Tyrnävän ex-kunnanjohtaja putosi korkealta SOTE-työttömäksi.

AhneenPalkka

Eipä antanut Tyrmävä virkavapaata ex. kunnanjohtajalleen ja nyt hän joutui työttömäksi kallispalkkaisesta "sote-unelmavirastaan". No eipä tarvinnut muuttaa pois Tyrnävältä kun ei siellä koskaan asunutkaan. Veikkasikohan hän ns. väärää hevosta tai valitsi lyhyemmän tikun ja nyt jäi käpy käteen? Pääsivät näin kätevästi eroon kunnanjohtajasta, joka sitoutui niin kovasti Tyrnävälle, ettei halunnut edes muuttaa sinne asumaan. Eivät tykänneet tästä naisesta.... lestakepulandiassa. Tölli oli toista maata kunnanjohtajana...

"Tyrnävän kunnanjohtajan virasta Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksen muutosjohtajaksi marraskuussa 2017 siirtynyt Manninen sanoo, että kova työ ei lopu kuin seinään, vaan kokonaisuutta ryhdytään ajamaan hallitusti alas."

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006028745.html

Kovin tuntuu harmittavan Kepun maahansyöksyyn päätyneen sotesekoilun loppu.

https://mobile.twitter.com/marjukka_m?lang=fi

10

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tvitterissä

      Näkyypä ottavan lujille kun 19K palkalta jää käpy käteen... peruspäivärahalle...?


      》》Marjukka Manninen

      @marjukka_m

      ·

      9. maalisk.

      Että sellainen päivä eilen...v#%#...harmittaa, takki hetkellisesti tyhjä, mutta kyllä kuitenkin päällimmäisenä tunteena ylpeys tehdystä huikeesta työstä, mieletön oppimisprosessi ja etuoikeus saada johtaa huipputiimiä ja oppia tuntemaan upeita tyyppejä halki maan. #POPmaakunta《《

    • Kepulandia-romahti

      No kylläpä löytyy hienot korulauseet kepulaisilta uskovaisilta, joilta reality potkaisi jakkaran pois peffan alta.

      Kaikki Sipilää myöten lässyttää että suurin osa Maakuntiin käytetyistä 300 miljoonasta eurosta on mennyt "hyödyllisiin IT-hankkeisiin, jotka olisi ollut tehtävä joka tapauksessa." Tosiasia on että noilla kehitetyillä järjestelmillä ei tee yhtään mitään, koska kyseistä Maakunta-himmeliä ei lopulta tullut lainkaan.

    • Adjöö

      Jo se, ettei virkavapaata annettu, kertoi paljon: akasta haluttiin päästä ja päästiinkin!

    • 673721

      Ei taida kortistoon joutua. Saa luultavasti rauhassa "ajella alas" sote-virityksiään niin kauan että tutut järjestävät uuden viran.

      • persusussu

        "Manninen sanoo, että kova työ ei lopu kuin seinään, vaan kokonaisuutta ryhdytään ajamaan hallitusti alas."

        Miksi pitää ajaa alas toiminnot, jotka voi jäädyttää odottamaan uutta hallitusta. Onko potkittava kaikki pa*kaksi lähtiessään. Tuollaista se sitten on, kun ei pelata omilla rahoilla.


      • anmnb

        Onko kukaan älynnyt esittää seuraavanlaista lakia. Julkisen puolen virassa olevaa tai ainakaan poliitikkoa ei saa palkata muuhun kuin siihen julkiseen työhön, josta lähti eduskuntaan.

        Pitäisi mennä yksityiselle sektorille töihin.

        Näin estettäisiin kovapalkkaisten uusien virkojen perustaminen suojatyöpaikoiksi. Ne rasittavat veronmaksajia. Menkööt poliitikot tosiaan tekemäään jotain tuottavaa työtä, eivätkä loisisi jatkuvasti kansan verorahoilla suojatöissään.


    • uliuliuli

      Sote-veteraani muistelee

      Mummi, millaista se sote-aika oli?

      – Voi Pekka kulta, mitä sinä sellaista kyselet? Mummi ei millään haluaisi muistella koko sotea.

      – Kerro nyt, jooko? Pliis?

      – No, jos nyt mummi tämän kerran kertoo...

      – Sote tapahtui kauan sitten, Salattujen elämien 14. ja 17. tuotantokauden välissä, paljon ennen kuin sinä Pekka olit edes syntynytkään. Siihen aikaan ihmiset käyttivät älypuhelimia, karppasivat ja roikkuivat somessa. Kapitalismi teki jo kuolemaa, ilmastonmuutos vasta tuloaan.

      – Etenkin meidän puolueemme ja koko laaja yksityisten hoivayritysten joukko olivat varoitelleet sotesta jo pitkään. Kokoomuksen noustua valtaan maamme uusi johto katsoi Katainen I:n johdolla, että nyt oli oikea aika ryhtyä soteen.

      – Aluksi kaikki sujui hyvin. Näytti siltä, että sote olisi ohi muutamassa kuukaudessa. Sitten kaikki alkoi mennä pieleen. Kuntia kaatui oikealta ja vasemmalta. Sairaanhoitopiirien ja vastuualueiden rajat piirrettiin moneen kertaan uusiksi. Sote ei säästänyt ketään – ei naisia, lapsia eikä vanhuksiakaan.

      – Pahin paikka oli varmastikin se Arkadianmäen motti: lakiesitystä kaatui kuin heinää, ja perustuslailliset esteet olivat valtavat. Onneksi alikersantti Sipilä kokosi joukkueen, ja piti kuuluisan hengennostatuspuheensa: ”Asialliset hommat hoidetaan, mutta muuten ollaan kuin Ellun kanat!”

      – Kesän lähestyessä rintama alkoi rakoilla. Entistä useampi alkoi epäillä koko soteen ryhtymisen mielekkyyttä. Monet sanoivat, että sote hyödytti lopulta vain harvalukuista eliittiä. Valtiojohto joutui käyttämään koviakin otteita pitääkseen kansan kurissa ja sote-mielisenä.

      – Tilanne kävi niin kuumana, että johtajamme Katainen I joutui vetäytymään maanpakoon Eurooppaan. Tilalle nostimme innokkaan, mutta voi niin kokemattoman Stubbin. Näihin aikoihin mummikin joutui mukaan soteen, ihan sinne johtotehtäviin. Ajattelimme, että uusilla voimilla sote saadaan päätettyä onnellisesti.

      – Mutta ajauduimme aina uusiin ja uusiin sote-neuvotteluihin. Asema-sote saattoi kestää kuukausia. Minäkin tein puhdetöitä sosiaali- ja terveysministeriön kellarissa, ja alokas Männistö keitteli kiljua neukkarin nurkassa.

      – Lopulta sitten saatiin aikaan kunnon torjuntavoitto. Tehtiin A4-paperi, jolla vastuu siirrettiin seuraavalle hallitukselle.

      – Kukaan meistä sote-neuvotteluista palanneista ei enää ollut oma itsensä. Sote traumatisoi monet koko loppuelämän ajaksi. Paluu normaaliin arkeen osoittautui mahdottomaksi.

      – Sote koettiin niin häpeällisenä asiana, että se haluttiin unohtaa nopeasti. Hengissä säilyneet sote-veteraanit yritettiin lakaista maton alle piiloon. Me, joilla on ministeritason varhaiseläkkeet ja pääomatulot, sopeuduimme vielä yhteiskuntaan jotenkuten. Moni virkamies joutuu vieläkin hengenpitimikseen myymään valtion budjettikirjoja rautatieaseman kupeessa.

      – En tiennytkään, että sote-aikana oli niin tiukkaa, Laura-mummi!

      – Totisesti! Kuulemma jotkut joutuivat tulemaan toimeen jopa alle 2 600 euron kuukausituloilla!

      https://www.tiedonantaja.fi/blogit/pohjanmaan-kaaderi/sote-veteraani-muistelee

      • Sotesoppakauha

        Nyt REPESIN totaalisesti!

        Olisipa tähän jatko-osakin...


      • persusussu

        Olipa hauskasti kirjoitettu =)


    • PalliMeni

      Eipä ole Mannisella kunnan virkaa mihin palata... Negroidin mukaan porukat palailee kuntiin takaisin suojatyöpaikkoihinsa... siis pienemmille palkoille! Sippilä poltti rahaa satoja miljoonia tuohon sekoiluunsa. Vaaleissa kansa tuomitkoon!


      <<Saavatko sote-virkamiehet kenkää ja alkaako kunnissa hurja ulkoistusralli? Alivaltiosihteeri Nerg vastaa kuumiin kysymyksiin soten kaatumisesta

      09.03.2019 klo 13:55

      Kymmeniä virkamiehiä uhkaa työttömäksi jääminen soten kaatumisen seurauksena. Lisäksi monet uskovat, että kunnat alkavat uudella innolla ulkoistaa sote-palvelujaan yrityksille nyt, kun sote-uudistus kaatui.<<


      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c49d6a9f-6810-4971-8d89-4f81ab6fb489


      <<Sote- ja maakuntauudistusta valmisteli suuri joukko ihmisiä. Miten heidän nyt käy, kun sote ja Juha Sipilän (kesk) hallitus kaatuivat?

      Ei huonosti.

      Soten projektijohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nerg valtiovarainministeriöstä kertoo, että valmistelussa on ollut mukana noin 750 henkeä, jotka ovat kokopäiväisesti tai puolipäiväisesti olleet mukana valmistelemassa sotea. Nämä ihmiset ovat kuntien ja sairaanhoitopiirien väkeä.<<

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2405
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1389
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      56
      1327
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1113
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1077
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1063
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1012
    Aihe