Sipilän puhe YLE:llä oli tasapaksuin ja puuduttavin tähän mennessä

Pappan-heiko-suoritus

Pääministeri Sipilä osoittautuikin yllättävän kömpelöksi puheen pitäjäksi. Luulisi että on 4 vuodessa oppinut 7 min puheita pitämään, mutta ei oikein luonnannut.

Sipilällä oli puheessa hitonmonen kiire. Kova tarve posmittaa mahdollisimman paljon ja nopeasti ulos, listata kaikki mahdollista tekemänsä asiat. Pitää olla todella kovan luokan syvästi uskova kepulainen, jos tuon luettelon kuuntelemisesta tykkäsi.

RKP:n ka Kristillisten naisjohtajat onnistuivat aivan kevyesti paremmin kuin mitä Sipilä teki tänään.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totuuksia

      Päinvastoin, puheenjohtaja Sipilä oli hyvin energinen.

      Asia ei ole yllätys. Pöhinää ilmenee Sipilän ympärillä. Toimiessaan viimeistä vuottaan toimitusjohtajana suurtaajuusmuuntajia valmistavassa Solitra oy:ssä Kempeleellä, hän johti 700 hengen yritystä. Amerikkalainen yritys ADC osti tuolloin vuonna 1997 yrityksen patentteineen. Sipilä sai kaupasta 110 miljoonan markan osuuden. Näitä rahoja Sipilä on sijoittanut edelleen suomalaisiin yrityksiin.

      Puoluejohtaja Antti Rinne edesottamukset ovat toisenlaisia. Kahteen kertaan hän on ammattiyhdistysjohtajana henkilökohtaisesti saanut tuomiot laittomien lakkojen aloittamisesta. Toisessa tapauksessa 2016 metsäyhtiöt vaativat häneltä 700 000 euron korvauksia aiheutetuista vahingoista. Oikeuden mielestä tämä ei ollut toteennäytetty: Yhtiöt olivat säästäneet palkanmaksusta lakon ajalta samaa luokkaa olevan summan.

      Oman järkeni mukaan Antti Rinne aiheutti 700 000 euron tulonmenetyksen sekä työläisille (palkkatulo) että työnantajille (myyntitulo) eli yhteensä 1400 000 euron vahingot.

      Miehillä on töissään eroa.

      Sa

    • Sipilän-suhmuroinnit

      >>Sipilä oli toimitusjohtajana suurtaajuusmuuntajia valmistavassa Solitra oy:ssä Kempeleellä, hän johti 700 hengen yritystä. Amerikkalainen yritys ADC osti tuolloin vuonna 1997 yrityksen patentteineen. Sipilä sai kaupasta 110 miljoonan markan osuuden. >>

      Valtiollinen Rautaruukki Oy omisti Solitra Oy:n osake-enemmiston 1997. Suomen Kauppa- ja Teollisuusministerinä oli keskustalainen Seppo Kääriäinen.

      Ministerin aloitteesta Rautaruukki myi 1996 Solitran osakkeet Sipilälle 30 miljoonan markan kauppasummalla. Sipilä ei joutunut maksamaan kaupantekohetkellä osakkeista juuri mitään, koska Rautaruukki oli määrätty myöntämään Sipilälle maksuaikaa 2 vuotta. Kepulaisella härskillä menettelyllä luovutettiin tuottoisa Solitra Oy pilkkahinnalla kepulaisen Sipilän käsiin

      Sipilä ei suinkaan alkanut kasvattamaan ja laajentamaan suomalaista digitaali- ja Tele-klusteria Kempeleessä. Sipilä hän myi 1997 Solitran 700 työntekijöineen amerikkalaiselle ADC Telecommunicationsille 110 miljoonan markan kauppasummalla.

      Tässä Sipilän "ihmerikastumisessa" ei ole mitään kunniakasta suomalaista insinöörityötä eikä mitään suomen elinkeinoelämän kannalta ihailtavaa asiaa.
      Kepulaisella aluepolitiikalla hävitettiin Kempeleestä 700 ihmisen työpaikat. Soilitran viimeisiä työpaikan rippeitä oli Powerwave Finland, jonka toiminta loppui 2013.

      • Tutkittavia-asioita

        Nuokin asiakirjat vuodelta 1996 pitäisi vielä tutkia. Se että minkä sisältöisiä viestejä ministeri Seppo Kääriäiseltä lähti Rautaruukin suuntaan.

        Pääministeri Sipilä lähetti avustajakuntansa kautta saman tyyppisiä viestejä Fortum Oy:lle, että sen tulisi ostaa konkurssitilassa oleva Sipilän sukulaisten ja tuttavien omistaman Chempolis Oy haltuunsa.

        Pääministeri Sipilä teki saman tyyppistä viestintää Fortum Oy:n suuntaan. Varovaisuussyistä ei ollut itse suoraan tekemisissä. Mutta välikäsiensä kautta antoi ymmärtää, että nyt täytyy pikaisesti ostaa konkurssitilassa oleva Sipilän sukulaisten ja tuttavien omistaman Chempolis Oy Fortum Oy:n haltuun.


      • hienoa.pisnistä
        Tutkittavia-asioita kirjoitti:

        Nuokin asiakirjat vuodelta 1996 pitäisi vielä tutkia. Se että minkä sisältöisiä viestejä ministeri Seppo Kääriäiseltä lähti Rautaruukin suuntaan.

        Pääministeri Sipilä lähetti avustajakuntansa kautta saman tyyppisiä viestejä Fortum Oy:lle, että sen tulisi ostaa konkurssitilassa oleva Sipilän sukulaisten ja tuttavien omistaman Chempolis Oy haltuunsa.

        Pääministeri Sipilä teki saman tyyppistä viestintää Fortum Oy:n suuntaan. Varovaisuussyistä ei ollut itse suoraan tekemisissä. Mutta välikäsiensä kautta antoi ymmärtää, että nyt täytyy pikaisesti ostaa konkurssitilassa oleva Sipilän sukulaisten ja tuttavien omistaman Chempolis Oy Fortum Oy:n haltuun.

        Myös tämän kepu-koijjarin edesottamukset pitäisi todella tarkkaan tutkia

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14180933/pekka-peralle-talvivaarasta-20-miljoonaa-euroa

        piensijoittajathan menettivät rahansa moninkertaisesti ja sopulikin pannaan maksamaan, kun nuo pikkupelurit saavat vähentää tappionsa verotuksessa


      • KEPUpettääAINA

        Ahneen Sipilän, KEPU, neuvonantajana ja takapiruna on koko ajan häärännyt onneton Esko Aho, KEPU, .........
        KEPU pettää aina!

        Esko Tapani Aho, Veteli [1] on suomalainen keskustalainen poliitikko ja yritysjohtaja. Hän toimi Suomen pääministerinä vuosina 1991–1995.[2] Kansanedustajana Aho toimi vuosina 1983–2003 ja Keskustan puheenjohtajana vuosina 1990–2002.[3]

        Esko Ahon Suojatyöpaikat:
        -Aho toimi vuodesta 2003 Sitran yliasiamiehenä
        -vuodesta 2009 Nokian yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana (Executive Vice President) sekä johtokunnan jäsenenä.[4]
        -Hän siirtyi Senior Fellow -tehtävään Harvardin yliopiston Kennedy Schooliin.[5]
        -Venäjällä eri tehtävissä, muun muassa EU:n pakotelistalla olevan Sberbankin hallituksen jäsenenä.[6]
        -- lisäksi hiihtoliiton pj ja Esko Ahon oma 1 milj. puhallus/valehtelu-yritys


      • EskoAhoKerjääväKEPULI

        Sipilä, KEPU on lahjoitellut Esko Ahon, KEPU, "yritykselle" ainakin 0.9 4.0 miljoonaa Euroa yritystukea.
        Suomalaisten veroahoja tuo onneton Esko Aho, KEPU, kerjäilee ja törsäilee!


      • HeiMeHuijataanRosvotaan

        Juudas Ahne Pipilä ja Esko Ahne Ahonlaita
        On siinä kyllä "yritysjohtajat" - Kepusta.
        Nyt on kyllä KEPUKONNILLA ihan väärä käsitys yrittämisestä, yritystoiminnasta.

        Huijaamiseksi tuota ennen sanottiin.
        Varastamiseksi.


    • Arvioiomasi

      Mitä muuta aloittajalta on jäänyt väliin?

    • vanhus

      Menkääpäs puhumaan niin huomaatte kuinka vaikeaa se on, Olen harrastanut sitäkin että tiedän

      • Mitä-jännitetään

        Pitäis varmaan mennä Amerikkaan ja sikäläisille puhevalmentajien koulutukseen. Minun silmääni Trump onnistuu puhumaan aihesta kuin aiheesta, ja lukee vaivatta 1 h mittaisetkin puheet läpi.

        Trumppi on sentään vanha ukko jo, juinka se siltä noin vaivatta käy? Suomessa pitäisi olla parhaat koulutukset ja kurssitukset.

        Ihme ettei ministeritasoisetkaan suomalaiset ole niin rutinoituneita, ettei ne parin A4-arkin lukemista niin jännittäisi. Sipilä sanoi eilen, että oli lukenut ja harjoitellut oman puheensa 46 kertaa läpi.


      • KEPU_rules

        Fiksuja ja viisaita miehiä molemmat, Sipilä ja Aho, suomalaisten ylpeyden aiheita jopa kansainvälisesti. Ottakaa oppia kateelliset typerykset !


      • duydqw
        KEPU_rules kirjoitti:

        Fiksuja ja viisaita miehiä molemmat, Sipilä ja Aho, suomalaisten ylpeyden aiheita jopa kansainvälisesti. Ottakaa oppia kateelliset typerykset !

        Keputrollin tuubaa.


    • tuuliylikäy

      KUKA ON SENKIN PÄÄTTÄNYT ETTÄ PUHUJAN PITÄÄ KERTOA TARINA!!!

      KERTOKAA MIKSI OOTTE TEHNEET VÄÄRIÄ RATKAISUJA KANSAA KOHTAAN
      politikkojen sairaudet ja kuolemantapaukset ONKO NE JOTAIN ERIKOISTA .

      SE ON VÄÄRIN KUN VANHUKSET KUOLEE HOIDONPUUTEESEEN!

      kaukaa on haettu sota ajan tarinat tähänpäivään.
      MUTTA NE JOTKA TEKI TÄMÄN HYVINVOINNIN SUOMEEN TYÖ NANKARIT!

      NE NYT ON POLITIKKOJEN HYLKYLISTALLA JA MAALLE RASITUKSENA.
      mistä tiedät politikko miten maa makaa kun itse tarvitse apua.

      • druhd

        Miksi huudat? Annat itsestäsi typerän vaikutelman huutamisellasi. Emme ole kuuroja.


    • kiekasesinäkin

      koulussa on opetettu reippaasti tuomaan sanottava esille erottautua.

      kiitos kuitenkin muutkin tekee niin eivätkä ole pahoittaneet mieltä ei saa kahlita tunteita tulee patoutumia koppaan.

    • Kissapuussa

      Joo ja tarjosi työtä, nimittäin orjatyötä jälleen, nuoret talkoilla
      istuttamaan puita, siis pysyy linjallaan että ORJATYÖTÄ.

    • kalikkatr

      keskustan laskuu

    • omaelämänkeraan

      satusedät kertoo tarinoita ei tarvita niitä.

    • fitgz

      Kepu Sipilä on patologinen valehtelija.

    • Ihmisroskat

      Tarina alkaa muistuttaa Mengelen juttua pojalleen siitä, miten hän vakuutti sormea heiluttamalla pelastaneensa tuhansien ihmisten hengen.

      Sipilän jäljiltä itsemurhat ja ulosotot lisääntyneet. Kilpailukykyyn vaikuttavat koulutus ja tieverkon kunnossapito on laiminlyöty.

    • vastuullisetuutiset

      Hallitus väittää työllisiä tulleen lisää 140 000 ja Yle toteaa väitteen pitävän paikkansa. Millä perusteella näin väitetään?

      https://yle.fi/uutiset/3-10698451
      Sipilän puheet pitävät paikkansa, mitä tulee työllisyyden nousuun. Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli tammikuussa 138 000 enemmän ja työllisyysaste oli noussut 4,7 prosenttiyksikköä toukokuusta 2015, jolloin Sipilän hallitus aloitti.

      http://tilastokeskus.fi/til/tyti/2019/01/tyti_2019_01_2019-02-26_tie_001_fi.html
      Työllisten määrä:
      1/2015 2 399 000 (virhemarginaali /-32 000)
      5/2015 2 433 000 (33 000)
      1/2016 2 385 000 (33 000)
      1/2017 2 391 000 (33 000)
      1/2018 2 462 000 (33 000)
      1/2019 2 498 000 (34 000)

      5/2015 - 1/2019 välillä työllisten määrä on kasvanut 65 000. Kun virhemarginaalit otetaan huomioon työllisten määrä on kasvanut maksimissaan 132 000, mutta minimissään työllisten määrä on vähentynyt 2000. Kaikki lukemat välillä -2000 ja 132 000 ovat yhtä oikeita, mutta hallitukselle sopii tietysti parhaiten 140 000 Ylen vahvistamana.

    • kukkaroona

      tasapuolisuutta toimittajat mutta ps tahtoo vastata kysymykseen maahaatulijat
      muista anna aikaa elä jankuta keskeytä .

      yksi näistä rahastaa puolueita hastattelusta onko niin että sen lauluja laulat ken leipää syöt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe