Totuus suoraan Trumpin ( jr) suusta!

UnionFan

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhimman pojan Donald Trump Jr:n mukaan Britannian EU-eroprosessista olisi tullut hyvin erilainen, mikäli pääministeri Theresa May olisi kuunnellut hänen isänsä neuvoja. Trump Jr kommentoi brexitiä Telegraph-lehdessä tiistaina julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

– Ensi perjantain, maaliskuun 29. päivän, pitäisi olla Britannian kansan itsenäisyyspäivä. Mutta koska eliitit kontrolloivat Lontoota Brysselistä käsin, kansan tahtoa ei todennäköisesti tulla huomioimaan, Trump Jr väittää heti kirjoituksensa aluksi.

Hän kritisoi brittipoliitikkoja, jotka lupasivat kansalle nopean irtautumisen EU:sta sekä vihjaa, että kyseessä saattoi ehkä sittenkin olla katala juoni.

– Vuodesta 2016 lähtien pääministeri Theresa May on luvannut yli 50 kertaa, että Britannia lähtee EU:sta maaliskuun 29. päivänä 2019. Hänen täytyy kunnioittaa tätä lupausta. Mutta rouva May jätti huomiotta isäni neuvot ja sen johdosta prosessi, jonka olisi pitänyt viedä vain muutaman lyhyen kuukauden ajan, on muuttunut vuosikausien pattitilanteeksi, jättäen Britannian kansalaiset limbotilaan, Trump Jr kirjoittaa.
Lue lisää: May: Britannia pyytää EU-eron lykkäämistä kesäkuun loppuun – komissiolta vakava varoitus
Trump Jr ei avaa kirjoituksessaan tarkemmin sitä, minkälaisia olivat hänen isänsä neuvot, joilla brexit-prosessi olisi hoitunut ”muutamassa kuukaudessa”.

Hänen mukaansa brexitissä on käymässä ”juuri kuten eurooppalaiset eliitit ovat toivoneet”, koska aika on käytännössä lopussa ja ”lähes kaikki menetetty”.
Lue lisää: EU vaatii kunnon syytä brexitin siirtämiselle
– Jotkut brexitiä kannattavat poliitikot ovat jopa esittäneet, että rouva May itse pyrkisi sabotoimaan brexitiä vaatimalla parlamenttia hyväksymään sopimuksen, joka pitäisi olennaisesti Britannian ikuisesti sidoksissa EU:hun.

– Määräpäivä lähestyessä nopeasti vaikuttaa siltä, että Britannian demokratia on lähes kuollut, Trump Jr sanoo.
Hän perustelee kirjoituksessaan asian tärkeyttä amerikkalaisille sillä, että brexit on hänen mielestään esimerkki siitä, kuinka ”vakiintuneet eliitit” yrittävät tukahduttaa kansan tahdon saadessaan siihen mahdollisuuden. Trump Jr:n mukaan ilmiö on nähtävissä myös Yhdysvalloissa, jossa eri tahot pyrkivät kaatamaan kansan tahdon vastustamalla hänen isäänsä ja suunnittelemalla jopa hänen syrjäyttämistään.

– Tavallaan voisi sanoa, että brexit ja minun isäni valinta ovat yksi ja sama asia – kansa sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa äänesti järjestyksen muuttamisesta yksilönvapauksien ja itsenäisyyden vuoksi, vain huomatakseen, että järjestys yrittää hiljentää heidän ääniään ja kumota heidän mandaattinsa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UnionFan

      ”Onko tämä vitsi?”
      Trump Jr:n mielipidekirjoitus on herättänyt huomiota Atlantin molemmin puolin. Sitä kommentoi muun muassa Britannian työväenpuolueen parlamenttiedustaja ja entinen ministeri David Lammy.

      – Donald Trump Jr kertoo Britannialle, että meidän demokratiamme on kuollut. Onko tämä vitsi? Sama Trump Jr, joka tapasi ”Kremliin yhdistetyn asianajajan” Trump Towerissa kesäkuussa 2016 sen jälkeen, kun hänelle oli luvattu lokaa Hillary Clintonista. Donald Trump Jr, et ole Britannian etkä demokratian ystävä, Lammy twiittasi.
      Mielipidekirjoitukseen tarttui myös Belgian entinen pääministeri ja europarlamentin brexit-koordinaattori Guy Verhofstadt.

      – Sekä Trumpiin että brexitiin liittyi ulkopuolista manipulaatiota. Kumpikin oli voitto vihollisillemme. Kumpikin on repinyt erille yhteisöjä sen sijaan, että olisi yhdistänyt niitä. Kumpikin tarkoittaa muurien rakentamista niiden rikkomisen sijaan. On olemassa toinen tie, Verhofstadt kirjoitti niin ikään Twitterissä.

      – Yhdysvaltain miljardööripresidentin etuoikeutettu poika, vauva-Donald, kirjoittaa ”vakiintuneista eliiteistä”, jotka tukahduttavat ”kansan tahtoa”. Tästä puuttuu ironia, mutta tämä käy tunnustuksesta, kommentoi puolestaan Daily Mirrorin apulaispäätoimittaja Kevin Maguire.

      Trump Jr:n kirjoitus on kerännyt myös kiitosta muun muassa brexitin puolesta voimakkaasti kampanjoineelta europarlamentaarikolta Nigel Faragelta sekä muilta brexitin kannattajilta ja vaihtoehtomedian toimijoilta, jotka ovat jakaneet kirjoitusta eteenpäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe