Teologiset tiedekunnat on lopetettava

Tasa-arvoKunniaan

Kirkon ja valtion ikiaikainen liitto on kansalaisten eriarvoisuutta ylläpitävä ja siten perustuslain vastainen. Valtionkirkkojen erityisasema tulee lopettaa ja samalla teologien eli pappien koulutus yhteiskunnan laskuun. Kirkko ja muut uskomukselliset yhteisöt kouluttakoot työntekijänsä tarpeensa mukaan omalla kustannuksellaan.

5

<50

Vastaukset

 • Toden totta. Yhteiskunnan rahapulan vedoten Sipilän hallitus leikkasi sieltä ja täältä, pääasiassa niiltä, jotka eivät pysty puoliaan pitämään. Jos leikata pitää, niin juuri tuollaiset "uskomushoito"koulutukset kuuluisi ensinnä lopettaa.

  • Olen samaa mieltä. Raamattua ei tulisi tutkia nykyaikaisin keinoin vaan kaikki tulisi jättää maallikkosaarnaajille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen samaa mieltä. Raamattua ei tulisi tutkia nykyaikaisin keinoin vaan kaikki tulisi jättää maallikkosaarnaajille.

   Niinhän se on, pappien olisi hyvä omata jokin vara-ammatti. Opettajan hommat olisivat ehkä kaikkein lähinnä.


 • Teologia on tieteenala, joka valmistaa asiantuntijoita hyvin laaja-alaisesti kirkollisten tehtävien lisäksi myös erilaisiin yhteiskunnallisiin tehtäviin. Maailma on hyvin monikulttuurinen ja se monikulttuurisuus on läsnä myös täällä Suomessa. Erilaisten kulttuurien ja katsomusten ymmärrys on yksi tärkeä tekijä siinä, kun halutaan ymmärtää maailman monimuotoisuutta. Tämä on tärkeää esimerkiksi ihmisten kohtaamisessa. Tieteellinen yliopistokoulutus antaa valmiudet toimia monipuolisesti erilaisissa tehtävissä.

  Oma mielipiteeni on se, että on tärkeää, että valtio tukee asiantuntevaa ja yliopistotasoista teologista koulutusta Suomessa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.