15-vuotiaat kevytautoilla maanteille ilman ajo-opetusta, uskomatonta!

Järki_ohoi

Porvarien järjettömät normitolkupurkutalkoot jatkuvat. 15-vuotiaat päästetään syksyllä oikeiden autojen rattiin ajamaan 60 kilometria tunnissa nykyisen 45 km/tunnissa sijaan ilman ajo-opetusta!!! Uskomatonta kokoomuksen ja kepun tolkunpoistotalkoota muun älyttömyyden jatkona. Vauhdin lisäys 45 km/h nopeudesta 60 km/h nopeuteen tuplaa vahingot törmäyksessä jalankulkijoihin, pyöräilijöihin, muihin autoilijoihin tai ojaan ja metsään ajossa. Oikean auton sisätilat luovat nuorille väärän turvallisuudentunteen, mopojen ja mopoautojen sijaan. Oikealla autolla 15-vuotiaat lähtevät kaupunkien mopoautoilun sijaan myös maanteille kaupunkien ulkopuolelle. Sankoin joukoin mopoautoilevien ajo-opetusta saamattomien 60 km/h nopeudella ajavien autoilijoiden ohitustilanteet mm. rekoilla, kuorma-autoilla, matkailuautoilla ja asuntovaunua vetävillä autoilla tulevat räjäyttämään vastaantulijoihin törmäilyt. 15v kevytautoilijoiden traktorien ja puimurien ohitukset lisäävät myös onnettomuusmahdollisuuksia, koska niiden ohi on päästävä vaikka 60 km/h ohitus pidentää ohitusmatkoja vastaantulevien kaistoilla huomattavasti. Kokemattomuus ja näyttämisen haluisen nuoren harkitsematon mieli hoitaa loput. Kyllä ihmisen pitäisi päästä yksin ilman kouluttajaa auton rattiin vasta hieman kypsempänä 18-vuotiaana ajokoulutuksen jälkeen.
Mopoautot ovat lisänneet jo onnettomuuksia runsaasti, ja hitaasti ajavan mopoauton ohitus on mopoon nähden hankalaa, ja oikeat 60 km tunnissa liikkuvat autot - kevytautot tulevat pahentamaan tilannetta entisestään.

78

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AivanVarma

      Mopoja on viritetty, mopoautoja on viritetty ja varmaan viritetään kevytautojakin.

      • Anonyymi

        EU tyrmää suomalaiset kevytautot – komission salainen kirje lipsahti julkisuuteen
        https://www.is.fi/autot/art-2000006218209.html

        Euroopan unioni tyrmää Suomen suunnittelemat kevytautot. Komissio on huolissaan kevytautojen vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen, ilmenee julkisuuteen lipsahtaneesta komission kirjeestä ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.).

        Kevytautot ovat tavallisia henkilöautoja, joiden nopeus on rajoitettu korkeintaan 60 kilometriin tunnissa. Ne olisi suunnattu 15–17-vuotiaille nuorille, joilla ei ole vielä henkilöauton ajokorttia. Niiden on ajateltu korvaavan rakenteeltaan heppoiset mopoautot, joiden enimmäisnopeus on 45 kilometriä tunnissa.

        Kevytautot luokiteltaisiin samaan ajoneuvoluokkaan kuin traktorit. EU:n mukaan kevytautot eivät täytä traktorikortin vaatimuksia, koska ne on tarkoitettu ensisijaisesti matkustajien kuljettamiseen. Toisaalta ne eivät myöskään vastaa mopoautoja koskevia vaatimuksia.

        "Voivat merkittävästi heikentää tieturvallisuutta" EU-komissio toteaa.


      • Anonyymi

        Porvarihallituksen tärähtänein tolkunpurkutoimi, 15-vuotiaille autot alle minimaalisella ajo- ja liikennekoulutuksella. Taksitolkunpurkutoimikaan ei vedä tälle vertoja.


      • Anonyymi

        Oikeusoppinut: Kevytautot selkeästi EU-oikeuden vastaisia, laki tulisi kumota – "Poliitikkojen toiminta erikoista, en muista vastaavaa"
        https://yle.fi/uutiset/3-10991062
        Professorien mukaan on harvinaista, että Suomessa on lähdetty tekemään avoimesti EU-oikeuden kanssa ristiriitaista lainsäädäntöä.

        Tässä puhuu järki.


    • Jipjeejuu

      Kevytauto turvallisempi ajajalle, takuulla ..entä muille?

      Kevytauto 60 km/h paino 1500kg

      Mopoauto 45 km/h paino 350 kg

      • Huhhuhhuh

        Tulee pahaa jälkeä. Törmäysenergia nelinkertaistuu nopeuden kaksinkertaistuessa ja tässä vielä massa nousee yli nelinkertaiseksi pahimmillaan. Huh, huh.

        15-vuotias pääsee ajamaan autoa, vaikkei ole edes rikosoikeudellisesti 18-vuotiaan tapaan vastuussa teoistaan.

        45 km/h kulkevaa mopoautoa ei monikaan lähde ajamaan maanteille 80 km - 100 km nopeusalueille, mutta 65 km/h kulkeva kevytauto kunnollisine takapenkkeineen houkuttaa nuoret kaveriporukalla maanteille festareille, mökkimatkoille, laskettelemaan ym. Voi jälki olla pahaa kun rekat, kuorma-autot, yhdistelmäajoneuvot jne. ohittavat, tai kun 15-vuotiaat ilman ajokoulutusta alkavat ohitella traktoreita hitaalla ajoneuvolla jonka ohitusmatka vastaantulevien kaistalla on pitkä.


      • HassisenKevytkone
        Huhhuhhuh kirjoitti:

        Tulee pahaa jälkeä. Törmäysenergia nelinkertaistuu nopeuden kaksinkertaistuessa ja tässä vielä massa nousee yli nelinkertaiseksi pahimmillaan. Huh, huh.

        15-vuotias pääsee ajamaan autoa, vaikkei ole edes rikosoikeudellisesti 18-vuotiaan tapaan vastuussa teoistaan.

        45 km/h kulkevaa mopoautoa ei monikaan lähde ajamaan maanteille 80 km - 100 km nopeusalueille, mutta 65 km/h kulkeva kevytauto kunnollisine takapenkkeineen houkuttaa nuoret kaveriporukalla maanteille festareille, mökkimatkoille, laskettelemaan ym. Voi jälki olla pahaa kun rekat, kuorma-autot, yhdistelmäajoneuvot jne. ohittavat, tai kun 15-vuotiaat ilman ajokoulutusta alkavat ohitella traktoreita hitaalla ajoneuvolla jonka ohitusmatka vastaantulevien kaistalla on pitkä.

        Reippaina käymme rekkain alle.


      • Anonyymi

        Mopoautoja ei pitäisi päästää ajelemaan taajaman ulkopuolelle. Mopoauton eroittaa kuitenkin muista tien käyttäjistä pienen koon takia ja kolmiosta. Kun tiellä kulkee tavallinen auto kuuttakymppiä, satasen rajoitusalueella, saattaa tulla peräänajoja. Silloin voittaa se, joka kulkee kovempaa.


    • Poliisista

      Ladattu ase 15-vuotiaan käsissä ilman aseenkäsittelykoulutusta.

      • Totuuskomissio1

        Tällaista se on kun "tappisilmäiset" h-vetin ahneet bisnesihmiset johtaa todellisuudessa tätäkin maata, marionettipoliitikkojen toimiessa heidän välikäsinään.

        Tavaraa saadaan myytyä entistä sutjakammin, viis turvallisuudesta ja järkevyydestä.

        Liikenneturvallisuus kärsii taas lisää tuostakin. Seuraavaksi epäkypsät pennut päässevät suoraan jättirekan rattiin, jos nämä kepulit saavat poistaa hengenmenon esteitä, vielä jatkossakin?

        Elämme entistä oudommiksi muuttuvia aikoja, no, hautaustoimistot saavat tietysti myös nostetta, että bisnes sentään voi hyvin :/

        Ja meidän pitkän linjan ja vahingottomien kuskien autovakuutuksien hinnat alkaa tietysti kohota, sitä mukaa kun pennut kolaroivat ja telovat muita :/


    • inHölmölandia

      Ei tarvitse kummoisiakaan ennustajanlahjoja kertoakseen, että ikäviä asioita tulee tapahtumaan ja kuolemilta ja vammautumisilta ei voida välttyä "liikennekaaren" uudistuksen takia!

      • Vastuunkantaja

        Ottaako Sipilä, Berner ja Orpo vastuun?


      • Totuuskomissio1

        Ai, onkos ne muka ottaneet joskus jostain vastuuta? Pölhöpoliitikot pitäisi tosiaan saattaa henkilökohtaiseen vastuuseen kaikesta mikä on mennyt päin persettä ja tuottanut tappiota Oy Suomi Ab:lle ja meille sen osakkaille :/


    • KauheaKankkunen

      Kevytautossa mukana useampi yllyttäjä vieressä. Ajatelkaa kun 15-vuotiaat lähtee juhannusta viettämään tai festareille Suomen maanteille porukoilla. Sitä tehostusta ja näyttämisen tarvetta. Mopoautoilla onneksi harva lähtee kaupunkien ulkopuolelle.

    • wewerwerwerwe

      Mitähän tuo ketjun aloittaja oikein meuhkaa? USA:ssa on 300 miljoonaa ihmistä ja siellä ajokortin saa jo 16-vuotiaana eikä siellä ole pakko mennä lainkaan autokouluun. Ja ne 16-vuotiaat saavat siis ajaa autoa niin lujaa kuin mitä nopeusrajoitukset sallivat. Eikä sieltä USA:sta ole kuulunut että mitään sen kummempaa ongelmaa olisi tässä asiassa nuorten kuskien kohdalla. Suomessa siis saa ajaa vain 60 kilometriä tunnissa, joten täällä ongelmia tulee olemaan vieläkin vähemmän. Ihmishenkiä säästyy kun ei tarvitse enää ajaa mopoautoilla, vaan turvallisilla oikeilla autoilla.

      • Ei_mikään_mopokortti

        USA:ssa saadaan sentään ajo-opetusta.


      • ererwerwer
        Ei_mikään_mopokortti kirjoitti:

        USA:ssa saadaan sentään ajo-opetusta.

        Se on vapaaehtoista, ei ole siis autokoulupakkoa. Totta kai Suomessakin saa ajo-opetusta jos haluaa.


      • MitäHähTäh
        ererwerwer kirjoitti:

        Se on vapaaehtoista, ei ole siis autokoulupakkoa. Totta kai Suomessakin saa ajo-opetusta jos haluaa.

        Väitätkö ettei jenkeissä ole muka pakollista ajo-opetusta autokoulun läpäisyn ehtona?


      • kylmaar

        Väkilukuun suhteutettuna liikennekuolemien määrä on Suomessa noin puolet Yhdysvaltojen luvuista.


      • Anonyymi

        Jenkeissä on myös yli puolet enemmän autoja suhteutettuna väkilukuun ja välimatkat aivan toista luokkaa, kun Suomessa


    • Ilmainen_ajo-opetus

      Vittu olet idiootti. Sama ajo opetus kuin mopoautoissa, mutta kulkuvälinen on turvallisempi myös jalankulkijoille, koska siinä on samat turvajärjestelmät tutkineen, kuin oikeassa autossa. Aivan samaa jälkeä syntyy lasikuitu kotterolla, jos jalankulkia jää alle.

      Sitä auto kun ei ajeta kortilla. Joku kypsyys koe olisi kaikkien suoritettava, ennen kuin saa luvan hypätä puikkoihin, oli ikä mikä tahansa.

      • Ei.Hyvä

        Oletko katsonut kuonka helposti mopokortin tai mopoautokortin saa? 15v on liian nuori auton rattiin. Aikuisen oikeudet ilman aikuisen vastuita. Näillä kevytautoilla nuoret lähtevät porukoilla maanteille pitkille matkoille mökeille, festareille ym. niin ohitus- ja vaaratilanteet lisääntyvät huimasti.


      • HerätysV-tunPahvi

        Se on sama vitun idiootti että siinä on samat turvajärjestelmät kuin oikeissa autoissa, koska nopeuden muutos 45 km/h nopeudesta 60 km/h nopeuteen lisää kineettistä energiaa ja tuhoja paljon enemmän vitun idiotti. Tosin tämä taidetaan opettaa koulussa vasta myöhemmin. En halua että joku keskenkasvuinen näyttämisenhaluinen kakara tappaa lapseni. Se on fakta että 15-vuotias ei keskimäärin ole yhtä kypsä ja harkitseva kuin täysi-ikäinen. Muutenhan 15-vuotiaat olisivat myös rikosoikeidellisesti samalla viivalla vitun idiootti.


      • Missä_ongelma
        Ei.Hyvä kirjoitti:

        Oletko katsonut kuonka helposti mopokortin tai mopoautokortin saa? 15v on liian nuori auton rattiin. Aikuisen oikeudet ilman aikuisen vastuita. Näillä kevytautoilla nuoret lähtevät porukoilla maanteille pitkille matkoille mökeille, festareille ym. niin ohitus- ja vaaratilanteet lisääntyvät huimasti.

        "Sitä auto kun ei ajeta kortilla. Joku kypsyys koe olisi kaikkien suoritettava, ennen kuin saa luvan hypätä puikkoihin, oli ikä mikä tahansa".

        Asuntovaunun ohitus, Taraktorin ohitus, Hevosen ohitus, polkupyöräilijän ohitus...

        Ohittajalla on vastuu, että suorittaa sen turvallisesti.

        Sitä paitsi, ei tuolla saa mennä moottoritielle.


    • KOKOOMUSMÄTÄSYÖPÄ

      Kokoomuksen agendassa näyttää olevan suomalaisten maksimaalinen tappaminen matuttamalla ja lisämatuttamalla GCM-sopimuksella, sekä järjestämällä liikenteeseen lapsia autoilemaan ja aiheuttamaan kuolonkolareiden määrän rajua kasvua.

    • Fhfnfmdm

      Nyt pitää lapsille teroittaa etteivät lähde suojatietä ylittämään vihreillä valoilla ilman tarkkaa katsomista oikealle ja vasemmalle.

      • Totuuskomissio1

        Ja mikä pirun kiire näillä "minulle heti kaikki"penskoilla on auton rattiin? Hyvin on ehditty autoilla, vaikka auton ajokortti suoritettiin18v.

        Nuorena on kusta päässä helpommin, se on nähty lukemattomia kertoja, "minä ensin" tyyppejä tiet täynnä, ihan määrättömästi ja liikennevalvonta ajettu melkein olemattomiin nyky Suomessa.

        Nämä aikaistukset ajoneuvojen puikkoihin tuovat sitä lisää ja tässä ajassa on muutenkin liikaa riskinottajia aina ja kaikessa, sellaista pirun extremeä :/


    • jäänähtäväksi

      Ensin olin että nyt hyvä päätös mutta kun näin jo mopoautolla hurjasteluita oli kässäri käänöksiä oli aurausmerkkien kaatamisia niin tulin päätelmää noille Finninaamoille ei voi antaa "oikeaa" autoa 60kmh nopeudella ajettavaksi ainakin ajo-opetusta vähintaan 100h samaten henkisen psyykkisen tilan testit ja ensimmäisestä rikkeestä kortti pois vuodeksi. Amerikassa nuoret voivat osata käyttäytyä ei Suomessa

    • Lasikuidulla_hintaa

      Ymmärän hyvin katiska autojen myyjien huolen, koska heidän katiskansa maksavat henkilöauton verran ja nyt markkinat tulevat tyrehtymään. Toivottavasti lasikuidutetun katiskan hinnat tippuu oikealle tasolle, jotta niitä vielä markkinoitaisiin vielä nuorille ja vanhuksille.

      Miten katiska voi maksaa 12 tuhatta, jos siiten laitetaan renkaat ja mopon moottori ?

      • Totuuskomissio1

        No ei niissäkään ole mopon moottorit, Kubotan dieseliä ja sen sellaista rajoitetuilla kierroksilla.

        Ihan tarpeettomia keksintöjä ovat kylläkin, mutta bisnesihmiset ne on lobanneet
        vastuuttomien ääliöpoliitikkojen kautta tientukoksi ja päristelevät vaarallisesti sitten mm. kauppakeskusten parkkihalleissa jne.


      • Munavaikana

        Valmistetaan pieniä määriä ei ole autotehtaiden liukuhihnaa joka pukkaa kokoajan autoa ja mopoautoissa varaosatkin kalliimmat eli eipä noita kotteroita kukaan kaipaa mutta mutta Ilman ajo-opetusta tuo on hulluutta 60 kmh on jo aika paljon osaamattomille ja näytöshaluisille ja toki niistä otetaan rajoittimet pois


    • Muistuu

      15-vuotiailla ei järki pelaa vielä kunnolla. Toivottavasti nämä autot on edes merkitty isoilla tarroilla tai varoituksilla. Voi syntyä vaaratilanteita , kun he eivöt hahmota kokonaisuutta vaan saattavat vaihdella kaistoja, kaasutella ja muuten vaan ajaa nappi laudassa. Muistan kyllä kun 18- vuotiaana ajattelin että autolla ajaminen on ihan helppoa ja painelin 120 nappi laudassa ohitellen kaikkia . Ihan sattumaa ettei silloin tapahtunut mitään. Sentään kävin autokoulun ja harjoittelin kunnolla.

    • pahaajälkeä

      Taajamiin asetetaan 30km/h nopeusrajoituksia turvallisuuteen vedoten.Nyt päästetään lapset ilman ajo-opetusta tekemään ilmastotekoja 60km/h kulkevilla autoilla.Mitä olen mopoautoja seurannut ,niilläkin ajetaan aina niin kovaa kun kulkevat.

    • Ei_missään_nimessä

      Mopoautoistakin suuri osa kulkee yli 60 km tunnissa perässä mentyä, eli viritettyjä. 100-varmana myös kevytautoja tullaan virittämään samalla tapaa. Fakta on että suurin osa 15-17-vuotiaista on vielä henkisesti kakaroita, se on monasti mopoautoilijoiden toilailuja seuratessa nähty, toisinaan jopa 18v täyttäneiden nuorten autoilijoiden menoa katsoessa. Rallikuskin elkeet risteysajossa ja kaistanvaihdoissa. Ei missään nimessä arvaamattomille ja näyttämisenhaluisille teineille autoja. Mopoautotkin voisi kieltää. Mopo ja kevytmoottoripyörä opettavat avonaisina valppautta liikenteessä, kevytauto antaa vaarallista turvallisuudentunnetta.

      • Anonyymi

        Noinpa se asia taitaa olla...........


    • vaaran.paikka

      Dementikot liikenteessä Tojoilla, uskomatonta.

    • Anonyymi

      EU-komissio tyrmää Suomen kaavailemat kevytautot – useita turvallisuusongelmia
      EU-komissio on lähettänyt Suomen hallitukselle huomautuksen kevytautohankkeesta.
      https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/291487b2-9c1d-4050-8795-c6d0ca700fba
      "Euroopan unionin komissio on antanut Suomelle huomautuksen edellisen hallituksen aloittamasta kevytautouudistuksesta.

      Kevytautoja koskevat lakimuutokset vahvistettiin alkuvuodesta ja lain on tarkoitus astua voimaan marraskuun alussa. Komission huomautus saattaa kuitenkin tuoda mutkia matkaan.

      Kevytautosta on suunniteltu mopoauton korvaajaa. Kevytautot eivät eroa rakenteeltaan tavallisista henkilöautoista, mutta niiden nopeus olisi rajoitettu 60 kilometriin tunnissa. Kevytautoiksi voitaisiin muuttaa enintään 1 500 kiloa painavat henkilöautot.

      Uuden lain mukaan 15-vuotiaat voisivat kuljettaa niitä suoritettuaan AM-luokan ajokortin, jollaista vaaditaan tällä hetkellä mopoauton kuljettamiseen.

      Vakavia turvallisuusongelmia
      Huomautuksen mukaan komissio ei kuitenkaan hyväksy kevytauton kuljettamista AM-kortilla. Huomautuksen mukaan nopeusrajoitettu henkilöauto ei sisälly niihin ajoneuvoluokkiin, joita AM-kortin haltijoilla on oikeus ajaa.

      Komissio esittää huolensa myös kevytautojen aiheuttamista turvallisuusongelmista. Jos AM-luokan ajokortin omistavat 15-vuotiaat nuoret ajavat kevytautoja, tästä saattaa seurata vakavia turvallisuusongelmia haavoittuvassa asemassa oleville tienkäyttäjille, joita ovat esimerkiksi pienet lapset, jalankulkijat ja pyöräilijät.

      Nopeudenrajoitin altis käsittelylle
      Huomautuksen mukaan kevytautojen huomattava massa, niiden suurempi nopeus, suurempi teho ja korostetusti riskejä ottava kuljettajaryhmä (15–17-vuotiaat) muodostavat merkittäviä turvallisuusongelmia liikenteeseen.

      Lisähuolta aiheuttaa se, että kevytautojen nopeuden rajoittaminen toteutetaan elektronisella laitteella, joka saattaa olla altis luvattomalle käsittelylle.

      Komissio katsoo, ettei kevytautolaki ole direktiivin 2006/126 mukainen ja pyytää Suomen viranomaisia ottamaan huomioon esitetyt huomautukset."

      Järjetöntä antaa 15-vuotiaille enintään 1 500 kg painavat henkilöautot ja päästää keskenkasvuiset minimaalisella ajo-opetuksella teille, eiväthän he ole edes rikosoikeudellisessa vastuussa, joten ei tällaista vapautta ja riskiä tienkäyttäjille. Toivottavasti Antti Rinteen hallitus ottaa tämän porvarien tolkuttoman asian uudelleen harkintaan, ennen kuin vahingot ja liikennekuolemat räjähtävät käsiin.

      • Anonyymi

        Kerrankin EU:n kanssa samaa mieltä.


      • Anonyymi

        Eikös noista kevytautoista pitänyt tehdä nykyistä liikennetraktoria vastaava vetokoukkuineen. Tuolloin tarvitaan T-kortti ja sen mukainen ajo-opetus (teoriapuoli). Kun uusi liikennelaki astuu voimaan, liikennetraktori luokka poistuu ja kevytautoista tulisi erityisluokan traktoreita (nopeusrajoitus yli 40, mutta alle 60 km/h).


    • Anonyymi

      Meinaaks et ois fiksua antaa 15-17vuotiaalle 1500kg ajoneuvo haltuun yleisille teille missä on lapsia ja vanhuksia? 60km/h vauhissa 80kg painavan jalankulkíjan kuoleminen on 20% todennäköistä. Vanhus kuolee aika varmasti, niinkuin myös pieni lapsi. EU teki vihdoinkin jotain fiksua, viime hallituksen virheet korjataan ennenkuin on liian myöhästä.

      • Anonyymi

        Tosi fiksu päätös EU:lta, tuossa säästyi monen ihmisen henki.


      • Anonyymi

        Kuskin lisäksi olisi voinnut kuljettaa jopa 5 henkilöä ja kuten tunnettua ,joukossa tyhmyys tiivistyy.


      • Anonyymi

        Vanhukset ovat paljon vaarallisempia pommeja, koska reaktiot ja havaintokyky heikenneet...ym.
        Ajokortit lähtökohtaisesti pois viimeistään 75-80 v. iässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhukset ovat paljon vaarallisempia pommeja, koska reaktiot ja havaintokyky heikenneet...ym.
        Ajokortit lähtökohtaisesti pois viimeistään 75-80 v. iässä.

        Oletko vielä samaa mieltä kun itse täytät 75? Nykypäivänä kaheksankymppisetkin ovat turvallisempia ajajia kuin vasta korttinsa saaneet. Vanhat ihmiset ymmärtää omat rajoituksensa eivätkä enää kaahaile teillä.

        Tuonikäiset joutuu lääkärin syyniin 2-5 vuoden välein. Pitää vaan vaatia että lääkärit tekevät työnsä huolellisesti ja raakkaavat vaaralliset kuskit pois liikenteestä.


    • Anonyymi

      Näille ei tule edes 60km lätkää autoon, joka kertoisi mistä poukkoileva ja mateleva ajo johtuu.

      • Anonyymi

        Kuka tahansa ajaa nytkin reilusti hiljempaa kuin muu liikenne. 60-70 km/h ajavia näkee jatkuvasti jopa valtateillä. Jokaisen autoilijan pitää aina varautua siihen ettei liikenne kulje koko ajan suurinta sallittua nopeutta.


    • Anonyymi

      Suomessa maailman tyhmimmät märkäkorvat Hyvä etteivät saa Autoja 100 mopopoikaa/tyttöä niin moniko osaa käyttäytyä hyvä jos 1 senverran älyvapaata toimintaa AjoOpetukset yms liikennesäännöt unohtuu tasan tarkkaan kun koulutuksen ovi sulkeutuu jos siis edes on koulutusta

    • Anonyymi

      Todella iso osa 15-17 vuotiaista on järkyttävän epäkypsiä ajamaan mopollakaan. Niitähän viritellään estottomasti ja pakoputket tuunataan tuottamaan helvetillistä ääntä. Lisäksi myös alkoholi on valitettavan usein mukana kuvassa, myös mopoautolla ajettaessa.

      Ja näillekö sitten lupa tulla muun liikenteen sekaan noilla asenteilla ja 1500kg:n autoilla? Silkkaa berneröintiä tuollainen.

      • Anonyymi

        Mopoautot kyllä mutta ajoopetus henkilöautojen tasolle.


    • Anonyymi

      Mopoautoilu on todettu vaaralliseksi. Onneksi meillä on viisaat päättäjät keksineet ratkaisun ongelmaan. Nostetaan nopeutta ja lisätään ajoneuvon massa n.75% niin eiköhän asia sillä korjaudu. Näin meillä suomessa

      • Anonyymi

        Hitaan ajoneuvon osoittava kolmio saa takana ajavan veren kiehumaan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Moni muukin autoilija luulee että uusi tieliikennelaki on jo voimassa. Pakettiautoilla huristellaan moottoritiellä 120 km/h ja peräkärryn vetäjät 100 km/h. Pahimmoillaan raskailla pakettiauton näköisillä kuorma-autoiksi rekisteröidyillä ajetaan 120 km/h. Siinä lähtisi laakista kortti kuivumaan jos poliisit viitsisivät tarkkailla ajoneuvokohtaisia nopeusrajoituksia (eivät viitsi kun pitäisi ennen pysäytystä tarkistaa rekisteritiedoista ao. ajoneuvon luokka).


      • Anonyymi

        Miksi ei saisi ajoneuvolla ajaa sitä nopeutta mitä ajoneuvon rakenteet ja tiestö ja kuljettajan taidot sallii? Miksi yhteiskunta haluaa tahallaan ilyjarruttaa elämisen vapautta sille rajalle joka on riittävän turvallista kaikille?
        Yhteiskunnalla ei pitäisi olla mitään oikeutta rajoittaa ihmisiä turhaan mistään.
        Jos on turvallista ajaa esim. teillä ja muualla max nopeutta mitä milläkin pääsee,ja ilman merkittävää ympäristön saastumisen lisäystä,miksi niin ei voisi tehdä? Mitään estettä ei pitäisi olla.
        Ja sama on muillakin elämän aloilla,elämänhän pitäisi olla mahdollisimman vapaata muiden turvallisuuden rajoissa tietenkin.


    • Anonyymi

      Itseasiassa liikennehäiriköt kun kuolevat nuorina teineinä niin ovat sitten myöhemmin pois tuolta liikenteestä haittana.

    • Anonyymi

      Amerikoissa on aina saanut normaalin ajokortin jo 16 vuotiaiaana.

      Amerikkalaiset ovat amerikkalaisia ja suomalaiset suomalaisia. Suomalaisten nuorten kehitys tapahtuu hitaammin kuin amerikkalaisten ja siten suomalaiset ovat ikäkin huomioiden huomattavasti jenkkejä tyhmempiä.

      Tämä suomalaisen kansan kehittymättömyys näkyy siinäkin, että liki jokainen asia on joko kiellettyä tai pakollista. Välimuotoja ei voi jättää kansan itsensä päätettäväksi.
      Varsinkin SDP on hyvin huolissaan tyhmän kansan oman päätöksenteon kyvystä.

      Suomalaisille ei voisi oikeastaan antaa ajokorttia koskaan.

      • Anonyymi

        Niinpä,,,ja lehdet pursuavat: ASIANTUNTIJA KERTOO NYT,,,,sitä ja sitä..


      • Anonyymi

        Tämä näkyy myös siinä että emme itse ota vastuuta omista asioistamme vaan haluamme että EU päättää kaikista asioista puolestamme.


      • Anonyymi

        Amerikkalaiset yleensä ja myös nuoret ovat yllättävän tyhmiä, mutta siellä on totuttu liikkumaan pienetkin matkat henkilöautolla. Siinä on pikkulapsesta saakka voinut imeä niin hyviä kuin huonojakin oppeja. Sitten ajetaan tuurilla.


    • Anonyymi

      Ministerille sataa uhkauksia tulla leikkaamaan häneltä pää irti, ja muuta vastaavanlaista yhtä kypsää. Lapsilta joille meinattiin antaa leluksi puolitoistatonnisia tappovehkeitä.

      Eiköhän olisi paikallaan haudata koko kevytautohörhötys ja mitätöidä mopoautojen käyttölupa siinä samalla. Saadaan vähennettyä liikennekuolemia, kun otetaan tappovimmaisilta kakaroilta tappovehkeet pois.

      • Anonyymi

        Älä nyt rouva viitsi hokea niit "kakaroita" , sinua vaan jurppii, kun teininuori käsittelee autoaan taitavammin kuin sinä uuppeliasi.:)


      • Anonyymi

        Tuo on hullua että ministerille lähetetään tappouhkauksia kun noudattaa EU:n määräyksiä. Taitaa ne uhkaukset olla kotoisin autojobbareilta joilta meni hyvä bisnes sivu suun. Eivät pääse myymään uusia autoja suomalaisille vanhojen romujen tilalle.


    • Anonyymi

      Tässä muutamia linkkejä uutisiin joissa käsitellään mopopoikia ja heidän aikaansaannoksiaan.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201808172201142887
      https://yle.fi/uutiset/3-6670418
      https://yle.fi/uutiset/3-5619157
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisinkin-mitta-tayttyi-aamuoinen-avautuminen-moporallista/2054278#gs.1wk0ds
      https://www.savonsanomat.fi/savo/Poliisille-tulvii-ilmoituksia-piinaavista-moposakeista/505689
      https://www.savonsanomat.fi/savo/Yli-200-mopon-porukka-pärräsi-yöllä-Kuopion-seudulla-meteli-kiristää-hermoja-ja-aiheuttaa-jo-uhkauksia/1240154
      https://yle.fi/uutiset/3-5440920
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/12018860/mopopojat-turengissa

      Kysymys kuuluu: noilleko pitäisi antaa oikeus ajaa autoa? Eiköhän heidän pitäisi ensin vähän kehittyä ja kasvaa aikuisiksi ennen kuin se on mahdollista.

      • Anonyymi

        Ja vastaus kuuluu että KYLLÄ.

        Pikaisen vilkaisun perusteella suurin osa linkeistäsi käsitteli mopoista aiheutuvaa melua jota kevytautoista ei luonnollisesti tulisi juuri ollenkaan.

        Onko sulle jäänyt nuoruudesta jotain traumoja mopoja kohtaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vastaus kuuluu että KYLLÄ.

        Pikaisen vilkaisun perusteella suurin osa linkeistäsi käsitteli mopoista aiheutuvaa melua jota kevytautoista ei luonnollisesti tulisi juuri ollenkaan.

        Onko sulle jäänyt nuoruudesta jotain traumoja mopoja kohtaan?

        Jos asuu roskaruokapaikan vieressä ja kakarat huudattaa päpättimiään ilman äänenvaimentimia sekä jumputtelee subbareillaan kaiket yöt,
        niin alkaa ketä tahansa melu riepomaan.

        Että subbarit lailla kieltoon ja samoin kaksitahtimopot, nelarista jos ylittyy desibeliraja niin poliisille oikeus "lopettaa" mopo ampumalla sylinteristä lävitse.

        Lisäksi kakaroille kotiinmenoajat vanhempien (roiman) sakotuksen uhalla.


    • Anonyymi

      mieletöntä hulluutta, päättäjä porvareilla varmaan mopopentu lapsia, tämmöistä se on

      • Anonyymi

        Eiköhän noista kevytautoista olisi mennyt valtaosa maaseudulle kuten nykyisin mopoautoistakin, missä nuorilla on vaikeaa päästä kulkemaan kouluun ja harrastuksiin.


      • Anonyymi

        niin, no sitten on sekin ,että vaikka nää saa ajokortin monet 18 v , ni monet voi olla mielisairaita hulluja jo siinä vaiheessa ja alkavat järjestelmällisesti ajaa rattijuoppo kolarointia välittömästi

        ei se vaikuta vaikka nää vähä ulkoa opettelee tai jollain lahjuksilla saa autokoulu läpi

        hullu lääkkeis ja viinas ajavat kera muiden rikosten joita loputon lista

        poliisi aina vain palauttaa ajokortin ja kotona käyvät hullu hoitajat kyselee onko se poika muistanu hullu lääkkeesä ees


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän noista kevytautoista olisi mennyt valtaosa maaseudulle kuten nykyisin mopoautoistakin, missä nuorilla on vaikeaa päästä kulkemaan kouluun ja harrastuksiin.

        Kaupungeissa niitä kevytautoja, eli tavallisia max 1500 kilon autoja, joihin laitettu nopeusrajoitin, ei tehorajoitinta vasta liikkuu ja maanteilläkin kun mökeille ja festareille lähdetään porukalla. 15-vuotias muutaman tunnin mopoauton ajo-opetuksen saanut kun painaa Audin tai Bemarin kaasua, niin se lähtee käsistä. Mopoautoissakin vauhti on aina 0 tai täysillä, yleensä selvästi yli 45km/h, jonka pitäisi olla huippunopeus. Tuskin näissä kevytautoissakaan vauhti jää 60km/h:ssa.


    • Anonyymi

      Voitaisiin tehdä liikennepuistoja, joihin 15v jonnet menee ajamaan rataa prätkyttimillään.

      Sitten kun täyttävät 18, niin osaavat ehkä jo ajaa kunnolla. Ja harkintakykykin on parantunut.

    • Anonyymi

      Aika jännä juttu että Amerikoissa ollaan niin paljon suomea edellä älykkyydessä ja ihmisten kehityksessä että siellä voi jo 16v ajella ihan oikeaa autoa!

      Eipä taida olla meillä täällä varaa mollata heidän presidenttiä, jos kerran siellä ollaan näin paljon fiksumpia.

      • Anonyymi

        Normaalin ajokoulun suorittamalla, täällä 15-vuotiaana muutaman tunnin ajolla mopoautokurssilla. Järki ohoi!


      • Anonyymi

        Jaa. Meillähän on ajettu vuosikymmenet jo paripyörä Valmeteilla trukkipiikit keulalla ja turvekärryt perässä pitkin kyliä 15v iässä. Onko tullu liikaa ruumiita? Niitä ei edes katsasteta. Saattaa olla et on jarrut tai ei... Taidampa ostaakkin tytölle nyt ison John Deeren. Paljon pikkuautoa turvallisempi. Köyhäin äpärät jos jää alle, niin sehän vaan parantaa yleistä ilmapiiriä. Heikoin lenkki hyvästi!


      • Anonyymi

        No Amerikassa on moni muukin asia kadehdittavana. Kuten nyt vaikka sairaanhoidon järjestäminen ja niin..... onhan siellä Trumppikin!

        Eli, mikä sopii jenkkeihin ei aina ole sopivaa Suomelle!


      • Anonyymi

        Jostain kumman syystä USA on kuitenkin lääketieteen ja lääkkeiden kehityksen johtava maa maailmassa ja Nobel- palkintojakin tulee kuin sieniä sateella vaikka SDP ei ole siellä johtamassa sairaaloita ja yliopistoja.

        Eikö olekin outo juttu?


    • Anonyymi

      Turhaa haahuilua , kyllä nuorille riittää mopot. Ei tarvita liikenteeseen tulppia aikuisten ajaessa oikeilla autoilla!

    • Anonyymi

      Suomen hallitusten järjettömät päätökset vaativat ulkopuolista valvontaa ja ulkopuolisia toimenpiteitä. Kiitos Eu!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe