Eroaako May - uusitaanko kansanäänestys?

UnionFan

Toisen kansanäänestyksen järjestäminen Britannian EU-erosta on ehdotuksena täysin johdonmukainen, sanoo Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond. Hän kuitenkin varoittaa painostamasta pääministeri Theresa Mayta eroamaan. Hammond kommentoi asiaa Sky Newsille tänään.

Hammondin mukaan Mayn eroaminen ei tällä hetkellä ratkaisisi ongelmaa.

Sunday Times kertoi sunnuntaina, että 11 Britannian hallituksen ministeriä on varmistanut sanomalehdelle pyrkivänsä suostuttelemaan Mayn eroamaan maanantaina.

Pääministerin virka-asunnon lähteet vahvistavat lehdelle, että keskustelut Mayn eron aikataulusta ovat meneillään.

Hammond itse ei Sky Newsillä halunnut ottaa kantaa siihen, ovatko hänen ministerikollegansa pyytäneet häntä puuttumaan tilanteeseen

Britanniassa brexitin peruuttamista vaativan kansalaisaloitteen on allekirjoittanut jo yli 4,9 miljoonaa ihmistä eli liki 11 prosenttia maan äänioikeutetuista.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lopun-alkua

      Britannian pääministeri Theresa May pitää kriisikokouksen puolueensa kovan linjan brexit-siiven johtajien kanssa. Mayn on iltapäivällä määrä tavata pääministerin maaseutuasunnolla muun muassa entinen ulkoministeri Boris Johnson ja yksi seuraajakandidaateistaan Jacob Rees-Mogg.

      Sunday Timesin mukaan Britannian hallituksen 11 ministeriä yrittää saada pääministeri Theresa Mayn eroamaan. Pääministerin virka-asunnon lähteet vahvistavat lehdelle, että keskustelut Mayn eron aikataulusta ovat meneillään.

      Valtiovarainministeri Philip Hammondia on pidetty yhtenä Mayn erovaatimusten puuhamiehistä, mutta hän itse kiistää tämän. Sky Newsille puhuneen Hammondin mukaan Mayn eroaminen ei tällä hetkellä ratkaisisi ongelmaa. Hammond ei halunnut ottaa kantaa siihen, ovatko hänen ministerikollegansa pyytäneet häntä puuttumaan tilanteeseen.

      Silti yhden lähteen mukaan jopa Mayn lähimmät avustajat uskovat, että pääministerin ero on välttämätön.

      – Loppu on lähellä. Hän on mennyttä kymmenen päivän sisällä, sanoi yksi nimettömänä puhunut hallituksen ministeri toimittaja Tim Shipmanin mukaan.

      Varapääministerinä käytännössä toiminut David Lidington on yksi vaihtoehto Mayn väliaikaiseksi seuraajaksi. Myös ympäristöministeri Michael Gove ja ulkoministeri Jeremy Hunt ovat seuraajaspekulaatioissa mukana.

      Myös Guardianin sunnuntaisin ilmestyvä sisarlehti Observer kertoo useiden ministerien arvioivan, että May voi joutua eroamaan viikon kuluessa. Lehden mukaan Mayn viimeiset liittolaiset yrittivät lauantai-iltana varoittaa konservatiivikansanedustajia siitä, että Mayn savustaminen ulos johtaisi uusiin vaaleihin ja repisi puolueen hajalle.

    • yökkeeuu

      Aivan loistavaa että Iso-Britannia eroaa eeuusta tuosta rikollisesta ja byrokraattisesta yhteisöstä,Miten muka Suomi on eusta hyötynyt? ei mitenkään hinnat ovat nousseet ja työttömyys lisääntynyt puhumattakaan järjettömästä maahanmuutto tulvasta jota ei eu kykene ikinä hallitsemaan kuten ei muitakaan ongelmiaan.Suomessa tulee pikimmiten järjestää kansanäänestys eurostoliitosta eroamisesta!

      • hankalaaerota

        Pahaa pelkään että Brexit vielä perutaan. Jos näin käy niin tulevaisuudessa Britannia vielä katuu katkerasti että ei eronnut silloin kun oli tilaisuus. EU ei ole tavallisen kansan etu.


    • tottakai

      se on aina vääntöä ja kääntöä äänestystulos tyyliin 49-51 jälkeen.
      Mutta enemmistö demokratiassa voittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe