Sinun äänesikö ei eduskuntavaaleissa vaikuta?

Niinkö

No, mistä se sitten se vaalitulos muodostuu?

Aivan oikein. Äänestämässä käyneiden kokoomuslaisten äänistä. Ja sinua lyödään taas neljä vuotta oikein kunnolla.

On sulla kumma ääni kun se ei vaikuta. Sillä yhdellä äänelläkö se vallankumous pitäisi tehdä? Niinkö.

19

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomisuomalaisille

      Kokoomus, keskusta ja SDP on saatava ulos hallituksesta. Ne halaa haittamaahanmuuttoa maahan. Joten kaikki antamaan arvokas oma äänensä perussuomalaisille, ne on ainoat, jotka todella välittää meidän kotimaasta ja suomalaisista.

      • Paitsi_että

        Me annamme arvokkaan äänemme SDPn ehdokkaille jotka muodostavat sitten hallituksen, persut pääsevät harjoittelemaan venäläisiä lauluja laulukuoroon, pitäkää hauskaa rajantakaisen tukiryhmänne kanssa.


      • jussiolihyvä

        Eipä siltä näytä. Otan osaa suruusi. Perussuomalaiset taas on ainoa puolue, joka on puhtaasti isänmaansa asialla. Muut kusisukkapuolueet kumartaa EU:ta tai kumartaa jotakin ihan muuta, mikä ei edes sivistysvaltioon kuulu.


      • nyyhnyyhnyyh

        Joo, taitaa taas joku muu kuin suomalainen itkeä hihaansa miten persut kiusaa... Jussi Halla-ahon vaalitentti ja älykkäät vastaukset vaan teki vaikutuksen. Nykyisen haittamaahanmuuton on vaan loputtava tai olemme hyvin pian Malmöön-tilanteessa. Siihen meidät kyllä nämä hyssyttelypuolueet ajaa kuten kokoomus, kepu, Sdp ja viherhipit.


    • tavoitTENA

      Äänestä demareita jos haluat olla VOITTAJIEN puolella. Puolueen kannatus on yli 50% vaalien jälkeen ja puolue voi muodostaa yksin hallituksen ilman pienpuolueita.

      • mietisnytvähän

        Miten veronmaksaja voi mikään "voittaja" olla ? Suomi on jo niin sairas yhteiskunta, uhraten nimenomaan suomalaiset, mutta hyyssäten haittamaahanmuuttoa, ettei siinä tahdissa pärjää enää kuin perussuomalaiset ! Ei nyt ainkaan joku Rinteen klaani.


    • sssss3333

      """Äänestä demareita jos haluat olla VOITTAJIEN puolella. Puolueen kannatus on yli 50% vaalien jälkeen ja puolue voi muodostaa yksin hallituksen ilman pienpuolueita.""

      Kun luin ylläolevan tilasin samantien lentoliput Venezuelaan, en halua asua konkurssiin menevässä maassa.

    • äänestämällävaikutat

      Huomioita : SDP pannaan väkisin tällä kertaa menemään hallitukseen, mutta niin pannaan perussuomalaisetkin, koska koko Eurooppa on havahtunut epäonnistuneeseen haittamaahanmuuttoon eräiden osalta.

      • Paitsi_että

        Hallituksen kokoaa SDP, persuilta ei kysytä yhtään mitään, niillä on jo laulukuorossa paikka.


      • negallubit

        Eipä siltä ihan näytä. Buahahhahhahaaa. Mutta te , jotka juurettomina ette muutenkaan ole suomalaisia , voitte toki äänestää vaikka kuu-ukkoa ! Me suomalaiset tunnemme kyllä sellaisen puolueen vakuuttavuuden, joka ajaa nimenomaan Suomen ja suomalaisten asiaa. Hyvä persut !


      • jussionniinvoittaja

        Mun mielestä maahanmuuttajat ei saisi ollenkaan äänestää kun oltuaan maassa esim. 20 vuotta ja integroituneet yhteiskuntaan. Tämä maa on kuitenkin Suomi ja suomalaisten. Tätä rakennetaan suomalaisten verovaroilla.


      • parhaathallitukseen

        Samoilla linjoilla. Lisäksi pitäisi kriminalisoida Antti Rinteen vouhotus, miten vaalimenestyjä perussuomalaiset ei muka MAHDU "hänen hallitukseensa" , vaalien tulos on aina , aina ja aina KANSAN ÄÄNI ! Ei suinkaan SDP:n ikioma ääni.


      • kansaaonkuultava

        Joo, on ihmeellistä kakaroiden meininkiä. Mua siis niin ällöttää, kun Suomesta on tullut vedätettävä valtio. Eurooppa ottaa jo tiukennettuja haittamaahanmuuttolakeja käyttöön , mutta Suomi kuulostelee vielä, mitähän siellä Brysselissä nyt tykätään... Persut ei pelkää sanoa asioita ääneen, ei edes silloin, kun niiden oma maine oli uhrattavana sopulilauman alle !


    • äänestän.persuja

      No jos tässä maassa ei noudateta edes kansan äänestyksen tulosta ilman että asiat niin pahasti kusseet kokoomus, keskusta ja demarit alkaa keskenänsä sopia, ketkä ja mitkä hallitukseen PÄÄSEE, parasta on alkaa ja vauhdilla ajaa ammattimaista virkamieshallitusta, nimittäin tulevassa liittovaltiossa näin pienet maat ei itse päätä yhtikäs mitään itse , tarvitsemmeko silloin 200 saati 100 toinen toistaan toistavaa pässiä eduskuntaan ? No niinpä.

      • kyll-maar

        Ammattimainen virkamieshallitus olisi lisäksi edullinen, koska se olisi sidottu valtion palkkataulukoihin. Ja kun sellainen hallitus vaihdettaisiin säännöllisesti, klikit olisi todella paljon pienempiä kuin nyt eduskunnassa. Tällaisen hallituksen rinnalle täytyy ottaa suorat kansanäänestykset suuntaa näyttämään. Odotan innolla.
        Mutta siihen saakka ääni napsahtaa perussuomalaisille.


      • yhteistyö

        Toivoa kuitenkin näkyy , koska eilisten uutisten mukaan perussuomalaiset liittyi yhteen eurooppalaisten oikeistopopulistejen kanssa. Eurooppaa pelastamaan. Ei enempää eikä vähempää kuin Eurooppaa pelastamaan. Samalla tämä uutinen poikii hyvää niin eduskuntavaaleihin kuin eurovaalejen vaikutukseen.


      • tällaistasepolitiikka

        Suomi on edustuksellinen demokratia ja siltä pohjalta toki noudattaa sitä kansan tahtoa. Toki tuo sana "kansa" on syytä laittaa lainausmerkkeihin, koska kansahan pitää sisällään kaikki täällä asuvat. Eduskuntavaaleissa äänestää yleensä noin 70% äänioikeutetuista. Suomessa on suurin piirtein 4,3 miljoonaa äänioikeutettua ja jos siitä äänestää 70%. Se taas on noin 3 miljoonaa äänestänyttä. Kun Suomessa asuu yli 5 miljoonaa ihmistä, ei tuo määrä ole likimainkaan se mitä sanalla kansa ymmärretään.
        Jos lähdetään siitä että Perussuomlaiset saisivat vaalivoiton, Halla-ahosta tulisi silloin hallitustunnustelija. Näinhän se käytäntö menee. Mikäli Halla-aho ei antaisi periksi linjauksistaan hyvinkin paljon, ei hän saisi hallituskumppaneja. Se on käynyt jo selväksi muiden puolueiden taholta. Eli kaikella todennäköisyydellä persut menee opposition penkkiin, oli vaalitulos mitä tahansa.
        Silti kaikki on aivan demokratian mukaista. Monipuoluejärjestelmässä pitäisi saada yli 50% äänistä, ennen kuin hallituspaikka olisi täysin varma. Mikäli joku puolue voittaa vaalit jollakin 19% äänisaaliilla ollaan vielä kovin kaukana siitä "kansan" tahdosta, sieltä löytyy monta puoluetta joiden äänestäjät ovat melkein samalla mandaatilla liikkeellä. Näillä nykyisillä prosenttiosuuksilla mitä vaaleissa puolueet saavat, on oltava samanhenkisiä "kavereita" että saadaan aikaan tarvittava enemmistö. Persut on sanoneet olevansa vaihtoehto kaikille muille, se on tulkittavissa myös protestiksi muiden politiikalle, eikö niin ?
        Silloin onkin erittäin vaikea löytää hallitus kumppaneita, koska näkökannat kaikkeen ovat usein ihan ääripäissään. Politiikka on demokraattisissa valtiossa kuitenkin kompromissien taidetta, on oltava valmis tinkimään omista mielipiteistä, muuten ei tule mitään. Se tulee olemaan näiden vaalien jälkeen vaikeaa, vaikka persut onkin jo valmiiksi laitettu sinne oppositioon. Sen ovat kuitenkin saaneet aikaan, että yli 50% hallitusenemmistöön on koottava monia puolueita ja se on se vaikeus saada toimivaa hallitusta niin monista eri puolueista. Kataisen hallitus oli hyvä malliesimerkki sellaisesta, mitään eivät saaneet aikaan, kun riitelivät keskenään.


    • komisariopalmu

      kokoomus ja keskusta herrojen puolueita ja vihreät haluaa elämän täälläsuomessa mahdollisimman vaikeaksi ja kalliiksi . sunnuntaina äänestämään saadaan joku tolkku tähän meidän elämään .

    • tähän-on-tultu

      Odotan innolla perussuomalaisten vaalivoittoa ! Sen parempaa puoluetta ei Suomen ja suomalaisten asioita hoitamaan ole olemassakaan. Tämän sanoessani tunnen syvää surua, koska olen ollut vuorollani niin vihreä, demari kuin muutama muukin. Mutta vain perussuomalaiset haluaa pelastaa Suomen lopulta tuholta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe