Miksi ilmaston muutos on niin vaikea

Piipertäjä

Vihreät sanovat perustavansa ilmastokantansa tutkittuun tietoon. Silti juuri vihreät haluavat hämärtää tutkittua tietoa kaikilla mahdollisilla hämärtämiskeinoilla.
Jopa YLEn käyrien mukaan ilmastonmuutos noudatta öljyn, kivihiilen ja muun fossiilisen energian käytön käyriä. Vihreät yrittävät tuoda mukaan lehmät ja metsän hakkuut. Molemmat on keksitty jo satoja vuosia ennen ilmaston muutosta. Metaani oli olemassa jo ennen ilmaston muutosta. Riisin viljely tuottaa metaania siinä missä lehmäkin.
Vihreiltä on hyvin vaikea saada selville, mitkä ilmastotoimet todella auttavat hiilikuormitukseen ja millä toimilla vain halutaan lisäaikaa todella vaikuttavien muutosten tekemiselle.
Vihreät eivät kerro, että lähes kaiken kasvisruuan käytössä vaaditaan hyönteismyrkkyjen ja rikkakasvimyrkkyjen käyttöä, muuten sato ei riitä nykymäärälle ihmisiä.
Vihreät eivät kerro, että lehmä ja lammas osaavat syödä rehustaan vain syötäväksi kelpaavan osan. Kelpaamaton osa jää syömättä. Viisas otus tekee valinnan. Kelpaamaton osa jää laitumelle tai palaa muuten luonnon kiertoon. Kelpaamatonta osaa ei tarvitse myrkyttää pois.
Vihreiden tutkittu tieto ei myöskään kerro työpaikkojen suhteesta hakkuumääriin.
Kävin välillä katsoamssa virheiden sivuja. Haavisto vaatii että metsä suorittaa vielä yhden palvelun Suomelle. Artikkelista kävi selville, että palvelu on hiilinieluna toimiminen, joka tarkoittaa sitä, että Helsingin hiilenpopltto on pistettävä maaseudun maksettavaksi. Etusivulla ei ollut mainintaa lentämisestä.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juujuujuuilmast

      Vihreitä varmaan rahoittaa ja ponsoroi isot energia yhtiöt (gasum, neste,jne)jotka eniten hyötyvät ns. "ilmastonmuutoksesta".Ei kannata ihmetellä sähkönsiirto hintoja ja sähkön hintaa tulevaisuudessa. Kovasti hämmästyttää noi maapallon napojen sulamiset. etelänapaa kuvataan talvella ja pohjoisnapaa kesällä. Etelänapa yleensäkin sulaa talvella (maapallon kallitumisen vuoksi) ja pohjoisnapa sulaa kesällä. On se mahtava toi aurinko, minkä vaikutuksista eipä juuri mitään puhuta liittyen ilmastonmuutokseen. Huvittaa kovasti noi ilmastopaneelin mallinnukset myöskin (ilmastopaneelilta voisi kysyä juhannuksen sään). Mutta yksinkertaisesti ilmastonmuutoksesta voin sanoa sen, että jos on tarpeeksi rahaa niin voit jatkaa niinkuin ennenkin ja tehdä mitä haluat...... Todellinen ilmastonmuutos kieltäis heti huvijahdit, lentokoneet ja turhat kulutukset, jne,,, Mutta tää on vaan tätä "markkinatalous ilmastonmuutosta". Lyödäänkö vetoa, jotta mm. intiassa, pakistanissa,vietnam, etelä amerikka, kiina,afrikan maat jne, jatkuu CO2 päästöt viellä 100v päästäkin!

    • flhjal

      Jokaisella tosivihreällä on "Ei mainoksia"- lappu postilaatikossaan.

    • utiuk

      Tässä on hyvä muistaa, että nuo vasemmistolaisten hehkuttamat ”selkeät ilmastotoimet” ovat siis käytännössä:

      – Metsäteollisuuden raju alasajo (jolla on tuhoisat työllisyysvaikutukset)
      – Sähkön hintaan tuntuvat korotukset (uudet tuotantotavat vaativat tätä)
      – Lämmityskustannusten korotukset (uudet tuotantotavat vaativat tätä)
      – Lihankulutuksen merkittävä vähentäminen (keinona hinnankorotukset)
      – Maitotuotteiden käytön vähentäminen (keinona hinnankorotukset)
      – Bensa- ja diesel-autojen kieltäminen 2030-luvulla (tilalle kalliit ja epäluotettavat sähköautot)
      – Lentomatkailun estäminen lähes kokonaan (keinona rajut hinnankorotukset)

      Käytännössä tämä siis tarkoittaisi tavallisten ihmisten elämänlaadun romahtamista ja koko kansantalouden saattamista jyrkkään syöksylaskuun.

      Siis ihan tieten tahtoen ollaan Suomea muuttamassa joksikin kehitysmaaksi.

      • ilmastokeisari

        Suomihan on jo kehitysmaa. Kovasti ylistetään Suomen korkean jalostusasteen metsäteollisuutta. Ja paskat, onko sellu korkeasti jalostettua? Se on raaka-aine, jota kovasti Kiinaan on viimeaikoina viety. Miksei sitä edes jalosteta suoraan kartongiksi kotimaassa? Samoin kaivosalalla, maaperästä louhitaan mineraalit ja tuotot viedään ulkomaille. Kaikki paskat jätetään siivoamatta ja kyllä Suomen veronmaksajat nekin sotkut siivoaa. Suomi on jo kehitys- ja siirtomaa .


    • markku.lievonen

      Niin, herätkää kansalaiset todellisuuteen. Ihmisen saastutukset näkyvät elinympäristönsä saastuttamisessa. Tämä on fakta.

      Havainnoikaa Aasian maiden päästöjä / elinympäristön saastetasoa kuin myös maiden, jotka saastuttavat luotoa/an holtittomasti.

      No, .....a-j-a-t-t-e-l-e......... Onko maamme luonto korkeaati saastutettu tai onko maamme metsät hyvin hoidettuja vaiko rappiolla?

      Miksi ihmisten mielikuvat maailman saasteista on piirretty maailmalta tulleiden tietojen / kuvien kautta. Mitä ihmeen järkeä ja viisautta on puhtaa luonnon / elinympäristön kansalaisten muuttaa tapojaan muiden maiden saastutuksien pienentämisen tähden. Miten sinä mahdollistut vaikuttamaan elintapojesi muuttamisen kautta Kiinan saasteisiin? Kerro se.

      Niin, tämä ilmaston lämpeneminen,- joka on todellisuutta, niin on sairastuttanut koko ihmisen ajattelutavan. Siis ihminen on hyljännyt..........a-j-a-t-t-e-l-e-m-i-s-e-n............ ja mielikuvat rakentuvat joukko hysterian kautta. Media ohjaa mielikuvia vääristäen ne pois todellisuudesta. Suomalaiset näin kuvittelevat vaikkuttavan maailman saasteisiin muuttamalla elitapojaan.

      Niin, jos haluamme muuttaa saastepäästöjä, niin se tapahtuu vain ja ainoastaan muuttamalla
      ihmisen elintapoja, joka tuottaa ne saasteet / päästöt. Edes tämäkään ei ole tae ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen. Ilmasto voi jatkaa lämpenemistään kaikesta huolimatta.

      Saastuttamisen hyödyt kohdetuvat juuri ihmisen elinympäristön parantumiseen ja siten oman terveyden parempaan tasoon. Mieli ja fyysisyys.

      • markku.lievonen

        >>Saastuttamisen hyödyt kohdetuvat juuri ihmisen elinympäristön parantumiseen ja siten oman terveyden parempaan tasoon. Mieli ja fyysisyys.<<

        Korjaus.
        Siis saastuttamisen taso ja saastuttamisen alentamisen hyöty kohdentuu juuri ihmisen elinypäristöön ja siten oman terveyden tasoon......


    • oikea-totuus

      Vihreät ja SDP aikoo metsittää suomen ja ajaa alas jotta etelänihmiset tykkää asua täällä sitten kun niitä tulee miljoona kaksi mitä nämä haluavat suomeen.

    • ennuste

      Koska öljy firmat menisi konkurssiin,kun koko autokanta muutettaisiin sähköautoiksi.Raha on perimmäinen syy,ja ahneus siihen.Miksi uutta teknologiaa ei oteta käyttöön,esim auto voi kulkea
      sähköllä.vedellä.Tämä muutos suuri,mutta jos päättäjät suostuisivat siihen että,voisi käyttää polttoaineita jotka eivät saastuta,kuten bensiini,diiselöljy,niin autokanta uudistuisi vähitellen.
      Asuntojen lämmitykseen voisi soveltaa samaa menetelmää,ja lisäksi aurinkopaneelit,tuuligeneraattorit.

      Eräs ydinvoimala alan tuntija sanoi,että niinkauan kun on ydinvoimaloita on ilmastoongelma.

    • ratunen

      kumpi on saastetomompaa sähko vai savu miten voi päästä käyttämään saastetomompaa vaihto ehtoa kuten sähköä kun siirtohinta ja energija maksut vaan nousee yhä enemmän poltetaan vaain fossilisija raakaaineita suurin energijan tarve suomessa on lämmitys ja se on tärkein kaikista muista kulutuksista mutta kun suomen punikki hallitus meni myymään omalle suomen kansalle kuuluvan koko sähkönjakeluverkoston ulkomaille niin vähätse välitää kuka maksaa ja mitä makssaa ja ihmiset jotka eivät pysty laskua maksamaan laittavat maksun yhteiskunnan harteille niin tamä on sitä herrojen ilmasto muutosta jos minulla olis valta ja voimma laittaisin tälläiset herranketaleet seinäävasten

      • hfbtkdgmignju

        Sinun kannattaa kiinnittää ensin huomiota suomenkielen opetteluun, jotta viestisi olisi ymmärrettävää.............


    • vihreitämiehiä

      Vihreät ovat Putinin liittolaisia. Kun luovumme kivihiilestä ja turpeesta ja hakkeesta kuten ne haluaa on meidän lisättävä kaasuvoimaa ja 100% tulee Venäjältä nyt ja tulevaisuudessakin ja Venäjä kiittää.

    • sinnepäin

      Kyllä Vihreät tuovat omia ideologioitaan ilmastonmuutoskeskusteluun vailla tarvittavaa näyttöä. Ja vähättelevät joitain toisia asijoita kuten eksoottisten hedelmien rahtaamista toiselta puolelta kun ei kylmä pohjola kykene tuottamaan kaikkia hyvänmakuisia kasvis raakaaineita ja lentomatkustamista ei haluta nähdä kuin vain pienenä haittana.
      Turkistakaan ei haluta nähdä luonnollisena vaatemateriaalina.

      "Vihreät eivät kerro, että lähes kaiken kasvisruuan käytössä vaaditaan hyönteismyrkkyjen ja rikkakasvimyrkkyjen käyttöä, muuten sato ei riitä nykymäärälle ihmisiä"
      Mutta tuo ei pidä paikkaansa, suurin osa peltoalasta käytetään eläinten rehun viljelyyn. Jos suurimalla osalla peltoaloista viljeltäisi kasviksia ja viljoja niin ruokaa riittäisihyvin nykyiselle ihmismäärälle jopa luomuna viljeltynä.

      • Yksivaikaikki

        Saastuttavatko myos hirvet, porot,lampaat, vuodet, aasit, kirahvit, kengurut metaaneillaan maapallon ilmastoa. Nehän märehtivät kuten lehmät. Vai ainoastaanko lehmät saastuttavat?


      • sinnepäin
        Yksivaikaikki kirjoitti:

        Saastuttavatko myos hirvet, porot,lampaat, vuodet, aasit, kirahvit, kengurut metaaneillaan maapallon ilmastoa. Nehän märehtivät kuten lehmät. Vai ainoastaanko lehmät saastuttavat?

        Ei metsäneläimet syö läheskään yhtä paljon kuin tuotantoeläimet. Metsäneläimille ei tarvitse tuottaa traktoreilla ruokaa tai rahdata soijaa toiselta puolelta maapalloa. Metsäneläimet ei myös ole yhdessä paikassa valtavina laumoina vaan levittäytyvät tasaisesti pitkin metsiä. Metsäneläimiä ei käsitellä valtavissa tehtaissa.
        Uutta peltoalaa tarvitaan enimmäkseen karjan laitumiksi tai niiden rehun tuotantoon. Mutta uutta peltoa ei välttämättä tarvittaisi jos pelloilla viljeltäisi jotain, minkä ihminen voi suoraan hyödyntää ravinnoksi.
        Kyllä kaikki eläimet tuottaa päästöjä. Kalatkin paskoo suoraan vesistöihin mutta jos sinne johdetaan lehmän tai sianpaskaa niin siitä se älämölö alkaa.


      • A.Gronomi

        Myrkytöntä viljelyä harrastettiin vielä 1960-luvun ensimmäisinä vuosia. Ihmisen määrä nousi silloin yli 3 miljardin. Tätä kirjoittaessani ihmisä on 7,62 miljardia. Karjan määrä laskee koko ajan. Suomessa on nautaeläimiä enää vain kolmasosa siitä mitä se on korkeimmillaan ollut. Ilman myrkkyjä ei olisi mitään mahdollisuutta ruokkia koko ihmiskuntaa. Kesantoa tarvittaisiin reilusti enemmän kuin mitä karjalta vapautuu.
        Kyllä pienijyväisellä viljalla ja rupisilla avokadoillakin elää. Ekhä.


      • Näinkin
        sinnepäin kirjoitti:

        Ei metsäneläimet syö läheskään yhtä paljon kuin tuotantoeläimet. Metsäneläimille ei tarvitse tuottaa traktoreilla ruokaa tai rahdata soijaa toiselta puolelta maapalloa. Metsäneläimet ei myös ole yhdessä paikassa valtavina laumoina vaan levittäytyvät tasaisesti pitkin metsiä. Metsäneläimiä ei käsitellä valtavissa tehtaissa.
        Uutta peltoalaa tarvitaan enimmäkseen karjan laitumiksi tai niiden rehun tuotantoon. Mutta uutta peltoa ei välttämättä tarvittaisi jos pelloilla viljeltäisi jotain, minkä ihminen voi suoraan hyödyntää ravinnoksi.
        Kyllä kaikki eläimet tuottaa päästöjä. Kalatkin paskoo suoraan vesistöihin mutta jos sinne johdetaan lehmän tai sianpaskaa niin siitä se älämölö alkaa.

        Suomalaiset naudat eivät syo soijaa vaan nurmea. Ihminen ei voi hyodyntää nurmea ravinnoksi.


      • Sinnepäin
        Näinkin kirjoitti:

        Suomalaiset naudat eivät syo soijaa vaan nurmea. Ihminen ei voi hyodyntää nurmea ravinnoksi.

        Suomalaiset naudat on aika pieni osa kaikista maailman naudoista. Tietenkään nurmea ei kasvattaisi kun ei sitä mihinkään tarvittaisi. Pelto alat laitettaisi viljalle ja muille ihmisravinnoksi kelpaavalle kasveille.
        Jotenkin tuntuu että ihmisten on vaikea ymmärtää sitä, miten nykyiset pelto alat tuottaa ruokaa ihmisten lisäksi myös tuotantoeläimille.
        Jos lihansyöntiä vähennettäisiin niin voisi myös vähentää lihakarjaa, jolloin niiden ruokkimiseen ei tarvittaisi niin paljoa peltoakaan.


      • Farmari_pilkulleen

        Ihmisten on vaikea ymmärtää sitä, että peltoa on lannoitettava, sitä kasvisruokapeltoakin ja lisäksi kasvisruokapelto vaatii jatkuvaa kyntämistä!
        Kotieläinten lanta on paras lannoite.

        Jutut on luokkaa, naudat pois ja porkkanaa tilalle, valheellista höpötystä.
        Viljelykierto on kokonaisuus ja sitä ei valitettavasti osata nähdä, eikä ymmärtää kaupungeista käsin, saatikka lasten ja nuorten ymmärryksellä, jos ei ole pellon laidalla ole kasvanut.

        Keinolannoite ja kasvin"suojeluaineet" tuhoavat maaperää ja ympäristöä pitkällä aikavälillä, vaikka niillä saadaankin sadonlisää lyhyellä aikavälillä. Puhumattakaan mitä haittoja aineiden valmistusprosseista koituu!

        Vihreät, poliittiset vihreät, eivät ole vihreitä, vihreys on maaseudulla.

        Ilmastosta puhuminen on täysin utopistista! Täytyy puhua ympäristöstä ja siistimmin ja säästäväisemmin elämisestä.
        Ilmastolle emme voi mitään, vaikka kuoltais jokainen heti nyt pois.


      • A.Gronomi

        1960-luvulta tähän päivään esimerkiksi vehnän hehtaarisato on kasvanut noin tonnista kolmeen tonniin. Mikä siitä on 'kasvinsuojeluaineiden osa', en osaa sanoa. Viljelyohjeista käy kuitenkin selville, että glyfosaattia pitää käyttää ennen kylvöä ja hormonipohjaista rikkakasvin torjuntaa rikkakasvien sopivassa kasvuvaiheessa. Kovin rikkainen viljapelto on altis kosteusperäisille kasvutaudeille ja silloin voi käydä niin, että sato luokitellaan nykymääräysten mukaan rehuviljaksi. Ei sen syöminen kiellettyä ole, kukaan vain ei osta sitä ruoaksi.


      • sinnepäin
        Farmari_pilkulleen kirjoitti:

        Ihmisten on vaikea ymmärtää sitä, että peltoa on lannoitettava, sitä kasvisruokapeltoakin ja lisäksi kasvisruokapelto vaatii jatkuvaa kyntämistä!
        Kotieläinten lanta on paras lannoite.

        Jutut on luokkaa, naudat pois ja porkkanaa tilalle, valheellista höpötystä.
        Viljelykierto on kokonaisuus ja sitä ei valitettavasti osata nähdä, eikä ymmärtää kaupungeista käsin, saatikka lasten ja nuorten ymmärryksellä, jos ei ole pellon laidalla ole kasvanut.

        Keinolannoite ja kasvin"suojeluaineet" tuhoavat maaperää ja ympäristöä pitkällä aikavälillä, vaikka niillä saadaankin sadonlisää lyhyellä aikavälillä. Puhumattakaan mitä haittoja aineiden valmistusprosseista koituu!

        Vihreät, poliittiset vihreät, eivät ole vihreitä, vihreys on maaseudulla.

        Ilmastosta puhuminen on täysin utopistista! Täytyy puhua ympäristöstä ja siistimmin ja säästäväisemmin elämisestä.
        Ilmastolle emme voi mitään, vaikka kuoltais jokainen heti nyt pois.

        Ei lantaa riitä nytkään joka pellolle ja hyvin kasvaa? Milloin ne keinolannoitteet tuhoaa maaperän kun ei 30 vuotta ole riittänyt naapurin viljelmillä? Kasvinsuojeluaineita ruiskutetaan niillekkin pelloille jotka on lannoitettu eläinten lannalla. Taitaa nyt kuitenkin olla niin, että sitä omaa elinkeinoa ja kulutustottumuksia halutaan puolustaa kynsin hapain ja pikkuisen liioitellen?


      • Ravinnelähde

        Niin - keinolannoitteilla, saastuuko ilmasto niillä. Mikään ei kasva ilman lannoitteita. Karjanlanta on arvokas ravinnelähde. Varmaan jokainen karjanomistaja käyttää karjanlannan pelloille. Sitten heinä kasvaa hyvin ja karja saa paljon ruokaa pelloilta. Säästyy sademetsät, kun karjalle ei syötetä soijaa. Sehän on hyvä asia.


      • Paljonpaljon
        sinnepäin kirjoitti:

        Ei metsäneläimet syö läheskään yhtä paljon kuin tuotantoeläimet. Metsäneläimille ei tarvitse tuottaa traktoreilla ruokaa tai rahdata soijaa toiselta puolelta maapalloa. Metsäneläimet ei myös ole yhdessä paikassa valtavina laumoina vaan levittäytyvät tasaisesti pitkin metsiä. Metsäneläimiä ei käsitellä valtavissa tehtaissa.
        Uutta peltoalaa tarvitaan enimmäkseen karjan laitumiksi tai niiden rehun tuotantoon. Mutta uutta peltoa ei välttämättä tarvittaisi jos pelloilla viljeltäisi jotain, minkä ihminen voi suoraan hyödyntää ravinnoksi.
        Kyllä kaikki eläimet tuottaa päästöjä. Kalatkin paskoo suoraan vesistöihin mutta jos sinne johdetaan lehmän tai sianpaskaa niin siitä se älämölö alkaa.

        Aletaanko sitten syömään lemmikkejä. koiranliha on mureaa, totesi koiraa ulkomaanmatkalla syönyt. Samoin kanin liha on aivan hyvää. Kanista saadaan muutakin kuin lihaa. Kanista saadaan turkikksia, jotka ovat lämpimiä. Miten valvotaan, tehdäänkö yllätystarkastuksia koteihin, jotta nähdään lemmikkien olot.
        Kaneja ja hamstereita ei saisi pitää pienissä häkeissä, missä ei voi juosta pitkiä matkoja. entäpä hiiret - niidenhän täytyisi saada olla asunnossa vapaana eikä missään pienessä terraariossa. Paljon on vielä tehtävissä, että saataisiin lemmikeille lajinmukaiset olot.


      • antivihreä

        Vihreät on joukko naitavan näköisiä nuoria naisia jotka ajattelevat asioita vasemmmalla aivopuoliskolla peräsuolen kautta.
        Toki joukkoon mahtuu jonkinverran muitakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe