Muumilaakso sarjasta täysi floppi

Suurinpettymys

Muumilaakso sarjasta on tullut täysi Floppi. Ainakin mitä tulee katsojalukuihin ja sarjan toteutukseen. 90-luvun muumisarja on edelleen yksi parhaista ja rakastetuimmista sarjoista maailmassa. Uusi Muumilaakso sarja on 21 miljoonan budjettiinsa.

Harva jos kukaan on tuskin kanssani erimieltä. Alkuperäisiin Tove Janssonin muumitarinoihin perustuvalla sarjalla kun pitäisi ja voisi tavoittaa helposti joka jaksolla vähintään 900 000 katsojaa.

Finnpanelin mukaan viimeviikon jaksoa katsoi TV2:lta vain 245 000 katsojaa. Avausjakso sentään pääsi miljoona lukuihin, mutta neljännen jakson luvut ovat hyvin kaukana siitä. Areenan lukuja ei ole saatavilla, mutta tuskin nekään nostavat 500 000 katsojan paremmalle puolelle.

Italehdessä on julkaistu hyvä näkemys miksi uusi sarja ei toimi. Sarja on vähemmän uskollinen alkuperäiselle tarinalle kuin 90-luvun sarja.


"Tässä 5 syytä.."
"Uusi Muumilaakso-sarja ei toimi yhtä hyvin kuin 1990-luvun vastineensa, kirjoittaa Tuukka Välimäki." https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/999ab1a5-a644-4809-ab16-44c8d88bd560

Yksi suora poiminta jutusta

"4. Käsikirjoitus. Ensimmäisissä kolmessa jaksossa paketti pysyy vielä jotenkin kasassa, mutta neljännessä lipsahtaa ja pahasti.

Muumit päätyvät kelluvaan teatteriin, kuten Vaarallinen juhannus -kirjassa. Siihen yhtäläisyydet Tove Janssonin klassikkoteokseen loppuvatkin. Ei kadonneita lapsia, Nuuskamuikkusen jännittävää tehtävää, Muumipapan näytelmää – teatteri karahtaa takaisin Muumilaaksoon ennen kuin tarina ehtii edes alkaa!

Janssonin satu on niin vahva, että on anteeksiantamatonta typeryyttä jättää se käyttämättä. Vaikka osaan sen tapahtumista palataan tulevissa jaksoissa, alkuperäinen tarinalinja on rikottu. 1990-luvun sarjassa tarinaa vyörytetään kolme jaksoa. Eikö nykykatsojien kärsivällisyyden uskota riittävän niin pitkään?"

Suurena 90-luvun muumisarjan sekä Muumipeikko ja pyrstötähti leffan ystävänä en voisi olla enempää pettynyt uuden sarjan toteutukseen. Epäilen jos Tove Jansson eläisi hyväksyisikö hänkään tällaista toteutusta. Itse jaksoin sarjaa kaksi ja puoli jaksoa.

Muumien janoisille suosittelen katsomaan muutaman vuoden takaisen Muumit Rivieralla leffan, jos on vielä näkemättä. Siinä on vielä jotain hyvää muumihenkeä jäljellä, Suomenkieliset äänet sopivampia hahmmoille ja äänitystyö ja näyttely toteutettu huomattavasti uutta Muumilaakso sarjaa paremmin.

10

957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwertys

      Eikös tämä ole kiellettykin alle 7 vuotiailta? Mikä lastenohjelma se on, jota ei voi katsoa. Varmaan huonointa mitä tuollaisella rahamäärällä on koskaan pilattu. Tosi surkeaa jälkeä, lapsetkin pistää telkkarin kiinni, ellei aikuiset endi ennen niitä.

    • tyhjäätäynnäjapimeetä

      Miksi kaikki hauska ja mukava pitää muuttaa tyhjänpäiväiseksi massahömpäksi, näin on valitettavsti käynyt muumeille. Miksi muumit piti muuttaa tähän päivään sopivaksi, kun nimenomaan entinen muumi oli aito, eikä teennäinen hömppä, kaikkiko pitää olla tuota tekohömppää, sekö on hyväksi lapsille ja muka tätäpäivää.

    • sarjadiggari

      "Areenan lukuja ei ole saatavilla, mutta tuskin nekään nostavat 500 000 katsojan paremmalle puolelle."

      Areenan katsojaluvut näkyy Areenasta:

      1. jakso - 918 915
      2. jakso - 403 864
      3. jakso - 279 695
      4. jakso - 224 272
      5. jakso - 134 521

    • samaa_mieltä

      Sarjasta on tullut söpöä saippuaoopperaa.

    • JättihitinUusintaFloppi

      Legendaarinen 90-luvun sarjakin piti pilata. Sarjan olisi aivan hyvin voinut tuoda uudestaan remasteroituna ja julkaista niissä maissa, missä muumeja ei ole vielä julkaistu. Suomessa ongelmanahan on ilmeisesti että Maikkarilla on oikeudet kuvaan ja Ylellä alkuperäisiin ääniin. Siksi sarjaa ei enää esitetä.

      Uusi muumisarja on osoitus, että kaikkea ei kannata tehdä uusiksi. Joskus klassikon voisi vain remasteroida nykypäivään. 90-luvun muumilaakson tarinoita on tehty sen verran hyvin, että pienellä kuvanlaadun parannuksella se näyttäisi edelleen todella tyylikkäältä. Olisi vain homattu se japanilaisen version laadukkaampi kuvamateriaali ja tehty tarvittavat remasteroinnit päälle ja alkuperäisellä ääninäyttelyllä. 100 varmasti olisi kerännyt Suomessa ja maailmalla isoimman yleisön kun mitä tämä uusi Muumilaakso on kerännyt ja tullee kerämään.

      Italaialaisittain sanottuna nyt tehtiin 21 miljoonaan Grande Catastrofe. HOMMATKAA Please joku alkuperäinen japsimuumisarja alkuperäisillä suomenkielisillä äänillä sekä japaniksi ja tekstitettynä suomeksi katsottavaksi johonkin suoratoistopalveluun.

      • kysy_vaikka

        ''...pienellä kuvanlaadun parannuksella se näyttäisi edelleen todella tyylikkäältä. Olisi vain homattu se japanilaisen version laadukkaampi kuvamateriaali ...''

        Kohderyhmä ei voisi vähempää välittää.


      • JättihitinUusintaFloppi

        Kyllä välittää ja niin välittää televisio ja suoratoistopalveluja tarjoavat paitsi YLE. Maikkarikin olisi halunnut alkuperäisenä muumit, mutta YLE ahneuksissaan pyysi jätti suurta summaa omistamastaan suomenkielisestä ääninäyttelystä. Maikkarilla nähtiin paremmaksi tehdä ääninäyttelyt uusiksi.

        Muumien kohderyhmä on erittäin laaja ja ei lapsetkaan mitä tahansa shaibaa katsele. Aliarvioimista.

        Muumilaakso sarjasta odotetaan varmasti ulkomaillakin isoa hittiä, mutta pettymys tuleekin olemaan jättisuuri. Ei nousekkaan 2019 hittianimaatiosarjaksi.


    • Anonyymi

      Komiteakomiikkaa, rahan tuhlausta!

    • Anonyymi

      Käy sääliksi niitä lapsia jotka ei koskaan opi tuntemaan alkuperäisiä Muumi-tarinoita.

    • Anonyymi

      Alku peräisiä mekin katsomme dvd löytyy kotimme niitä paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4365
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2428
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      112
      1763
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1402
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      334
      1363
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe