Työllisyysasteen nousu: Valheellinen harha, ihmisen ja työn arvostuksen romahtaminen

meitävedätetään

Tanja Vahvelainen: Työllisyysasteen nousu: Valheellinen harha, ihmisen ja työn arvostuksen romahtaminen
https://www.nykysuomi.com/2019/03/20/tanja-vahvelainen-tyollisyysasteen-nousu-valheellinen-harha-ihmisen-ja-tyon-arvostuksen-romahtaminen/
Työ merkitys on moninainen. Työllä turvaa paitsi oman myös perheen taloudellisen aseman elämän. Mutta työn kautta ihminen saa myös merkitystä elämälleen ja sosiaalisia suhteita sekä tuntee itsensä tarpeelliseksi yhteiskunnassamme.
Joulukuussa 2018 Sipilä hehkutti työllisyysasteen nousseen 72prosenttiin. Työllisyysasteen nousu tuntui olevan hallituksen ohjelmissa yhtenä läpi runnottavana asiana. ”Keinolla millä hyvänsä.”

Näin voitaisiin näyttään, että onnistuttiinhan me. Tähän ”onnistumiseen” sopiva keino oli aktiivimalli.

Aktiivimalli, tarkoittaa käytännössä sitä, että useat ihmiset tekevät ilmaistyötä lukemattomille yrityksille. Eivätkä työntekijät tästäkään huolimatta pärjää taloudellisesti paremmin kuin työttömänä ollessaan.


Nairu raikaa Etelärannassa

Aktivointimallin alusta asti 65 päivän tarkastelujaksosta toiseen Kelan tilastoissa aktivointitoimien alaisina on ollut koko ajan yli 400 000 työtöntä työnhakijaa eli työttömyysturvan saajaa. Aktivointitoimissa olevien määrä ei ole merkittävästi vähentynyt, jonka olettaisi tapahtuvan mikäli aktivoitavat Kelan työttömät työnhakijat saisivat oikeaa työtä, eikä kyse olisi vain työttömyys- ja työllisyyslukuja kaunistavasta porvarihallituksen tempputyöllistämistoimista, jolla piilotetaan hallituksen ajaman Nairu-konseptiin kuuluvaa pakollista jättirakennetyöttömyyttä. Faktahan on että aktivointimallin alaisia ovat vain Kelan ja TE-keskusten työttömät työnhakijat eli työttömyysturvan saajat, eivät normaalit työntekijät joiden määrän porvarihallituksen Sipilä, Orpo ja Lindström väittävät työttömyysasteen nousun mukaan lisääntyneen jopa 140 000 hengellä. Mistä nämä 140 000 työllistynyttä ovat ilmestyneet, kun aktivointimallin pakkotoimissa olevien määrä ei juurikaan ole muuttunut? Tuskin työmarkkinoiden ulkopuolelta ilmestyy sankoin joukoin karenssin ym. saajia työmarkkinoille kun Kelan ja TE-keskusten kauttakaan työttömien työnhakijoiden määrä ei näytä aktivointitoimista huolimatta vähentyvän työn saannin takia. Sen sijaan niiden määrä lisääntyy koko ajan, joiden työttömyysturvaa leikataan, koska nämä eivät ole täyttäneet 65 päivän tarkastelujakson aktivointiehtoa. Loppusyksystä 2018 Kelan tilastojen mukaan 39%:n eli 158 000:nen aktivointivelvoitteen alaisen työttömän työnhakijan työttömyysturvaa leikattiin. Kaikkiaan työttömiä työnhakijoita oli siis aktivointitoimissa noin 405 128 henkeä. Mitenköhän uusimpien tilastojen kanssa? Todennäköisesti niiiden määrä joiden työttömyysturvaa on leikattu on jo selvästi yli 40% aktiivimallin pakkoaktivoiduista.
Aktivointimalli vaikuttaa siis tilastokikkailutyökalulta jolla voidaan mm. eduskuntavaalien alla kertoa satuja ja tarinoita hallituksen ja sen pääpuolueiden kokoomuksen ja keskustapuolueen saavutuksista.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • svenssoneita_säälin

      Mahtaa olla Ruotsissa köyhyyttä kun AY päästänyt työllisyysasteen 77.2 %:iin

    • Anonyymi

      Sipilän hallitus kaunisteli tilastoja ilmaistöillä. Työttömyystilastojen kaunistuminen ei kuitenkaan helpota työttömien taloudellista ahdinkoa lainkaan vaan pahimmassa tapauksessa pahentaa sitä koska 9€ kulukorvaus ei riitä korvaamaan töissä käymisestä aiheutuvia kuluja.
      Työttömyys on vähentynyt suurinpiirtein samaa tahtia kuin sosiaalimenot ovat nousseet.

      2019 verottajan kirjoilla on jo noin 161 000 verovelvollista, joilla ei ollut viime vuonna verotettavia tuloja lainkaan kun esimerkiksi vuonna 2010 tulottomia oli vain 30 000.

      Tilastot kertovat että Sipilän hallituskauden aikana itsemurhiin kuolleiden määrä kasvoi ennätysvauhtia kahtena vuonna peräkkäin (2016-2017) samaan aikaan myös psykiatrisen erikoissairaanhoidon potilaiden määrä kasvoi kaikkien aikojen ennätysvauhtia ...

      Palkattomat elävät siis sosiaalituella jota maksaa Kela. Ja Kelan varat maksavat veronmaksajat. Eikö tämä itsestäänselvyys nyt mene läpi toimittelijoille?

      Mutta tärkeintä on että yrittäjä saa ilmaista työvoimaa ja voi paksusti.

      Tässä näkyy tämä Sipilän / hallituksen silmänkääntötemppu eli saadaan näyttämään miten hyvin työllisyys on parantunut kun jo muutaman viikkotunnin jälkeen henkilö lasketaan työlliseksi vaikka joutuu hakemaan toimeentulo tukea jotta voisi elää...! Ja tämä vain sen takia, että saadaan tilastot näyttämään hyvältä. Samoin tehdään julkisentalouden talouden osalta silmänkääntötemppu, myydään valtion omistamia laitoksia ulkomaille ja saadaan muutama miljardi kassaan ja todetaan miten hyvä meidän hallitus on talouden hoidossa vaikka itseasiassa tuhotaan vain taloutta. Mutta se näyttää hyvältä: me tehtiin se, nyt kaikki on kunnossa...! Ei ole = silmänkääntötemppu.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mites työttömyysturvamenot, asumistukimenot ja toimeentulotukimenot?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites työttömyysturvamenot, asumistukimenot ja toimeentulotukimenot?

        Nousivat tietenkin kun 1 tunti "työläiset" kaunistavat työllisyystilastoja ja pienentävät työttömyystilastoja. Veronmaksajat toimivat pääosin "palkanmaksajina".


    • Anonyymi

      Uskokaa jo hyvällä vain persuja äänestämällä voitte enää vaikuttaa kaikki muut puolueet ovat liian korruptoituneita?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe