Suomi suri

poliitikonmuistionlyhyt

Kaikki muistavat tapaukset koulumaailmasta jonkin aikaa sitten, kun koko Suomi suri näitä (en tohdi edes kirjoittaa sitä sanaa) a.tapauksia. Kaikki puolueet lupasivat että nämä eivät saa toistua, kaikki lupasivat että koulutukseen panostetaan, ketään ei jätetä yksin, kaikista huolehditaan. Kaikki oli täysin järkyttyneitä. Kaikki surivat.

Lyhyt on poliitikkojen muisti. Mitä on tehnyt kokoomus ja keskusta sen jälkeen. Leikannut 2 mrd.€ koulutuksesta. Mitä se kertoo kokoomuksen ja keskustan arvomaailmasta tai johdonmukaisuudesta. On kai näilläkin puolueilla joku budjetti, joku linja jota toteutetaan. Vaan ei ole, talouden ja pörssiyhtiöille jaettavien voittojen nimissä ollaan valmis leikkaamaan juuri sieltä lapsilta kaikki tuki ja turva pois.

Tänä päivänä koulutuksessa ei riitä (otan esimerkin), vaikkapa ammattikoulutuksessa edes opettajia, koululaiset ovat pitkiä aikoja kotona, tekevät etätehtäviä yksin. Erityisoppilaille ei ole erityisopettajia, ei luokassa olevia avustajia, kaikki ovat yksin ja selviävät miten selviävät. Missä on se tuki ja turva mitä poliitikot lupasivat ? Tai edes opettajat.

Ei kukaan halua noiden tapausten kaltaisia tapahtumia uudelleen, ei koskaan. Ei sen rinnalla pörssiyhtiöille jaettavat miljoonat paina yhtään mitään. Paitsi poliitikkojen mielestä.

Minäkin olen vanha ihminen ja minusta se arvomaailma pitäisi olla ensin lapset, sitten vanhukset ja hyvin kaukana, hyvin kaukana näistä tulee joku pörssiyhtiön voitonjako. Vanhustyön kuntoon saattaminen ei niin paljon maksa, muutama sata miljoonaa. Mutta tuon lapsiin kohdistuvan epäinhimillisyyden korjaaminen on jo toisen kokoluokan asia. Ollaan me vanhukset vaikka sitten vaipat märkänä, ei siihen kuole, mutta tuo toinen on paljon tärkeämpi asia.

Nykyinen hallitus on osoittanut inhimmillisyyden puutteensa viemällä perusturvan sekä lapsilta että vanhuksilta. Kertoo se näiden hallituspuolueiden arvomaailmasta (tai sen puutteesta) jotain.

4

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pörssijohtajianeon

      Molemmat puoluejohtajat pyörivät pelkästään sen talouden ehdoilla. Ovat yritysjohtajia. Ei niiden päähän mahdu mitään inhimillistä näkökulmaa. Katselin tuossa molempien tentit :
      - Sipilän näkökulman mukaan koulutukseen pitää satsata työpaikoille, ei siis peruskoulutukseen, tukea ja turvaa ei ole sinne tulossa, ei sovi Sipilän ajatusmaailmaan
      - Petteri Orpo satsaisi yliopistoihin ja tuotekehitykseen, peruskoultuksen tuki ja turva ei hänen päähänsä edes pälkähtäisi
      Mutta politiikka on paljon muutakin kuin se yritysmaailma. Paljon, paljon inhimillisiä asioita. Jos arvostamme pelkästään taloudellista näkökulmaa, paras johtaja molemmille puolueille olisi pörssiyhtiön toimitusjohtaja, eikä nämä kaverit kaikkine karsintoineen siitä paljon eroa. Ja ovat vieläpä ylpeitä siitä, vailla ilnhimillisyyden häivääkään. Kuten pörssijohtajille kuuluukin.

    • Demaritjavihreät

      Demarit ja Vihreät lupasivat kumpikin 1 mrd. € koulutukseen. Hienoa. Lisäksi Haavisto väläytti että hänen mielestään hoitoyhtiöiden (jos niitä ulkoistetaan) pitäisi olla voitoa tekemättömiä esim säätiöitä, Hienoa. Ja molemmat lupasivat 0,7 hoitajamitoituksen. Hienoa.

    • erityistukeatarvitaan

      Minusta aivan yhtä arvokas on se erityisnuori joka kaikella mahdollisella tuella hankkii itselleen ammatin kuin se menestyjä siellä yliopistossa luomassa uraa tähtiin. Sipilä ja Orpo satsaavat vain näihin menestyjiin ja siltä perusammattiin tähtäävältä viedään kaikki. Pärjätköön miten pärjää, kunhan ei ole sotkemassa sitä hienoa keskustan ja kokoomuksen menestyjien maailmaa.

    • opettajianvalinta

      Luin jostain että valtaosa opettajista on keskustalaisia. Varmaan entisiä maatalojen tyttäriä. hmmm.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      33
      2194
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      7
      1866
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1220
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1205
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      13
      1135
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1071
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1025
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      997
    Aihe