nyt äkkiä, niin pääset pätemään jollain tavalla. Vaikka väittämällä, ettei se ole mahdollista ja taas vingut todisteita. Tai sitten löydät saman tiedon, minkä minäkin ja uhoat kuinka tiesit sen ennen, minua, MUTTA, [500 riviä uutta copypastea tähän].

        Anyway, kehitä älypääomaasi ja tietotasoasi, sekä hahmotus, päättely yms. kykyjä, äläkä sorru googlepätemiseen ja hakuammuntaan. Äläkä kitise.

        "Copypastemättö ja hakuammunta ei edelleenkään muuta mitään. Eikä yritykset nöyryyttää "kilpailijaa". "

        Nyt erehdyt. Edellisessä on esitetty faktoja. Se on totta, mutta mitään ei ole sellaisenaan suoraan kopiutu mistään. Tiedot hain mm. tilastokeskuksen sivuilta. Kauppalehdestä ja Wikipediasta. Toisaalta olen myös lukenut aihetta käsitteleviä uutisia, selvityksiä ja tilastoja riittävästi voidakseni esittää oman kantani myös muistin varassa.

        "Eikö sulla ole mitään omaa? Suomen tilanne on se mitä on, siitä huolimatta, että en kirjoita postauksiani sun henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Kunhan keksit niistä tekosyitä rähinöinnillesi. Perusteet on kuitenkin todelliset ja ne löytyy somen ulkopuolella olevasta todellisuudesta. Milloin olet viimeksi käynyt siellä?"

        Faktat on faktoja, mielipiteistä voi kiistellä. Mulle on ihan sama miten kirjoitat, jos pystyt perustelemaan väitteesi ja päätelmäsi. Siihen et kuitenkaan pysty. Itse en ole somessa enää ollenkaan. Suljin Facebookinkin jo kolmisen vuotta sitten. En siis tiedä ollenkaan mitä somessa puhutaan.

        " Vaikka mätät ruudulle mitä copypastea tahansa, se ei muuta mihinkään suuntaan Suomen surkeaa taloustilannetta, työttömyystilannetta ja vähävaraisuutta, eikä niiden aiheuttajia."

        Me kaikki elämme tietenkin erilaisissa sosiaalisissa kuplissa, joissa toteutuu vahvistusharha. Minä en näe Suomea ollenkaan noin negatiivisessa valossa kuin sinä. Tunnen lähinnä ihmisiä, jotka pärjäävät keskimäärin hyvin tai erinomaisesti. Minullakaan ei ole mitään valittamista. Jos ja kun lainaan tai kopioin kappaleita jostain lähteestä suoraan, silloin lainaukseni on lainausmerkeissä ja usein laitan perään myös lähteen. Edellisessä en ole suoraan kopioinut tietoja, mutta luvut ovat toki virallisia ja tarkistettavia lukuja. Mä ymmärrän, että sinä keksit asioita mielummin omasta päästäsi, kuin tarkistat tietojasi.

        Suomen työttömyys on tällä hetkellä 7-9 %. Se on toki liikaa, mutta ei erityisen dramaattista. Taustalla vaikuttaa monia rakenteellisia tekijöitä. Mainitaan erikseen automatisaatio ja digitalisaatio, jotka ovat tehneet joitain perustöitä tarpeettomiksi. Työvoiman vähentäminen on onnistunut tehtaissa kun robotit ovat korvanneet ihmisen. Periaatteessa arkipäiväisin esimerkki on postin työntekijät ja pankkivirkailijat: niille ei enää ole niin suurta tarvetta kuin ennen, koska kaikki rahansiirrot ja lasku- yms. asiat voi hoitaa sähköisesti verkossa. Yrityskulttuurissa kannattamattomat rakenteet pyritään poistamaan. Se on universaali realiteetti. Lisäksi Keynesiläisen talouspolitiikan jälkeen vallalle on tullut Schumpeteriläinen ja astetta kovempi talouspolitiikka, jossa toteutuu "luova tuho" sekä talousdarwinismi. Eli kannattamattomien taloudellisten järjestelmien annetaan kaatua uusien iinovaatioiden ja taloudellisesti kannattavampien järjestelmien tieltä. Tämä ei ole EU:n vika. EU on huomattavan vasemmistolainen rahansiirtoineen, mutta toimii kuitenkin talousrealiteettien mukaan.

        Edelleen on taloudellista realismia rakentaa tehtaat ja toimialat sellaisiin paikkoihin, joissa ne ovat a) logistisesti toimivia ja b) kannattavia. Monilla aloilla raaka-aineiden toimitusketjujen toimivuus, työvoiman saatavuus ja tuotannon kannattavuus ratkaisevat mihin tehdas tai yritys rakentaa toimintansa. Valitettavasti Suomessa kaikilla seuduilla yrittäminen ei vain kannata. Yrittäjät eivät ole sosiaalipolitiikan työkalu, vaan itsenäisiä toimijoita. Niinpä on hienoa, josh kansainväliset yritykset tuovat toimintojaan Suomeen. Tällaisia ovat esim. Uudenkaupungin autotehdas, Meyerin telakat, ABB jne. Ne työllistävät suuomalaisia ja luovat kysyntää toisen asteen palveluille sekä kasvattavat valtion verokertymää. Yrityksen omistuspohja ei ole erityisen tärkeää. Meyer ja Uudenkaupungin autotehdas tuovat Suomeen töitä ja varallisuutta aivan kuten Nissanin tehdas Sunderlandissa ja Hondan tehdas Swindonissa. Nämä ovat kansainvälisiä investointeja. Ja EU:n myötä kansainväliset investoinnit Suomeen lisääntyivät selvästi. Pörssiyhtiöissä omistukset jakautuvat äärimmäisen monimutkaisesti sijoittajille ja sijoitusyhtiöille. Nykyään yrityksen lähes kokonaan omistavat yksittäiset perheet alkavat olla melko harvinaisia. Toki on Herlineitä ja Wihureita, mutta yleisesti ottaen täysin kansallisesti omistettuja ja kansainvälisesti merkittäviä firmoja on melko vähän. Nokia on suomalainen, mutta sen omistuspohja oli parhaina vuosinakin kansainvälinen.

        Puu- ja paperiteollisuus kärsivät valtavasti internetin kehittymisen myötä: kuka enää tilaa sanomalehtiä tai lehtiä yleensä? Niidenkin on siis keksittävä uusia markkinoita. EU:n ja Japanin vapaakauppasopimus tuo suomalaisille paperi- ja sellutehtaille aivan uudet markkinat. Se varmasti lisää töitä myös Suomessa.

        Suomen teollisuuden kivijalka on metalli- ja koneteollisuus. Suomi tekee isoja paperikoneita, laivoja, metsäkoneita jne. Ne ovat suhdanneherkkiä ja kalliita investointeja mille tahansa maalle.


      • Rokonrpinen
        Rokonrpinen kirjoitti:

        "Copypastemättö ja hakuammunta ei edelleenkään muuta mitään. Eikä yritykset nöyryyttää "kilpailijaa". "

        Nyt erehdyt. Edellisessä on esitetty faktoja. Se on totta, mutta mitään ei ole sellaisenaan suoraan kopiutu mistään. Tiedot hain mm. tilastokeskuksen sivuilta. Kauppalehdestä ja Wikipediasta. Toisaalta olen myös lukenut aihetta käsitteleviä uutisia, selvityksiä ja tilastoja riittävästi voidakseni esittää oman kantani myös muistin varassa.

        "Eikö sulla ole mitään omaa? Suomen tilanne on se mitä on, siitä huolimatta, että en kirjoita postauksiani sun henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Kunhan keksit niistä tekosyitä rähinöinnillesi. Perusteet on kuitenkin todelliset ja ne löytyy somen ulkopuolella olevasta todellisuudesta. Milloin olet viimeksi käynyt siellä?"

        Faktat on faktoja, mielipiteistä voi kiistellä. Mulle on ihan sama miten kirjoitat, jos pystyt perustelemaan väitteesi ja päätelmäsi. Siihen et kuitenkaan pysty. Itse en ole somessa enää ollenkaan. Suljin Facebookinkin jo kolmisen vuotta sitten. En siis tiedä ollenkaan mitä somessa puhutaan.

        " Vaikka mätät ruudulle mitä copypastea tahansa, se ei muuta mihinkään suuntaan Suomen surkeaa taloustilannetta, työttömyystilannetta ja vähävaraisuutta, eikä niiden aiheuttajia."

        Me kaikki elämme tietenkin erilaisissa sosiaalisissa kuplissa, joissa toteutuu vahvistusharha. Minä en näe Suomea ollenkaan noin negatiivisessa valossa kuin sinä. Tunnen lähinnä ihmisiä, jotka pärjäävät keskimäärin hyvin tai erinomaisesti. Minullakaan ei ole mitään valittamista. Jos ja kun lainaan tai kopioin kappaleita jostain lähteestä suoraan, silloin lainaukseni on lainausmerkeissä ja usein laitan perään myös lähteen. Edellisessä en ole suoraan kopioinut tietoja, mutta luvut ovat toki virallisia ja tarkistettavia lukuja. Mä ymmärrän, että sinä keksit asioita mielummin omasta päästäsi, kuin tarkistat tietojasi.

        Suomen työttömyys on tällä hetkellä 7-9 %. Se on toki liikaa, mutta ei erityisen dramaattista. Taustalla vaikuttaa monia rakenteellisia tekijöitä. Mainitaan erikseen automatisaatio ja digitalisaatio, jotka ovat tehneet joitain perustöitä tarpeettomiksi. Työvoiman vähentäminen on onnistunut tehtaissa kun robotit ovat korvanneet ihmisen. Periaatteessa arkipäiväisin esimerkki on postin työntekijät ja pankkivirkailijat: niille ei enää ole niin suurta tarvetta kuin ennen, koska kaikki rahansiirrot ja lasku- yms. asiat voi hoitaa sähköisesti verkossa. Yrityskulttuurissa kannattamattomat rakenteet pyritään poistamaan. Se on universaali realiteetti. Lisäksi Keynesiläisen talouspolitiikan jälkeen vallalle on tullut Schumpeteriläinen ja astetta kovempi talouspolitiikka, jossa toteutuu "luova tuho" sekä talousdarwinismi. Eli kannattamattomien taloudellisten järjestelmien annetaan kaatua uusien iinovaatioiden ja taloudellisesti kannattavampien järjestelmien tieltä. Tämä ei ole EU:n vika. EU on huomattavan vasemmistolainen rahansiirtoineen, mutta toimii kuitenkin talousrealiteettien mukaan.

        Edelleen on taloudellista realismia rakentaa tehtaat ja toimialat sellaisiin paikkoihin, joissa ne ovat a) logistisesti toimivia ja b) kannattavia. Monilla aloilla raaka-aineiden toimitusketjujen toimivuus, työvoiman saatavuus ja tuotannon kannattavuus ratkaisevat mihin tehdas tai yritys rakentaa toimintansa. Valitettavasti Suomessa kaikilla seuduilla yrittäminen ei vain kannata. Yrittäjät eivät ole sosiaalipolitiikan työkalu, vaan itsenäisiä toimijoita. Niinpä on hienoa, josh kansainväliset yritykset tuovat toimintojaan Suomeen. Tällaisia ovat esim. Uudenkaupungin autotehdas, Meyerin telakat, ABB jne. Ne työllistävät suuomalaisia ja luovat kysyntää toisen asteen palveluille sekä kasvattavat valtion verokertymää. Yrityksen omistuspohja ei ole erityisen tärkeää. Meyer ja Uudenkaupungin autotehdas tuovat Suomeen töitä ja varallisuutta aivan kuten Nissanin tehdas Sunderlandissa ja Hondan tehdas Swindonissa. Nämä ovat kansainvälisiä investointeja. Ja EU:n myötä kansainväliset investoinnit Suomeen lisääntyivät selvästi. Pörssiyhtiöissä omistukset jakautuvat äärimmäisen monimutkaisesti sijoittajille ja sijoitusyhtiöille. Nykyään yrityksen lähes kokonaan omistavat yksittäiset perheet alkavat olla melko harvinaisia. Toki on Herlineitä ja Wihureita, mutta yleisesti ottaen täysin kansallisesti omistettuja ja kansainvälisesti merkittäviä firmoja on melko vähän. Nokia on suomalainen, mutta sen omistuspohja oli parhaina vuosinakin kansainvälinen.

        Puu- ja paperiteollisuus kärsivät valtavasti internetin kehittymisen myötä: kuka enää tilaa sanomalehtiä tai lehtiä yleensä? Niidenkin on siis keksittävä uusia markkinoita. EU:n ja Japanin vapaakauppasopimus tuo suomalaisille paperi- ja sellutehtaille aivan uudet markkinat. Se varmasti lisää töitä myös Suomessa.

        Suomen teollisuuden kivijalka on metalli- ja koneteollisuus. Suomi tekee isoja paperikoneita, laivoja, metsäkoneita jne. Ne ovat suhdanneherkkiä ja kalliita investointeja mille tahansa maalle.

        Suomen ja Ruotsin talouksien vertaaminen on toki aiheellista moninkin tavoin. Tärkeää on huomata se, että a) Ruotsi on väestöltään melkein tuplasti Suomen kokoinen, b) Ruotsi teollistui ja rikastui 1. ja 2. maailmansotien aikana myymällä rautamalmia ja aseita kaikille sodan osapuolille. Ei myöskään pidä unohtaa sitä, että Ruotsi on entinen Eurooppalainen suurvalta. Mutta nykytilanteen kannalta olennaisempaa on se, että Ruotsin vientiteollisuus on paljon monipuolisempaa kuin Suomen teollisuus. Ruotsista tulee valtavasti muotibrändejä, on kansainvälisiä vaateketjuja, Electroluxeja jne. kulutustarvikkeita laajalla spektrillä. Niiden lisäksi Ruotsilla on Volvot, Jas Gripenit, Boforsin aseet, Scaniat, Vattenfallit jne... H&M:n ja KappAhlin rinnalla meillä on,.. niin Marimekko.

        Suomalaisittain paperi- ja selluteollisuuden tuotteiden kansainvälisen kysynnän heikkeneminen sekä Nokian romahdus vaikuttivat valtavasti talouteen ja työllisyyteen. Nokian budjetti oli suurimmillaan neljä kertaa suurempi kuin Suomen valtion budjetti. Se oli jättiläinen, jonka alihankintaketjut työllistivät Suomessakin kymmeniä tuhansia ihmisiä. Heikensikö EU paperi- ja selluteollisuutta? Ei. Internet tappoi paperiset sanomalehdet ja romahdutti paperin kysynnän. Nokia puolestaan teki useita virheitä, jotka johtivat sen kännykkäbisnekset alamäkeen. Nykyään Nokia toimii, mutta ei siitä enää samanlaista jättiläistä tule.

        "Sillä on suuri merkitys, kuka omistaa ja mitä ja kuinka paljon, ja kuka ei omista ja mitä seurauksia siitä on esim. maalle ja sen kansalle. Sattuneesta syystä Suomi on menettänyt vahvuuksiaan päättäjien huonojen päätösten vuoksi, jonka seurauksena on mm. yhteismarkkinoilla hyötymisen ryssiminen, sekä suurtyöttömyys, krooniset leikkaustalkoot, jatkuva tarve lainata rahaa jne."

        Mielenkiintoinen ero suomalaisten ja ruotsalaisten välillä on siinä, että aivan tavalliset ruotsalaiset sijoittavat rahojaan ja kerryttävät siten varallisuuttaan, kun taas tavalliset suomalaiset eivät juurikaan pörssikauppaa käy. Kuka tahansa voi olla osaomistajana pörssiyrityksissä, myös sinä. Monet tutuistani tekevät pörssikaupalla ihan hyviä tuloja.

        Taannoin eräs Lontoon Cityssä työskentelevä riskianalyytikko totesi, että vaikka brexit on kansantaloudellisesti aivan kestämätön ratkaisu, se tarjoaa valtavan potentiaalin sijoitusvoitoille. Ja se on totta. Jo nyt sijoittajat ovat tehneet valtavasti rahaa brexitillä. Se raha on kuitenkin pois Britannian valtiolta, mikä lopulta heikentää sosiaalisia palveluja kaikkein heikompiosaisilta. Niin tai näin, ne joilla on rahaa, rikastuvat brexitin seurauksena entisestään ja ne joilla ei ole rahaa, köytyvät entisestään.

        Sijoittaja ja sijoitusyhtiön omistaja Jacob Rees-Mogg oli eräs innokkaimpia brexit-demagogeja ja hänen sijoitusyhtiönsä Somerset Capital Management on jo nyt tehnyt brexitillä valtavia voittoja. Myös kovana EU-kriitikkona tunnettu Nigel Farage ja Leave.EU-kampanjaa rahoittanut mijonääri Arron Banks ovat keinotelleet brexitin avulla valtavia lisätienestejä. Lisäksi Farage saa lopun elämäänsä rahaa EU:lta js laskuttaa EU:ta jatkuvasti mm. henkivartijoiden palkkaamiseen jne. Huijareita kaikki tyynni.

        Maa ja kansa? Suomalaiset eivät muodosta mitään homogeenista ja yksimielistä ryhmää. Suomalainen kulttuurikin on vähän muuta kuin Sibelius, Sauna ja Sisu. Suomalaisia yhdistää ensisijaisesti kieli ja asuinseutu.

        Suomalaisten päättäjien huonot päätökset eivät tietenkään ole EU:n vika. Annapa esimerkki siitä, kuinka yhteismarkkinoilla on ryssitty.


      • Rokonrpinen
        Rokonrpinen kirjoitti:

        Suomen ja Ruotsin talouksien vertaaminen on toki aiheellista moninkin tavoin. Tärkeää on huomata se, että a) Ruotsi on väestöltään melkein tuplasti Suomen kokoinen, b) Ruotsi teollistui ja rikastui 1. ja 2. maailmansotien aikana myymällä rautamalmia ja aseita kaikille sodan osapuolille. Ei myöskään pidä unohtaa sitä, että Ruotsi on entinen Eurooppalainen suurvalta. Mutta nykytilanteen kannalta olennaisempaa on se, että Ruotsin vientiteollisuus on paljon monipuolisempaa kuin Suomen teollisuus. Ruotsista tulee valtavasti muotibrändejä, on kansainvälisiä vaateketjuja, Electroluxeja jne. kulutustarvikkeita laajalla spektrillä. Niiden lisäksi Ruotsilla on Volvot, Jas Gripenit, Boforsin aseet, Scaniat, Vattenfallit jne... H&M:n ja KappAhlin rinnalla meillä on,.. niin Marimekko.

        Suomalaisittain paperi- ja selluteollisuuden tuotteiden kansainvälisen kysynnän heikkeneminen sekä Nokian romahdus vaikuttivat valtavasti talouteen ja työllisyyteen. Nokian budjetti oli suurimmillaan neljä kertaa suurempi kuin Suomen valtion budjetti. Se oli jättiläinen, jonka alihankintaketjut työllistivät Suomessakin kymmeniä tuhansia ihmisiä. Heikensikö EU paperi- ja selluteollisuutta? Ei. Internet tappoi paperiset sanomalehdet ja romahdutti paperin kysynnän. Nokia puolestaan teki useita virheitä, jotka johtivat sen kännykkäbisnekset alamäkeen. Nykyään Nokia toimii, mutta ei siitä enää samanlaista jättiläistä tule.

        "Sillä on suuri merkitys, kuka omistaa ja mitä ja kuinka paljon, ja kuka ei omista ja mitä seurauksia siitä on esim. maalle ja sen kansalle. Sattuneesta syystä Suomi on menettänyt vahvuuksiaan päättäjien huonojen päätösten vuoksi, jonka seurauksena on mm. yhteismarkkinoilla hyötymisen ryssiminen, sekä suurtyöttömyys, krooniset leikkaustalkoot, jatkuva tarve lainata rahaa jne."

        Mielenkiintoinen ero suomalaisten ja ruotsalaisten välillä on siinä, että aivan tavalliset ruotsalaiset sijoittavat rahojaan ja kerryttävät siten varallisuuttaan, kun taas tavalliset suomalaiset eivät juurikaan pörssikauppaa käy. Kuka tahansa voi olla osaomistajana pörssiyrityksissä, myös sinä. Monet tutuistani tekevät pörssikaupalla ihan hyviä tuloja.

        Taannoin eräs Lontoon Cityssä työskentelevä riskianalyytikko totesi, että vaikka brexit on kansantaloudellisesti aivan kestämätön ratkaisu, se tarjoaa valtavan potentiaalin sijoitusvoitoille. Ja se on totta. Jo nyt sijoittajat ovat tehneet valtavasti rahaa brexitillä. Se raha on kuitenkin pois Britannian valtiolta, mikä lopulta heikentää sosiaalisia palveluja kaikkein heikompiosaisilta. Niin tai näin, ne joilla on rahaa, rikastuvat brexitin seurauksena entisestään ja ne joilla ei ole rahaa, köytyvät entisestään.

        Sijoittaja ja sijoitusyhtiön omistaja Jacob Rees-Mogg oli eräs innokkaimpia brexit-demagogeja ja hänen sijoitusyhtiönsä Somerset Capital Management on jo nyt tehnyt brexitillä valtavia voittoja. Myös kovana EU-kriitikkona tunnettu Nigel Farage ja Leave.EU-kampanjaa rahoittanut mijonääri Arron Banks ovat keinotelleet brexitin avulla valtavia lisätienestejä. Lisäksi Farage saa lopun elämäänsä rahaa EU:lta js laskuttaa EU:ta jatkuvasti mm. henkivartijoiden palkkaamiseen jne. Huijareita kaikki tyynni.

        Maa ja kansa? Suomalaiset eivät muodosta mitään homogeenista ja yksimielistä ryhmää. Suomalainen kulttuurikin on vähän muuta kuin Sibelius, Sauna ja Sisu. Suomalaisia yhdistää ensisijaisesti kieli ja asuinseutu.

        Suomalaisten päättäjien huonot päätökset eivät tietenkään ole EU:n vika. Annapa esimerkki siitä, kuinka yhteismarkkinoilla on ryssitty.

        "Nyt ollaan tilanteessa, jossa ulkomainen omistusosuus yhtenä tekijänä on syönyt Suomen vahvuuksia ja hyvinvointia, etkä sinä voi sille mitään. Miten on mahdollista, että itse olen löytänyt runsaasti dataa, joiden perusteella omat näkemykseni ja päätelmäni muodostuu, mutta sinä et sellaista dataa näe???"

        Missä se data on. Puhut siitä jatkuvasti, mutta et esitä mitään näkemystesi tueksi. Sanot, että olet tehnyt valtavasti töitä tämän datan eteen, mutta silti keskityt ihan muuhun kuin todistamaan kantaasi.

        "Laiskuutta, tyhmyyttä? Ja kun et näe, niin silloin minun päätelmäni ei ole tosia vaan paskapuhetta, jonka "todistelet" copypastemätöllä. Katsos kun kyseessä ei nyt ole sellainen toiminta, minkä sinä näytät käsittävän ainoana tapana, eli bongataan surffailureissullaan joku otsikko ja päätetään kopioida se ja muotoilla siitä lyhyt referaatti, niin kuin olisi tietävä, fiksu ja pätevä ihminen, jonka perään lätkäisee sitä koskevan linkin."

        Hupsista. Äärimmäisen harvoin minä lainaan kokonaisia kappaleita ja jos niin teen, merkitsen ne lainausmerkein ja usein kirjoitan lähteenkin perään. En aina. Joskus sellainen on järkevää. Kyllä minä normaalistikin kirjoitan näin ja sovitan teksteihini tosiasioita silloin, kun katson sen tarpeelliseksi. Otsikoita mä en juurikaan lainaile. Mä en yritä päteä, sillä sellaiselle mulla ei ole aikaa. Koitan argumentoida kantani selvästi ja kantaani tukevia faktoja hyödyntäen. Mä uskon tuntevani talouden mekanismeja ja Euroopan unionia kohtalaisesti ja siksi katson oikeudekseni kirjoittaa näkemykseni näistä. En ole mikään virallinen asiantuntija ja siksi lainaan joskus asiantuntijoiden kantoja, tilastoja ja lukuja.

        Edellytän sinua vain esittämään faktoja väitteidesi tueksi. Jos et sellaisia pysty esittämään, silloin väitteesi perustuvat mielipiteisiin ja puheesi on paskanjauhantaa.

        Ymmärrätkö, että minulla on nyt hieman erilainen näkökulma asioihin? Kuitenkin ihan tosissasi vänkkäät, että vetelen hatusta näitä asioita ja pelaat vanhaa debattipeliä "todista, tai muuten...!" Minä kirjoitan asioita, niin kuin itse haluan. On oma asiasi, miten niihin suhtaudut. Tietolähteinäni on finanssialan sivustot, valtion sivustot, eri viranomaisten sivustot, talousuutiset, Talouselämä, M&M jne. sekä erilaiset blogit, forumit yms. En lue mv-lehtiä, varisverkostoja yms. radikaaleja sivustoja, joten voit lakata mentaalimasturboinnin sellaisella älämölöllä."

        Hienoa Respect. Nyt vain niitä lukuja ja faktoja, joita mainitsemistasi medioista olet haalinut. Minä myöskin seuraan mainitsemiasi lähteitä, mutta nähtävästi luemme niitä eri tavoin.

        "Tiesitkö sen, että vaikka hallintarekisterillä piilotellaan Suomessa sijaitsevien yritysten omistajat, niin ne on kuitenkin suht helppo saada selville? Googleta nyt äkkiä, niin pääset pätemään jollain tavalla. Vaikka väittämällä, ettei se ole mahdollista ja taas vingut todisteita. Tai sitten löydät saman tiedon, minkä minäkin ja uhoat kuinka tiesit sen ennen, minua, MUTTA, [500 riviä uutta copypastea tähän]."

        Hallintarekistereistä en tiedä mitään muuta kuin sen, että EU ei sellaisia edellytä ja että ne ovat lähinnä keskusta-oikeistolaisten suomalaisten konsevatiivien mielihalu.

        "Anyway, kehitä älypääomaasi ja tietotasoasi, sekä hahmotus, päättely yms. kykyjä, äläkä sorru googlepätemiseen ja hakuammuntaan. Äläkä kitise."

        Hei, kiitti vinkistä. Edelleenkään avauksessasi esittämät "päätelmät" eivät ole saaneet ainuttakaan vahvistusta. Keskityt lähinnä arvostelemaan minua ja kierrät siten itse aihetta. Se on vähän kuin sanoisit: tämä on totta, kun minä sanon niin,..


    • Avaus-on-pötyä

      EU-vihaaja: "Yhteismarkkinoilla menestymiseen tarvitaan jotain, millä käydä kauppaa, jotta saadaan rahaa, jolla voidaan ostaa tuotteita ja hyötyjä. Kun viisaat päättäjämme päättivät myydä rahasampomme sijoitusyrityksille ja muille osattomille, Suomi ajautui rahanlainaajan rooliin."

      Hölynpölyä. Myyntihintahan jää Suomeen sijoitettavaksi uusiin yrityksiin. Lisäksi yritykset jatkavat toimintaansa usein laajentaen. Vastaavasti suomalaiset ovat ostaneet yrityksiä ulkomailta.

      #Nämä Suomen uudet "omistajat" eivät välitä, mistä halpatyövoima tuodaan tekemään työt heidän omistamissaan yrityksissä. "

      Myydyt yritykset jäävät yleensä edelleen työllistämään suomalaisia, usein nimenomaan tzyövoimaa lisäten.

      Suomen mustamaalaus on EU-vihaajien ja muiden rasistien yhteinen mielipuuha.

      Tiedot tosin eivät riitä vakuuttamaan muita kuin älyn-jättämiä, joihin avaajakin kuuluu.

    • "Hölynpölyä. Myyntihintahan jää Suomeen sijoitettavaksi uusiin yrityksiin. Lisäksi yritykset jatkavat toimintaansa usein laajentaen. Vastaavasti suomalaiset ovat ostaneet yrityksiä ulkomailta."

      Hölynpölyä. Tietenkin askartelet vain eurohyödyllisiä ja europositiivisia euroskenaarioita. Sun täytyy kuitenkin ottaa selvää, miten myyntihinta jakautuu ja mihin se sijoitetaan, eikä luoda eurotukevia euroväittämiä. Yrität luoda mielikuvaa, että kun yksi hyvinvoinnin tukipilari myydään ulkomaiseen omistukseen, sen tilalle nousee uusi samanlainen suomalaiseen omistukseen, joka on vähintään yhtä hyödyllinen kaikille, ellei jopa hyödyllisempi.

      "Myydyt yritykset jäävät yleensä edelleen työllistämään suomalaisia, usein nimenomaan tzyövoimaa lisäten."

      Hölynpölyä. Lykkäät yleistäviä europositiivisia ja eurohyötyjä huokuvia euroskenaarioita, jotta voit varjella eurokuplaasi. Mutta jos palataan maan pinnalle, niin Suomessa sijaitseviin yrityksiin vaikuttaa samat markkinavoimat, riippumatta omistuspohjasta. Uusi omistaja voi lisätä työntekijöiden määrää, jos näkee sen tarpeelliseksi. Samoin hän voi irtisanoa osan, jos näkee sen tarpeelliseksi. Uusi omistaja voi myös siirtää yrityksen toiminnan ulkomaille. Oletko lukenut uutisia, blogeja yms. esim. yt-neuvotteluista, yrityksen toiminnan loppumisesta, yritysten fuusioista jne. ja mitä siellä on taustalla?

      "Suomen mustamaalaus on EU-vihaajien ja muiden rasistien yhteinen mielipuuha."
      "Tiedot tosin eivät riitä vakuuttamaan muita kuin älyn-jättämiä, joihin avaajakin kuuluu."

      Vihaaminen, valehtelu ja häpäisy on teikäläisten leipätyötä.

      • Rokonrpinen

        Eli olet edelleenkin aivan kyvytön perustelemaan väitteitäsi eur0kriittinen. Ei ihmetytä. Olet päätynyt johonkin mielipiteeseen, josta et suostu luopumaan, vaikka faktat osoittaisivat jotain muuta.

        Keskityt jatkuvasti ihan muuhun, kuin osoittamaan, että argumenttisi pohjautuisivat edes hatarasti faktoihin. Se on mitä tyypillisintä populismia. Populismissa luodaan tai kuvaillaan uhkakuvia ja katastrofaalisia tragedioita ilman, että ne heijastelisivat todellisuutta mitenkään.

        Selvitä nuo asiat itse ja tule sitten pätemään luvuilla, tilastoilla, faktoilla. Sulla ei ole muuta kuin ohuenohut mielipide, jota faktat eivät kannattele. Et ymmärrä taloudesta tuon taivaallista ja heität ilmoille omituisia vaatimuksia, joita et edes itse ole tehnyt. Sinä et ole tutustunut lukuihin, tilastoihin, yrityksiin tai mihinkään muuhun. Sinulla on vain mielipide.

        Pyörittelet vain sanoja, joilla ei ole mitään sisältöä, tai käytät käsitteitä väärässä yhteydessä ymmärtämättä edes itse, kuinka tyhmältä se saa sinut näyttämään. Sori. Yritä enemmän. tee töitä. Etsi tietoa ja esitä faktoja. Älä usko huuhaademagogien idiotismeihin.


      • Rokonrpinen kirjoitti:

        Eli olet edelleenkin aivan kyvytön perustelemaan väitteitäsi eur0kriittinen. Ei ihmetytä. Olet päätynyt johonkin mielipiteeseen, josta et suostu luopumaan, vaikka faktat osoittaisivat jotain muuta.

        Keskityt jatkuvasti ihan muuhun, kuin osoittamaan, että argumenttisi pohjautuisivat edes hatarasti faktoihin. Se on mitä tyypillisintä populismia. Populismissa luodaan tai kuvaillaan uhkakuvia ja katastrofaalisia tragedioita ilman, että ne heijastelisivat todellisuutta mitenkään.

        Selvitä nuo asiat itse ja tule sitten pätemään luvuilla, tilastoilla, faktoilla. Sulla ei ole muuta kuin ohuenohut mielipide, jota faktat eivät kannattele. Et ymmärrä taloudesta tuon taivaallista ja heität ilmoille omituisia vaatimuksia, joita et edes itse ole tehnyt. Sinä et ole tutustunut lukuihin, tilastoihin, yrityksiin tai mihinkään muuhun. Sinulla on vain mielipide.

        Pyörittelet vain sanoja, joilla ei ole mitään sisältöä, tai käytät käsitteitä väärässä yhteydessä ymmärtämättä edes itse, kuinka tyhmältä se saa sinut näyttämään. Sori. Yritä enemmän. tee töitä. Etsi tietoa ja esitä faktoja. Älä usko huuhaademagogien idiotismeihin.

        Mitä väitteitä? Olen esittänyt faktoja. Ei tuo sun vääristely, jekkuilu ja sanaleikkien kanssa pelleily muuta faktoja miksikään muuksi, vaikka kuinka väännät. Tulepa sieltä huuhaasfääristä tänne reaalimaailmaan kokemaan realismi.


      • Rokonrpinen

        Tulenkin, kun esität luvut, tilastot ja faktat. Et ole antanut muuta kun todella köyhän mielipiteen asioista. sekä joukon helvetillisen lapsellisia kommerntteja. Anna tulla. Häikäise meidät ja osoita
        ertämättömymme.

        Olet esittänyt väitteitä, mutta et ainuttakaan väitteitäsi tukeva faktaa.


      • Rokonrpinen kirjoitti:

        Tulenkin, kun esität luvut, tilastot ja faktat. Et ole antanut muuta kun todella köyhän mielipiteen asioista. sekä joukon helvetillisen lapsellisia kommerntteja. Anna tulla. Häikäise meidät ja osoita
        ertämättömymme.

        Olet esittänyt väitteitä, mutta et ainuttakaan väitteitäsi tukeva faktaa.

        En ole esittänyt väitteitä, vaan yleistietoa. Yleistieto tarkoittaa sitä, että jokin asia, tai asiat, on yleisesti tiedossa. Jos minä olen löytänyt sellaista tietoa ja sinä et, niin siitä voi todeta vain sen, että jokin saa sinut jumittamaan itseäsi omalla tasollasi. Saat varmasti jotain alkukantaista tyydytystä noilla kivoilla sanaleikeillä ja jekkuilulla, mutta minuun niillä ei ole mitään vaikutusta. Jos valtaosa energiastasi ja ajastasi hukkuu omalla tasollasi jumittamiseen, niin mitä sellaisesta muuta voi odottaa kuin yhdentotuuden julistamista, ja denialismia. Sun kannattaisi sen sijaan ryhtyä lukemaan ja oppimaan asioita. Näin yleistiedosta tulee osa sinunkin tietämystäsi.

        www.internet.world
        - finanssialan julkaisut
        - yrittäjät.fi
        - talousuutiset, Taloussanomat, Kauppalehti yms.
        - markkinointialan julkaisut
        - valtion julkaisut
        - tilastotietoja julkaisevat tahot
        - viranomaisten julkaisut
        - blogit, forumit
        - jne.

        Ei se vaikeaa ole, jos edes vähän viitsii yrittää. Ota tavoitteeksesi päästää irti jumittavista pinttymistä ja anna lupa itsellesi kasvaa ja kehittyä. Siitä se lähtee. Ja vaikka alku olisikin hankalaa, niin ei saa luovuttaa.


    • Rokonrpinen

      - Viime vuosisadalla käytiin kaksi suurta sotaa Euroopassa. Onko tämä totta vai ei?
      - Hiili- ja teräsyhteisö solmittiin Pariisissa 1951. Totta vai ei?
      - Sen tarkoituksena oli estää tulevat sodat Ranskan ja Saksan välillä. Totta vai ei?
      - Hiili- ja teräsyhteisö johti Euratomin ja EEC:N perustamiseen Roomassa 1957? Totta vai ei?
      - Rooman sopimuksessa määritellään EEC:n tavoitteet. Totta vai ei?

      - Tavoitteena on yhä tiiviimpi demokratiaa ja ihmisoikeuksia noudattavien eurooppalaisten valtioiden liitto. Totta vai ei?
      - Euratom, Hiili- ja teräsyhteisö ja EEC: sulautettiin yhteen 1967. Totta vai ei?
      - Nämä muodostavat Euroopan Yhteisöt (EY). Totta vai ei?
      - Suomi liittyi EEC:hen 1973 ja se astui voimaan 1974. Totta vai ei?
      - EU:n perustamisesta sovittiin Maastrichtissa 1992. EU syntyi 1993. Totta vai ei?
      - Näin tehtiin, koska toisin kuin EY, EU ei ollut oikeushenkilö. EY siis allekirjoitti viralliset sopimukset ennen Lissabonin sopimusta 2009. Totta vai ei?

      Lisätään vähän "copypastemättöä". Tässä kohden se on perusteltua, koska haluan, että ymmärrät mikä Lissabonin sopimus on.

      "Lissabonin sopimuksen myötä perus- ja ihmisoikeuksien suojelusta tuli yhä selkeämmin Euroopan Unionin päämäärä ja toimeksianto. Perussopimuksessa on nyt mainittu nimenomaisesti unionin perustana olevista arvoista: ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio, ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen sekä vähemmistöihin kuuluvien oikeudet. Nämä ovat EU:n jäsenvaltioille yhteisiä arvoja yhteiskunnassa, jolle on ominaista moniarvoisuus, syrjimättömyys, suvaitsevaisuus, oikeudenmukaisuus, yhteisvastuu sekä naisten ja miesten tasa-arvo. Unionin päämääränä on myös edistää rauhaa, omia arvoja ja kansojensa hyvinvointia (SEU 3 artikla 1 kohta)."

      - EU on lähettänyt Suomelle ainakin 2 noottia, koska se pitää Suomen perusturhaa liian alhaisena. Totta vai tarua?
      - Suomen hallitus ja eduskunta eivät ole näitä nootteja noteeranneet. Totta vai tarua?
      - Onko Suomi menettänyt autonomiansa, jos se edelleen jättää noudattamatta EU:n sääntöjä esimerkiksi monopolien (Alko, Veikkaus) suhteen, tai ei noudata EU:n esittämiä vaatimuksia suomalaisten perusturvan parantamisesta, vaan päinvastoin heikentää niitä edelleen?

      Sinä syytät EU:ta suomalaisten sisäpoliittisista päätöksistä. Ensinnäkään EU ei edellytä Suomea myymään kansallisomaisuuttaan ja valtio-omisteisia yrityksiä tai yksityistämään esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluja. Nämä päätökset ovat täysin sisäpoliittisia.

      Olet aiemmin todennut, että Suomi on ryssinyt sisämarkkinoilla toimimisen. Mitä vittua se edes tarkoittaa? Ei Suomi ja Suomessa toimivat yritykset ole sama asia. Yksittäiset yritykset voivat toki kämmätä markkinoilla, mutta se on varmastikin niiden yritysten vika, eikä Suomen tai EU:n vika.

      Suomen vaihtotase oli pitkään ylijäämäistä, mutta se putosi alijäämäiseksi vuonna 2011. Vuonna 2017 vaihtotase nousi jälleen ylijäämäiseksi.

      Tavaravienti 2017, arvo 59,6 miljardia

      Euroalue <-- 39,1 %
      Muut EU-maat < --21 %
      Muu Eurooppa (mm. ETA, Efta-maat) <-- 6 %
      Venäjä <-- 5,7 %
      USA <-- 6,8 %
      Aasia <-- 15 %
      Muut maat <-- 6,4 %

      Tavaratuonti 2017, arvo 62,1 miljardia

      Euroalue --> 38,6 %
      Muut EU-maat --> 22,1 %
      Venäjä --> 13,2 %
      Muu Eurooppa (mm. ETA, Efta) --> 4,9 %
      USA --> 3,1 %
      Aasia --> 13,6 %
      Muut maat --> 4,5 %

      Suomen palvelujen viennin arvo oli 2017 jo 26 miljardia, eli 30 % viennistä. Näihin sisältyvät suurimpana erilaiset tietotekniikkapalvelut.

      Suomen vienti ja tuonti ovat hyvin Eurooppavetoisia. Olisi aivan järjetöntä sotkea tätä teollisuutta ja yrittäjiä tukevaa kuviota. EU on yhtenäinen talousentiteetti, joten yksittäisiä taloussopimuksia ei tehdä esim. Saksan tai Ranskan kanssa. Sopimukset tehdään aina koko EU:n kanssa.

      USA ja Britannia haluaisivat käydä bilateraalikauppaa pienempien maiden kanssa, koska silloin ne pystyisivät sanelemaan itselleen kannattavammat kaupan ehdot, mutta EU-maiden osalta neuvottelukumppani on koko EU, joka pystyy neuvottelemaan taloussopimuksia tasavertaisena USA::n ja Kiinan kokoisten jättiläisten kanssa. Jos Suomi irtautuisi EU:sta sekä talous- ja tulliunioneista, kauppaa käytäisiin yhä EU-maiden kanssa, mutta se olisi kalliimpaa ja edellyttäisi paljon enemmän byrokratiaa.

      Minusta sinä eur0kriittinen teet samaa, mitä brexit-demagogit Britanniassa. Syytät EU:ta asioista, jotka eivät välittömästi ole EU:n päätösten piirissä. Britanniassa keltainen lehdistö on omaksunut periaatteen, että aina jos jokin asia on pielessä, se johtuu EU:sta, vaikka kyse olisi sisäpoliittisesta siasta, jonka kanssa EU:lla ei ole mitään tekemistä. Sinä lauot vähän samanlaisia sammakoita. En tiedä onko se typeryyttä ja ymmärtämättömyyttä vai silkkaa pahantahtoisuutta ja EU-vastaista propagandaa.

      Sote, Suomen kaivoslainsäädäntö, Caruna, Digita jne. Ei EU noista asioista ole päättänyt tai edellyttänyt Suomelta tehtyjä päätöksiä. Ne ovat typerien suomalaispäättäjien tekoja.


      - Lissabonin sopimus yhdisti Euroopan yhteisöt ja EU:n, jolloi

      • Aloitukseni koski Suomen tilannetta suomalaisten idioottipäättäjien seurauksena. Ei EU:n toimintaa. Soros ja joku toinen, en muista nimeä, suositteli taannoin, että suomalaisten pitäisi nostaa ulkomaisen omistuksen osuutta, ja jullithan teki työtä käskettyä. Menetettiin juuri se rahasampo, jolla olisi irronnut mukava siivu yhteismarkkinoilta suomalaisiin taskuihin ja valtiolle suurempina verotuloina.


      • eur0kriittinen kirjoitti:

        Aloitukseni koski Suomen tilannetta suomalaisten idioottipäättäjien seurauksena. Ei EU:n toimintaa. Soros ja joku toinen, en muista nimeä, suositteli taannoin, että suomalaisten pitäisi nostaa ulkomaisen omistuksen osuutta, ja jullithan teki työtä käskettyä. Menetettiin juuri se rahasampo, jolla olisi irronnut mukava siivu yhteismarkkinoilta suomalaisiin taskuihin ja valtiolle suurempina verotuloina.

        Sillähän on merkitystä, että millainen siivu ulkomaisilla osattomilla on suomalaisyrityksistä ja kuinka paljon suomalaisyrityksistä on siirretty kokonaan ulkomaille ja kuinka moni suomalaisyritys on ajautunut konkurssiin huonojen päätösten vuoksi ja yhteismarkkinoiden kanssa kilpaillessa. Kaikki se vaikuttaa siihen, mitä meille jää viivan alle. Sanoohan sekin jotain, kun suhteutetaan pääomavirtojen suuruuus ja valtionvelan suuruus. Globalisaatiohuuma toi valtiolle ja Suomen kansalle multimiljardiluokan murskatappiot. Sitten seurasi Suomen EU-rintaman uusi häpeällinen vedätysprojekti, kun todellisuutta piti alkaa piilottelemaan tempuilla (6% työttömyysaste ><) ja hallintarekisterillä. Kansallinen katastrofi on ihan todellista totta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miikka Pentikäinen, 28, on kuollut

      – Classicin liigaottelu siirtyi Lahtelaisen LASBin ja Classicin oli määrä kohdata keskiviikkona. https://www.aamulehti
      Maailman menoa
      331
      38235
    2. Särkynyt sydän

      Teit sitten selväksi ettet ole kiinnostunut. Kiitos siitä! Nyt on turha enää yrittää mitään, lähestyä tai edes jutella s
      Ikävä
      103
      6906
    3. Täytyy sanoa että on tämä aika mielenkiintoinen tilanne..

      Ihan en osaa vielä yhdistellä palasia, toisaalta tarvitseeko edes. Et vaan taida pystyä kokonaan päästämään irti, ja jos
      Ikävä
      31
      5490
    4. Jos haluat tietää miksi tykkään sinusta

      Niin siksi, koska sinusta huokuu sellaista lempeyttä ja seesteisyyttä ja olet lisäksi komea ilmestys. Jotenkin olet myös
      Ikävä
      21
      3998
    5. Oho! Dannyn, 82, seuralainen Helmi Loukasmäki, 23, paljastavissa kuvissa - Yksi sana kertoo kaiken!

      Mediassa on kerrottu, että Danny ja Helmi ovat muuttaneet uuteen kotiin Raumalle. Nyt Loukasmäki on jakanut omalla Insta
      Suomalaiset julkkikset
      67
      3119
    6. Paskakaivo Kuhmo

      Moniko teki uuden saostuskaivon, joka erittelee paskan ja nesteet imeytyskenttineen maassa taloissa. Kaikkien talojen pi
      Kuhmo
      54
      2975
    7. Uskotko yliluonnolliseen?

      Mitä jos tämä ns. kaivattusi on loitsunut sinut? Olettekos sitä ajatelleet, niinpä. Ette todellakaan. :D
      Ikävä
      61
      2271
    8. En suuttunut missään vaiheessa

      Oon vaan herkkä ja tuskastunut. Mies se ei ole henkilökohtaista sinulle. Ei mitenkään päin. Sinä herkkänä vaan satut näk
      Ikävä
      12
      2144
    9. Mitä kuuluu?

      Toivottavasti sulla oli hyvä päivä tänään. Täällä on taas ollut niin negatiivista juttua. Oli pakko tulla sanomaan sinul
      Ikävä
      18
      2121
    10. Trump on jo ihan seonnut...

      Nato maa uhkailee toista Natomaata....Amerikan tuho näyttää toteutuvan Trumpin kaudella 100 varmasti.
      Maailman menoa
      497
      2026
    Aihe